خبر هایی از صنعت نفت ایران و جهان

MOΣIN

عضو جدید
کاربر ممتاز
اطلاعات فنی وزارت نفت در معرض خطر/هشدارهایی که جدی گرفته نشد

اطلاعات فنی وزارت نفت در معرض خطر/هشدارهایی که جدی گرفته نشد

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس دیروز سامانه‌های الکترونیک و شبکه داخلی وزارت نفت مورد حمله سایبری قرار گرفت و یک ویروس مخرب به سامانه‌های اینترنتی و الکترونیکی وزارت نفت راه یافت.

ظاهراً این ویروس تنها برای تخریب و از بین بردن اطلاعات طراحی شده و وزارت نفت برای جلوگیری از آسیب‌های احتمالی سرورهای خود را خاموش کرده و سیستم‌های الکترونیکی شرکت‌های تابعه شرکت ملی نفت و دیگر شرکت‌ها را نیز قطع کرده است.

بر پایه این گزارش یکی از اهداف احتمالی این ویروس سیستم EOR یا اتوماسیون اداری وزارت نفت و همچنین اطلاعات فنی صنعت نفت بوده است تا با تخریب آن در راه توسعه صنعت نفت اختلال ایجاد کند. بر این اساس به نظر می‌رسد وزارت نفت و به خصوص واحد فن‌آوری اطلاعات شرکت ملی نفت که ارائه خدمات اینترنی و شبکه به دیگر شرکت‌ها و خود وزارت نفت را بر عهده دارد باید با حساسیت زیاد با این مساله مواجه شده و از اطلاعات الکترونیک این صنعت به دقت مواظبت کند.

*ویروس‌هایی با مقاصد سیاسی/ هشدارهایی که جدی گرفته نشد

بر پایه این گزارش غلامرضا جلالی رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور پیش از این به جد درباره حملات سایبری به صنعت نفت هشدار داده بود. فارغ از هشدارهای غیر رسمی، رییس سازمان پدافند غیرعامل کشور در آبان ماه سال گذشته با اشاره به فعالیت های گسترده دشمنان در فضای سایبری، بر ضرورت تقویت زیرساخت های مقابله با تهدیدات سایبری در وزارت نفت تاکید کرده بود.

وی همچنین در دی ماه گذشته درباره تهدیدات سایبری گفته بود: "سناریوهای مختلفی در این زمینه وجود دارد که یکی از آنها مربوط به عملیات مستقل سایبری با هدف فلج سازی راهبردی در مدل حمله چند مرحله ای با حمله به زیرساخت های بانکی و پولی، مدیریت و کنترل، خدمات عمومی، امنیت، انرژی، ارتباطات و اطلاع رسانی است که با تولید بی نظمی و بی ثباتی در مسیر به هم زدن اقتدار نظام طراحی می شود."

وی همچنین گفته بود:" روزانه 55 هزار ویروس رایانه ای در جهان تولید و منتشر می شود که بر اساس تخمین اغلب مقاصد سیاسی و هکری را دنبال می کند. حوزه انرژی بیشترین حملات سایبری دو سال گذشته را به خود اختصاص داده است."

*حملات سایبری؛ موج آخر جنگ پنهان نفت

بر پایه این گزارش به نظر می‌رسد تهدیدات و حملات سایبری موج دیگری از جنگ خاموش اقتصادی و نفتی کشورهای سلطه‌گر علیه استقلال سیاسی و اقتصادی کشورمان است که باید به دقت برای مقابله با آن برنامه‌ریزی شود. شاید بتوان آغاز جنگ خاموش نفت را تعلل شرکت‌های اروپایی با فشار دولت‌هایشان در اجرای پروژه‌های نفت و گاز ایران و سرمایه‌گذاری نکردن در پروژه‌های سودآور نفت و گاز کشور دانست.

اما موج اصلی این جنگ خاموش با تحریم تجهیزات نفتی مورد نیاز صنعت نفت آغاز شد. صنعت نفت ایران در بعضی بخش‌های مهم و استراتژیک به کالاهای ساخت خارج نیاز دارد و هم از این رو است که تحریم این قطعات برای به بن‌بست کشاندن پروژه‌های مهم صنعت نفت در دستور کار غربی‌ها قرار گرفت. آن هم در شرایطی که به جز نیاز ایران به این قطعات، شرکت‌های اروپایی به دلیل بحران اقتصادی به فروش این تجهیزات و باقی ماندن در عرصه رقابت نیاز وافری داشتند.

تحریم خرید نفت ایران از سوی اتحادیه اروپا گام بعدی این حمله خاموش بود که اثرات آن پیش از ایران بر اقتصادهای اروپایی ظاهر و حتی بر نتایج انتخابات این کشورها تاثیرگذار ارزیابی شد. بر این اساس با ناکامی نسبی این اقدامات، حمله سایبری به عنوان برگ آخر جنگ اقتصادی و نفتی رونمایی شد تا غربی‌ها نشان دهند از هیچ اقدامی برای ضربه زدن به اقتصاد کشورمان فروگذار نمی‌کنند.

با وجود خباثت دشمن در برنامه‌ریزی علیه منافع ملی ایران، ما باید در کشور برای مقابله با این حملات آمادگی ایجاد کرده و زیرساخت‌های لازم را تقویت کنیم. اغلب این بحران‌ها در صورت مدیریت صحیح قابلیت بالقوه تبدیل شدن به فرصت‌های طلایی را در خود پنهان دارند. بر این اساس به جای رفتارهای متکبرانه و غره شدن به داشته‌ها، باید نگاه را به آینده و تهدیدات و فرصت‌های آن معطوف کنیم و در عین حال هشدارهای دلسوزان را جدی بگیریم.

چنانکه خروج پایگاه‌های اطلاع رسانی وزارت نفت و شرکت ملی نفت از دسترس نشان می‌دهد علیرغم درخواست وزیر ارتباطات از همه وزارتخانه‌ها و ادارات دولتی برای انتقال میزبانی سرور سایت و پشتیبانی اینترنت به داخل کشور، ظاهرا سرور شرکت ملی نفت از خارج از کشور پشتیبانی می‌شده است.
 

MOΣIN

عضو جدید
کاربر ممتاز
مخاطره پرواز هواپیماها با سوختگیری مازاد بر ظرفیت

مخاطره پرواز هواپیماها با سوختگیری مازاد بر ظرفیت

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس از سال گذشته نرخ سوخت خطوط هوایی داخلی در هر لیتر از 100 تومان به 400 تومان افزایش یافت اما به دلیل اعتراض برخی از ایرلاین ها و نامه‌نگاری هایی که صورت گرفت این نرخ به 200 تومان به ازای هر لیتر کاهش پیدا کرد.

در چند روز اخیر یعنی هنگامی که نرخ جدید سوخت هواپیماها اعلام شد؛ مقرر شد تا همه ایرلاین های داخلی به ازای هر لیتر دریافت سوخت 400 تومان به شرکت ملی پخش فراورده های نفتی بپردازند و بدهی قبلی خود را نیز با نرخ 400 تومان پرداخت کنند.

از طرفی نیز شرکت ملی پخش اعلام می کند خطوط هوایی داخلی بدهکار در صورتی که بدهی خود را پرداخت نکنند، باید به صورت نقدی سوخت دریافت کنند و دیگر به صورت اعتباری سوخت به هیچ شرکت هوایی داخلی فروخته نمی شود.

این گزارش اضافه می کند: پس از انتشار این اخبار چندی پیش مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی اعلام کرد که مشکل ایرلاین ها برطرف شده است به طوری که بدهی این شرکت ها به صورت اقساط دریافت می شود و چند ایرلاین نیز به این صورت بدهی خود را پرداخت کرده اند، اما از ذکر نام ایرلاین هایی که بدهی خود را پرداخت کرده اند خودداری کرد.

گزارش خبرنگار فارس اضافه می کند پس از پیگیری هایی مشخص شد که منظور مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی احتمالا خطوط هواپیمایی های ایران ایر و آسمان است که این دوشرکت نیز به دلیل پرواز های تکلیفی که برعهده دارند و از طرفی نیز به دلیل بدهی که دولت به آنها دارد سوخت خود را به صورت تهاتر پرداخت می کنند به این صورت که طلب این دو شرکت از دولت به ازای بدهی پرداخت می شود و تاکنون هیچ شرکت هوایی دیگر نتوانسته است بدهی خود را به شرکت ملی پخش فرآروده های نفتی پرداخت کند به همین دلیل این شرکت در برخی از فرودگاه های کشور مانند فرودگاه شیراز به صورت نقدی سوخت مورد نیاز هواپیماهارا می فروشند.

گزارش خبرنگار اقتصادی فارس حاکی است به همین دلیل خطوط هواپیمایی داخلی برای آنکه در این فرودگاه سوخت گیری نکنند در فرودگاهای دیگر اقدام به سوخت گیری کرده و حتی بیشتر از ظرفیت خود سوخت دریافت می کنند که این امر موجب به خطر افتادن جان مسافرانی می‌شود که با هواپیماهای فول سوختگیری کرده اقدام به مسافرت می کنند.
 

MOΣIN

عضو جدید
کاربر ممتاز
قیمت جهانی نفت افزایش یافت

قیمت جهانی نفت افزایش یافت

به نقل از پایگاه اینترنتی بلومبرگ تصمیم اعضای صندوق بین المللی پول برای اختصاص 430 میلیارد دلار برای حل بحران مالی و بدهی منطقه یورو نیز تاثیر زیادی بر افزایش قیمت جهانی نفت داشته است .

بر اساس این گزارش قیمت نفت طی هفته گذشته نیز 0.2 درصد رشد داشته است . بر این اساس وزارت نفت عراق اعلام کرد صادرات نفت این کشور از طریق مرزهای ترکیه به علت وقوع مشکلات فنی در خط لوله انتقال متوقف شده است .

