رفع اشکال | درک عمومی و منظر آزمون ارشد معماری

ne.arch

عضو جدید
کاربر ممتاز
ولى هتلم اتاق داره كه ريزدانه س. فضاهايى مث لابى يا بخشاى ادارى هم داره كه ميان دانه س. سالن مراسم يا آمفى تئاترم داره كه درشت دانه س.

استدلال من اینه ...هتل وخوابگاه تعداد زیادی اتاق دارن که کنار همن سلولار هستن فرم غالبشون ریزدانه است اما مرکز فرهنگی ریزدانه و درشت دانه و میاندانه به یه نسبت قرار دارن... مثلا تو مرکز فرهنگی ممکنه 7 -8 تا کلاس یه آمفی تاتر جندتا کارگاه داشته باشی اما تو هتل مثلا 50 تا یا 100 تا اتاق داری 1 آمفی تاتر و....نمیدونم رسوندم منظور و یا نه...

samaneh.mhsn

عضو جدید
کاربر ممتاز
والا چند تا برگه سواله از یکی از دوستام گرفتم رو یکیش نوشته طباطبایی فکر کنم مال کلاسایی هست که پارسال میرفته
طباطبايى كه اين رفيق ماست! شنبه يا يكشنبه مي بينمش احتمال زياد. ازش مى پرسم. :)

architect2020

عضو جدید
کاربر ممتاز
بچه ها به نظرتون این سوالا رو درست جواب دادم ؟نظر شما چیه؟
بهتر است مقابل نمای جنوبی ساختمان در اقلیم معتدل چه گیاهی کاشته شود؟ 1-درختان پهن برگ 2-درختان سوزنی برگ 3- شمشادهای بلند 4- گیاهان رونده

در فضای زیرین کدام یک از سقف های زیر صدا بیشتر باقی می ماند؟ 1-سقف تخت 2- طاق گهواره ای 3-گنبد 4- فضای باز

از در خانه های قسمت مرکزی ایران که وارد می شوی پس از گذر از دالان ورودی ،چند پله ای پایین می روی تا به حیاط مرکزی برسی. این پایین رفتن حکایت از کدام اصل معماری سنتی دارد؟
1-مردو واری 2-پرهیز از بیهودگی 3-نیارش 4 ایدری بودن

سوال آخر به نظرم میشه پرهیز از بیهودگی....تو معماری سنتی کاشی گنبد فقط واسه زیبایی نبود بلکه واسه سد رطوبت هم بود.اینجام که گفتین با گودکردن حیاط هم ایستایی مد نظره هم ایدری بودن هم بحث حریم.

architect2020

عضو جدید
کاربر ممتاز
میشه جواب بدین:rambo:
در کدام یک از فضاها ریزدانه ،میان دانه و درشت دانه دیده می شود؟1-خوابگاه 2-هتل 3-سالن ورزشی4-مرکز فرهنگی
برای ساماندهی فضای بانک کدام آرایش مناسب تر است؟1-مرکزی 2-خوشه ای 3-شبکه ای 4-خطی
در طراحی سرویس بهداشتی هواپیما کدام اهمیت بیشتری دارد؟1-اندازه 2-تناسب3-تقارن 4- ارتفاع

1)هتل>>>>ریزدانه مثل سرویس و اتاق خدمات******میان دانه مثل اتاق ها*****درشت دانه مثل لابی-رستوران و تالار و استخر
2)خطی:باجه ها جهت خدمات به صورت خطی چیده شده اند؟؟؟؟
3)اندازه

mahyarSAMSUNG

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
کسی میتونه بگه چرا جواب 1 میشه . این مشخصات برای رنسانس هم درست نیست؟

ex5*ser

عضو جدید
کاربر ممتاز
کسی میتونه بگه چرا جواب 1 میشه . این مشخصات برای رنسانس هم درست نیست؟

تو تاکید بر پرسپکتیو دیدی یا تاکید بر پرسپکتیو با نقطه گریز بی نهایت-------------->باروک
عظمت باغسازی و توجه به منظر و ویلا پارک -------------------->باروک
در کل تو سوال دو تا چیز مهم مربوط به باروک داده و این گزینه درست بنظر میاد.

mahyarSAMSUNG

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
تو تاکید بر پرسپکتیو دیدی یا تاکید بر پرسپکتیو با نقطه گریز بی نهایت-------------->باروک
عظمت باغسازی و توجه به منظر و ویلا پارک -------------------->باروک
در کل تو سوال دو تا چیز مهم مربوط به باروک داده و این گزینه درست بنظر میاد.

