درخواست های مرتبط با | پرسش های درسی مهندسی شیمی

Mohsen 89

مدیر تالار فیزیک
مدیر تالار
کاربر ممتاز
خوب داش محسن

سیستم های ترمودینامیک سه دسته میشن

1- سیستم بسته (جرم کنترل)= در این سیستم جریان جرمی نداریم ولی جریان انرژی داریم
2_ سیستم باز(حجم کنترل)= در این سیستم هم جریان جرمی داریم هم جریان انرژی مثل ابگرمکن خونگی
3- سیستم ایزوله (منفرد)= در این سیستم نه جریان جرمی نه جریان انرژی هیچ کدام را نداریم درست مثل فلاسک چای

خوب حالا می تونی با توجه به این تعاریف ببینی تجهیز مورد نظرت از لحاظ ترمودینامی تو کدوم دسته قرار می گیره

راکتورها همشون تا جایی که من میدونم جریان انرژی دارند و با محیط مبادله انرژی رو می کنن خصوصا هسته ای ها که واسه سرد یا گرم شدن حتما به مبادله انرزی نیاز دارند.

حالا اگه راکتور batch یا همون ناپیوسته(بسته ) باشه که مبادله جرمی نداره و جرم کنترل حساب میشه ولی اگه جریان جرمی داشته باشه مثل راکتورهای جاری(پیوسته) مثل plug جریان جرمی هم داشته باشه حجم کنترل محسوب میشه

البته به نظر من راکتورهای هسته ای batch هستن چون اول بارگیری میشن بعد انجام واکنش بعدش هم تخلیه

پس می تونی بگی راکتورهای هسته ای جرم کنترل محسوب میشن.

امیدوارم منظورمو رسونده باشم

خدا کنه اشتباه نگفته باشم

شرمنده قد سوادم توضیح دادم
ممنون داداش شهرام..........
حالا سوالم یکم پیچیده تر میشه......:que:
طبق مباحثه ای که با اساتیدم داشتم (در مورد حالت چهارم ماده) گفتند که این حالت بصورت تابش وجود دارند.....
حالا اگر بگیم که تو رآکتور هسته ای جرم ماده ی پرتوزا بعد از شکافت در قالب حالت چهارم ماده از سیستم خارج میشه سیستم باز هم جرم کنترل به حساب میاد؟؟:que:

m3164

کاربر فعال تالار مهندسی شیمی
کاربر ممتاز
سلام بر مهندسین شیمی عزیز
ببخشید من اینجا مهمونم :redface: یه سوال دارم نمیدونم میتونم اینجا جوابمو بگیرم یا نه؟ توی تالار خورمون که چیزی عایدمون نشد. البته خوب یه جورایی شاید سوالم بیشتر مربوط به بچه های م. شیمی باشه! شاید

اول بگید ببینم کسی هست در مورد طراحی وسل ها (vessel) کار کرده باشه و اطلاعاتی داشته باشه. تا سوالمو بپرسم
لطفا اگه کسی هست حتما کمک کنه

سلام... مهمان عزیز
هر امری دارید در خدمتیم... من در این زمینه کار کردم و تقریبا مسلطم.

انواع Pressure Vessel :
  1. Intermediate storage
  2. Gas-Liquid separator
  3. Flash Drum
  4. Steam Dram
  5. Special vessel
  6. Surge Dram
  7. Distillation column receiver
  8. Reflux Dram
  9. Pull station dampener
دیتاهای مورد نیاز برای طراحی هر یک از ظروف فوق:

1. Design pressure
  2. Design temperature
  3. Design loadings
  4. Allowable stresses
  5. Corrosion allowance
  6. Alloy protective lining
  7. Shell and heads
  8. Nozzles, flanges, manholes and connections
  9. Supports & external attachments
این یه دسته بندی کلی بود... درخواستتون رو بفرمائید مربوط به کدوم یک از مراحل بالاست. انشالله که راضی و با دست پر از تالار ما بدرقه خواهید شد.

