درود بر شماسلام به دوستان فردا امتحان فیزیک دارم ترم اولم ولی استاد خیلی بدی داریم که همه رو میندازه خواستم کمکم کنید که بتونم پاسش کنم ممنون میشم
بگید با کدوم قسمتش مشکل دارید تا کمکتون کنم
درود بر شماسلام به دوستان فردا امتحان فیزیک دارم ترم اولم ولی استاد خیلی بدی داریم که همه رو میندازه خواستم کمکم کنید که بتونم پاسش کنم ممنون میشم
درود بر شماسلام
ی سوال داشتم
میشه ضریب هدایت الکتریکی ، مقاموت ویژه و نفوذپذیری مغناطیسی یک ماده رو بدست آورد؟؟ به چه روشی ؟
درود بر شما
روش های مختلفی وجود داره که راحت ترینش استفاده از دستگاه هاست.....
مثلا برای هدایت الکتریکی دستگاه خاصی وجود داره که تا 0.1 میلی زیمنس بر متر رو اندازه گیری می کنه
برای مقاومت ویژه هم میتونید یه منبع ولتاژ Dc جور کنید و به دو سر ماده وصل کنید و به 2 سر اون یه آمپر سنج هم وصل کنید
جریان عبوری رو به ولتاژ تقسیم کنید ازش مقاومت جسم بدست میاد
حالا از فرمول R=ρL/A که L طول جسم و A سطح مقطع اونه مقدار ρ که همون مقاومت ویژه هست بدست میاد
نفوذ پذیری مغناطیسی هم از قرار دادن جسم در میدان مغناطیسی با شدت میدان معین (که مقدارش از جریان الکتریکی به دست میاد) و داشتن کمیت چگالی شار مغناطیسی بدست میاد
از فرمول زیر
![]()
B در فرمول نماد چگالی شار و H نماد شدت میدان مغناطیسی و μ نفوذ پذیری مغناطیسی هست
امیدوارم تونسته باشم کمکی کنم
پیروز باشید![]()
خیلی ممنون محسن جان از راهنماییت. فهمیدم باید چیکار کنم.
حالا اون دستگاه خاص برای اندازه گیری هدایت الکتریکی رو از کجا میتونم پیدا کنم؟؟؟
آزمایشگاهای دانشگاه این دستگاه رو دارند؟؟؟
یه سوال دیگه اینکه مقدار مقاومت اهمی رو تو معادله مقاومت ویژه باید چند در نظر بگیرم؟؟
درود بر شما
خوشحالم که تونستم مقداری کمک کنم
فکر میکنم هدایت سنج تو دانشگاه ها باشه (البته دانشگاهایی که آزمایشگاه فیزیک درست و درمون داشته باشه بعبارت دیگه اگه دانشگاهتون علوم پایه داشته باشه حلله)
این دستگاه 2 تا الکترود داره که باهاش هدایت الکتریکی رو اندازه میگیرن
مقدار مقاومت اهمی رو از مقدار ولتاژی که به 2 سر ماده میدی و همینطور مقدار جریانی که با آمپر سنج (که به صورت موازی در مسیر جریان قرار میگیره) میخونی
بعد با استفاده از فرمول R=V/I مقدار مقاومت رو بدست میاری
پیروز باشید![]()
وظیفه بود همسایه جانآفا خیلی خیلی ممنون![]()
درود بر شماراهنما یاجزوه ی اندازه گیری وآشکارسازی تابش های هسته ای رو میخوام لطفا
