طرح پله پله تا ملاقات خدا

tebyan

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
سلام
مرسي فلق جان
من چون فرصتم كم هست فقط كپي كردم
ان شاء ا... خداوند فرصتي عنايت فرمايند تا مطالعه كنم
خيلي تاپيك خوبي هست مخصوصا اينكه بچه ها با هم در مورد موضوعات بحث كردند
مخصوصا اين آخري در مورد دروغ

ازهمه دوستان عزيز هم ممنونم
خدا خيرتون بده... چقدر جالب بود...
راستي يك سئوال هم از دوستان داشتم..

ايني كه خودم بهش رسيدم اين هست كه مهمترين علمي كه هركس جداي از علوم ظاهري( براي كسب روزي) بايد بدست بياره، علميست كه به ما بفهمونه كجائيم و به كجا ميريم و چه بايد بكنيم و به عبارت عرفاني سير و سلوك رباني يا علم اخلاق هست...
جايي شنيدم كه گفته بودند :‌طي اين مرحله بي همرهي خضر نكن...
يعني كسي علي نفسه نمي تونه قدم دز اين وادي بگذاره...
خوب چطور بايد استاد پيدا كرد؟
حدود 3 تا 4 سال بايد استاد دست آدم رو بگيره تا وادي ايمن كه ديگه اتصال خود آدم برقرار ميشه...
اگر كسي چيزي ميدونه خوشحال ميشم كمكم كنه
ياعلي
سلام مهرداد جان
در این زمینه که گفتی""فکر می کنم بیشتر منظور" پیامبران و امامان ما و پیروی از تعالیمشون هست
چون عقل انسان به تنهایی قادر به فهم بسیاری از مسائل نیست
عقل در زمینه های کلی و اجمالی نظر میده و همچنین قادر به پاسخ گویی به مسائل کلی در مورد مبدا و معاد هست
ولی از پاسخ گویی به بسیاری از جزئیات ناتوانه
و باید برای برای دانستن بیشتر و تفصیلی تر باید به تعالیم پیامبران و امامان رجوع کرد.

winter

عضو جدید
بچه ها!!!!!!!!!!
یه سوال دیگه
اگه یکی یه چیزی از ما بپرسه اما مطمعن باشیم که اگه راستشو بگیم ناراحت میشه باید چی کار کنیم؟
اصلن دروغی به نام دروغ مصلحتی وجود داره یا ما برای اینکه بتونیم دروغ بگیم خودمون اسمشو گذاشتیم مصلحتی؟

winter

عضو جدید
یه سوال دیگه
امروز تو تلویزیون شنیدم که اگه یکی به خاطر اشتی دادن 2 نفر دروغ هم بگه اشکال نداره
واقعن اشکال نداره؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
اخه دروغ گناه کبیرس

leanthinker

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام به دوستان خوبم
خوب مثل اینکه مدیر عزیز چند وقتی مثله من درگیر هستن. ان شاءا.. هرجا هستند به سلامت باشند.
محمد طاها جان مرسی از جوابت. همونطور که گفتی ما با عقل نمیتونیم به همه حقایق دست پیدا کنیم.
و دقیقا باید از شیوه پیامبر و امامان کمک بگیریم. در ثانی ما برای شروع به سیر الی الله باید کسی رو داشته باشیم تا در ابتدا راهنمایی مون کنه . همونطور که فرمودند: طی این مرحله بی همرهی خضر نکن...
من سوالم این بود که خوب چطور میشه این فرد رو پیدا کرد.
هرچند خدا گفته که اگر شما یک قدم به طرف من بیاید من 10 قدم به طرفتون میام و شمارو یاری میکنم اما وسوسه های شیطان به قدری زیاد هست که در طی این طریق مخالفت با نفس و گدشتن از خود انسانهای عادی مثل ما دچار حیرانی خواهند شد.
تا وقتی که اونقدر پاک نشده باشیم که پروردگار عزیز خودشان به ما راه درست رو الهام نکنند نیاز به استاد داریم....
بچه ها من میگم بیاین طرحی مثل این طرح پله پله تا ملاقات با خدا بگذاریم و به هم قول بدیم به مدت 40 روز سعی کنیم گناه نکنیم. چون شنیدم پس از اون خداوند عزیز نور تشخیص به مومن خواهد داد ان شاءا...
من تا بحال نتونستم این رو عملی کنم .
فرضا تا 10 روز سعی میکنیم اما روز دهم کسی رو مسخره میکنیم یا غیبت یا ....
امیدواریم این جمع و این راه ادامه پیدا کنه و با همفکری به جاهای بالاتر برسیم ان شاءا..
یاعلی مدد

