1- محلول های استاندارد در دو گروه محلول های استاندارد اولیه و محلول های استاندارد ثانویه قرار می گیرند. محلول استاندارد محلولی است که در مقابل عوامل و مواد آزمایشگاه حساس نباشد و واکنش انجام ندهد، وزن ملکولی بالا ، در صد خلوص بالا، پایداری زیاد ، نداشتن آب تبلور، حساس نبودن به رطوبت 51 هوا، قیمت مناسب، در دسترس بودن و حلالیت بالا (بهطور معمول در آب ) از سایر خصوصیات این مواد و محلول ها است . غ لظت یک محلول استاندارد اولیه به طور مستقیم و از روی محاسبه جرم و مقدار ماده اولیه حل شده در حجم مشخص از حلال تعیین می گردد. به محلول ها یا موادی که مشخصات فوق را داشته باشند استاندارد اولیه می گویند که برای تعیین دقیق غلظت مواد و یا محلول های دیگر به کار می روند. بدیهی است که هر اندازه در تهیه محلول استاندار دقت شود نتایج به دست آمده دقت خوبی خواهد داشت . در بعضی شرایط لازم است که محلول های جدیدی تهیه کرد و آن ها را از روی محلول های استاندارد اولیه، است اندارد نمود . محلول جدید به دست آمده که ب ه آن محلول استاندارد ثانوی می گویند برای تعیین غلظت محلول های دیگر به کار می رود.سلام و عرض ادب
1- خصوصیات ماده استاندارد اولیه و محلول استاندارد
2- نحوه عمل شناساگرها برای تعیین نقطه پایان تیتراسیون اسید و باز ضعیف
3- خطاهای تیتراسیون با شناساگرهای اسید و باز
4- تاثیر دی اکسید کربن بر غلظت سود
[h=1]تاپیک: محلول سازی در ازمایشگاه[/h]
2- تیتر کردن از روشهای تجزیه حجمی است. در تجزیه حجمی ابتدا جسم را حل کرده و حجم معینــــــی از محلول آن را با محلول دیگری که غلظت آن مشخص است که همان محلـــــــول استاندارد نامیده میشود، میسنجند. در تیتراسیون محلول استاندارد بهطور آهسته از یک بورت به محلول حاوی حجم مشخص یا وزن مشخص از ماده حل شده اضافه میشود.
افزایش محلول استاندارد ، آنقدر ادامه مییابد تا مقدار آن از نظر اکیوالان برابر مقدار جسم حل شده شود. نقطه اکیوالان نقطه ای است که در آن ، مقدار محلول استانــدارد افزوده شده از نظر شیمیایی برابر با مقدار حجم مورد نظر در محلــــــول مجهول است. این نقطه را نقطه پایان عمل از نظر تئوری یا نقطه هم ارزی نیز میگویند.
روش تیتر کردن
در عمل تیتر کردن ، محلول استاندارد را از یک بورت به محلولی که باید غلظت آن اندازه گرفتـــه میشود، میافزایند و این عمل تا وقتی ادامه دارد تا واکنش شیمیایی بین محلول استاندارد و تیــــتر شونده کامل شود. سپس با استفاده از حجم و غلظت محلول استاندارد و حجم محلول تیتر شونده ، غلظت محلول تیتر شونده را حساب میکنند.
یک مثال
نقطه اکیوالان در عمل تیتر کردن NaCl با نقره تیترات وقتی مشخص میشود که برای هر وزن فرمــولی -Cl در محیط یک وزن فرمول +Ag وارد محیط عمل شده باشد و یا در تیتـــــــر کردن ، سولفوریک اسید (H2SO4 ) با سدیم هیدروکسید ( NaOH ) نقطه اکیوالان وقتی پدید میآید که دو وزن فرمولی اسید و دو وزن فرمولی باز وارد محیط عمل شوند.
تشخیص نقطه اکیوالان
نقطه اکیوالان در عمل بوسیله تغییر فیزیکی ( مثلا تغییر رنگ ) شناخته میشود. نقطه ای که این تغییر رنگ در آن روی میدهد، نقطه پایان تیتر کردن است. در تیتراسیون اسید و باز شناساگرها برای تعیین زمان حصول نقطه اکیوالان بکار میروند. تغییر رنگ معرف ، نشانگر نقطه پایانی تیتراسیون میباشد.
[h=1]تاپیک: انواع تیتراسیون[/h]
[h=1]تاپیک: تیتراسیون[/h][h=1]تاپیک: شناساگرهای اسید و باز[/h]
3- خطاهای زیادی رخ می ده در این تیتراسیون .. چون با دیدن تغییر رنگ این کار صرت می گیره خب مسلما خطای دید هم خواهیم داشت ..
و همچنین ... اگر شناساگر قبل از نقطه همارزی تغییر رنگ دهد، حجم نقطه پایان کمتر از نقطه همارزی (خنثی شدن اسید یا باز) است و اگر شناساگر بعد از نقطه هم ارزی تغییر رنگ دهد، حجم نقطه پایان بیشتر از نقطه هم ارزی است.
4- اطلاعاتی در این زمینه ندارم متاسفانه .. دوستان دیگه کمکتون می کنند .