سلام می خواستم معنی control volume , control mass بدونم.....مفهومش برام قابل درک نیست...کتاب خوب نگفته...اصلا متوجه نمیشم برا چی همچین مفاهیمی تعریف شده...
سیستم یا control mass زمانی مطرح میشه که با مقدار معینی ماده سر و کار داشته باشیم.
فرضا گاز موجود در یه مخزن رو میتونیم به عنوان جرم کنترل در نظر بگیریم.
control volume هم حجمی از فضاس که برای تحلیل و مطالعه در نظر میگیریم.اندازه و شکل حجم کنترل هم کاملا دلخواست. به این حجم کنترل میتونه جرم و انرژی وارد یا
خارج بشه.
خوب عزیز من اگه تو بخوای یه شیشستم فرضا تبرید رو بررسی کنی ببینی که به عنوان مثال چقدر میتونه کارایی داشته باشه.باید ببینی فرضا چقد انرژِ با محیطش مبادله میکنه. اصلا توی خود سیستم چه ماده ای با چه دبی جرمی جریان داره.خوب حالا میخوای این مبادله انرژِ رو با چی در نظر بگیری. باید یه حجمی رو تعریف کنی که یه سطح کنترل داره. برا خودت بگی که حالا از این سطح جرم و انرژِ وارد میشه یا خارج.
گاهی وقتا هم لازم میشه برا راحتی کار یه دستگاه رو به چن بخش تقسیم کنی و هر بخش رو یه حجم کنترل در نظر بگیری.
فکر کنم شما از ون نس خوندی که متوجه نشدی. به نظر من ترجمه ون نس اصلا جالب نیست. همین مفاهیم رو برید از ون وایلن بخونید خیلی روشن و قشنگ توضیح داده. ترجمه روان ون وایلن (ملک زاده و کاشانی حصار) با ترجمه ون نس قابل مقایسه نیست.