درخواست های مرتبط با | پرسش های درسی مهندسی شیمی

شهرام 59

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام خسته نباشید

در مورد وسایل اندازه گیری تو پالایشگاه و پتروشیمی اطلاعات میخواستم
ممنون

Mohsen 89

مدیر تالار فیزیک
مدیر تالار
کاربر ممتاز
سلام دوستان...........
به یه تست انتقال حرارت برخوردم برام شبهه ایجاد کرده لطفا کمکم کنید
تست به شرح زیر بود:
ضریب هدایت حرارتی در گازها با افزایش دما:
1-افزایش میابد زیرا سرعت حرکت مولکولها زیاد میشود
2-کاهش میابد زیرا...........(این که کلا غلطه)
3-افزایش میابد زیرا برخورد تصادفی بین مولکولها زیاد میشود
4- 1و2 درست است
(تو جزوه ی این کتاب تست اومده عامل تغییر ضریب هدایت گرمایی , آنتروپی و برخورد تصادفی ه
اما جواب این تست رو زده گزینه ی 1:confused:
به نظر شما درسته؟؟
چرا گزینه ی 3 اشتباهه؟؟

eghbali66

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
سلام دوستان...........
به یه تست انتقال حرارت برخوردم برام شبهه ایجاد کرده لطفا کمکم کنید
تست به شرح زیر بود:
ضریب هدایت حرارتی در گازها با افزایش دما:
1-افزایش میابد زیرا سرعت حرکت مولکولها زیاد میشود
2-کاهش میابد زیرا...........(این که کلا غلطه)
3-افزایش میابد زیرا برخورد تصادفی بین مولکولها زیاد میشود
4- 1و2 درست است
(تو جزوه ی این کتاب تست اومده عامل تغییر ضریب هدایت گرمایی , آنتروپی و برخورد تصادفی ه
اما جواب این تست رو زده گزینه ی 1:confused:
به نظر شما درسته؟؟
چرا گزینه ی 3 اشتباهه؟؟

افزايش سرعت حركت مولوكولهاي گازها معادل با افزايش برخورد تصادفي مي شود

Mohsen 89

مدیر تالار فیزیک
مدیر تالار
کاربر ممتاز
افزايش سرعت حركت مولوكولهاي گازها معادل با افزايش برخورد تصادفي مي شود
ممنون دوست من..........
منم با دوستم رو این موضوع خیلی بحث کردم...........
ینی تستش اشتباهه
یا اینکه عامل اولیه مد نظره؟
آخه جفتش درسته:confused:

لاله ای

عضو جدید
انتقال حرارت در سیالات غیر نیوتنی

انتقال حرارت در سیالات غیر نیوتنی

سلام خوبید؟
من چندتا مقاله راجب انتقال حرارت در سیالات غیر نیوتنی لازم دارم البته چندتایی دارم اما بنظرم استادم دنبال چیز خاص تری هست .مرسی:smile:

sepiddd

عضو جدید
salam man porojei dar in mored daram lotfan mano rahnami va komak konid

نقش بخار در صنايع بعنوان حامل انرژي وقيمت تمام شده آن
طرق نشت بخار در صنايع و عوامل
راههاي جلوگيري از نشت
براورد...

پیرجو

مدیر ارشد
مدیر کل سایت
مدیر ارشد
salam man porojei dar in mored daram lotfan mano rahnami va komak konid

نقش بخار در صنايع بعنوان حامل انرژي وقيمت تمام شده آن
طرق نشت بخار در صنايع و عوامل
راههاي جلوگيري از نشت
براورد...

لطفا فارسی تایپ کنید.