winter

عضو جدید
سلام به دوستان خوبم
خوب مثل اینکه مدیر عزیز چند وقتی مثله من درگیر هستن. ان شاءا.. هرجا هستند به سلامت باشند.
محمد طاها جان مرسی از جوابت. همونطور که گفتی ما با عقل نمیتونیم به همه حقایق دست پیدا کنیم.
و دقیقا باید از شیوه پیامبر و امامان کمک بگیریم. در ثانی ما برای شروع به سیر الی الله باید کسی رو داشته باشیم تا در ابتدا راهنمایی مون کنه . همونطور که فرمودند: طی این مرحله بی همرهی خضر نکن...
هرچند خدا گفته که اگر شما یک قدم به طرف من بیاید من 10 قدم به طرفتون میام و شمارو یاری میکنم اما وسوسه های شیطان به قدری زیاد هست که در طی این طریق مخالفت با نفس و گدشتن از خود انسانهای عادی مثل ما دچار حیرانی خواهند شد.
تا وقتی که اونقدر پاک نشده باشیم که پروردگار عزیز خودشان به ما راه درست رو الهام نکنند نیاز به استاد داریم....
بچه ها من میگم بیاین طرحی مثل این طرح پله پله تا ملاقات با خدا بگذاریم و به هم قول بدیم به مدت 40 روز سعی کنیم گناه نکنیم. چون شنیدم پس از اون خداوند عزیز نور تشخیص به مومن خواهد داد ان شاءا...
امیدواریم این جمع و این راه ادامه پیدا کنه و با همفکری به جاهای بالاتر برسیم ان شاءا..
یاعلی مدد
سلام دوست عزیز
من با پیشنهاد شما موافقم
اما یه مشکلی دارم
من خیلی از وقتا یه کارایی میکنم اما نمیدونم درسته یا غلط
اگه قرار باشه 40روز گناه نکنیم به قول خودتون از کی بپرسیم؟
مثلن همون سوالهایی که بالا پرسیدم
هنوز نمیدونم خدا این کارا رو دوست داره یا نه؟
ظاهرن هیچ کس هم نمیدونه که کمکم کنه
اگه میتونید کمکم کنید
ممنون میشم:gol:
یا حق:gol:

tebyan

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
سلام دوست عزیز
من با پیشنهاد شما موافقم
اما یه مشکلی دارم
من خیلی از وقتا یه کارایی میکنم اما نمیدونم درسته یا غلط
اگه قرار باشه 40روز گناه نکنیم به قول خودتون از کی بپرسیم؟
مثلن همون سوالهایی که بالا پرسیدم
هنوز نمیدونم خدا این کارا رو دوست داره یا نه؟
ظاهرن هیچ کس هم نمیدونه که کمکم کنه
اگه میتونید کمکم کنید
ممنون میشم:gol:
یا حق:gol:

چرا هیچ کس ندونه؟
خب سوالایی و که می پرسی خیلی جواب های واضح و آسونی داره
اما برای این که بهترین جواب و بگیری ""بهتره اول خودت تحقیق کنی و به دنبال جوابای سوالات بری ""تا این که اینجا پیش دوستان مطرح کنی و از اونا بخوای راهنماییت کنن """چون مدل سوالای تو زیاد سخت نیست که بخوای از دوستان اینجا راهنمایی بگیری
نمیگم در خواست راهنمایی نکن ولی خیلی زود هم به اینجا متوسل نشو
بهتره خودت بری دنبال کتابهایی که در مورد مثلا همین دروغ توضیح داده بری و اول این کتابا رو مطالعه کنی
و مطمئن باش این مسائلی که مطرح می کنی جزء ابتدایی ترین مسائلیه که توی کتابایی که در این زمینه هست "توضیح داده شده
سریع به اینجا متوسل نشو
خودت اول برو دنبالش """اگه به جواب قانع کننده ای نرسیدی از دوستان اینجا کمک بخواه و درخواست راهنمایی کن
این طوری لذت بیشتری هم می بری و مطمئنا به بهترین جواب و قانع کننده ترین جواب می رسی
توی نت معمولا مطالب طولانی و نمیشه گذاشت
بهتره دنبال کتابهایی در این زمینه بگردی که به طور کامل ""مثلا همین موضوع دروغ و توضیح داده باشه
این طوری مطالب خیلی قابل استناد تره و به طور تمام و کمال در این زمینه به نتیجه می رسی و حتی می تونی با مطالعاتت به بقیه هم کمک کنی و در کل در این زمینه و خیلی زمینه های دیگه به یه قدرت تشخیص برسی و با داشتن این قدرت تشخیص بتونی تا حدی به سوالای جدیدی که در ذهنت مطرح میشه خودت پاسخ بدی و در مواقع مواجهه با مسائل جدید تصمیمات خوب و بهتری بگیری
ولی این طور که الان بیای سوالاتی و از این قبیل اینجا بپرسی و خودت دنبال مسائل نری """مطمئنن دچار مشکلاتی در این زمینه و خیلی زمینه های که باهاش مواجه خواهی شد "میشی
واینکه اگه خودت در ابتدا دنبال این مسائل نری و تمام توجهت به اینجا باشه"""بعدها اگه خودت با این اتفاقات روبرو بشی ""در همون زمان دچار سردرگمی میشی و به دلیل نداشتن اطلاعات نمی تونی تصمیم بگیری و مطمئنا متضرر خودت هستی """بعد از این که متضرر شدی میای اینجا از دوستان سوال می کنی و شاید هم جواب بگیری
و این اصلا خوب نیست
سعی کن در ابتدا خودت در این زمینه ها تحقیق کنی تا در هنگام مواجهه با این مسائل قدرت تشخیص خوبی داشته باشی و بهترین تصمیم و بگیری
موفق باشی
سلام به دوستان خوبم
یاعلی مدد
در این زمینه تاکید اولیه ی من در ابتدا تعالیم پیامبران و امامانه
بعد از اون بهت آثار استاد مطهری و پیشنهاد می کنم ""بهت شناخت خوبی در مورد مسائل دین میده
بعد از اون پیشنهادم مطالعه ی آثار دکتر شریعتیه
شاید یه کم تعجب کنی که چرا دکتر شریعتی
ولی به این دلیل گفتم آثار دکتر شریعتی چون بیشتر کتابهای ایشون تفکرات شخصی خود ایشون هست
راحت تر بگم ""تراوشات ذهنی خود ایشونه """به دلیل خلاق بودن دکتر شریعتی و به جرات میشه به کم نظیر بودن اثار ایشون اشاره کرد و می تونه به خلاق شدن ذهن خود تو هم در این مسئله و در خیلی از مسائل دیگه کمک کنه تا تقلید صرف نکنی و خودتم دارای عقاید مخصوص خودت بشی "البته در راستای دین و با دیانت و کمک جستن از پروردگار متعال و ائمه و معصومین
و در آخر هم مطالعه آثار میرزا جواد آقا ملکی تبریزی و بهت پیشنهاد میدم که در زمینه ی سیر و سلوک و لقاالله هست .
و کمک های زیادی می تونه بهت بکنه
برات ارزوی موفقیت دارم
یا علی

