درخواست های مرتبط با | پرسش های درسی مهندسی شیمی

حالا سوال بعدی : چگونه دودکش ها ، ایجاد مکش میکنند ؟
چون سطح مقطع دهانشون کمتره پس سرعت بیشتره و فشار کمتره . ولی دهانه پایینتر سرعت کمتر و فشار بیشتر و هوا یا گازها از مکان با فشار بیشتر به فشار کمتر منتقل میشند و همین سبب کشش گاز به بیرون میشه .
البته حدص میزنم اینجوریه و فکر کنم تا حدودی هم درسته :)

چرا خطوط انتقال گاز از دریا به خشکی توی عسلویه فقط سه خط لوله 30 اینچیه(فکر میکنم 30 بود ) ؟ چرا خصوص لوله رو بیشترنمیکنند تا گاز بیشتری شیرین سازی شه ؟ یا بعبارتی چرا ظرفیت پالایشگاه رو بیشتر نکردند ؟

اشکان فروتن

مدیر بازنشسته
نمیدونستم که توی لوله هم باشه . مطمئنی هست ؟
آره

منبع : کتاب طراحی مبدل های حرارتی صنعتی با ASPEN B-JAC
تالیف : مهندسان باغمیشه ، مرادزاده ، هدایت زاده و درستی

اشکان فروتن

مدیر بازنشسته
چرا خطوط انتقال گاز از دریا به خشکی توی عسلویه فقط سه خط لوله 30 اینچیه (فکر میکنم 30 بود ) ؟ چرا خصوص لوله رو بیشترنمیکنند تا گاز بیشتری شیرین سازی شه ؟ یا بعبارتی چرا ظرفیت پالایشگاه رو بیشتر نکردند ؟
این سوال علمیه یا سیاسی ؟

اشکان فروتن

مدیر بازنشسته
دوست عزیز سوالات رو فقط در تاپیک سوالات مطرح کنید
----
توی تالار مهندسی پلیمر فکر کنم راجع به رنگ مطلب باشه . . .

john zink

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
فکر نکنم سیاسی باشه . واسم سواله که چرا گاز رو بیشتر برداشت و ذخیره نمیکنند تا اینکه مثل پارسال کمبود گاز نیارن ؟
مسئله این نیست
چنتاست نیما گلم
اصلی ترینش اینه که از عمد این کار رو میکنند.(شرکت ملی گاز نازمیکنه که به پاش بیفتند)
2م اینکه فروش گازها به کشورهای هم جوار مثل ترکمنستان.
3ام مشکل هزینه برای خرید کمپرسور هم دارن!!!:surprised:
4ام با خرید کمپرسور باید ایستگاههای زیادی احداث شه (تقویت فشار)بعد یه عده نون خور هم باید استخدام کنن که اینم مشکل وزارت نفت .استخدام کنن بعد باید ...!
و....

باشه قبول پس یه سوال :
بنظرتون ذخیره کردن گاز در مخازن اطراف تهران چه توجیه اقتصادی میتونه داشته باشه ؟
یعنی افزایش ظرفیت عسلویه خیلی هزینه بر هست نسبت به ذخیره گاز اطراف تهران و استحصال مجدد آن ؟ ؟

john zink

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
چون سطح مقطع دهانشون کمتره پس سرعت بیشتره و فشار کمتره . ولی دهانه پایینتر سرعت کمتر و فشار بیشتر و هوا یا گازها از مکان با فشار بیشتر به فشار کمتر منتقل میشند و همین سبب کشش گاز به بیرون میشه .
البته حدص میزنم اینجوریه و فکر کنم تا حدودی هم درسته :)
نیما اول بگو این حدص چیه نوشتی ؟(سوتی)
درست گفتی جیگر
خوب اشکان میدونی که عوامل نیروی محرکه :
اختلاف فشار،اختلاف غلظت(پتانسیل شیمیایی)،اختلاف لول و اختلاف دما هستند .
اینها توجیه دینامیکی وحرارتی هم داره اما بهتره حفظ اسرارشه وبسنده کنیم به جواب مفید نیما جان خوب بریم سر سوالات ساده تر.;)
حالا یه سوال
آیا این مسئله که اشکان گفت درمورد تمام دودکشها صادقه؟:cool:

