.تو قران نوشته خلق نکردیم....برای عبادت؟یعنی میگی محتاج عبادت بوده؟چرا اینقدر خودتو پیچ می دی برو تو قران از زبان پیامبر بگو که او هم از زبان خدا گفته "خلق نکردیم جن و انسان رو مگر برای عبادت" پس برو عبادت کن که اینهمه راه اومدی و بعد میری و فقط برای عبادت !!!!!!
خوب اگه نماز برای خداست و چیزیه که اون امر کرده پس کیفیتش هم باید به امر او باشه البته منظورم نمازهای واجبهیه دوسه روز پیش رفته بودم جایی.با چند نفری اونجا بحثمون گرفت:یکیشون میگفت که من فقط وقتی ببینم نیاز دارم نماز میخونم یهو میبینی ساعت 10صبح بلند میشم نماز میخونم .وقتی هم نیاز نداشته باشم نمیخونم.خیلی برام جالب بود.نظرتون درمورد حرفش چیه؟![]()
.میگفت:نماز واسه خود آدمه.و برا خودم میخونم نه برا خودا مکیگفت واسه رسیدن به ارامش میخونمش.گفتم اسلامو قبول داری؟گفتم خودتو مسلمون مسدونی؟اینجوری ج داد:اسلام واقعی وجود نداره الان اسلام واقعی از بین رفته.!!!!!خوب اگه نماز برای خداست و چیزیه که اون امر کرده پس کیفیتش هم باید به امر او باشه البته منظورم نمازهای واجبه
اگه برای قرب خدا میخونه پس باید همون طوری که خودش خواسته بخونه.میگفت:نماز واسه خود آدمه.و برا خودم میخونم نه برا خودا مکیگفت واسه رسیدن به ارامش میخونمش.گفتم اسلامو قبول داری؟گفتم خودتو مسلمون مسدونی؟اینجوری ج داد:اسلام واقعی وجود نداره الان اسلام واقعی از بین رفته.!!!!!![]()
.نمیدونم.فقط حرفاش جالب بود.رو من که تاثیری نذاشت.اگه برای قرب خدا میخونه پس باید همون طوری که خودش خواسته بخونه
شاید بهتر بود میگفت مسلمان واقعی الان کمه وگرنه اسلام واقعی همیشه بوده![]()
دروود7صفحه ی اول رو کامل خوندم عالی بود. تشکر فراوان از هر دو بزرگوار اما برای منم یک سوال پیش اومده : 1.خوب یکی از کمالاتی که وجود داره و انسان هم ذاتا دوست داره که به اون برسه خلق موجود یا شی ای است که بدون نقص باشه. مثلا یک ربات کامل بی عیب و اشتباه 2.پس چون انسان تمایل به این کمال داره بالطبع خدا که کامل ترین و بی نقص ترینه باید این صفتو داشته باشه 3.سوال اینه که خوب حالا که خلق کرده(و ما هم جوابمونو گرفتیم که چرا...)پس چرا ناقص خلق کرده؟ حکمتش چیه؟ چرا نباید کامل می آفرید تا ما هم در بهشت بدون دردسر زندگی می کردیم خیلی ممنون میشم اگر پاسخ بدید
وجود مخلوقات نیز از خود خدا هستش پس اینکه یکی مثله خودش بیافرینه کاملا اشتباست چون لازمه اش آفریدن از غیر خود است در حالی که غیر خدا چیزی وجود ندارددروود
یه سؤال قبلش: آیا مفهمو سؤالی که مطرح کردی با این سؤال که میگم قرابت داره؟ "آیا خدا این توانایی رو داره که یکی مث خودش رو خلق کنه؟ یا همینطور "آیا خدا می تونه سنگی خلق کنه که خودش نتونه بلندش کنه؟"
خدا قادره و حکیم و ماها و شما اینو قبول داریم و میگیم که خدا میتونه این سه کارو انجام بده ولی همه ی ما می دونیم خدا علاوه بر این صفات دانای مطلقه.....
فرض کن تو یه استاد رزمی هستی آیا همه ی توانایی هاتو به شاگردات یاد میدی؟
دقیقا منطق میگه این کار اشتباس چون تو نباید خودت برتریتو سست کنی....
حالا آیا خدا باید یکی عینه خودش رو خلق کنه؟..... و در ضمن اگه همه ی توانایی های خدا رو ما هم داشته باشیم میشیم خوده خدا پس توحید هم میره زیره سؤال....
و اگه توحید بره زیره سؤال خدا بودن معنایی نداره...........
امیدوارم جوابم درست باشه و واقعا خوشحال میشم نقصش حل شه......
