روز جهانی آب: سختی های نوشیدن یک لیوان آب

Sinai

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز

روز جهانی آب: سختی های نوشیدن یک لیوان آب





دسترسی به آب پاک و قابل شرب هنوز برای بسیاری از مردم در سرتاسر جهان مشکل است. در این عکس ها که به مناسبت روز جهانی آب با مشارکت بخش های مختلف سرویس جهانی بی بی سی گردآوری شده است، گوشه هایی از تفاوت های موجود در کشورهای مختلف را از این نظر، می بینید:


















 
آخرین ویرایش:

Sinai

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
پیام بان کی مون دبیر کل سازمان ملل به مناسبت روز جهانی آب

پیام بان کی مون دبیر کل سازمان ملل به مناسبت روز جهانی آب


پیام بان کی مون دبیر کل سازمان ملل
به
مناسبت روز جهانی آب








به گزارش شبکه خبری آب ایران به مناسبت 22 مارس روز جهانی آب (2 فروردین)، بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل متحد پیامی را منتشر کرد. با مقایسه آمار اعلام شده در پیام وی از وضعیت مدیریت آب در دنیا با شاخص های موجود در کشور ما در می یابیم که خوشبختانه جمهوری اسلامی ایران از لحاظ آب شهری از وضعیت مناسبی برخوردار است بطوریکه بر اساس آمار سال 1388 شرکت مهندسی آبفای کشور99درصد از جمعیت شهری کشور به آب سالم و بهداشتی دسترسی دارند.متن پیام دبیر کل سازمان ملل به این شرح است :

دبیر کل سازمان ملل :بحران آب شهری ناشی از ضعف حکمرانی، سیاستگذاری ، و مدیریت است نه کمبود آب


در حالیکه دنیا آینده پایدارتری را ترسیم می کند، تقابل میان آب، غذا و انرژی سخت ترین چالشی است که اکنون با آن مواجه هستیم. بدون اب رهایی از فقر امکانپذیر نمی باشد. با این حال، اهداف توسعه هزاره سوم در رابطه با آب و بهداشت، جز اهدافی است که اکثر کشورها از پیشبرد آنها عقب مانده اند.
در مدتی کمتر از یک قرن، 60 درصد جمعیت جهانی ساکن شهرها خواهند بود که از این میزان بیشترین افزایش جمعیت درمحله های فقر نشین کشورهای در حال توسعه صورت می گیرد. شعار امسال روز جهانی آب "آب برای شهرها"، بر برخی از چالشهای اصلی آینده شهری تاکید می کند.
سکونت در شهرها فرصتهای بیشتری را برای مدیریت بهتر آب و دستیابی آسانتر به آب آشامیدنی و بهداشت فراهم می کند. اما با این وجود، مشکلات اغلب در شهرها بیشترند و ما در حال حاضربه راحتی قادر به حل این مشکلات نمی باشیم.
طی دهه گذشته، شمار ساکنین شهرها که در خانه هایشان به شیر آب دسترسی نداشته اند تقریباً تا 114 میلیون نفر افزایش یافته است و شمار کسانی که از ابتدایی ترین امکانات بهداشتی محروم بوده اند، به 134 میلیون نفر رسیده است. این افزایش 20 درصدی اثر بسیار مخربی بر سلامت انسانها و بازدهی اقتصادی بر جای گذاشته است: مردم بیمار و از انجام کار ناتوان شده اند.
مشکلات آب در کنفرانس آتی سازمان ملل با موضوع توسعه پایدار که در سال 2012 در ریو دو ژانیرو برگزار خواهد شد، به صورت گسترده مطرح می شوند. هیئت ارشد ما در بخشهای پایداری جهانی و آب یونسکو در حال بررسی راههایی برای یکپارچه کردن امنیت آب، انرژی و غذا با هدف کاهش فقر و نابرابری، ایجاد شغل، و به حداقل رساندن خطرهای تغییر اقلیم و مشکلات محیط زیستی می باشند.
من به مناسبت روز جهانی آب، از دولتها می خواهم که علت واقعی بحرانهای آب را تشخیص دهند، بحرانهای آب شهری ناشی از حکمرانی، سیاستهای ضعیف، و مدیریت سطح پایین می باشد نه کمبود آب. بیایید دوباره تعهدمان به خاتمه دادن به مشکل بیش از 800 میلیون نفر که هنوزاز آب آشامیدنی سالم یا بهداشت اولیه برای یک زندگی سالم و آبرومند برخوردار نیستند را تصریح کنیم.

