خبر هایی از صنعت نفت ایران و جهان

مهندس نفت

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
1میلیارد دلار به‌‌حساب بزرگترین پالایشگاه گاز خاورمیانه واریز شد

1میلیارد دلار به‌‌حساب بزرگترین پالایشگاه گاز خاورمیانه واریز شد

به دستور رستم قاسمی وزیر نفت، یک میلیارد دلار برای ساخت و راه اندازی فاز اول پالایشگاه ستاره خلیج فارس به عنوان بزرگترین پالایشگاه میعانات گازی منطقه خاورمیانه اختصاص یافت.

به گزارش خبرنگار پانا نیوز، رستم قاسمی وزیر نفت با صدور مصوبه ای با اختصاص یک میلیارد دلار از اعتبارات شرکت ملی نفت ایران برای ساخت و راه اندازی فاز اول پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج فارس موافقت کرد.

در حال حاضر یک میلیارد و 500 میلیون دلار برای ساخت فاز اول این پالایشگاه میعانات گازی اختصاص یافته است که پیش بینی می شود با تزریق یک میلیارد دلار منابع مالی و اعتباری جدید فاز اول این پالایشگاه تا پایان فعالیت دولت دهم در مدار بهره برداری قرار بگیرد.

در شرایط فعلی پیشرفت کلی ساخت پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج فارس بیش از 50 درصد است و در سالجاری خط لوله انتقال میعانات گازی از عسلویه به بندر عباس و فاز اول ابگیر بزرگترین پالایشگاه میعانات گازی خاورمیانه راه اندازی خواهد شد.

به گزارش پانا نیوز، سال گذشته حدود 200 میلیون یورو توسط شرکت نیکو به این پروژه منابع مالی و اعتباری اختصاص یافته بود، همچنین سهامداران این پالایشگاه نیز در مجموع 700 میلیون دلار برای تسریع در روند اجرایی ساخت پالایشگاه ستاره خلیج فارس منابع مالی و اعتباری اختصاص داده اند.

عملیات اجرایی پالایشگاه ستاره خلیج فارس از سال 1386 آغاز شد که در شرایط فعلی پیشرفت ساخت این پروژه حدود 35 درصد اعلام شده است.

با بهره برداری از این پالایشگاه میعانات گازی روزانه 35 میلیون لیتر بنزین (با عدد اکتان 95 ) و 14 میلیون لیتر گازوئیل به ظرفیت تولید فرآورده های نفتی کشور اضافه می شود، همچنین تولید روزانه 4 میلیون لیتر ال.پی.جی ( گاز مایع)، 3 میلیون لیتر سوخت جت و 130 تن گوگرد از دیگر محصولات تولیدی این واحد پالایشی است.
 

مهندس نفت

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
ایران بزرگترین قرارداد نفتی مالزی را لغو کرد

ایران بزرگترین قرارداد نفتی مالزی را لغو کرد

با ادامه وقت کشی و تاخیر شرکت SKS مالزی در آغاز ساخت و تامین بخشی از منابع مالی پالایشگاه پارس شیراز، قرار است اولین پالایشگاه ملی نفت ایران در غیب این شرکت مالزیایی با مشارکت پیمانکاران و سازندگان ایرانی ساخته شود.

به گزارش پانا نیوز، ایران به دنبال تاخیر و وقت کشی شرکت SKS مالزی (پتروفیلد) در تامین فاینانس و آغاز عملیات اجرایی ساخت پالایشگاه میعانات گازی پارس شیراز، پس از پایان مهلت قانونی مالزیایی ها، این قرارداد را لغو کرد.

علیرضا ضیغمی معاون وزیر نفت در گفتگو با مهر با تایید خروج شرکت SKS مالزی (پتروفیلد) از طرح ساخت پالایشگاه میعانات گازی پارس شیراز، گفت: قرار است پس از رهنمودهای مقام معظم رهبری این پالایشگاه میعانات گازی به عنوان اولین پالایشگاه ملی نفت کشور با مدیریت و راهبری پیمانکاران و سازندگان ایرانی ساخته شود.

