خبر هایی از صنعت نفت ایران و جهان

مهندس نفت

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
ایران نفت می‌دهد برنج تایلندی می‌گیرد/ مجلس: مخالفیم

ایران نفت می‌دهد برنج تایلندی می‌گیرد/ مجلس: مخالفیم

پس از مخالفت برخی از نمایندگان با اجرای طرح تهاتر کود اوره پتروشیمی با گندم پاکستانی، یک نماینده دیگر خانه ملت با مخالفت طرح تهاتر نفت ایران و برنج تایلندی، تاکید کرد: با وجود حجم بالای تولید برنج مرغوب داخلی، واردات برنج نامرغوب و بی کیفیت خارجی افزایش یافته است.

به گزارش خبرنگار پانا نیوز، پس از مخالفت برخی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی با طرح تهاتر گندم با کود اوره پتروشیمی ایران، برخی از نمایندگان با طرح تهاتر نفت ایران با برنج تایلند مخالفت کرده اند.

در ماه‌های گذشته، پس از افزایش تحریم‌های علیه شبکه بانکی ایران و خودداری شبکه‌های بزرگ بانکی در جهان در ارائه خدمات مالی و اعتباری و به ویژه تحریم ایران توسط شبکه "سوئیفت"، وزارت نفت برنامه جدیدی برای دور زدن تحریمهای بین‌المللی اتخاذ کرده است.

بر این اساس، زمستان سال گذشته و پس از تصویب طرح تحریم نفتی ایران در اتحادیه اروپا، برای نخستین بار رستم قاسمی وزیر نفت از احتمال تهاتر کالا با پول حاصل از فروش نفت خام و برخی از محصولات پتروشیمی خبر داد.

سال گذشته ایران حدود 14.2 میلیارد دلار انواع محصولات پتروشیمی و فرآورده‌های پلیمری به 60 کشور جهان صادر کرد که با وجود تنگ تر شدن حلقه تحریمها صادرات پتروشیمی کشور از رشدی حدود 22 درصدی برخوردار شده است.

با این وجود اخیرا با برگزاری نشستی مشترکی بین محمدرضا رحیمی معاون اول رئیس جمهور و مجتمع‌های پتروشیمی دولتی و خصوصی بحث تهاتر کالا با منابع مالی حاصل از فروش محصولات پتروشیمی مطرح و توافق دوجانبه بین بخش خصوصی و دولت برای انجام این مبادلات حاصل شده است.

این در حالی است که در سه ماهه گذشته برخی از انجمن‌های صنفی در اروگوئه، هند، سریلانکا، پاکستان، اندونزی و برخی از کشورهای حاشیه خلیج فارس برای تهاتر برخی از کالاها همچون برنج، گندم، چای، شکر، روغن خرما، کاغذ و ماشین آلات و ... با نفت خام و یا محصولات پتروشیمی اعلام آمادگی کرده اند.

در همین حال ابراهیم نکو درباره طرح تهاتر برنج تایلندی و نفت خام صادراتی ایران به سایت مجلس، گفت: واردات محصولات کشاورزی همچون برنج به تولید ملی ضربه وارد کرده و برنج‌کاران را در تولید محصول مأیوس می‌کند.

نماینده مردم رباط کریم و بهارستان در مجلس شورای اسلامی افزود: دولت باید برای حفظ سرمایه‌های داخلی و جلوگیری از خروج ارز از کشورمان حامی برنج کاران باشد.

وی با انتقاد از واردات بی‌رویه برنج از خارج، تأکید کرد: برنج از محصولات کشاورزی است که نقش به‌سزایی در اقتصاد جامعه و همچنین مهمترین کالای سبد خانوار ایرانیان رامحسوب می شود.

نکو در ادامه با اشاره به سال تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی، واردات بی رویه برنج را ضربه به خودکفایی داخلی دانست و تصریح کرد: امروز ایران در شرایطی به سر می‌برد که باید وابستگی به غرب را کم کند و تحریم‌های پیش روی کشورمان را با حمایت از تولید داخلی پشت سر بگذارد.

این نماینده مجلس نهم خودکفایی در تولید و تأمین محصولات کشاورزی و برنج را وابسته به حمایت دولت دانست و اظهار داشت: وزارت جهاد کشاورزی باید جدی‌تر از گذشته از بخش کشاورزی حمایت کند و امکانات و تسهیلات لازم برای برنج‌کاران را در اختیارشان قرار دهد تا وابسته به محصولات نا‌مرغوب خارجی نشویم.

عضو هیأت رئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به واردات بی رویه برنج خارجی به کشور، تاکید کرد: برخی سیاست‌های غلط در بخش صنعت،‌ معدن و تجارت کشور باعث شده با وجود حجم بالای تولیدات برنج مرغوب داخلی، واردات برنج نامرغوب و بی کیفیت خارجی افزایش یابد.
 

*** s.mahdi ***

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
[h=1] صرفه‌جويي روزانه 13 ميليارد توماني با سهميه‌بندي بنزين

[/h]
» سرویس: اقتصادي - انرژي

کد خبر: 91061810700
شنبه ۱۸ شهریور ۱۳۹۱ - ۱۳:۰۹



معاون وزير نفت در برنامه‌ريزي و نظارت بر منابع هيدروكربوري با اشاره به اين‌كه با اجراي عرضه‌ي بنزين با كارت سوخت مصرف بنزين 25 ميليون ليتر كاهش يافته است از صرفه‌جويي روزانه 13 ميليارد توماني در اين زمينه خبر داد.

به گزارش خبرنگار انرژي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، محسن خجسته‌مهر در اولين كنفرانس فن‌آوري اطلاعات و ارتباطات در صنعت نفت، گاز، پالايش و پتروشيمي گفت: بدون تعارف ظرفيت ايران در مقابل پيشرفت ساير كشور‌ها به گونه‌اي است كه بايد با سرعت بيشتري به سمت فن‌آوري‌هاي جديد و روش‌هاي نوين ICT حركت كنيم.

وي تحول‌هاي بزرگ اقتصادي را مديون صنعت دانست و افزود: اين تحول‌هاي اقتصادي بيشتر مديون صنعت‌هاي پيشران به خصوص صنعت نفت است. در واقع اين صنعت در تمام كشور‌هاي جهان پيشران اقتصادي محسوب مي‌شود.

خجسته‌مهر با اشاره به اين‌كه اگر ICT را از صنعت نفت جدا كنيم حركت اين صنعت متوقف مي‌شود، گفت: ساده‌ترين كارها در فعاليت‌ها از جمله توليد نفت، گاز، فرآورده‌هاي نفتي و محصولات پتروشيمي، صادرات و مذاكرات آنها بدون IT امكان‌پذير نيست.

به گفته‌ي وي، رمز موفقيت صنعت كشور اين است كه فن‌آوري ICT را در تار‌وپود آن اجرا كنيم.

معاون وزير نفت در برنامه‌ريزي و نظارت بر منابع هيدروكربوري با تاكيد بر اين‌كه ايران بايد سهم خود از تجارت IT افزايش دهد، توضيح داد: شركت‌هاي بزرگ نفتي قسمت زيادي از سود آوري خود را مديون دانش IT هستند.

وي هم‌‌چنين بر بومي‌شدن IT در كشور تاكيد كرد و گفت: نبايد قسمتي از درآمد‌هاي خود را بابت خريد اين نوع خدمات از خارج از كشور صرف كنيم.

خجسته‌مهر با اشاره به اين‌كه در سال 2008 سهم تجارت IT چهار هزار ميليارد دلار برآور شد، گفت: به‌طور متوسط سهم IT از تجارت 10 درصد است.

معاون وزير نفت در برنامه‌ريزي و نظارت بر منابع هيدروكربوري با اظهار اين‌كه در آينده تاثير IT در كشور درك خواهد شد، گفت: يك شركت نفتي بين‌المللي در سال اخير توانست با استفاده از فن‌آوري‌هاي جديدIT بالغ بر 40 درصد از هزينه‌هاي خود را كاهش دهد.
 

*** s.mahdi ***

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
[h=1] چشم‌انداز 240 ميليارد دلاري درآمد ايران از پارس‌جنوبي

[/h] » سرویس: اقتصادي - انرژي
کد خبر: 91061810518
شنبه ۱۸ شهریور ۱۳۹۱ - ۱۱:۲۹



راه‌اندازي هر فاز پارس جنوبي درآمد سرانه ملي را يك درصد افزايش مي‌دهد، به‌گونه‌اي كه درآمد ايران از پارس جنوبي قبل از پايان برنامه پنجم توسعه به 240 ميليارد دلار افزايش مي‌يابد.

به گزارش خبرنگار انرژي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، موسي سوري، مديرعامل شركت نفت و گاز پارس جنوبي در اولين كنفرانس فن‌آوري اطلاعات وارتباطات در صنعت نفت، گاز، پالايش و پتروشيمي افزود: در صورت معادل‌سازي حجم گاز توليدي از پارس جنوبي با قيمت نفت هر بشكه 50 دلار درآمد ايران از ميدان گازي پارس جنوبي قبل از پايان برنامه پنجم به 120 ميليارد دلار و در صورت محاسبه با هر بشكه صد دلار به 240 ميليارد دلار جهش خواهد كرد. اين درحالي است كه درآمد فروش نفت ايران از اين رقم بسيار كمتر است. در واقع هر فاز پارس جنوبي يك درصد درآمد سرانه را افزايش مي‌دهد.

وي با اشاره به اين‌كه در حال حاضر 68 هزار ميليارد تومان پروژه در پارس جنوبي در حال اجراست، گفت: هم اكنون با توسعه 10 فاز اول پارس جنوبي 280 ميليون متر مكعب گاز توليد مي‌شود كه با راه اندازي 19 فاز ديگر آن تا قبل ازبرنامه پنجم توسعه حجم توليد گاز از اين ميدان گازي به 800 ميليون متر مكعب در روز افزايش مي‌يابد.

به گفته مديرعامل شركت نفت و گاز پارس جنوبي ، ارزش ساير محصولات توليد شده در ميدان پارس جنوبي سالانه هشت ميليارد دلار خواهد بود.

سوري با اشاره به اين‌كه 17 درصد ذخاير گاز جهان در اختيار ايران است گفت: با وجود اين حجم عظيم ذخاير گازي اما ايران تنها تامين كننده يك درصد از گاز مورد نياز جهان است.

وي ادامه داد: اگر 17 تا 18 درصد انرژي مورد نياز مردم اروپا و جهان را ايران تامين مي‌كرد آن وقت هيچ كشوري نمي‌توانست در تصميم گيري‌هاي خود براي تحريم اين گونه رفتار كند. همچنين تامين گاز جهان توسط ايران آن هم در يك سطح بالا قدرت چانه‌زني كشور را در مسائل سياسي افزايش مي‌دهد.

مديرعامل شركت نفت و گاز پارس جنوبي عمده‌ترين چالش‌هاي شركت نفت و گاز پارس را دسترسي به اطلاعات بهينه و اثربخش از وضعيت منابع، تاخير در تامين كالا و چالش‌هايي در تامين منابع مالي، نقدينگي و تامين ارز و عدم بلوغ دانش مديريت پروژه و ضعف فرهنگ مديريت پروژه دانست.

وي با بيان اين‌كه پارس جنوبي پيشرفت‌هاي زيادي در فن‌آوري اطلاعات و ارتباطات داشته است، اظهار كرد: با وجود اين نقش ICT در صنعت نفت هنوز بكر و نيمه مغفول است.
 

