درخواست های مرتبط با | پرسش های درسی مهندسی شیمی

chem-engm

اخراجی موقت
با سلام
من فارغ التحصیل مهندسی شیمی صنایع پتروشیمی هستم.
2سال پیش فارغ التحصیل شدم و تازه سربازیم تموم شده.میخواستم اگه میشه راهنماییم کنید که برای یادآوری دروس برای آمادگی آزمون های استخدامی چی بخونم بهتره.
میخوام هم دروس رو برای بازخوانی داشته باشه وهم تست مربوط به هر سر فصلی که میخونم.یکی میگه کتب استخدامی بخون یکی دیگه میگه چون دروس رو فراموش کردم کتب کنکوری مثله پارسه.
ممنون میشم راهنماییم کنید.شرمنده طولانی شد.

سلام

بهتر است ابتدا با توجه به وقت کتب مرجع خوانده شود و سپس کتابهای کنکوری همانند پارسه و ... خوانده شود .
کتابهای آزمون استخدامی برای هفته های آخر مانده به آزمون مناسب هستند .
اینجوری برای هر آزمون با هر کیفیتی کاملاً آماده می شوید.

موفق باشید .

chem-engm

اخراجی موقت
سلام

من احتیاج به مطلبی فارسی (اعم از مقاله و هر چیز دیگری .... ) برای موضوع:

فناوری هیدرو کانورژن ( تبدیل نفت خام فوق سنگین و ته مانده سنگین به نفت خام سبک )

دارم .

ممنون می شوم بنده را جهت آشنایی با این فناوری و چند و چون آن کاملاً راهنمایی نمایید. چون هیچ چیز از این فناوری نمی دانم!!! :(

از لطف و کمک شما نسبت به اینجانب ممنونم. :gol:

P O U R I A

مدیر مهندسی شیمی مدیر تالار گفتگوی آزاد
مدیر تالار
سلام
فراورده های سنگین و فوق سنگین نسبت به فراورده های سبکتر گرانتر هستند؟
ولی تا جایی که این مدت کوتاه من مطالعه کردم نفت خام سنگین چندین برابر نفت خام سبک وجود داره و تقاضا برای سبک بیشتر است و حتی قیمت نفت خام سبک هم بیشتر است.

میزان مرغوبیت یه فراورده رو حالا چه سبک و چه سنگین بر حسب چه مشخصه و پارامتری می سنجند؟؟؟

توی یه مقاله ای خوندم بهترین نفت خام نفتی است که چگالی و وزن مخصوص آن کمتر باشد و API آن 37 باشد.
یعنی هر چه سبکتر بهتر...توی هیدروکربنهای سنگین هم میشه به این صورت گفت؟ مثلا گازوئیلی بهتر است که وزن مخصوص و چگالی آن کمتر باشد یا خیر چون یه فراورده سنگین است بهتر است که وزن مخصوص آن بیشتر باشد؟؟

چی گفتم...:confused:
سلام
قیمت فراورده ها به پارامترهای مختلفی بستگی داره .. میزان تقاضا، مرغوبیت، تجهیزات فرایندی و هزینه هایی که برای تولید انها می شود همگی بر روی قیمت آن در بازار تاثیر گذار هستند.
در کل می شه اینجوری گفت که فراورده هر چی سبک تر باشه قیمتش بالاتره که دلیلش هم تقاضای بالاتر بازار برای فراورده های سبکه و هم اینکه چون معمولا به عنوان سوخت به کار می روند فراورده های سبک بهتر می سوزن و بیشتر کاربرد دارند.
برای همینه که ترجیه در پالایشگاه ها و پتروشیمی ها به حداقل رساندن فراورده های سنگین مثل قیره !!!
مرغوبیت فراورده ها هم بیشتر به خلوص اونها بستگی داره و همچنین برای فراورده هایی سوختی مثل بنزین درجه API هست که عامل اصلی تعیین کننده قیمت انهاست.هر چه درجه API بالاتر باشه (یعنی بنزین سبک تری داشته باشیم با ارزش تر خواهد بود.)
در گازوئیل وقتی چگالی بیشتر باشه خب هم گران روی سوختمون بیشتر خواهد بود و هم اینکه تاثیر نامطلوبی بر روی خود اشتعالی سوخت می ذاره.. ولی نه خیلی . ببینید .. گازوئیل از فراورده های سنگین هست . پس هر چه چگالیش بالاتر باشه نشون دهنده این هست که کار بیشتری روش صورت گرفته و در نتیجه ارزش بالاتری هم خواهد داشت.
اما چیزی که روی قیمت سوخت ها تاثیر گذاره چگالی و یا هزینه های تولید اونها نیست . برای بنزین عدد اکتانشه و برای گازوئیل هم عدد ستان هست. یعنی همچی به ارزش حرارتی اونها بستگی داره .