m3164

کاربر ممتاز
سلام
کسی هست بتونه در مورد سیلیکاژل کمکم کنه

سلام... با عرض معذرت میشه درخواستتون رو واضحتر و کاملتر بیان کنید؟
هر مطلبی در مورد سیلیکاژل باشه فرقی نمیکنه؟ یا موضوع خاصی مدنظرتون هست؟

به لینک زیر هم یه سر بزنید اگه کامل نبود درخواستتون رو دقیقتر بیان کنید، بچه ها مطلبی داشته باشند دریغ نمیکنند؛

انواع جاذب ها(سیلیکاژل) - فرآیند جذب سطحی

mohandes-87

عضو جدید
توروخدابه دادم برسی............................د

توروخدابه دادم برسی............................د

:cry:سلام بچه ها خسته نباشید.بچه ها من یه مشکل برام پیش اومده که فکرکنم شمابتونیدحلش کنید.برای پروژه کارشناسیم استاد یه متن ترجمه بهم داده که چندتا ازعبارتاشواشکال دارم .میتونیدکمکم کنید واین عبارتاروبرام معنی کنید ؟ اگه مسلط به ترجمشون هستید زود جوابمو بدید چون باید تاآخرهفته تمومش کنک توروخدابه دادم برسید:crying:
1-Composite membranes made of a dense selective layer supported on a porous material can represent a technical solution when strong mechanical stresses are imposed to the membrane. Palladium and its alloy membranes were prepared on stainless steel supports by the electroless plating technique and on alumina supports by sputtering or by metal–organic chemical vapor deposition [36].

2-(methane conversions up to 90–95% at 450–550 vs. 850–1000_C).

3-The dehydrogenation of cyclohexane to benzene [12] and of ethylbenzene to styrene [13, 14] have been studied in MRs using glass or alumina membranes. Even if a conversion increase beyond the equilibrium value has been observed in all the cases, compared with Pd-based membranes, which are much more selective with respect to hydrogen, porous membranes are less efficient in improving the conversion. For example, the conversion of cyclohexane to benzene at 200_C and 1 atm (equilibrium conversion 19%) is 45% in a Vycor glass MR whereas it becomes 99.7% in a Pd–Ag MR.

4-A growing interest in the membrane assisted Water–Gas Shift reaction (WGSR) is manifested by a substantial volume of the published pertinent literature that could be grouped around the two most popular hydrogen permselective membranes, based either on palladium [1519] or silica [2022].

5-Reversible reactions are thermodynamically limited since equilibrium conditions cannot be overcome in the reacting mixture. From a thermodynamic point of view, equilibrium is represented by a constraint (equilibrium constant) on mole fractions (or concentrations), temperature, and pressure; this constrain derives from the second principle of thermodynamics. At equilibrium conditions, no net change in state variables is observed.
:cry:

mehrdad50

عضو جدید
سلام... مهمان عزیز
هر امری دارید در خدمتیم... من در این زمینه کار کردم و تقریبا مسلطم.

انواع Pressure Vessel :
  1. Intermediate storage
  2. Gas-Liquid separator
  3. Flash Drum
  4. Steam Dram
  5. Special vessel
  6. Surge Dram
  7. Distillation column receiver
  8. Reflux Dram
  9. Pull station dampener
دیتاهای مورد نیاز برای طراحی هر یک از ظروف فوق:
  1. Design pressure
  2. Design temperature
  3. Design loadings
  4. Allowable stresses
  5. Corrosion allowance
  6. Alloy protective lining
  7. Shell and heads
  8. Nozzles, flanges, manholes and connections
  9. Supports & external attachments
این یه دسته بندی کلی بود... درخواستتون رو بفرمائید مربوط به کدوم یک از مراحل بالاست. انشالله که راضی و با دست پر از تالار ما بدرقه خواهید شد.