MOΣIN

عضو جدید
کاربر ممتاز
جهان باید پایان دوران نفت فراوان و ارزان را بپذیرد

جهان باید پایان دوران نفت فراوان و ارزان را بپذیرد

به گزارش فارس، این روزنامه در مطلبی با عنوان «بحران بزرگ نفتی آینده» می‌افزاید: پس از تقریبا یک دهه از هشدارها که ذخایر نفتی جهان رو به پایان است، آمریکایی‌ها اکنون در حال دیدن پیشرفت‌هایی در فناوری هستند که می‌تواند ذخایر انبوه گاز طبیعی در این کشور را آزاد کرده، به واشنگتن در تغییر روند کاهش 40 ساله در تولید نفت داخلی کمک کند و احتمالا آمریکا را به خاورمیانه آینده تبدیل کند. برغم خشنودی‌ که چنین خبری برای آمریکایی‌ها به همراه می‌آورد، مشکلی عمده وجود دارد و آن هم اینکه ذخایر نفت این کشور برای سیر کردن عطش آمریکا و دیگر کشورهای صنعتی جهان کافی نیست. کارشناسان می‌گویند تقاضای زیاد نفت از سوی چین و هند، قیمت‌های نفت را بار دیگر به بالای 100 دلار در هر بشکه می‌رساند. آنها معتقدند قطع تولید نفت در سالهای آینده ممکن است منجر به سراسیمگی کشورها، احتکار بنزین و احتمالا شرایطی همانند تحریم نفتی اعراب در سال 1973 و انقلاب ایران در سال 1979 شود. کمبود جهانی دیگر سوخت‌ها نیز ممکن است زودتر از آنچه که بسیاری افراد فکر می‌کنند، رخ دهد زیرا جمعیت هفت میلیاردی زمین با یک میلیارد خودروی بنزین‌سوز که پایه‌های تمدن جدید را تشکیل می‌دهند، محدودیت‌های منابع انرژی قابل سوخت را درک نمی‌کند.




* دولت‌های جرج بوش و باراک اوباما احتمال کمبود منابع نفتی جهان را مخفی کرده‌اند




در حالی که مقامات صنعت نفت این نظرات مبهم را جدی می‌گیرند، منتقدان، دولت‌ آمریکا و دیگر دولت‌ها را متهم به دروغگویی درباره ذخایر آینده نفت و قصور در حرکت به سوی جایگزین‌های سوخت می‌کنند. «رابرت هیرش»، یکی از مشاوران صریح وزارت انرژی مدعی شد که دولت‌های جرج بوش و باراک اوباما احتمال کمبود منابع نفتی جهان را مخفی کرده‌اند. هیرش پیش‌بینی کرد که کسری منابع نفتی در چهار سال آینده رخ خواهد داد و شوک بزرگی را به اقتصاد جهان وارد می‌کند که همین امر منجر به جیره ‌بندی بنزین می‌شود. دولت‌های انگشت‌شماری برنامه‌های صرفه‌جویی در بنزین را در دوران انتقال چنددهه‌ای به سوی خودروهای کم مصرف طراحی کرده‌اند. منتقدان می‌گویند که با وجود چهار برابر شدن قیمت نفت از سال 2003 تا 2011، رهبران کشورها و صنایع، تنگنای رو به وخامت انرژی در جهان را نادیده گرفته‌اند. به طور مثال، در حالی که مقامات صنعتی آمریکا با سر و صدای زیادی درباره تکنیک‌های استخراج نفت صحبت می‌کنند که می‌تواند ذخایر نفت و گاز طبیعی که قبلا قابل دسترس نبودند را احیا کند، بیشترشان درباره احتمال افزایش درخواست‌ها از جهان سوم که منجر به کمبود و بالا رفتن قیمت نفت می‌شود، چیزی نمی‌گویند.




ناظران صنعتی می‌گویند که برخی از پیش‌بینی‌‌های اداره اطلاعات انرژی آمریکا به طور مبالغه‌آمیزی خوش‌بینانه بوده است، خصوصا اینکه تولید جهانی سوخت‌های مایع، بین سال‌های 2011 تا 2035 به حدود 6/21 میلیون بشکه در روز افزایش می‌یابد که برابر با ذخایر کنونی پنج تولیدکننده بزرگ نفت خاورمیانه است. بسیاری کارشناسان معتقدند که در سیاست‌ها و پیش‌بینی‌های اداره اطلاعات انرژی که به عنوان بازوی اطلاعاتی مستقل وزارت انرژی آمریکا محسوب می‌شود به علاوه آژانس بین‌المللی انرژی در پاریس و حتی کمیسیون تبادل و امنیت آمریکا، خطرات کمبود نفت و احتمالا گاز طبیعی مخفی شده است.




* قیمت نفت طی یک دهه به 200 دلار در هر بشکه می‌رسد




تحلیل رایانه‌ای «مک کلاچی» نشان می‌دهد که ذخایر ثابت‌شده همه سوخت‌های اولیه جهان، احتمالا زودتر از آنچه که اداره اطلاعات انرژی آمریکا پیش‌بینی کرد به پایان می‌رسد و این مسئله، سوالاتی را درباره چگونگی افزایش مصرف منابع پایان‌پذیر به وجود می‌آورد. محققان صندوق بین‌المللی پول که از طرف این صندوق صحبت نمی‌کردند در ماه مه پیش‌بینی کردند که افزایش تقاضا برای نفت، منجر به سیر صعودی دائم قیمت این مایع گرانبها و رسیدن آن به 200 دلار در هر بشکه در طول یک دهه می‌شود. اگر مشخص شود که دست‌اندرکاران بورس در جریان بالا رفتن قیمت نفت چه رفتارهایی را از خود نشان داده‌اند، قیمت نفت بیش از این بالا خواهد رفت. «سداد الحسینی» معاون اجرایی سابق شرکت «آرامکو»، شرکت ملی نفت عربستان سعودی می‌گوید: جهان باید چشم‌انداز پایان ذخایر نفتی و این حقیقت که دوران نفت فراوان و ارزان به پایان رسیده را بپذیرد. وی در ایمیل‌هایی به مک‌کلاچی، خواستار اقداماتی برای صرفه‌جویی در مصرف انرژی شده است.




«هنری گروئنسپکت» معاون اداره اطلاعات انرژی آمریکا، از پیش‌بینی این بنگاه درباره منابع اصلی جهانی نفت دفاع کرده و می‌گوید که این اطلاعات با توجه به عوامل مختلف جهانی ارائه شده است. وی در عین حال یادآور شد که درباره ذخایر آینده انرژی با توجه به تقاضا برای سوخت‌های مایع و فقدان شفافیت درباره ذخایر برخی کشورها، تردیدهای قابل توجهی وجود دارد.




یک گروه بین‌المللی از دانشمندان و کارشناسان امور انرژی این مسئله را مطرح کرده‌اند که تولید نفت جهانی به نهایت خود رسیده و یا این روند به زودی و با آغاز نیمه دوم دوره نفتی آغاز خواهد شد. این کارشناسان که به عنوان طرفداران اوج نفتی شناخته می‌شوند، می‌گویند که تولید 500 میدان نفتی بزرگ که بیشترین سوخت‌های مایع جهان را تامین می‌کنند، رو به کاهش است و این مسئله منجر به کاهش 17 میلیون بشکه‌ای روزانه نفت تا سال 2035 خواهد شد. اگر آنها درست بگویند، در صورتی که اداره اطلاعات انرژی آمریکا به درستی درخواست‌های آینده را به تصویر کشیده باشد، تولید سوخت‌های مایع باید 6/38 میلیون بشکه در روز افزایش یابد که بیش از 40 درصد از تولید کنونی جهانی را تشکیل می‌‌دهد.




«کجل آلکلت»، رئیس سوئدی انجمن مطالعات اوج نفتی می‌گوید: ما با شرایطی روبرو هستیم که واقعا درک آن برای همه دشوار است. اما مقامات صنعت نفت به شدت با این اظهارات مخالفند. «دانیل یرگین»، مشاور صنعتی و رئیس انجمن تحقیقات انرژی کمبریج معتقد است که طرفداران اوج نفتی پیشرفت‌های فناوری را دستکم گرفته‌اند. وی می‌افزاید: در حالی که هزینه‌ها بالا رفته است، در صورتی که منابع کافی وجود داشته باشد، می‌توان از آنها در چارچوب زمانی منطقی استفاده کرد. یرگین که کتاب اخیرش با عنوان «جستجو: امنیت، انرژی و دوباره‌سازی جهان مدرن» درباره تقلای جهانی برای دستیابی به سوخت نوشته شده، در مصاحبه‌ای به افزایش تقریبا 25 درصدی تولید نفت آمریکا از سال 2008 تاکنون و کشف‌های مهم جدید در دریای شمالی و سواحل برزیل و غنا اشاره می‌کند.




* کارشناس موسسه بروکینگز: تردیدی وجود ندارد که جهان در مراحل پایانی خرید نفت ارزان قرار دارد




«رکس تیلرسون»، رئیس و مدیر اجرایی شرکت «اکسون موبیل» در مصاحبه‌ای با شورای روابط خارجی آمریکا گفت که قیمت‌های بالای نفت این صنعت را وادار به یافتن منابعی کرده است که پیش از این در دسترس نبودند. فناوری جدید کشف تریلیون‌ها بشکه نفت را که در لایه‌های سنگی زیرزمینی کشورهای غربی نهفته هستند، ساده می‌کند و همین مسئله ما را به بخش نهایی نرخ‌های تولید کنونی در قرن جاری می‌برد. همچنین «چارلز ابینگر»، کارشناس موسسه بروکینگز که درباره مسائل انرژی به 50 کشور مشاوره داده است، می‌گوید: هیچ تردیدی وجود ندارد که جهان در مراحل پایانی خرید نفت ارزان قرار دارد.




آلکلت به این مسئله پاسخ داده و می‌گوید: آیا ما در حال پایان نفت گران هستیم؟ من متقاعد نمی‌شوم. اما در جهان کنونی بیشتر اکتشاف‌های نفتی محدود بوده‌اند. برای مثال وی می‌گوید که اگر کشف جدید شرکت نفتی «استات‌اویل» نروژ در دریای شمال حدود یک میلیارد بشکه باشد، این همان میزانی خواهد بود که جهان در طول 12 سال آن را به مصرف می‌رساند.
 

MOΣIN

عضو جدید
کاربر ممتاز
اتفاق‌نظر ایران و کشورهای عربی بر سر آزاد کردن ذخایر نفتی آمریکا

اتفاق‌نظر ایران و کشورهای عربی بر سر آزاد کردن ذخایر نفتی آمریکا



به گزارش گروه اقتصاد بین‌الملل فارس به نقل از داوجونز تولیدکنندگان نفت حاشیه خلیج فارس در رد صحبت‌های آمریکا برای آزادسازی ذخایر راهبردی خود به ایران پیوستند و آن را یک اقدام سیاسی و نه به علت شرایط بازار دانستند.




بر اساس این گزارش، روز پنج‌شنبه با انتشار خبری مبنی بر اینکه ممکن است آمریکا از ذخایر راهبردی نفت خود بهره‌برداری کند، قیمت نفت به 110 دلار در هر بشکه رسید.




یک مقام نفتی در جنوب خلیج فارس گفت: کشورهای حاشیه خلیج فارس از جمله عربستان نیازی برای آزادسازی این ذخایر احساس نمی‌کنند و این اقدام‌ها تنها ادعای روانی یا سیاسی است.




پیش از این محمدعلی خطیبی نماینده ایران در اوپک گفته بود: من گمان می‌کنم که رابطه‌ای میان آزادسازی ذخایر و انتخابات آتی آمریکا وجود دارد. اوباما به انتخابات ماه نوامبر نزدیک است و موضوع قیمت بالای نفت به عنوان یک منازعه در فعالیت‌های انتخاباتی وی مطرح است.




خطیبی توضیح داد: دولت آمریکا ممکن است قیمت نفت را دستکاری کند و به علت انتخابات تلاش کنند تا از آزادسازی ذخایر راهبردی به عنوان ابزاری برای تاثیر گذاشتن بر رای‌دهندگان استفاده کند.




اعضای اوپک از جمله کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس اعلام کردند: وضعیت بازار، آزادسازی ذخایر راهبردی آمریکا را نیاز ندارد زیرا هیچ کمبود نفتی وجود ندارد.




یک سخنگوی کاخ سفید هفته گذشته گفت: همانطور که در سال گذشته برای جبران کمبود نفت لیبی از ذخایر استفاده شد، تمام گزینه‌ها در مورد استفاده از این ذخایر روی میز است.




بر اساس این گزارش، آمریکا با مخالفانی در سازمان بین‌المللی انرژی روبرو است. یک مقام دیگر نفتی در خلیج فارس با توضیح اینکه آزادسازی ذخایر راهبری در کاهش قیمت نفت موفق نخواهد بود، تصریح کرد: قیمت نفت به علت تنش‌ها بالا است نه به خاطر نبودن نفت کافی در بازار.
 