دوتا فایل در این تاپیک http://www.www.www.iran-eng.ir/show...-ها-و-گزارش-های-کار-آموزی-مهندسان-شیمی/page54 گذاشتم، صفحه آخر در رابطه با ایمینی در دیگ های بخار، دانلود کن و استفاده کن.

espailpoor

اخراجی موقت
برای پمپها و کمپرسورها دو تا مسیر مختلف تعریف شده که هر دو تا از خروجی گرفته شده و به ورودی برگردونده شده.
در پمپها به این جریان مینیمم فلو (min. Flow) و در کمپرسورها اسپیل بک (spil back) نامیده میشه. هر کدوم هم دارای یه شیر کنترلی هستن.
اگه کسی تفاوت و کاربردهای این دو رو میدونه یه کم توضیح بده خیلی لطف میکنید.

proserpine_libra

عضو جدید
سلام دوستان
من رشتم م شیمی هست اما چون در مورد ساخت غشا کار می کنم سوالم پلیمریه
منبعی برای معرفی دارید که در مورد خواصی که گروه های عاملی مختلف(مثل متیل...)،پیوند دوگانه،پیوند هیدروژنی و ... به پلیمر ها میدن بحث کرده باشه؟
هر مطلبی دارید لطفا معرفی کنید

R.BAHREINI

عضو جدید
برای پمپها و کمپرسورها دو تا مسیر مختلف تعریف شده که هر دو تا از خروجی گرفته شده و به ورودی برگردونده شده.
در پمپها به این جریان مینیمم فلو (min. Flow) و در کمپرسورها اسپیل بک (spil back) نامیده میشه. هر کدوم هم دارای یه شیر کنترلی هستن.
اگه کسی تفاوت و کاربردهای این دو رو میدونه یه کم توضیح بده خیلی لطف میکنید.

سلام
هر دو جهت جلو گيري از اسيب رسيدن به دستگاه كاربرد داره كه مينيمم فلو براي پمپ ( سيال فاز مايع ) و انتي سرج براي كمپرسور ( سيال فاز گازي )
جهت جلو گيري از افزايش دما سيال و نيز جلو گيري از cavitaion و لرزش و جلو گيري از عكس شدن جهت فلو جريان و جلو گيري از اسيب رسيدن به شافت به دليل لرزش ميبايست يك جريان مينيمم از دستگاه عبور كنه
براي پمپها به اون مينيم فلو ويا اسپيل بك و براي كمپرسورها به اون انتي سرج ميگن البته البته جهت كاهش هزينه ميشه بجاي كنترل ولو در پمپ ها از يه ريستركشن اورفيس و يا يه چك ولو سه طرفه استفاده كرد كه اين چك ولو در صورتي كه از يك حد معين جريان عبور كنه ميسر برگشتي بسته ميشه و مسير اصلي باز ميشه
فايل ضميمه مربوط به كلاس آموزش شركت زيمنس در مورد انتي سرج هست
و در خصوص مسير در بعضي از مواقع سيال به ساكشن بر نميگرده بلكه به محيط ونت ميشه كه معمولا در زمان استارت و يا از سرويس خارج شدن سيستم بالا دستي رخ ميده

پیوست ها

• section 06 surge.pdf
    346.7 کیلوبایت · بازدیدها: 1
  • Minimum-flow-graph1.jpg
    Minimum-flow-graph1.jpg
    33.9 کیلوبایت · بازدیدها: 0

eghbali66

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
سلام به دوستان گل. يه سوال.
ببينيد يك مخزن داريم كه شيري در بالاي آن تعبيه شده است. ابتدا مخزن را كاملاً خلا مي كنيم. سپس شير را باز مي كنيم تا هوا وارد مخزن شود و بعد از ورود كامل هوا شير را مي بنديم. به نظر شما تغييرات فشار داخل مخزن بعد از بستن شير چگونه است؟ اين درسته كه بگيم فشار حالت پايا فشار اتمسفريك است؟

amir ghasemiyan

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
ببينيد يك مخزن داريم كه شيري در بالاي آن تعبيه شده است. ابتدا مخزن را كاملاً خلا مي كنيم. سپس شير را باز مي كنيم تا هوا وارد مخزن شود و بعد از ورود كامل هوا شير را مي بنديم. به نظر شما تغييرات فشار داخل مخزن بعد از بستن شير چگونه است؟ اين درسته كه بگيم فشار حالت پايا فشار اتمسفريك است؟

