شیمی در قرآن

navidjoon

عضو جدید
قرآن گنجینه‌ای است سرشار از مسائل و مفاهیم گوناگون که از قدیم الایام توجه بسیاری از اندیشمندان و صاحب نظران را به خود جلب کرده است. درباره اعجاب و اعجاز این کتاب مقدس گفتنی‌های بسیاری گفته‌اند و در مورد قدرت خارق العاده قرآن همین نکته بس که چگونه اعراب بادیه نشین دوره جاهلیت را به ملتی بدل کرد که صلای ایمان و وحدت و تمدن در جهان در دادند.

اگر نظری به آیات قرآن بیفکنیم می‌بینیم که در موارد گوناگون خداوند انسانها را به سیر و گشت و گذار در جهان پیرامون خود فرا می‌خواند. بارها در قرآن آمده است ای انسانها آیا به آسمان نمی‌نگرید؟ آیا به ستارگان نمی‌نگرید؟ به گیاهان؟ به حیوانات؟ و ... . گویاترین بر این مدعا نامهای اشیاء ، حیوانات و صورتهای فلکی است که در سراسر آیات قرآن مشاهده می‌شود.
در این مبحث می خواهیم به مسائل شیمی مطرح شده در قرآن بپردازیم. در سوره فرقان ، آیه 53 می‌خوانیم:
و او کسی است که دو دریا را در کنار هم قرار داد، یکی گوارا و شیرین و دیگری شور و تلخ و در میان آنها برزخی قرار داد تا به هم مخلوط نشوند (گویی هر یک به دیگری می‌گوید) دور باش و نزدیک نی
این آیه یکی از مظاهر شگفت انگیز قدرت پروردگار را در جهان آفرینش ترسیم می‌کند. این حائل یا برزخ همان تفاوت درجه غلظت آب شور و شیرین ، به اصطلاح وزن مخصوص آنها است که سبب می‌شود تا مدت مدیدی به هم نیامیزند.
از کاربران محترم دعوت می‌شود با شرکت در بحث هفتگی ، مطالب خود را برای استفاده سایر کاربران در همین صفحه پست کنید.
موفق و پیروز باشی:)

هایل

عضو جدید
قرآن گنجینه‌ای است سرشار از مسائل و مفاهیم گوناگون که از قدیم الایام توجه بسیاری از اندیشمندان و صاحب نظران را به خود جلب کرده است. درباره اعجاب و اعجاز این کتاب مقدس گفتنی‌های بسیاری گفته‌اند و در مورد قدرت خارق العاده قرآن همین نکته بس که چگونه اعراب بادیه نشین دوره جاهلیت را به ملتی بدل کرد که صلای ایمان و وحدت و تمدن در جهان در دادند.

اگر نظری به آیات قرآن بیفکنیم می‌بینیم که در موارد گوناگون خداوند انسانها را به سیر و گشت و گذار در جهان پیرامون خود فرا می‌خواند. بارها در قرآن آمده است ای انسانها آیا به آسمان نمی‌نگرید؟ آیا به ستارگان نمی‌نگرید؟ به گیاهان؟ به حیوانات؟ و ... . گویاترین بر این مدعا نامهای اشیاء ، حیوانات و صورتهای فلکی است که در سراسر آیات قرآن مشاهده می‌شود.
در این مبحث می خواهیم به مسائل شیمی مطرح شده در قرآن بپردازیم. در سوره فرقان ، آیه 53 می‌خوانیم:
و او کسی است که دو دریا را در کنار هم قرار داد، یکی گوارا و شیرین و دیگری شور و تلخ و در میان آنها برزخی قرار داد تا به هم مخلوط نشوند (گویی هر یک به دیگری می‌گوید) دور باش و نزدیک نی
این آیه یکی از مظاهر شگفت انگیز قدرت پروردگار را در جهان آفرینش ترسیم می‌کند. این حائل یا برزخ همان تفاوت درجه غلظت آب شور و شیرین ، به اصطلاح وزن مخصوص آنها است که سبب می‌شود تا مدت مدیدی به هم نیامیزند.
از کاربران محترم دعوت می‌شود با شرکت در بحث هفتگی ، مطالب خود را برای استفاده سایر کاربران در همین صفحه پست کنید.
دوست عزیز، همانطور که اشاره داشتی چنانچه با چشم بصیرت در قرآن کنکاش کنیم مطالب بسیاری از این دست میتوان یافت که من در حال حاضر به یکی از آنها حضور ذهن دارم که آنهم قضیه ساخت اولین حصار بلند فلزی (آهنی) در شکاف بین دو کوه و برای جلوگیری از حمله دشمنان و با استفاده از روش مذاب ریزی و قالب بندی توسط ذوالقرنین(به روایتی کوروش کبیر) می باشد.از دیگر نمونه ها تولید اولین زره فلزی (صنعت آهنگری) توسط حضرت داوود(ع) می باشد.و مثالهای زیاد دیگر

