آقا زدی تو خال. به نظر منم ایشون خیلی تند میرن. منصفانه بحث کنیم بهتره.1- جناب Unline شدیدا دارید تند میرید.
1- ببینید دقیقاً یکی از عوامل محبوبیت لینوکس پولی بودن ویندوز هست. وقتی که استفاده از ویندوز و برنامه هایی که بیشترشون پولی هستند هزینه سرسام اوری بدنبال داره، خب بدیهیه جنس مفت محبوبیتش بالا میره. چرا تو دانشگاه های معتبر دنیا جاوا و C++ استفاده میشه؟ اصلاً تو مقالات نمیبینی بنویسن از سی شارپ استفاده کردن. چرا؟ چون سی شارپ هزینه داره. بنابراین محبوبیت جاوا و C++ در بین دانشجوها بیشتره. اما این به معنی برتری این زبان ها به سی شارپ نیست. (فک نکنین من طرفدار سی شارپم، نه، خودم الان دارم جاوا یادمیگیرم.)1- یکی همون قانون کپی رایت که به راحتی از کنارش عبور کردید - شما در کشورهایی که تابع این قانون هستند و حساب و کتاب داره سیستمشون نمیتونید فردی رو پیدا کنید که مثل بچه های 10 - 12 ساله ی ایرانی یک کیف سیدی شامل چندین سیدی و دی وی دی که هرکدوم هزاران برنامه توشون هست داشته باشه
2- منتها لینوکس تمام نرم افزارهاش آزاد هستند - هیچیک از این محدودیت ها رو نداره - حالا به نظر شما کدوم مورد بیشتر به نیاز کاربر احترام گذاشته ؟ شمنا شما از صحبت من قسمتی که مد نظر خودت بود رو جدا کردی - من عرض کردم از بچه ای که تازه پشت کامپیوتر نشسته تا افراد متخصص و حرفه ای - ضمنا لینوکس فرهنگ کپی رایت و احترام به قوانینش - فرهنگ نوع دوستی و چندین فرهنگ زیبای دیگه رو جا انداخته بین کاربرانش به سادگی
3- در ادامه باید باز هم تاکید کنم که مشکل شما از مقایسه ی ویندوز و لینوکس نشات می گیره.
4- درسته نسل بسیاری از لینوکس ها منقرض شده اما بسیاری از لینوکس های جدید هم اصلا در اون لیست حضور ندارند - شما خودتون هم میتونید یک لینوکس بنویسید برای خودتون که البته اگر بخواهید گسترشش بدید نیاز ساپورت بسیار مناسبی دارید
5- پایان این رو عرض کنم که ویندوز در کنار اهداف مشتری مدارانش اهداف تجاری و اقتصادی هم داره که خوب همین موضوع محدودش می کنه
ولی لینوکس محدودیتی نداره چون هدفش فقط کاربراش هستند
2- اینکه برنامه های ویندوز پولی هست نشانه بی احترامی به کاربره و اینکه برنامه های لینوکس رایگانه یعنی احترام به کاربر!!!!!!!!! این حرف اصلاً معنی نداره. یک فرد آزاده برای کارش دستمزد بگیره یا نگیره. حق شرکت های نرم افزاری هست که برای کارشون پول بگیرن. این به معنی بی احترامی نیست. خب بعضیا از حقشون می گذرن. اوپن سورس یک اعتقاده.
در ادامه مورد فوق و مورد اول یک نکته رو بگم. من جزو افرادی هستم که کاملاً به قوانین کپی رایت احترام میذارم. اگه میتونستم انلاین پول پرداخت کنم نرم افزارها رو میخریدم. امکان نداره من یک فیلم، موزیک، یا نرم افزار ایرانی رو کپی کنم. چون میتونم با پول بخرمش.
3- آره دقیقا این دو تا رو مقایسه میکنم و سعی میکنم خودمو جای یک کاربر عادی بذارم. وگرنه برای من نصب ویندوز هم سخت و خسته کننده است(بعد از 10 سال استفاده از کامپیوتر شاید تا حالا 10 بار هم ویندوز نصب نکردم چون همیشه تنبلی کردم

برای من سختی های لینوکس ازاردهنده نیست. چون هر مشکلی پیش بیاد راه حلشو پیدا و رفع میکنم. ولی سعی دارم حال کاربر عادی رو در مواجه با مشکلات درک کنم.
4- شاید یکی از مشکلات لینوکس اینه که همه آزاد هستن یک نسخه برا ی خودشون منتشر کنن. این طوری تمرکز بهبودهایی که داده میشه روی یک سیستم نیست. درواقع تغییرات یجورایی مدیریت و جهت دهی نمیشن.
5- به نظرم اون هدف اقتصادی یک محرکی هست که خودش باعث میشه شرکت برای کسب مشتری بیشتر و رضایت اونا تلاش کنه. به همین دلیل مفیده.
واقعاً مثال قشنگی زده. هدف کاربر ویندوز اینه که اونو سوار شه و استفاده کنه. اما لینوکس مثل ماشینی هست که کاربر میتونه اونو تیون کنه.خب ، دوست عزیز اگر سیستم عاملها رو اتول فرض کنیم، ویندوز و مک دقیقا مثل خودروهای پیش ساخته هستند. ولی BSD, Linux و سایر اوپن سورسا ، مثل کیت میمونن. هر جور که بخوای میشه ساختشون. حتی اگر مثل اوبونتو کاملا آماده باشن.
خب بگذریم از این بحثا ، این که قطعات مناسب لینوکس رو نمیشه پیدا کرد بخاطر قانون نیست. تقصیره جو حاکم هست که کسی از خونه قهر میکنه یا خواننده میشه یا خدمات کامپیوتری.
این خدمات کامپیوتری علت داره. یادگیری کاربردهای عمومی و پایه از کامپیوتر سخت نیست. از طرفی نظارتی هم بر کار نیست و در جامعه ما هم کارهای تخصصی کمتر انجام میشه. مثلاً یکی از دوستان قدیمیم لیسانس کشاوری هست، رفته شرکت کامپیوتری ثبت کرده، 4-5 نفر مهندس کامپیوتر هم استخدام کرده. کسی در موقع ثبت شرکت نگفته آقای فلانی تخصص شما با حوزه کاری شرکت هماهنگ نیست.
نظرت برام کاملاً محترمه.نه نمیتونم بگم ویندوز راحت تره.
۱.چون به جرات معروف ترین توزیع لینوکسه( اگه محبوب ترین نباشه). الزاما هم برای افراد مبتدی ساخته نشده، برای سادگی ساخته شده.دقیقا چیزی که طاحا میخواد : اینکه راحت بشه باهاش کار کرد بدون درگیر شدن با جزئیات.اصلا خود تو وقتی خواستی نصب یه برنامه رو مثلا بزنی با apt-get مثال زدی که یه پکچ منجر اوبونتویی هست(هرچند محدود به اوبونتو نیست)
1. ممنون که درک کردی بحث من سر چی بود.