*** s.mahdi ***

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
بهر‌ه‌برداري از بزرگترين واحد پالايشگاهي كشور



» سرویس: اقتصادي - انرژي
کد خبر: 91061911511
یکشنبه ۱۹ شهریور ۱۳۹۱ - ۱۳:۰۳



با بهره‌برداري از واحد RCD طرح توسعه پالايشگاه امام خميني (ره) شازند توليد روزانه 8.5 ميليون ليتر بنزين محقق مي‌شود.

به گزارش خبرگزاري ايسنا رشيد سيديان - مجري طرح توسعه پالايشگاه امام خميني (ره) شازند ـ در مورد آخرين وضعيت پيشرفت طرح توسعه اين پالايشگاه گفت: واحد RCD كه مراحل پاياني را طي مي‌كند، اين واحد خوراك واحد RFCC (بزرگترين واحد پالايشگاهي كشور) را تامين مي كند و توليد روزانه 8.5 ميليون ليتر بنزين يكي از محصولات با ارزش اين واحد است.

وي ادامه داد: رآكتورهاي واحد RCD مجموعاً 10 عدد و در دو رديف است كه هر رديف شامل چهار رآكتور اصلي و يك رآكتور گارد است كه در حال حاضر است عمليات كاتاليست لودينگ رآكتور گارد رديف B با موفقيت به پايان رسيده است و گروه پيش راه اندازي در حال تكميل ديگر رآكتورهاست.

مجري طرح توسعه پالايشگاه امام خميني (ره) شازند افزود: در هر رآكتور علاوه بر سراميك بال پنج نتا شش نوع كاتاليست وجود داردكه عمليات تصفيه هيدروژني در آن ها صورت مي گيرد و تركيبات گوگرد موجود در ته مانده برج خلا و اتمسفر يك به H2S تبديل مي شود.

سيديان گفت: پس از انجام ديگر مراحل پيش راه اندازي كه شامل Sulfiding, Tightness Test, Catalyst Dry Out و H2circulation است ، واحد RCD تا پايان شهريور ماه امسال در مرحله بهره برداري قرار مي گيرد.

با اجراي كامل طرح افزايش ظرفيت و بهبود كيفيت فرآورده هاي پالايشگاه امام خميني (ره) شازند، ظرفيت توليد بنزين از چهار ميليون ليتر به 16 ميليون ليتر، گاز مايع پالايشگاه از يك ميليون به 3.6 ميليون ليتر، نفت سفيد از 4.2 ميليون به شش ميليون ليتر، گازوئيل از 7.4 ميليون به 9.8 ميليون ليتر، گوگرد از 50 ميليون به 700 تن افزايش و توليد نفت كوره از شش ميليون به 2.4 ميليون ليتر كاهش مي يابد.
 

*** s.mahdi ***

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
[h=2]آغاز صـادرات نـفـت ايـران از سوي بـخـش خصـوصـي[/h]
» سرویس: اقتصادي - انرژي

کد خبر: 91061911437
یکشنبه ۱۹ شهریور ۱۳۹۱ - ۱۲:۲۲



اولين محموله نفت ايران توسط بخش خصوصي بدون ارائه هيچ‌گونه تخفيفي به فروش رفت.

خسروجردي ـ رييس اتحاديه صادر‌كنندگان فرآورده‌هاي نفتي و پتروشيمي ـ در گفت‌وگو با خبرنگار انرژي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) در مورد جزييات فروش اولين محموله‌ نفتي توسط بخش خصوصي اعلام كرد: محموله فروخته شده توسط كنسرسيوم بخش خصوصي كه به همين منظور شكل گرفته بود، به فروش نرفته است بلكه يك شركت بخش خصوصي به صورت مستقل نسبت به صادرات نفت اقدام كرده است.

وي با اشاره به اين‌كه كنسرسيوم تشكيل‌شده توسط بخش خصوصي براي صادرات نفت هنوز درگير با بانك مركزي و مشكلات مربوط به پرداخت قيمت نفت فروخته شده است، در مورد چگونگي فروش اولين محموله‌ نفتي توسط اين شركت خصوصي توضيح داد: پول فروش محموله‌ نفتي مورد نظر به صورت تهاتر صورت مي‌گيرد، در واقع محموله نفتي به عنوان ردديون پرداخت مي‌شود.

رييس اتحاديه صادر‌كنندگان فرآورده‌هاي نفتي و پتروشيمي با ياد آوري اين‌كه امكان پرداخت جزييات بيشتر اين موضوع ممكن نيست، در مورد حمل اين محموله نفتي گفت: نفت مورد نظر توسط نفت‌كش‌هاي غيرايراني تحويل داده خواهد شد.

او هم‌چنين تاكيد كرد: بخش خصوصي براي نفت فروخته‌شده هيچ‌گونه تخفيفي قائل نشده است.

به گزارش ايسنا هر چند درباره اولين محموله صادراتي نفت از سوي بخش خصوصي ايران جزئيات بيشتري منتشر نشده است اما اين اقدام مي‌تواند فصل جديدي را در زمينه صادرات نفت خام كشور باز كند.

پيش از اين در بخش‌هاي مختلف صنعت نفت، كارآفرينان بخش خصوصي توانسته بودند منشا خدمات قابل توجهي باشند و حتي در زمينه صادرات محصولات فرآوري شده از نفت، گاز و پتروشيمي گام‌هاي بلندي بردارند اما اين براي نخستين بار است كه صادرات نفت خام از انحصار دولت خارج شده و بخش خصوصي به انجام آن اقدام كرده است



 

مهندس نفت

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
صادرات نفت ایران در ماه گذشته ۴۵ درصد کاهش یافت

صادرات نفت ایران در ماه گذشته ۴۵ درصد کاهش یافت

به گزارش سکونیوز و به نقل از وال استریت ژورنال همزمان با تعطیلی سفارت ایران در کانادا و خارج کردن سفیر کانادا از تهران، برخی سایت های خبری مدعی شدند که صادرات نفت تهران ۴۵ درصد کاهش یافته است .
این در حالی است که همپای وزیر امورخارجه کانادا که در اظهار نظری غیر دیپلماتیک تهران را تهدید کرده بود، اتحادیه اروپا نیز خبر از تصویب سری تازه تحریم ها علیه تهران داده است.
در اول ماه ژوییه سال جاری میلادی اتحادیه اروپا در اقدامی یکجانبه، تحریم هایی علیه تهران وضع کرد که به موجب آن این اتحادیه خرید نفت را برای کشورهای عضو این اتحادیه ممنوع اعلام کرد. همچنین این اتحادیه به کشتی های حامل نفت ایران هشدار داد که از اول ژوییه تانکرهای نفت حامل ایران را بیمه نمی کند.
در حدود ۹۰ درصد نفتکشهای دنیا تحت پوشش بیمه های اروپایی هستند.
در دور تازه تحریم ها، اتحادیه اروپا می گوید در نظر دارد که تحریم های بیشتری را در بخش انرژی مد نظر قرار دهد. در این راستا ویلیام هیگ وزیر امور خارجه بریتانیا در دیدار با رییس قبرسی اتحادیه اروپا می گوید: ما باید تحریم ها را علیه تهران افزایش دهیم و موارد دیگری هم به تحریم های اول ژوییه بیفزاییم.
گوییدو وستروله وزیر امور خارجه آلمان نیز می گوید که برای تحریم های بیشتر در اتحادیه اروپا اجماع وجود دارد.
این در حالی است که برخی کشورهایی که پیش از این، از این اتحادیه خریدار نفت تهران بودند همچنان نظر به سوی نفت این کشور دارند. اسپانیا، ایتالیا و یونان از خریداران اصلی نفت تهران بودند. با این وجود مشتریان اصلی نفت ایران کشورهای آسیایی هستند که به رغم کاهش خرید نفت از تهران همچنان جزو مشتریان این کشور هستند. بر این اساس، گزارش ها نشان می دهد که هند از خریداران اصلی نفت تهران برای ماه ژوییه ۴۲ درصد کمتر از ماه ژوئن خرید نفت داشته است. رادیوم گروپ بر اساس گزارشی که به تازگی منتشر کرده، مدعی است که فروش نفت ایران برای ماه ژوییه در حدود ۲.۹ میلیارد دلار بوده است. این در حالی است که در مدت مشابه سال گذشته در آمد نفت ایران ۹.۸ میلیارد دلار بوده است.
گفتنی است که ایران دارنده چهارمین ذخایر بزرگ نفتی دنیا به حساب می آید که چین، هند، ژاپن و کره جنوبی از مهمترین خریداران نفت این کشور به حساب می آیند.
 

مهندس نفت

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
اجرای پروژه ۶۸ هزار میلیارد تومانی با درآمد سالانه ۲۴۰ میلیارد دلار در پارس جنوبی

اجرای پروژه ۶۸ هزار میلیارد تومانی با درآمد سالانه ۲۴۰ میلیارد دلار در پارس جنوبی

مجموع پروژه‌های درحال اجرا در پارس جنوبی بیش از ۶۸ هزار میلیارد تومان است که با بهره برداری از این پروژه‌ها، درآمد سالانه کشور از پارس جنوبی به بیش از ۲۴۰ میلیارد دلار خواهد رسید.
به گزارش خبرگزاری فارس از عسلویه به نقل از روابط عمومی نفت و گاز پارس، موسی سوری مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس با اعلام این خبر اظهار داشت: پارس جنوبی یکی از مهم‌ترین مناطق صنعتی و اقتصادی کشور محسوب می‌شود و نقش مهمی در توسعه، عمران و آبادانی ایران اسلامی ایفا می‌کند.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس خاطرنشان کرد: فعالیت‌های پارس جنوبی در افزایش سرانه کشور نقش مهمی دارد و بر اساس برآوردهای صورت گرفته بهره برداری از هر فاز پارس جنوبی در آمد سرانه کشور را یک درصد افزایش می‌دهد.
سوری بیان داشت: هم‌اکنون نزدیک به ۶۸ هزار میلیارد تومان پروژه در پارس جنوبی در دست اجراست که نقش مهمی در گسترش صنعت نفت کشور دارد.
وی اضافه کرد: در حال حاضر روزانه ۲۸۰ میلیون مترمکعب گاز ترش از ۱۰ فاز پارس جنوبی تولید می‌شود که این رقم با بهره‌برداری از ۱۹ فاز در دست اجرا به روزانه بیش از ۸۰۰ میلیون متر مکعب خواهد رسید.
این مسئول اذعان داشت: ارزش محصولات تولیدی از هر فاز پارس جنوبی سالانه هشت میلیارد دلار است که اگر محصولات تولیدی فازهای پارس جنوبی را با بشکه‌های نفت معادل سازی کنیم، با فرض قیمت ۵۰ دلار برای هر بشکه نفت، مجموع درآمدی که از تولیدات پارس جنوبی عاید کشور می‌شود، افزون بر ۱۲۰ میلیارد دلار در سال است.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس با اشاره به نقش حساس پارس جنوبی در افزایش سطح رفاه عمومی افزود: اگر هر بشکه نفت را ۱۰۰ دلار محاسبه کنیم، درآمد حاصل از فازهای پارس جنوبی به ۲۴۰ میلیارد دلار می‌رسد که تحقق این رقم می‌تواند رفاه عمومی را به طور چشمگیری افزایش دهد.
سوری با اشاره به جایگاه تاثیرگذار فناوری اطلاعات و ارتباطات (فاوا) در سند چشم انداز صنعت نفت گفت: فاوا می‌تواند از طریق کاهش زمان و هزینه و افزایش کیفیت، مدیریت پروژه در پارس جنوبی را تحت تاثیر قرار دهد و اقدامات صورت گرفته در این عرصه قابل تحسین است.
سوری با اشاره به نقش حساس مبحث فناوری و اطلاعات در رشد و توسعه پارس جنوبی، تاکید کرد: توجه ویژه به بحث فناوری اطلاعات و ارتباطات در صنعت نفت نقش مهمی در تحقق این درصد رشد دارد.
وی به سرمایه‌گذاری ۲۰۰ میلیارد دلاری شرکت ملی نفت ایران در برنامه پنجم اشاره و ابراز داشت: یکی از نیازهای تحقق این رقم سرمایه‌گذاری در صنعت است دسترسی به اطلاعات درست و کافی است که بدون توجه به بحث فناوری اطلاعات و ارتباطات تحقق این امر اندکی دور از ذهن است.
سوری عنوان کرد: توجه ویژه به فناوری اطلاعات و ارتباطات می‌تواند دستاورهای خوبی را برای صنعت نفت به همراه داشته باشد از این رو توجه به این حوزه از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.
 