به اعتقاد کارشناسان اقتصادی کاهش تولیدات صنعتی چین برای ششمین ماه متوالی نیز مانع از افزایش بیش از پیش قیمت جهانی نفت شده است . قیمت هر بشکه نفت سبک آمریکا در بازار نیویورک برای تحویل در ماه ژوئن با 15 سنت افزایش به 103.73 دلار رسیده است . قیمت نفت روز جمعه نیز به بالاترین حد خود از 20 آوریل رسیده بود .

قیمت نفت از ابتدای امسال تا کنون 5 درصد رشد داشته است . در بازار لندن نیز هر بشکه نفت برنت د ریای شمال برای تحویل در ماه ژوئن با 2 سنت افزایش به بیش از 118.78 دلار رسیده است .

اداره اطلاعات انرژی آمریکا نیز اعلام کرد میزان تقاضای بنزین در این کشور طی ماه مارس برای دومین ماه متوالی با افزایش روبرو شده است .
 

MOΣIN

عضو جدید
کاربر ممتاز
حمله دیروز ویروسی بود/اطلاعات صنعت نفت آسیب جدی ندید

حمله دیروز ویروسی بود/اطلاعات صنعت نفت آسیب جدی ندید

علیرضا نیکزاد در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس؛ با بیان اینکه توان نرم‌افزاری و مهندسی ما برای مقابله با حمله سایبری کافی است گفت: به کمک دیگر دستگاه‌ها نیاز چندانی نداریم.

وی تأکید کرد: این حمله سایبری به مسائل و اطلاعات اساسی وزارت نفت و شرکت ملی نفت صدمه نزده است چرا که سرور‌های عمومی از سرور‌های اصلی جدا است چنانکه حتی کابل‌کشی‌های آنها هم جدا است و به اینترنت هم متصل نمی‌شود.

سخنگوی وزارت نفت اضافه کرد: تنها مسائل و اطلاعات عمومی صدمه دیده چنانکه در بخش اتوماسیون اداری و سیستم EOR نیز تنها اطلاعات عمومی سیستم دچار صدمه شده است.

وی با بیان اینکه این حمله در قالب نفوذ یک ویروس انجام شده است گفت: ویروس مادربرد های کامپیوتر‌ها را سوزانده و برای پاک کردن اطلاعات اقدام کرده است.

وی در پایان تأکید کرد: از همه اطلاعات اصلی و غیر اصلی بک‌آپ داشتیم و مشکلی از این بابت وجود ندارد
 

MOΣIN

عضو جدید
کاربر ممتاز
نفوذ ویروس به‌جای حمله هکری/ میزبانی اطلاعات نفتی‌ها در داخل کشور

نفوذ ویروس به‌جای حمله هکری/ میزبانی اطلاعات نفتی‌ها در داخل کشور

به گزارش خبرنگار فناوری اطلاعات خبرگزاری فارس، دیروز سامانه‌های الکترونیک و شبکه داخلی وزارت نفت مورد حمله سایبری قرار گرفت.

هم اکنون وزارت نفت برای جلوگیری از آسیب‌های احتمالی سرورها را خاموش کرده و سیستم‌های الکترونیکی شرکت‌های تابعه شرکت ملی نفت و دیگر شرکت‌ها را نیز قطع کرده است.

بر اساس پیگیری‌های خبرنگار فارس از مرکز ماهر ( مرکز مدیریت امداد و هماهنگی عملیات رخدادهای رایانه ای)، مشکل ایجاد شده ناشی از نفوذ ویروس بوده و سیستم‌های این وزارت‌خانه مورد حمله هکری قرار نگرفته‌اند.

همچنین بر اساس دیگر اطلاعات بدست آمده از مرکز ماهر، اطلاعات وزارت نفت در داخل کشور میزبانی می‌شده و این پیشامد‌، ناشی از میزبانی اطلاعات در خارج نبوده است.
 

MOΣIN

عضو جدید
کاربر ممتاز
دستور وزیر نفت برای تامین 23 میلیارد دلار بودجه پارس‌جنوبی

دستور وزیر نفت برای تامین 23 میلیارد دلار بودجه پارس‌جنوبی

موسی سوری در گفت‌وگو با ایسنا، با اظهار این‌که امیدواریم 90 درصد بودجه‌ امسال محقق شود، اعلام کرد: البته توسعه فازهای پارس جنوبی بیش از این ظرفیت آمادگی جذب سرمایه را با هدف این‌که بتوان در سال 91 و 92 مجموع این فازها را به تولید رساند، دارد.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس با یادآوری این‌که کل بودجه‌ این شرکت در توسعه‌ میدان مشترک گازی پارس جنوبی سرمایه‌گذاری می‌شود، گفت: معتقدیم در میدان پارس جنوبی که رقیب قطری به صورت غارتی از آن برداشت می‌کند، باید تدبیری اندیشیده شود که یک بار برای همشه برای توسعه این میدان اوراق مشارکت با سود 30 تا 35 درصد عرضه شود.

سوری با بیان این‌که اگرچه اوراق مشارکت با سود بالا ممکن است به اقتصاد کشور لطمه بزند، خاطر نشان کرد که عرضه‌ اوراق مشارکت با سود بالای 30 درصد در میدان مشترک پارس جنوبی توجیه اقتصادی دارد.

وی افزود: با انتشار اوراق مشارکت می‌توان سرمایه‌ مورد نیاز توسعه‌ پارس جنوبی را فراهم و سهم خود را از این میدان مشترک با عرب‌ها برداشت کرد.

او با تاکید بر این‌که بیش از این تاخیر روا نیست، گفت: کشور ظرفیت و توان لازم را در این زمینه دارد. ضمن این‌که پیمانکاران، مشاوران و صنعت‌گران داخلی آمادگی توسعه‌ شتابان را در پروژه‌های ملی دارند، البته فقط باید منابع مالی و تجهیزات به موقع برای آنها تامین شود.

سوری با بیان این که توسعه میدان پارس جنوبی یک فرصت تاریخی برای ایران است، گفت: قطر از این میدان رقابتی برداشت می‌کند و منتظر ما نخواهد ماند، به همین دلیل ما باید از نان شب بزنیم و سریع‌تر فاز‌های پارس جنوبی را توسعه دهیم.

به گفته‌ مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس در حال حاضر قطر کمتر از دو برابر ایران از میدان مشترک پارس جنوبی گاز برداشت می‌کند که در صورت حمایت مالی و تامین هزینه‌ها یک سال قبل از برنامه‌ پنجم به تولید برابر با قطر می‌رسیم.

به گزارش ایسنا، علی‌رغم اهمیت طرح توسعه میدان گازی پارس جنوبی و وعده مسوولان مبنی بر تامین هزینه‌های آن، در سال گذشته از بودجه 22 میلیاردی این طرح فقط 50 درصد آن تامین شد.

به گفته سوری برای تکمیل فازهای میدان گازی پارس جنوبی حدود 40 میلیارد دلار نیاز است؛ یعنی هر سال 20 میلیارد دلار تا هدف تولید 800 میلیون متر مکعب گاز در روز محقق شود.

تامین‌نشدن بودجه پارس جنوبی در حالی است که اگر بر اساس معادل‌سازی فروش گاز با نفت؛ هر بشکه نفت 50 دلار محاسبه شود، درآمد حاصل از میدان پارس جنوبی حداقل به 110 میلیارد دلار در سال خواهد بود، این در حالی است که در صورت محاسبه هر بشکه نفت 100 دلار، این رقم به بیش از 220 میلیارد دلار در سال افزایش خواهد یافت.

در واقع با بهره‌برداری از هریک از فازهای پارس جنوبی تولید ناخالص ملی یک درصد افزایش می‌یابد که به گفته اقتصاددانان، در سطح ملی هیچ حوزه اقتصادی چنین اثری را بر اقتصاد ملی ندارد.

در صورت تکمیل طرح های توسعه‌ای، تولید گاز از میدان گازی پارس جنوبی به یک میلیارد متر مکعب می‌رسد که 800 میلیون متر مکعب آن از میدان مشترک و 200 میلیون متر مکعب آن از بخش غیر مشترک میدان گازی پارس جنوبی خواهد بود.

به گزارش ایسنا، البته با وجود تامین نشدن کل بودجه مصوب، به گفته مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس، در سال گذشته از میدان گازی پارس جنوبی حدود 40 میلیارد دلار عاید کشور شد.

در حال حاضر تولید از 10 فاز اول پارس جنوبی عملی شده است که روزانه بیش از 290 میلیون متر مکعب گاز در روز از این فاز‌ها تولید می‌شود و با تکمیل 29 فاز استاندارد میدان مشترک پارس جنوبی، تا پایان سال 1393 حجم تولید گاز کشور از مخزن مشترک به مرز روزانه 800 میلیون مترمکعب خواهد رسید.
 

MOΣIN

عضو جدید
کاربر ممتاز
افزایش تولید نفت در میدان مشترک با عمانی‌ها در خلیج‌فارس

افزایش تولید نفت در میدان مشترک با عمانی‌ها در خلیج‌فارس

محمود زیرکچیان زاده در گفتگو با مهر درباره آخرین وضعیت توسعه میدان مشترک هنگام در خلیج فارس، گفت: در حال حاضر به طور متوسط روزانه بیش از 22 هزار بشکه نفت از این میدان مشترک با عمان استخراج می شود.

مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره ایران با اعلام اینکه برای توسعه میدان هنگام توسعه 30 هزار بشکه در روز هدف گذاری شده است، تصریح کرد: تاکنون سه حلقه چاه در میدان هنگام حفاری و راه اندازی شده است و پیش بینی می شود تا 10 روز آینده چهارمین حلقه چاه این میدان دریایی در مدار بهره برداری قرار بگیرد.