ولی چیزی در رابطه با پرسپکتیو بی نهایت و ویلا پارک تو سوال نگفته ک ؟ اگه بگه پرسپکتیو بی نهایت ادم یاد کاخ ورسای میوفته و تا حدی به باروک شک میکنه ولی اینجا گفته پرسپکتیو . یعنی رنسانس به عظمت و وسعت فکر نمیکرده ؟

ex5*ser

عضو جدید
کاربر ممتاز
ولی چیزی در رابطه با پرسپکتیو بی نهایت و ویلا پارک تو سوال نگفته ک ؟ اگه بگه پرسپکتیو بی نهایت ادم یاد کاخ ورسای میوفته و تا حدی به باروک شک میکنه ولی اینجا گفته پرسپکتیو . یعنی رنسانس به عظمت و وسعت فکر نمیکرده ؟
آره منتظر بودم اینو بپرسی، سوالش کمی گمراه می کنه چون تو رنسانس هم بر پرسپکتیو تاکید می شه ولی چون به عظمت باغسازی و منظر اشاره کرد ، حتما منظورش باروک بود و با پرسپکتیو ساده گفتن می خواسته گمراهت کنه.

mahyarSAMSUNG

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
چندین سوال دارم

چرا با وجود اینکه خود عصرکنکاش گفته فردگاه در حومه شهر باید باشه بخاطر صوت ولی تو تست خودش بطور عجیبی گزینه 1رو درست زده ؟ به نظر من 4 درسته

چرا کاربری یه هتل باید شبیه مدرسه ابتدایی باشه ؟ اخه هتل اتاقهای زیادی داره ک هرکدوم هم سرویس مخصوص خودشو داره و ساختمون هتل معمولا ارتفاع زیادی هم داره ک کاربریشو شبیه بیمارستان میکنه تا مدرسه
بطور عجیبی گزینه 2 درسه

آخرین ویرایش:

mahyarSAMSUNG

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
اینجا هم عصر کنکاش گفته گزینه مربع درسته چون شبیه ستونه و از این حرفا ولی تو کنکور گزینه گرد رو انتخاب کرده .. جالبه عصر کنکاش تو درسنامه هاش گفته ک بهترین شکل استوانه هست

mahyarSAMSUNG

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
تو این سوال گزینه 4 رو انتخاب کرده . ولی به نظر من گزینه 2 اشتباست چون حلقه لیوان همیشه در کشش هستش نه فشار و جز ملزوماته . همه لیوان کاغذیا این حلقه رو دارن

mahyarSAMSUNG

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
چرا در اینجا تسلط در طبیعت رو گزینه 1 انتخاب کرده درصورتی ک باغ قدم گاه تسلط برطبیعت حساب میشه تسلط در طبیعت یعنی از بالای یه جایی به فضای سبز نگاه کنی ک تو طاق بستان همچین چیزی نداریم

اینجا گزینه 1 رو گفته صحیحه . ولی چرا محراب از ارکان و اصول مسجد نیست؟

arefeh

کاربر فعال تالار مهندسی معماری ,
کاربر ممتاز
چندین سوال دارم

چرا با وجود اینکه خود عصرکنکاش گفته فردگاه در حومه شهر باید باشه بخاطر صوت ولی تو تست خودش بطور عجیبی گزینه 1رو درست زده ؟ به نظر من 4 درسته

چرا کاربری یه هتل باید شبیه مدرسه ابتدایی باشه ؟ اخه هتل اتاقهای زیادی داره ک هرکدوم هم سرویس مخصوص خودشو داره و ساختمون هتل معمولا ارتفاع زیادی هم داره ک کاربریشو شبیه بیمارستان میکنه تا مدرسه
بطور عجیبی گزینه 2 درسه

