فاجعه: فروش خاک ایران به اسم صادرات غیرنفتی

sanaz_panel

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
مرغوب‌ترین خاک ایران روانه سرزمین عرب‌نشین می‌شود تا جزایری به مساحت 50‌کیلومتر مربع به اسم جزایر «النخیل» موسوم به «پالم آیلند» در سواحل جنوبی خلیج‌فارس و در کشور امارات ساخته شود، که هم تهدیدی برای محیط‌زیست خلیج‌فارس محسوب می‌شود و هم خواسته یا ناخواسته تیشه بر ریشه معادن و منابع ایران می‌زند.





مرغوب‌ترین خاک ایران روانه سرزمین عرب‌نشین می‌شود تا جزایری به مساحت 50‌کیلومتر مربع به اسم جزایر «النخیل» موسوم به «پالم آیلند» در سواحل جنوبی خلیج‌فارس و در کشور امارات ساخته شود، که هم تهدیدی برای محیط‌زیست خلیج‌فارس محسوب می‌شود و هم خواسته یا ناخواسته تیشه بر ریشه معادن و منابع ایران می‌زند. عمق فاجعه زمانی مشخص می‌شود که بدانیم تنها جزیره نخلی جمیرا نیاز به بیش از 50‌میلیون مترمکعب خاک برای به سطح آب رساندن این سازه دارد.


عرب‌ها با پول، بسیاری از سرمایه‌های ما را خریدند، حتی خاک ما را! خاکی که برای تشکیل مجدد یک سانتیمتر از آن 700‌سال زمان نیاز است، تریلی‌تریلی و کشتی‌کشتی تحویل و تقدیم کشورهای عربی می‌کنیم و اسمش را گذاشتیم صادرات غیرنفتی. قدیم‌ها خاکی بود که به آن گل سرشوی می‌گفتند و خواصی مشابه صابون داشت و برای شست‌وشو استفاده می‌شد. امروز به این خاک بنتونیت می‌گویند که اگر یک مشت از آن را داخل یک لیترآب بریزید حجیم می‌شود و بعد از خشک شدن از بتون هم محکم‌تراست.

معادن خاک بنتونیت در خراسان جنوبی وجود دارد که مرغوب‌ترین خاک آن سفید رنگ است و عمری هزار ساله دارد. بعضی از این معادن ماهانه سه هزار تن از این خاک را به‌وسیله لودر استخراج می‌کنند. خاک بنتونیت به دلیل چسبندگی؛ جذب آب؛ تورم‌پذیری و نرم بودن کاربردهای زیادی در ریخته‌گری؛ حفاری چاه‌های نفت، سدسازی و کشاورزی دارد.


10‌هزار‌تومان می‌خرند،700‌هزار‌تومان می‌فروشند

عمده واحدهای فعال خاک بنتونیت که خاک مرغوب و صادراتی دارند در قائن، شمال غرب بیرجند و بخشی در فردوس هستند. اما اینکه این خاک به چه دردی می‌خورد و کجا می‌رود حکایت جالبی دارد. عرب‌ها هر کیلو خاک بنتونیت را 10‌هزار‌تومان از ما می‌خرند اما همین خاک را پس از فناوری، هر کیلو تا 700‌هزار‌تومان به فروش می‌رسانند.

سالانه صدها هزار تن از این خاک مرغوب چه به‌طور رسمی و چه قاچاق به کشور امارات صادر می‌شود. اگرچه این خاک مناسب برای چاه‌های نفت است اما حقیقت تلخ این است که امارات از آن برای ساخت جزایر مصنوعی در دوبی استفاده می‌کند. موضوع صدور خاک از دو سال پیش آغاز شد. آن زمان که خبر فروش خاک ایران به قطر از سوی رسانه‌های عربی روی خروجی‌ها قرار گرفت و سفیر ایران در دوحه از ورود پنج هزار تن خاک ایران به قطر خبر داد. البته قطر با خرید خاک ایران قصد داشت بر حاصلخیزی زمین بی‌حاصلش بیفزاید. گویا فروش سرمایه‌های نفت و گازمان کافی نیست و آنقدرها که باید جیب‌ها را پر نمی‌کند که دست روی خاک هم گذاشته‌اند.

