درخواست های مرتبط با | پرسش های درسی مهندسی شیمی

butterfly_سبز

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
سوال از مهندسین محترم

سوال از مهندسین محترم

سلام
من دنبال حلال چسب آکواریوم ( نام علمی و نام صنعتی اون) میگردم.
کسی از دوستان میتونه کمکم کنه؟:que:

nayebaghaee

عضو جدید
تخليه MTBE از كشتي

تخليه MTBE از كشتي

سلام

براي تخليه ماده MTBE از كشتي به مخازن ايا استفاده از FLEXIBLE HOSE مجازه يا نه حتماً از بازوي بارگيري بايد استفاده بشه؟ اگه استاندارد خاصي واسه آن داريد ممنون ميشم كمك كنيد
EMAIL:NAYEBAGHAEE@GMAIL.COM

حــامد

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
سلام
استاد درس طرح و اقتصاد کارخانه ازمون یه پروزه ای خواسته که توی این پروژه باید فرایند تولید آبمیوه رو کامل براش توضیح بدیم و علاوه بر اون از نظر قیمت مواد اولیه، محصول،دستگاه ها و حتی زمین کارخانه و ... ان را بررسی کنیم .
کسی می تونه کمکم کنه؟
8 نمره داره!
فقط هم 1 ماه دیگه وقت دارم!!!!!

خوب پروژه شما امکان سنجی هست خوبیش اینه که شما برای قیمت مواد اولیه مشکل نداری
اولین کار اینه که دنبال pfd واحد باشی و ببینی چه تجهیزاتی لازمه بعد تعداد کارگر مورد نیاز و بقول شما قیمت زمین و هزینه های یوتیلیتی و از اونا مهمتر قیمت محصولات رو باید تعیین کنی

حــامد

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
سلام

براي تخليه ماده MTBE از كشتي به مخازن ايا استفاده از FLEXIBLE HOSE مجازه يا نه حتماً از بازوي بارگيري بايد استفاده بشه؟ اگه استاندارد خاصي واسه آن داريد ممنون ميشم كمك كنيد
EMAIL:NAYEBAGHAEE@GMAIL.COM

امیدوارم به دردتون بخوره:

پیوست ها

• p80.PDF
    22.2 کیلوبایت · بازدیدها: 0

حــامد

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
کسی یادش هست تو سیالات درباره محاسبه ابعاد گردابه ها چیزی خوندیم یا نه؟

اصلا بذارید سوالم رو بگم.
یک جریان رو از پهلو وارد یک مخزن (حاوی همان ماده) میکنیم. به دلیل سرعت جریان ورودی یک جریان گردابی داخل مخزن ایجاد میشه.
هدف محاسبه ابعاد گردابه ایجاد شده است.
میدونم که ابعاد گردابه ایجاد شده به ویسکوزیته ، دانسیته و دبی جریان ورودی وابسته است.
اما محاسبات ....؟:redface:
میشه کمکم کنید.
ممنون :smile:

فکر کنم باید با نرم افزارهای شبیه ساز سیالاتی مثل cfx و fluent شبیه سازیش کنید
:cool:

hex6789

عضو جدید
نمودار استندینگ-کتز رو حتما خیلی از شما دیدین، مربوط میشه به محاسبه ضریب تراکم پذیری گاز طبیعی از روی دما و فشار نقصانی آن ... این نمودار مربوط میشه به داده های تجربی این دو تا دانشمند ...
حالا می خواستم ببینم کسی می دونه اعداد دقیق این داده های نمودار (که براساس اونا رسم شده) رو میشه از جایی پیدا کرد؟ :redface:
مسلما بدترین راه اینه بخوایم با خطای بالا با چشم بخونیم و کم کم وارد نرم افزاری مثل اکسل کنیم :cry:

afs@ane

عضو جدید
خوب پروژه شما امکان سنجی هست خوبیش اینه که شما برای قیمت مواد اولیه مشکل نداری
اولین کار اینه که دنبال pfd واحد باشی و ببینی چه تجهیزاتی لازمه بعد تعداد کارگر مورد نیاز و بقول شما قیمت زمین و هزینه های یوتیلیتی و از اونا مهمتر قیمت محصولات رو باید تعیین کنی
سلام آقا حامد
ممنون بابت جوابتون
pfd کارخانه رو راحت در اختیار قرار می دن؟

majid511

عضو جدید
كمممممممممممممممممممممممك

كمممممممممممممممممممممممك

سلام.من يك سايت براي تحقيق در مورد عناصر جدول تناوبي ميخواستم. لطفا كمك كنيد.ممنون

hex6789

عضو جدید
جواب این مساله هارو میخواستم :) مربوط به درس ترمودینامیک 2 :

