سوالات و مشکلات مدل سازی و کدنویسی در نرم افزار متلب - Matlab - تخصصی مهندسی شیمی

cheeng

عضو جدید
سلام
می خواستم یدونم چه طور باید یه لوپ یرنم تو متلب؟که وقتی شرط لازم برقرار شد break کنه و اونو نمایش بده؟؟(همون مقدار اپسیلون)

olel_albab

مدیر تالار ریاضی
مدیر تالار
کاربر ممتاز
سلام
می خواستم یدونم چه طور باید یه لوپ یرنم تو متلب؟که وقتی شرط لازم برقرار شد break کنه و اونو نمایش بده؟؟(همون مقدار اپسیلون)
مثل همه زبان های برنامه نویسی دیگه یعنی میتونی از while استفاده کنی که جلوی while یک شرط منطقی قرارا میگیره و تا وقتی اون شرط برقرا باشه اون لوپ تکرار میشه و یا از for و در این صورت در داخل for دستور break بذاری که اگر در بازه تکرار مثلا از i بین 1 تا هزار اگر حطا کمتر از اپسیلون شد بریک کنه و بریک از داخلی ترین حلقه میپره بیرون

cheeng

عضو جدید
ممنون اوکی شد.
فقط یه سوال ساده:چه طور به جواب اخرم اسم بدم؟؟!نمیخوام =ans بهم بده میخوام جواب اخر رو (مثلا 2) که بهم داده اینجوری نشون بده:
You answer is:2

olel_albab

مدیر تالار ریاضی
مدیر تالار
کاربر ممتاز
ممنون اوکی شد.
فقط یه سوال ساده:چه طور به جواب اخرم اسم بدم؟؟!نمیخوام =ans بهم بده میخوام جواب اخر رو (مثلا 2) که بهم داده اینجوری نشون بده:
You answer is:2
این هم به راحتی امکان پذیر هست شما فقط کافی هست که اسم متغییری رو که قراره محاسبات در اون ذخیره بشه رو فقط تایپ کنید و در جلوی مساوی شیوه محاسبه اون رو بگین فرض کنین که میخواین مقدار
y=4x^2+3
رو محاسبه کنین همین رو تایپ کنین و آخرش ";" نذارین این کار باعث میشه که اون عبارت رو در y ذخیره و چاپ کنه راه دیگه این کار این هست که شما از دستور printf استفاده کنین این دستور رو در متلب سرچ کن راه دیگه نمایش جواب ها استفاده از برنامه نویسی به صورت فانکشن هست این لینک رو ببین و توضیحات خوبی برای شروع کار با متلب ارائه کرده و فارسی هست ولی دوست خوب من پیشنهاد میکنم از help متلب استفاده کنی
http://rapidshare.com/files/120434861/matlab_farsi.pdf.html
این هم لینک مستقیمش:
http://www.rapidkav.com/rapid7/matlab_farsi.pdf

ramy1211

عضو جدید
با سلام و خسته نباشید... سوالی دارم که اگه کمکک کنید ممنونم میشم.
میخواستم بدونم کدوم تولباکس های متلب به درد مهنسی شیمی میخوره؟ ینی اگه بخواین چندتا از مهمترین ها و پر کاربردهاشو به ترتیب بگید،کدوماشو اسم میبرید؟
با تشکر...

حــامد

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
با سلام و خسته نباشید... سوالی دارم که اگه کمکک کنید ممنونم میشم.
میخواستم بدونم کدوم تولباکس های متلب به درد مهنسی شیمی میخوره؟ ینی اگه بخواین چندتا از مهمترین ها و پر کاربردهاشو به ترتیب بگید،کدوماشو اسم میبرید؟
با تشکر...