از آنجا که خاک جزو منابعی است که تشکیل مجدد آن سالیان سال زمان می‌برد. مسوولان سعی کردند امضای تفاهمنامه با قطر جهت فروش خاک از دید رسانه‌ها مخفی بماند از این رو در ایران هیچ مقام مسوولی از خروج این خاک خبر نداد و به طور کلی تمامی دست اندرکاران عرصه کشاورزی اعم از وزیر و معاونان در ابتدا این خبر را رد کردند اما چیزی نگذشت که با خبررسانی عرب‌ها، مسوولان ایران نیز بر این موضوع صحه گذاشتند. اولین واکنش‌ها به خبر صادرات خاک ایران به قطر از سوی معاون آب، خاک و صنایع وزارت جهاد کشاورزی بود. در اولین تماس با وی، خیلی سریع و کوتاه به سوالات پاسخ می‌گوید.

وی می‌افزاید: این معاونت مخالفت خود با صادرات خاک از ایران را اعلام کرده و نمی‌داند که وزارت امور خارجه چگونه قرارداد صادرات خاک ایران به قطر را منعقد کرده است. اما در مصاحبه‌های بعدی، سید رحیم سجادی درخصوص صادرات خاک ایران به قطر می‌گوید: با صادرات خاک به صورت فله‌ای مخالفیم.


خاک من از تو، پول تو از من

حاشیه‌نشینان جنوب خلیج‌فارس پس از سال‌ها چشم طمع دوختن به تغییر نام این پهنه عظیم آبی و دسیسه‌چینی برای تصاحب جزایر سه‌گانه و عدم توفیق در این موضوع، حالا از در تطمیع برخی افراد جهت تصاحب خاک ایران برآمده‌اند و ظاهرا در سکوت برخی از مطلعان، در حال دست یافتن به اهداف کلان خویشند. در حالی که کارشناسان محیط زیست معتقدند هرساله به دلایل مختلف از جمله فرسایش، دو میلیارد تن خاک در کشور از بین می‌رود، طی روزهای گذشته یکی از اعضای هیات علمی مرکز تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور درباره روند رو به افزایش صدور گسترده خاک مرغوب کشور هشدار داد.

محمود درویش در این مورد گفت: ما چه این مساله را قبول کنیم چه قبول نکنیم، صدور خاک از کشور صورت می‌گیرد. وی با اشاره به اینکه خاک پیت در حال حاضر در بازار با قیمتی نزدیک به 100هزارتومان برای هر متر مربع خرید و فروش می‌شود، اظهار داشت: اینکه ما بیان کنیم صادرات خاک ممنوع و غیرقانونی است، راه علاج مشکل نیست زیرا مساله خیلی گسترده‌تر از این است، زیرا کشورهای عربی قیمت‌های کلانی برای به‌دست آوردن مواد غذایی موجود در خاک کشور ما می‌پردازند و این اتفاق صورت می‌گیرد.


راه‌های خروج خاک

خاک به دو روش عمده قاچاق می‌شود. اول به صورت قاچاق در قالب بسته‌بندی که از مبادی غیرقانونی از کشور خارج می‌شود و مثل تمام کالاهایی که از کشور قاچاق می‌شود از میزان دقیق آن اطلاعی در دست نیست، اما مسوولان تایید می‌کنند که قاچاق صورت می‌گیرد. به‌ویژه درباره خاک «پیت» که مرغوب‌ترین خاک و محل چند‌ساله رویش چمن بوده است و دارای مواد آلی بسیار و سبک است، شایان ذکر است از خاک پیت برای پرورش قارچ نیز استفاده می‌شود.