این عضوهیئت مدیره شرکت نفت فلات قاره با تاکید بر اینکه هم اکنون نصب اتصالات دریایی چهارمین چاه دریایی میدان نفتی هنگام در حال انجام است، اظهار داشت: در مجموع برای طرح توسعه نهایی و جامع میدان هنگام حفاری و راه اندازی 10 حلقه چاه در دستور کار قرار دارد.

وی همچنین در خصوص نصب و راه اندازی سازه های دریایی این میدان مشترک نفت ایران در خلیج فارس، توضیح داد: در شرایط فعلی سه پایه سکو در قالب طرح توسعه میدان هنگام در خلیج فارس نصب و راه اندازی شده است.

این مقام مسئول با بیان اینکه مطالعات اخیر سازندهای هیدروکربوری میدان هنگام از پتانسیل و ظرفیت بالای تولید نفت این میدان دریایی حکایت دارد، تاکید کرد: بر این اساس مطالعاتی برای نصب یک پایه سکوی جدید در سطح شرکت نفت فلات قاره آغاز شده است.

به گزارش مهر، هزینه سرمایه گذاری برای توسعه فاز اول توسعه میدان نفتی هنگام حدود 450 میلیون دلار بوده و در مجموع برای توسعه فاز اول و دوم این میدان مشترک با عمان حدود 800 میلیون دلار سرمایه گذاری شده است.

این در حالی است که از بدو راه‌اندازی و توسعه میدان هنگام تا‌کنون نزدیک به پنج میلیون بشکه نفت خام سبک از این میدان استخراج شده است.

میدان مشترک هنگام در سال 1975 میلادی با حفر یک حلقه چاه در خلیج فارس کشف و به دنبال آن در سال 2006 میلادی، با حفر دومین چاه و انجام مطالعات مخزن مشخص شد، میزان نفت درجای این میدان بیش از 700 میلیون بشکه و گاز درجای آن حدود 2 تریلیون فوت مکعب است.

در همین حال عمان با مشارکت یک شرکت انگلیسی، تولید نفت خام از این میدان مشترک را از اسفند ماه سال 1387 و با ساخت یک خط لوله به طول 25 کیلومتر از بخش مشترک میدان هنگام – البخاء و استفاده از تاسیسات موجود در راس الخیمه امارات را با ظرفیت 10 هزار بشکه نفت در روز آغاز کرد.

طرح توسعه زودهنگام میدان مشترک نفتی هنگام هم از شهریور ماه دوسال گذشته با استخراج روزانه 10 هزار بشکه نفت با درجه ای.پی.آی توسط شرکت ملی نفت ایران آغاز شده است.

میدان مشترک نفتی "هنگام" در فاصله تقریبی 45 کیلومتری جزیره قشم و بر روی خط مرزی ایران و عمان در خلیج فارس قرار گرفته است.
 

MOΣIN

عضو جدید
کاربر ممتاز
بازتاب شوک بزرگ مصر به اسرائیل/ تهدید به اشغال سینا وتوسل به پدرخوانده

بازتاب شوک بزرگ مصر به اسرائیل/ تهدید به اشغال سینا وتوسل به پدرخوانده

رسانه های خارجی روز گذشته خبری را در خروجی خود قرار دادند که حاکی از لغو قرارداد صادرات گاز مصر به رژیم صهیونیستی بود؛ خبری که شوک بزرگی این رژیم وارد کرد. طی توافقی که سال 2005 میان مصر و رژیم اسرائیل انجام شد قاهره متعهد شده بود طی 20 سال 7 میلیارد متر مکعب گاز طبیعی به فلسطین اشغالی صادر کند.

این اقدام مصر در حالی انجام می شود که برخی محافل خاص مصری اعلام کرده اند این تصمیم از نظر سیاسی و اقتصادی پیامدهای منفی برای مصر به همراه دارد و نقض توافقنامه صلح میان مصر و رژیم صهیونیستی به شمار می رود.

بعد از سقوط رژیم دیکتاتوری حسنی مبارک که در دوره دیکتاتوری خود نخستین کشور عربی بود که در سال 1979 توافقنامه صلح با رژیم اسرائیل را امضا کرد، خط لوله صادرات گاز مصر به فلسطین اشغالی طی یک سال گذشته 14 بار منفجر شده است.

مقامات رژیم صهیونیستی بلافاصله پس از شنیدن خبر بهت آور لغو قرارداد گازی مصر واکنش های مختلفی از خود نشان دادند. "بنیامین بن الیعزر" یکی از نمایندگان کنیست (پارلمان رژیم صهیونیستی) که از دوستان دیکتاتور سابق مصر به شمار می رفت در این رابطه گفت: لغو توافقنامه گاز با اسرائیل اشاره جدیدی به احتمال آغاز درگیری میان دو طرف است.

وی ابراز امیدواری کرد که دولت جدید مصر پس از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری این کشور در لغو قرارداد گازی تجدیدنظر کند. بن الیعزر در عین حال در توجیه اقدام اخیر مصر ادعا کرد که لغو قرارداد گازی ناشی از تیرگی روابط میان قاهره و تل آویو نیست، بلکه ناشی از یک نزاع تجاری میان شرکت های تجاری است.

"شائول موفاز" رئیس حزب کادیما نیز اقدام اخیر مصر را غیرمنتظره و نقض آشکار توافقنامه صلح توصیف کرد که به زعم وی در چنین شرایطی آمریکا باید به عنوان ضامن توافقنامه کمپ دیوید فورا وارد عمل شود.

"یووال اشتاینیتس" وزیر دارایی رژیم صهیونیستی نیز لغو قرارداد گازی مصر را تصمیمی یکجانبه از لحاظ سیاسی و اقتصادی توصیف کرد.

در این میان برخی از مقامات صهیونیست به ویژه شخصیت های نظامی لحن تهدید به خود گرفتند. "بنی گانتس" رئیس ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی در این رابطه تهدید کرد: در صورتی که مصر پس از سال ها دوستی و صلح به کشوری دشمن تبدیل شود نظامیان ارتش اسرائیل آماده مقابله با هرگونه تهدیدی خواهند بود.

"میخائیل بن اری" یکی از اعضای کنیست نیز ضمن انتقاد شدید از مصر گفت: اکنون زمان آن فرا رسیده که توافقنامه صلح با مصر را به طور یکجانبه نقض کنیم و سفیر اسرائیل از قاهره فراخوانده شود.

وی در ادامه سخنان تحریک آمیز خود افزود: ارتش اسرائیل باید صحرای سینا را اشغال کند و با مصر به عنوان یک دولت تروریست و نه کشوری که دارای حاکمیت سیاسی است تعامل داشته باشد.

هر چند مقامات صهیونیست علیرغم ناخرسندی از اقدام اخیر مصر سعی دارند آن را بی اهمیت جلوه دهند، اما با نگاهی به تحولات اخیر مصر پس از سقوط رژیم حسنی مبارک همچون اشغال سفارت تل آویو درقاهره، انفجار پیاپی در خط لوله صادرات گاز مصر به رژیم صهیونیستی و حاکمیت اسلامگرایان بر پارلمان مصر می توان دریافت که توافقنامه صلح کمپ دیوید در معرض خطر جدی قرار دارد.

با توجه به افزایش احساسات ضد اسرائیلی مردم مصر طی یک سال گذشته، انتخابات ریاست جمهوری مصر طی یک ماه آتی آینده صلح کمپ دیوید را رقم خواهد زد انتخاباتی که صهیونیست ها به شدت از آن واهمه دارند چرا که شانس ریاست جمهوری نامزد اخوان المسلمین مصر و دیگر گروه های اسلامگرا در انتخابات این کشور بیش از دیگر احزاب است.
 

MOΣIN

عضو جدید
کاربر ممتاز
قطع اینترنت و اینترانت در وزارت نفت و شرکت های زیرمجموعه بخاطر ایمنی در برابر حملات سایبری دشمن

قطع اینترنت و اینترانت در وزارت نفت و شرکت های زیرمجموعه بخاطر ایمنی در برابر حملات سایبری دشمن

به گزارش نفت نیوز، بعداز حملات سایبری روز گذشته به شبکه اینترنتی و مخابراتی ساختمان‌های اصلی وزارت نفت، شرکت ملی نفت و سایر شرکتهای تابعه، مسئولان بخش فناوری اطلاعات و ارتباطات نفت به همراه دست اندرکاران بخش های ایمنی و پدافند غیرعامل تشکیل جلسه دادند و راهکارهای مقابله با این حملات را مورد بحث و بررسی قرار دادند.
بر اساس آخرین خبرهای دریافتی تا لحظه ارسال خبر، اینترنت و اینترانت مرکزی اول و بعضی از شرکت های زیرمجموعه به منظور ایمن سازی در برابر حملات سایبری قطع هستند.
هنوز از جزئیات ویروس مورد استفاده در این حمله سایبری خبری در دست نیست ولی ظاهراً شیوه عملکرد ان به گونه ای است که به محض ورود به سیستم اطلاعات را پاک و غیرقابل بازگرداندن می کند.
مسئولان پدافند غیرعامل کشور در طول ماههای گذشته ( لینک های پیوست همین خبر) بویژه در 23 فروردین ماه سال جاری(91) در نشستی در عسلویه نسبت به احتمال انجام اینگونه حملات دشمن به مسئولان مربوطه در نفت هشدارهای لازم را داده بودند.
اینکه بعد از این هشدارها چه اقدامات ایمنی در نفت برای مقابله با تهدیدات سایبری انجام شد؛ موضوعی است که مسئولان بخش فناوری اطلاعات و ارتباطات شرکت ملی نفت ایران باید درباره آن اطلاع رسانی نمایند.
جهت اطلاع کاربران محترم توضیحات ارایه شده به نقل از منابع موثق نفت نیوز بوده و nioc هنوز درباره حملات سایبری روز گذشته و خسارات احتمالی اطلاعیه رسمی منتشر نکرده است.
نفت نیوز به همه شرکت های نفتی که تاکنون مورد حمله سایبری قرار نگرفتند توصیه می کند ضریب ایمنی سیستم های خود را تا حد امکان بالا ببرند و بطور مستمر مراقبت های لازم را در این زمینه داشته باشند.
 