P O U R I A

مدیر تالار
با سلام
من فارغ التحصیل مهندسی شیمی صنایع پتروشیمی هستم.
2سال پیش فارغ التحصیل شدم و تازه سربازیم تموم شده.میخواستم اگه میشه راهنماییم کنید که برای یادآوری دروس برای آمادگی آزمون های استخدامی چی بخونم بهتره.
میخوام هم دروس رو برای بازخوانی داشته باشه وهم تست مربوط به هر سر فصلی که میخونم.یکی میگه کتب استخدامی بخون یکی دیگه میگه چون دروس رو فراموش کردم کتب کنکوری مثله پارسه.
ممنون میشم راهنماییم کنید.شرمنده طولانی شد.
سلام
در ازمون های استخدامی سوال های مشخصی رو می پرسن که نمونه هاشون هست و روی همون ها کار کنید کافیه ..به عنوان مثال در تاپیک زیر نمونه سوالاتی می تونید پیدا کنید :
نمونه سوالات استخدامی شرکت گاز

ولی خب جوندن جزوات کنکوری هم مسلما براتون مفید خواهد بود و کمکتون می کنه ... ولی زمان بر هست و باید وقت زیادی بذارید.
در کل، در تالار کارشناسی ارشد و دکترا ، استخدامی ها و اطلاعات شغلی تاپیک های مختلفی در همین زمینه وجود داره و بچه هایی هم هستن که خودشون الان مشغول همین ازمون های استخدامی هستند و می تونن خوب کمکتون کنند.
موفق باشید.

P O U R I A

مدیر تالار
سلام

فناوری هیدرو کانورژن ( تبدیل نفت خام فوق سنگین و ته مانده سنگین به نفت خام سبک )

دارم .

ممنون می شوم بنده را جهت آشنایی با این فناوری و چند و چون آن کاملاً راهنمایی نمایید. چون هیچ چیز از این فناوری نمی دانم!!! :(

سلام
به نظرم چون فرایند جیدیست هنوز مطلب فارسی در مورد آن در اینترنت وجود ندارد .. تنها به طور خیلی مختصر در مورد مزایای این روش گفتن که براتون در زیر آوردم.
در طول فرایند هیدروكانورژن نفت سنگین و ته مانده خلاء به نفت سبك سنتزی تبدیل می شود.
این فرایند تركیبی از هیدروكراكینگ (هیدروژناسیون+ كراكینك) كاتالیتی است كه فرایندی صنعتی و دارای گواهینامه ثبت اختراع بین المللی است.
هیدروكانورژن فرایند شكست كاتالیتی در حضور نانو كاتالیزور و هیدروژن است كه از درصد تبدیل بالایی (حدود 95درصد) برخوردار است و در فشار عملیاتی پائین انجام می گیرد، در طی مراحل فوق تمامی فلزات سنگین حذف و گوگرد نفت به حداقل می رسد و در نهایت نفت سنگین با درجه API (شاخص نفتی) پائین مبدل به نفت سبك با API بالا می شود.

مزایای هیدرو کانورژن :
1. درصد تبدیل بالا (90 درصد)
2. تشکیل نشدن کک
3. کاهش حداقل 60 درصد از گوگرد
4. قابلیت بازیابی کاتالیست تا 95 درصد
5. حذف واکنش های پلیمریزاسیون
6. سادگی عملیات نسبت به روش های مشابه
7. انعطاف پذیری بالا نسبت به شدت جریان و ترکیبات فلزات و گوگرد
8. تولید بخار مورد نیاز واحد از بخش بازیابی کاتالیست
9. ضریب بالای بازدهی سرمایه و هزینه پایین کاتالیست
10. تمیزی واکش از نظر زیست محیطی در مقایسه با روش های مشابه

abbas67set

عضو جدید
سلام
قیمت فراورده ها به پارامترهای مختلفی بستگی داره .. میزان تقاضا، مرغوبیت، تجهیزات فرایندی و هزینه هایی که برای تولید انها می شود همگی بر روی قیمت آن در بازار تاثیر گذار هستند.
در کل می شه اینجوری گفت که فراورده هر چی سبک تر باشه قیمتش بالاتره که دلیلش هم تقاضای بالاتر بازار برای فراورده های سبکه و هم اینکه چون معمولا به عنوان سوخت به کار می روند فراورده های سبک بهتر می سوزن و بیشتر کاربرد دارند.
برای همینه که ترجیه در پالایشگاه ها و پتروشیمی ها به حداقل رساندن فراورده های سنگین مثل قیره !!!
مرغوبیت فراورده ها هم بیشتر به خلوص اونها بستگی داره و همچنین برای فراورده هایی سوختی مثل بنزین درجه API هست که عامل اصلی تعیین کننده قیمت انهاست. هر چه درجه API بالاتر باشه (یعنی بنزین سبک تری داشته باشیم با ارزش تر خواهد بود.)
در گازوئیل وقتی چگالی بیشتر باشه خب هم گران روی سوختمون بیشتر خواهد بود و هم اینکه تاثیر نامطلوبی بر روی خود اشتعالی سوخت می ذاره.. ولی نه خیلی . ببینید .. گازوئیل از فراورده های سنگین هست . پس هر چه چگالیش بالاتر باشه نشون دهنده این هست که کار بیشتری روش صورت گرفته و در نتیجه ارزش بالاتری هم خواهد داشت.
اما چیزی که روی قیمت سوخت ها تاثیر گذاره چگالی و یا هزینه های تولید اونها نیست . برای بنزین عدد اکتانشه و برای گازوئیل هم عدد ستان هست. یعنی همچی به ارزش حرارتی اونها بستگی داره .
سپاس از توضیحات خوبتون
میشه در مورد جمله Bold شده توضیح بدین...خلوص فراورده های نفتی رو به چه صورت تعیین میکنند؟ چه عنصری بیشتر تاثیر داره روی این خلوص؟(کربن؟)