عزیزم هر دوش درسته...
سئوال اول اون فلش جهت باد رو نشون میده...تووو گزینه 4 دفن زباله یعنی بو باد بو رو به شهر میاره پس این غلطه...گزینه 1 درسته
برای سئوال دوم هم مدرسه بهتر بهش میخوره...چون اتاق های هتل تقریبا تیپه و به مدرسه میخوره...با خذف کزینه هم راحت میشه به ج رسید...ترمینال خطیه فرودگاه هم همینطور...بیمارستانم باید کمتر تووو ارتفاع باشه

ex5*ser

عضو جدید
کاربر ممتاز
چرا در اینجا تسلط در طبیعت رو گزینه 1 انتخاب کرده درصورتی ک باغ قدم گاه تسلط برطبیعت حساب میشه تسلط در طبیعت یعنی از بالای یه جایی به فضای سبز نگاه کنی ک تو طاق بستان همچین چیزی نداریم

اینجا گزینه 1 رو گفته صحیحه . ولی چرا محراب از ارکان و اصول مسجد نیست؟

اتفاقا من یه جا خوندم عرصه مسجد جزو ارکان مسجد نیست.

mahyarSAMSUNG

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
عزیزم هر دوش درسته...
سئوال اول اون فلش جهت باد رو نشون میده...تووو گزینه 4 دفن زباله یعنی بو باد بو رو به شهر میاره پس این غلطه...گزینه 1 درسته
برای سئوال دوم هم مدرسه بهتر بهش میخوره...چون اتاق های هتل تقریبا تیپه و به مدرسه میخوره...با خذف کزینه هم راحت میشه به ج رسید...ترمینال خطیه فرودگاه هم همینطور...بیمارستانم باید کمتر تووو ارتفاع باشه

تو سوال بالایی شما راست میگی من اصلا اون فلش باد به چشمم نیومده ولی برای سوال دومی دارید برعکس میگید شما. مدرسه ابتدایی با اون همه بچه شیطون نباید تو ارتفاعی شبیه به هتل باشه ولی تو بیمارستان قرار یه بیماری با تخت اسانسور بر بره بالا و بعد چند روز و چند ماه بیاد پایین نه مدرسه ابتدایی ک حداقل روزی 3 بار باید تخلیه بشه و پر شه تازه اونم ابتدایی با یه مشت بچه خورده ک از دیوار راست بالا میرن
بیمارستان خیلی منطقی تره ک مرتفع باشه تا یه مدرسه . من خودم تو ساخت بیمارستان سینا ک 14 طبقست حضور داشتم ولی یه مدرسه ابتدایی مرتفع ندیدم

arefeh

کاربر ممتاز
تو سوال بالایی شما راست میگی من اصلا اون فلش باد به چشمم نیومده ولی برای سوال دومی دارید برعکس میگید شما. مدرسه ابتدایی با اون همه بچه شیطون نباید تو ارتفاعی شبیه به هتل باشه ولی تو بیمارستان قرار یه بیماری با تخت اسانسور بر بره بالا و بعد چند روز و چند ماه بیاد پایین نه مدرسه ابتدایی ک حداقل روزی 3 بار باید تخلیه بشه و پر شه تازه اونم ابتدایی با یه مشت بچه خورده ک از دیوار راست بالا میرن
بیمارستان خیلی منطقی تره ک مرتفع باشه تا یه مدرسه . من خودم تو ساخت بیمارستان سینا ک 14 طبقست حضور داشتم ولی یه مدرسه ابتدایی مرتفع ندیدم

اون ک نگفته چه مدرسه ای؟؟؟درسته جرف شما...اما هدف از اوردن هتل به نظرم فقط منظورش اتاقهای مشابه بوده...یه نکته هم اینجا بگم...آسانسور برا مواقعی ک طرف عمل شده یا خونریزی داره کاربرد نداره...چون فشار آسانسور خونریزی رو زیاد میکنه...ولی خوب برا درک هیچ چیزی رو نمیشه جواب دقیق داد...لامصب درکه دیگه:razz:

arefeh

کاربر ممتاز
تو این سوال گزینه 4 رو انتخاب کرده . ولی به نظر من گزینه 2 اشتباست چون حلقه لیوان همیشه در کشش هستش نه فشار و جز ملزوماته . همه لیوان کاغذیا این حلقه رو دارن