کنتور گایگر مولر (شمارنده گایگر) محفظه ای معمولاً شیشه ای دارد که پر از گاز است و دارای دو الکترود می باشد. یکی از دو الکترود به شکل استوانه فلزی و دیگری یک سیم نازک هم محور استوانه است. در مدار الکتریکی کنتور اغلب یک اختلاف سطح الکتریکی مستقیم 1000 ولت یا بیشتر بین سیم و استوانه بر قرار می کنند.در لوله گایگر یک جریان قابل اندازه گیری به وسیله تابش مورد نظر به وجود می آید یون ها تحت تأثیر میدان الکتریکی بین استوانه فلزی و سیم به حرکت در می آیند، میدان الکتریکی به اندازه کافی قوی است که مانع ترکیب مجدد یون ها می شود و به اندازه کافی کم است که قدرت نارسائی گاز تغییر نمی کند. اگر این میدان الکتریکی خیلی قوی شود، حالت بحرانی در لوله ایجاد می گردد به طوری که با ورود یک بار الکتریکی عمل تخلیه الکتریکی آغاز می شود. الکترون های اولیه در نتیجه برخورد، یون های بیشتری تولید می کنند. در میدان الکتریکی قوی نزدیک الکترود مرکزی، یون های ثانویه، خود یون های بیشتری تولید می کنند و این عمل به صورت تصاعدی افزایش می یابد. بنابراین یک الکترون به تنهایی می تواند باعث تولید میلیون ها الکترون شود که به آسانی با وسایل الکترونیکی قابل تشخیص است. در این ضمن یون های مثبت نسبتاً سنگین به طرف استوانه خارجی مهاجرت می کنند و پس از جذب الکترون به اتم یا مولکول تحریک شده تبدیل می گردند. اگر این اتم ها فتون تابش کنند باعث جدا کردن فتو الکترون از استوانه خارجی خواهند شد، این الکترون ها به نوبه خود تولید سیل الکترون می نمایند و به این ترتیب عمل تخلیه الکتریکی به طور پیوسته در لوله گایگر ادامه خواهد یافت. اما اگر گاز داخل لوله از گاز های آلی باشد که به آسانی تجزیه می شوند انرژی تحریک به جای تابش فتون ممکن است باعث تجزیه مولکول گاز شود. در حالت نخست برای جلوگیری از تخلیه الکتریکی دائمی لازم است پتانسیل الکتریکی در لوله به حدود صفر کاهش یابد. پتانسیل الکتریکی لوله هر بار که پالس در نتیجه عبور جریان یونیزاسیون از مقاومت R ایجاد می شود، خیلی کم می گردد. در حالت دوم به علت تجزیه شیمیایی گاز آلی، عمر لوله گایگر کاهش می یابد. بنابراین در هر دو حالت باید از ادامه تخلیه الکتریکی بین پالس ها باید جلوگیری شود. چون برای عمل جلوگیری از تخلیه دائمی و برای احیاء پتانسیل بین دو الکترود زمان معینی لازم است، بنابراین لوله در ضمن شمارش مدت زمانی حساس نیست که آن را زمان مرگ لوله نامند. کنتور های گایگر وقتی به اشعه یا شدت کم حساس هستند که انرژی اشعه برای ورود به ناحیه حساس لوله کافی باشد. در هر صورت اگر شدت اشعه خیلی زیاد باشد لوله گایگر فلج می شود و یا از کار می افتد زیرا زمان بین دو یونیزاسیون اولیه کمتر از زمان مرگ لوله است.