1. مطلوب است ضریب ژول تامسون برای گازی که از معادله ی واندروالس پیروی میکند؟

2.مطلوب است محاسبه GR/RT برای معادله ی ردلیش کوانگ در دمای T=232 C و فشار p=26 atm .

آقا دمتون گرم خیلی گیرم:confused::w10::w05::w20::w18:
من هم چنان منتظر جوابم دوست عزیز :smile:

یه مشکلی که وجود داره حاصل انتگرال Z/P بر حسب P (فشار) از 0 تا 26 اتمسفر هستش، این انتگرال به صورت عددی باید حل بشه، چون مرتب کردن Z برحسب P از درجه 3 میشه و باید در هر مرحله برحسب فشار، Z را حساب کنیم تا بتونیم انتگرال بگیریم و بدست آوردن Z برحسب تابعی از P تقریبا در حد توان ما نیست :confused:
در واقع تابع Z به صورت: Z^3+A*Z^2+B*Z+C=0 قابل حل هستش که به راحتی در دما و فشار مورد نظر (دقت کنید که باید در تعداد نقاط زیادی از 0 تا 26 اتمسفر انتگرال بگیریم) حاصلش محاسبه میشه و بعد با دستور سیمپسون یا تریپزودال حاصل انتگرال بدست میاد ...
حالا نمیدونم چه مقدار واضح توضیح دادم اما بعید می دونم با دست بشه حلش کرد چون همون طور که گفتم ما تابعی به صورت : Z=f(p)z نداریم تا داخل این انتگرال قرار بدیم:
G(R)/RT=Int[(Z-1)/P.dP]h
شاید سخت به نظر بیاد اما با مطلب واقعا حلش واسم لذت بخشه ، البته بسیار interactive میشه و برای دماها و فشارهای دیگه هم جواب میده ...
در ضمن مقاله با عنوان خواص اضافی ترمودینامیکی با پایه معادلات حالت درجه 3 وجود داره که من درخواست دادم و گرفتمش اما متاسفانه یه حل پیچیده و تجربی (تقریبی) داره :eek:

به هر حال من منتظر شمام تا اگه می خواین بنویسم برنامشو :heart:

Hamid Reza.M

مدیر بازنشسته
سلام.من يك سايت براي تحقيق در مورد عناصر جدول تناوبي ميخواستم. لطفا كمك كنيد.ممنون

سلام

به لینک زیر مراجعه کنید.

جدول تناوبی

بر روی هر عنصر که کلیک کنی اطلاعات جالبیو بدست میاری که بعضیاش شامل فیلم و عکس هستش.

موفق باشی:gol:

mani7610

عضو جدید
help

help

با سلام
من مهندسي شيمي گرايش صنايع غذايي ميخونم و اين ترم كارآموزي برداشتم و بايد در تابستان بگذرونمش.
اما هيچ آشنايي ندارم كه منو به كارخونه معرفي كنه و تا حالا به كارخونه هايي كه مراجعه كردم،هيچ كدوم كارآموز قبول نكردن براي فصل تابستون،
ازدوستاني كه كارخونه يا آشنايي در استان تهران ويا ترجيحا كرج دارن خواهشمندم، شماره و يا آدرس فرد يا كارخانه ي مورد نظر رو بدن تا هماهنگ كنم و كارآموزيم رديف بشه،
اگه سفارشم كنين ممنون ميشم،
لطفا دريغ نفرمايين و اگه آشنايي توي يكي از كارخونه هايي كه گرايش منو قبول ميكنن دارين ويا كاري از دستتون بر مياد مساعدت كنين،
ببخشين كه زياد شد
با تشكر;)

S H i M A

کاربر فعال تالار شیمی
کاربر ممتاز
جهنم اگزوترم است یا اندوترم؟!