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی حجم سرمایه گذاری ساخت پالایشگاه 120 هزار بشکه ای پارس شیراز را حدود یک میلیارد و 300 میلیون دلار عنوان کرد و افزود: منابع مالی این پروژه پالایشگاهی با مشارکت بخش خصوصی و دولت تامین خواهد شد.

وی با تاکید بر اینکه برای نخستین بار دانش فنی و لیسانس ساخت پالایشگاه پارس شیراز توسط متخصصان داخلی تدوین می شود، اظهار داشت: پیمانکاران داخلی هم برای مشارکت در ساخت این پالایشگاه میعانات گازی با دانش فنی بومی اعلام آمادگی کرده اند.

این عضو هیات مدیره شرکت ملی نفت با یادآوری اینکه این احتمال وجود دارد که بخشی از کالا و تجهیزات ساخت این پالایشگاه ملی نفت از خارج کشور وارد شود، تبیین کرد: اما تمامی مراحل مدیریت و راهبری طراحی، ساخت، نصب و راه اندازی واحدهای فرآیندی توسط پیمانکاران و سازندگان ایرانی انجام می گیرد.

ضیغمی اردیبهشت ماه امسال هم در جمع خبرنگاران با بیان اینکه ایران منتظر وقت کشی شرکتهای خارجی برای ساخت طرحهای بزرگ نفت و گاز خود نخواهد شد، گفته بود: بر این اساس همکاری‌ها با شرکت SKS مالزی برای ساخت پالایشگاه پارس شیراز به نقطه پایان رسیده است.

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی از پالایشگاه پارس به عنوان نخستین پالایشگاه میعانات گازی ایران نام برد که قرار است با دانش فنی بومی و ایرانی ساخته شود و اظهار داشت: بر این اساس با اعمال تغییرات جدید در ترکیب سهامداران از تکنولوژی پالایشگاه ستاره خلیج فارس برای ساخت پالایشگاه پارس شیراز استفاده خواهد شد.

به گزارش مهر، با امضای قراردادی از 5 سال گذشته تاکنون شرکت SKS مالزی حدود 40 درصد سهام پالایشگاه میعانات گازی پارس شیراز را در اختیار داشت.

در حال حاضر پالایشگاه فعلی نفت شیراز با ظرفیت اسمی پالایش روزانه 40 هزار بشکه نفت خام 50 درصد بیشتر از ظرفیت اولیه خود کار می کند و هم اکنون قادر به تصفیه روزانه 60 هزار بشکه نفت خام کشور است.

پالایشگاه جدید پارس با ظرفیت پالایش روزانه 120 هزار بشکه میعانات گازی، ظرفیت تولید روزانه 12 میلیون لیتر بنزین دارد که پیش بینی می شود برای تامین خوراک این پالایشگاه یک خط لوله به طول 430 کیلومتر از عسلویه به شیراز احداث شود.

محصولات پالایشگاه فعلی شیراز بر اساس استاندار یورو 2 اروپا تولید می شود و با هدف ارتقای کیفیت و تولید محصولات پالایشگاه بر اساس استاندارد یورو 5 گازوئیل و نفت سفید تولیدی پالایشگاه شیراز به پالایشگاه جدید پارس منتقل خواهد شد.

تاکنون عملیات مهندسی پایه و طراحی بنیادی پالایشگاه پارس از سوی شرکت پدک (pdec) به پایان رسیده است. بخشی از زمین مورد نیاز این پالایشگاه متعلق به پالایشگاه شیراز و بخشی دیگر متعلق به منابع طبیعی استان فارس بود که در حال حاضر زمین مورد نیاز برای ساخت این پالایشگاه به پیمانکار پروژه تحویل داده شده است.
 

مهندس نفت

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
توافق 2 غول نفت و گاز خاورمیانه برای افزایش تولید نفت ایران

توافق 2 غول نفت و گاز خاورمیانه برای افزایش تولید نفت ایران

مدیران عامل شرکت مناطق نفتخیز جنوب و نفت مناطق مرکزی به‌عنوان دو غول تولید نفت و گاز منطقه خاورمیانه، برای بهره‌برداری مشترک از تاسیسات بهره برداری میدان نرگسی و افزایش 15 هزار بشکه‌ای تولید نفت ایران به توافق رسیدند.