*** s.mahdi ***

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
[h=1] مـذاكـرات ايـران بـا مـصـر بـراي فـروش نـفـت/قيمت نفت هنوز بسيار كم است

[/h]
» سرویس: اقتصادي - انرژي

کد خبر: 91062012516
دوشنبه ۲۰ شهریور ۱۳۹۱ - ۱۶:۳۵



وزير نفت در پاسخ به پرسش ايسنا درباره پاسخ ايران به اعلام آمادگي مصر براي خريد نفت از كشورمان، خبر داد: براي فروش نفت به مصر درحال مذاكره هستيم.

به گزارش خبرنگار ايسنا، رستم قاسمي در بخش ديگري از سخنان خود با تاكيد بر اين‌كه قيمت نفت هنوز بسيار كم است تصريح كرد:‌ هنوز براي افزايش قيمت نفت جا هست. در زمستان همواره افزايش قيمت نفت داشته‌ايم، امسال هم طبيعي است كه افزايش قيمت نفت را در زمستان داشته باشيم. از سوي ديگر توليد نفت درياي شمال به دلايل فني 17 درصد كاهش پيدا كرده است كه مي تواند باعث افزايش قيمت نفت شود.

وزير نفت درباره اين كه گفته مي شود نفت ايران به قيمت خوب به فروش مي‌رود، اظهار كرد:‌ نفت دنيا را خوب مي‌خرند، نفت ايران را هم خوب مي خرند.

قاسمي كه در حاشيه مراسم امضاي تفاهم نامه بين وزارت نفت و معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري سخن مي‌گفت، همچنين درباره ميزان ذخاير نفت ايران به خبرنگار ايسنا گفت: ميزان ذخاير نفت ايران 154 ميليارد بشكه قابل برداشت در روز است و بيش از 600 هزار ميليارد بشكه نفت درجا داريم. با روش‌هاي بازيابي ذخاير موجود مي‌توانيم 154 ميليارد بشكه نفت قابل برداشت داشته باشيم كه ان‌شالله با تكنولوژي‌هاي جديد اين ميزان مي تواند افزايش پيدا كند.

وي همچنين در پاسخ به سوال ديگر خبرنگار انرژي ايسنا درباره قرارداد انتقال گاز به پاكستان نيز اظهار كرد: قرارداد ايران با پاكستان براي سال 2014 نهايي شده و خط لوله انتقال گاز موسوم به "صلح" از عسلويه تا مرز پاكستان در مرحله نهايي است. در حال حاضر پاكستاني‌ها كارهاي مقدماتي شروع خط انتقال داخل پاكستان را آغاز كرده‌اند كه قرار شد ما هم مبلغي در آن جا سرمايه‌گذاري كنيم تا سال 2014 پاكستان بتواند خط انتقال داخل آن كشور را تمام كند.

وزير نفت در پاسخ به سئوالي درباره ميزان سرمايه‌گذاري ايران در پاكستان گفت: ميزان سرمايه‌گذاري ايران در پاكستان 250 ميليون دلار است.

*برداشت از لايه نفتي پارس جنوبي

به گزارش ايسنا، وزير نفت در جمع خبرنگاران با اشاره به آخرين وضعيت توليد نفت از پارس جنوبي گفت: پارس جنوبي يكي از ميادين بزرگ دنيا است كه بيش از هشت درصد گاز جهان را دارد. مطالعات نشان مي‌دهد كه پارس جنوبي از حجم بسيار گسترده‌اي از ذخاير برخوردار است و پتانسيل بالايي دارد.علاوه بر گاز يكي از لايه‌هاي اين ميدان لايه نفتي است كه خوشبختانه ما الان كار عمليات برداشت از آن ميدان را در لايه نفتي شروع كرده‌ايم و اميدواريم بتوانيم تا پايان سال حداقل برداشت لايه نفتي را داشته باشيم.

قاسمي درباره ميزان برداشت نفت از اين ميدان نيز گفت: پيش بيني ما اين است كه تا پايان سال بتوانيم روزانه 30 هزار بشكه نفت برداشت كنيم و بلوك‌هاي بعدي را توسعه دهيم. پيش بيني مي كنيم بتوانيم در گام‌هاي بعدي بالاي صد هزار بشكه برداشت داشته باشيم.

وي در ادامه با اشاره به مهمترين طرح‌هاي وزارت نفت گفت:‌ طرح‌هاي پالايشگاهي را در دستور كار داريم، همچنين كار بهينه سازي پالايشگاه‌هاي كشور در اين دولت تمام مي‌شود.
وي درباره پالايشگاه آبادان نيز گفت:‌تا پايان امسال طرح توسعه اين پالايشگاه به پايان مي رسد اوايل سال آينده كارهاي پالايشگاه تبريز نيز به پايان مي رسد و مي توان گفت كار مجموعه پالايشگاه‌هاي كشور كه در حال توسعه هستند انشاالله اوايل سال آينده به پايان مي رسد.
 

*** s.mahdi ***

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
باوجود تحريم اكثر پروژه‌هاي توسعه نفت درحال انجام است


» سرویس: اقتصادي - انرژي
کد خبر: 91062012477
دوشنبه ۲۰ شهریور ۱۳۹۱ - ۱۵:۴۴



وزير نفت با اشاره به اهميت صنعت نفت در كشور اظهار كرد: صنعت نفت به لحاظ سابقه‌ طولاني وعملكرد جزو صنايع بسيار مهم است؛ اين صنعت نخستين صنعت زيرساختي كشور است و به لحاظ نوع درآمد از اهميت ويژه اي برخوردار است و اگر توجه جدي به آن شود درآمد كشور روز به روز افزايش پيدا مي‌كند.

به گزارش خبرنگار انرژي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، رستم قاسمي كه در مراسم امضاي تفاهم نامه ميان معاونت علمي پژوهشي وزارت نفت و معاونت علمي فناوري رياست جمهوري سخن مي‌گفت، با اشاره به شرايط تحريم عليه كشورمان تصريح كرد:‌ اكثر پروژه‌هاي توسعه نفت در شرايط تحريم در حال انجام است و شايد امروز بيشترين توسعه را در صنعت نفت داريم. اميدوارم به اهدافي كه براي تحقق برنامه پنج ساله پيش بيني شده، دست پيدا كنيم؛ چرا كه باعث پيشرفت كشور مي‌شود.

وي افزود:‌ از مهمترين موارد در صنعت نفت بحث تجهيزات است. پيش از اين بخش عمده كالا را از خارج وارد مي‌كرديم و درحال حاضر نيز تا حدودي اين كار را انجام مي‌دهيم؛‌ اميدواريم به لطف تحريم و توانمندي‌هاي موجود در كشور بتوانيم نه تنها تجهيزات خود را بسازيم بلكه صادركننده تجهيزات هم باشيم. البته اين موضوع به معناي ساخت تمام تجهيزات نيست اما ان‌شاالله بخش عمده تجهيزات صنعت نفت به دست صنعتگران كشور ساخته مي‌شود.

قاسمي با اشاره به اهميت كيفيت ساخت، سرعت، زمان‌بندي و نگاه اقتصادي درحوزه نفت تاكيد كرد: در بعد كيفي از امروز اقداماتي براي ايجاد آزمايشگاه مركز و مراجع تاييد ساماندهي شده، گرچه به حد مطلوب نرسيده‌ايم اما كيفيت نبايد دليل واردات تجهيزات خارجي باشد. حتي با كيفيت كمتر بايد از كالاهاي داخلي استفاده كنيم، خوشبختانه كيفيت كالاهاي ما به خصوص از كالاهاي شرقي خيلي بيشتر است.

وزير نفت با تاكيد بر اهميت زمان بندي در حوزه صنعت نفت اظهار كرد: زمان بندي بسيار مهم است و در ميادين مشترك نقش تعيين كننده دارد. پارس جنوبي مثل قله‌اي از سكه و طلا است كه هر كسي بيشتر بار بزند سهم بيشتري از آن مي برد. امروز اين صنعت در پارس جنوبي در حال پيشرفت است و در فازهاي 35 ماهه تا 70 درصد پيشرفت داشتيم كه ركورد محسوب مي‌شود.

وي افزود:‌ زمان بندي براي ساخت كالا بسيار مهم است، شركت‌هايي مي‌توانند موفق باشند كه به زمان‌بندي اهميت دهند. بنابراين شركت‌هاي داخلي بايد به زمان‌بندي پروژه‌ها التزام داشته باشند چرا كه عدم اين كار كل پروژه‌هاي كشور را با مشكل مواجه مي‌كند.

وي با اشاره به بحث اقتصادي و قيمت در صنعت نفت گفت:‌ بايد قيمت‌هاي ما با قيمت‌هاي جهاني با توجه به تجارت آزاد به هم نزديك شوند. صنعتگران بايد بهره‌وري را بالا ببرند و از روش‌هاي كاربردي دنيا به عنوان تجربه استفاده كنند، اگر قيمت‌ها را نزديك نكنيم، نمي‌توانيم رقابت كنيم.

وزير نفت با اشاره به پشتيباني مالي از صنعتگران اظهار كرد: علت گراني قيمت تمام شده مربوط به نحوه معاملات است. در دنيا با ال.سي كار مي‌كنند، به گونه‌اي كه 10درصد پيش‌پرداخت تا 90درصد بعد از اتمام كار پرداخت مي‌شود كه كشور سازنده كالا را با مواد اوليه ارزان مي خرد و تحويل مي‌دهد. 70 الي 80 درصد ساخت كالاهاي نفتي شامل متريال مورد نياز است و 30 درصد هم بابت دستمزد اخذ مي‌شود. براي خريد 70 درصد نياز ساخت كالا با مشكل مالي مواجه هستند. با نرخ سود كنوني بانك‌ها، سازندگان تجهيزات نفت نمي‌توانند از بانك پول بگيرند اين كار روي زمان و كيفيت تاثير مي‌گذارد و بايد منابع مالي ارزان در اختيار آن‌ها قرار دهيم.
 

*** s.mahdi ***

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
[h=1] بهاي نفت افزايش يافت
[/h]
» سرویس: اقتصادي - انرژي
کد خبر: 91062012305
دوشنبه ۲۰ شهریور ۱۳۹۱ - ۱۳:۳۶



بهاي نفت در بازارهاي جهاني امروز(دوشنبه) افزايش يافت.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) از آنجا كه انتظارات براي اتخاذ محرك‌هاي اقتصادي بيشتر از سوي بانك مركزي آمريكا به دليل آمار ضعيف توليد صنعتي در چين خنثي شد، افزايش قيمت نفت چندان زياد نبود.

آمارهاي منتشر شده در روز يكشنبه نشان داد كه توليد كارخانه‌هاي چيني در ماه اوت به پايين ترين سطح خود طي 39 ماه گذشته رسيده و توان عملياتي پالايشگاهي و توليد برق در اين كشور در ماه اوت نسبت به سال گذشته كمتر از سه درصد افزايش يافته است.

بر اين اساس بهاي نفت برنت درياي شمال براي تحويل در ماه اكتبر با 18سنت افزايش 114 دلار و 43 سنت در هر بشكه رسيد و نفت سبك آمريكا با 16 سنت كاهش 96 دلار و 26 سنت در هر بشكه معامله شد.

انتشار گزارش نااميد كننده اشتغال در آمريكا كه باعث بالا رفتن انتظارات مبني بر اتخاذ محرك‌هاي اقتصادي از سوي بانك مركزي اين كشور شد، بهاي نفت را در بازارهاي جهاني افزايش داد.

همچنين انتشار اخباري مبني بر كاهش روزانه 100 هزار بشكه از توليد نفت عربستان در ماه اوت باعث بالا ماندن قيمت نفت مي‌شود.

از سوي ديگر مناقشه بين ايران و رژيم صهيونيستي از دلايلي است كه مانع پايين‌تر آمدن قيمت نفت مي‌شود. تهديدهاي روزمره اين رژيم مبني بر حمله به تاسيسات هسته‌اي ايران، فعالان بازار نفت را در مورد توقف عرضه نفت از سوي ايران نگران مي‌كند.
 