کنتور های گایگر جدید فاقد دریچه اند زیرا گاز داخل لوله هوا نیست و فشار آن کمتر از فشار اتمسفر است. ذرات پر انرژی قادرند از هر جهت که بیایند وارد لوله شوند ولی ذرات کم انرژی الزاماً باید از دریچه انتهایی با پوشش نازک وارد شوند. از آنجا که ذرات کم انرژی به وسیله شیشه متوقف می شوند، با قرار دادن یک دریچه نازک در انتهای لوله، جذب در شیشه کاهش می دهند. این دریچه ها تقریباً غیر قابل دیدن و بسیار شکننده هستند، ضخامت آن ها را معمولاً بر حسب جرم در واحد سطح می دهند. دریچه های با ضخامت سه میلی گرم در واحد سطح متداول هستند. این دریچه ها به حدی نازک می باشند که امواج اشعه ماورای بنفش به آسانی از آن ها عبور می کنند. انرژی این فتون ها با ایجاد فتو الکترون در الکترودها باعث به کار انداختن لوله گایگر می شود، و در بعضی موارد خود باعث یونیزاسیون گاز می شوند. شعله یک کبریت دارای مقدار زیادی اشعه ماورای بنفش است که می تواند لوله گایگر با دریچه نازک شفاف به کار اندازد.![]()
درود بر شماسلام دوستان،من باید درموردساختار درونی آیفون 5 از نظر فیزیکی و باتوجه به فیزیک حالت جامد تحقیق کنم،کسی میتونه کمکم کنه که از کدوم سایتا و چه منابعی استفاده کنم
ممنون
سلام خدمت شما،میخوام بیشتر درمورد این که نحوه کارو عملکرد اثرانگشت دراین گوشی از نظر فیزیک چگونه هست،تحقیق کنمدرود بر شما
جنبه های مورد نظرتون برای بررسی چی هست؟
چون اطلاع دقیقی از مباحث مطرح شده تو فیزیک حالت جامد ندارم میپرسم
مباحث مد نظرتون رو مطرح کنید اگه کمکی ازم بر اومد در خدمتم![]()
پی نظرتون به فیزیک Touchpad هاست؟سلام خدمت شما،میخوام بیشتر درمورد این که نحوه کارو عملکرد اثرانگشت دراین گوشی از نظر فیزیک چگونه هست،تحقیق کنم
ممنون از لطفتون
پی نظرتون به فیزیک Touchpad هاست؟
بسیار عالی اولین باره این موضوع رو میخوام بررسی کنم
شمام بگرد دنبال مطلب منم میگردم اگه به نتیجه ای رسیدم خبر میدم![]()
پی نظرتون به فیزیک Touchpad هاست؟
بسیار عالی اولین باره این موضوع رو میخوام بررسی کنم
شمام بگرد دنبال مطلب منم میگردم اگه به نتیجه ای رسیدم خبر میدم![]()
درود بر شماسلام.
من یه دانش آموز پیش دانشگاهی هستم و به شدت به فیزیک علاقه دارم و میخوام در دانشگاه این رشته رو تا مقطع دکترا ادامه بدم.
میشه به من بگید حدودا تو چند سالگی میتونم دکترای فیزیک بگیرم؟
یه سوال دیگه هم این که میخوام بهم بگن مهندس هسته ای باید فیزیک محض برم دیگه؟
اگه 18 سالگی وارد دانشگاه بشی میشه تا 28 دکتر شد.ممنون از توضیحاتتون ولی بالاخرا نفهمیدم حدودا تو چه سنی میشه دکترا گرفت؟
کنکور ارشد واسه مهندسی هسته ای چه درس هایی ر داره مثل همین کنکور خودمونه؟ :/
میشه تا قبل 28 سالگی دکترا گرفت مثلا؟
درود بر شماباسلام،اینجا کسی میدونه چرا قاب الکتروسکوپ رو به صورت دایره میسازند؟دلیل فیزیکی اون چیه؟
باتشکر فراوان
درود بر شماسلام دوستان
میدونیم که پرتوهای نور که در فضا منتشر میشن به صورت سینوسی حرکت میکنند. حالا چه این پرتوها از خورشید باشن چه از یه لامپ!