درست گفتی جیگر
اینها توجیه دینامیکی وحرارتی هم داره اما بهتره حفظ اسرارشه وبسنده کنیم به جواب مفید نیما جان خوب بریم سر سوالات ساده تر.;)
حالا یه سوال
آیا این مسئله که اشکان گفت درمورد تمام دودکشها صادقه؟:cool:
شما به دل نگیر جان جان . بدلیل سرعت بسیار زیاد بنده در تایپیدن است ! از این سوتی ها شاید زیاد پیدا بشه توی پستام ! :biggrin:

خوب اینجور که شما سوال پرسیدید معلومه جوابش خیره !:)
ولی نمیدونم چه مدلهاییش اینجوری نیستن
فکر میکنم بستگی به گاز خروجی داره !
مثلا واسه هوا این شرط رعایت میشه !! ( ببخشید اگه رو هوا یه چیزی پروندم ;) )

nok6600

عضو جدید
کمک

کمک

سلام من یک تاره کارم لطفا به هم کمک کنید!@
چتد وقت پیش در بخش مقالات درخواستی در بخش مقالات این درخواست رو دادم:
:)
*سلام من يك تحقيق درباره درس خوردگي فلزات به اين اسم ميخام :
انواع و كاربرد پوششها (الي و معدني و فلزي)*
و اقا
نیما این جوابو بهم داد :

*توی همین تالار موجوده . یه سرچ کنید*
من هر چی گشتم پیدا نکردم
لطف کنید لینک دانلودشو برام بذارید

mim-shimi

عضو جدید
کاربر ممتاز
لطفا بگین چه کتاب یا کتاب هایی به درد رشتمون می خوره که من از نمایشگاه بخرم؟

john zink

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
شما به دل نگیر جان جان . بدلیل سرعت بسیار زیاد بنده در تایپیدن است ! از این سوتی ها شاید زیاد پیدا بشه توی پستام ! :biggrin:

خوب اینجور که شما سوال پرسیدید معلومه جوابش خیره !:)
ولی نمیدونم چه مدلهاییش اینجوری نیستن
فکر میکنم بستگی به گاز خروجی داره !
مثلا واسه هوا این شرط رعایت میشه !! ( ببخشید اگه رو هوا یه چیزی پروندم ;) )
خیلی ساده است فلر دیگه
انقدر فلوریت بالاست که این مورد چندان دخیل نیست .فکرش رو بکن جریانب با عدد ماخی برابر 1 یعنی چی! یعنی صوت
لامسب چیه این فلرنه؟
این موردی که اشکان گل گفت فقط مصداق دودکشهایی که درواقع مثل اگزوز عمل می کنند یا مثل کوره های آجرودودکش های عادی خونه و.. است نه فلر
یعنی برای chimeny صادقه یا exhast

akbarpour

کاربر فعال
gas electrical ?
نشنیدم تا حالا !
یا گازی باید باشه یا برقی یا سوختش از هیدروکربن های سنگینه ...

سلام
چنانچه می دانید از مولکولارسیو جهت آبگیری استفاده می شود در نهایت پس از مدتی کار کرد مولکولار سیو از آب اشباع شده و نیاز به احیا خواهد داشت جهت اینکار از گاز گرم (ترجیحا نیتروزن گازی) استفاده می گردد که جهت گرم گردن گاز فوق روشهای متفاوتی وجود دارد که یکی از این موارد هیتر الکتریکی می باشد از این نمونه هیتر ها علاوه بر ستونهای فوق در پلنت های تولید نیتروزن و اکسیژن مایع نیز استفاده می شود. اگر کسی بتواند کمک کند خوشحال می شوم

vaio

عضو جدید
;)اگه میشه لطف کنید در مورد مفهوم selectivity یه مختصر توضیح بدید.....و اینکه چرا اکترونهای پیوند آلکان برای واکنشگر خارجی غیر قابل دسترس هست....

akbarpour

کاربر فعال
خوب موجب تلاطم و ایجاد اغتشاش میشه و با ایجاد جریان توربولانت از نشست و ته نشین شدن مواد جامد که سبب گرفتگی میشوند جلوگیری میشه