جینگیلبرت

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
سلام دوستان يه چندتايي سوال داشتم خدمتتون:
من آخراي اين ماه بايد از تز ارشدم دفاع كنم
چند ماه پيش دانشگاه آزاد يه قانون گذاشتن كه نمره پايان نامه از 19.5 محاسبه بشه و 0.5 نمره هم بذارن واسه مقاله. اما همين چند روز پيش دوباره شب خوابيدن و صبح برگردوندن به همون حالت قبلي (18 و 2). منتها من نميدونم اين قانوني كه دادن از كي اجرايي ميشه. ميخواستم بدونم از دوستان كسي خبر داره قانون جديد رو از چه تاريخي اعمال ميكنن؟
سوال دوم هم در مورد نويسندگان مقاله هست. ميخواستم ببينم اگه همراه خود دانشجود، استاد و مشاور اسم شخص ديگه اي به عنوان مشاور صنعتي (نفر چهارم) در بين نويسندگان مقاله نوشته بشه دانشگاه با اون مقاله موافقت ميكنه و نمرشو ثبت ميكنه يا نه؟ شنيدم تا سه نفر بيشتر مجاز نيست.
سوال آخرم هم از كسايي هست كه توي جلسات دفاع شركت كردن و اينكه سر جلسه دفاع چه چيزهايي لازمه ببرم و كلا اگه تجربه اي در اين زمينه داريد ممنون ميشم عنوان كنيد.
با تشكر فراوان

شنیده ام که میگویند آخوندها وقتی میخواهند در سخنرانی تبحر پیدا کنند میروند به یک روستائی مدتی در انبار سیب زمینی اقامت میگزینند
و گونی سیب زمینیها را بعنوان مردم جامعه تصور کرده و برای آنها سخنرانی میکنند تا آخر سر در سخنرانی تبحر پیدا میکنند،
پیشنهاد میکنم سعی کنید در جلسه همه را اینگونه تصور کنید و با اعتماد به نفس خیلی راحت برای آنها سخنرانی کنید زیرا که دفاعیه را شما از همه بهتر میدانید حتی از خود استاد هم بیشتر روی ان کار کرده اید و به موضوع دفاعیه بیشتر از خود استاد تسلط دارید.
اگر میتوانید چند ساعتی در خلوت انها را تصور کنید که در مقابلتان نشسته اند و دفاعیه را از قبل تمرین کنید تا بهتر امادگی داشته باشید
سعی کنید سوالهائی که ممکن است از شما بپرسند را در ذهنتان مرور کنید و به انها جواب اماده کنید.

در نهایت امید وارم موفق باشید.

جینگیلبرت

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
سلام
فراورده های سنگین و فوق سنگین نسبت به فراورده های سبکتر گرانتر هستند؟
ولی تا جایی که این مدت کوتاه من مطالعه کردم نفت خام سنگین چندین برابر نفت خام سبک وجود داره و تقاضا برای سبک بیشتر است و حتی قیمت نفت خام سبک هم بیشتر است.
میزان مرغوبیت یه فراورده رو حالا چه سبک و چه سنگین بر حسب چه مشخصه و پارامتری می سنجند؟؟؟
توی یه مقاله ای خوندم بهترین نفت خام نفتی است که چگالی و وزن مخصوص آن کمتر باشد و API آن 37 باشد.
یعنی هر چه سبکتر بهتر...توی هیدروکربنهای سنگین هم میشه به این صورت گفت؟ مثلا گازوئیلی بهتر است که وزن مخصوص و چگالی آن کمتر باشد یا خیر چون یه فراورده سنگین است بهتر است که وزن مخصوص آن بیشتر باشد؟؟
چی گفتم...:confused:

به نظر من فرمولی نیست که بتوانید با ان این سوالات را جواب بدهید
ممکن است در یک شهری هیدروکربن سبکی گران باشد ممکن است در شهر دیگر همان هیدروکربن ارزان باشد
مثلا گاز متان سبک ترین هیدروکربن در ایران تقریبا مفت است و روسیه با اوکراین روی همین ماده در حال کشمکش و جنگ است که میخواهد ان را گران کند و اوکراین به روسیه باج میدهد تا گران نشود.

ممکن است هیدروکربنی سنگین باشد و در منطقه ای جغرافیائی ارزان باشد در منطقه ای دیگر گران باشد مثلا در ایران ارزان است چون که کامل فراوری نمیشود
ولی در کشورهائی مانند چین و هند یا ژاپن گران است چون میتوانند از ان ارزش افزوده بالائی ایجاد کنند.

یک مخترع در اروپا اختراعی را ثبت نموده که میتواند از قیر که توی خیابانها زیر پای مردم میریزند گازوئیل و بنزین با قیمت بالا تولید نماید
قیر هر تن تقریبا 500 دلار است در حالی که گازوئیل در افغانستان 1000 الی 1200 دلار است.

همچنین وزارت نفت در سایت زیر برای نفت خام فروشی اش به مناطق جغرافیائی دنیا قیمتهای متفاوتی ارائه میدهد:

http://www.nioc-intl.com

این تفاوت قیمت دلایل مختلفی دارد از جمله بر آیند عرضه و تقاضا و همچنین هزینه های فراوری و استحصال و مهمتر از همه هزینه حمل و نقل ممکن است هزینه حمل و نقل یک کالا از ایران به اروپا گرانتر از حمل از چین به اروپا باشد گرچه شاید هزینه چین گرانتر از ایران باشد ولی ممکن است شرکتهای بیمه محموله ایران را بیمه نکنند در نتیجه نفت خام صادراتی به اروپا بدون بیمه خریدار نداشته باشد یا هزینه بیمه آن بسیار بالاتر باشد و الی اخر که پارامترهای مختلفی توی قیمت گذاری مطرح است که از پارامترهای حمل و نقل و جغرافیائی تا پارامترهای اقتصادی و سیاسی و امنیتی و جوی و دریائی و زمینی و الی اخر ...