سلام مهندس

اگه چيزي وارد مخزن نشه، خب حجم مخزن هم كه ثابته پس فشار ثابت ميمونه و برابر همون فشار اتمسفره.

eghbali66

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
سلام مهندس

اگه چيزي وارد مخزن نشه، خب حجم مخزن هم كه ثابته پس فشار ثابت ميمونه و برابر همون فشار اتمسفره.

سلام. خب اون كه بله. اما يه چيزي هست به نام فرآيند پايا و ناپايا. بعد از بستن شير من فرك ميكنم فشار مخزن يه تغييراتي ميكنه

amir ghasemiyan

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
سلام. خب اون كه بله. اما يه چيزي هست به نام فرآيند پايا و ناپايا. بعد از بستن شير من فرك ميكنم فشار مخزن يه تغييراتي ميكنه

حرفت درست مهندس. فرايند ناپايا ميشه
اما خودبخود كه تغيير نميكنه. يا بايد دما تغيير كنه ، يا حجم يا ناخالصي يا .... كه رو فشار تاثير بذاره ديگه.مگه نه؟

eghbali66

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
حرفت درست مهندس. فرايند ناپايا ميشه
اما خودبخود كه تغيير نميكنه. يا بايد دما تغيير كنه ، يا حجم يا ناخالصي يا .... كه رو فشار تاثير بذاره ديگه.مگه نه؟
پس ميگي با زمان هيچ تغييري نميكنه؟! نميدونم شايد.آخه قبل از بستن شير با يه حجم بزرگي در تماس بوده، بعد از بستن شير با حجم نسبتاً كوچكو محدود. اين تغييري هست كه روي مي دهد

(sara_h)

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
سلام
شما زمانی که شیر رو باز میکنی فرایند ناپایا داری تا زمانی که به فشار تعادلی یعنی فشار اتمسفر برسی . فرایند ناپایا از لحظه باز شدن شیر شروع میشه تا بسته شدن شیر... با نوشتن موازنه انرژی میتونی زمان رسیدن به تعادل رو حساب کنی. وقتی شیر رو میبندی اگر دمای محیط ثابت باشه تغییری در فشار نداری. در مورد سوالت باید حساب کنی ببینی چقدر زمان نیاز هست تا به فشار محیط برسی در صورتی که شیر به اندازه کافی باز باشه مخزن به تعادل فشار با محیط میرسه

eghbali66

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
سلام
شما زمانی که شیر رو باز میکنی فرایند ناپایا داری تا زمانی که به فشار تعادلی یعنی فشار اتمسفر برسی . فرایند ناپایا از لحظه باز شدن شیر شروع میشه تا بسته شدن شیر... با نوشتن موازنه انرژی میتونی زمان رسیدن به تعادل رو حساب کنی. وقتی شیر رو میبندی اگر دمای محیط ثابت باشه تغییری در فشار نداری. در مورد سوالت باید حساب کنی ببینی چقدر زمان نیاز هست تا به فشار محیط برسی در صورتی که شیر به اندازه کافی باز باشه مخزن به تعادل فشار با محیط میرسه

فرآيند ناپايا از لحظه باز شدن شير نيست، چون من براي اينكه مطمئن بشم، هوا كامل وارد مخزن بشه، شير را براي مدتي باز گذاشتم، لذا فرآيند ناپايا فكر ميكنم در لحظات باز كردن شير و بستن شير است. حالا من ميگم به اندازه زمان دلتا تي هم در قبل و بعد از باز و بستن شير، تغييرات در سيستم داريم.
بازم نظرته بگو،‌خوشحال ميشم بشنوم