به گزارش خبرنگار پانا نیوز، شمارش معکوس برای راه اندازی طرح توسعه زودهنگام میدان نفتی خشت با ظرفیت تولید روزانه 15 تا 30 هزار بشکه نفت خام در روز آغاز شده است و پیش بینی می شود این پروژه نفتی تا پایان سالجچاری به طور رسمی در مدار بهره بردایر قرار بگیرد.

با این وجود یکی از مهمترین چالش‌های پیش روی توسعه میدان خشت و تولید نفت از چاه‌های این میدان مستقل در استان فارس، انتقال نفت تولیدی به منطقه گناوه و صادرات آن به بازارهای بین المللی بود.

بر این اساس اخیرا مهدی فکور مدیرعامل شرکت مناطق مرکزی ایران و هرمز قلاوند مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب برای بهره برداری مشترک (به طور موقتی) از تاسیسات بهره برداری میدان نفتی نرگسی به توافق نهایی دست یافته اند.

مطابق با توافق این دو عضو هیات مدیره شرکت ملی نفت ایران تا زمان آماده شدن برخی از تاسیسات پشتیبانی میدان خشت، نفت تولیدی این میدان برای صادرات به تاسیسات نرگسی در 30 کیلومتری شمال برازجان در استان بوشهر منتقل خواهد شد.

به گزارش پانا نیوز، عملیات اجرایی طرح توسعه میدان نفتی خشت از سال 1385 آغاز شده بود و باید تولید زودهنگام از این میدان نفتی تا پایان سال 1388 آغاز می شد.

میدان نفتی خشت با دارا بودن یک میلیارد و ۵۳۰ هزار بشکه نفت درجا و با حفاری نخستین چاه اکتشافی عملا در فهرست میادین نفتی قرار گرفت ضمن آنکه از این میدان ۲۷۰ میلیون بشکه نفت قابل استحصال خواهد بود.

حفاری نخستین چاه این میدان در اواسط مرداد ۱۳۷۱ و با هدف آزمایش لایه نفتی شهلیان و اندازه گیری میزان نفت موجود در لایه های آسماری، جهرم، خامی و بنگستان انجام شد.

در شرایط فعلی شرکت مناطق مرکزی ایران با در اختیار داشتن ظرفیت تولید روزانه 317 تا 320 میلیون متر مکعب گاز طبیعی و شرکت مناطق نفتخیز جنوب با داشتن ظرفیت تولید روزانه حدود 3 میلیون بشکه نفت خام، دو غول بزرگ نفت و گاز کشور و خاورمیانه به شمار می روند.
 

مهندس نفت

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
مدیرعامل شرکت نفت مرکزی از امضای یکی از بزرگترین قراردادهای حفاری برای توسعه میادین مشترک نفت در غرب ایران خبر داد و اعلام کرد: بر اساس این قرارداد 22 حلقه چاه جدید در میادین مشترک نفت ایران حفاری می شود.

به گزارش پانا نیوز، همزمان با تعهد مجموعه صنعت نفت به مقام معظم رهبری برای تعیین تکلیف وضعیت توسعه میادین مشترک نفت و گاز ایران در سالجاری، یکی از بزرگترین قراردادهای میادین مشترک نفتی کشور تا چند هفته اینده امضا می شود.

بر این اساس به منظور افزایش ظرفیت تولید نفت از میادین مشترک با عراق، قراردادی با کنسرسیومی متشکل از شرکتهای حفاری خصوصی ایران امضا خواهد شد.

مهدی فکور در گفتگو با مهر درباره جزئیات امضای این قرارداد حفاری در میادین مشترک نفت ایران، گفت: در حال حاضر 22 دستگاه دکل حفاری در میاین نفت و گاز ایران در مناطق مرکزی به طور هزمان مشغول به کار هستند.

مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی با اعلام اینکه اخیرا قراردادی برای ورود 4 دستگاه دکل جدید حفاری به ناوگان حفاری در مناطق مرکزی ایران امضا شده است، تصریح کرد: تاکنون 2 دستگاه دکل حفاری به گمرک ایران وارد شده اند و به زودی با انجام تشریفات گمرکی این دکلها در میادین نفت و گاز مناطق مرکزی مشغول به کار خواهند شد.