ولی فکر کنم بازم 2 درست باشه...با نیرویی ک ما بهش وارد میکنیم قراره مقابله کنه...نیرویی ک ما بهش وارد میکنیم برا نیگه داشتنش...بیشتر از نیرویی هست ک مایع داخلش بهش وارد میکنه...
نمیدونم والا...شاید اگه به جای اون حلقه میومدن مسلح میکردن دیگه به اون حلقه نیازی نبود...

mahyarSAMSUNG

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
اون ک نگفته چه مدرسه ای؟؟؟درسته جرف شما...اما هدف از اوردن هتل به نظرم فقط منظورش اتاقهای مشابه بوده...یه نکته هم اینجا بگم...آسانسور برا مواقعی ک طرف عمل شده یا خونریزی داره کاربرد نداره...چون فشار آسانسور خونریزی رو زیاد میکنه...ولی خوب برا درک هیچ چیزی رو نمیشه جواب دقیق داد...لامصب درکه دیگه:razz:

نوشته ک مدرسه ابتدایی .برای تشابه هتل با بیمارستان 100 جور دلیل میتونم برات بیارم . هتل و بیمارستان اسانسور داره حتی هتل اسانسور وسایل بر داره ک توی بیمارستان میشه تخت بر ک توی مدرسه ابتدای هیچ اسانسوری نداریم طبقه همکف بیمارستان و هتل لابی و امفی تیاتر داره ک توی مدرسه ابتدایی از این چیزا نداریم . مدرسه اتاق ههای کمتری داره ولی بیمارستان و هتل اتاقا های بستریش با اتاق های اقامتیش تقریبا یکی و سرویس جداگانه هم دارن هتل و بیمارستان ممکنه حیاط کوچیکی داشته باشن ک این باید تو مدرسه خیلی بزرگ باشه. بیمارستان و هتل رمپ وردی داره ولی یه مدرسه ابتدایی ممکنه نداشته باشه و ....

mahyarSAMSUNG

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
ولی فکر کنم بازم 2 درست باشه...با نیرویی ک ما بهش وارد میکنیم قراره مقابله کنه...نیرویی ک ما بهش وارد میکنیم برا نیگه داشتنش...بیشتر از نیرویی هست ک مایع داخلش بهش وارد میکنه...
نمیدونم والا...شاید اگه به جای اون حلقه میومدن مسلح میکردن دیگه به اون حلقه نیازی نبود...

البته منظور من از اینکه گفتم 2 اشتباست یعنی 2 درسته . منظورم این بود ک گزینه 2 فشاری نیست و غلطه لیوان کاغذی رو بعید میدونم بشه مسلحش کرد چون لیوان کاغذی به نازک بودنشه پس همیشه اون حلقه رو باید داشته باشه و جز الزاماته. بقول شما درک معماریه دیگه . گیر طراح سوال بدون حلقش اومده برای ما حلقه دارش

shokoo.m

کاربر بیش فعال
اتاق ارسی در خانه های ایرانی نواحی مرکزی( گرم و خشک) در کدام سمت از خانه قرار دارد؟
1-رو به شمال غربی تا جنوب غربی
2-رو به شمال غربی تا شمال شرقی
3-رو به شمال شرقی تا جنوب شرقی
4-رو به جنوب شرقی تا جنوب غربی

توی جوابش گ 4 زده
توی این سوال منظورش از کلمه"رو " توی گزینه ها چی بوده؟ چرا جوابش اون میشه؟
ایا یه جورایی حالت زمستان نشین داره؟

arefeh

کاربر ممتاز
اتاق ارسی در خانه های ایرانی نواحی مرکزی( گرم و خشک) در کدام سمت از خانه قرار دارد؟
1-رو به شمال غربی تا جنوب غربی
2-رو به شمال غربی تا شمال شرقی
3-رو به شمال شرقی تا جنوب شرقی
4-رو به جنوب شرقی تا جنوب غربی

توی جوابش گ 4 زده
توی این سوال منظورش از کلمه"رو " توی گزینه ها چی بوده؟ چرا جوابش اون میشه؟
ایا یه جورایی حالت زمستان نشین داره؟

