مباحث مرتبط با آزمون طراحی معماری

arastee

عضو جدید
من نمی دونم چه الزامی که همکف بیاریم بالا تا تو رمپ معلولین به مشکل بخوریم وقتی می شه رمپ رو تامین کرد!اکثر دوستان همکف رو آوردن بالا بعد از توی پوتر دور ساختمان پله یا رمپ دادن!!!!من رمپ رو تو این کار تامین کردم،با عرض 5 متر جهت گردش،نمی دونم درسته یا نه!از دوستان نظر می خوام.مشاهده پیوست Drawing2-Model.pdf

nini_nj

کاربر فعال
من نمی دونم چه الزامی که همکف بیاریم بالا تا تو رمپ معلولین به مشکل بخوریم وقتی می شه رمپ رو تامین کرد!اکثر دوستان همکف رو آوردن بالا بعد از توی پوتر دور ساختمان پله یا رمپ دادن!!!!من رمپ رو تو این کار تامین کردم،با عرض 5 متر جهت گردش،نمی دونم درسته یا نه!از دوستان نظر می خوام.مشاهده پیوست 183803
رمپتون درست نیست. عرض رمپ باید 3.5 باشه و شعاع میانی گردش 5 متر. یک ایست ورودی هم داریم که هر کسی یه عددی براش میگه ولی توی ضوابط شهرسازی اصفهان 3.2 در نظر میگیرن. با در نظر گرفتن شیب 10 درصد یک متر اول و آخر رمپ ورودی هم تو این آزمون تا 2.07 متر بیشتر نمیتونید پایین بیایید
خب البته رمپ هم نباید از وسط ستون رد شه دیگه!

nini_nj

کاربر فعال

اسفند 91
راستش تو یک نگاه باید بگم در پلان زیرزمین نباید جلوی ورودی آسانسور و دستگاه پله بسته باشه-تاسیساتتون داکت نداره- همکف: چرا ورودی پیاده رو از خیابان در نظر نگرفتین؟ بهتر بود آژانس و لابی مسکونی به هم دسترسی نداشته باشند-دسترسی آژانس بهتر بود به غیر از رمپ، پله هم میذاشتین-فضای چرخش رامپ معلولین 150*150 هست-مبلمان آژانس رو میتونستین بهتر کار کنید-ضمن اینکه احتمالا تعداد پله ها توی طبقات باید فرق کنه ، مثلا زیرزمین اینقدر پله نمیخواد یا همکف چون ارتفاعش زیاده (تجاری) تعداد پله هاش بیشتر میشه-طبقات: اگه نقشه رو بچرخونیم، واحد جنوبی فضای پرت زیادی داره میشد بهتر درش اورد و نور هم نداره-باید هر واحد رو دوخوابه طراحی میکردید-راهروی جلوی آسانسور رو چک کنید حداقل 150 جا داشته باشه-

shab khanoom

عضو جدید
بچه ها کسی در خصوص فضای دوربند اطلاع داره؟ در ضوابط آتش نشانی نوشته شده تهیه پیش ورودی جهت دوربند کردن پلکان الزامی است. حداقل عرضش رو 180 سانتیمتر ذکر کرده.

ali kocholomoch

عضو جدید
یه سوال وقتی داکت برای کولر میخوایم بزاریم یدونه داکت برای تمام طبقات کافیه ؟

آیا برای طراحی هامون کولر بزاریم ؟

اگه طبقه اول تجاری بود داکتش با مسکونی یکیه ؟

آیا کلینیک ها هم نیاز به کولر گذاری هست ؟

avina333

عضو جدید
سلام دوستان یه سوال دارم در مورد رمپ معلولین یکی از دوستان اینجوری توضیح داده بودن :
حداقل برای 1.2متر ارتفاع باید حداقل 28.5متر طول رمپت باشه چون شیب رمپ معلولین 8 درصد هستش و اگر از 3 متر رمپ طولانی تر بشه باید به ازای هر متر اضافه نیم درصد شیب کم بشه و 5 سانت به عرض شیب راهه اضافه بشه که حداکثر برای 9 متر طول میشه 5 درصد شیب و 150 عرض شیب راهه که بعد 9 متر یک پاگرد 1.5 *1.5 میخوای که هر 9 متر تکرار میشه تا به انتهای طول رمپ برسی که نهایتا میشه 28.5 متر

