سوالاتی در باره ی زدن شرکت مهندسی برق (امور توزیع - نصب ترانس و ... )

AMIN4EVER

عضو
سلام.
برای زدن شرکت میگن باید اول شرکت رو ثبت کنی که 300-400 هزینه ـش میشه .
بعد باید امتحان پیمانکاری بدی . بعد از قبولی کار آموزی بری .

اینا درسته ؟
برای ثبت شرکت مهندس مکانیک و مهنس عمران و... هم میخاد ؟
چقدر سرمایه میخاد برای شروع کار ؟
من زیاد تو کار نبودم میتونم استارت بزنم و کارا رو بدم یکی دیگه که بلده انجام بده برا م ؟
تو این بی کاری هر کسی میگه شرکت بزن لطفا اطلاعات دقیقی بهم بدید .

به ازای سن بیشتر شرکت به اون شرکت کار بیشتر میدن مثلا تا 5 میلیون و ... ؟
میشه شرکت رو ثبت کنی و کارای کار اموزش و... رو اوکی کنی ولی بزاری تا وضع بهتر شد کار بگیری رو شروع کنی دوباره ؟

اول باید همه خرید ها و ابزار و یراق رو خودت بخری بعد کار کنی بعد پولش رو از شرکت توزیع بگیری درسته ؟

AMIN4EVER

عضو
کسی نیست کمک کنه .
بهترین کتابی که میشه خوند چیه برای ازمونش ؟

jujushow

عضو جدید
سلام داداش . من 6 ماه قبل یه شرکت ثبت کردم تا اونجایی که بدونم در خدمتتون هستم .

ثبت شرکت اگر خودت بخوای بری دنبال کاراش حدود 100 ت بیشتر هزینه نداره . چیزی به اسم کاراموزی نشنیدم من ولی یه کلاس هست به اسم ایمنی که خود کارفرماها باید برند اون دوره رو بگذرونند واسه اینکه دقیقا بدونند حین کار رعایت چه مسائلی لازمه .

خیر . ثبت شرکت فک نمیکنم مدرک خاصی بخواد اما برای گرفتن کار پیمانکاری حداقل مدرک کاردانی برق نیازه داشته باشید .

بستگی داره چه کاری بخوایید انجام بدید . مثلا من پرس و جو کردم یکی بهم گفت با 5 ت میتونی کارای پیمانکاری " اندازه گیری و تنظیم بار " رو انجام بدی ، برای احداث شبکه حداقل 25-30 ت نیازه ، برای پیمانکاری خط گرم حدود 300-400 میلیون . ولی خوب درامدها هم زیاد نیست . منم الان 10 ماهه سربازیم تموم شده و بیکارم ولی هنوز که هنوزه کار رو شروع نکردم یکی از دوستان که خودش تو شرکت پیمانکاری کار میکرد گفت از اوضاعشون خبر دارم .... به من میگفت سود پلاستیک فروشی خیلی خیلی بیشتر از پیمانکاری شرکت توزیعه . چون شما باید سرمایه بزاری و خرج کنی اونا بعد از چند ماه تازه پول رو به صورت چکی پرداخت میکنند بنابراین احتمالا باید تا چند ماه هزینه کارگر و ... رو از جیب بدی .

شما میتونی بدی کسی برات انجام بده و خودت به عنوان مدیر عامل نظارت کنی ولی اونقدری درامد نداره که بخوای دورت رو شلوغ کنی . یهو دیدی اخر ماه 100/000 ت هم برای خودت نموند !

