گر گل به خدمتت زجا بر خیزد بهر زدنش باد صبا برخیزد پیش قد تو سرو سهی را در باغ چندان که نشانند زپا برخیزد
کمال(کمال الدین مسود خجندی)وفات 792 هجری 1390 میلادی
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]آنکس که بر آتش جهانم بنهاد [FONT=arial, helvetica, sans-serif]صد گونه زبانه بر زبانم بنهاد[/FONT] [FONT=arial, helvetica, sans-serif]چون شش جهتم شعله ی آتش بگرفت[/FONT] [FONT=arial, helvetica, sans-serif]آه می کردم و دست بر دهانم بنهاد[/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]این من نه منم، آن که منم گویی کیست؟ [FONT=arial, helvetica, sans-serif]گویا نه منم، در دهنم گویی کیست؟[/FONT] [FONT=arial, helvetica, sans-serif]من پیرهنی بیش نیم سر تا پای[/FONT] [FONT=arial, helvetica, sans-serif]آن کس که من اش پیرهن ام گویی کیست؟[/FONT]
هر چند که در زمانه یک محرم نیست بنیادو اساس دوستی محکم نیست من در همه حال با غمش دل شادم چون غم به سلامتست دیگر غم نیست
دل عاشق چشم ترک مستانه تست توشمعی وعالم همه پروانه تست جان ودل ما عاشق و دیوانه بود تو خانه دل شدی و دل خانه تست
قاسم انوار(معین الدین علی بن نصیر بن هارون تبریزی)وفات837 هجری 1433 میلادی
افسوس که صاحب نفسی پیدا نیست
فریاد که فریادرسی پیدا نیست
بس لابه نمودیم و کس آواز نداد
پیداست که در خانه کسی پیدا نیست □ ما درس صداقت و صفا میخوانیم
آیین محبت و وفا میدانیم
زین بیهنران سفله ای دل! مخروش
کنها همه میروند و ما میمانیم □ ملک الشعرای بهار
بازآی که از جان اثری نیست مرا مدهوشم واز خود خبری نیست مرا خواهم که بجانب تو پروازکنم اما چه کنم بال و پری نیست مرا
در عالم بی وفا کسی خرم نیست شادی و نشاط در بنی آدم نیست آنکس که در این زمانه اورا غم نیست یا آدم نیست یا که در این عالم نیست
هلالی(نور الدین هلالی استر آبادی)شهادت به جرم تشیع 912 هجری 1529 میلادی
ماييم و مي و مطرب و اين كنج خراب [FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]جان و دل و جام و جامه در رهن شراب[/FONT] [FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]فارغ ز اميد رحمت و بيم عذاب[/FONT] [FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]ازاد ز خاك و باد و از اتش و آب[/FONT]