فرض کنید در اتاقی دو لامپ وجود داره که تنها یکیشون روشنه. این امکان از لحاظ تئوری وجود داره که با روشن کردن لامپ دوم ، پرتوهای سینوسی که از این لامپ خارج میشن دارای فازی متضاد با فاز پرتوهای لامپ اول باشه. به عبارت سادهتر این امکان هست که پرتوی لامپ دوم 180 درجه با پرتوهای لامپ اول اختلاف فاز داشته باشن بنابراین در این حالت با روشن کردن لامپ دوم نه تنها اتاق روشنتر نمیشه بلکه در تاریکی فرو میره. علتش هم اینه که پرتوهای لامپ دوم ، پرتوهای لامپ اول رو خنثی میکنن. حالا اگه نخوایم اینقدر منفی فکر کنیم که پرتوهای لامپ دوم 180 درجه پرتوهای لامپ اول فرق داره به هر حال چون زمان روشن کردن دو لامپ یکسان نیست این پرتوها با هم یه اختلاف فازی دارن که همونطور که ممکنه باعث تقویت هم بشن احتمالش هم هست که این اختلاف طوری باشه که نور دو لامپ باعث تضعیف هم بشه. ولی در عمل هر وقت ما لامپ دوم رو روشن میکنیم نور اتاق هم بیشتر میشه و هیچوقت شاهد این نبودیم که نور یه اتاق با روشن کردن لامپ دوم کم بشه!!!!!! ممنون میشم اگه استدلالتون رو بفرمایید و بگید چرا در حالت واقعی وقتی لامپ دوم رو روشن میکنیم نور اتاق کم نمیشه؟
درود بر شما
این خاصیتی که شما مد نظرتونه تو فیزیک کوانتوم معنا پیدا میکنه
و دلیل اون هم خاصیت مموج-ذره بودن نور ه
یعنی نور یه وقتایی موج ه و برهمنهش و اینا داره و یه وقتایی ذرست و و مثل توپ پینگ پنگ عمل میکنه یعنی هرچی فوتون از لامپ ساطع میشه و میرسه به در و دیوار و اینا و باعث روشنایی بیشتر میشه
اگر توضیحات بیشتر خواستید بگید تا براتون بگم
پیروز باشید![]()
برای توضیحات بیشتر باید یه چیزایی رو بصورت پیش فرض بپذیرید:دیممنون میشم اگه بیشتر توضیح بدید.
درود بر شما.............در مورد رابطه ی اول شما میبایستی تعریف شتاب که بصورت تغییرات سرعت بر حسب زمان هست رو بنویسید و سپس با ضرب زمان در شتاب و بردن V0 به سمت دیگر تساوی به رابطه ی مورد نظرتون برسید..............در مورد رابطه ی دوم هم میبایستی روند بالا رو برای سرعت انجام بدین یعنی سرعت رو بصورت تغییرات مکان بر حسب زمان بنویسید و با جایگذاری رابطه ی اول (V=at+V0) تو فرمولی که بدست آوردین (X=at^2+V0t+X0) رابطه ای بر حسب زمان و شتاب و سرعت اولیه بدست میارید که میشه رابطه ی دوم...................در مورد روابط سوم و چهارم باید کمی فکر کنم وقتی به جواب رسیدم تو همین تایپیک قرار میدم...........پیروز باشیدسلام میشهاثبات فرمول های حرکت با شناب ثابت رو برام بذارین؟ممنون میشمV=at+v[SUB]0[/SUB]x=1/2 at[SUP]2[/SUP]+vt+x[SUB]0[/SUB]v[SUP]2[/SUP]-v[SUB]0[/SUB][SUP]2[/SUP]=2a.x[SUB]2[/SUB]-x[SUB]1[/SUB]V=1/2 .v-v[SUB]0[/SUB]
Thread starter | عنوان | تالار | پاسخ ها | تاریخ |
---|---|---|---|---|
![]() |
در خواست فیلم | فیزیک | 0 | |
N | در خواست کمک | فیزیک | 0 | |
![]() |
در خواست کمک برای محاسبه مرکز جرم | فیزیک | 1 | |
![]() |
رابطه دما و شعاع اتمی | فیزیک | 0 | |
![]() |
سوال در رابطه با عدد اسپین الکترون 1/2 | فیزیک | 6 |