*** s.mahdi ***

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
[h=1] ايران براي دور زدن تحريم‌هاي نفتي راه‌هاي قانوني پيدا مي‌كند
[/h]
» سرویس: اقتصادي - انرژي
کد خبر: 91062012257
دوشنبه ۲۰ شهریور ۱۳۹۱ - ۱۳:۰۰



سومين ماه از زمان اجرايي شدن تحريم نفت ايران در شرايطي مي‌گذرد كه اكنون رسانه‌هاي غربي و صهيونيستي با اعتراف به موفقيت ايران در دور زدن اين تحريمها مي‌گويند كه ايران در تلاش‌هاي خود براي پايين آوردن هزينه بيمه محموله‌هاي نفتي خود موفق بوده است.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) پايگاه اينترنتي جوئيش پرس نوشت: جواد سهاميان رييس شركت بيمه ايران گفته است كه ايران تمام نفتكش‌هاي حامل نفت خام خود را تحت پوشش بيمه قرار خواهد داد.

سهاميان افزود: پس از تحريم‌ها، ايران تمام نفتكش‌هايي را كه در بنادر ايران بارگيري مي‌كنند تحت پوشش بيمه قرار مي‌دهد.

سيد عطا الله صدر ـ مديركل سازمان بنادر و دريانوردي ايران ـ در ماه ژوئيه گفت كه ايران هر نفتكش خارجي را كه وارد آبهاي ايران شود بيمه مي‌كند. البته وي درباره ساز و كار عملي اين طرح جزئيات بيشتري ارائه نداد.

كنسرسيوم ارائه دهنده پوشش بيمه به اين نفتكش‌هاي حامل نفت ايران شامل شركت بيمه كيش(تحت پوشش بيمه مركزي ايران) و شركت بيمه رازي است.

به گفته منابع مختلف شركت بيمه كيش كه در حال حاضر به طور مستقل تمام كشتي‌هايي كه بنادر ايران را ترك مي‌كنند، بيمه مي‌كند و در واقع جايگزين شركت‌هاي بيمه اروپايي شده كه پس از اجرايي شدن تحريم‌هاي اتحاديه اروپا خدمات خود را به نفتكش‌هاي حامل نفت ايران متوقف كردند.

به علاوه نفتكش‌هاي شركت ملي نفتكش ايران به طور مستقل نفت ايران را به كشورهاي شرق دور منتقل مي‌كند تا به آنها در دور زدن تحريم‌ها كمك كند. پوشش بيمه شركت بيمه كيش براي ناوگان نفتكش‌هاي حامل نفت ايران تا سقف يك ميليارد دلار اعلام شده است.

تركيه بدون توجه به فشارهاي آمريكا، در ماه اوت واردات نفت خود را از ايران به ميزان قابل توجهي افزايش داده است.

همچنين در خصوص ارائه پوشش بيمه به محموله‌هاي نفت ايران، علاوه بر بيمه مركزي، بانك مركزي ايران نيز شركت بيمه كيش را ضمانت مي‌كند.

كشورهاي اروپايي و آمريكا از اين تحولات تازه آگاه هستند و خواستار جرائمي براي كشورهاي آسيايي دور زننده تحريم‌هاي ايران شده‌اند، اما واقعيت اين است كه بسياري از تحليلگران پيش بيني مي‌كنند آمريكا قصد ندارد اقدامات سختگيرانه اي را عليه ژاپن يا چين انجام دهد.

با توجه به در پيش بودن انتخابات رياست جمهوري آمريكا در ماه نوامبر، تنها چيزي كه باراك اوباما خواهان آن نيست درگير شدن اين كشوربا چين، ژاپن يا كره جنوبي است.

تحليلگران مي‌گويند: اقتصاد آمريكا از واردات مخفيانه نفت بازارهاي آسيايي از ايران بهره مي‌برد.

اين رسانه صهيونيستي در ادامه نوشت: در اين ميان به نظر مي‌رسد بزرگترين دشمن ايران مي‌تواند غفلت خودش باشد.

بررسي خبرگزاري رويترز در هفته گذشته نشان داد كه شركت‌هاي چيني نسبت به زمان تحويل محموله‌هاي نفتي ايران چندان راضي نيستند زيرا در گذشته تحويل آنها 48 ساعت طول مي‌كشيد ولي در حال حاضر تا 10 روز به طول مي‌‌انجامد.
 

مهندس نفت

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
شتاب در توسعه پارس جنوبی با توان شرکت های داخلی

شتاب در توسعه پارس جنوبی با توان شرکت های داخلی

مدیرعامل شرکت مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی ایران در گفت و گو با خبرنگار شانا در مناطق نفت خیز جنوب، با بیان این مطلب اظهار کرد: این شرکت در قالب ۷ قرارداد شامل ۵ قرارداد با شرکت نفت و گاز پارس و ۲ قرارداد با شرکت پتروپارس ساخت انواع سازه های دریایی را به صورت یی.پی.سی.آی (تامین کالا) ساخت، نصب و راه اندازی به عهده دارد.
دکتر علی طاهری مطلق افزود: از جمله این پروژه ها ساخت عرشه ها و پل ها به وزن ۱۵ هزار و ۲۸۰ تن برای فازهای ۱۷ و ۱۸ پارس جنوبی است.
وی درباره سکوی تولیدی فاز ۱۷ که امروز با حضور مهندس رستم قاسمی، وزیر نفت، در یارد خرمشهر بارگیری و برای انتقال به موقعیت این فازها آماده شد،گفت: علاوه بر عرشه و پل ها یک سکوی سرچاهی برای هر فاز (جکت و عرشه) یک سکوی مشعل همراه با پل ارتباطی برای هر فاز ساخته و پس از انتقال به عسلویه در مدت ۳ تا ۵ ماه نصب و راه اندازی خواهد شد.
مدیرعامل شرکت مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی ایران اضافه کرد: بخش دوم این پروژه نیز احداث خطوط لوله زیرآبی برای هر فاز در مجموع به طول ۲۱۰ کیلومتر است.
وی با اشاره به مشارکت این شرکت در اجرای فازهای ۱۲، ۱۴، ۱۵، ۱۶ و ۱۷، ۱۸ و ۱۹ و ۲۰ و ۲۱ توسعه میدان گازی پارس جنوبی گفت: ساخت و نصب ۱۷ هزار و ۴۰۰ تن انواع سازه و ۲ خط لوله دریایی به طول ۲۲۳ کیلومتر، از پروژه های مربوط به فازهای ۱۵ و ۱۶ است.
طاهری افزود: در فاز ۱۲ ساخت و نصب انواع سازه ها و ۴۴۱ کیلومتر خط لوله در دست اجراست.
مدیرعامل شرکت مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی ایران اظهار کرد: لوله گذاری دریایی به طول ۲۶۰ کیلومتر و ۱۸ کیلومتر خط لوله داخل میدان و ۴۰ کیلومتر فیبر نوری در فاز ۱۴ به وسیله این شرکت در حال اجراست.
وی گفت: سه جکت، دو سکو، یک سکوی اقماری و دو پل به وزن ۲۰ هزار تن برای فاز ۱۹ در مرحله نصب و ساخت قرار دارد.
طاهری افزود: در فازهای ۲۰ و ۲۱ نیز، سازه هایی به وزن ۱۵ هزار و ۷۶ تن و بیش از ۴۶ کیلومتر فیبر نوری و ۱۹۸ کیلومتر خط لوله دریایی احداث خواهد شد.
مدیرعامل شرکت مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی ایران گفت: این شرکت پیش از این نیز در توسعه و بازسازی و نوسازی تاسیسات دریایی میدان ابوذر، توسعه فاز ۱ پارس جنوبی، نصب سازه ها و تجهیزات فازهای ۴ و ۵، نصب تجهیزات و تاسیسات سکوی بلال، ساخت و نصب سکو و تاسیسات فازهای ۹ و ۱۰ و بازسازی و نوسازی تاسیسات دریایی و خشکی بهرگانسر با شرکت های نفت و گاز فلات قاره، پتروپارس، مهندسی و توسعه نفت (متن)، شرکت نفت و گاز پارس و شرکت ملی نفت ایران همکاری و مشارکت داشته است.
وی گفت: این شرکت با ۲۰ سال فعالیت و سال ها تجربه در زمینه مدیریت، مهندسی، خرید، ساخت و نصب و راه اندازی پروژه های خشکی و فراساحلی به ویژه در صنایع نفت و گاز و پتروشیمی، همچنین حمل و نقل، هم اکنون بیش از ۷ میلیارد دلار پروژه های مختلف را در داخل و خارج از کشور در دست اجرا دارد.
طاهری یادآور شد: شرکت مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی ایران، همچنین یکی از بزرگ ترین ناوگان دریایی خاورمیانه متشکل از شناورهای مخصوص لوله گذاری زیر دریا و شناورهای حمل و نقل عمومی را در اختیار دارد.
 

مهندس نفت

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
آغاز استخراج نفت از میدان مشترک با قطر

آغاز استخراج نفت از میدان مشترک با قطر

به گزارش خبرنگار مهر، رستم قاسمی امروز در جمع خبرنگاران درباره با اشاره به آغاز مذاکرات نفت ایران و مصر برای صادرات نفت خام، گفت: مصر برای خرید نفت ایران اعلام آمادگی کرده است.
وزیر نفت با اعلام اینکه همزمان مذاکراتی با برخی از خریداران نفت توسط بخش خصوصی به منظور امضای قراردادهای فروش نفت در حال انجام است، در خصوص آخرین وضعیت قیمت، عرضه و تقاضای جهانی طلای سیاه، تصریح کرد: در شرایط فعلی بهای نفت هنوز پایین بوده و جا دارد باز هم افزایش یابد.
این عضو کابینه دولت دهم در مورد برنامه جدید ایالات متحده آمریکا برای بازگشایی درب مخازن استراتژیک و راهبردی نفت، اظهار داشت: این اقدام در راستای جلوگیری از افزایش بهای قیمت نفت خام در بازار جهانی است.
وی با یادآوری اینکه همزمان با ورود به زمستان به دلیل افزایش تقاضای فصلی بهای نفت بالا می رود، بیان کرد: بر این اساس گرانی بهای طلای سیاه در بازار جهانی در فصل زمستان طبیعی و عادی است.
این مقام مسئول درباره دلایل افزایش قیمت جهانی نفت خام در هفته‌های اخیر، توضیح داد: یکی از دلایل نوسان‌های بهای جهانی نفت خام، وجود برخی از مشکلات فنی در حوزه های نفتی دریای شمال است.

آغاز استخراج نفت از میدان مشترک با قطر

وزیر نفت در ادامه در خصوص آخرین وضعیت طرح توسعه لایه نفتی پارس جنوبی، توضیح داد: در حال حاضر توسعه این لایه مشترک نفتی آغاز شده است.
این عضو کابینه دولت دهم با بیان اینکه تا پایان سالجاری تولید نفت از لایه نفتی پارس جنوبی آغاز خواهد شد، تبیین کرد: هم اکنون حفاری چاه های توصیفی لایه نفتی پارس جنوبی در حال انجام بوده و با تکمیل چاه ها امکان افزایش۳۰ هزار بشکه ای نفت از این میدان مشترک تا پایان سالجاری فراهم می شود.
قاسمی با اعلام اینکه امکان افزایش تولید نفت از این لایه مشترک در پارس جنوبی تا سقف ۱۰۰ هزار بشکه در روز وجود دارد، گفت: همزمان با حفاری چاه‌ها، ساخت برخی از سازه‌های دریایی این میدان نفتی در حال انجام است.
آمارهای رسمی نشان می دهد که در شرایط فعلی قطر در نیمه مشترک لایه نفتی پارس جنوبی (میدان الشاهین) به طور متوسط روزانه ۴۵۰ هزار بشکه نفت خام استخراج می کند و پیش بینی می شود تا سال آینده میلادی با تکمیل برخی از مراحل توسعه‌ای، برداشت این همسایه از لایه های نفتی پارس جنوبی به بیش از ۵۰۰ هزار بشکه در روز افزایش یابد.
هدف از اجرای این طرح تولید روزانه ۳۵ هزار بشکه نفت خام از ناحیه "A " میدان در فاز نخست و با حفاری هفت حلقه چاه، طراحی، ساخت و نصب سکوی سر چاهی و اجاره و یا خرید شناور چند منظوره FPSO بوده است.