جهنم اگزوترم است یا اندوترم؟!

میگن جواب یک دانشجوی دانشگاه واشینگتن به یک سؤال امتحان شیمی

آنچنان جامع و کامل بوده که توسط پروفسورش در شبکه جهانی اینترنت

پخش شده و دست به دست میگرده و خوندنش سرگرم‌کننده است...

پرسش: آیا جهنم اگزوترم (دفع‌کننده گرما) است یا اندوترم (جذب‌کننده

گرما)؟

اکثر دانشجویان برای ارائه پاسخ خود به قانون بویل-ماریوت متوسل شده

بودند که می‌گوید حجم مقدار معینی از هر گاز در دمای ثابت، به طور معکوس

با فشاری که بر آن گاز وارد می‌شود متناسب است. یا به عبارت ساده‌تر در

یک سیستم بسته، حجم و فشار گازها با هم رابطه مستقیم

دارند.

اما یکی از آنها چنین نوشت:

اول باید بفهمیم که حجم جهنم چگونه در اثر گذشت زمان تغییر می‌کند.

برای این کار احتیاج به تعداد ارواحی داریم که به جهنم فرستاده می‌شوند.

گمان کنم همه قبول داشته باشیم که یک روح وقتی وارد جهنم شد، آن را

دوباره ترک نمی‌کند.

پس روشن است که تعداد ارواحی که جهنم را ترک می‌کنند برابر است با

صفر.

برای مشخص کردن تعداد ارواحی که به جهنم فرستاده می‌شوند، نگاهی

به انواع و اقسام ادیان رایج در جهان می‌کنیم. بعضی از این ادیان می‌گویند

اگر کسی از پیروان آنها نباشد، به جهنم می‌رود. از آن جایی که بیشتر از یک

مذهب چنین عقیده‌ای را ترویج می‌کند، و هیچکس به بیشتر از یک مذهب

باور ندارد، می‌توان استنباط کرد که همه ارواح به جهنم فرستاده می‌شوند.

با در نظر گرفتن آمار تولد نوزادان و مرگ و میر مردم در جهان متوجه می‌شویم

که تعداد ارواح در جهنم مرتب بیشتر می‌شود.

حالا می‌توانیم تغییر حجم در جهنم را بررسی کنیم:

طبق قانون بویل-ماریوت باید تحت فشار و دمای ثابت با ورود هر روح به جهنم

حجم آن افزایش بیابد.

اینجا دو موقعیت ممکن وجود دارد:

۱) اگر جهنم آهسته‌تر از ورود ارواح به آن منبسط شود، دما و فشار به تدریج

بالا خواهند رفت تا جهنم منفجر شود.

۲) اگر جهنم سریعتر از ورود ارواح به آن منبسط شود، دما و فشار به تدریج

پایین خواهند آمد تا جهنم یخ بزند.

اما راه‌حل نهایی را می‌توان در گفته همکلاسی من ترزا یافت که می‌گوید:

«مگه جهنم یخ بزنه که با تو ازدواج کنم!»

از آن جایی که تا امروز این افتخار نصیب من نشده است (و احتمالاً هرگز

نخواهد شد)، نظریه شماره ۲ اشتباه است: جهنم هرگز یخ نخواهد زد و

اگزوترم است.

تنها جوابی که نمره کامل را دریافت کرد، همین بود!