روش دوم قاچاق در قالب صادرات گل و گیاه است. در این روش که قانونی هم صورت می‌گیرد، قاچاقچیان مسوولان را دور می‌زنند و چندین برابر نیاز گلدان، خاک در آن می‌ریزند. در خارج از کشور نیز گیاه که ارزش و اعتباری ندارد، در مواردی حتی دور ریخته می‌شود و آنچه در قیمت‌های بالا خرید و فروش می‌شود، خاک گلدان است.

بنابراین می‌توان گفت به قاچاق خاک جنبه قانونی داده شده است و مسوولان هم کم و بیش از آن اطلاع دارند. اگرچه سال گذشته بر اساس موافقتنامه قانون قرنطینه‌ای گیاهی که در مجلس به تصویب رسید، هرگونه جابه‌جایی گیاهان به همراه خاک ممنوع شد اما همچنان صادرات گل و گیاه با خاک انجام می‌شود.


منبع: روزنامه شرق - فرزانه طهراني
 

Schneider

مدیر بازنشسته
خب وقتی خودمون نمیتونیم از این خاک استفاده کنیم..........لااقل بزا بدیم پولشو بگیریم!!! :biggrin:
بد میگم آقا؟؟

مثلا تو اخبار نشون میده با شن ساحل مجسمه های خیلی قشنگ و پیچیده میسازن، توریست میاد میبینه....تو اخبار اسم کشورشون مطرح میشه...
کی دیده تو ایران همچین کارهایی یک بار انجام شده باشه؟!!
 

mina12345

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
چيز عجيبي نيست قبلا هم با عهدنامه هاي مثل تركمنچاي خاك ايرانو رو فروختيم:cry:
 

ارش کمان گیر

عضو جدید
کاربر ممتاز
ماجرای جدا شدن بحرین از استان بوشهر با هماهنگی شاه پهلوی چه بود؟

کشور بحرین در سال 1970 و پس از موافقت شاه مخلوع ایران با برگزاری رفراندوم از خاک ایران جدا شد. ماجرای جدایی بحرین از خاک ایران از آن زمان جدی شد که انگلیس پس از جنگ جهانی دوم و افول قدرت جهانی‌اش مجبور به عقب نشینی از کانال سوئز و خلیج فارس شد. بر همین اساس این کشور استعماری که حدود 150 سال بر بحرین مسلط بود، از منطقه خارج شد و از آنجا که پیش از اشغال این جزیره توسط انگلیس، بحرین جزء خاک استان بوشهر محسوب می‌شد، از جانب ایران این جزیره به خاک این کشور ملحق شد.

چی بگم.......
 

DDDIQ

مدیر ارشد
جدای از اینکه نویسنده متن چاشنی نژاد گرایانه هم به متن اضافه کرده بود و که حالا شاید احساسات ملی گرایانه ما رو به جوش بیاره ! خیلی مسائل دیگه و مهم تر رو نادیده گرفته بود !!! خیلی از صادرات مفت ما رو به کشورهای غیرعربی ندیده بود یا اصلا گازهایی رو که بر سر چاه های نفت الکی به خاطر نداشتن تکنولوژی میسوزونیم و خیلی از نفت رو هم موقع استخراج هدر میدیم به خاطر نداشتن تکنولوژی به روز ...
کلا خیلی از این موارد به دلیل نداشتن تکنولوژی مناسب و آینده نگر نبودن هست ....

بهتر بود سوال اینگونه مطرح بشه که شاید در ابتدای صادرات فناوری لازم نداشتیم و پولی که در نتیجه صادرات خاک با این حجم به دست اومده آیا صرف سرمایه گذاری بلند مدت برای خرید تکنولوژی مناسب برای فناوری لازم برای همین خاک شده یا نه !!!!!


ولی مرحبا بارک الله احسنت یا شیخ به حاکمان دلسوز امارات و البته همان عرب های حاشیه نشین ( گوشه نشین!؟) خلیج فارس خودمون که با همان سرمایه و تجارت سرزمین بی حاصل رو در دنیا مطرح و آباد کردن ! و اتفاقا خیلی از ایرانیهایی هم شنیدم تو اون جزیره بادیه نشین بدوی ملک و زمین خریدن !!!!

