دوره های عملی و فنی مورد نیاز قدرت

shahin4

عضو جدید
دوره های عملی و فنی برای مهندس برق قدرت که لازم هست و مورد نیاز بازار کار هست و یادگیری ان میتونه شغلتو در بازار کار ضمانت کنه چه دوره هایی هست . و اگه مرکزی را برای اموزشش می شناسید معرفی کنید
لطفا کسانی که اطلاع دارند راهنمایی کنند

mostafa ghodrat

همکار مدیر مهندسی برق
کاربر ممتاز
قبل از هر چیز زبان انگلیسی.
خب شما اول شاخه ای که میخوای در اون کار کنی و ادامه بدی رو مشخص کن. و لطفا به این چیزا فکر نکن که کار نیست و هر چی شد.
یعد از انتخاب شاخه که چند نمونه رو مثال میزنم پی ال سی پیشرفته - طراحی تابلو برق- رله و حفاظت-- تاسیسات الکتریکی--روشنایی فنی - و غیره
دنبال اموزشگاه معتبر بگرد. تحقیق کن و با مشاور اون اموزشگاه راجب شاخه ای که میخوای دوره ببینی گفتگو کن. بهت کمک میکنه
از نظر من
پی ال سی : اگر به صورت پیشرفته یاد بگیری نه این دوره های 6 ماهه که فقط ستاره مثلث بهت یاد میدن و حتی یاد نمیگیری یه پی ال سی به چه کابلهایی نیاز داره . مثلا دوره ای ه توی تهران جهاد دانشگاهی شریف برگذار میکنه. عالیه. زمینه کاری خوبی داره.
طراحی تابلو :شدیدا به محل کار (یعنی همون محل زندگی که میخوای کار کنی ) بستگی داره .و باید در این زمینه کمی تجربه داشته باشی.تا بتونی مطالب دوره رو به خوبی دریافت کنی. چون کسانی که بدون تجربه مبرن این دوره ها بهتر که نمیشن هیچ بدتر هم میشن.
رله و حفاظت : در صورتی که انگلیسی ضعیف یا متوسط است به هیچ وجه توصیه نمیشه . بسیار سخت و پیچیده و نیاز به انگلیسی در سطح بالا . ولی بسیار پر درامد. به جز دوره جهاد شریف جایی نیست که رله حفاظت برگذار کنه
تاسیسات: بسیار گسترده. باید حداقل چند ماه کار کرده باشی و یا با محیط و بعضی ابزار الات اشنایی داشته باشی.
روشنایی فنی :کار و بازار کار کم هست اما مزایای خوبی داره. البته برای کار ازاد زیاد خوب نیست. چون به جز بعضی جاهای خاص کسی روشنایی فنی رو در ایران رعایت نمیکنه

منم چیزی پیشنهاد نمیکنم . چون بستگی به محیط زندگی و شاخه ای که علاقه داری یاد بگیری و البته امکانات و استعداد داره و با این فاکتورها میتونی انتخاب کنی.
موفق باشی.

contorl da

عضو جدید
دوره هایی که بیشتر روی بازار خصوصی باشه (چون دولتی استخدام مشکل هست ) و در این اوضاع شغل و کار مناسب هم تقریبا ضمانت شده باشه با احتساب اینکه زبان انگلیسی خوب باشه چه دوره هایی پیشنهاد می کنید و کجا ؟ می گن این دورها را اگه جایی مشغول به کار نباشی فایده ای نداره چون یادت می ره ولی از طرفی هم این دوره ها را می ری تا شغلی گیرت بیاد مثل یه دایره بست می مانه