این عضو هیات مدیره شرکت ملی نفتبا اشاره به سیاست مجموعه وزارت نفت برای افزایش ظرفیت تولید نفت و گاز در میادین مشترک کشور، بیان کرد: از این رو به زودی قراردادی برای حفاری 33 حلقه چاه در میایدن مشترک نفتی غرب کشور امضا خواهد شد.

وی با تاکید بر اینکه برای حفاری این تعداد حلقه چاه باید به طور همزمان 7 تا 8 دستگاه دکل حفاری فعالیت کنند، اعلام کرد: این قرارداد عظیم حفاری به کنسرسیومی متشکل از پیمانکاران و شرکتهای خصوصی واگذار می شود.

این مقام مسئول در پایان با یادآوری اینکه هم اکنون وضعیت توسعه ای تمامی میادین مشترک نفت و گپاز در مناطق مرکزی ایران تعیین تکلیف شده است، خاطرنشان کرد: حتی برای برخی از میادین مشترک دنفت و گاز فاز دوم و سوم توسعه تعریف و در حال اجرا است.
 

مهندس نفت

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
برخورد ناوشکن آمریکایی با نفتکش ژاپنی+تصاویر

برخورد ناوشکن آمریکایی با نفتکش ژاپنی+تصاویر

نیروی دریایی آمریکا اعلام کرد یک فروند ناوشکن وابسته به نیرو با یک فروند نفتکش ژاپنی در نزدیکی تنگه هرمز ، برخورد کرده است.

به گزارش عصر ایران به نقل از خبرگزاری یونایتدپرس، در بیانیه نیروی دریایی آمریکا آمده است: این حادثه که بامداد روز یکشنبه روی داد، هیچ تلفاتی در بر نداشت.
ناوشکن "یو اس اس پورتر" ساعت یک بامداد یکشنبه به وقت محلی با نفتکش "ام وی اتواسان" در مالکیت ژاپن با پرچم پاناما برخورد کرد.
نیروی دریایی آمریکا هیچ گونه جزئیات دیگری درباره این حادثه ارائه نکرد اما گفت که در حال تحقیق درباره این اتفاق است و این حادثه با هیچ ماموریت رزمی ارتباطی نداشته است.
در هر حال حاضر، نیروی دریایی آمریکا در حال بررسی آسیب هایی است که به ناوشکن آمریکایی وارد شده اما به این نکته اشاره نشده است که آیا به نفتکش ژاپنی هم آسیبی وارد شده یا خیر.
این ناوشکن آمریکایی تحت پوشش فرماندهی ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا مستقر در بحرین فعالیت می کند.
 

مهندس نفت

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
26 نفتکش ایرانی با پرچم تانزانیا

26 نفتکش ایرانی با پرچم تانزانیا

سکونیوز : تانزانیا می گوید که ۳۶ تانکر نفتی ایران با پرچم این کشور نفت حمل کرده اند.

به گزارش سکونیوز و به نقل از رویترز ، تانزانیا می گوید که در مورد اینکه کشتی ها به کجا تعلق داشته است اطلاع خاصی نداشته است این امر اما پس از بازجویی های مجدد برای دولت این کشور آشکار شده است. این تحقیقات پس از آن صورت می گیرد که برخی سایت های خبری و مراجع مدعی بودند که تانزانیا در حمل نفت ایران بدین طریق کمک می کند. با این وجود ماه گذشته ایالات متحده و اتحادیه اروپا از دولت آن کشور خواستند که در این زمینه تحقیقاتی صورت دهد و نتیجه را اعلام کند. این در حالی است که برخی سایت های خبری و برخی مراجع مربوط به ثبت آمار کشتی ها مدعی بودند که سوای تانزانیا، کشورهای «تاوالو»، «مالت» و «قبرس» نیز در حمل نفت ایران به این کشور کمک کرده اند. برخی مدعی اند که ایران پس از اعمال تحریم بر روی نفتکش های حامل نفت اش به این طریق تحریم ها را دور زده است. زنگبار می گوید که تعویض پرچم نفتکش های ایرانی از طریق شرکت «فیتلکس» صورت می گرفته است. تانزانیا در نظر دارد که با این شرکت قطع همکاری کند. در همین حال «هاوارد برمان» نماینده کنگره آمریکا مدعی است که در ماه گذشته دست کم ۶ تا ۱۰ تانکر نفتی ایران پرچم های خود را عوض کرده اند. گفته می شود که تانزانیا احتمالا مورد تحریم ایالات متحده قرار بگیرد. «برمان» همچنین مدعی است که کشور «تاوالو» در اقیانوس آرام جنوبی در این امر به ایران کمک کرده است و احتمال دارد این کشور هم مورد تحریم واشنگتن قرار بگیرد.
 