بله
مثلا تولباکس Curve fitting که برای برازش دیتا هاست که با دستور cftool اجرا میشه یا pdetool که برای حل مسائل pde استفاده میشه و مهمترینشون جعبه ابزار بهینه سازی که با optimtool اجرا میشه

masi.y

عضو جدید
سلام
امکانش هست یکی این سوالو با متلب واسم حل کنه؟

Find the numerical solution of the above problem

du/dt=5 d[SUP]2[/SUP]u/dx[SUP]2[/SUP]

u(0.t)=0 شرایط مرزی
u(1000,t)=0

0,1x 0<x<500
-0.1x+100 500<x<1000 شرایط اولیه

آخرین ویرایش:

payam8453

عضو جدید
سلام
با pdetoolbox حل میشه
چون حلش به صورت کد نویسی نیست و مرحله به مرحله هست نمیدونم چطوری جواب بدم
یه سرچ بزن ببین جزوه آموزشی برا pdetoolbox پیدا کن

payam8453

عضو جدید
سلام به همگی

کسی میتونه بهم بگه چجوری میشه تنظیم کنیم که متلب جواب رو به صورت ساده و اعشاری_نه کسری_ بهمون بده؟؟؟
آخه همیشه جواب روبه صورت کسری بهم میده مجبور میشم کپی پیست کنم جواب اعشاری رو پیدا کنم

حــامد

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
سلام به همگی

کسی میتونه بهم بگه چجوری میشه تنظیم کنیم که متلب جواب رو به صورت ساده و اعشاری_نه کسری_ بهمون بده؟؟؟
آخه همیشه جواب روبه صورت کسری بهم میده مجبور میشم کپی پیست کنم جواب اعشاری رو پیدا کنم
کد:
format short

TohidBorhani

عضو جدید
مثال های حل شده (کدهای Matlab) دکتر مستوفی تو کتاب Numerical Method for Chemical Engineering with Matlab رو می تونید هم از فایل ضمیمه دانلود کنید. 100% به درد کاربرد ریاضیات تون و محاسبات عددی تون می خوره.

سلام دوستان عزیز، خیلی ممنون از بابت کدهای کتاب دکتر مستوفی، من شدیدا به جواب سوالات آخر هر فصل در این کتاب نیاز دارم (حل تمرین کتاب دکتر مستوفی). ایشون ظاهرا این کتاب حل تمرین رو در سال 1999 به چاپ رسوندند ولس متاسفانه اثری از این کتاب در اینترنت نیست. اگر کسی از دوستان در مورد حل تمرین مسائل پایان هر فصل کتاب دکتر مستوفی اطلاعی داره به من خبر بده. بسیار سپاسگذارم.
عنوان این کتاب اینه:
Solutions Manual to Numerical Methods for Chemical Engineers with MATLAB
Application, A. Constantinides and N. Mostoufi, Prentice Hall PTR, July 1999.

hex6789

عضو جدید
سلام دوستان عزیز، خیلی ممنون از بابت کدهای کتاب دکتر مستوفی، من شدیدا به جواب سوالات آخر هر فصل در این کتاب نیاز دارم (حل تمرین کتاب دکتر مستوفی). ایشون ظاهرا این کتاب حل تمرین رو در سال 1999 به چاپ رسوندند ولس متاسفانه اثری از این کتاب در اینترنت نیست. اگر کسی از دوستان در مورد حل تمرین مسائل پایان هر فصل کتاب دکتر مستوفی اطلاعی داره به من خبر بده. بسیار سپاسگذارم.
عنوان این کتاب اینه:
Solutions Manual to Numerical Methods for Chemical Engineers with MATLAB
Application, A. Constantinides and N. Mostoufi, Prentice Hall PTR, July 1999.