واقعا اینجوریه ؟این 28 متر رو کجا باید جا داد خیلی زیاده...منطقی به نظر نمی رسه واسه مسکونی هم باسد همینجوری محاسبه کرد؟

arastee

عضو جدید

ببخشید یک سوال!وقتی شما زیرزمین رو 1.20 میاید بالا(البته عدد زیاد مشخص نیست)،دور تا دور سقف زیرزمین یک پوتر بتنی داریددر ارتفاع 1.20 که حداقل ارتفاع این پوترم 40 سانتی متر.شما چجوری توی این پوتر رمپ و پله می دید؟(کار اسفند91)

ali kocholomoch

عضو جدید
سلام دوستان یه سوال دارم در مورد رمپ معلولین یکی از دوستان اینجوری توضیح داده بودن :
حداقل برای 1.2متر ارتفاع باید حداقل 28.5متر طول رمپت باشه چون شیب رمپ معلولین 8 درصد هستش و اگر از 3 متر رمپ طولانی تر بشه باید به ازای هر متر اضافه نیم درصد شیب کم بشه و 5 سانت به عرض شیب راهه اضافه بشه که حداکثر برای 9 متر طول میشه 5 درصد شیب و 150 عرض شیب راهه که بعد 9 متر یک پاگرد 1.5 *1.5 میخوای که هر 9 متر تکرار میشه تا به انتهای طول رمپ برسی که نهایتا میشه 28.5 متر

واقعا اینجوریه ؟این 28 متر رو کجا باید جا داد خیلی زیاده...منطقی به نظر نمی رسه واسه مسکونی هم باسد همینجوری محاسبه کرد؟

دوست گلم 1.20 تقسیم بر 8 میشه 15 پس ما 15 متر طول لازم داریم نه 28 متر

ارتفاع تقسیم بر درصد شیب ضرب در 100 میاد طول رمپمون:gol::gol:

amin576

عضو جدید
سلام آقا امین نمرت چند شد؟ فک کنم تنها ایرادت و رودی مسکونی رو از حیاط دادی (اسفند)
شهریور 90 47 از 100 اسفند 90 19 از 50
یکی از موارد خواسته شده تکمیل سایت پلان با مشخص نمودن جای رمپ و دسترسی ها(برداشت من اینه باید ورودی مسکونی رو از حیاط داد)

amin576

عضو جدید
اسفند 91
راستش تو یک نگاه باید بگم در پلان زیرزمین نباید جلوی ورودی آسانسور و دستگاه پله بسته باشه-تاسیساتتون داکت نداره- همکف: چرا ورودی پیاده رو از خیابان در نظر نگرفتین؟ بهتر بود آژانس و لابی مسکونی به هم دسترسی نداشته باشند-دسترسی آژانس بهتر بود به غیر از رمپ، پله هم میذاشتین-فضای چرخش رامپ معلولین 150*150 هست-مبلمان آژانس رو میتونستین بهتر کار کنید-ضمن اینکه احتمالا تعداد پله ها توی طبقات باید فرق کنه ، مثلا زیرزمین اینقدر پله نمیخواد یا همکف چون ارتفاعش زیاده (تجاری) تعداد پله هاش بیشتر میشه-طبقات: اگه نقشه رو بچرخونیم، واحد جنوبی فضای پرت زیادی داره میشد بهتر درش اورد و نور هم نداره-باید هر واحد رو دوخوابه طراحی میکردید-راهروی جلوی آسانسور رو چک کنید حداقل 150 جا داشته باشه-

جلو پله بسته نیست 80 سانت فاصله داره که برا عبور عابر پیاده کافیه.
یکی ز خواسته های سوال این بود:تکمیل سایت پلان با مشخص نمودن دسترسی ها. (برداشت من اینه ورودی مسکونی باید از حیاط باشه).
تعداد واحد های این مجموعه 4 واحد بود که مشخصا 2 پارکینگ از اونها باید به آژانس اختصاص پیدا میکرد،که برای دسترسی به پارکینگ اون ورودی رو گذاشتم بغل راهپله برا دسترسی به پارکینگ.
پله ورودی آژانس تو ذهنم بود یادم رفت بکشم.
فضای چرخش رمپ زمانی 150*150 هستش که رمپ تو بیشترین طول خودش یعنی 9 متر با شیب 5 درصد و عرض 150 قرار بگیره.
دقت کنید تو زیرزمین یه پله کم کردم و 17 پله 17 سانتی تقریبا میشه 280 سانت (240+40).
این ارتفاع تجاری یا اداری رو جای دیگه هم بحث کرده بودم صفه 60 مبحث 4 تو جدول حداقل ارتفاع فضای تجاری کسبی رو 240 زده.
از اون فضای به قول شما پرت میشه به عنوان نشیمن خانوادگی استفاده کرد.
عرض راهرو 150 هستش

minamir3000

کاربر فعال
شهریور 90 47 از 100 اسفند 90 19 از 50
یکی از موارد خواسته شده تکمیل سایت پلان با مشخص نمودن جای رمپ و دسترسی ها(برداشت من اینه باید ورودی مسکونی رو از حیاط داد)