مشارکت ایران در ساخت لوله گاز پاکستان

قاسمی درباره آخرین وضعیت ساخت خطو لوله انتقال گاز ایران به پاکستان هم توضیح داد: بر اساس توافق گازی با پاکستان باید تا سال ۲۰۱۴ میلادی گاز ایران به این کشور همسایه صادر شود.
این مقام مسئول با اشاره به پیشرفت مطلوب ساخت خط لوله گاز ایران از عسلویه تا بندر چابهار و سپس مرز پاکستان، بیان کرد: به زودی ساخت خط لوله گاز در خاک پاکستان هم آغاز می شود.
وی از مشارکت و سرمایه گذاری ایران در ساخت خط لوله گاز پاکستان خبر داد و افزود: در مجموع پیش بینی می شود تا ۲ ئسال اینده امکان صادرات گاز ایران به پاکستان فراهم شود.
بر اساس قرارداد ۲۵ ساله ایران و پاکستان باید تا فروردین ماه ۱۳۹۳ (۲۰۱۴ میلادی) سالانه ۷.۸ میلیارد متر مکعب گاز طبیعی به این همسایه شرقی صادر شود.
قرارداد اصلی گازی ایران و پاکستان خرداد ماه سال ۱۳۸۸ با حضور محمود احمدی نژاد و آصف زرداری روسای جمهور دو کشور در تهران پاراف شده بود.
 

مهندس نفت

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
توليدي شدن سه فاز پارس جنوبي تا پايان امسال

توليدي شدن سه فاز پارس جنوبي تا پايان امسال

به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، رستم قاسمي امروز در بازديد از يارد خرمشهر گفت: فازهاي ۱۵ و ۱۶ و يك ترين از فاز ۱۲ امسال راه‌اندازي مي‌شوند.
او در مورد وضعيت كنوني فاز ۱۲ توضيح داد: ظرف ۱۰ روز آينده اولين سكوي اين فاز آماده انتقال به پارس جنوبي است.
وي با ابراز اميدواري از اينكه تعدادي از فازهاي ۳۵ ماهه نيز سال آينده راه‌اندازي مي‌شوند گفت: اميدواريم تا پايان سال بخش دريايي فاز ۱۷ و ۱۸ تكميل شود و در نهايت در دولت نهم بتوانيم اين دو فاز را راه‌اندازي كنيم.
وزير نفت با بيان اينكه يكي از مهمترين دغدغه‌هاي دولت و وزارت نفت پيگيري مستمر پروژه‌هاي پارس جنوبي است اظهار كرد: در حال حاضر به طور همزمان ۱۹ فاز اين ميدان گازي در حال توسعه است كه اين موضوع در ۲۰ سال گذشته سابقه نداشته است.
وي در پاسخ به مدعياني كه از توقف توسعه ميدان‌هاي گازي و نفتي ايران خبر مي‌دهند، آن‌ها را دعوت به بازديد از پروژه‌هاي در حال اجراي پارس جنوبي كرد.
وي با اشاره به اينكه در گذشته براي ساخت و نصب تجهيزات فراساحل نيازمند به خارجي‌ها بوديم گفت: هم اكنون ساخت،‌انتقال، نصب تجهيزات فراساحل توسط مهندسان ايراني انجام مي‌شود كه به طور نمونه مي‌توان به سكوي ۱۷ پارس جنوبي اشاره كرد.
قاسمي يكي ديگر از دغدغه‌هاي مسئولان كشور را توسعه ميدان‌هاي مشترك عنوان كرد و افزود: از سال گذشته عمليات توسعه برخي از اين ميدان‌ها آغاز شده و اميدواريم تا پايان سال چند ميدان باقي مانده نيز تعيين تكليف و توسعه آن‌ها آغاز شود.
 

مهندس نفت

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
21 میلیارد تومان غیرقانونی از وزارتخانه خارج شده است

21 میلیارد تومان غیرقانونی از وزارتخانه خارج شده است

به گزارش سکونیوز به نقل از خبرگزاری مهر، معاون اول رئیس جمهور با اشاره به سخنان شخصی که در جمع دانشجویان دولت را زیر سوال برده است، گفت: کسی که در جمع دانشجویان یکطرفه صحبت کرده و دولت را متهم می‌کند، در واقع به دنبال تعاون در نیکی و تقوا نیست، بلکه به دنبال گناه و آلودگی است و زهر در کام دانشجویان و جامعه می‌ریزد.
رحیمی افزود: این شخص در زمانی که در دولت مشغول بکار بود و پیش از آنکه از دولت طرد شود، حدود ۲۱ میلیارد تومان که با سود متعلق به آن به بیش از ۳۰ میلیارد تومان بالغ می شود، به طور غیر قانونی از وزارتخانه خارج کرد و تاکنون که ۴ سال از آن تاریخ می گذرد، عودت نداده است، که با این پول می شود به هزاران دانشجو وام تحصیلی داد.
وی گفت: پیشنهاد می‌شود برای روشن شدن واقعیت، جمعی از دانشجویان متعلق به دانشگاه های مختلف در مورد ادعای ایشان و ادعای بنده تحقیق کنند و به داوری بنشینند.
محمدرضا رحیمی در هفتمین جشنواره ملی تعاونی‌های برتر کشور با قدردانی از برگزارکنندگان این جشنواره با تأکید بر اینکه دولت متعهد به ادامه نهضت و راه تعاونی‌هاست، تصریح کرد: برای توسعه تعاونی‌ها تصمیم داریم یکی از جلسات دولت را در آینده نزدیک به جلسه مشترک هیأت وزیران و نمایندگان تعاونی‌ها اختصاص داده و در آن جلسه تمامی درخواست‌ها و نیازهای تعاونی‌ها را مورد بررسی قرار دهیم.
رحیمی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری که همگان را به اقتصاد مقاومتی دعوت کردند، اظهار داشت: از طریق اقتصاد مقاومتی می‌توانیم در مقابل تحریم دشمنان بایستیم.
معاون اول رییس جمهور با بیان اینکه نزدیکترین ایده و سازگارترین و سالم‌ترین راه برای دستیابی به اقتصاد اسلامی توسعه تعاونی‌هاست، گفت: در شرایطی که اقتصاد جهان مبتنی بر نظام سرمایه‌داری است، حضور و نقش تعاونی‌ها بیش از هر زمان دیگری اهمیت دارد و باید تلاش کنیم، بیش از گذشته با تمام توان تعاونی‌ها را در جمهوری اسلامی ایران توسعه داده و در سال پایانی دولت آن را به حد اعلا برسانیم.
 

مهندس نفت

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
قاسمی: تولید نفت از میدان مشترک با قطر امسال آغاز می‌شود

قاسمی: تولید نفت از میدان مشترک با قطر امسال آغاز می‌شود

وزیر نفت با تاکید بر اینکه بهای فعلی نفت هنوز بالا نیست از مذاکره با مصر برای فروش نفت خبر داد و گفت: ایران در ساخت خط لوله واردات گاز در خاک پاکستان مشارکت و سرمایه گذاری می کند.

به گزارش پانا نیوز ، رستم قاسمی در جمع خبرنگاران درباره با اشاره به آغاز مذاکرات نفت ایران و مصر برای صادرات نفت خام، گفت: مصر برای خرید نفت ایران اعلام آمادگی کرده است.

وزیر نفت با اعلام اینکه همزمان مذاکراتی با برخی از خریداران نفت توسط بخش خصوصی به منظور امضای قراردادهای فروش نفت در حال انجام است، در خصوص آخرین وضعیت قیمت، عرضه و تقاضای جهانی طلای سیاه، تصریح کرد: در شرایط فعلی بهای نفت هنوز پایین بوده و جا دارد باز هم افزایش یابد.

این عضو کابینه دولت دهم در مورد برنامه جدید ایالات متحده آمریکا برای بازگشایی درب مخازن استراتژیک و راهبردی نفت، اظهار داشت: این اقدام در راستای جلوگیری از افزایش بهای قیمت نفت خام در بازار جهانی است.

وی با یادآوری اینکه همزمان با ورود به زمستان به دلیل افزایش تقاضای فصلی بهای نفت بالا می رود، بیان کرد: بر این اساس گرانی بهای طلای سیاه در بازار جهانی در فصل زمستان طبیعی و عادی است.

این مقام مسئول درباره دلایل افزایش قیمت جهانی نفت خام در هفته‌های اخیر، توضیح داد: یکی از دلایل نوسان های بهای جهانی نفت خام، وجود برخی از مشکلات فنی در حوزه های نفتی دریای شمال است.


مشارکت ایران در ساخت لوله گاز پاکستان

قاسمی درباره آخرین وضعیت ساخت خطو لوله انتقال گاز ایران به پاکستان هم توضیح داد: بر اساس توافق گازی با پاکستان باید تا سال 2014 میلادی گاز ایران به این کشور همسایه صادر شود.

این مقام مسئول با اشاره به پیشرفت مطلوب ساخت خط لوله گاز ایران از عسلویه تا بندر چابهار و سپس مرز پاکستان، بیان کرد: به زودی ساخت خط لوله گاز در خاک پاکستان هم آغاز می شود.

وی از مشارکت و سرمایه گذاری ایران در ساخت خط لوله گاز پاکستان خبر داد و افزود: در مجموع پیش بینی می شود تا 2 ئسال اینده امکان صادرات گاز ایران به پاکستان فراهم شود.

به گزارش پانا نیوز، بر اساس قرارداد 25 ساله ایران و پاکستان باید تا فروردین ماه 1393 (2014 میلادی) سالانه 7.8 میلیارد متر مکعب گاز طبیعی به این همسایه شرقی صادر شود.

قرارداد اصلی گازی ایران و پاکستان خرداد ماه سال 1388 با حضور محمود احمدی نژاد و آصف زرداری روسای جمهور دو کشور در تهران پاراف شده بود.


آغاز استخراج نفت از میدان مشترک با قطر

وزیر نفت در ادامه در خصوص آخرین وضعیت طرح توسعه لایه نفتی پارس جنوبی، توضیح داد: در حال حاضر توسعه این لایه مشترک نفتی آغاز شده است.

این عضو کابینه دولت دهم با بیان اینکه تا پایان سالجاری تولید نفت از لایه نفتی پارس جنوبی آغاز خواهد شد، تبیین کرد: هم اکنون حفاری چاه های توصیفی لایه نفتی پارس جنوبی در حال انجام بوده و با تکمیل چاه ها امکان افزایش30 هزار بشکه ای نفت از این میدان مشترک تا پایان سالجاری فراهم می شود.

قاسمی با اعلام اینکه امکان افزایش تولید نفت از این لایه مشترک در پارس جنوبی تا سقف 100 هزار بشکه در روز وجود دارد، گفت: همزمان با حفاری چاه‌ها، ساخت برخی از سازه‌های دریایی این میدان نفتی در حال انجام است.

به گزارش پانا نیوز، آمارهای رسمی نشان می دهد که در شرایط فعلی قطر در نیمه مشترک لایه نفتی پارس جنوبی (میدان الشاهین) به طور متوسط روزانه 450 هزار بشکه نفت خام استخراج می کند و پیش بینی می شود تا سال آینده میلادی با تکمیل برخی از مراحل توسعه‌ای، برداشت این همسایه از لایه های نفتی پارس جنوبی به بیش از 500 هزار بشکه در روز افزایش یابد.

هدف از اجرای این طرح تولید روزانه 35 هزار بشکه نفت خام از ناحیه "A " میدان در فاز نخست و با حفاری هفت حلقه چاه، طراحی، ساخت و نصب سکوی سر چاهی و اجاره و یا خرید شناور چند منظوره FPSO بوده است.
 

مهندس نفت

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
ماجرای آقازاده نفتی که به پشتوانه مدیریت پدر مدیرعامل شد

ماجرای آقازاده نفتی که به پشتوانه مدیریت پدر مدیرعامل شد

یک آقازاد جوان نفتی به پشتوانه مدیریت پدرش بر مسند یکی از شرکت‌های تابع وزارت نفت، مدیر عامل جدید یک شرکت خودروساز شد.

به گزارش خبرنگار پانا نیوز، یکی از مهمترین مشکلات پیش روی در صنعت نفت به ویژه از آغاز برنامه پنجم توسعه تاکنون، مهاجرت گسترده مدیران پیشین خودروساز کشور به این صنعت استراتژیک است.

با این وجود پس از حضور رستم قاسمی بر مسند وزارت نفت شتاب مهاجرت مدیران خودروساز به صنایع نفت و پتروشیمی کشور تا حدودی کند شده است اما هنوز برخی از مدیران هستند که با وجود حضور در نفت، بیش از صنعت نفت به صنعت خودروسازی وفادار مانده اند.