دوست عزیز من Amazon رو سرچ کردم و فقط خود کتاب موجود بود :cry:
اینم یه لینک از کتاب با حجم 90.3 مگابایت که دانلود کردم و درست بود:
http://turbobit.net/y8go88g83hqo.html

hex6789

عضو جدید
salam doostan kasi hast betoone ba matlab noghte shabnam va hobab ro hesab kone

دوست عزیز محاسبات نقاط حباب و شبنم، وابستگی مستقیم داره به ضریب توزیع پذیری (k-value)، و می دونید که بسته به انحراف گاز یا مایع، می تونیم از حالت ایده آل یا معادلات حالت یا ضرایب فعالیت استفاده کنیم، حالا شما محاسبات بر چه اساسی رو می خواید؟
در واقع باید معادلات ترمودینامیکیتون مشخص بشه!
من چندین و چند برنامه دارم ;)

saeid bina

عضو جدید
با سلام خدمت تمام مهندسین
دوستان عزیز،کسی در مورد نوشتن کد الگوریتم pso یا همان حرکت زنبور ها برای حل یک نمونه سیمپلکس استاندارد اطلاعاتی داره؟
با تشکر

l2eza_n3t

عضو جدید
سوالات مطلب

سوالات مطلب

با سلام به همه دوستاندوستان استاد ریاضیات مهندسی ما چندتا سوال مطلب داده که حل کنیم...از اونجایی که این سوالات 100 تایی هست وکار خود استاد نیست و منبع و ماخذی داره 100%( سوالات درون یابی ، مشتق گیری و.... هست )میخاستم بدونم کسی این سوالات حل شده شیمی با مطلب نداه؟؟ممنون میشم...

hex6789

عضو جدید
دوست عزیز در قسمت سوالات و درخواست ها باید مطرح میکردید تا سریع جواب بگیرید! منم الان شانسی دیدیم :biggrin:
بله اصولا همه این برنامه ها با اندکی جستجو هستش ... برنامه رو بگید تا بچه ها بذارن :D

l2eza_n3t

عضو جدید
مثلا دو تا از سوالاش

مثلا دو تا از سوالاش

همونجور که گفتم سوالاتش آسونه به گفته بعضی از دوستان ولی چون من بلد نیستم میخام ببینم کسی داره جواباشو؟؟
عکس دو تا از سوالاشو پیوست میکنم

آخرین ویرایش:

l2eza_n3t

عضو جدید
بفرمایید

پیوست ها

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    15.4 کیلوبایت · بازدیدها: 0
  • Untitled2.jpg
    Untitled2.jpg
    5 کیلوبایت · بازدیدها: 0

rezareza00

عضو
دنبال یه توضیح پایه ای در مورده این سولها هستم
1.یک متغیرچه مواقعی باید به نوع دیگرش تبدیل بشه مثلا کی باید از format short به format long تبدیل بشه؟در چه مواقعی مجبوریم نوعه متغیر را در برنامه ذکر کنیم واین کار باعثه چی میشه؟اصلا برنامه چرا گاهی به تعریفه متغیر احتیاج پیدا میکنه؟
2.فرقه متغیر سیمبولیک با سایر متغیرها چیست؟در طول یک برنامه چرا احتیاج به تعریفه سیمبولیک ها پیدا میکنیم؟
3.تبدیله یک متغیر سیمبولیک به یک متغیر استاندارد چگونه است و این تبدیل به چه علت از بروز خطا جلوگیری میکند؟منظورم اینه که چه تغییری در متغیر ایجاد میشه؟

kutlas44

عضو جدید
کمک فوری

کمک فوری

سلام دوستان کسی مثال حل شده برنامه نویسی متلب داره؟از برنامه ساده بگیر تا پیشرفته اگه کسی کمک کنه ممنون میشم:)

amir ghasemiyan

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
سلام دوستان کسی مثال حل شده برنامه نویسی متلب داره؟از برنامه ساده بگیر تا پیشرفته اگه کسی کمک کنه ممنون میشم:)