آخرین ویرایش:

ata22

عضو جدید
سلام.مقاله ای در رابطه با سیلیکازل می خواهم.لطفا همکاری فرمایید.با تشکر.

msmshavi

عضو جدید
من هم چنان منتظر جوابم دوست عزیز :smile:

یه مشکلی که وجود داره حاصل انتگرال Z/P بر حسب P (فشار) از 0 تا 26 اتمسفر هستش، این انتگرال به صورت عددی باید حل بشه، چون مرتب کردن Z برحسب P از درجه 3 میشه و باید در هر مرحله برحسب فشار، Z را حساب کنیم تا بتونیم انتگرال بگیریم و بدست آوردن Z برحسب تابعی از P تقریبا در حد توان ما نیست :confused:
در واقع تابع Z به صورت: Z^3+A*Z^2+B*Z+C=0 قابل حل هستش که به راحتی در دما و فشار مورد نظر (دقت کنید که باید در تعداد نقاط زیادی از 0 تا 26 اتمسفر انتگرال بگیریم) حاصلش محاسبه میشه و بعد با دستور سیمپسون یا تریپزودال حاصل انتگرال بدست میاد ...
حالا نمیدونم چه مقدار واضح توضیح دادم اما بعید می دونم با دست بشه حلش کرد چون همون طور که گفتم ما تابعی به صورت : Z=f(p)z نداریم تا داخل این انتگرال قرار بدیم:
G(R)/RT=Int[(Z-1)/P.dP]h
شاید سخت به نظر بیاد اما با مطلب واقعا حلش واسم لذت بخشه ، البته بسیار interactive میشه و برای دماها و فشارهای دیگه هم جواب میده ...
در ضمن مقاله با عنوان خواص اضافی ترمودینامیکی با پایه معادلات حالت درجه 3 وجود داره که من درخواست دادم و گرفتمش اما متاسفانه یه حل پیچیده و تجربی (تقریبی) داره :eek:

به هر حال من منتظر شمام تا اگه می خواین بنویسم برنامشو :heart:

خودم هم میدونم که با مطلب خیلی راحت میشه به جواب رسی منتها من دست نویس باید تحویل بدم

البته اصل موضوع سوال اولم بود که هیچ جا جوابش پیدا نمیشه ;)

sami-jun

عضو جدید
اطلاعات راجب فاز 1 پارس جنوبی میخوام

اطلاعات راجب فاز 1 پارس جنوبی میخوام

سلام دوستان من یه پروژه راجب (طراحی بستر جاذب برای جداسازی مرکاپتان ها) از جریان خوراک گازی فاز 1 پارس جنوبی با غربال ba یا bx دارم که باید اطلاعاتی راجب مقدار جاذب/طول و قطر بستر/سیکل کاری و زمان پایان جذب داشته باشم و بعد با اسپن طراحی کنم کسی میتونه به من کمک کنه؟
مقاله ای در این زمینه ندارید؟

زهرا صفدری

عضو جدید
سلام به همه دوستان عزیز
من برای ترجمه مطالبی که واسه پروژم سرچ کردم احتیاج به یه نرم افزار ترجمه خوب دارم.

کیست که مرا یاری کند؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
سلام برای ترجمه من به تو نرم افزار پارس رو توصیه می کنم

vista-pc

عضو جدید
سلام
من یک درخواست داشتم اینکه من قراره فصل 26 شیمی عمومی 2 رو کنفرانس بدم میخواست بدونم اگه مقاله ای یا جزوه ای یا کتابی هست که کمکم کنه راهنمایی کنید.
مرسی.

moein.m

عضو جدید
سلام با این وقت کمتون بهترین کار استفاده از google.translate.com هست

hex6789

عضو جدید
خودم هم میدونم که با مطلب خیلی راحت میشه به جواب رسی منتها من دست نویس باید تحویل بدم

البته اصل موضوع سوال اولم بود که هیچ جا جوابش پیدا نمیشه ;)

من اگه استاد بودم، اینو پروژه اختیاری برای درس سه واحدی با سه نمره تشویقی تعیین می کردم :biggrin:

hex6789

عضو جدید
سلام
من یک درخواست داشتم اینکه من قراره فصل 26 شیمی عمومی 2 رو کنفرانس بدم میخواست بدونم اگه مقاله ای یا جزوه ای یا کتابی هست که کمکم کنه راهنمایی کنید.
مرسی.

شیمی عمومی 2 چیه :eek: من ندیدم تو چارت رشتمون :cry:
تازه فصل 26 کدوم کتاب!؟ :confused:

hex6789

عضو جدید
سلام.مقاله ای در رابطه با سیلیکازل می خواهم.لطفا همکاری فرمایید.با تشکر.