 

Sinai

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
دوم فروردین ماه، روز جهانی آب گرامی باد

دوم فروردین ماه، روز جهانی آب گرامی باد



دوم فروردین ماه، روز جهانی آب گرامی باد





سازمان ملل متحد، روز جهانی آب در سال 2011 میلادی را " آب برای شهرها: پاسخ به چالش شهرنشینی" نام گذاری کرده است.

به گزارش شبکه خبری آب ایران، شعار روز جهانی آب، دوم فروردین ماه 1390 برابر با 22 مارس سال 2011 میلادی، "آب برای شهرها: پاسخ به چالش شهرنشینی" است و هدف از انتخاب این شعار، متمرکز کردن توجه بین المللی و تشویق دولت ها، سازمان ها، جوامع و افراد برای حضور فعال و مسئولیت پذیری بیشتر در زمینه مدیریت آب شهری است.
روز جهانی آب اولین بار در سال 1992، در بیست و یکمین دستور جلسه کنفرانس (محیط زیست و توسعه سازمان ملل UNCED) در شهر ریودوژانیرو برزیل رسما مطرح شد.
در این کنفرانس از کلیه کشورها خواسته شد تا در راستای اجرای بیانیه 21 سازمان ملل، این روز را به عنوان روز ترویج و آگاه سازی مردم در مورد آب اختصاص داده و از طریق پخش و اشاعه نشریات و برگزاری کنفرانس‌ها، سمینارها و نمایشگاه‌ها در گرامیداشت آن بکوشند.
علاوه بر کشورهای عضو سازمان ملل، بسیاری از سازمان‌های غیردولتی NGO ها مسائلی از قبیل چگونگی دستیابی بیش از یک میلیارد نفر به آب شرب سالم و یا نقش زن و مرد در خانواده برای دستیابی به آب سالم را پررنگ تر می‌کند.
همچنین آژانسی از سوی سازمان ملل برای هماهنگی مسائلی در مورد روز جهانی‌ آب تعیین می‌شود که بسیاری از مسائل را در مورد منابع آبی منعکس می‌کند. بخش امور اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل (UNDESA)، دهه 2005 تا 2015 را با عنوان "آب برای زندگی" معرفی کرده است.
این دهه با هدف جهانی ‌"تمرکز بیشتر روی موضوعات مربوط به آب" آغاز شده که تلاش برای استفاده از مشارکت زنان در فعالیت‌های توسعه مرتبط با آب و همکاری در همه سطوح برای دستیابی به اهداف مربوط به آب در اعلامیه هزاره و برنامه نشست جهانی توسعه پایدار در ژوهانسبورگ را شامل می‌شود.
از سال1993هر سال یک شعار جدید درباره مسائل حیاتی و حساس آن زمان برگزیده می‌شود تا فعالیت‌های جامعه بر پایه آن شعار شکل گیرد. از سال 1994 تاکنون عنوان‌های ویژه روزهای جهانی آب به ترتیب زیر بوده است:
1994: آب و دغدغه‌های همگانی؛ 1995: آب و زنان؛ 1996: آب و شهرهای تشنه؛ 1997: آب جهان، آیا کافیست؟؛ 1998: آب زیرزمینی، گنجینه پنهان؛ 1999: همه در پایین دست رودخانه‌ها زندگی می‌کنند؛ 2000: آب برای قرن 21؛ 2001: آب برای سلامت؛ 2002: آب برای توسعه؛ 2003: آب برای آینده؛ 2004: آب و بلایا؛ ‌2005: آب برای زندگی؛ 2006: آب و فرهنگ؛ 2007: سازگاری با کم آبی؛ 2008: آب و سلامت؛ 2009: آب های مشترک، فرصت‌های مشترک و 2010: آب پاک برای جهان سالم.