سلام و متشکر، والله ما که وارد نشده اخطار رو دادن دستمون. بگذریم
بیشتر مد نظر من طراحی مکانیکی است.
یه وسل داریم در قالب (Steam Drum) دما و فشار عملیاتی تعریف شده برای این وسل 45 درجه سانتیگراد و 4.8 بار تعریف شده است. چه دما و فشاری برای طراحی این وسل پیشنهاد می شود. آیا رابطه ای هست؟ در مورد فشار خودم جایی خوندم که 10 درصد از فشار عملیاتی به اضافه فشار عملیاتی مقدار فشار طراحی را تعریف میکند. آیا این رابطه درستیه؟
البته سوالات دیگه ای هم در مورد حجم وسل و ضخامتش دارم که امیدوارم بتونید کمکم کنید.

nasir.gh

عضو جدید
کمک برا نوشتن پروژه

کمک برا نوشتن پروژه

سلام
موضوع پروژه من "بررسی آزمایشگاهی و مدلسازی جلوگیری از نشکیل رسوبات درمخازن نگهدارنده فراورده های نفتی بااستفاده از ممانعت کننده ها" هست.
شدیداً نیاز به کمک شما دارم.

54675

عضو جدید
برج تقطیر(نیاز به کمک فوری)

برج تقطیر(نیاز به کمک فوری)

چرا در تقطیر جزء به جزء ناپیوسته جریان برگشتی از کندانسور به برج تقطیر به شکل U است؟

شهرام 59

عضو جدید
کاربر ممتاز
ممنون داداش شهرام..........
حالا سوالم یکم پیچیده تر میشه......:que:
طبق مباحثه ای که با اساتیدم داشتم (در مورد حالت چهارم ماده) گفتند که این حالت بصورت تابش وجود دارند.....
حالا اگر بگیم که تو رآکتور هسته ای جرم ماده ی پرتوزا بعد از شکافت در قالب حالت چهارم ماده از سیستم خارج میشه سیستم باز هم جرم کنترل به حساب میاد؟؟:que:

سلام محسن جان

فکر کنم بله جرم کنترل به حساب بیاد

چون منظور از جریان جرمی دیگه جریان به صورت این حالت چهارم ماده نیست

شهرام 59

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام آخه ترجمه خوبی درنمیاد چرا بچه ها انقدرسنگدل شدن:question:

دوست خوبم سنگدل نشدن ولی ترجمه انگلیسی معمولا وقت گیره.مطمئن باش اگه کسی حس کنه می تونه کمکت کنه حتما جوابتو میده چون همیشه روال اینجا اینطوری بوده.

منم که زیاد زبانم ردیف نیست و گرنه کمک می کردم

lord aragon

عضو جدید
کاربر ممتاز
نه بابا
به اين راحتي هم نيست
زمان hold up در تاور زماني هست كه مايع از اون بالا برسه به پايين كه ممكنه 5 تا 10 دقيق طول بكشه
ولي توي مبدل مگه چقدر طول ميكشه كه از اولش بره تا آخرش ؟
اين براي من سواله ؟
توي يه متني زمان hold up مبدل رو زده حدود 10 دقيق در حاليكه كه همون متن تاور رو گفته 5 دقيقه

احتمالا مبدل از نوع spiral بوده یا کلا مبدل تعداد pass بالا بوده

m3164

کاربر ممتاز
سلام و متشکر، والله ما که وارد نشده اخطار رو دادن دستمون. بگذریم
بیشتر مد نظر من طراحی مکانیکی است.
یه وسل داریم در قالب (Steam Drum) دما و فشار عملیاتی تعریف شده برای این وسل 45 درجه سانتیگراد و 4.8 بار تعریف شده است. چه دما و فشاری برای طراحی این وسل پیشنهاد می شود. آیا رابطه ای هست؟ در مورد فشار خودم جایی خوندم که 10 درصد از فشار عملیاتی به اضافه فشار عملیاتی مقدار فشار طراحی را تعریف میکند. آیا این رابطه درستیه؟
البته سوالات دیگه ای هم در مورد حجم وسل و ضخامتش دارم که امیدوارم بتونید کمکم کنید.