مهندس نفت

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
عراق بهشت شرکت های نفتی خارجی

عراق بهشت شرکت های نفتی خارجی

عراق با ۱۴۳ میلیارد بشکه، چهارمین کشور دارندۀ منابع نفتی در جهان است و بخش مهمی از میدان های نفتی در این کشور همچنان کشف نشده باقی مانده است.
عراق، از پتانسیل بسیار بالایی برای استخراج و تولید نفت برخوردار بوده و امروز در کانون توجه شرکت های بزرگ نفتی قرار دارد. از ۸۰ میدان نفتی کشف شده در عراق، امروز تنها ۳۰ میدان نفتی مشغول تولید هستند و همچنان میدان هایی هستند که هنوز کشف نشده اند.
عراق برای بسیاری از شرکت های نفتی، منطقۀ رویایی است. دسترسی به منابع زیرزمینی به لحاظ فنی در این کشور آسان است و پتانسیل استخراج از نگاه کارشناسان بسیار بالاست. این کشور با ۱۴۳ میلیارد بشکه، چهارمین کشور دارندۀ منابع نفتی در جهان است و بخش مهمی از میدان های نفتی در این کشور به خصوص در بخش غربی همچنان کشف نشده باقی مانده است. جنگ ایران-عراق، جنگ دوم خلیج فارس و انزوای رژیم صدام حسین طی سالهای متمادی، مانع از استخراج صنعت نفت در این کشور شده بود و تولید در حد بسیار ضعیف محدودی بود.
برای احیای صنعت نفت، بغداد در سال ۲۰۰۹ تعداد ۱۲ قرارداد با شرکتهای نفتی به امضاء رساند که امروز به این کشور امکان داده تا میزان تولید روزانۀ خود را به ۲،۹ میلیون بشکه برساند، در حالیکه این رقم در جریان جنگ دوم خلیج فارس ۱،۵ بشکه بود.
چالش سیاسی همچنان وجود دارد
بدون شک عراق یکی از اعضای مهم و با وزن سازمان اوپک است. ماه گذشته این کشور با تولید ۹% اپک بعد از ایران و عربستان سعودی قرار گرفت. بغداد بلندپرواز قصد دارد از هم اکنون تا سال ۲۰۱۷ تولید خود را به ۶ تا ۷ میلیون بشکه در روز برساند. پروژه ای که می تواند در صورت تحقق، عراق را با جلو زدن از ایران در مقام دوم اپک قرار دهد. اما تحقق این امر کمی دور از ذهن است. دولت عراق به دلیل چالش های سیاسی موجود همچنان برای بازسازی زیرساخت های کشور با مشکلات زیادی روبروست. از این رو شرکت ها برای سرمایه گذاری کمی انگیزۀ خود را از دست داده اند. در بهار امسال، اولین مزایده های استخراج، سود چندانی به همراه نداشته است. بغداد، نگران خودسری های کردستان
انعقاد قراردادهای نفتی منطقۀ کردستان عراق با شرکت های نفتی خارجی همچنان یکی از نقاط اختلاف میان بغداد با کردستان لاینحل باقی مانده است. بعد از اکسون موبیل و شورون حال نوبت توتال و گازپروم است که در صف استخراج نفت از منطقۀ کردستان قرار گیرند. این سیاست کردستان عصبانیت و ناراحتی بغداد را به همراه داشته و همۀ قراردادهای مذکور را غیرقانونی اعلام کرده است. تا به این مقطع شرکتهای مذکور از فعالیت بر روی میدانهای نفتی منع شده اند.
به گزارش سکونیوز به نقل از خبرآنلاین لزاکو به رغم ممانعت بغداد، تعداد شرکتهای خارجی که برای استخراج بر روی میدان های نفتی کردستان عراق ابراز تمایل می کنند، در حال افزایش هستند. هفتۀ گذشته شرکت توتال از در اختیار گرفتن سهم ۳۵ درصدی در دو بلوک نفتی واقع در کردستان خبر داد که در آن شرکت روسی گازپروم نیز حضور داشت، بلوکی که گفته می شود ذخیره ای بالغ بر ۳،۶ میلیارد بشکه نفت را در خود دارد. این مسئله بر عصبانیت بغداد افزود و لذا دولت از تنبیه شرکتهای نفتی سرمایه گذار در کردستان خبر داد. حسین شهرستانی، وزیر انرژی عراق اعلام کرد در صورتی که توتال قرارداد نفتی خود را لغو نکند، نتایج خطرناکی در انتظار این شرکت خواهد بود.
توتال و گازپروم اما همان رویه را در پیش گرفتند. در پایان جولای نیز شرکت آمریکایی شورون از در اختیار گرفتن بخش مهمی از ۲ بلوک نفتی کردستان خبر داد. اما به نظر می رسد اکسون موبیل برای سایر شرکت نقش راه باز کن را ایفا کرد. این شرکت بدون توجه به فشارهای بغداد، تابو را شکست و با منطقۀ کردستان ۶ قرارداد استخراج به امضاء رساند. شرکت اکسون موبیل بعد از تحریم های دولت عراق، از شرکت در مزایده ها محروم شد اما با این حال استخراج نفت منطقۀ قرنا در غرب عراق را در دست دارد.
گفتنی است کردستان ۳۰% از ذخیرۀ ۱۴۳ میلیارد بشکه ای نفت عراق را در اختیار دارد. کردستان برای مقابله با محدودیت هایی که دولت برای صادرات انرژی این کشور در نظر گرفته، به تازگی مسیر تازه ای را در پیش گرفته است. این منطقۀ خودمختار قصد دارد انرژی خود را به طور مستقیم از طریق خط لوله ای به ترکیه ارسال کند. مسئله ای که می تواند رابطۀ آنکارا - بغداد را تحت الشعاع قرار دهد.
 