گرفتن کارهای بزرگ نیاز به گرید بندی داره . گرید بندی هم یه سری شرایط داره :
1- نیروهایی که در اختیار دارید ( مثلا خیلی فرقه بین شرکتی که 2 تا فوق لیسانسه توشه با شرکتی که 2 تا فوق دیپلمه هست )
2- قدرت مالی شرکت یعنی اگه میخوای خط گرم کار کنی بتونی اثبات کنی که نیم میلیارد داری هزینه کنی
3- سابقه شرکت که کارهای و پروژه هایی که قبلا انجام دادید رو بررسی میکنند

شما میتونی شرکت ثبت کنی و کار نگیری کسی ام کاری به کارت نداره منتها سال مالیت که رسید باید اثبات کنی شرکت سودی نداشته وگرنه مجبور میشی مالیات به دولت بدی ( از جزئیاتش دقیقا خبر ندارم )

شرکت توزیع پولی بابت یراق به کسی نمیده وظیفه پیمانکاره که خودش تهیه کنه ، یه سری چیزها هم مثل یراقهای مصرفی در شبکه که اونها رو شرکت توزیع رایگان در اختیارتون میزاره .

ازمون خاصی نداره ولی نیروهاتون که میخواند کار کنند باید برند فنی حرفه ای یا خود شرکت توزیع دوره فن ورز رو ببینند .

* الان من خودم موندم چیکار کنم . یکی گفت احداث شبکه کار کن یکی دیگه گفت احداث شبکه حداقل 30 ت سرمایه میخواد . یه دوستی گفت تنطیم بار کار کن پرسیدم از یه بنده خدایی که کار کرده بود میگفت توی تنظیم بار شرکت توزیع بابت کارگری که کل روز رو کار میکنه میخواد به پیمانکار 30/000 ت بده که میشه ماهی 900 ت . حالا این ماهی 900 ت دستمزد کارگر هست ( حداقل 700 ت ! ) بیمه عادی کارگر ، بیمه مسئولیت و بیمه خودمونو و سود خودمون ! اینو کسی گفت که 6-7 ماه تنظیم بار کار کرده بود و گفت دیگه کار نمیکنم چون ضرره ! تنها راهی که من دیدم وجود داره اینه که خودم مدیر عامل شرکت باشم خودمم از تیر برق برم بالا اندازه گیری و .. رو انجام بدم بدون کارگر در اون صورت ماهی 900 درامدم میره تو جیبم !

mostafa ghodrat

همکار مدیر مهندسی برق
کاربر ممتاز
سلام داداش . من 6 ماه قبل یه شرکت ثبت کردم تا اونجایی که بدونم در خدمتتون هستم .

ثبت شرکت اگر خودت بخوای بری دنبال کاراش حدود 100 ت بیشتر هزینه نداره . چیزی به اسم کاراموزی نشنیدم من ولی یه کلاس هست به اسم ایمنی که خود کارفرماها باید برند اون دوره رو بگذرونند واسه اینکه دقیقا بدونند حین کار رعایت چه مسائلی لازمه .

خیر . ثبت شرکت فک نمیکنم مدرک خاصی بخواد اما برای گرفتن کار پیمانکاری حداقل مدرک کاردانی برق نیازه داشته باشید .

بستگی داره چه کاری بخوایید انجام بدید . مثلا من پرس و جو کردم یکی بهم گفت با 5 ت میتونی کارای پیمانکاری " اندازه گیری و تنظیم بار " رو انجام بدی ، برای احداث شبکه حداقل 25-30 ت نیازه ، برای پیمانکاری خط گرم حدود 300-400 میلیون . ولی خوب درامدها هم زیاد نیست . منم الان 10 ماهه سربازیم تموم شده و بیکارم ولی هنوز که هنوزه کار رو شروع نکردم یکی از دوستان که خودش تو شرکت پیمانکاری کار میکرد گفت از اوضاعشون خبر دارم .... به من میگفت سود پلاستیک فروشی خیلی خیلی بیشتر از پیمانکاری شرکت توزیعه . چون شما باید سرمایه بزاری و خرج کنی اونا بعد از چند ماه تازه پول رو به صورت چکی پرداخت میکنند بنابراین احتمالا باید تا چند ماه هزینه کارگر و ... رو از جیب بدی .