بنابر این در قیمت این مواد نمیتوان فرمول و جواب مشخصی ارائه داد.

امید وارم سوالتان را جوابیده باشم.

Mohsen 89

مدیر تالار فیزیک
مدیر تالار
کاربر ممتاز
سلام دوستان يه چندتايي سوال داشتم خدمتتون:
من آخراي اين ماه بايد از تز ارشدم دفاع كنم
چند ماه پيش دانشگاه آزاد يه قانون گذاشتن كه نمره پايان نامه از 19.5 محاسبه بشه و 0.5 نمره هم بذارن واسه مقاله. اما همين چند روز پيش دوباره شب خوابيدن و صبح برگردوندن به همون حالت قبلي (18 و 2). منتها من نميدونم اين قانوني كه دادن از كي اجرايي ميشه. ميخواستم بدونم از دوستان كسي خبر داره قانون جديد رو از چه تاريخي اعمال ميكنن؟

سوال دوم هم در مورد نويسندگان مقاله هست. ميخواستم ببينم اگه همراه خود دانشجود، استاد و مشاور اسم شخص ديگه اي به عنوان مشاور صنعتي (نفر چهارم) در بين نويسندگان مقاله نوشته بشه دانشگاه با اون مقاله موافقت ميكنه و نمرشو ثبت ميكنه يا نه؟ شنيدم تا سه نفر بيشتر مجاز نيست.

سوال آخرم هم از كسايي هست كه توي جلسات دفاع شركت كردن و اينكه سر جلسه دفاع چه چيزهايي لازمه ببرم و كلا اگه تجربه اي در اين زمينه داريد ممنون ميشم عنوان كنيد.

با تشكر فراوان
درود بر شما
وقت بخیر
خودم اخیرا تو چندین جلسه ی دفاعیه ی کارشناسی ارشد شرکت داشتم
یه مسئله که لازمه همونطور که دوستان گفتن اعتماد به نفسه اما مسئله اینجاست که این اعتماد بنفس از تسلط کامل به موضوعی که میخواید ارائه کنید سرچشمه میگیره
دقت کنید اگر تو متن ارائتون از زیاده گویی کاملا پرهیز کنید
مسائل بنیادی در مورد موضوعی که قراره ارئه بدین رو بصورت تمام و کمال داور های حاضر در جلسه میدونن
در نتیجه از بیانش در جلسه بپرهیزید (تاریخچه و اینا هم هیچ ارزشی برای ارائه کردن تو اون جلسه نداره)
البته در مورد موضوعات بنیادی که گفتم کامل باید مسلط باشید که اگه 1% داور ها خواستن مچ بگیرن بتونید کامل جوابشونو بدین
نکته ی بعدی که میتونه کمک کنه اینه که در مورد کارتون اگر جایی رو نقص کوچیکی دارین سعی کنید اونو تا نپرسیدن کامل باز نکنید.
یکم هم فن بیان میخواد که احتمالا خودتون ازش بهره مندین.
امیدوارم به نحو احسن بتونید تزتون رو ارائه کنید.
پیروز باشید:gol:

شنیده ام که میگویند آخوندها وقتی میخواهند در سخنرانی تبحر پیدا کنند میروند به یک روستائی مدتی در انبار سیب زمینی اقامت میگزینند
و گونی سیب زمینیها را بعنوان مردم جامعه تصور کرده و برای آنها سخنرانی میکنند تا آخر سر در سخنرانی تبحر پیدا میکنند،
پیشنهاد میکنم سعی کنید در جلسه همه را اینگونه تصور کنید و با اعتماد به نفس خیلی راحت برای آنها سخنرانی کنید زیرا که دفاعیه را شما از همه بهتر میدانید حتی از خود استاد هم بیشتر روی ان کار کرده اید و به موضوع دفاعیه بیشتر از خود استاد تسلط دارید.
اگر میتوانید چند ساعتی در خلوت انها را تصور کنید که در مقابلتان نشسته اند و دفاعیه را از قبل تمرین کنید تا بهتر امادگی داشته باشید
سعی کنید سوالهائی که ممکن است از شما بپرسند را در ذهنتان مرور کنید و به انها جواب اماده کنید.

در نهایت امید وارم موفق باشید.
درود بر شما محمد خان
فکر میکنم اینی که داورهای جلسه ی دفاعیه رو با گونی سیب زمینی مقایسه کردید یکم زیاد زیاده روی کردید.
هرچی باشه اساتیدی که برای داوری میان رو موضوع جلسه تسلط نسبی دارن (داستان آخوندا خیلی فرق میکنه که جای گفتنش نیست) بعبارت دیگه اگه اساتید در مورد موضوع مورد ارائه تسلط نداشته باشن برای داوری برگزیده نخواهند شد.
تسلط داشتن رو موضوع با (ببخشید اینو میگم) خر فرض کردن اساتید خیلی فرق داره!!

جینگیلبرت

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
سلام
دارم .