mostafa ghodrat

همکار مدیر مهندسی برق
کاربر ممتاز
دوره هایی که بیشتر روی بازار خصوصی باشه (چون دولتی استخدام مشکل هست ) و در این اوضاع شغل و کار مناسب هم تقریبا ضمانت شده باشه با احتساب اینکه زبان انگلیسی خوب باشه چه دوره هایی پیشنهاد می کنید و کجا ؟ می گن این دورها را اگه جایی مشغول به کار نباشی فایده ای نداره چون یادت می ره ولی از طرفی هم این دوره ها را می ری تا شغلی گیرت بیاد مثل یه دایره بست می مانه
یه سوال ؟ شما از چ طریقی متوجه شدی که دولتی استخدام نداره؟ اصلا اینو که فرموده؟
همین چند ماه گذشته کلی استخدامی بود . نمیدونم وزارت نیرو نفت گاز و غیره. به دلایلی که عرض میکنم ابتدا به صورت قرار دادی استخدام میکنن.
استخدام نیرو بیشتر در نواحی مرزی و مناطقی گرمسیر بود و مناطقی مثل زاهدان که یاد بود مهندسان ربوده شده رو با سنگ روی تپه ساختن. از دوستای خودم زاهدان استخدام شد با حقوق 3 میلیون اونم تازه فارغ التحصیل شده بود. اما تا رفت و اون یاد بودو دید دیگه نرفت بیخیال کار شد . و موارد دیگه که هر کسی حاضر به کار در اون مناطق نیست.
چند سال پیش همه استخدام میشدن و به هر زور پارتی و نامه نگاری برای فرماندار و نماینده و رئیس جمهور و کلی مدارک پزشکی پدر و مادر و غیره درخواست انتقالی میدادن. در صورتی که سازمان مورد نظر امکان انتقال نیرو رو نداشت. خب باید چ کار انجام میدادن. ایا باید اخراج میکردن باید انتقال میدادن. ؟
کافی بود به یک نفر (مثلا) از عسلویه به تهران انقالی بدن. اونوقت همه انتقالی میخواستن.
حالا هم استخدام میشی اما قرار دادی و بعد از اینکه سازمان از وجود شما در اون منطقه مطمئن شد . بعد از چند سال شما رو به صورت رسمی استخدام میکنن. یا همون قرار دادی هم باشه رحمته.

...
شما کدوم یک از استخدامی های گذشته ثبت نام کردید؟ ایا اصلا به دنبالش رفتید؟ حال که ثبت نام کردید مطالب رو میخونید. با سوال ها اشنا هستید ؟ به دو تا متخصص مراجعه کردید که هنگام مصاحبه اماده باشید؟( اگر تمام این کارها و غیره رو انجام دادید و موفق نشدید حق با شماست)
مسئله دوره هم درسته . تا وارد محیط کاری نشی هیچی از دوره های شریف متوجه نمیشی. مطالب خیلی سنگین و پیچیدست.
اما دوست عزیز قرار نیست همه چیز به راحتی بدست بیاد. شما اولین کاری که میکنی اینه که با حقوق کم یا اصلا بدون حقوق برای یکی از شرکت هایی که نزدیک به محل زندگی است کار میکنی(مسلما کسی نمیاد نیروی مجانی رو از دست بده) و بعد از اینکه با زرنگیه تمام کار رو دزدیدی و اشنا شدی میتونی درخواست حقوق کنی و حالاست که شما اماده دوره رفتن میشی.
البته بازم به همین اسونی نیست. زحمت زیاد داره تا یک متخصص بار بیاید.
توصیه من هم اینه که پول خودتون رو حروم نکنید اول با محیط کاری اشنا بشین و بعد دوره رو بگذرونید.
البته یه راه دیگه هم هست که من از این راه دارم میرم جلو که خیلی خیلی سخته و واسه ما جوونای این دوره که همه چی رو اماده میخوایم نشدنیه.

contorl da

عضو جدید
من نگفتم استخدام دولتی نیست بلکه برای من تا مدرک را بگیرم سنم به استخدام دولتی نمی رسه .
مجبورم از راه خصوصی وارد بشم .
اگه وارد بازار کار برق بشم می تونم جای خودمو باز کنم و دوره های را برم و ادامه تحصیل بدم و غیره اما مشکل لینک شدن به یه جا هست چون ما اول دانشجویی هستیم و چیزی نمی دانیم ولی احتیاج به یه جا واسه تجربه شغلی وصل بشیم بعدش می تونیم دوره بریم و غیره . ولی به چه طریق خودمون را به شرکت برقی وصل کنیم که اگرم حقوق کم می دن یا نمی دن حداقل چیزی یادت بدن
نه اینکه بعد از یه مدت به این نتیجه برسی که فقط خواستن ازت کار بکشن . ضمن اینکه من به حقوق هرچند کم احتیاج دارم . یا اینکه راه دیگرش اینه که دوره یا فنی از برق را بری یاد بگیری که بعد از دوره بتونی مستقیم وارد بازار کار بشی .