اخطار واسه چی؟ حتما چیزی گفتی دیگه... وگرنه بچه های م.شیمی خیلی هم مهمون نوازند. به قول خودتون بگذریم.
ببین دوست عزیز اگه امکانش هست Data Sheet یا اطلاعات خام اولیه و کلی که واسه طراحی داری اینجا بذارید. اگه فقط مقادیر طراحی مکانیکی رو بخوای بدست آوردنشون خیلی زمانـبر نیست... اما اینجور که شما سوال میکنید (اطلاعات یه قسمت رو میدید و جوابشو میخواید) دیرتر به جوابها خواهید رسید. ممکنه من یا خودتون هم نتونیم هر روز بیایم اینجا.

و اما سوالتون؛
در مورد فشار چیزی که گفتین درسته ولی کامل نیست... برای محاسبه فشار طراحی دو حالت را در نظر می گیریم یکی همین چیزی بود که خودتون گفتین و در حالت دوم اینکه ؛ فشار عملیاتی داده شده را با 350 کیلو پاسکال جمع کرده... حال از بین این دو جواب حاصله، هر کدام که بزرگتر بود به عنوان فشار طراحی برای استفاده در مراحل بعد انتخاب می شود.

Design Pressure:
1) 4.8 * 1.1 = 5.25 bar
2) 4.8 + 3.5 = 8.3 bar
پس جواب دوم یعنی 8.3 بار فشار طراحی ما خواهد بود.

در مورد دما می بایست دمای عملیاتی را با 15 درجه سانتیگراد جمع کرد تا دمای مورد نظر برای طراحی وسل حاصل شود.

Design Temperature:
45 + 15 = 60 C

student.sh86

عضو جدید
سلام محسن جان

من روی این حرفم مطمئن نیستما اما به نظرم اگه قرار باشه مرزهای سیستم نسبت به جرم بسته باشه و چون توی راکتورهای هسته ای ما یه ترم sink برای جرم داریم پس این سیستم نسبت به جرم بسته حساب نمیشه و جرم کنترل نیست...............البته بازم میگم ، مطمئن نیستم.

m3164

کاربر ممتاز
آخرین ویرایش:

Mohsen 89

مدیر تالار فیزیک
مدیر تالار
کاربر ممتاز
سلام محسن جان

بالاخره حالت چهارم هم حالتی از ماده هست.......
البته فقط پرتو های رادیواکتیو نیست(این برداشت استادم از حالت چهارم ماده ست) همونطور که میدونید حالت چهارم پلاسماست و حالتی پراکنده تر از حالت گازی مواد ه
من روی این حرفم مطمئن نیستما اما به نظرم اگه قرار باشه مرزهای سیستم نسبت به جرم بسته باشه و چون توی راکتورهای هسته ای ما یه ترم sink برای جرم داریم پس این سیستم نسبت به جرم بسته حساب نمیشه و جرم کنترل نیست...............البته بازم میگم ، مطمئن نیستم.
از اونجایی که تغییر در میزان جرم داریم به نظر من هم رآکتور هسته ای نمیتونه جرم کنترل باشه
ضمنا اگر یادتون باشه در سوال اولم تعریف کامل و جامعی از جرم کنترل رو خواستم و هدفم این بود که با اون تعریف بتونم چنین مسئله ای رو تحلیل کنم.
از دوستان خواهش دارم اگر در این مورد کمکی از دستشون بر میاد دریغ نکنند:D
با تشکر

Mohsen 89

مدیر تالار فیزیک
مدیر تالار
کاربر ممتاز
سلام دوستان.....
مقداری اطلاعات در مورد نظام مهندسی و دلیایل نبودن مهندسی شیمی در اون لازم دارم لطفا راهنماییم کنید
با تشکر:smile:

hastione

عضو جدید
سلام
سوالات کنکورارشد سال 91 روهرچی رو وب گشتم پیدا نکردم اگر کسی پیدا کرد ممنون میشم به منم اطلاع بده