شما میتونی بدی کسی برات انجام بده و خودت به عنوان مدیر عامل نظارت کنی ولی اونقدری درامد نداره که بخوای دورت رو شلوغ کنی . یهو دیدی اخر ماه 100/000 ت هم برای خودت نموند !

گرفتن کارهای بزرگ نیاز به گرید بندی داره . گرید بندی هم یه سری شرایط داره :
1- نیروهایی که در اختیار دارید ( مثلا خیلی فرقه بین شرکتی که 2 تا فوق لیسانسه توشه با شرکتی که 2 تا فوق دیپلمه هست )
2- قدرت مالی شرکت یعنی اگه میخوای خط گرم کار کنی بتونی اثبات کنی که نیم میلیارد داری هزینه کنی
3- سابقه شرکت که کارهای و پروژه هایی که قبلا انجام دادید رو بررسی میکنند

شما میتونی شرکت ثبت کنی و کار نگیری کسی ام کاری به کارت نداره منتها سال مالیت که رسید باید اثبات کنی شرکت سودی نداشته وگرنه مجبور میشی مالیات به دولت بدی ( از جزئیاتش دقیقا خبر ندارم )

شرکت توزیع پولی بابت یراق به کسی نمیده وظیفه پیمانکاره که خودش تهیه کنه ، یه سری چیزها هم مثل یراقهای مصرفی در شبکه که اونها رو شرکت توزیع رایگان در اختیارتون میزاره .

ازمون خاصی نداره ولی نیروهاتون که میخواند کار کنند باید برند فنی حرفه ای یا خود شرکت توزیع دوره فن ورز رو ببینند .

* الان من خودم موندم چیکار کنم . یکی گفت احداث شبکه کار کن یکی دیگه گفت احداث شبکه حداقل 30 ت سرمایه میخواد . یه دوستی گفت تنطیم بار کار کن پرسیدم از یه بنده خدایی که کار کرده بود میگفت توی تنظیم بار شرکت توزیع بابت کارگری که کل روز رو کار میکنه میخواد به پیمانکار 30/000 ت بده که میشه ماهی 900 ت . حالا این ماهی 900 ت دستمزد کارگر هست ( حداقل 700 ت ! ) بیمه عادی کارگر ، بیمه مسئولیت و بیمه خودمونو و سود خودمون ! اینو کسی گفت که 6-7 ماه تنظیم بار کار کرده بود و گفت دیگه کار نمیکنم چون ضرره ! تنها راهی که من دیدم وجود داره اینه که خودم مدیر عامل شرکت باشم خودمم از تیر برق برم بالا اندازه گیری و .. رو انجام بدم بدون کارگر در اون صورت ماهی 900 درامدم میره تو جیبم !
حداقل مدرک مورد نیاز لیسانسه دوست من .
1- باید یک هیئت مدیره 5 نفره تشکیل بدین
2- دو نفر از اعضای هیئت مدیره بدون داشتن هیچ نسبت فامیلی باید به عنوان بازرس انتخاب بشن
3-نیازی به 100 میلیون تومن نیست. مگر اینکه بخواین مدرک لیسانس رو بخرید . یعنی خودتون لیسانس نداشته باشید .
4-برای متوجه شدن و راهنمایی کامل ی سر به اداره ثبت اسناد بزن .

jujushow

عضو جدید
حداقل مدرک مورد نیاز لیسانسه دوست من .
1- باید یک هیئت مدیره 5 نفره تشکیل بدین
2- دو نفر از اعضای هیئت مدیره بدون داشتن هیچ نسبت فامیلی باید به عنوان بازرس انتخاب بشن
3-نیازی به 100 میلیون تومن نیست. مگر اینکه بخواین مدرک لیسانس رو بخرید . یعنی خودتون لیسانس نداشته باشید .
4-برای متوجه شدن و راهنمایی کامل ی سر به اداره ثبت اسناد بزن .