راستی فراموش نکنیم که همان امارات الگوی بادگیرهای ایرانی ( نه الگوهای عربی و مصری) رو در معماری بناهای این جزایر استفاده کرده تو تمام لگوها و تندیس های جشنواره هم از همین لگو بهره میبره و چند سال دیگه هم چون ما بادگیرهای خودمون رو نه بازسازی درست و حسابی کردیم و نه تونستیم که در معماری امروز خودمون به شکل شایسته اضافه کنیم همه این بادگیرها ایرانی رو بادگیرهای اماراتی میشناسن !!!
افرین به بادیه نشین های بدوی بی سواد فلان بیسار چیز خلیج فارس !!! حالا هی بشینیم شعار نژادگرایی بدیم!!! اقا اونا رفتن جلو !!! ما نشستیم شعار میدیم ؟؟؟؟؟؟؟ !!!!!
 

شادیاخ

عضو جدید
چیز تازه ای نیست از زمانی که تازی به این مملکت آمد در حال تاراج داشته های ماست
 

DDDIQ

مدیر ارشد
و البته فراموش کردم جدای از اینکه همان به قول ما عرب های (تازیان) کناره نشین خلیج فارس جزیره نداشتن و با خاک مرغوب ما جزیره ساختن ولی ما جزیره طبیعی و ژئوپارک مطرح در دنیا داشتیم و فرصت رو از دست دادیم !!!
بذارین فقط خبر رو بخونیم و چیزی نگم ......


نخستین ژئوپارک خاورمیانه در قشم سرانجام از فهرست یونسکو
خارج شد
دلیل :
ناتوانی مدیران سازمان منطقه آزاد قشم در انجام معیارهای ثبت جهانی ژئوپارک

http://www.iew.ir/1391/10/27/6112
۲۷ دی ۱۳۹۱

دیده بان محیط زیست و حیات وحش ایران: به گزارش خبرگزاری مهر، سرانجام ژئوپارک قشم به دلیل ناتوانی مدیران سازمان منطقه آزاد قشم در انجام معیارهای ثبت جهانی ژئوپارک، از فهرست یونسکو خارج شد.

نصب تابلو و علائم راهنمایی، احداث راههای دسترسی، ساخت اماکن اقامتی مانند هتل و مجموعه عوامل پشتیبانی برای حضور گردشگران در منطقه از جمله درخواستهای یونسکو بود که باید در منطقه ژئوپارک قشم ایجاد می شد، اما به آن توجه نشد.
به همین دلیل پس از اتمام مهلت ۲ ساله ایران، یونسکو نخستین ژئوپارک خاورمیانه را که قبلا به عضویت شبکه جهانی ژئوپارکهای ملی تحت حمایت یونسکو در آمده بود را از این فهرست خارج کرد.
نامه خروج این ژئوپارک از فهرست یونسکو به ارگان های دولتی و مربوطه در ایران همانند سازمان محیط زیست و سازمان منطقه آزاد قشم رونوشت شده است اما با گذشت ۲ ماه از ارسال این نامه، سازمان منطقه آزاد قشم وجود چنین نامه ای را نه تنها اعلام نکرده بود، بلکه سعی در تکذیب آن دارند و پاسخگوی خبرنگار مهر نیستند.
اما این موضوع از سوی محمد رضا سعیدآبادی، دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو تایید شد.