MOΣIN

عضو جدید
کاربر ممتاز
حفاری 4 حلقه چاه اکتشافی در میدان نفتی یاران

حفاری 4 حلقه چاه اکتشافی در میدان نفتی یاران

علی صادقی مجرد در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس گفت: سال گذشته یک پروژه در بالادست از شرکت ملی نفت ایران دریافت کردیم و آماده دریافت پروژه دیگری نیز هستیم.

مدیرعامل شرکت نفت پارس تصریح کرد: هم اکنون طرح توسعه میدان یاران انجام شده و آماده حفاری چهار حلقه چاه اکتشافی در میدان نفتی یاران هستیم که در آینده نزدیک قصدداریم یکی از این چهار حلقه چاه را نیز تولید کنیم.

وی با اشاره به عملکرد شرکت نفت پارس در یک سال گذشته گفت: شرکت نفت پارس از معدود شرکت هایی بود که تراز صادراتی مثبت داشت.

وی با اشاره به سال تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی گفت:حجم واردات این شرکت در سال گذشته 35 میلیون دلار بود، اما سال جاری در نظر داریم اکثر اقلام مورد نیاز و پرمصرف خود را از داخل تامین کنیم که با توجه به توانایی تولید کنندگان داخلی این امر قابل تحقق است.

مدیرعامل شرکت نفت پارس خاطرنشان کرد: از زمان تاسیس این شرکت تا سال 88 سی درصد از سهام شرکت نفت پارس متعلق به یک شرکت انگلیسی ،هلندی بود که پس از آن سال دیگر در این شرکت هیچ سهامی ندارد اما محصولات تولیدی با استاندارد های همان شرکت خارجی تولید می شود.

صادقی مجردادامه داد: ارزش فعلی شرکت نفت پارس در 9 ماه گذشته تاکنون 107 درصد رشد داشته است و هم‌اکنون ارزش جایگزینی نفت پارس 400 میلیون تومان و ارزش پولی این شرکت در بورس نیز 200 میلیون تومان است.
 

MOΣIN

عضو جدید
کاربر ممتاز
واردات نفت کره جنوبی از ایران به 155 هزار بشکه در روز رسید

واردات نفت کره جنوبی از ایران به 155 هزار بشکه در روز رسید

رویترز اعلام کرد واردات نفت خام کره جنوبی از ایران برای دریافت معافیت از آمریکا در مورد تحریم‌های ایران در ماه مارس نسبت به سال گذشته 40 درصد کاهش یافت و به 155 هزار بشکه در روز رسید.

به گزارش رویترز، این حرکت سئول برای کاهش اتکا به نفت ایران در راستای قدم‌های برداشته شده از سوی مشتریان اصلی آسیایی مانند ژاپن است.

بر اساس اطلاعات شرکت ملی نفت کره، دیگر تولیدکنندگان نفت در خاورمیانه از جمله عربستان، امارات، کویت برای قطع واردات نفت از تهران به این کشور کمک کرده‌اند.

بر اساس این اطلاعات، محموله‌ها از کویت به سوی کره در ماه مارس 41 درصد برابر با 313 هزار و 774 بشکه در روز ، از عربستان 10 درصد برابر با 817 هزار 226 بشکه در روز و از امارات 17 درصد برابر با 185 هزار و 548 بشکه افزایش یافته است.

واردات نفت چهارمین خریدار نفت ایران در ماه فوریه به 203 هزار و 379 بشکه در روز کاهش یافته است. خرید نفت از ایران در 3 ماهه نخست سال 22 درصد کاهش یافت و به 195 هزار بشکه رسید.

کره جنوبی 86 درصد نفت خام وارداتی خود را در 3 ماهه نخست سال جاری میلادی از خاورمیانه عربستان، کویت، قطر ، امارات و ایران تامین کرده است. این میزان بیش از 84 درصد واردات در ابتدای سال جاری است.

اوایل ماه جاری علی النعیمی وزیر نفت عربستان به سئول گفت: هیچ کمبود عرضه در بازار نفت وجود ندارد و عربستان حاضر است در صورت نیاز از ظرفیت تولید اضافی خود استفاده کند.
 

MOΣIN

عضو جدید
کاربر ممتاز
انتقال روزانه 17 میلیون متر مکعب گاز در مناطق جنوب شرقی کشور

انتقال روزانه 17 میلیون متر مکعب گاز در مناطق جنوب شرقی کشور

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس منطقه 6 عملیات انتقال گاز ایران که 27 درصد از خاک ایران را پوشش داده است،وظیفه انتقال گاز به استان های هرمزگان،‌ کرمان،‌ سیستان و بلوچستان، همچنین بخشی از جنوب استان یزد را به عهده دارد.

این گزارش حاکی است این منطقه عملیاتی با بهره گیری از دو هزار و 562 کیلومتر خط لوله و سه تاسیسات تقویت فشار گاز در مناطق آب شیرین، تنگ نی و سیرجان روزانه حدود 17 میلیون متر مکعب گاز را در این مناطق منتقل می کند.

براساس این گزارش خط لوله هفتم سراسری که وظیفه صادرات گاز را به پاکستان را برعهده گرفته و به عنوان خط لوله صلح معرفی شده در این منطقه واقع شده است که پس از راه اندازی کامل و تزریق گاز و صادرات تا سال 2014 می توان گفت این منطقه به یک قطب انتقال گاز تبدیل می شود.
 

MOΣIN

عضو جدید
کاربر ممتاز
موافقت وزیر نفت با برگزاری جشنواره بین المللی فیلم نفت

موافقت وزیر نفت با برگزاری جشنواره بین المللی فیلم نفت

به گزارش شانا، اسحق رویور روز دوشنبه (4 اردیبهشت) در نشست با مسئولان ستاد اجرایی هفدهمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی، تصریح کرد: نمایشگاه نفت امسال با حضور گسترده شرکت های داخلی و خارجی برگزار شد و بسیاری از مسئولان در جریان بازدید از نمایشگاه نفت امسال اظهار رضایت کردند.

مدیرکل روابط عمومی وزارت نفت تصریح کرد: پوشش گسترده خبری نمایشگاه نفت امسال و بازتاب اخبار آن در رسانه های داخلی و خارجی، بسیاری از اقدام هایی که غربی ها علیه صنعت نفت کشور انجام داده بودند، را تحت تاثیر قرار داد.

وی گفت: خروجی و نتیجه کار نمایشگاه نفت امسال در بخش های مختلف باید در قالب کتاب و نرم افزار دسته بندی و مستندسازی شود و در اختیار مدیران و کارکنان بخش های مختلف صنعت نفت قرار گیرد.

مدیرکل روابط عمومی وزارت نفت گفت: با موافقت وزیر نفت، در آینده نزدیک برنامه ای با عنوان "مجله" در سیمای جمهوری اسلامی ایران برای انعکاس رویدادها و دستاوردهای توسعه صنعت نفت پخش خواهد شد و قراردادهای آن نیز هم اکنون بسته و مجوزهای آن دریافت شده است.

وی افزود: وزیر نفت همچنین با برگزاری جشنواره بین المللی فیلم نفت با حضور سینماگران داخلی و خارجی موافقت کرده است.

رویور همچنین از زحمت ها و خدمات همه دست اندرکاران نمایشگاه نفت امسال از جمله بخش های مختلف روابط عمومی و خبرنگاران رسانه ها تشکر کرد.

مشاور رسانه ای وزیر نفت نیز در این نشست گفت: ضروری است همه دستاوردها و فعالیت هایی نمایشگاه نفت امسال، مکتوب و مستندسازی شود تا همه کاستی ها و مشکلات آن شناسایی و رفع شود.

قدیمی افزود: وزیر نفت در جریان بازدید از روند برگزاری نمایشگاه نفت امسال اظهار رضایت کرد ولی نباید به وضع موجود قانع بود و سال آینده نمایشگاه را مطلوب تر برگزار کرد.

بر پایه این گزارش، نتایج نظرسنجی نمایشگاه در قالب کتابچه هایی منتشر خواهد شد ونتیجه مستندسازی نمایشگاه امسال نیز در مدت یک تا دوهفته آینده جمع آوری خواهد شد.
 

MOΣIN

عضو جدید
کاربر ممتاز
راه اندازی تمام سیستم های رایانه ای وزارت نفت طی امروز و فردا

راه اندازی تمام سیستم های رایانه ای وزارت نفت طی امروز و فردا

به گزارش نفت نیوز به نقل از مهر، از ساعاتی قبل با حضور وزیر نفت، اعضای شورای ستاد پدافند غیر عامل، حراست و مدیران فناوری و اطلاعات صنعت نفت، ستاد ویژه مقابله با بحران سایبری در وزارت نفت آغاز به کار کرده است.

در این نشست با ارائه گزارش نهایی آخرین وضعیت خسارات وارد شده به سامانه‌های اصلی اینترنت، اینترانت و شبکه مخابراتی صنعت نفت مورد بحث و بررسی قرار می گیرد.

پیش بینی می شود در پایان این نشست سیاست‌ها و برنامه‌های ضربتی وزارت نفت برای مقابله به حملات اینترنتی و سایبری تعیین و عملیاتی شود.

بخش عمده سیستم های رایانه ای وزارت نفت راه اندازی شد

سخنگوی وزارت نفت با تاکید بر ضریب بالای امنیت شبکه در این وزارتخانه، از راه اندازی بخش عمده ای از سیستم های رایانه ای وزارت نفت پس از حمله سایبری دو روز گذشته خبرداد.

