بله منم تقریبا همین رو میخوام اما دوست دارم قبلش با مواد شیمایی هم آشنا بشم.
تاپیک زیر رو ببینید:
http://www.www.www.iran-eng.ir/showthread.php/30415-فرمولاسيون-محصولات-شيميايي#post7282846
اینجا بیشتر بحث روی مواد شیمایی هست...در نظر بگیرید شخصی قصد راه اندازی یه واحد پتروشیمی یا پالایشگاه و ... دارد علاوه بر اینکه لازم است بر راه اندازی تسلط داشته باشد نیاز است ببا علم مواد هم آشنایی داشته باشه...غیر از این است؟
ببینید اینایی که تو اون تایپیک اومده یه سری اطلاعات روتین ه که تو کتابی نیومده
مثلا اومدن در مورد تولید فلان ماده گفتن
مثلا من میگم تینر از چند درصد آستون و چند درصد MEK و چند درصد فلان و بهمان تشکیل شده
این میشه فرمولاسیون که معمولا وقتی میخوای یه واحد راه بندازی میری مثل فرمول پفک نمکی از جایی تهیش میکنی(یا از صاحب فرمول به یه قیمتی میخریدش)
اینا یه سری درصد ترکیب هستن که طبق تجربه با آزمون و خطا بدست اومده
مثلا برا ضد یخ میگن اتیلن گلیکول و فلان ماده و فلان ماده رو میریزی رو هم با درصد های فلان و فلان
این درصد ها اون چیزی ه که طرف 10 تا تست دمایی و اینا گرفته فهمیده مثلا تو اردبیل که دما تا -20 میره این درصدا جواب میده
فرداروزی یه بابای دیگه ای میاد میگه نه بجای اتیلن گلیکول پروپیلن گلیکول میزنم با درصد کمتر و جواب هم میده!
سرجمع اینایی که شما میگی همش تجرست
اما در مورد راه اندازی واحد پتروشیمی :
شما میتونی یه واکنش رو بگیری دستت بعد رو فشار و دماش کار کنی ببینی چجوری ه ؟! رو چه دماها و فشار هایی تبدیل بهینه داره
یا اصلا نه میری رو کاتالیستش تست انجام میدی مثلا میای یه کاتالیست توش بکار میبری که فشار فرآیند رو از 5000 اتمسفر میرسونه به 50 اتمسفر
این میشه کار یه مهندس شیمی نه اینکه درصد آب و دوغ رو تو هم چقد بگیرم که ترش و شیرین نشه

ببخشید سرتون رو درد آوردم اما فکر میکنم بهترین منبع برای اینی که شما درباره ی ترکیبات میخواید بدونید همون تایپیک فرمولاسیون باشه