آخرین ویرایش:

winter

عضو جدید
چرا هیچ کس ندونه؟
خب سوالایی و که می پرسی خیلی جواب های واضح و آسونی داره
اما برای این که بهترین جواب و بگیری ""بهتره اول خودت تحقیق کنی و به دنبال جوابای سوالات بری ""تا این که اینجا پیش دوستان مطرح کنی و از اونا بخوای راهنماییت کنن """چون مدل سوالای تو زیاد سخت نیست که بخوای از دوستان اینجا راهنمایی بگیری
نمیگم در خواست راهنمایی نکن ولی خیلی زود هم به اینجا متوسل نشو
بهتره خودت بری دنبال کتابهایی که در مورد مثلا همین دروغ توضیح داده بری و اول این کتابا رو مطالعه کنی
و مطمئن باش این مسائلی که مطرح می کنی جزء ابتدایی ترین مسائلیه که توی کتابایی که در این زمینه هست "توضیح داده شده
سریع به اینجا متوسل نشو
خودت اول برو دنبالش """اگه به جواب قانع کننده ای نرسیدی از دوستان اینجا کمک بخواه و درخواست راهنمایی کن
این طوری لذت بیشتری هم می بری و مطمئنا به بهترین جواب و قانع کننده ترین جواب می رسی
توی نت معمولا مطالب طولانی و نمیشه گذاشت
بهتره دنبال کتابهایی در این زمینه بگردی که به طور کامل ""مثلا همین موضوع دروغ و توضیح داده باشه
این طوری مطالب خیلی قابل استناد تره و به طور تمام و کمال در این زمینه به نتیجه می رسی و حتی می تونی با مطالعاتت به بقیه هم کمک کنی و در کل در این زمینه و خیلی زمینه های دیگه به یه قدرت تشخیص برسی و با داشتن این قدرت تشخیص بتونی تا حدی به سوالای جدیدی که در ذهنت مطرح میشه خودت پاسخ بدی و در مواقع مواجهه با مسائل جدید تصمیمات خوب و بهتری بگیری
ولی این طور که الان بیای سوالاتی و از این قبیل اینجا بپرسی و خودت دنبال مسائل نری """مطمئنن دچار مشکلاتی در این زمینه و خیلی زمینه های که باهاش مواجه خواهی شد "میشی
واینکه اگه خودت در ابتدا دنبال این مسائل نری و تمام توجهت به اینجا باشه"""بعدها اگه خودت با این اتفاقات روبرو بشی ""در همون زمان دچار سردرگمی میشی و به دلیل نداشتن اطلاعات نمی تونی تصمیم بگیری و مطمئنا متضرر خودت هستی """بعد از این که متضرر شدی میای اینجا از دوستان سوال می کنی و شاید هم جواب بگیری
و این اصلا خوب نیست
سعی کن در ابتدا خودت در این زمینه ها تحقیق کنی تا در هنگام مواجهه با این مسائل قدرت تشخیص خوبی داشته باشی و بهترین تصمیم و بگیری
موفق باشی

در این زمینه تاکید اولیه ی من در ابتدا تعالیم پیامبران و امامانه
بعد از اون بهت آثار استاد مطهری و پیشنهاد می کنم ""بهت شناخت خوبی در مورد مسائل دین میده
بعد از اون پیشنهادم مطالعه ی آثار دکتر شریعتیه
شاید یه کم تعجب کنی که چرا دکتر شریعتی
ولی به این دلیل گفتم آثار دکتر شریعتی چون بیشتر کتابهای ایشون تفکرات شخصی خود ایشون هست
راحت تر بگم ""تراوشات ذهنی خود ایشونه """به دلیل خلاق بودن دکتر شریعتی و به جرات میشه به کم نظیر بودن اثار ایشون اشاره کرد و می تونه به خلاق شدن ذهن خود تو هم در این مسئله و در خیلی از مسائل دیگه کمک کنه تا تقلید صرف نکنی و خودتم دارای عقاید مخصوص خودت بشی "البته در راستای دین و با دیانت و کمک جستن از پروردگار متعال و ائمه و معصومین
و در آخر هم مطالعه آثار میرزا جواد آقا ملکی تبریزی و بهت پیشنهاد میدم که در زمینه ی سیر و سلوک و لقاالله هست .
و کمک های زیادی می تونه بهت بکنه
برات ارزوی موفقیت دارم
یا علی
سلام محمد جان
رو حرفات فکر کردم
راست میگی
باید اول مطالعه کنم بعد سوال کنم
اما من خودم دوست دارم اگه یه سوالی کسی ازم پرسید جوابشو اگه میدونم بگم
به خاطر همین هم سوالامو اینجا مطرح کردم
شاید زیاده روی کردم
معذرت میخوام:gol:"