سلام
برای این امر دو فناوری سراغ دارم یکی پیشرفته و دیگری نیمه پیشرفته

فناوری نیمه پیشرفته ان است که از بلندرهای انلاین با ترکیب هیدروکربنهای سبک به نفت خام سنگین ان را تبدیل به سبک میکنند.
در تاپیک زیر تصاویری از ماشین الات و تجهیزات را در حال بررسی داریم:

www.www.www.iran-eng.ir/showthread.php/505234

و اما فناوری پیشرفته به روش کرکینگ است که نفت خام سنگین را به روش کرکینگ به فراورده های سبک تبدیل میکند.

یک ثبت اختراع یا پتنت را به ضمیمه خدمت تان تقدیم میکنم
البته این اختراع از وکیوم باتوم فراورده های سبک تولید میکند که میتوان از نفت خام فوق سنگین بعنوان خوراک این واحد استفاده کرد.

مشاهده پیوست EP2514801A1.pdf

هشدار : این ثبت اختراع همان طور که توضیح داده است با فرایند فیشر تروپش از قیر و نفت خام سنگین، نفت خام سنتتیک سنتز میکند
به عبارتی دیگر تولید نفت خام سبک مصنوعی از قیر و نفت خام سنگین

همان طور که بهتر از بنده میدانید فرایند فیشر تروپش تکنولوژی بسیار پیشرفته میباشد که برای مواد بسیار ساده ان که تولید هیدروکربن از گاز متان هست (جی تی ال GTL )
در ایران صدها شرکت دنبال ان هستند تا بتوانند کاری انجام بدهند که تاکنون با سرمایه های کلان نتوانسته اند

حال شما بیائی با همین تکنولوژی پیشرفته نفت خام سنگین را تبدیل به نفت خام سنتتیک یا مصنوعی سبک نمائید که این دیگر پیچیده تر و سخت تر میشود که در کل دنیا تا جائی که میدانم کسی ان را نتوانسته است انجام بدهد. و این اختراع نمیدانم توانسته به صورت پایلوت اجراء بشود یا نه!

بنابر این اگر کسی خانه و زندگی اش را فروخت و روی این تکنولوژی سرمایه گذاری کرد و دارائی اش بر باد رفت خونش به گردن خودش!

جینگیلبرت

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
سپاس از توضیحات خوبتون
میشه در مورد جمله Bold شده توضیح بدین...خلوص فراورده های نفتی رو به چه صورت تعیین میکنند؟ چه عنصری بیشتر تاثیر داره روی این خلوص؟(کربن؟)

استانداردهائی مانند یورو 4 یورو 5 یورو 6 و غیره .... کم بودن گوگرد، کم بودن بخار اب، کم بودن فلزات سنگین ، کم بودن گازهای الاینده هنگام سوختن حاملهای انرژی مانند گاز NOX و غیره ....

جینگیلبرت

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
درود بر شما
وقت بخیر
خودم اخیرا تو چندین جلسه ی دفاعیه ی کارشناسی ارشد شرکت داشتم
یه مسئله که لازمه همونطور که دوستان گفتن اعتماد به نفسه اما مسئله اینجاست که این اعتماد بنفس از تسلط کامل به موضوعی که میخواید ارائه کنید سرچشمه میگیره
دقت کنید اگر تو متن ارائتون از زیاده گویی کاملا پرهیز کنید
مسائل بنیادی در مورد موضوعی که قراره ارئه بدین رو بصورت تمام و کمال داور های حاضر در جلسه میدونن
در نتیجه از بیانش در جلسه بپرهیزید (تاریخچه و اینا هم هیچ ارزشی برای ارائه کردن تو اون جلسه نداره)
البته در مورد موضوعات بنیادی که گفتم کامل باید مسلط باشید که اگه 1% داور ها خواستن مچ بگیرن بتونید کامل جوابشونو بدین
نکته ی بعدی که میتونه کمک کنه اینه که در مورد کارتون اگر جایی رو نقص کوچیکی دارین سعی کنید اونو تا نپرسیدن کامل باز نکنید.
یکم هم فن بیان میخواد که احتمالا خودتون ازش بهره مندین.
امیدوارم به نحو احسن بتونید تزتون رو ارائه کنید.

درود بر شما محمد خان
فکر میکنم اینی که داورهای جلسه ی دفاعیه رو با گونی سیب زمینی مقایسه کردید یکم زیاد زیاده روی کردید.
هرچی باشه اساتیدی که برای داوری میان رو موضوع جلسه تسلط نسبی دارن (داستان آخوندا خیلی فرق میکنه که جای گفتنش نیست) بعبارت دیگه اگه اساتید در مورد موضوع مورد ارائه تسلط نداشته باشن برای داوری برگزیده نخواهند شد.
تسلط داشتن رو موضوع با (ببخشید اینو میگم) خر فرض کردن اساتید خیلی فرق داره!!

سلام
آقا محسن بنده از کلمه خر اصلا استفاده نکردم و به هیچ وجه به خودم اجازه استفاده نمیدهم
کیسه گونی سیب زمینی از نظر من توهین و بی ادبی نیست بلکه یک ابزار برای تمرین است.
کیسه گونی تمرین است تا ما هنگام حضور استاد دست و پایمان را گم نکنیم،
و بنابر این از حرف و نوشته خودم دفاع میکنم و بی ادبی و توهینی استفاده نکرده ام.