به نکته فوق من اضافه می کنم که وجود بافل می تواند نقاط با سرعت صفر را زیاد هم کند که عملا رسوب گرفتگی را زیاد می کند البته من وجود بافل را لازم می دانم اما وظیفه اصلی آن را جلوگیری از رسوب نمی دانم

maryam_63

عضو جدید
bale,be dardam mikhore.age momkene baram befrestinbebakhshidin maghale farsiye ya tarjomas.age tarjomas va baratoon momkene mishe englisisham befrestin?kheili mamnoooonam :gol:

به نکته فوق من اضافه می کنم که وجود بافل می تواند نقاط با سرعت صفر را زیاد هم کند که عملا رسوب گرفتگی را زیاد می کند البته من وجود بافل را لازم می دانم اما وظیفه اصلی آن را جلوگیری از رسوب نمی دانم
خوب بله همون ایجاد اغتشاشه . منظور منم همین بود
ولی وضیفه اصلیش ایجاد سطح تماس بیشتر جهت انتقال حرارت بیشتر و بهتره

amir agha

عضو جدید
در خواست کمک

در خواست کمک

با سلام . گزارش کار شیمی معدنی رو می خواستم . اگر دوستان دارن ما رو هم بی نصیب نذارن . ممنون:)

;)اگه میشه لطف کنید در مورد مفهوم selectivity یه مختصر توضیح بدید.....و اینکه چرا اکترونهای پیوند آلکان برای واکنشگر خارجی غیر قابل دسترس هست....
میشه سوالتونو واضح تر بپرسید ؟
selectivity در مورد آلکان منظورتونه ؟ !!
آلکانها سیر شده هستند واسه همین کمتر تمایل دارن که با واکنشگر ها واکنش بدهند و پیوند تشکیل دهند.
سلکتیوویتی هم در مورد غشا هست . در زمینه آلکانها من نشنیدم تا حالا !

سلام من یک تاره کارم لطفا به هم کمک کنید!@
چتد وقت پیش در بخش مقالات درخواستی در بخش مقالات این درخواست رو دادم:
:)
*سلام من يك تحقيق درباره درس خوردگي فلزات به اين اسم ميخام :
انواع و كاربرد پوششها (الي و معدني و فلزي)*
و اقا
نیما این جوابو بهم داد :

*توی همین تالار موجوده . یه سرچ کنید*
من هر چی گشتم پیدا نکردم
لطف کنید لینک دانلودشو برام بذارید
خوب یه سرچ کنید با نام خوردگی واستون پیدا میشه دیگه
این تاپیک خوردگی : http://www.www.www.iran-eng.ir/showthread.php?t=16485&highlight=corrosion
بقیش رو هم میتونید پیدا کنید
اینم لینک کتاب خوردگی در پالایشگاه به زبان اصلی :
http://www.www.www.iran-eng.ir/showthread.php?t=26223&highlight=corrosion

سلام
چنانچه می دانید از مولکولارسیو جهت آبگیری استفاده می شود در نهایت پس از مدتی کار کرد مولکولار سیو از آب اشباع شده و نیاز به احیا خواهد داشت جهت اینکار از گاز گرم (ترجیحا نیتروزن گازی) استفاده می گردد که جهت گرم گردن گاز فوق روشهای متفاوتی وجود دارد که یکی از این موارد هیتر الکتریکی می باشد از این نمونه هیتر ها علاوه بر ستونهای فوق در پلنت های تولید نیتروزن و اکسیژن مایع نیز استفاده می شود. اگر کسی بتواند کمک کند خوشحال می شوم
در مورد پلنت تولید نیتروژن کمک میخوای ؟
ضمنا واسه احیا مولکولار سیو از جریان هوای داغ معمولا استفاده میشه ....

akbarpour

کاربر فعال
در مورد پلنت تولید نیتروژن کمک میخوای ؟
ضمنا واسه احیا مولکولار سیو از جریان هوای داغ معمولا استفاده میشه ....

