سلام من نیاز شدیدی به طراحی این آزمایش دارم ممنون میشم اگه راهنمایی کنید:
طراحی آزمایش تعیین کننده واکنش گر محدود کننده
خب شما آزمایشی رو که میخوایی انجام بدی حتما براش یه واکنش با یه استوکیومتری تعریف شده وجود داره که هر کدوم از مواد اولیه یه ضریب دارن تو واکنش اگه تعداد مول شرکت کننده در واکنش برای هر واکنش گر رو داشته باشیم و تعداد مول رو هر واکنش گر رو تقسیم به ضریبش کنیم برای واکنشگری که عدد کوچکتری بدست میاد اون میشه محدود کننده...
حالا اگه مول ماده اولیه رو نداشته باشیم مثلا ترازو نداشته باشیم تا بتونیم مول هر ماده رو حساب کنیم یا اصلا نمیدونم واکنشگرها چه موادی هستند و عدد جرمیشون رو نداشته باشیم..واکنشی رو در نظر میگیریم که طی واکنش تغییری ماکروسکوپیک رو بتونیم شاهد باشیم مثلا تغییر رنگ -ایجاد بخار و دود -تغییر انتالپی شدید-
یکی از مواد اولیه رو به دلخواه تو بشر میریزیم و اون یکی رو اهسته با توجه به شرایط ازمایش بهش اضافه میکنم اگه در حین اضافه کردن شاهد این بودیم که خواص ماکروسکوپیکی که در حال تغییر بود و قابل مشاهده بود ثابت موند و اون ماده ای که در حال اضافه کردنش هستیم هنوز وجود داره خب مسلما اون ماده ای رو که اول کار ریخیتیم توی بشر میشه محدود کننده ولی اگر کل واکنشگری رو که توی دستمونه و داریم اضافه میکنیم رو به محتویات بشر اضافه کردیم و تا لحظه اخر تغییرات خواص ماکروسکوپیک رو شاهد بودیم ماده ای که داره اضافه میشه میشه واکنشگر محدود کننده...
موفق باشین