(sara_h)

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
فرآيند ناپايا از لحظه باز شدن شير نيست، چون من براي اينكه مطمئن بشم، هوا كامل وارد مخزن بشه، شير را براي مدتي باز گذاشتم، لذا فرآيند ناپايا فكر ميكنم در لحظات باز كردن شير و بستن شير است. حالا من ميگم به اندازه زمان دلتا تي هم در قبل و بعد از باز و بستن شير، تغييرات در سيستم داريم.
بازم نظرته بگو،‌خوشحال ميشم بشنوم

منظورم از باز کردن شیر همونه که شما میگید. بر چه اساسی می گی که در لحظه بستن تغییرات داری؟ رو نمایشگر فشار تغییرات میبینی؟

amir ghasemiyan

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
امير قاسميان كوثري، بگو نظرته ديگه!!

با حرفاي سارا جان من نظرمو عوض ميكنم.
به نظرم از لحظه اي كه شير رو باز ميكنيم تا لحظه اي كه فشار مخزن با فشار محيط برابر بشه فرايند ناپاياست و از اون به بعد پايا ميشه

وقتي هم كه شير بسته ميشه ديگه نميشه گفت فرايند پاياست يا ناپايا. چون ديگه با جايي در تبادل جرم نيست (حرارت ممكنه باشه كه اون بحثش كاملا جداست و تاثيرات خاص خودشو داره)

براي تغييرات بعد از بسته شدن شير هم همونايي كه گفتم فكر ميكنم درست باشه.يعني اگه دماي مخزن ثابت، حجم مخزن ثابت، ماده بي اثر وارد مخزن نشه، جسم خارجي وارد مخزن نشه فشار مخزن با فشار اتمسفريك برابر ميمونه ولي پايا نيست چون با كوچكترين تغيير فشار مخزن با فشار اتمسفريك متفاوت ميشه

eghbali66

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
منظورم از باز کردن شیر همونه که شما میگید. بر چه اساسی می گی که در لحظه بستن تغییرات داری؟ رو نمایشگر فشار تغییرات میبینی؟
اي كاش يه نمايشگر داشتم!!!‌ نه حسم هست، بخاطر ديدگاه مولكولي بسيار ساده، ما يه تغيير حجم در هنگام بستن شير داريم

eghbali66

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
با حرفاي سارا جان من نظرمو عوض ميكنم.
به نظرم از لحظه اي كه شير رو باز ميكنيم تا لحظه اي كه فشار مخزن با فشار محيط برابر بشه فرايند ناپاياست و از اون به بعد پايا ميشه

وقتي هم كه شير بسته ميشه ديگه نميشه گفت فرايند پاياست يا ناپايا. چون ديگه با جايي در تبادل جرم نيست (حرارت ممكنه باشه كه اون بحثش كاملا جداست و تاثيرات خاص خودشو داره)

براي تغييرات بعد از بسته شدن شير هم همونايي كه گفتم فكر ميكنم درست باشه.يعني اگه دماي مخزن ثابت، حجم مخزن ثابت، ماده بي اثر وارد مخزن نشه، جسم خارجي وارد مخزن نشه فشار مخزن با فشار اتمسفريك برابر ميمونه ولي پايا نيست چون با كوچكترين تغيير فشار مخزن با فشار اتمسفريك متفاوت ميشه
خيلي داري زحمت ميكشي، ولي نميدونم چرا قانع نميشم

amir ghasemiyan

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
اي كاش يه نمايشگر داشتم!!!‌ نه حسم هست، بخاطر ديدگاه مولكولي بسيار ساده، ما يه تغيير حجم در هنگام بستن شير داريم

اگه مهندسي نگاه كنيم اون تغييرات حجم واقعا ناچيزه. ميشه ازش صرف نظر كرد عزيز.