و اما در مورد تسلط یا عدم تسلط استادها هم نظر شخصی من اینه که ذات و طبیعت علم این هست که دانشجو باید از استاد بیشتر بداند و گرنه علم پیشرفت نمیکنه
اگر قرارباشد استاد بیشتر از دانشجو بداند با مردن استاد علم عقب مانده و از دست بشر میرود و نمیتواند هر روز حرف جدیدی بدهد
استاد دیروز از استاد امروز عقب تر است و استاد فردا از استاد امروز جلو تر است این قانون را من بعنوان یک اصل باور دارم و روی ان تاکید میکنم ولی در عین حال به نظر شما و نظر سایر اساتید و دانشجوها بی احترامی نمیکنم ممکن است هر کسی نظری داشته باشد که قابل احترام است

همان طور که استیفن هاوکینگ میگوید جهان بعد از مرگی وجود ندارد و بشر با مردن برای همیشه پرونده اش بسته میشود و کسی از بزرگان ادیان این حرفش را توهین حساب نمیکند
بلکه صرفا یک نظر شخصی است.

امید وارم سوء تفاهم رفع شده باشد.

shafiee langari

عضو جدید
راجع به پایان نامه

راجع به پایان نامه

با سلام و احترام ... ببخشيد من موضوع پايان نامم خشک کردن اسمزی اه ،راجع بهش مطالب زیادی دارم ولی نمیدونه چجوری دسته بندی شون کنم ومطالبی رو که دارم زیر شاخه چه عنوانی قرار بدم.خواستم ببشنم کسی فایل ورد پایان نامه ای از خشک کردن اسمزی داره که منو از این بلاتکلیفی در بیاره؟مرسی

Mohsen 89

مدیر تالار فیزیک
مدیر تالار
کاربر ممتاز
سلام
آقا محسن بنده از کلمه خر اصلا استفاده نکردم و به هیچ وجه به خودم اجازه استفاده نمیدهم
کیسه گونی سیب زمینی از نظر من توهین و بی ادبی نیست بلکه یک ابزار برای تمرین است.
کیسه گونی تمرین است تا ما هنگام حضور استاد دست و پایمان را گم نکنیم،
و بنابر این از حرف و نوشته خودم دفاع میکنم و بی ادبی و توهینی استفاده نکرده ام.

و اما در مورد تسلط یا عدم تسلط استادها هم نظر شخصی من اینه که ذات و طبیعت علم این هست که دانشجو باید از استاد بیشتر بداند و گرنه علم پیشرفت نمیکنه
اگر قرارباشد استاد بیشتر از دانشجو بداند با مردن استاد علم عقب مانده و از دست بشر میرود و نمیتواند هر روز حرف جدیدی بدهد
استاد دیروز از استاد امروز عقب تر است و استاد فردا از استاد امروز جلو تر است این قانون را من بعنوان یک اصل باور دارم و روی ان تاکید میکنم ولی در عین حال به نظر شما و نظر سایر اساتید و دانشجوها بی احترامی نمیکنم ممکن است هر کسی نظری داشته باشد که قابل احترام است

همان طور که استیفن هاوکینگ میگوید جهان بعد از مرگی وجود ندارد و بشر با مردن برای همیشه پرونده اش بسته میشود و کسی از بزرگان ادیان این حرفش را توهین حساب نمیکند
بلکه صرفا یک نظر شخصی است.

امید وارم سوء تفاهم رفع شده باشد.
درود بر شما
ظاهرا بد برداشت شده!!!
نتونستم منظور رو درست برسونم
منظور بنده به توهین از سوی شما نبوده (چنین چیزی صورت نگرفته) تسلط اساتید هم تا محدود ه اما فکر کنم برای قضاوت تو این مقطع کافی باشه.
کیسه گونی توهین نیست اما رابطه ی بین کیسه گونی و استاد و دانشجو یکم متفاوته:)
اگه سوء تفاهم پیش اومده عذر میخوام.:gol:

abbas67set

عضو جدید
شما اشتباه گرفتی یه چیزو
اگه مقدار کربن بیشتر بشه عملا نسبت کربن بیشتر میشه نه کمتر!!!
بعدشم به دلیل خواص شیمیایی کربن ترکیب پایداری با 85 درصد کربن و 15 درصد هیدروژن نداریم
(هر کربن 4 الکترون آزاد برای ایجاد پیوند داره و برای اینکه ترکیب پایدار و سیر شده باشه باید هر 4 تا الکترونش درگیر یه اتم باشن)
برای همین همیشه درصد هیدروژن تو یه هیدروکربن از 50 در صد بیشتره
در مورد جمله بولد شده در گیلسونایت که یه هیدروکربن سنگین است اینطور نیست و درصد هیدروژن، 7.3 است.

سعی کردم آنالیز رو پیوست کنم ولی نشد:(

اشتباه من کجاست؟

Mohsen 89

مدیر تالار فیزیک
مدیر تالار
کاربر ممتاز
در مورد جمله بولد شده در گیلسونایت که یه هیدروکربن سنگین است اینطور نیست و درصد هیدروژن، 7.3 است.