mehrdad50

عضو جدید
با تشکر از تالارتون

با تشکر از تالارتون

اخطار واسه چی؟ حتما چیزی گفتی دیگه... وگرنه بچه های م.شیمی خیلی هم مهمون نوازند. به قول خودتون بگذریم.
ببین دوست عزیز اگه امکانش هست Data Sheet یا اطلاعات خام اولیه و کلی که واسه طراحی داری اینجا بذارید. اگه فقط مقادیر طراحی مکانیکی رو بخوای بدست آوردنشون خیلی زمانـبر نیست... اما اینجور که شما سوال میکنید (اطلاعات یه قسمت رو میدید و جوابشو میخواید) دیرتر به جوابها خواهید رسید. ممکنه من یا خودتون هم نتونیم هر روز بیایم اینجا.

و اما سوالتون؛
در مورد فشار چیزی که گفتین درسته ولی کامل نیست... برای محاسبه فشار طراحی دو حالت را در نظر می گیریم یکی همین چیزی بود که خودتون گفتین و در حالت دوم اینکه ؛ فشار عملیاتی داده شده را با 350 کیلو پاسکال جمع کرده... حال از بین این دو جواب حاصله، هر کدام که بزرگتر بود به عنوان فشار طراحی برای استفاده در مراحل بعد انتخاب می شود.

Design Pressure:
1) 4.8 * 1.1 = 5.25 bar
2) 4.8 + 3.5 = 8.3 bar
پس جواب دوم یعنی 8.3 بار فشار طراحی ما خواهد بود.

در مورد دما می بایست دمای عملیاتی را با 15 درجه سانتیگراد جمع کرد تا دمای مورد نظر برای طراحی وسل حاصل شود.

Design Temperature:
45 + 15 = 60 C

اوکی مهندس. حق با شماست. فقط به خاطر یه سری مسائل من دیتاشیت رو با پیام خصوصی واستون ارسال کردم. بقیه سوالاتم رو هم همونجا پرسیدم.

فقط اومدم اینجا که هم از شما و هم از "شهرام59" یه تشکر ویژه کنم. خیلی به من لطف کردین و کمکم کردید. همونجور که گفتم من همین سوال رو توی تالار خودمون هم مطرح کردم اما هیچ کس پاسخگو نبود. اما بچه های اینجا هم باسوادند هم علمی که دارند رو دریغ نمیکنن، فکر نمیکردم اینقدر سریع و کامل به جوابم برسم.
بازم تشکر میکنم از بچه ها و مدیران مهندسی شیمی
حلالم کنید. در پناه حق

engineer84

عضو جدید
نام مقاله: ارزيابي ساختار تركيبات بعد از 2- فنيل تري دكان و LAB14+< در الكيل بنزن خطي به روش GC/MS

sinamak

عضو جدید
سلام دوستان..من به یک سری اطلاعات در مورد کاربرد میکروسکوپ های sem و tem در بررسی نانو کامپوزیت ها دارم.واقعا ممنون میشم بهم کمک کنید.بشدت به این اطلاعات نیاز دارم.بازم ممنون

saeed gas

عضو جدید
چرا در تقطیر جزء به جزء ناپیوسته جریان برگشتی از کندانسور به برج تقطیر به شکل U است؟
فکرمیکنم به خاطر یکنواخت شدن جریان برگشتی سریال چون حالت U باعث ایجاد یک مانع شده و سیال فرصت یکنواخت شدن رو پیدا میکنه

S H i M A

کاربر فعال تالار شیمی
کاربر ممتاز
سلام دوستان..من به یک سری اطلاعات در مورد کاربرد میکروسکوپ های sem و tem در بررسی نانو کامپوزیت ها دارم.واقعا ممنون میشم بهم کمک کنید.بشدت به این اطلاعات نیاز دارم.بازم ممنون

سلام دوست عزیز. من 3 تا فایل دارم که درباره این وسایل توضیح داده و

فایل اولی هم مربوط به تحقیق کامپوزیت توسط این دو میکروسکوپ

هستش. امیدوارم بتونه کمکتون کنه:

پیوست ها

• sh 1 .zip
    3.1 مگایابت · بازدیدها: 0
بالا