cute

عضو جدید
کاربر ممتاز
آره عزیزم. اینو هم دقیقا شنیدم که دروغ حتی شوخیشم گناهه.
بچه ها من یه هفده روزی نیستم.
دیگه خودتون هوای اینجا و این تالارو داشته باشین.
دلم براتون تنگ میشه.:cry:

فلق جان هنوز برنگشته
جاش خیلی خالیه:cry::gol:

tebyan

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
سلام محمد جان
رو حرفات فکر کردم
راست میگی
باید اول مطالعه کنم بعد سوال کنم
اما من خودم دوست دارم اگه یه سوالی کسی ازم پرسید جوابشو اگه میدونم بگم
به خاطر همین هم سوالامو اینجا مطرح کردم
شاید زیاده روی کردم
معذرت میخوام:gol:"
سلام
شما خودت اول تحقیق کن
بعد اگه به جواب خوب و قانع کننده ای نرسیدی """همون طور که توی صحبتام گفتم ""اینجا مطرح کن
همگی نظر میدیم و به هممون کمک میشه
مطمئن باش هیچ سوالی توی این تالار بی پاسخ نمی مونه
به خصوص با درایت مدیر تالار و هم با درایت کلیه ی اعضا
موفق باشی

* فریبا *

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام به دوستای گلم .
من یه مدتی به خاطر مصیبتی که پیش اومده نتونستم بیام سایت و الان هر چند از لحاظ روحی در شرایط نرمالی نیستم با این حال میخوام هر طور شده زندگی رو ادامه بدم .
شرمنده اگه ناراحتتون کردم .
بهرحال من از این قافله عقب موندم که هیچ قبلی ها رو هم ترک کردم .چجوری میتونم دوباره شروع کنم؟

محسن2115

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام به دوستای گلم .
من یه مدتی به خاطر مصیبتی که پیش اومده نتونستم بیام سایت و الان هر چند از لحاظ روحی در شرایط نرمالی نیستم با این حال میخوام هر طور شده زندگی رو ادامه بدم .
شرمنده اگه ناراحتتون کردم .
بهرحال من از این قافله عقب موندم که هیچ قبلی ها رو هم ترک کردم .چجوری میتونم دوباره شروع کنم؟
تسليت ميگم.سخته.
اما اگه تو اين شرايط از قافله عقب نموندي مطمئن باش جلو ام زدي.تو شرايط سخت مهمه كه درست باشي.

phalagh

مدیر بازنشسته
دوستای گلم.
شرمنده که اول این ماه مرحله جدید رو اعلام نکردم.
چون همونطور که میدونید سه هفته نبودم.فعلا میزاریم تا پانزدهم که انشاءالله یه مرحله جدید رو اعلام کنم.
و یه چیز دیگه.متاسفانه من خیلی سرم شلوغ شده.و دیگه کمتر وقت میکنم تاپیک بزنم یا پست بدم.دیگه کمتر میام تو سایت و وقتی میام هم باید کلی پست رو بخونم و تاپیک ها رو از نظر بگذرونم و بیشتر به کارای مدیریتی برسم.
در خواست یه کمک دارم.اگه از دوستان کسی هست که میتونه این تاپیک رو پیش ببره با پیغام خصوصی به من اعلام کنه.تا راهنمایی های لازم رو بهش بگم.
بازم شرمندم...

phalagh

مدیر بازنشسته
در سکوت شب خیلی چیزا رو میشه حس کرد و فهمید.چون خودتی و خدا...
هیچ صدایی نیست.هیچ کس نیست.
چیزی ذهنتو درگیر نمیکنه.به خودت فکر میکنی.به درون خودت چشم میندازی.و بهترین چیز برای دیدن خدا به نظر من نگاه به خوده...