سلام اقا مصطفی گل . من چون خودم لیسانس داشتم نپرسیدم اما توی نت یه جایی خوندم که نیاز به لیسانس نداره ، شایدم اینطوره که شما میگید .

1- تا اونجایی که من میدونم هیئت مدیره میتونه تعدادشون کمتر هم باشه . شرکت من مسئولیت محدوده و اعضاش هم من و پدرم هستیم ( حداقل 2 نفر ) .
2- ما که بازرس نداریم حالا فوقش بعدا میگند اجباریه یکیو معرفی میکنیم :D ( البته میدونم که داشتن بازرس اجباریه ولی خودشون اصلا نگفتند کسی رو معرفی کن منم تا حالا معرفی نکردم )
3- البته من معذرت میخوام اینقدر اعداد رو خلاصه نوشتم که همه چی با هم قاطی شد . منظورم من 100/000 ت بود البته اگر کسی بخواد تمام مراحل کاری رو به شرکتهایی که اینکارو میکنند بسپاره احتمالا 300-400 هزینه بر میداره .

mostafa ghodrat

همکار مدیر مهندسی برق
کاربر ممتاز
سلام اقا مصطفی گل . من چون خودم لیسانس داشتم نپرسیدم اما توی نت یه جایی خوندم که نیاز به لیسانس نداره ، شایدم اینطوره که شما میگید .

1- تا اونجایی که من میدونم هیئت مدیره میتونه تعدادشون کمتر هم باشه . شرکت من مسئولیت محدوده و اعضاش هم من و پدرم هستیم ( حداقل 2 نفر ) .
2- ما که بازرس نداریم حالا فوقش بعدا میگند اجباریه یکیو معرفی میکنیم :D ( البته میدونم که داشتن بازرس اجباریه ولی خودشون اصلا نگفتند کسی رو معرفی کن منم تا حالا معرفی نکردم )
3- البته من معذرت میخوام اینقدر اعداد رو خلاصه نوشتم که همه چی با هم قاطی شد . منظورم من 100/000 ت بود البته اگر کسی بخواد تمام مراحل کاری رو به شرکتهایی که اینکارو میکنند بسپاره احتمالا 300-400 هزینه بر میداره .
علیک سلام امار چند روز پیش هست . خودم شخصا پرسجو کردم . شاید تازگی قانون جدیدی اومده. واس کارگاه اینطور نیست. ولی شرکت چرا.
بله . ببخشید من بد متوجه شدم

AMIN4EVER

عضو
دامادمون لیسانس عمران داره اونم چند سال پیش یه شرکت زد . اون رفت تهران و کاراش رو انجام داد .
یه دوستم گفت به تهران رفتن احتیاجی نیست و همون شرکت هایی که ثبت میکنن شرکت رو همه کاراش رو انجام میدن ..

الان وضع دامادمون خیلی بهتر شده . یعنی اینقدر فرق میکنه کسی که شرکت میزنه با رشته عمران با کسی که میزنه با رشته برق ؟

حالا برای کسی که زیاد سابقه کار تو حوزه شبکه های توزیع نداره چه پیشنهادی میکنین ؟

میخواستم کار کنم تو یه شرکت گفتش اولش 200 تومن بهت میدم ! حتما باید براشون چاله بکنم دیگه .
نمیدونم چیکار کنم . شهر ما هم صنعتی نیستش . منم میخام تو رشته خودم پیشرفت کنم و وقت بزارم .

Unknown_S

متخصص سیستم های قدرت
کاربر ممتاز
دامادمون لیسانس عمران داره اونم چند سال پیش یه شرکت زد . اون رفت تهران و کاراش رو انجام داد .
یه دوستم گفت به تهران رفتن احتیاجی نیست و همون شرکت هایی که ثبت میکنن شرکت رو همه کاراش رو انجام میدن ..