سعی کردم آنالیز رو پیوست کنم ولی نشد:(

اشتباه من کجاست؟
اینی که گفتم در مورد هیدروکربن های عضو 3 دسته ای که گفته بودین کاملا صادقه (نفتینی و پارافینی و آروماتیک ها)
اگر بتونید فایل آنالیزش رو جایی آپلود کنید و لینک بدین تا ببینمش شاید بتونم بهتر راهنماییتون کنم

abbas67set

عضو جدید
اینی که گفتم در مورد هیدروکربن های عضو 3 دسته ای که گفته بودین کاملا صادقه (نفتینی و پارافینی و آروماتیک ها)
اگر بتونید فایل آنالیزش رو جایی آپلود کنید و لینک بدین تا ببینمش شاید بتونم بهتر راهنماییتون کنم
خدمت شما، پیوست شد.

درود بر شما
کربن و کربن ثابت
بهتره بگیم کربن و کربن فعال!!
چون کربن در حالت عنصری فوق العاده پایدار هست (مثل نانو لوله های کربنی و الماس که کاملا از جنس کربن هستن)
حالا یه کربن دیگه هم داریم به نام کربن فعال که از نظر شیمیایی قابلیت فوق العاده ای برای شرکت در واکنش شیمیایی داره
ابن کربن فعال معمولا بعنوان جاذب به کار میره ( یه نمونش تو سیستم های تصفیه آب هست که از فیلتر هی کربنی استفاده میشه)
در مورد موارد 1 و 2 و 3 که گفتین هم باید گفت:
واکنش سوختن کربنه که عامل تولید انرژی برای زغال سنگ هست
و از اونجایی که مواد سوختنی رو بر اساس ارزش حرارتیش میخرن نه بر اساس کیلو و فلان و اینا مقدار انرژی ای که تولید میکنه مد نظره
و این انرژی هم از واکنش سوختن کربن تولید میشه در نتیجه مقدار کربن ثابت یا عنصری موجود در زغال فقط ارزش داره
انرژی هم تحت واکنش C+O2------->CO2+H2O تولید میشه
حالا هرچی کربن بیشتر ارزش حرارتی بیشتر در نتیجه زغال سنگ ارزشمند تر خواهد بود
توضیحاتم کافی بود؟

منظورتون از کربن پایدار، Fixed carbon هست و کربن فعال هم همون کربن؟؟

من ترجیح میدم بجای تفکیک به کربن ثابت و کربت غیر ثابت از کربن پایدار و کربن فعال استفاده کنم
این قابل استفاده ای که شما نوشتی درستش میشه قابل سوزوندن (شاید یکم کربن فعال هم جیز بشه این وسط اما نمیشه روش حساب کرد)
کربن پایدار رو با جداسازی اضافات از ترکیب بدست میارن
(نمیدونم دقیقا تو زغال سنگ چه ترکیباتی هست فکر نکنم همه جاها ترکیب ثابتی داشته باشه)
مثلا اگه فلان قدر پتاسیم و فلان قدر آهن داشته باشیم میان پتاسیم و آهن رو از زغال سنگ جدا میکنن بعد هرچی میمونه میشه هیدروکربن حالا میان میبینن چقدر این هیدروکربن کربنه و چقدر هیدروژن
مقدار کربنی که داره تو واکنش سوختن شرکت میکنه در نتیجه میزان تبدیل کربن به اکسید هاش و در نتیجه مقدار انرژی ای که از سوختن اون مقدار کربن به دست میاد رو محاسبه میکنن و این میشه ارزش حرارتی;)
در مورد بیشتر و کمتر بودنش اطلاعی ندارم چجوریه!! (فکر کنم اینا از حیطه ی ما م.شیمی ها خارج باشه)
:d
فرمودی کربن پایدار(fixed carbon) رو با جداسازی اضافات از ترکیب به دست میارن، این درست ولی کربن فعال رو چطور به دست میارن؟
و شما فرض کن کربن فعال 80 درصد و کربن پایدار 30 درصد است، که 30 درصد از این 80 درصد قابل سوختن است 50 درصد باقی مانده کجا میره؟(کربن مواد فراره مثل CH[SUB]4[/SUB]که موقع حرارت دادن میپره!؟)

پ.ن: دارم دیوانه میشم نمیفهمم یه سری مطالب رو ....:confused:

پیوست ها

• 02-11-2014 01-08-01 ق.jpg
    02-11-2014 01-08-01 ق.jpg
    48.9 کیلوبایت · بازدیدها: 0

Mohsen 89

مدیر تالار فیزیک
مدیر تالار
کاربر ممتاز
خدمت شما، پیوست شد.

منظورتون از کربن پایدار، Fixed carbon هست و کربن فعال هم همون کربن؟؟
بله همینطوره

:d
فرمودی کربن پایدار(fixed carbon) رو با جداسازی اضافات از ترکیب به دست میارن، این درست ولی کربن فعال رو چطور به دست میارن؟
و شما فرض کن کربن فعال 80 درصد و کربن پایدار 30 درصد است، که 30 درصد از این 80 درصد قابل سوختن است 50 درصد باقی مانده کجا میره؟(کربن مواد فراره مثل CH[SUB]4[/SUB]که موقع حرارت دادن میپره!؟)