برنامه ماشين حساب . خيلي ساده

کد:
clear
clc
a=input('adade aval ra vared konid\n\n');
s=input('amalgar ra vared konid\n\n','s');
b=input('adade dovom ra vared konid\n\n');
if s=='+'
    c=a+b
elseif s=='-';
    c=a-b
elseif s=='*'
    c=a*b
elseif s=='/'
    c=a/b
else disp('amalgar ra dobare vared konid')
end

amir ghasemiyan

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز

برنامه تبديل مبنا از 10 به ساير مبناها به صورت function

کد:
function Sum=decto(a,b)
I=1;Sum=0;A=a;
if nargin<2
    b=2;
end
while a>0
    q(I)=mod(a,b);
    a=floor(a/b);
    I=I+1;
end
for i=1:length(q)
    Sum=q(i)*10^(i-1)+Sum;
end
fprintf('%.0f dar mabnaye 10 = %0.f dar mabnaye %g\n',A,Sum,b)

amir ghasemiyan

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز

برنامه تبديل مبنا از مبناي دلخواه به مبناي 10

کد:
function Sum=todec(a,b)
Sum=0;A=a;i=1;
if nargin<2
    b=2;
end
while a>0
    r(i)=rem(a,10);
    if r(i)>=b
        error('adad vared shode dar mabnaye dade shode sahih nist')
    end
    a=floor(a/10);
    i=i+1;
end
for i=1:length(r)
    Sum=r(i)*b^(i-1)+Sum;
end
fprintf('%.0f dar mabnaye %g = %.0f dar mabnaye 10\n',A,b,Sum)

~sun~

عضو جدید
سلام دوستان
من با استفاده از داده های مسله یک منحنی رسم کردم و طبق مسله ام یک نمودار دیگه با استفاده از معادله رسم کردم که این منحنی را در یک نقطه قطع میکنه
حالا مشکله من اینکه نمی تونتم محل دقیق تقاطع را به دست بیارم......در پنجره فیگور
یک گزینه هست به اسمdata cursor که میشه باش این نقطه روپیدا کرد اما دقیق نیست
اگه تابعی برای این موضوع وجود داره یا برنامه نوسی خاصی داره بم بگید

با تشکر فراوان

amir ghasemiyan

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
سلام دوستان
من با استفاده از داده های مسله یک منحنی رسم کردم و طبق مسله ام یک نمودار دیگه با استفاده از معادله رسم کردم که این منحنی را در یک نقطه قطع میکنه
حالا مشکله من اینکه نمی تونتم محل دقیق تقاطع را به دست بیارم......در پنجره فیگور
یک گزینه هست به اسمdata cursor که میشه باش این نقطه روپیدا کرد اما دقیق نیست
اگه تابعی برای این موضوع وجود داره یا برنامه نوسی خاصی داره بم بگید

با تشکر فراوان
سلام دوست عزيز
با همون data cursor انجام بدين فقط كافيه بازه تغييراتتون رو خيلي كوچيك درنظر بگيرين.مثلا0.01 يا اگه برنامه سنگين نميشه 0.0001 خيلي بهتر جواب ميده
موفق باشيد

• Like
واکنش ها: bera

hogo

عضو جدید
سلام آقا حامد یه سوال داشتم تو حل دستگاه معادلات دیفرانسیل پاره ای مفهوم با خطای زیر چیه اگه میشه یه مثال دستگاه معادلات پاره ای دو بعدی حل کنید از زحمات شما بی نهایت قدردانم ??? Error using ==> feval
Undefined function or method 'pdex4ic' for input arguments of type 'double'.
Error in ==> pdepe at 224
temp = feval(ic,xmesh(1),varargin
{:});

(✿◠‿◠) Darya

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
سلام
یه سوال داشتم محضرتون

میخواهیم تابعی بسازیم که تعداد ورودی های آن مشخص نباشد
به هر تعداد ورودی هایی که هر شخص وارد کرد و با هم جمع کند و یک خروجی نشان دهد
و برعکس مثلا تابعی داریم که یک خروجی دارد و n تا ورودی و ....

برای این مورد از چه دستوری باید استفاده کنیم؟

بالا