دارالحدیث

daryanian

عضو جدید
کاربر ممتاز
(آموزه اول)تقاضای عمر مفید حضرت زهرا(س) در مناجات با خدای خویش می فرمود: بار خدایا تو را به علم غیبت و تواناییت بر آفرینش، سوگند می دهم که مرا، تا وقتی می دانی زنده بودن برایم بهتر است، زنده بداری و هرگاه مرگ برایم بهتر بود، مرا بمیران. (میزان الحکمه ج۲ ص۷۳۵)
(آموزه دوم) پاداش سلام و صلوات بر فاطمه(س)
یزیدبن عبدالملک نوفلی از پدرش، از جدش روایت کرده که می گوید: بر فاطمه(س) وارد شدم، آن حضرت ابتدا به من سلام کرد و سپس فرمودند: پدرم در زمان حیاتش فرمود: هر کس بر من و برتو سه روز سلام کند، بهشت برای او خواهد بود. به حضرت(س) عرض کردم: این مطلب مربوط به دوران زندگی شما و آن حضرت است یا اینکه پس از فوت شما هم شامل می شود؟
فرمودند: در زندگی و پس از مرگ هم شامل می شود.
و نیز علی(ع) از فاطمه(س) نقل می فرمایند: رسول خدا(ص) به من فرمود: ای فاطمه هر کس بر تو صلوات بفرستد، خداوند او را خواهد بخشید و مورد آمرزش قرار خواهد داد و او را به من در هر جای بهشت که باشم، ملحق خواهد نمود. (فاطمه(س) شادمانی دل پیامبر(ص) ص۳۷۸ و ۴۰۰)

sutern

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
امام علي(ع) : اگر شب هنگام کسی را در حال گناه دیدی، فردا به آن چشم نگاهش مکن شاید سحر توبه کرده باشد و تو ندانی .
وصیت امیرالمومنین به مالک اشتر ، نهج البلاغه

alihasani

عضو جدید
پیامبر خدا (ص) میفرمایند:

خَيرُ مالِ المَرءِ و ذَخائِرِهِ اَلصَّدَقَةُ.

بهترين ثروت و اندوخته آدمى، صدقه است.

وسائل الشيعة - ج 6 - ص258

daryanian

عضو جدید
کاربر ممتاز
امام حسن العسکری (ع):

هیچ‌ بلائى‌ نیست‌ مگر این‌ که‌ در پیرامونش‌ از طرف‌ خدا نعمتى‌ است‌ .(تحف‌ العقول‌ ، ص‌ ۵۲۰)

alihasani

عضو جدید
حضرت فاطمه (س) میفرمایند:

نَحنُ وَسيلَتُهُ في خَلقِهِ و نَحنُ خاصَّتُهُ و مَحَلُّ قُدسِهِ.

ما [اهل بيت] وسيلۀ خدا در ميان مردمان، برگزيده خدا و منزلگاه قدس [و پاكى] اوييم.

اهل بيت در قرآن و حديث – ج1 ص 240 ح 323

salizadeniri

عضو جدید
کاربر ممتاز
قال الرضا علیه السلام:
«اِذَا نَزَلَتْ بِکُمْ شَدِیدَةٌ فَاسْتَعِینُوا بِنَا»
¯هر گاه برای شما پیش آمد سختی روی داد از ما کمک و یاری بجوئید¯
مستدرک‏الوسائل/ج5/ص229
آنگه که زمانه ناموافق گردد
سیمای فلک، آینه ی دق گردد
یاری ز امام مهربان می طلبد
آن کس که در این مقام لایق گردد

sabahat

عضو جدید
کاربر ممتاز
[FONT=&quot]امام رضا (ع) : به نقل از پدران بزرگوارش فرمود : رسول خدا (ص) فرمود : برترین اعمال امت من انتظار فرج از خدای عزوجل میباشد. بحارالانوار جلد 52 صفحه 122[/FONT]

vitaminb12

عضو جدید
کاربر ممتاز
امیرالمومنین (ع) فرمودند :
روزه دل بهتر از روزه زبان و روزه زبان بهتر از روزه شکم است

daryanian

عضو جدید
کاربر ممتاز
قالَ الإمامُ جَعْفَرُ بنُ محمّد الصّادقُ (علیه السلام)
إذا أوَیْتَ إلى فِراشِکَ فَانْظُرْ ماسَلَکْتَ فى بَطْنِکَ، وَ ما کَسَبْتَ فى یَوْمِکَ، وَ اذْکُرْ أنَّکَ مَیِّتٌ، وَ أنَّ لَکَ مَعادا. فرمود: در آن هنگامى که وارد رختخواب خود مى شوى، با خود بیندیش که در آن روز چه نوع خوراکى ها و آشامیدنى ها از چه راهى به دست آورده اى و میل نموده اى.
و در آن روز چه چیزهائى را چگونه و از چه راهى کسب و تحصیل کرده اى; و در هر حال متوجّه باش که مرگ تو را مى رباید; و سپس در صحراى محشر ـ جهت بررسى گفتار و کردارت ـ حاضر خواهى شد.

alihasani

عضو جدید
امام علی(ع) میفرمایند:

مَنِ استَرشَدَ العِلمَ أرشَدَهُ.