پ.ن: دارم دیوانه میشم نمیفهمم یه سری مطالب رو ....:confused:
خب ببینید گفتم کربن فعال وارد واکنش شیمیایی میشه و کربن پایدار یا همون Fixed carbon وارد واکنش های شیمیایی دیگه نمیشه و پایدار تر از باقی مواد هست
موقع جداسازی ترکیبات دیگه و با انجام عمل جداسازی خاصی (دقیقا نمیدونم کربن فعال رو چجوری جدا میکنن ولی چون فعاله میشه اونو وارد واکنش شیمیایی کرد و یه بلایی سرش آورد) از تزکیبات باقی مونده جدا میشه و از تفاضل کل کربن موجود و کربن ثابت مقدار کربن فعال بدست میاد...........
اونی که گفته بودم هیدروژن بیشتر از 50 درصد هست مربوط به هیدروکربن خالص بوده (ترکیبی که فقط از هیدروژن و کربن ساخته شده) اما اینی که شما آنالیزشو قرار دادی چند عنصر دیگه رو هم کنار خودش داره که اتصال هر کدوم از این عناصر به کربن میتونه باعث آزاد شدن هیدروژن و بر هم خوردن درصدی که قبلا بهتون گفتم بشه

diamondpersia

کاربر فعال
سلام
برای راکتور کاتالیستی shell & tube) multi tubular) از نوع بستر ثابت یا سیال در هایسیس باید چه نوع راکتوری را انتخاب کنم؟

Mohsen 89

مدیر تالار فیزیک
مدیر تالار
کاربر ممتاز
آخه سیستمم continious هست و توی راکتور چطوری از کاتالیست استفاده کنم؟ کاتالیست در لوله های راکتور و ماده دیگری هم به عنوان coolant درون پوسته است.
برای سیستم های continuious معمولا از راکتور های CSTR استفاده میشه
اما این موردی که شما میگی (تاثیر کاتالیست به نظرم باید تو معادله سرعت واکنش اعمال بشه
بازم بهتره تو تایپیک سوالها و درخواستها در مورد شبیه سازی با نرم افزار HYSYS سوالتونو مطرح کنید تا دوستان جواب بدن

abbas67set

عضو جدید
هر گروه از هیدروکربنها چه خاصیتی دارند؟
مثلا در یک فراورده نفتی(سبک مثل بنزین) و یا سنگین مثل گازوئیل و قیر کم و زیاد شدن این گروه ها چه تاثیری روی آن میزاره.
گروه هیدروکربنها: آسفالتن ها، اروماتیک ها، نفتن ها و پارافین ها

avid.s

عضو
سلام

لطف می کنید در ارتباط با دو درس "ترمودینامیک 2" و "مکانیک سیالات 1" نظرتون رو بفرمایید ؟ اینکه برای موفقیت بیشتر در این دو درس،بهتره چه شیوه و نکاتی رو برای مطالعه مدنظر قرار بدیم ؟

متشکرم

Mohsen 89

مدیر تالار فیزیک
مدیر تالار
کاربر ممتاز
سلام

لطف می کنید در ارتباط با دو درس "ترمودینامیک 2" و "مکانیک سیالات 1" نظرتون رو بفرمایید ؟ اینکه برای موفقیت بیشتر در این دو درس،بهتره چه شیوه و نکاتی رو برای مطالعه مدنظر قرار بدیم ؟

متشکرم
درود بر شما
برای مکانیک سیالات 1 پیشنهاد میکنم مباحث درس استاتیک رو تا حدودی مرور کنید (به درک مکانیک سیالات خیلی کمک میکنه)
برای ترمودینامیک هم همگام با کلاس درس کتاب و جزوتون رو مطالعه کنید و ازش عقب نمونید
چون ترمو 2 یکم میزنه کانال 4 و همش ریاضیات میشه باید بیشتر مطالعه کنیدش و همراهش تمرین ها کتاب رو هم سعی کنید حل کنید.

avid.s

عضو
درود بر شما
برای مکانیک سیالات 1 پیشنهاد میکنم مباحث درس استاتیک رو تا حدودی مرور کنید (به درک مکانیک سیالات خیلی کمک میکنه)
برای ترمودینامیک هم همگام با کلاس درس کتاب و جزوتون رو مطالعه کنید و ازش عقب نمونید
چون ترمو 2 یکم میزنه کانال 4 و همش ریاضیات میشه باید بیشتر مطالعه کنیدش و همراهش تمرین ها کتاب رو هم سعی کنید حل کنید.

کانال 4 ؟!:surprised:
برای مرور سریع نکات استاتیک، جزوه ی خیلی خوبی تو باشگاه سراغ دارید پیشنهاد بدید؟
به عنوان بهترین منابع تو این درس چی رو پیشنهاد می فرمایید ؟
باز هم ممنون

saeed05

کاربر بیش فعال
پذیرش ارشد بدون کنکور

پذیرش ارشد بدون کنکور

سلام کسی در مورد ارشد بدون کنکور می تونه راهنمایی کاملی به من بکنه؟ دانشجوی ترم 6 مهندسی شیمی ایمیل : s_h09@yahoo.com

P O U R I A

مدیر تالار

Mohsen 89

مدیر تالار فیزیک
مدیر تالار
کاربر ممتاز
کانال 4 ؟!:surprised:
برای مرور سریع نکات استاتیک، جزوه ی خیلی خوبی تو باشگاه سراغ دارید پیشنهاد بدید؟
به عنوان بهترین منابع تو این درس چی رو پیشنهاد می فرمایید ؟
باز هم ممنون
برای مکانیک سیالات کتاب وایت رو پیشنهاد میکنم و منبع ترمو 2 هم که کتاب اسمیت ون نس هست
در مورد جزوات هم pouriatiz بیشتر از بقیه در جریانه
;) بهتره از ایشون بپرسی

بالا