DEGJ Co

عضو جدید
من کاملاً با این نظر که میفرمایید تو قرآن نبايد دنبال علم گشت مخالفم . اولاً به دلیل همین مثال بالا و دوماً به اين دليل که امام صادق گفته که قرآن متعلق به زمان و قوم خاصی نیست و این یعنی هر چه قدر هم که علم پیشرفت کنه باز هم نکات جدیدی از فرمایشات خدا تو قرآن رمز گشایی میشه و من اینو به این دلیل می گم که همیشه باید قرآن به روز باشه تا در هر زمان باز هم کسی نتونه ادعا کنه که آقا جون این ماله زمانای قدیمه و به درد همون موقع میخوره. قرآن کتاب آموزشی ، علمی ، تاريخی و برنامه کلی زندگی هست... بد میگم؟:gol:

hamidbazyar

عضو جدید
من کاملاً با این نظر که میفرمایید تو قرآن نبايد دنبال علم گشت مخالفم . اولاً به دلیل همین مثال بالا و دوماً به اين دليل که امام صادق گفته که قرآن متعلق به زمان و قوم خاصی نیست و این یعنی هر چه قدر هم که علم پیشرفت کنه باز هم نکات جدیدی از فرمایشات خدا تو قرآن رمز گشایی میشه و من اینو به این دلیل می گم که همیشه باید قرآن به روز باشه تا در هر زمان باز هم کسی نتونه ادعا کنه که آقا جون این ماله زمانای قدیمه و به درد همون موقع میخوره. قرآن کتاب آموزشی ، علمی ، تاريخی و برنامه کلی زندگی هست... بد میگم؟:gol:
سلام
این رو که گفتی واقعا درسته ما باید برای رسیدن به علم همان طور که کتاب های دیگر را مطالعه می کنیم در کنار آن نیز به همان مقدار قرآن را مطالعه کنیم
به عنوان مثال زمان ماه گرفتگی می گویند باید نماز آیات خواند چرا ؟
چون در زمان ماه گرفتگی فاصله ماه به زمین به حد اقل می رسد و در نتیجه میزان جاذبه زمین کم می شود حال تصور کنید که در چنین زمانی یک زلزله هر چند کوچک رخ دهد چون جاذبه کم شده در این زلزله پوسته زمین راحت تر حرکت می کند و خسارات دو یا چند برابری را به جای می گذارد بنابراین ما نتیجه می گیریم که بسیاری از مسائلی که در قرآن بیان شده ریشه علمی دارد واین ما هستیم که باید به دنبال آن حرکت کرده ودلایل آن را بیابیم
ما به قرآن معتقدیم وباید در راه کسب علم از آن بیشینه استفاده را ببریم

پرشيا

عضو جدید

خير. درست ميفرماييد. قرآن كتاب همه زمان هاست. منتها كتاب علمي و تاريخي نيست. از قرآن نميشه فرمول انيشتين رو استخرج كرد چون قرآن كتاب انسان سازه نه كتاب علوم فني مهندسي.

بايد تو قرآن دنبال هدايت بود دنبال علم معرفتي بود نه علم مهندسي.
اين نظر شخصيه بنده س.:)

DEGJ Co

عضو جدید
خير. درست ميفرماييد. قرآن كتاب همه زمان هاست. منتها كتاب علمي و تاريخي نيست. از قرآن نميشه فرمول انيشتين رو استخرج كرد چون قرآن كتاب انسان سازه نه كتاب علوم فني مهندسي.

بايد تو قرآن دنبال هدايت بود دنبال علم معرفتي بود نه علم مهندسي.
اين نظر شخصيه بنده س.:)
پرشيا جان بذار يه چيزي بگم : من هم مي گم همه چيز قرآن با علم رمز گشايي مي شه يعني از خواندن قرآن من يكي شايد نتونم كه دانشمند بشم اما مي دونم كه همه گفته هاي قرآن بر اساس علم مطلق هستش مثلاً اينو واست بگم عزيز: در مورد تساوي حقوق زن و مرد و نحوه خلقت انسان خدا تو قرآن گفته كه هر فرد يه نفس داره ( كه فكر مي كنم منظور همون روح باشه) كه ما اين نفس رو حدود هفته چهارم وارد بدن مي كنيم كه الآن علم اينو ثابت كرده و جالب اينجاست كه زماني كه نفس تو بدن جنين دميده مي شه اين جنين فاقد جنسيت هست يعني نه پسره نه دختر و چند مدت بعد از اون به سمت يكي از جنسيت ها پيش ميره پس روح زن و مرد دقيقاً يكي هستش. اينا همش علمه عزيز منتها با اين تفاوت كه اول تو قرآن گفته شده بعد آدم از طريق علم بش ميرسه. اگه درك كنيم كه قرآن بر اساس علمه ميشه خيلي مسير هاي طولاني آزمايش و خطاهاي تحقيقات رو ميون بر زد چون بهش اشاره شده اگه چشم بينا و گوش شنوا داشته باشيم. ( تأكيد ميكنم كه ممكنه تو اعداد و ارقام اشتباه كرده باشم اما كل موضوع درسته)