الان وضع دامادمون خیلی بهتر شده . یعنی اینقدر فرق میکنه کسی که شرکت میزنه با رشته عمران با کسی که میزنه با رشته برق ؟

حالا برای کسی که زیاد سابقه کار تو حوزه شبکه های توزیع نداره چه پیشنهادی میکنین ؟

میخواستم کار کنم تو یه شرکت گفتش اولش 200 تومن بهت میدم ! حتما باید براشون چاله بکنم دیگه .
نمیدونم چیکار کنم . شهر ما هم صنعتی نیستش . منم میخام تو رشته خودم پیشرفت کنم و وقت بزارم .

سلام
دوست عزیز پیشنهاد بنده به شما اینه که اولش به دنبال کار واسه شرکت توزیع نباشید
واسه کار گرفتن از شرکت توزیع باید شرکتتون رو رتبه بندی کنید که یکم مشکله و 2 نفر میخواد که هر کدوم 3 سال سابقه کار با بیمه مرتبط داشته باشن
شما از یه جایی شروع کنید تا واسه خودتون بیمه رد بشه تا ایشالا در آینده بتونید کار کنید
مثلا میتونید از شرکت هایی که رتبه بندی دارن و با شرکت توزیع کار میکنن همکاری کنید(کار رو اونا بگیرن و شما انجام بدید)
خلاصه میشه یه کارایی کرد جز چاله کندن :دی

AMIN4EVER

عضو
سلام
دوست عزیز پیشنهاد بنده به شما اینه که اولش به دنبال کار واسه شرکت توزیع نباشید
واسه کار گرفتن از شرکت توزیع باید شرکتتون رو رتبه بندی کنید که یکم مشکله و 2 نفر میخواد که هر کدوم 3 سال سابقه کار با بیمه مرتبط داشته باشن
شما از یه جایی شروع کنید تا واسه خودتون بیمه رد بشه تا ایشالا در آینده بتونید کار کنید
مثلا میتونید از شرکت هایی که رتبه بندی دارن و با شرکت توزیع کار میکنن همکاری کنید(کار رو اونا بگیرن و شما انجام بدید)
خلاصه میشه یه کارایی کرد جز چاله کندن :دی

من الان از رفیقم پرسیدم گفتش که سه سال سابقه بیمه مرتبط نمیخاد .
اول شرکت ثبت میکنی بعد امتحان میدی بعد کار اموزی میری .

ولی این رتبه بندی و... که گفتی از دامادمون پرسیدم گفت برا ما زیر نظر سپاهه و رتبه بندیش سخت بود و ...

Unknown_S

متخصص سیستم های قدرت
کاربر ممتاز
من الان از رفیقم پرسیدم گفتش که سه سال سابقه بیمه مرتبط نمیخاد .
اول شرکت ثبت میکنی بعد امتحان میدی بعد کار اموزی میری .

ولی این رتبه بندی و... که گفتی از دامادمون پرسیدم گفت برا ما زیر نظر سپاهه و رتبه بندیش سخت بود و ...

دوست عزیزم برای رتبه بندی یا باید 2 نفر باشن که هر کدوم 3 سال سابقه کار و بیمه مرتبط با مهندسی برق داشته باشن یا 1 نفر که 7 سال سابقه و بیمه مرتبط با مهندسی برق داشته باشه

حالا کاری با سپاه و اینا ندارم ... ولی قانون برای همه همینه!

tyler

عضو جدید
شرکت ثبت کردن آسونه،کار کردن باهاش سخته.
یه توضیح مختصر درباره شرکتها بدم :
الان برای این مقاصد برقی مثل همین هدف شما که پیمانکاریه شبکه های توزیعه معمولا عرف اینه که یا سهامی خاص میزنن یا مسئولیت محدود.
مسئولیت محدود کلا 2 نفر لازم داره و بازرسم نمیخواد.هزینشو خبر ندارم.
سهامی خاص 3 نفر هیئت مدیره و 2 تا بازرس جمعا 5 نفر.
من سهامی خاص ثبت کردم حدود 600 هزار تموم شد.دادم به این شرکتهای ثبت شرکت.درسته اگه خودت بری دنبال کاراش کمتر درمیاد.