محسن2115

عضو جدید
کاربر ممتاز
در سکوت شب خیلی چیزا رو میشه حس کرد و فهمید.چون خودتی و خدا...
هیچ صدایی نیست.هیچ کس نیست.
چیزی ذهنتو درگیر نمیکنه.به خودت فکر میکنی.به درون خودت چشم میندازی.و بهترین چیز برای دیدن خدا به نظر من نگاه به خوده...
اگه از شبا بتوني خوب استفاده كني مطمئن باش خيلي زود به هر جايي كه بخوايي ميرسي.به شرطي كه درست باشه.
شب بيداري با نماز شب عمرو زياد ميكنه اما براي ادماي شب كار خطرناكه.تمام رموز خدا در شب نهفتس.مخصوصاً تو سفر تو جاده شباش يه رنگ و معني ديگه داره.

امیر Amir

کاربر حرفه ای
دیشب...
در سکوت شب...

احساس کردم کسی پشت سر من نگاهم میکرد...
احساس کردم کسی مقابل من نگاهم میکرد...
احساس کردم کسی من رو احاطه کرده...

بود و نبود...
آه چه احساس لذت بخشی بود...یک ساعت دور از هیچ بشری...دور از هیچ صدایی...دور از خودم.

اشکهای من که از سر عجز جاری بود به این امید ریخته میشد که دل امامم را با قسم هایی که میدادمش به سمت من جلب شود...

اشکهای من جاری شدند...صدای هق هق گریه من در فضا طنین انداز شده بود...

به نا گاه...مردی از کارمند های شهرداری کنارم امد و 2 متر اون طرف تر نشست به من گفت مریض شدی...

امیر Amir

کاربر حرفه ای
گفتم گریه کردم...گفت مشکلی داری...گفتم نه...میخوام عزت داشته باشم...میخوام وسیله خیر باشم...

گفت من رو که میبینی 3 تا خونه داشتم مغازه داشتم...الان اینجا هستم و شدم کارگر شهرداری...الان که الانه هر چی از خدا خواستم باز هم به من داده...

phalagh

مدیر بازنشسته
دیشب...
در سکوت شب...

احساس کردم کسی پشت سر من نگاهم میکرد...
احساس کردم کسی مقابل من نگاهم میکرد...
احساس کردم کسی من رو احاطه کرده...

بود و نبود...
آه چه احساس لذت بخشی بود...یک ساعت دور از هیچ بشری...دور از هیچ صدایی...دور از خودم.

اشکهای من که از سر عجز جاری بود به این امید ریخته میشد که دل امامم را با قسم هایی که میدادمش به سمت من جلب شود...

اشکهای من جاری شدند...صدای هق هق گریه من در فضا طنین انداز شده بود...

به نا گاه...مردی از کارمند های شهرداری کنارم امد و 2 متر اون طرف تر نشست به من گفت مریض شدی...
اینقدر قشنگ گفتی که.............:cry:

* فریبا *

عضو جدید
کاربر ممتاز
تسليت ميگم.سخته.
اما اگه تو اين شرايط از قافله عقب نموندي مطمئن باش جلو ام زدي.تو شرايط سخت مهمه كه درست باشي.

سپاسگزارم .
توی این روزای مهربون یه خواهش دارم ،
اگر یادتان بود و باران گرفت دعایی به حال بیابان کنید .
روزهای بسیار بدی رو سپری میکنم . همه چیزرو گم کردم ...

mehrdadeng

عضو جدید
اومدم فقط به دوستان قدیم سلام کنم. !!! سلام !!!!
نمازو روزتون قبول در گاه دوست:smile:

استقلالی

عضو جدید
قطاری به مقصد خدا

قطاری که به مقصد خدا می رفت ٬ لختی در ايستگاه دنيا توقف کرد و پيامبر رو به جهان کرد و گفت: مقصد ما خداست ٬ کيست که با ما سفر کند ؟ کيست که رنج و عشق توامان بخواهد ؟ کيست که باور کند دنيا ايستگاهی است تنها برای گذشتن ؟
قرن ها گذشت اما از بيشمار آدميان جز اندکی بر آن قطار سوار نشدند .
از جهان تا خدا هزار ايستگاه بود . در هر ايستگاه که قطار می ايستاد ٬ کسی کم می شد . قطار می گذشت و سبک می شد . زيرا سبکی قانون راه خداست .
قطاری که به مقصد خدا می رفت ٬ به ايستگاه بهشت رسيد . پيامبر گفت :‌اينجا بهشت است . مسافران بهشتی پياده شوند . اما اينجا ايستگاه آخرين نيست .
مسافرانی که پياده شدند ٬ بهشتی شدند . اما اندکی ٬ باز هم ماندند ٬ قطار دوباره راه افتاد و بهشت جا ماند .آنگاه خدا رو به مسافرانش کرد و گفت : دورود بر شما ٬ راز من همين بود . آن که مرا می خواهد ٬ در ايستگاه بهشت پياده نخواهد شد .
و آن هنگام که قطار به ايستگاه آخر رسيد ٬ ديگر نه قطاری بود و نه مسافری

phalagh

مدیر بازنشسته
خوب دوستان مثل اینکه کسی حاضر نیست تو این تاپیک به من کمک کنه.
به هرحال امروز شانزده شهریور هستش و مرحله جدیدی رو عنوان میکنم. تا یکی پیدا بشه که به من کمک کنه.

winter

عضو جدید
خوب دوستان مثل اینکه کسی حاضر نیست تو این تاپیک به من کمک کنه.
به هرحال امروز شانزده شهریور هستش و مرحله جدیدی رو عنوان میکنم. تا یکی پیدا بشه که به من کمک کنه.
من حاضرم گل من
اما میترسم هم از عهدش بر نیام هم اینکه تو دوره دانشگاه نتونم بیام
به خاطر همینه پیشنهاد نمیدم

phalagh

مدیر بازنشسته
پله ششم: پرهیز از سخن چینی

پله ششم: پرهیز از سخن چینی

بچه ها شرمنده از تاخیری که داشتم.دیروز اینترنتم قطع شد و نتونستم مرحله جدید رو بزارم.
در ادامه مرحله مراقبت در گفتار برای این مرحله پرهیز از سخن چینی رو در نظر گرفتم.
یکی از آفات زبان که از رذایل اخلاقی به شمار می‌رود
و انسان را از راه خدا دور می‌سازد، نمّامی و سخن‌چینی است. سخن‌چینی یعنی پشت سر دیگران سخن گفتن و عیبجویی کردن و به دنبال برملا کردن عیوب دیگران بودن و حرف را از محفلی به محفل دیگری برده و سخنان را پخش کردن.

قرآن کریم در نکوهش سخن‌چینی می‌فرماید: "وَیلٌ لِکُلِّ هُمَزَهٍ لُمَزَه؛ (۱) وای بر هر عیب جویِ سخن چین."

رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمودند: " اَلا اُنَبِّئَکُم بِشِرَارِکُم قَالُوا بَلَی یَا رَسُولَ اللهِ قَالَ المَشَّاءُونَ بِالنَّمِیمَهِٔ المُفَرِّقُونَ بَینَ الاَحِبَّهِٔ البَاغُونَ لِلبُرَآءِ المَعَایِبَ. " (۲)

«آیا می‌خواهید شما را به بدترین افراد در میان شما آگاه کنم؟ عرض کردند بلی ای رسول خدا . حضرت فرمودند: بدترین افراد آنهایی هستند که به سوی سخن چینی می‌روند، ‌کسانی که میان دوستان جدایی می‌افکنند و در جستجوی عیب برای افراد صالح و پاکدامنند.»

ایشان در جای دیگری می‌فرمایند: "لا یَدخُلُ الجَنَّهَٔ نَمَّامٌ" (۳)؛ سخن‌چین وارد بهشت نمی‌شود.