بر این اساس اخیرا ماهانامه همشهری اقتصاد با انتشار گزارشی از انتصاب یک آقازاده نفتی به عنوان مدیرعامل یک شرکت جدید تاسیس خودروساز به پشتوانه مدیریت پدرش خبر داده است.

البته این ماهنامه جزئیات بیشتری از مشخصات شرکت خودروساز و مدیر عامل نفتی منتشر کرده است اما پانا نیوز به منظور حفظ آرامش مدیریت حاکم بر صنعت نفت از انتشار این جزئیات خودداری می کند.

پیشنهاد می شود مسئولان و دلسوزان صنعت نفت کشور با نگاه دقیق تری این تغییر و تحولات را مورد پایش و بررسی قرار دهند.
 

مهندس نفت

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
اكونيوز:به كاهش واردت نفت چين طي ماه هاي اخير اعلام كرد در حالي كه اين كشور در ماه جولاي نفت كمتري نسبت به قراردادهاي خود از عربستان و كويت وارد كرده تمام نفت تعيين شده در قرارداد خود با ايران را طي اين ماه وارد كرده است.
به گزارش خبرگزاري اقتصادي ايران(econews.ir) به نقل از رويترز، واردات نفت چين در ماه آگوست نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۲.۵ درصد كاهش يافت و به پايين‌ترين ميزان از اكتبر سال ۲۰۱۰ رسيد. در اين سال واردات پالايشگاه‌هاي اين كشور به علت تعميرات و تقاضاي كم نفت در دومين مصرف‌كننده نفت جهان كاهش يافته بود.
بر اساس آمار اداره كل گمرك چين، اين كشور در ماه گذشته ميلادي ۱۸.۴ ميليون تن يا حدود ۴.۳۳ ميليون بشكه در روز نفت خام وارد كرده است. واردات نفت چين در ماه آگوست ۱۵.۷ درصد نيز نسبت به ۵.۱۴ ميليون بشكه در روز ماه جولاي كاهش يافته است.
در عين حال اين كشور در ۸ ماه نخست سال جاري، ۷.۴ درصد بيشتر نسبت به سال گذشته برابر با ۱۸۰.۳ ميليون تن يا حدود ۵.۳۹ ميليون بشكه در روز نفت وارد كرده است.
به گفته فعالان بازار نفت، «سينوپك» پالايشگاه برجسته چين نفت كمتري از عربستان و كويت برخلاف حجم قرارداد برنامه‌ريزي شده در ماه جولاي وارد كرده است. همچنين در ماه آگوست نفت كمتري از عربستان به علت تعمير پالايشگاه هاي خود وارد كرده است.
با اين حال، چين كه بزرگ ترين واردكننده نفت ايران است پس از حل مسئله حمل محموله‌ها ميان پالايشگاه سينوپك و شركت ملي نفتكش ايران تمام حجم تعيين شده قراردادهاي خود با ايران را در ماه جولاي وارد كرده است.
ممكن است واردات نفت پلايشگاه «تيانجين» كه متعلق به شركت سينوپك است پايين بماند و انتظار مي‌رود كه واردات ميعانات گازي از ميدان پارس جنوبي ايران از جولاي تا سپتامبر تا حدودي به علت برنامه وسيع تعمير اين تاسيسات متوقف شده باشد.
 

مهندس نفت

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
اكونيوز:كارشناس ارشد اقتصاد بين الملل با بيان اينكه قيمت نفت سبك ايران از 113 دلار عبور كرده است ، گفت : اين نفت 113 دلار و 95 سنت معامله مي شود كه در همان محدوده قيمت برنت درياي شمال است.به گزارش خبرگزاري اقتصادي ايران(econews.ir)،آقاي پديدار افزود: قيمت نفت وست تگزاس اينترمدييت 96.29 دلار و نفت برنت درياي شمال 114.42 دلار است و در هفته گذشته حتي قيمت نفت ايران از برنت هم بيشتر شده بود.
وي افزود: با توجه به شرايط تحريمي بر نفت ايران، در اجلاس جنبش عدم تعهد با 12 كشور عضو جنبش كه عضو اوپك هستند رايزني هايي شد تا وحدت تصميم گيري ايجاد شود.
پديدار اظهار داشت : ديگر ظرفيت عرضه مازاد عرزضه نفت وجود ندارد و حتي كشورهاي غيرعضو اوپك هم از عرضه مازاد خودداري مي كنند.
وي گفت: قيمت 115 تا 120 دلار براي بزار جهاني نفت مطلوب است.
 

مهندس نفت

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
اكونيوز: امسال 14 حلقه چاه نفت و گاز در مناطق نفت خيز جنوب حفر و به بهره برداري رسيده است .به گزارش خبرگزاري اقتصادي ايران(econews.ir)،مدير برنامه ريزي تلفيقي شركت ملي حفاري ايران با بيان اينكه ميزان حفاري اين تعداد حلقه چاه 45 هزار و 243 متر بوده است گفت : از اين تعداد 11حلقه چاه نفت درمنطقه خوزستان و 3حلقه چاه در منطقه گچساران است .
قلي پور افزود : 11حلقه از اين چاه ها ، توسعه اي ، يك حلقه اكتشافي ،يك حلقه تعميري ويك حلقه توصيفي بوده است.
وي گفت : اين شركت براي حفاري در مناطق نفت خيز جنوب 300 روز از برنامه تدوين شده جلوتر است .
مدير برنامه ريزي تلفيقي شركت ملي حفاري ايران افزود : اين شركت از ابتداي امسال تاكنون 83 حلقه چاه نفت و گاز با متراژحفاري 202 هزار در كشور حفر كرده كه نسبت به پارسال 9 حلقه جلوتر است .
مناطق نفت خيز جنوب شامل شركت هاي كارون ، مارون ، مسجدسليمان ، آغاجاري در استان خوزستان و گچساران در استان كهگيلويه است كه 80 درصد نفت كشور را توليد مي كنند.
 

مهندس نفت

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
شانا : نخستين چاه توصيفي فاز 19 در عمق سه هزار و 705 متري به مخزن گازي پارس جنوبي رسيد و حداكثر تا 20 روز آينده نتايج آزمايش هاي نهايي در اين موقعيت اعلام مي شود.
مجري طرح توسعه فاز 19 پارس جنوبي در گفت و گو با خبرنگار شانا با اعلام اين خبر تصريح كرد: عمليات حفاري نخستين چاه اين فاز ميدان مشترك پارس جنوبي در موقعيت 19c در لايه k4 با موفقيت انجام شد.
حميدرضا مسعودي با بيان اين كه 15 حلقه چاه (13 حلقه چاه توسعه اي و دو چاه توصيفي) در فاز 19 پارس جنوبي حفاري خواهد شد، افزود: پنج حلقه چاه (يك چاه توصيفي و چهار چاه توسعه اي) در موقعيت C، پنج حلقه چاه (يك چاه توصيفي و چهار چاه توسعه اي) در موقعيت A و پنج چاه توسعه اي در 19B حفاري مي شود.
وي با بيان اين كه بر اساس برنامه، سكوي SPD2 فاز يك پارس جنوبي با شش حلقه چاه توليدي، به فاز 19 پارس جنوبي واگذار خواهد شد، افزود: توليد گاز در فاز 19 پارس حنوبي درمجموع از 21 حلقه چاه (15 چاه در سه سكوي فاز 19 و 6 چاه ديگر در سكوي فاز 1 پارس جنوبي) انجام مي شود.
مجري طرح توسعه فاز 19 پارس جنوبي تصريح كرد: اصلاحات لازم در سكوي SPD2 فاز يك پارس جنوبي در حال انجام است و نيازي به حفاري جديد در اين سكو نيست و همزمان با آماده سازي سكو، گاز آن به موقعيت 19C منتقل مي شود.
به گفته مسعودي، روزانه 600 ميليون فوت مكعب گاز از سكوهاي A,C (سكوهاي اصلي) و سكوي B و SPD2 توليد مي شود و ظرفيت توليد گاز از اين فاز مرزي به روزانه دو ميليارد و 400 ميليون فوت مكعب خواهد رسيد.
بر پايه اين گزارش، هدف از توسعه فاز 19 پارس جنوبي، توليد روزانه دو ميليارد فوت مكعب گاز ترش به وسيله چهار سكو و انتقال آن با خط لوله به خشكي و تبديل به روزانه يك ميليارد و 800 ميليون فوت مكعب گاز شيرين، دو هزار و 500 تن اتان، دو هزار تن پروپان، هزار و 200 تن بوتان، 80 هزار بشكه ميعانات گازي و 400 تن گوگرد است.
طرح فاز يك ميدان گازي پارس جنوبي داراي دو سكوي توليدي است كه بر اساس برنامه جديد، توليد يك ميليارد فوت مكعب گاز از يك سكوي اين فاز صورت مي گيرد و سكوي ديگر اين فاز با شش حلقه چاه توليدي، به فاز 19 پارس جنوبي واگذار خواهد شد.
با پياده سازي اين طرح، علاوه بر حفظ توليد تعريف شده فاز يك، به ميزان قابل توجهي در فرآيند راه اندازي بخش فراساحل فاز 19 پارس جنوبي و شتاب بخشي در برداشت به موقع از مخزن اين بلوك گازي، فرصت سازي و صرفه جويي خواهد شد.
با اجراي اين طرح كه براي نخستين بار در كشور انجام شد، توليد گاز در نزديك ترين بلوك ايران به آبهاي مرزي خليج فارس، 25 درصد افزايش مي يابد.

 

*** s.mahdi ***

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
[h=1] يك‌بام و دوهواي وزارت نفت مصر در رابطه با ايران

[/h]
» سرویس: اقتصادي - انرژي

کد خبر: 91062213277
چهارشنبه ۲۲ شهریور ۱۳۹۱ - ۱۲:۵۲



سخنان وزير نفت جمهوري اسلامي ايران درباره مذاكره نفتي با مصر با واكنش‌هاي گسترده بين‌المللي همراه شده است.

به گزارش خبرنگار ايسنا در فاصله كوتاهي پس از آن‌كه رستم قاسمي از مذاكره براي فروش نفت ايران به مصر خبر داد، رسانه‌هاي مطرح بين‌المللي از جمله بلومبرگ، رويترز، وال استريت ژورنال و ... به انعكاس گسترده اين خبر پرداختند.

درحالي كه همكاري نفتي مصر با دومين عضو موثر اوپك و منبع قابل اطمينان عرضه نفت مي‌توانست براي اين كشور هم در بازار نفت اعتباري بين‌المللي داشته باشد اما وزير نفت مصر در اظهاراتي عجولانه مذاكره نفتي با ايران را رد كرده است!

با وجودي كه براي نخستين بار اين مقامات مصري بودند كه موضوع افزايش مبادلات اقتصادي و همكاري نفتي با ايران را مطرح كردند، اكنون خبرگزاري رويترز به نقل از وزير نفت مصر موضوع مذاكرات دوجانبه براي واردات نفت از ايران را تكذيب كرده است.

اسامه كمال به رويترز گفت: "تمام آن‌چه درباره برگزاري مذاكرات براي واردات نفت ايران توسط مصر منتشر شده عاري از واقعيت است." وي همچنين مدعي شد: "من مي‌توانم تاييد كنم كه وزارت نفت مصر تاكنون وارد اين‌گونه مذاكرات نشده است و تمام آنچه در اين زمينه گفته شده كاملا غيرحقيقي است."

درحالي كه روابط سياسي ايران و مصر تا پيش از انقلاب اخير مصر شرايط مناسبي را تجربه نمي‌كرد، از زمان سقوط حسني مبارك نشانه‌هايي از گرم‌تر شدن روابط ديده شده كه از جمله سفر محمد مرسي، رييس‌جمهور مصر نخستين ديدار مقام ارشد مصر از ايران در 30 سال گذشته را رقم زد.

اظهارات اخير وزير نفت مصر درباره مذاكرات نفتي با ايران درحالي مطرح مي‌شود كه اين عضو دولت مصر پيشتر در گفت‌وگو با روزنامه دولتي الاهرام اين كشور با اشاره به اين‌كه سفر رييس جمهور مرسي به ايران "درهاي روابط اقتصادي را بين دو كشور مي‌گشايد" گفته بود قاهره مخالفتي با واردات نفت از ايران و فراوري آن در پالايشگاه‌هاي مصر ندارد.