واسه پیمانکاری شرکت برق نیروهات(دقیقا کسایی که قراره از تیر بالا برن)باید مدرک سیمبانی داشته باشن.یه آزمونی هم ازتون میگیرن که زیاد مهم نیست.(اگه کسی که تایید نشده از تیر بره بالا جریمه و توبیخ داره)
حالا واسه کار شبکه(منظور بارگیری و تنظیم بار نیست،فقط احداث) حداقل به نظر من 3 نفر لازمه،چه کابل خود نگه دار و چه شبکه سیمی.

حالا به فرض قبول شدی و وارد شرکت شدی:
اولا که فعلا وضع مالی شرکتای برق یه مدتی هست خرابه(ماشالله بگو به دول 9ام و 10ام!)

دو تا راه داری :
1-یا پروژه نیرورسانی برداری(پروژه هایی که با یه مشترک که درخواست برق داده قرارداد میبندی و پولشم توافقی از خودش میگیری و کارشو انجام میدی)
2-کارای خود اداره (پروزه هایی که جنس با خود ادارس و تو فقط کارو انجام میدی)

فرق اولیه بین اونارو که تو پرانتز نوشتم.چندتا تفاوت مهم دیگه هم باهم دارن: یکی اینکه تو نیرو رسانی ها باید تو مناقصه شرکت کنی که هر کی قیمت پایینتر بده برندس.البته اگه با مشترک اشنایی داری یا با رییس اداره (همون پارتی!)برنده بی چون و چرای مناقصه خواهی شد!خوبی کارای نیرورسانی اینه که حساب کتابت با مشترکه نه با اداره و این یعنی پول نقد.اینم در نظر داشته باش که کلیه اجناسو خودت باید از بازار تهیه کنی(البته بازرس شرکت باید تایید کنه نمونه هاتو)

اگه کارای ادارو برداری به هیچیش کار نداری،نه جنس نه جرثقیل(در نظر داشته باش هزینه جرثقیل خیلی زیاده،ساعتی میگیرن) نه ایاب و ذهاب اجناس
و ... . منتها خبری از دستمزد نقدی نیس.میبینی اداره پولتو 6 ماه بعد داد اونم چکی.

هر گونه حادثه ای در محیط کار مستقیم به مدیر عامل شرکت مربوط میشه زیرا مسئولیت ایمنی و تهیه لوازم ایمنی به عهده مدیر عامله و تا جایی که جا داشته باشه میکنن تو پاچه مدیر عامل و از گردن همه رد میکنن(خود نفر،اداره،قضا و قدر و دست تقدیر و...)

سرمایه رو دقیق نمیدونم ولی چیزای گنده ای رو که لازمه مینویسم:

1- حداقل یه پیکان وانت(مزدا یا نیسان بهتره)**
2-چرخ زنجیر(قورباغه)
3-پرس هیدرولیک
....
**یادمه یه بار فاصله یه اسپن که سیم فوکس 70 بود،اومدیم برای شکم سیم(فلش) بکشیم،پیکان وانته خاموش میکرد!نیسان پیکاب دو دیفرانسیل آوردیم،در جا زد!آخر مجبور شدیم تراکتور کشاورز همون نزدیکیو قرض بگیریم تا بتونیم سیمو بکشیم.

شما اول میتونی فقط تو حوزه همون اداره شهرستان کار کنی.
شرکتهای قدر،اونایی که کارای بزرگ بر میدارن و میتونن تو کل حوزه استان فعالیت کنن،گرید دارن،پول دارن که مهمتر از سابقس.جرثقیل داره،لاین تراک داره.نیروی متخصص داره.

دیگه خودت حساب کتاب کن ببین می ارزه یا نه.

بالا