mostafa ghodrat

همکار مدیر مهندسی برق
کاربر ممتاز
من نگفتم استخدام دولتی نیست بلکه برای من تا مدرک را بگیرم سنم به استخدام دولتی نمی رسه .
مجبورم از راه خصوصی وارد بشم .
اگه وارد بازار کار برق بشم می تونم جای خودمو باز کنم و دوره های را برم و ادامه تحصیل بدم و غیره اما مشکل لینک شدن به یه جا هست چون ما اول دانشجویی هستیم و چیزی نمی دانیم ولی احتیاج به یه جا واسه تجربه شغلی وصل بشیم بعدش می تونیم دوره بریم و غیره . ولی به چه طریق خودمون را به شرکت برقی وصل کنیم که اگرم حقوق کم می دن یا نمی دن حداقل چیزی یادت بدن
نه اینکه بعد از یه مدت به این نتیجه برسی که فقط خواستن ازت کار بکشن . ضمن اینکه من به حقوق هرچند کم احتیاج دارم . یا اینکه راه دیگرش اینه که دوره یا فنی از برق را بری یاد بگیری که بعد از دوره بتونی مستقیم وارد بازار کار بشی .

شما خودتو جای صاحب اون شرکت بذار . به کسی که چیزی بلد نیست و موقعه کار باید یه نفر بالا سر اون باشه حقوق میدی؟! در ضمن دوست عزیز اینجا ایرانه. شما اگر پول هم بدی طرف مقابل اطلاعات در اختیارات نیمیذاره. اصلا میدونی چرا میگم باید قبل از دوره کار کرده باشی ؟ واسه اینه که استاد در دوره اگر ببینه که شما بامحیط کاری اشنایی نداری اصلا بحث رو برات باز نمیکنه و شما هم چون دید کافی به موضوع ندارید تمام مطالب رو فقط به صورت سطحی از استاد یاد میگیرید. حالا با هم اگر دید داشته باشید باید با امادگی سر کلاس باشید که مدرس سعی نکنه بپیچونه تجربه خودشو منتقل نکنه. هر طور هست باید ازش کشید. پرسید . به تمام حرفها در دوره دقت کرد . و خیلی چیزای دیگه.
در مورد کار هم گفتم شما پول هم بدی کسی نمیاد تمام اطلاعاتش رو در اختیار شما بذاره. بذار از شما کار کشیده بشه وقتی میدونی میتونی بعدا کار رو یاد بگیری .منظورم از سختی کار اینه دیگه. تحمل سختی داشته باشی موفقی. من خودم یک شیفته کار میکردم .ولی چون چیز با ارزشی یاد نمیگرفتم شیفت دوم رو بدون حقوق کار کردم.فقط واسه اینکه بیشتر اشنا بشم. و در اون زمینه کاری که شرکت کار میکرد هم اشنا شدم . و با اینکه از این دستور و امر و نهی بالا سری ها اوضاع خوبی نداشتم ولی تحملش باعث شد الان اون مهندسا از من کمک بگیرن.
به هر حال اگر کار خصوصی رو میخواید دنبال کنید سختی داره و از اینجا شروع میشه که شما شرکت هایی که در زمینه برق فعالیت دارند رو پیدا کنید و درخواست استخدام بدید . و انشالله بعد از قبولی سعی کنید هم کارتون رو به نحوه احسن انجام بدید هم زیر چشمی به نکات فنی دقت کنید و تا میتونید سوال بپرسید تا یاد بگیرید.
در ضمن دوست عزیز شما کافیه وارد کار مثلا تابلو برق یا تاسیسات رله و حفاظت و کلا در زمینه قدرت وارد بازار کار بشید همین تالار در حد پیشرفته ای اطلاعات چه به صورت عملی چه تئوری داره. وقت بذارید و استفاده کنید همه چیز درست میشه. فقط میمونه کار با ابزار الات به اصطلاح خودمانی اچار فرانسه شدن. که اونم با چند ماه کار کردن راه میفته.
موفق و موید باشید

Masoud_IEC

عضو جدید
رله و حفاظت : در صورتی که انگلیسی ضعیف یا متوسط است به هیچ وجه توصیه نمیشه . بسیار سخت و پیچیده و نیاز به انگلیسی در سطح بالا . ولی بسیار پر درامد. به جز دوره جهاد شریف جایی نیست که رله حفاظت برگذار کنه
.