علیرضا نیکزاد رهبر در گفت و گو با شانا، با اشاره به راه اندازی بخش اعظمی از سیستم های رایانه ای وزارت نفت گفت: بعدازظهر روز گذشته (دوشنبه چهارم اردیبهشت) اکثر سیستم های موجود از قبیل سیستم اتوماسیون اداری راه اندازی شد.

مدیرکل دفتر وزارتی وزارت نفت تصریح کرد: بحمدالله در حال حاضر امکان استفاده از این سیستم ها با ضریب ایمنی بالا میسر و کاربران در حال استفاده از آن هستند.

سخنگوی وزارت نفت با اشاره به تلاش کارشناسان صنعت نفت برای راه اندازی سایر سیستم های رایانه ای افزود: سایر بخش های موجود ظرف امروز و فردا راه اندازی خواهد شد.

سخنگوی وزارت نفت روز گذشته درباره حمله سایبری به شبکه مخابرات و اینترنت وزارت نفت تاکید کرده بود که به دلیل جداسازی سرورهای عمومی از سرورهای اصلی، آسیبی به اطلاعات اساسی وزارت نفت وارد نشده است.

علیرضا نیکزاد رهبر با تاکید بر اینکه از همه اطلاعات اصلی و غیر اصلی وزارت نفت نسخه پشتیبان گرفته شده است، گفته بود: وزارت نفت توان فنی و مهندسی قوی برای مقابله با حمله سایبری را دارد.

وی با اشاره به آسیب دیدگی جزیی اطلاعات عمومی اظهار کرده بود: البته اینکه گفته شود هیچ بخشی از اطلاعات آسیب ندیده، درست نیست و صرفا اطلاعات بخشی از کاربران دچار صدمه شده است.

به گفته نیکزاد این حمله به شکل ویروس بوده است که موجب بروز مشکل برای دیسک سخت سیستم کاربران شده و موضوع بازآوری اطلاعات کاربران نیز در حال بررسی است.

شبکه اطلاع رسانی نفت و انرژی (شانا) در جریان این اختلال اینترنتی هیچ آسیبی ندیده و روند انتشار اخبار صنعت نفت از طریق این رسانه مانند گذشته ادامه دارد.
 

MOΣIN

عضو جدید
کاربر ممتاز
شرکتهای هندی: در شدیدترین تحریم‌ها به انتقال نفت ایران ادامه می‌دهیم

شرکتهای هندی: در شدیدترین تحریم‌ها به انتقال نفت ایران ادامه می‌دهیم

به نقل از رویترز ، یک مقام ارشد هندی که خواست نامش فاش نشود تاکید کرد اگر تحریمهای اتحادیه اروپا و آمریکا بر ضد ایران مانع از تامین پوشش بیمه ای مورد نیاز محموله های نفتی ایران شود ، شرکتهای کشتی رانی هند به انتقال محموله های نفتی ایران ادامه خواهند داد .

بر اساس این گزارش حدود 90 درصد محموله های نفتی جهان از پوشش بیمه ای شرکتهای غربی استفاده می کنند .

بر اساس این گزارش چین هند کره جنوبی و ژاپن مهمترین مشتریان نفت ایران در آسیا به شمار می روند و زیر فشار شدید آمریکا و اروپا برای کاهش واردات نفت از ایران قرار دارند .

این گزارش حاکی است آمریکا و اروپا قصد دارند از ابتدای جولای تحریمهای جدیدی را بر ضد ایران اعمال کنند . اروپا قصد دارد از ابتدای جولای واردات نفت از ایران را به طور کامل متوقف کند .

شرکتهای بزرگ کشتیرانی هند از شرکتهای بیمه این کشور خواسته اند تا خدمات بیمه ای مورد نیاز برای محموله های نفتی ایران را تامین کنند .

اس هاجارا رییس شرکت کشتی رانی هند در این باره تاکید کرد طی ده سال گذشته هیچ حادثه بزرگی در خصوص انتقال نفت ایران به هند به وقوع نپیوسته است .

با توجه به این مساله و نیاز شدید هند به واردات نفت ، منطقی به نظر می رسد که شرکتهای هندی به واردات نفت از ایران ادامه دهند .

هند چهارمین وارد کننده بزرگ نفت جهان به شمار می رود و یکی از بزرگترین وارد کنندگان نفت از ایران به شمار می رود . در سال مالی منتهی به 31 مارس 2012 میزان واردات نفت هند از ایران به بیش از 340 هزار بشکه در روز رسیده است . این رقم هم اکنون به 280 هزار بشکه در روز کاهش یافته است .

ایران دومین صادر کننده بزرگ نفت به هند پس از عربستان به شمار می رود .
 

MOΣIN

عضو جدید
کاربر ممتاز
تمام واحدهای عملیاتی صنعت نفت مشغول فعالیت هستند/حمله سایبری درحال شناسایی است

تمام واحدهای عملیاتی صنعت نفت مشغول فعالیت هستند/حمله سایبری درحال شناسایی است

'حمدالله محمدنژاد' روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا در خصوص حمله سایبری به واحدهای صنعت نفت گفت: تمام واحدهای مستقر در شرکت های زیر مجموعه صنعت نفت از دیرباز به صورت روزانه و لحظه ای از کلیه داده ها و اطلاعات رایانه ای خود نسخه پشتیبان تهیه می کنند.

وی افزود: بنا بر این در مواردی که اطلاعات مورد پردازش به هر شکل ممکن دچار اختلال شود، بلافاصله اطلاعات پشتیبان(backup) جایگزین می شود.

معاون وزیر نفت در امور مهندسی افزود: اخیرا تعداد معدودی از سرورهای شرکت ملی نفت از طریق یک بدافزار مورد حمله قرار گرفت که بلافاصله تیم کارشناسان امنیت سایبری صنعت نفت آن را مهار کرد.

به گفته محمدنژاد، برای جلوگیری از نفوذ این بدافزار به سایر کامپیوترهای شبکه، به طور موقت کامپیوترهای متصل به این سرورها خاموش و خوشبختانه از نفوذ این بدافزار به سایر کامپیوترها جلوگیری به عمل آمد.

وی گفت: خوشبختانه با تدابیر و اقدام های سریع کارشناسان صنعت نفت به هیچ عنوان به اطلاعات و داده های رایانه ای این وزارتخانه آسیبی نرسیده است.

محمدنژاد با تاکید بر این که، تمام واحدهای عملیاتی صنعت نفت در حال کار و مشغول به فعالیت هستند، افزود: علت بروز مشکل سایبری در حال شناسایی و بررسی کارشناسی است.

وی ابراز اطمینان کرد که با انجام بررسی های کارشناسی و شناسایی، مشکل تا دو یا سه روز آینده برطرف شود.

گفتنی است، شبکه مخابرات و اینترنت وزارت نفت از روز یکشنبه (3 اردیبهشت) مورد حمله سایبری قرار گرفته است.
 

MOΣIN

عضو جدید
کاربر ممتاز
راه اندازی مجدد اینترنت وزارت نفت پس از قطع 5 روزه

راه اندازی مجدد اینترنت وزارت نفت پس از قطع 5 روزه

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، پس از 5 روز از قطع اینترنت وزارت نفت و شرکت‌های تابعه آن به دلیل حمله ویروسی برای بار مجدد اینترنت این وزارت‌خانه راه اندازی شد.
این گزارش حاکی است، همان طور که در گذشه نیز اعلام شده بود، یکی از اهداف احتمالی حمله ویروسی به این وزارت خانه سیستم EOR یا اتوماسیون اداری وزارت نفت و همچنین اطلاعات فنی صنعت نفت بوده است، تا با تخریب آن در راه توسعه صنعت نفت اختلال ایجاد کند.
این گزارش اضافه می‌کند، به گفته مسئولان وزارت نفت این حمله ویروسی به مسائل و اطلاعات اساسی وزارت نفت و شرکت ملی نفت صدمه نزده است، چرا که سرور‌های عمومی از سرور‌های اصلی جدا است.
 

MOΣIN

عضو جدید
کاربر ممتاز
تولید نفت در میدان رشادت دو برابر شد

تولید نفت در میدان رشادت دو برابر شد

به گزارش خبرگزاری فارس، محمود زیرکچیان زاده در مصاحبه با شبکه پرس تی وی تاکید کرد: میزان تولید نفت ایران در میدان رشادت با دو برابر افزایش به بیش از 20 هزار بشکه در روز رسیده است.
وی تصریح کرد: میزان تولید نفت در میدان رشادت با حفر دو حلقه چاه جدید دو برابر افزایش داشته است.
بر اساس این گزارش، میدان نفتی رشادت در خلیج فارس واقع شده است و پیش بینی می شود، با اتمام و تکمیل فاز دوم پروژه توسعه این میدان تا مارس 2013 میلادی ، ظرفیت تولید آن به بیش از 40 هزار بشکه در روز افزایش یابد.
شرکت نفت فلات قاره قصد دارد، میزان تولید نفت از میدان رشادت را در بلند مدت به 76 هزار بشکه در روز افزایش دهد .
 

