سلام.میتونید این مقاله رو بهم بدین .
http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/pola.10960/abstract
خیلی ممنون.![]()
شما امر کن
در ابتدا در محیط باز هستش که وسیله یک سری مکنده هوا جذب میشه (یک چیزی مثل محیط کارگاه یا آزمایشگاه رو در نظر بگیر که مثلا با هود هوا رو می کشند)
حجمش نباید خیلی زیاد باشه (حقیقت امر اطلاع دقیق ندارم که غلظت یا دبی مکش چقدره و دنبالش هستم که اطلاعات بگیرم) ولی می دونم که بخارات اسید سولفوریک هست که احتمالا از روی یک محلول حاوی اسید سولفوریک بلند میشه و وارد هوا میشه.
ببخشید من یه چیزی رو متوجه نشدم، الان کارگاه یا ازمایشگاه میشه محیط باز؟! واضحتر میشه بگی؟
http://www.www.www.iran-eng.ir/images/smilies/biggrin.gifآره راست میگی ...
منظورم محیط بسته. به هر حال این خیلی مهم نیست ، چون هوای آلوده به اسید سولفوریک به وسیله هود جمع میشه تا حدود زیادی.
باید ppm اسید رو در هوا بدونیم
میدونی مقدار مجازش چقدره؟
یک جا خوندم ، برای 8 ساعت کار ، یک میلی گرم در هر متر مکعب هوا
حالا مشکل اینجاست که چجوری میشه مقدار اسید سولفوریک داخل هوا رو به دست آورد ؟
من از یکی از دوستانم در پالایشگاه خواستم در رابطه با دستگاه Gas Test سوال کنه از بچه های HSE تا ببینم آیا دستگاهی که مقدار اسید سولفوریک رو تعیین کنه هم وجود داره یا نه.
یک جا خوندم ، برای 8 ساعت کار ، یک میلی گرم در هر متر مکعب هوا
حالا مشکل اینجاست که چجوری میشه مقدار اسید سولفوریک داخل هوا رو به دست آورد ؟
من از یکی از دوستانم در پالایشگاه خواستم در رابطه با دستگاه Gas Test سوال کنه از بچه های HSE تا ببینم آیا دستگاهی که مقدار اسید سولفوریک رو تعیین کنه هم وجود داره یا نه.
دستگاه gas tes فقط درصد اکسیژن و lel رو نشون میده
تو همون کتابی که واست گذاشتم فکر کنم صفحه 22 خود کتاب یه روش جمع اوری ذرات ریز اسید سولفوریک رو گذاشته
فکر کنم تو فصل های پایانیش روش های انالیز و دستگاه های اندازه گیری اسید و به طور کل الاینده ها رو گذاشته باشه، راستش خیلی وقت پیش کتاب رو دیدم یادم نیست دقبقا کدوم فصل هست
این کتاب برای واحد های تولید اسید سولفوریک هست الاینده ها رو در این واحد ها بررسی می کنه
نه ، پروژه پایانیم این نیست ، غش غش
اتفاقا خیلی خوب اشاره کردی ، کربن فعال یکی از جاذب هاییه که اسید سولفوریک و به طور کل ذرات آلوده کننده هوا رو خیلی راحت و خوب جدا می کنه و به طور کلی در دستگاه های تصفیه هوا (صنعتی - خانگی) مورد استفاده قرار می گیره .
سرد کردن هم بهش فکر نکردم ولی موضوع جالبی می تونه باشه ، روش فکر می کنم . مرسی
از بابت کتاب هم ممنون
یک راه دیگه هم خنثی کردن اسید با باز هست که این هم تا حدود زیادی جواب میده .
از دوستان اگه کسی فکر دیگه ای به ذهنش می رسه خوشحال میشم بشنوم .