نمی دونم من اینطوز برداشت کردم...:
ارسی برای کم کردن تابش خورسید ب داخل بناست...یعنی جایی ک بیشترین نور می تابه...تو گرم و خشک تابستان نسین پشت ب آفتابه...نیازی به این عنصر نداره...
اما زمستان نشین رو ب جنوب....پس ارسی هم دازه......پس 4 دذسته

mahyarSAMSUNG

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
نمی دونم من اینطوز برداشت کردم...:
ارسی برای کم کردن تابش خورسید ب داخل بناست...یعنی جایی ک بیشترین نور می تابه...تو گرم و خشک تابستان نسین پشت ب آفتابه...نیازی به این عنصر نداره...
اما زمستان نشین رو ب جنوب....پس ارسی هم دازه......پس 4 دذسته

من ک بازم نفهمیدم . اگه میشه خیلی واضح و بدون هیچ توضیحی بگو ارسی کدوم جهت بنا قرار میگیره همین . مثلا : تابستان نشین در قسمت جنوبی بناست . همین
اگه شکلی باشه ک ارسی تابستان نشین و زمستان نشین و جهت بنا نسبت به شمال جغرافیایی رو نشون داده باشه خیلی کمک میکنه

arefeh

کاربر ممتاز
من ک بازم نفهمیدم . اگه میشه خیلی واضح و بدون هیچ توضیحی بگو ارسی کدوم جهت بنا قرار میگیره همین . مثلا : تابستان نشین در قسمت جنوبی بناست . همین
اگه شکلی باشه ک ارسی تابستان نشین و زمستان نشین و جهت بنا نسبت به شمال جغرافیایی رو نشون داده باشه خیلی کمک میکنه

عکس ندارم دم دست کتابهام کتابخونه هست...
تابستان نشین در جنوب قرار داره (پشت به آفتاب) بازشوها رو به شمال پلانه)
زمستان نشین در شمال (رو به آفتاب) بازشوها رو به جنوبه
نمیدونم نیاز به توضبح بیشتره یا نه؟!!!توی کتاب ابنیه سنتی تا دلت بخواد از این پلانها هست...
بازم اگه متوجه نشدید بگید تا فردا عکس بگیرم بزارم

mahyarSAMSUNG

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
عکس ندارم دم دست کتابهام کتابخونه هست...
تابستان نشین در جنوب قرار داره (پشت به آفتاب) بازشوها رو به شمال پلانه)
زمستان نشین در شمال (رو به آفتاب) بازشوها رو به جنوبه
نمیدونم نیاز به توضبح بیشتره یا نه؟!!!توی کتاب ابنیه سنتی تا دلت بخواد از این پلانها هست...
بازم اگه متوجه نشدید بگید تا فردا عکس بگیرم بزارم

عزیزم این دوتا رو که میدونستم . اگه این دوتا ندونم که دیگه هیچی . منظور ارسی بود کجای بناست . وقتی زمستان نشین و تابستان نشین داریم دیگه اصلا ارسی چی هست کارش چیه ؟

puyan khan

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
عزیزم این دوتا رو که میدونستم . اگه این دوتا ندونم که دیگه هیچی . منظور ارسی بود کجای بناست . وقتی زمستان نشین و تابستان نشین داریم دیگه اصلا ارسی چی هست کارش چیه ؟
تالاری که از پنجر های متحرک در آن استفاده شده است بعد از قاجار وارد ایران میشه اقتباس از روس ها هستش چون بیشتر در تهران باب شد بهش تهرانی هم میگن
در بالای در شیشه های متحرک که افقی و عمودی حرکت میکنه گذاشتند تا در زمستان ببندند و در تابستان باز کنند

mahyarSAMSUNG

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
تالاری که از پنجر های متحرک در آن استفاده شده است بعد از قاجار وارد ایران میشه اقتباس از روس ها هستش چون بیشتر در تهران باب شد بهش تهرانی هم میگن
در بالای در شیشه های متحرک که افقی و عمودی حرکت میکنه گذاشتند تا در زمستان ببندند و در تابستان باز کنند

پس هرجای بنا میتونه باشه دیگه

بالا