MOΣIN

عضو جدید
کاربر ممتاز
رایزنی برای تشکیل گمرک نفت در عسلویه

رایزنی برای تشکیل گمرک نفت در عسلویه

عباس معمارنژاد در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس در مورد ایجاد گمرک نفت گفت: کارگروه مشترکی بین گمرک جمهوری اسلامی و وزارت نفت تشکیل شده است که در مورد موقعیت مکانی آن بررسی می‌شود و به احتمال قوی مکان این گمرک در عسلویه خواهد بود.
رئیس کل گمرک جمهوری اسلامی افزود: این گمرک با هدف تسهیل در ورود تجهیزات صنعت نفت ایجاد می‌شود که در واقع گمرک تخصصی تجهیزات نفت برای تسریع در ترخیص این تجهیزات خواهد بود.
معمارنژاد در مورد صادرات نفت گفت: صادارت از گمرکات مختلف انجام می‌شود و گمرک نفت مربوط به تجهیزات صنعت نفت و گاز است که ورود این تجهیزات را تسهیل می‌کند در واقع لوازم یدکی مورد نیاز صنعت بزرگ نفت از این طریق انجام می‌شود.
وی گفت: پیشنهاد تشکیل گمرک نفت را خودم ارائه دادم و وزیر نفت از آن استقبال کرد و هفته آینده آخرین جلسه کارگروه مشترک با وزارت نفت خواهد بود که در مورد مطالعات مکان‌یابی است و مکان ایجاد گمرک تعیین می‌شود.
معمارنژاد خاطرنشان کرد: در حال حاضر گمرک تخصصی برای فولاد در فولاد مبارکه اصفهان و گمرک تخصصی ذوب‌آهن در مجموعه ذوب‌آهن اصفهان ایجاد شده که این کار برای کمک به تسریع ترخیص تجهیزات است.
رئیس کل گمرک جمهوری اسلامی تاکید کرد: قطعا تجهیزات صنعت نفت چه در مورد واردات و یا صادرات از طریق گمرک تخصصی نفت انجام خواهد شد، اما فرآورده‌های نفتی از این گمرک صادر نمی‌شود، البته این امر به خاطر شرایط مکانی است، وگرنه نفت و گاز از گمرکات مختلف صادر می‌شود، همانطور فرآورده‌های نفتی نیز چنین وضعیتی دارند.
 

MOΣIN

عضو جدید
کاربر ممتاز
خودداری پالایشگاه بزرگ کره‌ جنوبی از کاهش واردات نفت ایران

خودداری پالایشگاه بزرگ کره‌ جنوبی از کاهش واردات نفت ایران

به نقل از رویترز، شرکت پالایشگاهی اس کی انرژی کره جنوبی قصد دارد واردات ماهانه نفت خود از ایران را 10 تا 15 درصد کاهش می دهد اما تاکنون اقدامی در این زمینه انجام نداده است.
شرکت اس کی اینوویشن، مالک کل سهام شرکت اس کی انرژی روز جمعه اعلام کرد، در پی تحریم های غرب علیه ایران، اس کی انرژی، بزرگترین شرکت پالایشگاهی کره، در حال جایگزین نمودن نفت سایر تولید کنندگان برای کاهش واردات نفت خود از ایران است.
کره جنوبی، چهارمین وارد کننده بزرگ نفت جهان، در کنار کشورهایی چون چین، ژاپن و هند که از مشتریان عمده نفت ایران هستند، به دلیل محدودیت های ناشی از تحریم ها، خرید نفت خود از ایران را کاهش داده است.
یکی از مقامات شرکت اس کی اینوویشن، شرکت مادر اس کی انرژی در این زمینه گفت: «حجم واردات نفت از ایران فعلا تغییر نخواهد کرد، زیرا ما هنوز تصمیمی در مورد میزان کاهش خرید خود از این کشور نگرفته ایم. در واکنش به احتمال کاهش واردات، ما به دنبال منابع جایگزین هستیم.»
اس کی اینوویشن مالک کل سهام اس کی انرژی است که ظرفیت پالایش روزانه 1.115 میلیون بشکه نفت را داراست.
از بین چهار شرکت پالایشگاهی کره، اس کی انرژی و هیوندا اویل بانک، از ایران نفت وارد می کنند. این شرکت ها امسال حجم خرید نفت خود از ایران را بر اساس قرارداد های سالانه افزایش داده و به 200 هزار بشکه در روز رسانده اند که 130 هزار بشکه سهم اسکی انرژی و 70 هزار بشکه سهم هیوندا اویل بانک است. مجموع حجم خرید نفت روزانه این دو شرکت از ایران در سال 2011، حدود 190 هزار بشکه در روز بود.
در همین حال، منابع مطلع روز پنجشنبه گفتند، هیوندا اویل بانک، تصمیم گرفته از ماه مارس پذیرش محموله های نفتی ایران را متوقف سازد، اما اس کی انرژی همچنان به حجم خرید سالانه خود که قبلا به آن متعهد شده، حداقل تا ماه ژوئن ادامه خواهد داد.
کارشناسان انرژی معتقدند، با توجه به اینکه هم اکنون اس کی انرژی 60 تا 70 درصد نفت خود را از منابع مختلف نفتی تامین می کند، یافتن جایگزین مناسب برای نفت ایران می تواند برای این شرکت آسان باشد.
آمارهای شرکت ملی نفت کره نشان می دهد که حجم خرید نفت کره جنوبی از ایران در سه ماهه ابتدایی سال جاری میلادی بیش از 20 درصد کاهش یافته و به 195 هزار بشکه در روز رسیده است. این در حالی است که واردات نفت کره جنوبی از ایران در ماه مارس، 40 درصد کاهش را شاهد بوده است.
 

MOΣIN

عضو جدید
کاربر ممتاز
تحریم نفت ایران اقتصاد آمریکا را به خطر انداخته است

تحریم نفت ایران اقتصاد آمریکا را به خطر انداخته است

تیموتی گیتنر، وزیر خزانه داری آمریکا گفت، بحران اقتصادی حوزه یورو و اختلاف غرب با ایران بر سر برنامه هسته ای این کشور، که منجر به توقف صادرات نفت این کشور به برخی کشورهای اروپایی شده، اقتصاد آمریکا را با خطر مواجه ساخته است.

به گزارش سانفرانسیسکو کرونیکل، گیتنر روز چهارشنبه به شورای شهر پورتلند گفت: «ما همچنان خطراتی را پیش روی خود می بینیم.» وی این خطرات را «بحران شدید و طولانی» اقتصادی در اروپا و «رویارویی» غرب با تهران دانست که «بر فشار فزاینده بر قیمت های نفت افزوده است.»
بر اساس این گزارش، هم اکنون بهای نفت برنت برای تحویل در ماه ژوئن به مرز 120 دلار در هر بشکه رسیده است که نسبت به قبل از طرح تحریم نفتی ایران بیش از 15 درصد رشد داشته است.
وزیر خزانه داری دولت اوباما همچنین خاطر نشان ساخت: «اکثر بحران های اقتصادی در نتیجه عوامل مختلفی همچون عدم درایت، طمع و بی پروایی و همچنین ریسک پذیری و امیدواری بیهوده به وجود آمده اند.»
این اظهارات در حالی بیان می شود که بحران اقتصادی حوزه یورو، از سال 2008 تا کنون کشورهای این منطقه را درگیر خود کرده است.
در همین حال، اتحادیه اروپا موعد بازنگری در تحریم های نفتی علیه ایران برای نهایی کردن آن را که قرار بود در ماه آوریل انجام شود، به دلیل نگرانی ها از احتمال بروز بحران انرژی در بین کشورهای عضو این اتحادیه به تاخیر انداخت.
قیمت های جهانی نفت در ماه های اخیر، پس از تصمیم ایران به توقف صادرات نفت خود به چند کشور اروپایی، افزایش یافته است. در ماه ژانویه، وزرای امور خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا تحریم هایی را علیه ایران به تصویب رساندند که توقف واردات نفت از ایران از جمله این تحریم ها به شمار می رفت.
 

MOΣIN

عضو جدید
کاربر ممتاز
بندر فجیره امارات از تحریم ایران زیان دید

بندر فجیره امارات از تحریم ایران زیان دید

به نقل از عربین بیزنس، بانک بارکلیز انگلیس اعلام کرد، به دلیل تحریم ها علیه ایران که موجب متوقف شدن تامین نفت کوره مورد نیاز بزرگترین مرکز سوختگیری مجدد کشتی ها در منطقه خاور میانه شده، بندر فجیره امارات با افزایش هزینه ها مواجه شده است.
بر اساس گزارشی که میسوین ماهش و آمریتا سن، از تحلیلگران بانک بارکلیز امروز آن را منتشر کردند، بندر فجیره امارات، تقریبا یک سوم خرید ماهانه 1 میلیون تنی نفت کوره خود را از ایران تامین می کند.
بر اساس این گزارش، با سخت تر شدن تحریم ها، احتمالا نفت کوره ایران به قطب دریایی سنگاپور صادر خواهد شد که 4 برابر بندر فجیره امارات، نفت کوره خرید و فروش می کند. نفت کوره پس مانده نفت پالایش شده است و به عنوان سوخت در موتور کشتی ها و نیروگاه های تولید برق مورد استفاده قرار می گیرد.
استانداردهای سازمان بین المللی دریایی در زمینه سوخت کشتی ها، موجب افزایش تقاضای نفت کوره ایران شده، زیرا نفت کوره تولید ایران نسبتا حاوی مقادیر کمتری سولفور است.
در گزارش بارکلیز آمده است، هزینه های سوخت گیری مجدد در فجیره ممکن است با توجه به مجبور شدن تجار به یافتن منابع دارای سولفور کمتر که در کاهش آلایندگی محیط زیست موثر است، افزایش یابد. بر اساس استانداردهای سازمان بین المللی دریایی، انتشار سولفور توسط کشتی ها نباید از 3.5 درصد تجاوز نماید.
بر اساس گزارش مذکور، بهای نفت کوره در بندر فجیره، در مقایسه با بهای این فرآورده نفتی در سنگاپور، در ماه فوریه به بالاترین میزان افزایش یافت.
گزارش بارکلیز همچنین افزوده است: «در نتیجه فشار ناشی از تحریم ها که در دو ماه گذشته شدت یافته، نفت کوره بیشتری از ایران به سنگاپور صادر می شود که موجب کاهش واردات نفت کوره فجیره از ایران شده است.»
بر اساس پیش بینی بارکلیز، قیمت نفت کوره با افزایش فشار تحریم ها علیه ایران در سه ماهه سوم سال جاری میلادی احتمالا بالاتر خواهد رفت و این افزایش بها احتمالا تا سال 2013 ادامه خواهد یافت.
 