نمیدونم شاید نظر من خنده دار باشه ولی ایا امکانش هست مشابه کاتالیزوری که توی اگزوز ماشین برای جذب گازهای سمی خودرو میزارند یه چیزی درست کرد؟
شما امر کن
در ابتدا در محیط باز هستش که وسیله یک سری مکنده هوا جذب میشه (یک چیزی مثل محیط کارگاه یا آزمایشگاه رو در نظر بگیر که مثلا با هود هوا رو می کشند)
حجمش نباید خیلی زیاد باشه (حقیقت امر اطلاع دقیق ندارم که غلظت یا دبی مکش چقدره و دنبالش هستم که اطلاعات بگیرم) ولی می دونم که بخارات اسید سولفوریک هست که احتمالا از روی یک محلول حاوی اسید سولفوریک بلند میشه و وارد هوا میشه.
نمیدونم این نظرم چقدر عملیه ولی فکر کنم میشه یک حوضچه از آهک و آب درست کرد که با هم زدن ان یک حوض آب آهک درست بشه و هوای حامل اسید را از ان عبور داد
تا اسید توسط آب آهک جذب بشه
این روش فکر کنم ارزان ترین راه باشه چون اب و اهک و حوض توی چند ده متر زمین گوشه ای از مجتمع های نفت و گاز و پتروشیمی همه جا پیدا میشه
و اگر مقدار اسید کم باشه یک حوضچه چند ده متری مدت زیادی میتونه اسید رو جذب کنه.
اگر هم یک کار تمیز بخوایم انجام بدیم میشه اب اهک را با یک فیل تر تصفیه کرده وارد یک مخزن کرد که هوای حاوی اسید سولفوریک از داخل ان عبور کنه و اسید جذب بشه.
البته ایده و راه حل زیاده و باید جستجو کنید.
حالا این ایده ها چقدر عملی هستند و چقدر مفید هستند را نمیدونم فقط خواستم توی بحث شرکت کنم![]()
من که نتونستم دانلودش کنم ، سرور خوبی نداشت . حالا باز امتحان می کنم و اگه نشد ممکنه کمک بگیرم از شما هم![]()
ایده قشنگیه ، فکر کنم کاتالیزور پرواسکایت بود که تو اگزوز استفاده می شد . حالا مهم اینجاست که استفاده از این کاتالیزور به صرفه هست یا نه ؟ و اگه هست می تونه رو اسید سولفوریک هم تاثیری داشته باشه ؟
اپلودش می کنم برات میذارم ..چون کاملا مربوط به اسید سولفوریک هست
وجود گوگرد یا همون سولفور باعث مسمومیت مبدل کاتالیستی یا همون کاتالیست خودرو میشه !!!!! که البته در بنزین و گازوئیل موجود در ایران مقدارش بالاست ! (در اتومبیل های ایران هم اثری از مبدل کاتالیستی نیست! یعنی اگر هم بذارن فرقی نمی کنه چون کاتالیست زود دی اکتیو میشه!!!!!!!!) ( پروژت برای هوای تهران که میزان گوگردش که بعد اسید سولفوریک میشه خوبه!)![]()
اسید سولفوریک هم مشتقات گوگرد هست و فکر کنم همین تاثیر رو بر کاتالیست داره و کاتالیست رو دی اکتیو میکنه.
اما این کاتالیستها چون از پلاتین هستن گرون هم هستن ! یه چیز دیگه هم بگم ، تو پروژه های جدید سعی میشه تا حتی الامکان مواد قابل بازیابی باشن و گرون هم نباشن ! من برات جاذب ها و *****ها رو گفتم که از مواد فلزی نیست...... چون مواد معدنی گرون هست و بازیابی اونها سخته و درنتیجه هزینه بر!
الان برای ساخت یه جاذب از قالب های اهنی استفاده میشه که بهترین نوع تخلخل ایجاد میکنه .... اما چون ماده اولیه اهن داره گرون هست و برا تولید مناسب نیست.
سلام.یه موضوع مناسب برای درس مقدمات مهندسی مقدمات نفت میخواستم لطفازودزودواسم مطلب پیداکنید![]()
سلام خدمت همگی مهندسان عزیز اگه کسی یه بانک خوب ازلغات مهندسی شیمی رو داره(البته بامعنی فارسی )لطف کنه واسه دانلود بزاره.ازهمتون تشکرمیکنم
با عرض سلام و خسته نباشید
یه سوال داشتم؛
چرا فلزات گروه VIII B کارایی کاتالیستی بالایی دارند؟