قبلا توضیح دادم جهت آبگیری از حلال می خواهم (البته بعد از تقطیر) هدف جداسازی آب اشباع آن می باشد .
در خصوص گاز هم گفتم بطور کلی انتخاب اول همیشه نیتروژن گازی می باشد اما چون معمولا تهیه هوا در صنعت راحت تر است از هوا استفاده می شود و گرنه بهرحال خود هوا هم کمی رطوبت دارد اگرچه بعد از کمپرسور رطوبت گیری شده باشد .
در ضمن برای مواردیکه استفاده از مواد قابل اشتعال صورت می گیرد استفاده از هوا توصیه نمی شود

vaio

عضو جدید
ای بابا این دو تا سئوال مجزاست یکی از موازنه و اون یکی هم از شیمی آلی ....متوجه شدید . ...اونی هم که در مورد آلکانها نوشتم یه طوری ربطش بدین به انواع پیوند( پای و سیگما)و بحث قطبیت(جوابشو یه جایی خوندم ولی نمی دونم کجا) اون چیزی که شما نوشتید دلیل اینکه چرا تمایل آلکا نها برای واکنش پذیری کمه....

پیرجو

مدیر ارشد
مدیر کل سایت
مدیر ارشد
این کتاب فکر کنم به کار بخوره:

Handbook of Electrical Engineering: For Practitioners in the Oil, Gas and Petrochemical Industry
by: Alan L. Sheldrake
دربارش تحقیق کن ببین خوبه؟

مقاله ای که می خوام ...درباره ی -------------->>Carbon nano-tubes application of drugs باید از سایت های زیر باشه!! که هیچ کس نمی تونه بهش دسترسی پیدا کنه.
و باید حدودا 7-8 صفحه ای باشه!! :cry:
www.interscience.wiley.com
www.springerlink.com
http://pubs.acs.org
www.sciencedirect.com

پیش تر از زحمات شما ممنونم !!! :gol:
توی این تاپیک گفته میتونه از سایت www.sciencedirect.com مقاله بگیره !

http://www.www.www.iran-eng.ir/showthread.php?t=27239&highlight=sciencedirect&page=2

یه سر بزن
ضمنا اگه به استاد ارجمندتون مراجعه کنید میتونید بهش بگین که واستون از سایت www.sciencedirect.com مقاله رو دانلود کنه .
همه دانشگاه ها به احتمال زیاد با اون سایت مشترکند......

ای بابا این دو تا سئوال مجزاست یکی از موازنه و اون یکی هم از شیمی آلی ....متوجه شدید . ...اونی هم که در مورد آلکانها نوشتم یه طوری ربطش بدین به انواع پیوند( پای و سیگما)و بحث قطبیت(جوابشو یه جایی خوندم ولی نمی دونم کجا) اون چیزی که شما نوشتید دلیل اینکه چرا تمایل آلکا نها برای واکنش پذیری کمه....
سوالهای مجزا رو لطف کنید بصورت مجزا یا با شماره مشخص کنید نه با نقطه چین!
اگه خیلی واستون مشکله تفکیک سوالها میتونید یکی یکی سوال بپرسید :)

خوب در مورد آلکانها که همه پیوندهاشون سیگماست ( درست یادم نیست . یادم رفته )
پیوند پای فکر میکنم بدلیل قطبیت نسبت به سیگما قویتره .
پس .... دیگه خودتون ربطش بدید :)
در مورد سوال سلکتیویتی میشه بگید چه قسمتی از موازنه سلکتیویتی داره ؟
شما چرا اینقدر مبهم سوال میپرسید ؟ selectivity رو واسه چه بخشی از موازنه میخوای؟

معنی لغوی selectivity یعنی انتخاب پذیری . مثلا در مورد غشاها selectivity خاصیتی است برای تقسیو بندی غشاها . هر غشایی که بتواند ماده مورد نظر رو بهتر از محلول جدا کنه selectivity بهتری نسبت به سایرین داره
موفق باشید

اشکان فروتن

مدیر بازنشسته
درست گفتی جیگر
حالا یه سوال
آیا این مسئله که اشکان گفت درمورد تمام دودکشها صادقه؟
:cool:
بذار یه غلط ازت بگیرم : اختلاف لول ؟؟؟
از آنجایی که دهانه دودکش ما همگرا هست ، برای اعداد ماخ زیر یک کاهش فشار پیدا میکنیم و کاهش فشار به سمت بیرون برای ما مکش ایجاد میکنه
ولی اگه عدد ماخ ما از یک بره بالاتر ، همونطوری که جان گفت ، ما دیگه شاهد مکش نخواهیم بود
ولی آیا در دودکش های عادی مثل برج خنک کننده ، به عدد بالاتر از یک میرسیم؟

بالا