عکاسی معماری

Setayesh

مدیر تالار کتابخانه الکترونیکی
مدیر تالار
مسجد جامع اصفهان/ایوان شرقی
الان این عکس فوکوس دارد؟؟
منظور از عکس فوکوس دار چیست؟فن عکاسیه یا با نوعی لنز و دوربین میشود؟:D

مشاهده پیوست 124233

سلام دوستان
واقعا از دیدن تاپیک خیلی لذت میبرم
مخصوصا از نقدهای سحر عزیز
در تکمیل حرفای دوست خوبم
عکس شما فوکوس داره.
فوکوس عکست روی دیوار هست .
حالا شما اگه فوکوس رو میذاشتی رو ایوان مسجد دیواره تار میشد و مسجد واضح میفتاد و دیگه این حالت بلوری رو نداشت
فوکوس در عکاسی خیلی مهمه و با اجرای درستش خیلی عکس رو زیبا میکنه و باعث میشه عکس عمق داشته باشه.
این عکسو ببین: فوکوس روی شمع دوم انجام شده و میبینی که چقدر زیبا شمع رو متمایز کرده:

(روش کلیک کنی بزرگ میشه)
معمولا دوربین های عکاسی فوکوس اتوماتیک دارند و فوکوس دستی خیلی سخته.
دوربین شما هم Canon PowerShot SX120 IS هست
که این فوکوس ها رو داره:
Focus mode :Normal AF, Face Detection AF, Macro, Manual
یعنی هم دستی (Manual) و هم اتومات (AF) داره.
از توی قسمت فوکوس دوربین میتونی نوعش رو انتخاب کنی و هر دوربینی وقتی فوکوس رو انجام میده یه جوره
باید ببینی مال دوربین شما چه شکلیه.
موفق باشی.:gol:

آخرین ویرایش:

mahsa.mahsa

عضو جدید
کاربر ممتاز
http://www.www.www.iran-eng.ir/attachment.php?attachmentid=124335&d=1353702932
.
.
.
http://www.www.www.iran-eng.ir/attachment.php?attachmentid=124336&d=1353703075
.
.
.
http://www.www.www.iran-eng.ir/attachment.php?attachmentid=124337&d=1353703249

پیوست ها

• 11 117.jpg
    11 117.jpg
    19.8 کیلوبایت · بازدیدها: 0
  • 11 079.jpg
    11 079.jpg
    30.1 کیلوبایت · بازدیدها: 0
  • 11 132.jpg
    11 132.jpg
    19.5 کیلوبایت · بازدیدها: 0
آخرین ویرایش توسط مدیر:

همراهی

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
دختر خوب تو که عکس داری چرا شرکت نمیکنی؟:D

این تعریف چیزی هست که در اینترنت مشاهده میشود::D
کلمه Focus به معنی تمرکز و مرکزیت دادن می باشد اما مفهوم آن در عکاسی ، رسیدن به حداکثر وضوح است. وقتی درون منظره یاب دوربین نگاه می کنید تا کادربندی صورت دهید با یک سری نقاط مواجه می شوید که به آن ها نقاط نورسنجی و نقاط فوکوس گفته می شود. از آنجا که این نقاط هر دو نوع کاربری را دارند به هر دو نام معروفند. یعنی از این نقاط هم برای نورسنجی و هم برای فوکوس استفاده می شود.

این عکس شما فوکوس برعکس داره!! یعنی انگار شما هدف عکست کمرنگ نشون دادن ایوان مسجده در صورتیکه من مطمئنم اینطور نبوده هدفت:D
اگه دوربین عکاسی حرفه ای داری امکان فوکوس دستی رو میده بهت اگه نه که اغلب دوربین های نیمه حرفه ای فوکوس خودکار دارند یعنی وقتی به سوژه ای نزدیک میشی خودشون تشخیص میدند که کجا رو فوکوس کنند همونطور که تو عکاسی از حشرات گفته میشه نقطه فوکوس روی چشمشون باشه

ببین چقدر عکس فوکوس دار و بی فوکوس فرق دارند(با فوکوس میشه تاکید فوق العاده ای رو ایجاد کرد)
البته فوکوس این دو تصویر از طریق نرم افزار انجام شده:

سحرجان ممنون برای توضیح خوبت خیلی عالی بود:gol:
متوجه منظور فوکوس شدم

درسته هدفم برعکس انجام گرفته شده:d

سلام دوستان
واقعا از دیدن تاپیک خیلی لذت میبرم
مخصوصا از نقدهای سحر عزیز
در تکمیل حرفای دوست خوبم
عکس شما فوکوس داره.
فوکوس عکست روی دیوار هست .
حالا شما اگه فوکوس رو میذاشتی رو ایوان مسجد دیواره تار میشد و مسجد واضح میفتاد و دیگه این حالت بلوری رو نداشت
فوکوس در عکاسی خیلی مهمه و با اجرای درستش خیلی عکس رو زیبا میکنه و باعث میشه عکس عمق داشته باشه.
این عکسو ببین: فوکوس روی شمع دوم انجام شده و میبینی که چقدر زیبا شمع رو متمایز کرده:

(روش کلیک کنی بزرگ میشه)
معمولا دوربین های عکاسی فوکوس اتوماتیک دارند و فوکوس دستی خیلی سخته.
دوربین شما هم Canon PowerShot SX120 IS هست
که این فوکوس ها رو داره:
Focus mode :Normal AF, Face Detection AF, Macro, Manual
یعنی هم دستی (Manual) و هم اتومات (AF) داره.
از توی قسمت فوکوس دوربین میتونی نوعش رو انتخاب کنی و هر دوربینی وقتی فوکوس رو انجام میده یه جوره
باید ببینی مال دوربین شما چه شکلیه.
موفق باشی.:gol:

سلام ستایش خانم ممنون برای حضور و نظرات خوبتون:gol:
تصویر شمع خیلی واضح بر فوکوس هست و حس عمق خوبی داره
اطلاعات دوربین هم درست و دقیقه :d منتها من ارزش فوکوس رو نمیدونستم

با کمک راهنمایی های شما دوستان انشالله این دفعه عکس با فوکوس درست میگیرم/ممنون
:d:gol:

sahar-architect

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
سلاااام

منم چندتایی عکس میذارم خیلی خوشحال میشم اگر نقص کارمو بهم بگید :دییی

مشاهده پیوست 124346مشاهده پیوست 124347باغ ارم و تخت جمشید شیراز...

سلام
بسیاار زیبا
خیلی خوبه که عکسی از منطقه شیراز رو هم اینجا داریم ...شهری که من بسیار دوستش دارم
عکستون از عمارت نارنجستان بسیار زیبا شده نور مناسبی داره درختی که سمت چپ هست کادر رو خوب بسته (اصطلاحا عکستون رو قاب کرده)اما یه نکته رو لازم دیدم از نظر کمپپوزسیون عرض کنم که نه فقط در عکاسی در هر موردی مثل شیت بندی هم کاربرد داره
وقتی یه گوشه مثلثی میفته توس گوشه های یه تصویر از نظر بصری کامل چشم رو به بیرون از عکس هدایت میکنه در واقع در این عکس شما چشمتون که در عکس میگرده از گوشه سمت چپ پایین تصویرتون خارج میشه و دیگه به تصویر بر نمیگرده و این خوب نیست
با توجه به تصاویری که من از باغ نارنجستان قوام دیدم محوطه فوق العاده زیبایی داره بهتر هست که از محوطه هم در این تصویر استفاده میشد

یه نکته در باره عکاسی از بناهای قدیمی برای هممون بگم:
توی سایت photographymad ، چند اصل ساده و ابتدایی برای عکاسی معماری گفته که یکی از اونها در باره عکاسی از بناهای قدیمی هست من متن انگلیسیش رو براتون عینا میارم:
Old Architecture

When photographing old architecture, a straightforward and simple composition usually works best, showing the natural beauty and elegance of the building. It usually helps to include some of the surrounding scenery to give context to the architecture and make it feel less cramped
ترجمه ش به این مفهوم هست که زمانیکه که از یک بنای تاریخی عکاسی می کنید اگر بنا توی پیش زمینه قرار بگیره به نحوی که بافت پیرامونی که بنا در اون قرار گرفته رو نمایش بده کمک می کنه تا تصویر حس بهتری از معماری گذشته و قدمت اون رو نشون میده .

و مثالی که برای این توضیح در سایت گذاشته این تصویر هست
southern-castle.jpg
به همین جهت هست که میگم بخشی از محوطه باغ ارم رو هم در عکس بیارید.

در مورد تخت جمشید هم باید بگم اگه فقط اون دو تا ستون رو داشتید با یک آسمون بلند در بالاشون عکس بسیار خوبی میشد وقتی داریم از استواری چیزی تو عکس حرف میزنیم(یعنی میخوایم استواری چیزی رو تو عکس نشون بدیم) نباید کادر رو ببندید باید اجازه بدید خودش این ابهت رو نشون بده نه اینکه در قیاس قرار بگیره
حتی من توصیه میکنم با لنز واید این تیپ عکس رو بگیرید(البته در این حالت بهتر هست که از یه چیز افقی عکس بگیرید این جور عکس ها به طرز عجیبی چشم رو به سمت خودشون میکشند)

