درخواست های مرتبط با | پرسش های درسی مهندسی شیمی

shinto

عضو جدید
انواع تزریق کننده های ردیاب

انواع تزریق کننده های ردیاب

چه وسایلی برای تزریق ردیاب وجود دارد؟(tracer injection)

A.R-KH-A

عضو جدید
کاربر ممتاز
یه سوال

یه سوال

سلام بر دوستان پرتلاش
من دانشجوی ترم 6 کارشناسی ام ولی میخوام تو کنکور سراسری کارشناسی ارشد شرکت کنم آیا بعدا برام مشکلی پیش می اید و اصلا مدارک ارسالی کارشناسی ارشد توسط من مورد قبول واقع می شود یا نه؟
خواهشا زود جواب دهید.
در ضمن سوالاتی دیگه هم دارم.
موفق و سرحال باشید
یا حق

پیرجو

مدیر ارشد
مدیر کل سایت
مدیر ارشد
سلام.
من چند تا مقاله یا مطلب درباره تزریق گاز هیدروکربنی و تزریق آب به مخازن نفت به منظور ازدیاد برداشت می خواستم.
با تشکر.
مدلسازی رياضی فرايند ازدياد برداشت ميکروبی در مخازن ترکدار طبيعی
دانلود

پيش بيني حداقل فشار امتزاجي مخازن نفتي ايران

دانلود

JU JU

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
منظور از خط شبنم همون نقطه شبنمه ؟

من زیاد در موردش نیدونم
سره کلاس استاد یه چیزایی گفت من زیاد نفهمیدم، آخه کلاس شلوغ بود سروصدا زیاد موقع جواب دادن استاد به سوالای بچه هاا

پیرجو

مدیر ارشد
مدیر کل سایت
مدیر ارشد
می خواستم بدونم ممکنه در خطوط انتقال گاز به جای استفاده از کمپرسور در جهت افزایش فشار ، از تزریق یک گاز خنثی به خط لوله استفاده بشه ؟ لطفا توضیح بدید ... :gol:

همیشه در خطوط انتقال گاز یک گاز وجود ندارد و چند گاز وجود دارد و این احتمال ها وجود دارد:
1- جسم اینرت(بی اثر) ممکن است در زمستان باعث پدیده هیدرات شود
2- ممکن است باعث نوعی واکنش شود.
3- افزایش هزینه

aigin

کاربر فعال
سلام.من به دنبال این کتاب هستم.Mathematical Modeling for Flow and Transport Through Porous Media

<em>Reprinted from `TRANSPORT IN POROUS MEDIA', 6:5/6</em>, 1992, 308 p., Hardcover
ISBN: 978-0-7923-1616-9

Usually dispatched between 3 to 5 days
144,95 €

پیرجو

مدیر ارشد
مدیر کل سایت
مدیر ارشد
منظور از خط شبنم همون نقطه شبنمه ؟

من زیاد در موردش نیدونم
سره کلاس استاد یه چیزایی گفت من زیاد نفهمیدم، آخه کلاس شلوغ بود سروصدا زیاد موقع جواب دادن استاد به سوالای بچه هاا
خواستی سر کلاس گوش بدی.. کمتر
بله خودشه.. اما به صورت نقطه نمی باشد و به صورت بازه بیان می شود. یک مثال:
شما کتری رو بر روی اجاق گاز قرار می دهد.. تا جوش بیاید
زمانی که اولین حباب آب بخار شد را نقطه حباب می نامند و این بازه ادامه دارد که به صورت یک خط می باشد تا آخرین قطره مایع تبخیر شود که به آن نقطه شبنم می گویند و این بازه ادامه می یابد و به آن خط شبنم می گویند.