MOΣIN

عضو جدید
کاربر ممتاز
واردات نفت از ایران مسئله ای مربوط به امنیت انرژی هند است

واردات نفت از ایران مسئله ای مربوط به امنیت انرژی هند است

به نقل از پایگاه اینترنتی زی نیوز هند، اس ام کریشنا، وزیر امور خارجه هند گفت: « آمریکا هند را به دلیل داشتن روابط اقتصادی با ایران، تهدید به وضع تحریم نکرده است. با این حال، به عنوان بخشی از تحریم ها علیه ایران، آمریکا اخیرا قانونی را تصویب کرده که از جمله دارای بندهایی برای وضع تحریم هایی علیه برخی اشخاص حقوقی خارجی است.»
وی با اشاره به پایبندی هند به تعهدات خود در قبال قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران، افزود: «تحریم های یکجانبه تحمیل شده توسط یک کشور یا گروهی از کشورها نباید تاثیری قانونی بر روابط تجاری با ایران بگذارد.»
وزیر خارجه هند اضافه کرد: «واردات نفت هند از ایران بر اساس ملاحظات مربوط به امنیت انرژی اش هدایت می شود و عواملی چون نیازهای نفتی، تحریم های چند جانبه، شرایط بازارهای مالی و انرژی و امنیت و ثبات در مناطق مختلف نفت خیز جهان را مورد ملاحظه قرار می دهد.»
کریشنا همچنین خاطر نشان ساخت که هند و آمریکا به صورت منظم گفتگو هایی را در خصوص همکاری های دو جانبه و تمام موضوعات جهانی و منطقه ای مورد علاقه دو طرف انجام می دهند.
وی گفت: «در این نشست ها، دو طرف گفتگوهای صریح و سازنده ای را در مورد موضوع مربوط به ایران و منطقه غرب آسیا انجام داده اند. هند و آمریکا به تقویت همکاری استراتژیک خود پایبند هستند.»
 

MOΣIN

عضو جدید
کاربر ممتاز
نفت ایران 118 دلار شد

نفت ایران 118 دلار شد

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، بررسی بازار جهانی نفت طی روز 25 آوریل سال 2012 حاکی است: بهای نفت خام در معاملات بازارهای جهانی در روز چهارشنبه به دو دلیل در نوسان بود. در پی ادامه نگرانیها در مورد اختلال در کاهش حمل و نقل دریای شمال به دلیل توقف عملیات اضطراری، قیمت نفت خام برنت دریای شمال اندکی افزایش یافت.
همچنین اداره کل خزانه داری آمریکا روز گذشته اعلام کرد که احتمالاً نرخ سود بانکی را همچنان پائین نگه خواهد داشت و همین امر باعث افزایش شاخص بورس در آمریکا شد.
به گزارش فارس، قیمت قیمت فروش نفت سبک ایران در آسیا به 118 دلار و 5 سنت افزایش یافت و قیمت نفت سنگین ایران نیز در آسیا به 115 دلار و 93 سنت رسید.
بر اساس این گزارش، میانگین قیمت تقریبی یک بشکه نفت خام صادراتی ایران از ابتدای ماه جاری میلادی (آوریل) به 118 دلار و 25 سنت رسید.

همچنین قیمت نفت خام سبک امریکا روز چهارشنبه افزایش یافت. این رقم برای تحویل در ماه ژوئن با 6 سنت افزایش به بشکه ای 104.06 دلار رسید.
موسسه Goldman sachs در آخرین گزارش خود اعلام کرد، عربستان سعودی میزان ذخیره سازیهای نفت خام خود را اندکی افزایش داده تا در صورت افزایش میزان تقاضای نفت خام در تابستان آینده و احتمال کاهش تقاضای نفت ایران، این میزان تقاضا را جبران نماید.

اداره اطلاعات انرژی آمریکا (EIA)در گزارش هفتگی خود اعلام کرد، سطح ذخیره سازیهای نفت خام آمریکا برای
پنجمین هفته متوالی افزایش یافت. بر اساس همین گزارش میزان ذخیره سازیهای نفت خام در هفته منتهی به بیستم ماه آوریل با حدود 4 میلیون بشکه افزایش به 373 میلیون بشکه رسید.
همین گزارش اعلام کرد، میزان ذخیره سازی های بنزین در آمریکا برای دهمین هفته متوالی کاهش یافته و در هفته مذکور با 2.2 میلیون بشکه کاهش به حدود 211 میلیون بشکه رسید.
 

MOΣIN

عضو جدید
کاربر ممتاز
تحریم ها اثری بر صادرات نفت ایران به هند نداشته است

تحریم ها اثری بر صادرات نفت ایران به هند نداشته است

به نقل از پرس تی وی، تحریم های سخت گیرانه آمریکا و اروپا که پوشش بیمه ای تانکرهای حامل نفت ایران را ممنوع می سازد، تاثیری بر ارسال محموله های نفتی ایران به هند نداشته است.
شرکت های هندی ای که این کشتی ها را به کار می گیرند، تصمیم گرفته اند علیرغم افزایش خطرات ناشی از کاهش پوشش بیمه ای به فعالیت خود ادامه دهند. در جولای سال گذشته، تحریم های سخت گیرانه ای از جانب اتحادیه اروپا بر ایران تحمیل شد که شرکت های بزرگ بیمه و بیمه مجدد را از پوشش بیمه ای محموله های نفت ایران باز می دارد.
بر اساس این گزارش، حدود 90 درصد از کل پوشش بیمه ای را شرکت های موجود در کشورهای غربی بر عهده دارند که این مسئله می تواند بر ترانزیت نفت ایران به مقصد کشورهای چین، ژاپن و کره جنوبی نیز تاثیر گذار باشد. برای حل این مشکل، شرکت های حمل و نقل دریایی هندی در تلاش اند تا از شرکت های بیمه دولتی هند کمک بگیرند. نفت ایران مناسب ترین نوع نفت برای استفاده در پالایشگاه های هند است.
با توجه به اینکه در بهترین شرایط شرکت های بیمه هندی تنها می توانند بخشی از پوشش بیمه ای را برای تانکرهای خود فراهم کنند، شرکت کشتی رانی هند، شرکت گریت ایسترن و دیگر شرکت ها به دنبال پوشش بیمه ای تنها 50 میلیون دلاری برای هر سفر با مسئولیت شخص ثالث هستند. به گفته کارشناسان، در صورت بروز یک حادثه نفتی و نشت نفت به دریا، شرکت های نفتی ممکن است تا میلیاردها دلار مسئول شناخته شوند. با این حال، شرکت های حمل و نقل هندی این آمار را مورد توجه قرار داده اند که در طی دهه گذشته، هیچ حادثه قابل توجهی برای تانکرهای حمل نفت از مبدا ایران رخ نداده است.
ناظران بر این باورند که با توجه به تمایل شرکت های هندی به پذیرش ریسک عدم پوشش کامل بیمه ای، واردات نفت هند از ایران علیرغم تحریم ها مختل نخواهد شد و افزایش هزینه ای نیز از این بابت متوجه فرآورده های نفتی تولید شده در داخل هند رخ نخواهد داد.
 

MOΣIN

عضو جدید
کاربر ممتاز
به گزارش نفت نیوز، مهندس مراد کمالی گفت: این اعتبار در جلسه اخیر هیئت مدیره شرکت ملی نفت ایران به تصویب رسید و در سه بخش خرید تجهیزات مورد نیاز طرح افزایش تولید، خرید خودرو و ماشین آلات ضروری عملیات نگهداشت و استمرار تولید و خرید تجهیزات و ماشین آلات ضروری مورد نیاز ستاد بحران شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب هزینه خواهد شد.اختصاص یک هزار و 610 میلیارد ریال اعتبار برای تجهیز ناوگان شرکت ترابری نفت

وی افزود: بر اساس شرح نیازهایی که تهیه شده است قرار است با این اعتبار، یک هزار و 54 دستگاه انواع ماشین آلات سبک، سنگین و سیار ساختمانی به ناوگان حمل و نقل این شرکت افزوده شود.

مهندس کمالی خاطر نشان کرد: در سال گذشته متناسب با افزایش ماموریت های این شرکت در امر تولید و پشتیبانی از آن در مناطق نفت خیز جنوب، 188 دستگاه انواع خودروی سبک و سنگین به ناوگان شرکت خدمات ترابری و پشتیبانی نفت پیوست.

وی گفت: این شرکت جایگاه ویژه ای در پشتیبانی از تولید نفت و گاز مناطق نفت خیز جنوب دارد و نوسازی و بهسازی ناوگان حمل و نقل این شرکت، با توجه به برنامه های افزایش تولید، در اولویت قرار دارد.

شرکت خدمات ترابری و پشتیبانی نفت یکی از شرکت های فنی و تخصصی زیر مجموعه شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب است که در مراحل پشتیبانی از تولید نفت، سوخت رسانی و حمل مواد شیمیایی به دکل های حفاری، جابجایی لوله های جداری، آب صنعتی و آشامیدنی مورد نیاز تاسیسات و انشعاب گیری از خطوط لوله جریانی انتقال نفت انجام وظیفه می کند.

این شرکت هم اکنون 3 هزار و 92 دستگاه انواع خودرو سبک، سنگین، اتوبوس و مینی بوس و ماشین آلات سیار ساختمانی در اختیار دارد
 

MOΣIN

عضو جدید
کاربر ممتاز
ایران به آلمان حق‌العمل گاز پرداخت می‌کند/ قرقیزستان مشتری جدید گاز ایران

ایران به آلمان حق‌العمل گاز پرداخت می‌کند/ قرقیزستان مشتری جدید گاز ایران

جواد اوجی در گفتگو بامهر درباره آخرین وضعیت اجرای تاسیسات ذخیره سازی گاز طبیعی در مخزن یورتشای ورامین، گفت: سال گذشته تفاهم نامه ای با یک شرکت آلمانی برای انجام مطالعات و راه اندازی تاسیسات ذخیره سازی گاز در مخزن یورتشا امضا شد.