فکر کنم این پستم خیلی طولانی شد دیگه:D

VictoOry

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام
بسیاار زیبا
خیلی خوبه که عکسی از منطقه شیراز رو هم اینجا داریم ...شهری که من بسیار دوستش دارم
عکستون از عمارت نارنجستان بسیار زیبا شده نور مناسبی داره درختی که سمت چپ هست کادر رو خوب بسته (اصطلاحا عکستون رو قاب کرده)اما یه نکته رو لازم دیدم از نظر کمپپوزسیون عرض کنم که نه فقط در عکاسی در هر موردی مثل شیت بندی هم کاربرد داره
وقتی یه گوشه مثلثی میفته توس گوشه های یه تصویر از نظر بصری کامل چشم رو به بیرون از عکس هدایت میکنه در واقع در این عکس شما چشمتون که در عکس میگرده از گوشه سمت چپ پایین تصویرتون خارج میشه و دیگه به تصویر بر نمیگرده و این خوب نیست
با توجه به تصاویری که من از باغ نارنجستان قوام دیدم محوطه فوق العاده زیبایی داره بهتر هست که از محوطه هم در این تصویر استفاده میشد

یه نکته در باره عکاسی از بناهای قدیمی برای هممون بگم:
توی سایت photographymad ، چند اصل ساده و ابتدایی برای عکاسی معماری گفته که یکی از اونها در باره عکاسی از بناهای قدیمی هست من متن انگلیسیش رو براتون عینا میارم:
Old Architecture

When photographing old architecture, a straightforward and simple composition usually works best, showing the natural beauty and elegance of the building. It usually helps to include some of the surrounding scenery to give context to the architecture and make it feel less cramped
ترجمه ش به این مفهوم هست که زمانیکه که از یک بنای تاریخی عکاسی می کنید اگر بنا توی پیش زمینه قرار بگیره به نحوی که بافت پیرامونی که بنا در اون قرار گرفته رو نمایش بده کمک می کنه تا تصویر حس بهتری از معماری گذشته و قدمت اون رو نشون میده .

و مثالی که برای این توضیح در سایت گذاشته این تصویر هست
مشاهده پیوست 124353
به همین جهت هست که میگم بخشی از محوطه باغ ارم رو هم در عکس بیارید.

در مورد تخت جمشید هم باید بگم اگه فقط اون دو تا ستون رو داشتید با یک آسمون بلند در بالاشون عکس بسیار خوبی میشد وقتی داریم از استواری چیزی تو عکس حرف میزنیم(یعنی میخوایم استواری چیزی رو تو عکس نشون بدیم) نباید کادر رو ببندید باید اجازه بدید خودش این ابهت رو نشون بده نه اینکه در قیاس قرار بگیره
حتی من توصیه میکنم با لنز واید این تیپ عکس رو بگیرید(البته در این حالت بهتر هست که از یه چیز افقی عکس بگیرید این جور عکس ها به طرز عجیبی چشم رو به سمت خودشون میکشند)

فکر کنم این پستم خیلی طولانی شد دیگه:D

خیلییییی خیلی ممنون سحربانو
تلاشمو میکنم دراینده عکسهای بهتری بگیرم ..ممنون که وقت گذاشتید عکسهامو نقد کردی ;)

راستی فکر کنم مشکلات عکسهامو بتونم تاحدودی توی فوتوشاپ حل کنم.

باتشکر بهار:دیی

Setayesh

مدیر تالار کتابخانه الکترونیکی
مدیر تالار
http://www.www.www.iran-eng.ir/attachment.php?attachmentid=124336&d=1353703075مشاهده پیوست 124336

دوست عزیز
شما در عکاسی کادر رو رعایت نمیکنید.
نور هم مشکل داره و عکسهاتون تاریکه این باعث شده جز یک سری خطوط کلی چیزی در عکس ها دیده نشه ( اگر هدف نشان دادن جزییات هست)
اما در نگاه کلی عکسهای شما کادرش خوب نیست
و مهم ترین چیز قبل از تنظیم نور اینه که باید چیدمان یا همون کادربندی عکس تنظیم بشه.
اینکه عکستون تقارن داشته باشه ( اگر سوژه وسط هست) و جزء اضافه ای در عکس نباشه تا نگاه رو منحرف کنه و زیبایی عکس رو بگیره.
مثلا در این عکس میتونستید کادرو بالاتر بگیرید تا منحنی پنجره کامل در عکس میفتاد
یه سری از خطوط رو میشه با کمک ادیت حذف کرد و مثلا چرخش رو میشه درست کرد اما نمونه هایی از این قبیل رو نمیشه و تنها به هنگام عکس برداری باید رعایت بشن
موفق باشید.