آب و آبیاری در ایران پیشینه‌های فراتری از تاریخ مدرن دارد و بر خلاف بسیاری از مناطق دنیا، وضعیت جغرافیایی و آب و هوایی در ایران به گونه‌ای نبوده است که آب در محل تجمع مردم، مهیا و در دسترس باشد.
به این سبب ایرانیان در طول تاریخ همواره کوشیده‌اند تا آب را تامین و در کنار خود قرار دهند. بیشتر ادیان الهی آب را اولین پدیده‌ای می‌دانند که خداوند خلق کرده است. در اعتقاد یهودیان آب ماده اولیه خلقت بوده و بدین منظور مراسم خاص آب پاشی در میان آنها مرسوم است. ارامنه نیز علاوه بر پذیرش هر آنچه در تورات آمده، آب را مظهر پاکی می‌دانند. در بین زرتشتیان نیز آب مورد ستایش بوده به طوری که روز دهم آبان(آبان روز)، جشن آبانگان است. ایرانیان قدیم در این روز در کنار چشمه و آب می‌رفتند و نیایش و سرودهای دینی را می‌خواندند و شادی می‌کردند و برای این نعمت بزرگ که برای آشامیدنی و نظافت، رشد و نمو نباتات و رفع سایر نیازهاست، سپس شکر خدا را به جا می‌آورند.
در دین اسلام نیز احادیث بسیاری برای پیشگیری از آلوده ساختن آب در اسلام آمده است. قداست آب و حفاظت از آن تا آنجا با فرهنگ و آیین و مذهب ایرانیان آمیخته است که حتی امروز نیز سوگند خوردن به آب در بین روستاییان مرسوم است. هیچ مراسم مذهبی و فرهنگی را نمی‌توان سراغ گرفت که در آن نشانی از آب به عنوان تبرک وجود نداشته باشد. مورخان، تمدن ایرانیان باستان را هیدرولیک و آبی و اخلاق آنها را اخلاق آبی ذکر کرده‌اند. ایرانیان همیشه با دیده احترام به آب نگریسته‌اند و هنوز هرجا که آبادانی است در پیوند ناگسستنی با آب می‌باشد.
از تقدس آب نزد ایرانیان همین بس که میهن و زادگاه را آب و خاک می‌نامند. با وجود توجه خاص ملل مختلف به آب، سالانه حدود 2 میلیارد نفر در جهان به علت آلودگی آب ها دچار بیماری‌های مرتبط با آن می‌شوند که ایران نیز می‌تواند سهمی از این آمار داشته باشد. با توجه به رشد میزان مصرف فعلی آب و همچنین کاهش منابع آبی و عدم توفیق در ایجاد منابع آب جدید بی شک در دهه آینده، بحرانی با شدت و تهدید جدی‌تری را در جهان شاهد خواهیم بود، کشور ما نیز از این حیث مستثنی نیست و حتی با توجه به شاخص‌هایی که ما در کشورمان داریم، وضعیت نامطلوب تر و حتی بحرانی تر از آن چیزی است که در دنیا مطرح می‌شود.
با توجه به معضلات موجود آب کشور ما فقط با حفظ و صیانت از منابع آب موجود و جلوگیری از آلودگی آن و نیز مدیریت صحیح مصرف آب می‌توانیم بحران آب در دهه‌های آینده را کمی آسان تر پشت سر بگذاریم.







 

Similar threads

بالا