(sara_h)

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز

حجم مخزنت نسبت به شیر و لاین متصل به شیر (قبل مخزن) زیاده؟ معمولا اینطور هست که حجم مخزن زیاد هست و میشه از تغییرات کم چشم پوشی کرد اما اگر بخوای در نظر بگیری من فکر میکنم بازهم فشار تعادلی فشار اتمسفریک هست چون وقتی شیر باز هست و فشار ثابت میشه فشار اتمسفریک رو داری وقتی داری شیر رو میبندی فشار لاین قبل از شیر فشار هواست، فشار لاین و مخزن بعد از شیر هم فشار هواست ، از دید مولکولی در حالت تعادل هم انتقال مولکول ها وجود داره اما فشار کل ثابت میمونه من فکر نمیکنم اینطور باشه که کاهش یا افزایش فشار بعد از بستن داشته باشیم . حالا اگر بخواهیم ایده شما رو در نظر بگیریم وقتی شیر در حال بسته شدن هست کاهش حجم بعد از شیر داریم ، با فرض قانون گاز کامل تا حدی افزایش فشار در مخزن داریم ، در حین بستن شیر چون لاین قبل و بعد از شیر در حالت تعادل باید باشند مولکول هوا میتونه از مجرای شیر به سمت لاین قبل از شیر بره و بازهم بعد از بسته شده تعادل داریم ...
یه چیزی باید در نظر بگیریم ، شما داری با فشار اتمسفریک کار میکنی تغییرات فشار سیستمت خیلی کمه، وقتی میخواید نمایشگر فشار فشار هم داشته باشی باید بعد از شیر یه سه راهی بذاری که یک لاین به مخزنت وصل کنی و این لاین به ترنسدیوسر وصل میشه، وقتی مخزن رو پر میکنی چون لاین متصل به ترنسدیوسر حجم کمی داره ابتدا نمایشگرت فشار بیشتری نسبت به فشار واقعی نشون میده که به دلیل تراکم گاز هست ولی باید بگم تو فشار اتمسفریک همچین اتفاقی نمیوفته .. چون فرایند پر شدن ارام هست حتی من خودم تست کردم تا 5 bar هم تغییرات خیلی کمه . بالای فشار متوسط بری مثلا بالاتر از 15 بار تغییرات هنگام بستن و باز کردن زیاد میشه که دلیلش همون هست که گفتم .
ولی تو فشار اتمسفریک اینطور نیست اگر هم اونی که میگید باشه بازهم تعادل داریم

amir ghasemiyan

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
اگه مهندسي نگاه كنيم اون تغييرات حجم واقعا ناچيزه. ميشه ازش صرف نظر كرد عزيز.

يه نكته ديگه اينكه شما فرضا با بستن شير تغييرات حجم چشم گيري داري
تا آخرين لحظه كه درحال بستن شير هستي، مخزن با اتمسفر در ارتباطه و با يه تعامل پويا فشار مخزن با فشار جو برابر ميمونه. اينطوري هم در نظر بگيري تغييرات حجم ناشي از بستن شير بي تاثير ميشه

oioioi

عضو جدید
سلام ببخشید در کنکور ارشد معدل کل حساب میشه ؟
این معدل موثر چیه؟
با تشکر

amir ghasemiyan

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
سلام ببخشید در کنکور ارشد معدل کل حساب میشه ؟
این معدل موثر چیه؟
با تشکر

سلام دوست عزيز
بله معدل كل حساب ميشه. معدل موثر در واقع يه ضريبي هست كه در معدل كل ضرب ميشه و از اون استفاده ميكنن
اين ضريب بستگي به دانشگاهتون متغيره ولي عدداشو دقيق نميدونم

hesam0111

عضو جدید
سلام.یه جزوه پاورپوینت در مورد پایپینگ بود انگلیسی بود الان هرچی میگردم پیداش نمی کنم. تورو خدا واسم پیداش کنید :(

بالا