به گزارش ايسنا، طبيعي است كه براي ايران عدم برقراري روابط نفتي با كشوري كه در چند دهه اخير مشتري نفت ايران نبوده اتفاق چندان مهمي نيست، ولي مصر كه توليد نفت چنداني نداشته و حتي عضو اوپك هم نيست قطعا به روابط استراتژيك با اعضاي موثر بازار جهاني نفت نياز خواهد داشت.

معلوم نيست كه اين مقام مصري به چه دليل و تحت چه فشارهايي از مواضع خود عقب‌نشيني كرده و كشورش را از همكاري اقتصادي با ايران محروم كرده است.
 

*** s.mahdi ***

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
[h=1] توليدي شدن سه فاز پارس جنوبي تا پايان امسال

[/h]
» سرویس: اقتصادي - انرژي
کد خبر: 91062112706

سه‌شنبه ۲۱ شهریور ۱۳۹۱ - ۱۱:۲۱



وزير نفت از وارد مدار شدن سه فاز پارس جنوبي تا پايان امسال خبر داد.


به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، رستم قاسمي امروز در بازديد از يارد خرمشهر گفت: فازهاي 15 و 16 و يك ترين از فاز 12 امسال راه‌اندازي مي‌شوند.

او در مورد وضعيت كنوني فاز 12 توضيح داد: ظرف 10 روز آينده اولين سكوي اين فاز آماده انتقال به پارس جنوبي است.

وي با اشاره به فازهايي كه قرار بود 35 ماهه راه‌اندازي شوند، گفت: اين فازها نيز سال آينده راه‌اندازي مي‌شوند و اميدواريم تا پايان امسال بخش دريايي فاز 17 و 18 تكميل شود و در نهايت در پايان دولت دهم بتوانيم اين دو فاز را راه‌اندازي كنيم.

وزير نفت با بيان اينكه يكي از مهمترين دغدغه‌هاي دولت و وزارت نفت پيگيري مستمر پروژه‌هاي پارس جنوبي است، اظهار كرد: در حال حاضر به طور همزمان 19 فاز اين ميدان گازي در حال توسعه بوده كه اين موضوع در 20 سال گذشته سابقه نداشته است.

وي در پاسخ به مدعياني كه از توقف توسعه ميدان‌هاي گازي و نفتي ايران خبر مي‌دهند، آن‌ها را دعوت به بازديد از پروژه‌هاي در حال اجراي پارس جنوبي كرد.

قاسمي با اشاره به اينكه در گذشته براي ساخت و نصب تجهيزات فراساحل نيازمند به خارجي‌ها بوديم، گفت: هم اكنون ساخت،‌ انتقال و نصب تجهيزات فراساحل توسط مهندسان ايراني انجام مي‌شود كه به طور نمونه مي‌توان به سكوي 17 پارس جنوبي اشاره كرد.

وي يكي ديگر از دغدغه‌هاي مسئولان كشور را توسعه ميدان‌هاي مشترك عنوان كرد و افزود: از سال گذشته عمليات توسعه برخي از اين ميدان‌ها آغاز شده و اميدواريم تا پايان امسال چند ميدان باقي مانده نيز تعيين تكليف و توسعه آن‌ها آغاز شود.
 

*** s.mahdi ***

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
[h=1] اوپك توليد نفت ايران را 2.77 ميليون بشكه در روز اعلام كرد

[/h]
» سرویس: اقتصادي - انرژي

کد خبر: 91062112925
سه‌شنبه ۲۱ شهریور ۱۳۹۱ - ۱۶:۵۷



سازمان كشورهاي صادركننده نفت(اوپك) در گزارش ماهانه جديد خود اعلام كرد كه توليد نفت ايران در ماه اوت با 13 هزار بشكه كاهش در روز به دو ميليون و 770 هزار بشكه در روز رسيده است.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) همچنين اوپك در اين گزارش اعلام كرد كه توليد نفت اين سازمان در ماه گذشته به دليل افزايش توليد آنگولا، نيجريه و ليبي افزايش يافته است.

براساس گزارش بلومبرگ، سازمان كشورهاي صادركننده نفت (اوپك) در گزارش خود در ماه اوت اعلام كرد كه توليد نفت اين سازمان از روزانه 31 ميليون و 160 هزار بشكه در ماه ژوئيه به 31 ميليون 410 هزار بشكه در ماه اوت رسيده است.

نكته جالب توجه اين است كه افزايش توليد نفت اوپك در ماه اوت با افزايش 9.2 درصدي قيمت نفت همراه بوده است.

بر اساس گزارش اوپك، توليد نفت آنگولا با حدود 12 درصد افزايش به يك ميليون و 850 هزار بشكه در روز و توليد نفت نيجريه به دو ميليون و 180 هزار بشكه در روز رسيده است.

در اين گزارش به نقل از منابع ثانويه اعلام شده كه توليد نفت عربستان بزرگترين صادركننده نفت جهان از روزانه 9 ميليون و 850 هزار بشكه در ماه ژوئيه به 9 ميليون و 860 هزار بشكه در ماه اوت افزايش يافته است. اين در حاليست كه خود عربستان در آماري كه در اختيار اوپك گذاشته توليد نفت خود را در ماه اوت 9 ميليون و 750 هزار بشكه اعلام كرده است.

همچنين عراق با توليد روزانه سه ميليون و 110 هزار بشكه نفت جايگاه خود را به عنوان دومين توليد كننده اوپك حفظ كرده است.
 

*** s.mahdi ***

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
[h=1] پاداش پيمانكاران پارس جنوبي افزايش مي‌يابد

[/h]
» سرویس: اقتصادي - انرژي

کد خبر: 91062112812
سه‌شنبه ۲۱ شهریور ۱۳۹۱ - ۱۳:۳۷



وزير نفت از افزايش پاداش پيمانكاران توسعه‌دهنده فازهاي ميدان گازي پارس جنوبي خبرداد.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، رستم قاسمي، وزير نفت، در نشستي با مسئولان شركت مهندسي و ساخت تاسيسات دريايي از افزايش پاداش شركت مهندسي و ساخت تاسيسات دريايي ايران خبر داد و گفت: در صورتي كه اين شركت بتواند پروژه‌هاي خود در پارس جنوبي را زودتر از زمان مشخص شده به اتمام برساند، پاداش آن از ماهانه 50 ميليون دلار به 75 ميليون دلار افزايش مي‌يابد.

وي با اشاره به اينكه در گذشته تنها يك يا دو سكوي درحال ساخت براي پارس جنوبي در كشور وجود داشت، گفت:امروز به طور همزمان 25 سكو براي اين ميدان بزرگ گازي در حال ساخت است كه فقط 10 سكوي آن در يارد خرمشهر ساخته مي‌شود.

وزير نفت با بيان اينكه ساخت پالايشگاه‌هاي «فازهاي 35 ماهه» ركورددار هستند توضيح داد: با وجود اينكه 27 ماه از قراردادهاي 35 ماهه مي‌گذرد پيشرفت اين فازها بين 60 تا 65 درصد است. اين در حالي است كه شركت‌هاي خارجي توسعه دهنده فازهاي توسعه يافته پارس جنوبي در مدت زمان بيشتري به اين ميزان از پيشرفت دست يافته‌اند.

وزير نفت ابراز اميدواري كرد كه اولين سكوي فازهاي 35 ماهه سال آينده براي نفت بارگيري شود و در صورت تحقق اين كار پاداش اين شركت افزايش مي‌يابد.

به گزارش ايسنا، پيش از اين وزارت نفت اعلام كرده بود كه پيمانكاران توسعه‌دهنده ميدان گازي پارس جنوبي در صورت هر ماه تاخير 50 ميليون دلار جريمه و در صورت تكميل پروژه پيش از زمان مشخص شده تا 50 ميليون دلار پاداش دريافت مي‌كنند.

به گفته قاسمي در صورت انجام چنين كاري ثابت خواهيم كرد ظرف مدت 35 ماه مي‌توان كارهاي بزرگ را انجام داد.
 

*** s.mahdi ***

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
[h=1] قيمت بنزين در چين افزايش يافت

[/h]
» سرویس: اقتصادي - انرژي

کد خبر: 91062112853
سه‌شنبه ۲۱ شهریور ۱۳۹۱ - ۱۴:۲۵



چين بزرگترين مصرف كننده نفت جهان براي دومين بار طي يك ماه گذشته قيمت بنزين و سوخت ديزل را افزايش داد.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) كميسيون ملي اصلاحات و توسعه چين در بيانيه اي اعلام كرد: قيمت بنزين 550 يوآن(87 دلار) در هر تن و قيمت سوخت ديزل 540 يوآن افزايش يافته است.

بر اين اساس و طبق محاسبات بلومبرگ، قيمت بنزين در پمپ‌ها با 5.8 درصد افزايش به چهار دلار و 53 سنت در هر گالن خواهد رسيد.
 

مهندس نفت

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
ایران در رتبه سوم تولید نفت باقی ماند

ایران در رتبه سوم تولید نفت باقی ماند

به گزارش سکونیوز ، تولید نفت ایران در ماه آگوست معادل 2 میلیون و 767 هزار بشکه در روز بوده است که نسبت به ماه جولای 13 هزار بشکه کاهش داشته است . بنا بر این گزارش تولید نفت عراق در ماه آگوست با 115 هزار بشکه افزایش نسبت به ماه جولای به 3 میلیون و 113 هزار بشکه در روز رسیده است . با این حساب ایران برای دومین ماه متوالی از رتبه دومی تولید نفت اوپک به رتبه سوم و از رتبه چهارم جهانی به پنجم تنزل یافته است . رتبه اول تولید نفت اوپک همچنان در اختیار عربستان سعودی با بیش از 9 میلیون و 800 هزار بشکه در روز ، است .
در این گزارش براساس منابع رسمی میزان تولیدات نفتی روزانه ایران در ماه آگوست 3 میلیون و 747 هزار بشکه در روز است که نسبت به ماه جولای 4 هزار بشکه کاهش داشته است . این گزارش حاکی است تولید نفت ایران در سال ۲۰۱۱ میلادی ۳.۶۲۸ میلیون بشکه و در سال ۲۰۱۰ میلادی این رقم ۳.۷۰۶ میلیون بشکه اعلام شده است .
بر اساس این گزارش توليد نفت سازمان اوپک از ۳۱ ميليون و ۱۶۰ هزار بشكه در روز در ماه جولای به ۳۱ ميليون ۴۱۰ هزار بشكه در ماه آگوست رسيده است. این افزايش توليد نفت اوپک در ماه آگوست با افزايش ۹.۲ درصدی قيمت نفت در این ماه همراه بوده است.
همچنین بر اساس این گزارش از آغاز سال جاری تاکنون متوسط قیمت فروش نفت سنگین ایران ۱۰۹.۵۴ دلار در هر بشکه بوده که این رقم در سال ۲۰۱۱ میلادی ۱۰۵.۸۶ دلار برآورد شده بود .
بر این اساس تنها در ماه آگوست قیمت معامله نفت ایران ۱۰۹.۳۶ دلار در هر بشکه بوده که این رقم در ماه جولای سال جاری ۹۸.۸۱ دلار اعلام شده بود و این نشان دهنده افزایش ۱۰.۵۵ دلاری قیمت نفت سنگین ایران در ماه آگوست در مقایسه با ماه جولای بوده است .
 

مهندس نفت

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
افزايش صادرات گازپروم به آسيا و اقيانوسيه

افزايش صادرات گازپروم به آسيا و اقيانوسيه

به گزارش ايسنا، سرگي كوپريانوف - سخنگوي گازپروم - در كنفرانسي خبري گفت: منطقه آسيا و اقيانوسيه داراي بازاري پويا بوده و صادرات گاز روسيه به كشورهاي اين منطقه بايد دست كم به سطح صادرات به بازار اروپا برسد.
به تازگي گازپروم چندين توافق‌نامه را براي صادرات گاز به كشورهاي منطقه آسيا و اقيانوسه امضا كرده است.
به گزارش شينهوا، سخنگوي گازپروم همچنين خبر داد كه اين شركت قصد دارد چند پروژه توسعه‌اي را در ذخاير گازي در شرق روسيه اجرا كند. وي البته به جزئيات بيشتري درباره اين پروژه‌ها اشاره‌اي نكرد.
 

Similar threads

بالا