سلام
بسیاار زیبا
خیلی خوبه که عکسی از منطقه شیراز رو هم اینجا داریم ...شهری که من بسیار دوستش دارم
عکستون از عمارت نارنجستان بسیار زیبا شده نور مناسبی داره درختی که سمت چپ هست کادر رو خوب بسته (اصطلاحا عکستون رو قاب کرده)اما یه نکته رو لازم دیدم از نظر کمپپوزسیون عرض کنم که نه فقط در عکاسی در هر موردی مثل شیت بندی هم کاربرد داره
وقتی یه گوشه مثلثی میفته توس گوشه های یه تصویر از نظر بصری کامل چشم رو به بیرون از عکس هدایت میکنه در واقع در این عکس شما چشمتون که در عکس میگرده از گوشه سمت چپ پایین تصویرتون خارج میشه و دیگه به تصویر بر نمیگرده و این خوب نیست
با توجه به تصاویری که من از باغ نارنجستان قوام دیدم محوطه فوق العاده زیبایی داره بهتر هست که از محوطه هم در این تصویر استفاده میشد
یه نکته در باره عکاسی از بناهای قدیمی برای هممون بگم:
توی سایت photographymad ، چند اصل ساده و ابتدایی برای عکاسی معماری گفته که یکی از اونها در باره عکاسی از بناهای قدیمی هست من متن انگلیسیش رو براتون عینا میارم:
Old Architecture
When photographing old architecture, a straightforward and simple composition usually works best, showing the natural beauty and elegance of the building. It usually helps to include some of the surrounding scenery to give context to the architecture and make it feel less cramped
ترجمه ش به این مفهوم هست که زمانیکه که از یک بنای تاریخی عکاسی می کنید اگر بنا توی پیش زمینه قرار بگیره به نحوی که بافت پیرامونی که بنا در اون قرار گرفته رو نمایش بده کمک می کنه تا تصویر حس بهتری از معماری گذشته و قدمت اون رو نشون میده .
و مثالی که برای این توضیح در سایت گذاشته این تصویر هست
مشاهده پیوست 124353
به همین جهت هست که میگم بخشی از محوطه باغ ارم رو هم در عکس بیارید.
در مورد تخت جمشید هم باید بگم اگه فقط اون دو تا ستون رو داشتید با یک آسمون بلند در بالاشون عکس بسیار خوبی میشد وقتی داریم از استواری چیزی تو عکس حرف میزنیم(یعنی میخوایم استواری چیزی رو تو عکس نشون بدیم) نباید کادر رو ببندید باید اجازه بدید خودش این ابهت رو نشون بده نه اینکه در قیاس قرار بگیره
حتی من توصیه میکنم با لنز واید این تیپ عکس رو بگیرید(البته در این حالت بهتر هست که از یه چیز افقی عکس بگیرید این جور عکس ها به طرز عجیبی چشم رو به سمت خودشون میکشند)
فکر کنم این پستم خیلی طولانی شد دیگه