یه دوسه روز پیش رفته بودم جایی.با چند نفری اونجا بحثمون گرفت:یکیشون میگفت که من فقط وقتی ببینم نیاز دارم نماز میخونم یهو میبینی ساعت 10صبح بلند میشم نماز میخونم .وقتی هم نیاز نداشته باشم نمیخونم.خیلی برام جالب بود.نظرتون درمورد حرفش چیه؟![]()
مشکل اینجاست که ادم بیاد دامنه عبادت رو محدود کنه به نماز.نماز واسه هیچکس نیست فقط برای اطاعت کردن مطلق و تسلیم شدن در برابر اوهامات منتشره از متخصصین علوم دینی و نظریه پردازان بزرگتر آنهاست.
نه منظور بنده از خلق موجود کامل. خلق موجودی مانند خود( خدا) نیست(اشتباه از طرف من بود)دروود
یه سؤال قبلش: آیا مفهمو سؤالی که مطرح کردی با این سؤال که میگم قرابت داره؟ "آیا خدا این توانایی رو داره که یکی مث خودش رو خلق کنه؟ یا همینطور "آیا خدا می تونه سنگی خلق کنه که خودش نتونه بلندش کنه؟"
خدا قادره و حکیم و ماها و شما اینو قبول داریم و میگیم که خدا میتونه این سه کارو انجام بده ولی همه ی ما می دونیم خدا علاوه بر این صفات دانای مطلقه.....
فرض کن تو یه استاد رزمی هستی آیا همه ی توانایی هاتو به شاگردات یاد میدی؟
دقیقا منطق میگه این کار اشتباس چون تو نباید خودت برتریتو سست کنی....
حالا آیا خدا باید یکی عینه خودش رو خلق کنه؟..... و در ضمن اگه همه ی توانایی های خدا رو ما هم داشته باشیم میشیم خوده خدا پس توحید هم میره زیره سؤال....
و اگه توحید بره زیره سؤال خدا بودن معنایی نداره...........
امیدوارم جوابم درست باشه و واقعا خوشحال میشم نقصش حل شه......
.نه زیاد تو فکرش نیستم فقط برام جالب بود.همین طوری ادامه بده یه چی میشه!
جدی میگم .یواش یواش خدا دست ادمو میگیره و هدایت میکنه.
نگرانش نباشید![]()
(امیدوارم درست فهمیده باشم)نه منظور بنده از خلق موجود کامل. خلق موجودی مانند خود( خدا) نیست(اشتباه از طرف من بود)
فرض کنیم شما می خواید یک ربات بسازید
بالطبع باید برای این خلق تون هدفی داشته باشید
و چون حالا انسان موجودی ناقصه هدف این رباتو برآورده ساختن نیازهای خودش (مثلا خرید های بیرون از خانه و ...) تعیین میکنه
و برای اینکار میاد یک برنامه ی کامل و بدون نقص برای انجام این هدف برای این ربات می نویسه(توجه داشته باشیم که ربات اینجا قدرت اختیاری که انسان دارد رو نداره پس ناقص تر از خالق خودشه)
ربات هم بدون عیب این کارا رو انجام میده و هدف هر دو طرف. هم خالق و هم مخلوق برآورده میشه
ولی در موضوع انسان با خدا هدف خدا که گفتیم چون خالق پس باید مخلوق داشته باشه مثل نور و روشنایی
اما خدایی که برای من این هدف تقرب به خودش رو گذاشته پس چرا اسباب رسیدن به خودش رو تمام و کمال قرار نداده یعنی اسبابی که انسان را در حداکثر ترین نقطه به نزدیکی او برسونه و توقف.
و حتی خدا موانعی هم قرار داده مثل نفس اماره(فرض بر اینه که فعلا شیطان وارد کار نشده. و ما از حضرت آدم هم صحبت می کنیم)
حکمت این کار چیه؟ شاید اصلا صورت مساله غلطه یعنی هدف ما فقط تقرب به خدا و بندگی او نباشه؟
و یا آیا تقرب به خدا به این معنیه که هیچ کس نمی تونه به در جه ی خدایی برسه؟ اگر اینطوره پس این حس کمال طلبی هیچ وقت به آخر نمی رسه؟ و ما به کمال دست پیدا نمی کنیم
و از این طریق یکی از دلایل وجود خداوند نقض میشه. که اونم اینه که انسان فطرتا خدا طلبه یا حس خدا طلبی در وجودش هست اما دلیل نمیشه که خدا هم هست و نباید از اون استفاده کرد.
قضیه خیلی داره پیچیده میشه و یه سوال دیگه هم اینه که کندو کاو کردن در این مسائل خوبه یا نه باید اصلا بهش فکر نکرد؟![]()
میشه در مورد نوشتت یه توضیح بدی؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟نماز واسه هیچکس نیست فقط برای اطاعت کردن مطلق و تسلیم شدن در برابر اوهامات منتشره از متخصصین علوم دینی و نظریه پردازان بزرگتر آنهاست.