آنكه از دانش، راهنمايى خواست، او را ره نمود.

دانش نامه عقائد اسلامي - ج2 ص 320 ح 1469

vitaminb12

عضو جدید
کاربر ممتاز
امام صادق (ع) فرمودند :
از حسد ورزی به یکدیگر بپرهیزید زیرا ریشه کفر حسد است

sutern

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
امام محمد باقر (ع) :

چه بسا شخص حریص بر امری از امور دنیا ، که بدان دست یافته و باعث نافرجامی و بدبختی او گردیده است ، و چه بسا کسی که برای امری از امور آخرت کراهت داشته و بدان رسیده ، ولی به وسیله آن سعادتمند گردیده است .

بحارالانوار ، دار احیاء الترا العربی ، ج 75، ص (166)

sutern

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
امام محمد باقر (ع) :

افزایش نعمت از جانب خداوند قطع نمی شود ، مگر اینکه شکر از جانب بندگان قطع گردد .

بحارالانوار ، دار احیاء الترا العربی ، ج 68، ص (54)

vitaminb12

عضو جدید
کاربر ممتاز
امام باقر (ع) فرمودند :
سخن طیب و پاکیزه را از هر که گفت بگیرید اگرچه او خود بدان عمل نکند

vitaminb12

عضو جدید
کاربر ممتاز
حضرت علی (ع) فرمودند :
خوش خویی ذر سه چیز است : دوری از گناه ، کسب حلال و آسان گرفتن بر خانواده

daryanian

عضو جدید
کاربر ممتاز
امام صادق علیه السلام: اَرج الله رَجاءَ لایجرّئک عَلی مَعصیتِه و خَف اللهَ خوفاً لا یؤیسُک مِن رَحمته؛ به خداوند امیدوار باش، امیدی که تو را بر انجام معصیتش جرات نبخشد و از خداوند بیم داشته باش بیمی که تو را از رحمتش ناامید نگرداند.

alihasani

عضو جدید
امام علی(ع) میفرمایند:

اَلزّاهِدُ فِي الدُّنيا مَن لَم يَغلِبِ الحَرامُ صَبرَهُ ولَم يَشغَلِ الحَلالُ شُكرَهُ.

زاهد در دنيا كسى است كه حرام بر صبرش غلبه نكند و حلال از شكرش باز ندارد.

دنيا و آخرت از نگاه قرآن و حديث – ج2 ص 46- ح 815

salizadeniri

عضو جدید
کاربر ممتاز
حقیقت كرم و دنائت «قیلَ لَهُ(علیه السلام): مَا الْكَرَمُ؟قالَ: أَلاِْبْتِداءُ بِالْعَطِیةِ قَبْلَ الْمَسْأَلَةِ وَ إِطْعامُ الطَّعامِ فِى الَْمحَلِّ. قیلَ فَمَا الدَّنیئَةُ؟ قالَ: أَلنَّظَرُ فِى الْیسیرِ وَ مَنْعُ الْحَقیرِ.»
از امام مجتبى سؤال شد: كرم چیست؟فرمود: آغاز به بخشش نمودن پیش از درخواست نمودن و اطعام نمودن در وقت ضرورت و قحطى. سؤال شد: دنائت و پستى چیست؟ فرمود: كوچك بینى و دریغ از اندك.

alihasani

عضو جدید
امام صادق(ع) میفرمایند:

ما مِن عَمَلٍ أفضَلَ يَومَ الجُمُعَةِ مِنَ الصَّلوةِ عَلى مُحَمَّدٍ و آلِهِ.

در روز جمعه هيچ عملى برتر از صلوات بر محمد و خاندان او(ع) نيست.

الخصال - ص394

alihasani

عضو جدید
امام علی(ع) میفرمایند:

أَقَلُّ ما يَجِبُ لِلمُنعِمِ أن لا يُعصى بِنِعمَتِهِ.

كم‏ترين وظيفه در مقابل مُنعِم، اين است كه با نعمتش نافرمانى نشود.

دانش نامه عقائد اسلامي – ج1-ص484-ح 782

بالا