سلام.
من چند تا مقاله یا مطلب درباره تزریق گاز هیدروکربنی و تزریق آب به مخازن نفت به منظور ازدیاد برداشت می خواستم.
با تشکر.
خدمت شما :
اثر غني سازي گاز تزريقي در افزايش ضريب برداشت از يك مخزن بزرگ نفتي ايران
تزريق گاز و جابه جايي امتزاجي ديناميکي (Dynamic Miscibility) از متداول ترين مکانيسم هاي موجود در مرحله سوم افزايش برداشت نفت است. در تزريق گاز مي توان با بالابردن فشار يا افزودن اجزاي مياني (C2-C5) به گاز شرايط را به حالت امتزاج پذيري نزديک کرد. در يک فشار ثابت، حداقل درصد اين اجزاي مياني که مي بايست براي رسيدن به امتزاج به گاز در شرايط Condensing اضافه شود، (Minimum Miscibility MMC Concentration or Composition) ناميده مي شود. هدف از اين مطالعه آزمايشگاهي، اندازه گيري حداقل غلظت امتزاج (MMC) گاز تزريقي غني شده در نتيجه تزريق به نفت B و تعيين مقدار درصد توليد نهايي نفت است. در اين مطالعه آزمايشگاهي از گاز خروجي تفكيك كننده مخزن A با متان 85 درصد مولي استفاده شد و براي غني كردن آن از گاز همراه ميعانات گازي تفكيك كننده مخزن A استفاده شد که با نسبت هاي متفاوت به گاز تفكيك كننده مخزن A افزوده شد. حداقل غلظت امتزاج (MMC) گاز مخزن A براي تزريق به نفت مخزن B در شرايط فيزيکي مخزن (فشار 4100psi و دماي (215°Fتعيين شد. همچنين همه خواص سيال توليدي قبل و بعد از زمان ميان شکني اندازه گيري و مشاهده شد بعد از زمان ميان شکني، ميزان چگالي و نسبت گاز به نفت سيال توليدي و ترکيب هاي گاز خروجي تغييرات محسوسي داشته است.
http://myfreefilehosting.com/f/0ba01bc884_1.23MB

می خواستم بدونم ممکنه در خطوط انتقال گاز به جای استفاده از کمپرسور در جهت افزایش فشار ، از تزریق یک گاز خنثی به خط لوله استفاده بشه ؟ لطفا توضیح بدید ... :gol:
خب فرض كنيد يه گاز اينرت پيدا بشه....
با چي تزريق كنن ؟ چجوري بايد گاز اصلي رو پيش ببره ؟ حتما بايد يه نيرو محركه داشته باشه . پس اونم كمپرسور ميخواد ;)

xبه خط شبنم نزدیکتر میشه یعنی چی؟میشه بیشتر توضیح بدی
x همون كواليتي هستش يا همون كيفيت . خط شبنم هم مكان هندسي همه نقاط شبنم هست كه بصورت منحني در مياد
همون شكل گنبدي كه توي شكل ميبيني . منحني سمت راست(تا قبل از نقطه بحراني) ميشه خط شبنم (dew point line)و منحني سمت چپ ميشه خط حباب(bubble point line)
سوالي داشتي بپرس

خواستی سر کلاس گوش بدی.. کمتر
بله خودشه.. اما به صورت نقطه نمی باشد و به صورت بازه بیان می شود. یک مثال:
شما کتری رو بر روی اجاق گاز قرار می دهد.. تا جوش بیاید
زمانی که اولین حباب آب بخار شد را نقطه حباب می نامند و این بازه ادامه دارد که به صورت یک خط می باشد تا آخرین قطره مایع تبخیر شود که به آن نقطه شبنم می گویند و این بازه ادامه می یابد و به آن خط شبنم می گویند.

بهتاش جان مرسي از توضيحاتت. منم كاملش ميكنم
وقتي كتري رو ميذاري رو آتيش وقتي در حال تبخير شدنه آبش،دما ثابت كه ميمونه تا وقتي كه همه آب تبخير بشه( در حقيقت توي فشار ثابته جو)
حالا در اين فشار يه خط ناحيه دوفازي داريم(همون خط افقي موازي محور V در شكل پايين) كه سمت چپش ميشه نقطه حباب و سمت راستش ميشه نقطه شبنم . حالا اگه اين كتري رو ببري توي جايي كه فشارش بيشتره، يه خط دو فازي جديد با دو نقطه ابتدا و انتهاي جديد بدست مياد . اگه اين كتري رو دائم ببري به منطقه با فشار ديگه،نقاط جديدي واسه دوطرف خط بدست ميان كه اگه بهم وصل بشن خط شبنم و خط حباب بدست مياد

اون بازه اي كه بهتاش جان گفتن كه از نقطه حباب تا نقطه شبنم ادامه داره همون خط ناحيه دو فازي در اون فشار خاصه