نماز واسه هیچکس نیست فقط برای اطاعت کردن مطلق و تسلیم شدن در برابر اوهامات منتشره از متخصصین علوم دینی و نظریه پردازان بزرگتر آنهاست.
عبادت به معنی نماز نیست و نماز هم عبادت نیست در واقع نظریه پردازان دینی نماز را وسیله عبادت میدانند و عبادت یعنی بردگی و بندگی ...... اگر کسی بتواند ترا در این مسیر قرار دهد که در طول روز هفده بار با خودت حرف بزنی و بدون اینکه بفهمی که بارها در طول نماز به خدایت می گویی "بگو خدا یکیست" و باز هم بدون فکر کردن ، آنرا تکرار کنی اونوقت برای تسلیم شدن و بردگی توهومات نظریه پردازان دینی آماده شده ای و میتوانی به خودت بمبی ببندی و بری جمعی از همون هایی که میگید بنده خدا را به اسم مومن و متعهد بودن خودت و کافر بودن آنها ، نابود کنی .میشه در مورد نوشتت یه توضیح بدی؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
منظورت از اوهامات منتشره از متخصصین علوم دینی ؟؟؟؟؟؟؟؟
مشکل اینجاست که ادم بیاد دامنه عبادت رو محدود کنه به نماز.
هر نوع رشد و کمالی که ما پیدا میکنیم هر چیز جدیدی که از دنیا میفهمیم هرفهم نو از خودمون یا دنیا خودش عبادته.
بستگی داره چطوری عبادت رو معنی کنیم.
اون عبادتی که در ایه امده از این دید خیلی هم زیبا و متکامله و انسان رو بوجد میاره.
اینکه ایه گفته برای عبادت خلق کردیم که درش حرفی نیست .در آیه قران فقط گفته شده "ما خلق نکردیم جن و انسان را مگر برای عبادت " و عبادت یعنی قبول بندگی و بردگی ..... حالا میخواد الکی روزی چند بار دولا و راست بشی یا از دستور اربابت متابعت کنی !و اما قبول بندگی و بردگی کی؟ اونی که میخواهی بنده اش باشی کیست ؟ اربابته ،مثل گذشته های نه چندان دور در اسلام و دنیای عرب که کنیز و برده داشتن از ابزار اصلی او بوده است؟ !!یا موجودی که در توهوماتت ساختی؟!یا فلان امام فلان شهر ارباب توست؟ عبادت چه کسی را میخواهی بکنی ؟ اون کجاست؟
آره همینه آخر استدلال متخصصین علوم دینی نمیتونه از این بیشتر باشه هر چی غیر از این بگن خالی بندیه ولی اگه خواستی استدلال خردگرایان را بدونی فقط به قانون بقای ماده و انرژی فکر کن و اینکه مواد در حال صیرورت و شدن دائمی هستند هیچ چیز از بین نخواهد رفت و در نهایت جمع ماده و انرژی سیستم و محیط مقداری ثابت است .
در آیه قران فقط گفته شده "ما خلق نکردیم جن و انسان را مگر برای عبادت " و عبادت یعنی قبول بندگی و بردگی ..... حالا میخواد الکی روزی چند بار دولا و راست بشی یا از دستور اربابت متابعت کنی !و اما قبول بندگی و بردگی کی؟ اونی که میخواهی بنده اش باشی کیست ؟ اربابته ،مثل گذشته های نه چندان دور در اسلام و دنیای عرب که کنیز و برده داشتن از ابزار اصلی او بوده است؟ !!یا موجودی که در توهوماتت ساختی؟!یا فلان امام فلان شهر ارباب توست؟ عبادت چه کسی را میخواهی بکنی ؟ اون کجاست؟
شما اگه سوالی داری بپرس ....در آیه قران فقط گفته شده "ما خلق نکردیم جن و انسان را مگر برای عبادت " و عبادت یعنی قبول بندگی و بردگی ..... حالا میخواد الکی روزی چند بار دولا و راست بشی یا از دستور اربابت متابعت کنی !و اما قبول بندگی و بردگی کی؟ اونی که میخواهی بنده اش باشی کیست ؟ اربابته ،مثل گذشته های نه چندان دور در اسلام و دنیای عرب که کنیز و برده داشتن از ابزار اصلی او بوده است؟ !!یا موجودی که در توهوماتت ساختی؟!یا فلان امام فلان شهر ارباب توست؟ عبادت چه کسی را میخواهی بکنی ؟ اون کجاست؟