من چند تا سوال دارم : میشه لطفا بگید چند درصد کارتنو راپیدی کردید؟(تو آزمون) همه مدارک کامل بود؟ پلان رو از طول نصف کردید (بصورت شمالی جنوبی)یا از عرض (اتوبوسی)؟ با تشکر

arastee

عضو جدید
ببخشید یک سوال!وقتی شما زیرزمین رو 1.20 میاید بالا(البته عدد زیاد مشخص نیست)،دور تا دور سقف زیرزمین یک پوتر بتنی داریددر ارتفاع 1.20 که حداقل ارتفاع این پوترم 40 سانتی متر.شما چجوری توی این پوتر رمپ و پله می دید؟(کار اسفند91)

آقا امین جواب من ندادی!من به مشکل خوردم تو این قضیه!

nini_nj

کاربر فعال
بچه ها کسی در خصوص فضای دوربند اطلاع داره؟ در ضوابط آتش نشانی نوشته شده تهیه پیش ورودی جهت دوربند کردن پلکان الزامی است. حداقل عرضش رو 180 سانتیمتر ذکر کرده.
یه جور جداسازی با مصالح مقاوم در برابر حریق و حرکت دود هست. دستگاه پله هم اگه به پارکینگ راه داره باید یک فضای واسط محصور داشته باشه و 2 ساعت در برابر حریق مقاومت داشته باشه. اما اون 180 رو کجا نوشته؟ چه صفحه و بندی از کتاب؟ من ندیده بودم

آخرین ویرایش:

amin576

عضو جدید
درسته حق با شماست باید رمپو تو حیاط میدادم

amin576

عضو جدید
من چند تا سوال دارم : میشه لطفا بگید چند درصد کارتنو راپیدی کردید؟(تو آزمون) همه مدارک کامل بود؟ پلان رو از طول نصف کردید (بصورت شمالی جنوبی)یا از عرض (اتوبوسی)؟ با تشکر
اشتباه من این بود سه ساعت از وقتم بابت طراحی تلف شد(خیلی وسواس به خرج دادم)
پلان هام راپیدی بود برش و سایت رو نصفه کاره کشیدم نما نرسیدم.مبلمان و اندازه گذاری پلانام هم کامل نبود.

بیشتر از یک ساعت ونیم به طراحی و نیم ساعت به نهار و نماز و . . . وقت نزارین

arastee

عضو جدید
درسته حق با شماست باید رمپو تو حیاط میدادم

اما باز هم شما نیاز به یک ورودی برای آژانس مسافرتی بصورت مستقل دارید که دوباره نیاز به رمپ معلولین داره!تو اکثر کارا من این مشکل رو دیدم که بچه ها بدون توجه به این پوتر پله و رمپ دادن!به نظرم در این کار نباید همکف بالا بیاد چون رمپ معلولین نمیشه دراورد!دوستان اگه کسی می تونه راهنمایی کنه ممنون میشم.

nini_nj

کاربر فعال
جلو پله بسته نیست 80 سانت فاصله داره که برا عبور عابر پیاده کافیه.
یکی ز خواسته های سوال این بود:تکمیل سایت پلان با مشخص نمودن دسترسی ها. (برداشت من اینه ورودی مسکونی باید از حیاط باشه).
تعداد واحد های این مجموعه 4 واحد بود که مشخصا 2 پارکینگ از اونها باید به آژانس اختصاص پیدا میکرد،که برای دسترسی به پارکینگ اون ورودی رو گذاشتم بغل راهپله برا دسترسی به پارکینگ.
پله ورودی آژانس تو ذهنم بود یادم رفت بکشم.
فضای چرخش رمپ زمانی 150*150 هستش که رمپ تو بیشترین طول خودش یعنی 9 متر با شیب 5 درصد و عرض 150 قرار بگیره.
دقت کنید تو زیرزمین یه پله کم کردم و 17 پله 17 سانتی تقریبا میشه 280 سانت (240+40).
این ارتفاع تجاری یا اداری رو جای دیگه هم بحث کرده بودم صفه 60 مبحث 4 تو جدول حداقل ارتفاع فضای تجاری کسبی رو 240 زده.
از اون فضای به قول شما پرت میشه به عنوان نشیمن خانوادگی استفاده کرد.
عرض راهرو 150 هستش
فکر کنم حداقل 150 جلوی پلکان فضا نیاز داشته باشه
مشخص کردن دسترسی ها رو به این خاطر داده که شما 1-ورودی سواره 2- ورودی پیاده به مسکونی (پله و رمپ) و 3-ورودی به آژانس (پله ورمپ) دارید که جانمایی اینها میتونه خیلی تعیین کننده باشه ؛فکر نمیکنم ازش بشه برداشت کرد که ورودی مسکونی باید از حیاط باشه
برای دسترسی آزانس به لابی من فکر میکردم باید این فضاها کاملا تفکیک بشن و اگه این فضاها توی طبقات بیان باید دسترسی جداگانه به پارکینگ داشته باشن ولی برای این موضوع فکر کنم حق باشما باشه
نه کلا فضای چرخش رمپ یا پاگرد نباید شیب داشته باشه و حداقل 150*150 باشه ص 32و33 ضوابط معلول
آخه این نشیمن خانوادگی که دم دره (یعنی بیشتر فضای ورودیه تا نشیمن)و بعدشم دور تا دورش یا در مسیر راهه یا دره؛ یعنی جای نشستن براش نذاشتین
حالا شما گزک دستشون ندین حداقل 3-3.5متر ارتفاعو بدین دیگه