سيليکاژل اولين بار در سال 1919 ميلادي توسط پروفسور شيميدان به نام والتر . آ . پاتريک از دانشگاه جان هاپکينز بالتيمور به ثبت رسيد . اگر چه قبل از آن در ماسک هاي ضد گاز در جنگ جهاني اول استفاده مي شده است براي مقابله با گاز هاي سمي و گاز هاي اشک آور و در جنگ جهاني دوم در نگه داري تجهيزات و مهمات و داروي پني سيلين در بهترين شرايط . البته بعضي از محققان تاريخ کشف آن را به سال 1640 هم نسبت مي دهند . کاربرد ها در صنايع تهويه ، صنايع جنگ ، الکترونيک ، دارو سازي و کروماتوگرافي ستوني و صنايع غذايي ، در تهيه بنزين با اکتال بالا ، تهيه برتادين از الکل و همچنين جزء لاينفک فرايند ساخت لاستيک مي باشد . سيليکاژل يک جسم پر منفذ دانه دانه اي (گرانول) مي باشد از واکنش شيميايي بين سيليکات سديم (شيشه مايع) و اسيد سولفوريک ساخته مي شود . اکسيد سيليسيوم يا سيليکا با علامت اختصاري sio 2ترکيب شبيه ماسه هاي دريا دارد و برخلاف اسم آن ژل نيست بلکه جامد است . تفاوت بين سيليکاژل و ماسه در اين است که ماسه يک جسم کريستالي (بلوري) و بدون منفذ است در صورتي که سيليکاژل يک جسم غير کريستالي و بي نظم و با منافذ بسيار زياد مي باشد . قطر منافذ موجود 5 الي 3000 آنگستروم مي باشد و توانايي جذب مولکول ها تا اين ابعاد را خواهد داشت .

غالبا به صورت دانه دانه اي توليد مي شود ولي در بعضي مصارف خاص به صورت پودر ريز با ميانگين اندازه ي 63-40 ميکرومتر هم ساخته مي شود . در داخل هر دانه گرانول يک شبکه از سوراخ هاي ميکروسکوپي وجود دارد که مي تواند آب را در خود نگه دارد که به اين پديده جذب سطحي (جامد) يا adsorption مي گويند .

سيليکاژل به دست آمده از نظر ساختاري بدون شکل مي باشد ولي از نظر ظاهري شبيه دانه هاي کريستال به نظر مي آمد و هم جنين مي توان گفت که سيليکاژل يک ماده جذب کننده بي بو ، بي مزه و غير سمي مي باشد . - فرمول شيميايي sio 2- وزن مولکولي 08/60- نقطه ذوب 1610- نقطه جوش 2230قابل ذکر است که به هر سيليکاتي که قابليت جذب آب را داشته باشد زئوليت گفته مي شود که مي تواند از ترکيب از ترکيب عناصر ديگر با سيليکا (sio 2)به دست مي آيد مانند سيليکات آلومينيوم (Alsio 2) بعضي مواقع دانستن زمان به اشباع رسيدن سيليکاژل بسيار مهم است که مي توان از مواد حساس به رطوبت به عنوان نمايش گر (indicator) استفاده کرد . مثلا شايع ترين آن ها که در حدود 60 سال استفاده شده کلرايد ‌‌ کبالت CoCl 2 مي باشد . که وقتي خشک است به رنگ آبي پر رنگ است و پس از عمل جذب آب اشباع شدن به صورتي تغيير رنگ مي دهد . که البته تنفس عميق اين ماده سرطان زاست و اتحاديه اروپا طي بخشنامه EEC /548 / 67 آن را جزء مواد خطرناک قرار داده و لازم است هر سيليکاژلي که حاوي اين نمايش گر مي باشد با برچسب خطرناک مشخص شود که البته سيليکاژل خالص و بدون CoCl 2 همانند ماسه بي خطر مي باشد که در چيلر هاي جذبي از نوع بدون نمايش گر آن يعني سيليکاژل سفيد استفاده مي شود . نوع ديگر و معمول انديکاتور ماده فنول فنالئين است که پس از جذب آب به رنگ زرد در مي آيد . مشکل سمي بودن نمايش گر ها به سهولت حل شده است با استفاده از مواد ارگانيک مانند فنول فتالئين که ذکر شد و نمايش گر هايي که بر پايه ي نمک هاي آهن و يا کلريد مس هستند . (Envirogel) سيليکاژلي با نمايش گر نارنجي مي باشد که پس از اشباع به رنگ سبز در مي آيد و انواع ديگري که از قهوه اي کهربايي به آبي روشن و يا نارنجي به بي رنگ تبديل مي شود.
منبع