REZA.F

کاربر بیش فعال
قرآن همه چیز هست. علم مهندسی, پزشکی و... احکام .روش های معنویش که بحث جدا داره.
اولین نشانه: عدد اتمی آهن 57 و شماره سوره حدید (آهن) 57 !!!!

ivi.honari

عضو جدید
سلام
از نظر من هم نباید دنبال این باشیم که هر چیزی رو بتونیم از تو قران استخراج کنیم،
چون ممکنه رسالت واقعی قران تو ذهنمون از بین بره.
ولی در هر صورت نمی تونیم منکر اعجازها و اشاراتی بشیم که به مباحث علمی در قران شده .

REZA.F

کاربر بیش فعال
سلام
از نظر من هم نباید دنبال این باشیم که هر چیزی رو بتونیم از تو قران استخراج کنیم،
چون ممکنه رسالت واقعی قران تو ذهنمون از بین بره.
ولی در هر صورت نمی تونیم منکر اعجازها و اشاراتی بشیم که به مباحث علمی در قران شده .
فرمایش شما دوست عزیز متینه.
البته به مباحث این سایت مربوط نمیشه و درست اینه که در کنار رسالت حقیقی, اعجاز و دلایل و برهان هایی از علوم دیگه در قرآن که بعضی از روشنفکران ظاهری فکر میکنن اصلاً ربطی به قرآن نداره رو اشاره کنیم. پس اگه مطلب جدیدی تو همین زمینه به چشممون خورد حتماً تو این تاپیک بذارید.

ivi.honari

عضو جدید

بد نبود منبع مطلبی رو که نوشتی هم ذکر میکردی!
http://chemistryweb.blogfa.com/post-55.aspx
نمیدونم چرا این مطلب عینا تو این وبلاگ هست!

پیرجو

مدیر ارشد
مدیر کل سایت
مدیر ارشد

ivi.honari

عضو جدید
اگه کسی رو ناراحت کردم واقعا معذرت می خوام ، به هر حال با کمی توجه میبینید کنار اسمم نوشته شده تازه وارد!
راستی امروز به یک مطلب جالب انگلیسی برخوردم که درباره ارتباط شیمی و قران بود.
فروپاشی عناصر از عنصر 84 شروع میشه ( 83 عنصر اول تقریبا پایدارند ) و نام سوره 84 قران هم انشقاق به معنی جداسازیه!
http://www.answering-christianity.com/ac.htm

humanist

عضو جدید
نادرست بودن نوشته

نادرست بودن نوشته

با سلام خدمت دوست عزیز REZA.F

با عرض معذرت , نوشته شما در مورد این سوره اشتباه است .
1) عدد اتمی آهن 26 است نه 57 و عدد اتمی 57 مربوط به عنصر لانتان است.
2) اگر بخواهیم جمله ی درستی در مورد این سوره بگوییم , باید گفت که الحديد شماره سوره 57 قرآن کريم، و نيز جمع حروف ابجد کلمه الحديد 57 است.جمع حروف ابجد حديد به تنهايي 26 و عدد اتمي آهن نيز 26 است.
البته من این نوشته را در جای دیگری خواندم و بعد از این بود که نوشته ی شما را دیدم. بنابراین از شما سپاسگزارم که چنین نوشته ای را به میان آوردید و من فقط نوشته ی شما را دنبال کردم.

شیعه

عضو جدید
واقعا یه معجزه

واقعا یه معجزه

قرآن واقعا یه معجزه است اخیرا در رابطه با مهندسی هوا فضا در آن به مطالبی رسیده اند که همه ی دانشمندان این زمینه را انگشت به دهن گذاشته است . در واقع هر چقدر علم پیشرفت کند زمینه های بیشتری برای ما روشن می شودبه نظر من اینکه در قرآن نباید دنبال فرمول E=mc2گشت درست است ولی هنر قرآن آن است که مسایلی از این قبیل و مهم تر از آن را بسیار رمز آود به ما می گوید.:que:

amirdolu

کاربر بیش فعال
سلام.عدد اتمی آهن 26هستش.و ترتیب چینش سور های قرآن آسمانی نیست.از بزرگ به کوچیکه.

بالا