مدیر عامل شرکت ملی گاز با اعلام اینکه بر اساس توافق جدید صورت گرفته با شرکت آلمانی، آنها ریسک ایجاد تاسیسات ذخیره سازی گاز طبیعی را پذیرفته اند، تصریح کرد: از این رو قرار است با سرمایه گذاری این شرکت اروپایی تاسیسات ذخیره سازی گاز در یورتشا راه اندازی شود.

معاون وزیر نفت همچنین درباره نحوه پرداخت هزینه‌های ناشی از سرمایه گذاری شرکت آلمانی، اظهار داشت: برای نخستین بار در این پروژه گازی از یک روش جدید برای بازپرداخت هزینه‌های سرمایه گذاری استفاده خواهد شد.

این عضو هیئت مدیره شرکت ملی گاز با یادآوری اینکه هزینه سرمایه گذاری شرکت آلمانی به صور حق العمل کاری و به میزان گاز ذخیره سازی شده پرداخت خواهد شد، تاکید کرد: به عبارت دیگر، سود شرکت آلمانی مطابق با حق العمل کاری پرداخت می شود.

این مقام مسئول در خصوص وضعیت مذاکرات انجام گرفته برای صادرات گاز طبیعی به قرقیزستان و تاجیکستان به مهر توضیح داد: این دو کشور آسیای میانه برای خرید گاز طبیعی از ایران اعلام نیاز کرده اند.

به گفته مدیر عامل شرکت ملی گاز پیش بینی می شود به زودی مذاکرات با این دو کشور برای فروش گاز طبیعی آغاز شود.

به گزارش مهر، فروردین ماه سال گذشته قراردادی بین شرکت ملی گاز ایران و یک شرکت آلمانی در قالب "ای.پی.سی.اف" به منظور انتقال تکنولوژی ذخیره سازی گاز در مخزن آبی یورتشای ورامین امضا شد.

بر اساس اعلام مسئولان شرکت گاز حجم ذخیره سازی گاز طبیعی در مخزن یورتشا 250 تا 500 میلیون متر مکعب بوده و پیش بینی می شود با بهره برداری از این پروژه گازی امکان برداشت روزانه 4.5 تا 5 میلیون متر مکعب گاز طبیعی فراهم شود.

مطابق با این توافق گازی مقرر شده کل حجم سرمایه گذاری در پروژه ذخیره سازی گاز یورتشای ورامین توسط پیمانکار اروپایی تامین شود.

در همین حال، مدیر عامل این شرکت آلمانی از احتمال مشارکت برخی از بانکهای داخلی و خارجی در این پروژه گازی خبر داده و گفته بود: با یک شریک ایرانی برای تامین کل سرمایه گذاری این پروژه به شرکت ملی گاز ایران تعهد داده اند.
 

MOΣIN

عضو جدید
کاربر ممتاز
کشف 5 میدان نفتی و گازی در برنامه امسال

کشف 5 میدان نفتی و گازی در برنامه امسال

سید محمود محدث ـ مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران ـ در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه سال گذشته شرکت نفت سال موفقی در زمینه اکتشاف داشت توضیح داد: بر اساس مطالعات صورت گرفته در سال 1390، کشف پنج میدان هیدروکربوری در دستور کار قرار گرفت که در نهایت شش میدان نفتی و گازی کشف شد.

به گفته‌ وی شش میدان نفتی جدید شامل هفت لایه نفت و گاز است که چهار لایه آن نفتی و سه لایه‌ آن گازی است.
محدث از میدان‌های گازی مدار، فرزاد A ، یک لایه گازی در میدان خیام، میدان نفتی سومار، میدان نفتی دلاوران و یک میدان نیز در جنوب به عنوان میدان‌های جدید نام برد و افزود: کار اکتشاف در میدان جنوبی ادامه دارد؛ چراکه تاکنون یکی از افق‌های آن ارزیابی شده است و کار اکتشاف لایه‌های عمیق آن امسال انجام می‌شود.
مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران با اظهار این‌که در سال گذشته 2.5 برابر نسبت به برنامه اکتشاف ذخایر نفتی صورت گرفت، گفت: طبق برنامه باید یک میلیارد و 100 میلیون بشکه نفت قابل استحصال کشف می‌شد که در نهایت دو میلیارد و 870 میلیون بشکه کشف شد.
وی هم‌چنین در مورد برنامه‌ اکتشاف گاز در سال گذشته نیز گفت: در بخش گاز باید 280 میلیارد مترمکعب گاز کشف می‌کردیم که این رقم به 847 میلیارد مترمکعب افزایش یافت که نسبت به تعهد شرکت بسیار بیشتر بود.
به گزارش ایسنا با توجه به اکتشافات صورت گرفته، شرکت ملی نفت ایران قرار است به زودی آمار جدید ذخایر قابل استحصال ایران را اعلام کند.
ایران در حال حاضر با داشتن 155 میلیارد بشکه نفت قابل استحصال در مقام چهارم دارندگان ذخایر نفتی جهان قرار دارد.
در حال حاضر کشور ونزوئلا با داشتن ذخایر 296.5 میلیارد بشکه در رتبه اول ایستاده است. البته گفته می‌شود حجم عظیمی از این ذخایر، نفت خام فوق سنگین با مقادیر بالای گوگرد است.
عربستان سعودی و کانادا هم به ترتیب با داشتن 266.5 و 175 میلیارد بشکه در مقام دوم و سوم قرار دارند. البته کانادا معتقد است که ذخایر این کشور دو تریلیون بشکه (یعنی هشت بار بیشتر از عربستان سعودی) است.
بعد از ایران که در مقام چهارم قرار گرفته است، به ترتیب کشورهای عراق، کویت، امارات متحده عربی، روسیه، لیبی، نیجریه، قزاقستان، قطر، چین، ایالات متحده، آنگولا، الجزایر و برزیل قرار دارند.
بر اساس آمار، ذخایر نفتی آسیای جنوب غربی 56 درصد، آمریکای شمالی 16درصد، آفریقا 9 درصد، آمریکای مرکزی و جنوبی هشت درصد، آسیای شرقی هفت درصد، آسیا و اقیانوسیه سه درصد و اروپا یک درصد است.
همچنین از ذخایر کشف شده در جهان 30درصد آن سبک، 30درصد متوسط، 15 درصد سنگین و 25 درصد آن نیز فوق سنگین است.
 

MOΣIN

عضو جدید
کاربر ممتاز
اینترنت در وزارت نفت همچنان قطع ولی سیستم اتوماسیون اداری وصل شد

اینترنت در وزارت نفت همچنان قطع ولی سیستم اتوماسیون اداری وصل شد

به گزارش نفت نیوز، از مرکزی اول وزارت نفت و چهار شرکت اصلی نفت، گاز، پتروشیمی و پالایش و پخش خبر می رسد اینترنت در ساختمان های این شرکت ها برای ششمین روز متوالی همچنان قطع است.
بر پایه این گزارش، شبکه ارتباطی صنعتی و همچنین سیستم اتوماسیون اداری در وزارت نفت و شرکت های زیرمجموعه بدون هیچگونه مشکلی در حال سرویس دهی هستند.
وزارت نفت در روز یکشنبه سوم اردیبهشت ماه جاری مورد حمله سایبری قرار گرفت.
مسئولان بخش فناوری اطلاعات و ارتباطات نفت برای ایمنی بیشتر از آن زمان تاکنون اینترنت نفت را بطور کامل قطع کردند.
 

MOΣIN

عضو جدید
کاربر ممتاز
شناسایی ماهیت حمله سایبری به نفت/ هدف، تخریب و سرقت اطلاعات بود

شناسایی ماهیت حمله سایبری به نفت/ هدف، تخریب و سرقت اطلاعات بود

حمدالله محمدنژاد در گفت‌وگو با فارس با بیان اینکه حمله سایبری خسارت چندانی برای صنعت نفت نداشته است، گفت: بعد از حمله این ویروس، تیم سایبری وزارت نفت بلافاصله کمیته مخصوصی تشکیل دادند و با بستن اینترنت و سیستم داخلی وزارت نفت، ‌با بررسی‌های لازم راهکارهای مقابله با این حمله را یافتند.

وی افزود: در حال حاضر سیستم سایبری وزارت نفت فعال و مشغول به کار است و سرورها نیز بازیابی شده و در سرویس قرار گرفته‌اند.
جانشین وزیر نفت در حوزه پدافند غیر عامل تصریح کرد: ماهیت حمله و حمله‌کنندگان شناسایی شده است اما به دلیل اینکه روی آن کار می‌کنیم قابل اعلام نیست.
وی اضافه کرد: بطور کلی حمله توسط یک ویروس انجام شد که قصد آن دزدی و تخریب اطلاعات بود و قطعا طراحان چنین ویروس‌هایی مقاصد خاصی را از این دنبال می‌کنند.
وی در پاسخ به پرسش فارس در زمینه بی توجهی صنعت نفت به هشدارهای تیم‌های رسمی حفاظت سایبری در کشور گفت: زمانی که مشکل پیش بیاید هر کمکی که لازم باشد از همه تیم‌ها و متخصصان گرفته می‌شود چرا که این موضوع تنها بحث شرکت ملی نفت نیست و یک موضوع ملی است و ما از گروه‌هایی که در وزارت ارتباطات به این منظور طراحی شده در صورت لزوم کمک می‌گیریم.
 

Similar threads

بالا