سلام بر دوستان پرتلاش
من دانشجوی ترم 6 کارشناسی ام ولی میخوام تو کنکور سراسری کارشناسی ارشد شرکت کنم آیا بعدا برام مشکلی پیش می اید و اصلا مدارک ارسالی کارشناسی ارشد توسط من مورد قبول واقع می شود یا نه؟
خواهشا زود جواب دهید.
در ضمن سوالاتی دیگه هم دارم.
موفق و سرحال باشید
یا حق
اگه تا وقتي نتيجه ها مياد شما تموم كني كه ايرادي نداره . ولي نيازي به فرستادن مدارك نيست . اگه تموم نميكني آزمايشي به حساب مياي. بايد تيك گزينه المپياد رو بزني

phalagh

مدیر بازنشسته
درسته.همونطور که نیما گفت و البته تو دفترچه هم نوشته.اگه دانشجوی سال سوم به بالا باشی و بهمن 88 و بعد از اون فارغ التحصیل میشی.باید تیک گزینه المپیاد علمی رو بزنی.که اینطوری هم کنکور آزمایشی برات به حساب میاد و هم اگه امتیاز لازم رو کسب کنی.حق قبولیت محفوظ میمونه.و بعدا با این حق قبولی و شرکت تویه امتحان جزئی دیگه میتونی قبولی قطعی رو کسب کنی.

ميشه حد اقل يه توضيح مختصر در موردشون بديد؟!!
شما فقط يه كلمه مينويسيد بدون اينكه در نظر بگيريد خيليا مث من سوادشون از شما كمتره و دوس دارن بدونن اصلا اين چيه و كجا ها كاربرد داره!!
ببخشيد اينجوري گفتم . اميدوارم انتقاد پذير باشي
آخه ديدم چند تا تاپيك زدي واسه كمك ولي فقط يه كلمه مينويسي و تا كسي نگه اين چيه هيچي نميگي!

من فقط ميدونم كه توي علم پزشكي استفاده ميشه واسه تزريق دارو . البته شايد جاي ديگه هم كاربرد داره ولي من اينو فقط اطلاع دارم patch هاي پوستي هم جزوشونه ؟

shinto

عضو جدید
من فقط ميدونم كه توي علم پزشكي استفاده ميشه واسه تزريق دارو . البته شايد جاي ديگه هم كاربرد داره ولي من اينو فقط اطلاع دارم patch هاي پوستي هم جزوشونه ؟

:biggrin::biggrin::biggrin::biggrin:

ببخشید واقعا حق با شماست. من عذر می خوام.
تزریق کننده ردیاب از وسایلی هست که در راکتورها جهت بررسی جریان و نحوه اختلاط استفاده می شود. یه نوعش مثل سرنگ هست. وقتی در راکتور همزندار اختلاط صورت می گیرید با شروع اختلاط یه ماده رنگی تزریق می کنند که که تغییرات محسوس باشد.البته ردیابهای (tracer) مختلفی وجود دارد نمک طعام یکی از ردیابها می باشد. من در همین حد بلدم. امیدوارم تونسته باشم مفهمو رو برسونم.

moradipour_f

عضو جدید
نكته: معمولا از فشار بخار ريد جهت تععين مقدار جلوگيري كننده براي خفه كردن موتورهاي احتراق سريع استفاده مي شود.
RVP = P exp (Y) g
هميشه فشار بخار ريد را بر حسب بار بيان مي كنند.
مي شه لطفا توضيح بيشتري در مورد RVP بدين.

JU JU

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
Cv مربوط به حرارت مخصوص خجم ثابت باید باشه