وی به خبرنگار مهر گفت: زمانی که این ژئوپارک در فهرست یونسکو ثبت شد، کارشناسان این سازمان جهانی، قول انجام معیارهایی را از متولیان در ایران دریافت کردند اما از آنجایی که این موارد رعایت نشده است، در گام اول به ژئوپارک کارت زرد و در گام بعدی کارت قرمز دادند و اکنون آن را از فهرست یونسکو خارج کردند.
وی گفت: تنها در صورتی که مدیران ژئوپارک بتوانند این موارد را رعایت کنند، دوباره شاهد ثبت آن در فهرست جهانی خواهیم بود.
این موضوع توسط ریاضی فر معاون طبیعی محیط زیست استان هرمزگان نیز تایید شده است.
وی گفته که کمبود اعتبار مهمترین عامل از سوی مدیریت ژئوپارک برای رسیدگی به نواقص موجود منطقه عنوان شده است، هرچند وسعت و گستردگی منطقه نیز بر سختی کار و زمانبرشدن آن بی تاثیر نبوده است.
نخستین ژئوپارک خاورمیانه در جزیره قشم، مهمترین جاذبه گردشگری جهانی در ایران بود که با فرصت سوزی متولیان اکنون این ظرفیت از دست رفته است. شاید وقت آن رسیده که مدیران در سازمان منطقه آزاد قشم مهر سکوت را از دهان برداشته و اکنون که وجود این نامه بر همگان احراز شده است، درباره اقدامات چند سال اخیر خود در این ژئوپارک و هزینه کردن اعتباراتی که بابت انجام معیارهای مورد توجه یونسکو دریافت کرده اند، پاسخگو باشند.

ژئوپارک قشم در سال ۲۰۰۶ به عضویت شبکه جهانی ژئوپارک‌ ها درآمد و تاکنون تنها ژئوپارک کشور و خاورمیانه به شمار می‌فته است.
ژئوپارک‌ها هر چهار سال یک بار توسط شبکه جهانی ژئوپارک‌ها (GGN) مورد ارزیابی قرار می گیرند و چنانچه عملکرد مناسب و مطابق با استانداردهای این شبکه را داشته باشند، عضویت آنها به مدت چهار سال دیگر در شبکه جهانی ژئوپارک‌ها زیر نظر یونسکو تمدید می‌ شود در غیر این صورت از فهرست خارج می شوند.
ژئوپارک قشم به عنوان تنها ژئوپارک ایران پیش از این از سوی متخصصان بررسی شد. آنها اعلام کردند که این ژئوپارک معیارهای ماندگاری در این فهرست را ندارد از این رو یونسکو برای برطرف کردن نواقص آن مهلتی را تعیین کرد تا در صورت برطرف کردن نواقص، ماندن آن در فهرست تمدید شود.

براساس تعریف یونسکو، ژئوپارک منطقه ای است با وسعت کافی که مرزهای آن به وضوح مشخص شده و چندین پدیده بارز زمین شناسی در محدوده آن قرار گرفته باشد و این محدوده باید بتواند در توسعه اقتصادی جوامع اطراف خود نقش موثری ایفا کند.
ژئوپارک ممکن است علاوه بر پدیده های زمین شناسی از آثار تاریخی، بوم شناسی، باستان شناسی، میراث فرهنگی و طبیعی دیگر نیز برخوردار باشد.
وجود پدیده های بارز زمین شناسی شامل گنبد نمک، چشمه های گوگردی، غار نمکی، دره شگفت انگیز، سواحل بکر و زیبا و حیات وحش در بخش غربی جزیره قشم و جنگلهای دریایی حرا، تنگه چاهکوه، تنگه عالی، بام قشم، دره تندیس ها، کلات کشتاران، جزایر ناز و دهها تخته سنگ و صخره با اشکال زیبا موجب شد تا نام جزیره ‌قشم در فهرست ژئوپارک های جهانی ثبت شود.
 

ali hoseini

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
تاسف من اول از همه به نوع نوشته ی این متن برمیگرده که یک جوری گفته عربها که آدم فک میکنه با موجودات مریخی طرفه.
بابا بخدا این عربها که میگید انسانند در درجه اول.دوم خیلی هم با فرهنگ و با شعور و با سوادن.
سوم اینکه همسایه های ما هستن و هم دین ما و از اروپایی ها و آلمانیهایی که به دروغ یا راست ادعای هم نژادیشون رو دارین به ما نزدیکترن.
متاسفانه این جو ضد عرب که از زمان پهلوی شروع شده و این سالهای اخیر بین عوام جامعه بشدت دامن گیر میشه.
 

Similar threads

بالا