mahsa.mahsa

عضو جدید
کاربر ممتاز
دوست عزیز
شما در عکاسی کادر رو رعایت نمیکنید.
نور هم مشکل داره و عکسهاتون تاریکه این باعث شده جز یک سری خطوط کلی چیزی در عکس ها دیده نشه ( اگر هدف نشان دادن جزییات هست)
اما در نگاه کلی عکسهای شما کادرش خوب نیست
و مهم ترین چیز قبل از تنظیم نور اینه که باید چیدمان یا همون کادربندی عکس تنظیم بشه.
اینکه عکستون تقارن داشته باشه ( اگر سوژه وسط هست) و جزء اضافه ای در عکس نباشه تا نگاه رو منحرف کنه و زیبایی عکس رو بگیره.
مثلا در این عکس میتونستید کادرو بالاتر بگیرید تا منحنی پنجره کامل در عکس میفتاد
یه سری از خطوط رو میشه با کمک ادیت حذف کرد و مثلا چرخش رو میشه درست کرد اما نمونه هایی از این قبیل رو نمیشه و تنها به هنگام عکس برداری باید رعایت بشن
موفق باشید.
بعضی از عکسام با عجله گرفته شده. و در کل قراره یه کلیتو نشون بده به خاطر همینه.و بعضیا تو تاریکی گرفته شده که با تنظیم نور تازه شده این

Pleiades.Arch

عضو جدید
کاربر ممتاز
بعضی از عکسام با عجله گرفته شده. و در کل قراره یه کلیتو نشون بده به خاطر همینه.و بعضیا تو تاریکی گرفته شده که با تنظیم نور تازه شده این

وقتی میخواید با دوربین کامپکت از یک پنجره یا هر سوژه ای که نور از پشتش میتابه و میخواید ضد نور نشه، عکس بگیرید؛ اول لنز دوربین رو به سمت یکی از اجزای فضایی که در اون قرار دارید (مثلا کف یا دیوار جانبی) که پشت به نور نیست میگیرید و شاتر رو تا نیمه فشار میدید و نگه میدارید. بعد لنز دوربین رو به سمت سوژه اصلی میگیرید و عکس رو میگیرید. اینطوری عکس هاتون ضد نور یا silhouette نمیشه.
امیدوارم تونسته باشم منظورومو برسونم
موفق باشید.

3ctor

عضو جدید
کاربر ممتاز
با سلام به همه بچه های معماری و تشکر از "همراهی" عزیز که منو به این تایپیک دعوت کرد.... من عکس های معماری زیاد دارم منتها فعلا در دسترس نیستن باید تو ارشیوم پیدا کنم منتها اینایی که هستن رو گفتم بزارم .....

الان عکس هایی که داریم چیز هایی که تو این 1 ماه با دوربینم گرفتمه و همش هم منظره های شهر اراکه ولی میرم تو آرشیو عکس هام از شهر های دیگه و چند تا مسافرت هام که رفتم از معماری غربی اونا رو هم میزارم ......

.
.
.

.
.
.

.
.
.

.
.
.
.
.

full fathom five

عضو جدید
سوال

سوال

سلام ببخشید من می خواستم چندتا از عکسای معماریمو که گرفتم قرار بدم باید چیکارکنم؟:w34::w34::w34::w34::w34::w34::w34::w34::w34::w34::w34::w34:

yasihood

عضو جدید
سلام ببخشید من می خواستم چندتا از عکسای معماریمو که گرفتم قرار بدم باید چیکارکنم؟:w34::w34::w34::w34::w34::w34::w34::w34::w34::w34::w34::w34:
سلام دوست عزیز
پاسخ--->صفحه پیشرفته--->مدیریت ضمیمه ها
فکر کنم قسمت راهنمای سایت هم بتونی به جوابت برسی
منتظر عکسهاتون هستیم;)

E . H . S . A . N

مدیر تالار مهندسی معماری مدیر تالار هنـــــر
مدیر تالار
اطلاع رسانی . . .

اطلاع رسانی . . .

سلام .

دوستانی که تمایل دارن ، در تاپیک ِ جدید ِ عکاسی ، با عنوان ِ عکاسی ِ موضوعی ِ معماری شماره 1 - پنجره هم شرکت کنند .

منتظر ِ حضور گرم و موثرتون هستیم .

موفق باشید . . .:gol:

Martin Eco

عضو جدید
کاربر ممتاز
با سلام...با عرض پوزش برای کیفیت عکس ها..هم قدیمی هستن هم با موبایل گرفته شدن بخاطر موقعیت...

این عکس از این نظر جالبه و گذاشتم چون داخل گنبد دوپوش هست...فک کنم تعداد کمی تجربه دیدن همچین جایی رو داشته باشن واسه همین گفتم خالی از لطف نیست!

مسجد شاه مشهد . 1385.داخل گنبد دوپوش

پیوست ها

• Photo-0378.jpg
    Photo-0378.jpg
    51.4 کیلوبایت · بازدیدها: 0
بالا