مهندس نفت

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
زیان ایران از کاهش تولید نفت ،ماهی ۳ میلیارد دلار

زیان ایران از کاهش تولید نفت ،ماهی ۳ میلیارد دلار

سازمان کشورهای صادرکننده نفت، اوپک، در تازه‌ترین گزارش ماهانه خود از کاهش روزانه ۱۱۷ هزار بشکه‌ای نفت ایران در ماه ژوئیه نسبت به ماه پیش از آن خبر داد.

به گزارش سکونیوز و به نقل از رویترز بر اساس این گزارش تولید روزانه نفت خام ایران در ماه گذشته، ژوئیه، به ۲ میلیون و ۸۱۷ هزار بشکه سقوط کرده است که نسبت به سه ماهه اول سال جاری میلادی ۵۶۶ هزار بشکه در روز کاهش یافته است.
بر اساس این گزارش تولید کنونی نفت ایران نسبت به میانگین تولید نفت خام ایران در سال ۲۰۱۰ تا ۸۹۰ هزار بشکه در روز کاهش یافته است.
اوپک در سایت رسمی خود قیمت آخرین قیمت معاملاتی هر بشکه نفت خام ایران را ۱۰۹ دلار اعلام کرده است که با احتساب کاهش روزانه ۸۹۰ هزار بشکه‌ای تولید نفت ایران، هم اکنون ایران فقط از بابت کاهش تولید نفت نسبت به سال ۲۰۱۰، ماهانه نزدیک به ۳ میلیارد دلار دچار زیان شده است.
از طرفی بر اساس ادعای برخی سازمان‌های جهانی مانند سازمان مطالعات بین‌المللی انرژی و اداره اطلاعات انرژی امریکا، همچنین خبرگزاری‌هایی مانند بلومبرگ هم اکنون «صادرات» نفت ایران نیز با کاهشی ۵۲ درصدی نسبت به متوسط صادرات نفت ایران در سال ۲۰۱۱، به رقم یک میلیون و ۱۰۰ هزار بشکه رسیده است که به نوبه خود ماهانه سه و نیم میلیارد دلار زیان اضافی را روی دست ایران نهاده است.
آماری که اوپک ارائه کرده است، بر اساس برآوردهای کار‌شناسان خود سازمان است که اصطلاحا به آن «منابع ثانویه» گفته می‌شود. در گزارش اوپک جای آمار منابع اولیه (آمار خود وزارت نفت که هر ماهه به اوپک داده می‌شود) خالی است که می‌تواند به معنی امتناع ایران از دادن آمار و انتشار آن در گزارش سازمان باشد.
سایت رویترز در ادامه مدعی می شود که ایران ماه گذشته نیز از دادن آمار ماه قبل آن، ژوئن، به اوپک امتناع کرده بود، اما در گزارش جدید اوپک بر اساس آماری که اخیرا وزارت نفت ایران برای ماه ژوئن در اختیار این سازمان قرار داده، ایران اعلام کرده است که تولید نفت روزانه این کشور در ماه ژوئن، سه میلیون و ۷۵۶ هزار بشکه در روز بوده است. در گزارش جدید اوپک گفته می‌شود که انتظار می‌رود مصرف داخلی نفت ایران در سال جاری با اندکی افزایش کماکان روزانه حدود یک میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه باشد.
 