moradipour_f

عضو جدید
سلام.
در یک واحد فرایندی که شامل گازهای
H2, CO, H2O, CH4,C2H6,
برای ارسال گاز نمونه به واحد آنالایزر میخواهیم از تیوپ مسی استفاده کنیم کسی میدونه آیا ممکنه مس با این ترکیبات واکنش بده؟ ممکنه ترکیب شامل مقدار خیلی کم سولفور (H2S) باشه. لازمه بگم بعضی جاها دما خیلی بالاست مثلا800درجه سانتیگراد. اگر واکنش میده بهتره از چه جنسی استفاده کنیم؟
البته من از الياژها جيز زيادي نمي دونم ولي فكر مي كنم كه مسي كه شما مي گيد خالص نبوده و يه الياژ باشه. در اين صورت از خود مس كه اطلاعي ندارم ولي مي دونم كه چنانچه كروم و اهن و نيكل داشته باشه در اين دماي بالا هيدروكربن ها واكنش ميدن يعني اين فلزات نقش كاتاليزور رو براي كراكينگ و همينطور شكستن مولكولها و انجام واكنشهاي ناخواسته ايفا مي كنن.سولفور در دماي بالاي حدود 400 درجه لايه محافظ passive رو با كروم و نيكل و اهن تشكيل ميده كه به اين ترتيب از انجام نقش كاتاليستي فلز جلوگيري مي كنه.مثلا در راكتورهاي دهيدروژناسيون كه واكنش اون در دماي بالاي 600 درجه سانتيگراد انجام ميشه از ماده ايي به نام DMDS (دي متيل دي سولفيد) استفاده مي كنن به اين ترتيب كه با تزريق اين ماده به خوراك راكتور در دماي بالا ماده تجزيه شده و H2S توليد مي كنه و H2S هم با كروم و اهن و نيكل آلياژ ،تشكيل يك لايه محافظ سولفيدي مي ده و به اين ترتيب از تماس خوراك با دماي بالا با سطح راكتور جلوگيري مي كنه.
از طرفي اين گازهاي داغ رو كه نمي تونيد به انالايزر بفرستين اول بايد سردش كنيد ببينين كه جنس نجهيزات در معرض اين گاز چيه و از لوله ايي با همين جنس استفاده كنين و سيال رو يه جوري سردش كنيد بعد با لوله ايي از هر جنسي مي تونيد به آنالايزر انتقالش بدين(اين نظر من بود ول ينمي دونم چقدر درسته و كاربرديه)

moradipour_f

عضو جدید
Cg ????

چیه این ؟
g= gage ؟؟
نه جوجو جان اون نيست.ببين تو ديتا شيت مربوط به ولوها مي نويسه يكي از اين شيتها رو اسكن مي كنم مي ذارم ببيني.البته تو HYSYS هم اين پارامتر ها وجود داره در صفحه RATING مربوط به ولوها.

shinto

عضو جدید
بطور کلی یه وسیله تزریق مواد هست. که مواد مختلفی جهت تزریق استفاده می شود.

mammad_1313

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام
من دنبال تعربف رفرمبنگ و کراکبنگ و الکلاسیون و عدد اکتان در بنزین می گردم شما می تونید بهم بگید؟

پیرجو

مدیر ارشد
مدیر کل سایت
مدیر ارشد
بطور کلی یه وسیله تزریق مواد هست. که مواد مختلفی جهت تزریق استفاده می شود.

به صورت کلی این نوع جریان ها یک نوع رژيم هيدروليكي می باشند.
رژیم هیدرولیکی راكتور در طي يك دوره پايا (Steady State) در دماهاي مختلف عملياتي با استفاده از تكنيك محرك - پاسخ (Stimulus-response) در نرخ جرياني ثابت مطابق با زمان اقامتي معادل با مقدار آزمایش بر قرار می شود. رنگ سبز برموكرم زول به عنوان ردياب بي اثر مورد استفاده قرار میگیرند یا هر نوع رنگی و به منظور حفظ مشخصه هيدروليكي جريان , نمونه رنگي به همراه خوراك ورودي به راكتور پمپ می شوند. غلظت مواد رنگي با استفاده از اندازه گيري ميزان جذب آن توسط اسپكتروفتومتر (Spectrophotometer) با طول موج آزمایشی تعيين می شود و با تحليل رياضي منحني پاسخ ردياب نسبت به تغييرات دما , ميزان نواحي مرده و جريانات فرعي مورد بررسي قرار می گیرد.
معمولا متفاوت هستن نوع دستگاه ها به دلیل اینکه هر شخصی برای انجام آزمایشات خودش این گونه دستگاه ها رو طراحی می کنه.

sami-jun

عضو جدید
سلام
من دنبال تعربف رفرمبنگ و کراکبنگ و الکلاسیون و عدد اکتان در بنزین می گردم شما می تونید بهم بگید؟

reforming
A process which improves the anti-knock quality of gasoline fractions by modifying the molecular structure. When achieved by heat and pressure the process is known as thermal reforming, and as catalytic reforming when aided by a catalyst.
http://en.wikipedia.org/wiki/Reforming
.

بالا