سلام هم استانی انشالا که خوب باشی
میشه بیشتر راجب رله توضیح بدی که لازمه اون چرا زبانه و اینکه تاچه حدی لازمشه ؟ و اینکه سختیای دیگش چیان ؟
ممنون از راهنماییهات
راستی میخام از پستای خوبت تشکر کنم ولی گزینه تشکر رو ندارم

آخرین ویرایش:

mostafa ghodrat

همکار مدیر مهندسی برق
کاربر ممتاز
سلام هم استانی انشالا که خوب باشی
میشه بیشتر راجب رله توضیح بدی که لازمه اون چرا زبانه و اینکه تاچه حدی لازمشه ؟ و اینکه سختیای دیگش چیان ؟
ممنون از راهنماییهات
راستی میخام از پستای خوبت تشکر کنم ولی گزینه تشکر رو ندارم

سلام هم استاني عزييز
به چند دليل اول اينكه تمامي رله هاي مورد استفاده در ايران وارداتي هستو كاتالوگ اونا به زبان انگليسي و زبان كشور سازنده ارايه ميشه
و از اون جايي كه براي هر رله نياز به مطالعه دقيق كاتالوگش هست بايد به زبان انگليسي مسلط بود
و تنظيم رله
تمامي مشخصات براي تنظيم رله ها به زبان انگليسي ارتباط داره
.
از اونجايي مشكله كه چنانچه يه طراحي سيستم قدرت كاملا مسلط نباشيد از بهترين استاتيد هم نميتوني رله و حفاظت رو ياد بگيري
براي مثال؟
جريان اتصال كوتاه يك سيستم رو نتونم حساب كنم چطور براش حفاظت انتخاب و تنظيم كنم و كلا درك رله سخت ميشه
خواهش ميشه در حد توان در خدمت هستيم

Masoud_IEC

عضو جدید
از اونجايي مشكله كه چنانچه يه طراحي سيستم قدرت كاملا مسلط نباشيد از بهترين استاتيد هم نميتوني رله و حفاظت رو ياد بگيري
براي مثال؟
جريان اتصال كوتاه يك سيستم رو نتونم حساب كنم چطور براش حفاظت انتخاب و تنظيم كنم و كلا درك رله سخت ميشه

سلام
ممنون از پاسخت
به نظرت برا مسلط شدن به طراحی سیستم قدرت از کجا باید شروع کرد ؟ و چه راهی رو پیش گرفت ؟ کتاب ، یا نرم افزار یا کلاسی رو سراغ داری ؟

mostafa ghodrat

همکار مدیر مهندسی برق
کاربر ممتاز
سلام
ممنون از پاسخت
به نظرت برا مسلط شدن به طراحی سیستم قدرت از کجا باید شروع کرد ؟ و چه راهی رو پیش گرفت ؟ کتاب ، یا نرم افزار یا کلاسی رو سراغ داری ؟
کتابای دانشگاهی که فک کنم همه چی رو توضیح نداده . وارد بازار کار شدن خیلی کمک میکنه که مسلط بشی. نرم افزار هم تا به طراحی مسلط نباشی نمیشه از نرم افزار استفاده خاصی کرد. میمونه تلاش ادم که بره دنبال مطالب . استاندارد ها و ایین نامه ها و غیره
انتخاب کلاس هم با خود شخص هست !
شناخت تجهیزات و مسائلی که مربوط به طراحی یک سیستم هست مثل افت ولتاژ در زمان راه اندازی موتور ها اتصال کوتاه و ژنراتور شدن موتور. بانک خازن چه برای اصلاح ضریب توان چه برای حذف هارمونیک و فیلتر کردن. مدار های فرمان , کلید ها و پی تی های کشویی., محاسبات باسبار و انتخاب تجهیزات مناسب . پخش بار و تنظیم رله ها.
اینا همه و خیلی موارد دیگه در طراحی مد نظر هستن .
..
بازم به نظر من وارد بازار کار شدن حتی به عنوان یک کار اموز خیلی موثر هست و دوره های تخصصی و تلاش خود فرد