مهندس نفت

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
زیان ایران از کاهش تولید نفت ،ماهی ۳ میلیارد دلار

زیان ایران از کاهش تولید نفت ،ماهی ۳ میلیارد دلار

یک مقام مسئول در شرکت ملی نفت با اشاره به آغاز بهره‌برداری از کارخانه 500میلیون دلاری NGL سیری، از راه اندازی اولین پایانه گازی ایران در خلیج فارس خبر داد.

به گزارش پانا نیوز، عبدالعظیم ندیمی فرخ درباره آخرین وضعیت ساخت و راه اندازی کارخانهNGL سیری، گفت: در حال حاضر عملیات پیش راه اندازی و راه اندازی تجهیزات مختلف این کارخانه جمع آوری گازهای همراه در منطقه خلیج فارس آغاز شده است به طوری‌که تاکنون برخی از توربین‌های گازی واحدهای شیرین سازی و نم زدایی مراحل پایانی پیش راه اندازی و راه اندازی را پشت سر می‌گذرانند.

مجری طرح NGL سیری در شرکت نفت فلات قاره با اعلام اینکه تاکنون واحد استحصال میعانات گازی و کمپرسورهای گاز این کارخانه راه اندازی شده است، تصریح کرد: بیش از 40 هزار بشکه میعانات گازی تولیدی کارخانه NGL سیری آماده تحویل به خریداران خارجی و داخلی شده است.

این مقام مسئول ظرفیت کارخانهNGL سیری را روزانه 140 میلیون فوت مکعب عنوان کرد و افزود: از این میزان روزانه 100 میلیون فوت مکعب گاز خشک و 1500 بشکه پنتان، 4000 بشکه بوتان، 1400 بشکه میعانات گازی و 8000 بشکه پروپان تولید می شود.

وی نرخ بازگشت سرمایه مراحل طراحی، ساخت و راه اندازی کارخانه NGL سیری را با احتساب هر بشکه میعانات گازی 80 تا 100 دلار یکساله عنوان کرد و یادآور شد: در مجموع با بهره برداری نهایی از این کارخانه روزانه بالغ بر 1.5 میلیون دلار درآمد جدید نصیب اقتصاد کشور می‌شود و این پروژه جز طرح‌های سودآور شرکت ملی نفت است.

ندیمی فرخ هزینه طراحی، ساخت و راه اندازی کارخانه NGL سیری را حدود 500 میلیون دلار اعلام کرد و اظهار داشت: خوراک این کارخانه به میزان روزانه 34 میلیون فوت مکعب از سکوی نصر، 109 میلیون فوت مکعب از میدان نفتی ایلام و مابقی آن از میادین سیری E و میادین اطراف جزیره سیری تامین می شود.


کاهش 600 میلیون لیتری مصرف گازوئیل ایران

به گزارش مهر، مجری طرح NGL سیری در شرکت نفت فلات قاره با تاکید بر اینکه یکی از اهداف راه اندازی این کارخانه انتقال گازهای همراه از جزیره سیری به نیروگاه‌های جزیره قشم و کیش است، تبیین کرد: با ساخت و راه اندازی خطوط لوله زیردریایی به طول 90 کیلومتر تا جزیره کیش و 112 کیلومتر تا جزیره قشم صرفه‌جویی قابل توجهی در مصرف گازوئیل این واحدهای نیروگاهی می‌شود.