همچنین :
http://en.wikipedia.org/wiki/Silica_gel

mani7610

عضو جدید
help

help

با سلام خدمت دوستان
توضيحي جامع و البته كوتاه (حد اقل به اندازه ي يك صفحه ي A4 ) در مورد هيتر و انواع آن و نحوه ي عملكرد آن ميخواستم:redface:
لطفا كمك كنيد;)

FZ.H

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام به همه مهندساي عزيز:gol: موضوع پروژه كارشناسيم در مورد كامپوزيتهاست ولي متاسفانه با جستجو تو كتاباي كتابخونه دانشگاه و سايتاي اينترنتي نتونستم مطالب كافي و مرتبطو پيدا كنم.مسئله اينجاست كه كامپوزيتها تو بيشتر رشته هاي مهندسي كاربرد داره از برق و مكانيك و عمران گرفته تا مهندسي پزشكي حالا مني كه يه مقاله يا پروژه جوندار از كامپوزيت ها تو حوزه مهندسي شيمي ميخوام دست خالي موندم راستش خسته و كلافه شدم از اين همه گشتن و پيدا نكردن :( ولي مثل اينكه شما كارتون خيلي درسته;) ممنون ميشم اگه واسه منم يه كاري بكنيد. پاينده و سربلند باشيد:smile:
سلام دوست خوبم.اگه بخواین راجع به کامپوزیتها اونم به طور دقیق تو رشته مهندسی شیمی فوکوس کنید من پشنهاد می کنم نانوکامپوزیتها رو تو اینترنت سرچ کنید.و اینکه حتما سراغ مقالات انگلیسی برید.مجله مهندسی شیمی هم خیلی منبع خوبیه.از سرچ فارسی مطمئنا شما نمی تونید مقاله خوب پیدا کنید.
می تونید به سایت دانشگاه ها مراجعه کنید مثلا دانشگاه تربیت مدرس و دانشگاه صنعتی بابل.

m.daryoosh

عضو جدید
کربنات آهن

کربنات آهن

چرا کسی جواب منو نمیده. یعنی هیچ کسی در رابطه با کربنات آهن چیزی نمیدونه؟

siminmiri

عضو جدید
·▪•●سوالات و درخواست هاي درسي مهندسي شيمي فقط در اینجا مطرح شود●•▪·

·▪•●سوالات و درخواست هاي درسي مهندسي شيمي فقط در اینجا مطرح شود●•▪·

در اين تاپيك مي خواستم از همه دوستاني كه در زمينه فرآيند نمكزدايي از نفت خام (DESALTING PROCESS ) و تجهيزات بكار رفته در واحدهاي نمكزدايي مطالبي دارند دعوت به تبادل اطلاعات كنم.

pooyani

عضو جدید
با سلام
می تونی از مترجم پارس کمک بگیری ولی ویرایش کردنش خیلی خیلی طول می کشه و زحمت داره.

noom

عضو جدید
کمک

کمک

میشه به سوالاتم پاسخ دهید اخه واسه گزارش کار لازم دارم

در عمل تقطیر چه خطاهایی باعث می گردد نقطه جوش دقیق و صحیح نباشد؟

بعضی از مایع ها هنگام تطیر به شدت کف میکنند در این رابطه مثالی بزنید و توضیح دهید برای برطرف کرد کف چه میتوان کرد؟

چرا حرارت دادن یک ترکیب الی در دستگاه تقطیری که تمام اتصالات ان محکم و هیچ راه خروجی به جو ندارد خطرناک است؟

حرارت مناسب برای انجام تقطیر ساده چگونه باید باشد؟

mani7610

عضو جدید
بالا