nini_nj

کاربر فعال
اما باز هم شما نیاز به یک ورودی برای آژانس مسافرتی بصورت مستقل دارید که دوباره نیاز به رمپ معلولین داره!تو اکثر کارا من این مشکل رو دیدم که بچه ها بدون توجه به این پوتر پله و رمپ دادن!به نظرم در این کار نباید همکف بالا بیاد چون رمپ معلولین نمیشه دراورد!دوستان اگه کسی می تونه راهنمایی کنه ممنون میشم.
دوست عزیز تیر در قسمتی که رمپ و پله هست رد نمیشه یا در ارتفاع پایینتر در کدی که پله یا رمپ شروع میشه تیر زده میشه، بقیه ی سقف هم جوری تیر ریزی میشه (تیرهای عرضی) که عمود بر تیر موردنظرمون نباشه تا بتونن سقفو اجرا کنن

arastee

عضو جدید
دوست عزیز تیر در قسمتی که رمپ و پله هست رد نمیشه یا در ارتفاع پایینتر در کدی که پله یا رمپ شروع میشه تیر زده میشه، بقیه ی سقف هم جوری تیر ریزی میشه (تیرهای عرضی) که عمود بر تیر موردنظرمون نباشه تا بتونن سقفو اجرا کنن

ببخشید من توجیه نشدم!تا اونجایی که من می دونم همه ی ستون ها با این پوتر ها باید به هم وصل شن.گوتر نمی تونه پایین تر باشه چون همه ی تیر ها باید در ی ارتفاع باشن!بعید می دونم بشه اون پوتر رو حزف کرد چون در جداره ی بیرونی ساختمونه ستون ها حتما باید بوسیله ی تیر اصلی یا کش به هم وصل شن!

avina333

عضو جدید
دوست گلم 1.20 تقسیم بر 8 میشه 15 پس ما 15 متر طول لازم داریم نه 28 متر

ارتفاع تقسیم بر درصد شیب ضرب در 100 میاد طول رمپمون:gol::gol:

بر طبق قوانین معلولین شیب رمپ 8 درصد برای سه متر طول است و عرض 1.20 و به ازای هر متر افزایش طول باید 0.5درصد از شیب رمپ کم بشه و 5 سانت به عرض رمپ اضافه بشه(تا طول 9 متر)
اینی که شما می فرمایید با شیب 8درصد در نظر گرفتید و یه نکته دیگه اینکه به ازای هر 9 متر یه ایستگاه 1.5 در 1.5 هم باید در نظر گرفت
شما می فرمایید در مسکونی نیاز نیست این ضوابط رعایت بشه؟

amin576

عضو جدید
اگه تیر رو بیاری پایین تر باید اون بخش از سقف رو هم بیاری پایین بعد ارتفع پارکینگ کم میشه که قابل قبول نیست

shab khanoom

عضو جدید
یه جور جداسازی با مصالح مقاوم در برابر حریق و حرکت دود هست. دستگاه پله هم اگه به پارکینگ راه داره باید یک فضای واسط محصور داشته باشه و 2 ساعت در برابر حریق مقاومت داشته باشه. اما اون 180 رو کجا نوشته؟ چه صفحه و بندی از کتاب؟ من ندیده بودم

ص 30 مبحث سوم. در ضوابط آتش نشانی _که یکی از منابع آزمون طراحیه- هم با رسم شکل توضیح داده

minamir3000

کاربر فعال
اشتباه من این بود سه ساعت از وقتم بابت طراحی تلف شد(خیلی وسواس به خرج دادم)
پلان هام راپیدی بود برش و سایت رو نصفه کاره کشیدم نما نرسیدم.مبلمان و اندازه گذاری پلانام هم کامل نبود.

بیشتر از یک ساعت ونیم به طراحی و نیم ساعت به نهار و نماز و . . . وقت نزارین
مگه ناهار و نماز جز همون 8 ساعته؟!! نگفتید پلان رو چطوری طراحی کردید؟ اتوبوسی یا شمالی و جنوبی مجزا؟

بالا