این مقام مسئول با یادآوری اینکه از سه سال گذشته با آغاز انتقال گازهای همراه سیری به نیروگاه جزیره کیش بیش از 600 میلیون دلار صرفه جویی اقتصادی حاصل شده است تبیین کرد: یکی از مهمترین ویژگی‌های این مگا پروژه گازی آن است که در NGL سیری تمامی واحدهای فرآیندی همچون واحدهای دریا، جداسازی، شیرین سازی، نم زدایی و تاسیسات جانبی شامل یوتیلیتی ، نیروگاه مجزا و اسکله های بارگیری طراحی، ساخت و نصب شده است.

وی ازNGL سیری به عنوان یک مدل کوچک پالایشگاه گاز معادل فازهای پارس جنوبی یاد کرد و افزود: در حال حاضر مراحل ساختمان و نصب کارخانه NGL سیری 100 درصد به پایان رسیده و پیشرفت کل مطالعات مهندسی هم به مرز 100 درصد رسیده است.

به گفته این مقام مسئول در شرایط فعلی با وجود غیبت برخی از وندورها و شرکتهای خارجی صاحب لیسانس و تکنولوژی عملیات راه اندازی و پیش راه اندازی بیش از 80 درصد پیشرفت دارد.

مجری طرح NGL سیری در شرکت نفت فلات قاره همچنین در خصوص آخرین وضعیت ساخت مخازن ذخیره سازی NGL سیری توضیح داد: در حال حاضر بهره برداری از 2 مخزن دو جداره 45 هزار متر مکعبی پروپان، مخزن 22.5 هزار متر مکعبی بوتان، مخزن 20 هزار متر مکعبی پنتان و مخزن 20 هزار متر مکعبی میعانات گازی آغاز شده است.

وی همچنین با اشاره به راه اندازی اسکله و بازوهای بارگیری کارخانه NGL سیری از ساخت یک پایانه جدید گازی در منطقه خلیج فارس خبر داد و گفت: در اسکله‎‌های کارخانه NGL سیری امکان پهلوگیری کشتی‌های با ظرفیت 50 هزار تن وجود دارد.

این مقام مسئول با یادآوری اینکه فاز اول کارخانه NGL سیری تا پایان مردادماه سالجاری به طور کامل در مدار بهره برداری قرار می گیرد تصریح کرد: براساس برنامه زمان بندی فاز نهایی این کارخانه گازی تا بهمن ماه امسال راه‌اندازی خواهد شد.
 

مهندس نفت

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
میانگین روزانه مصرف بنزین کشور به ۵۸.۳ میلیون لیتر رسید

میانگین روزانه مصرف بنزین کشور به ۵۸.۳ میلیون لیتر رسید

میانگین مصرف بنزین کشور که هفته دوم مرداد ماه (همزمان با هفته دوم ماه مبارک رمضان)، ۶.۱ درصد کاهش یافته بود، با ۱.۸ درصد افزایش به ۵۸.۳ میلیون لیتر رسید

به گزارش خبرنگار شانا، مجموع مصرف بنزین کشور در روزهای ۱۴ تا ۲۰ مرداد امسال (همزمان با ۱۵ تا ۲۱ ماه رمضان)، به ۴۰۸ میلیون و ۶۰۰ هزار لیتر رسید که حاکی از میانگین مصرف روزانه ۵۸.۳ میلیون لیتر بنزین در کشور است.
بر پایه آمارهای رسمی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران، مجموع مصرف بنزین کشور در روزهای ۱۴ تا ۲۰ مرداد امسال، ۴۰۸ میلیون و ۶۰۰ هزار لیتر بوده است که نسبت به هفته پیش از آن (۴۰۱ میلیون لیتر)، ۷ میلیون و ۶۰۰ هزار لیتر، معادل ۱.۹ درصد افزایش نشان می دهد.
در هفته مورد بررسی، بیشترین مصرف بنزین کشور مربوط به روز پنج شنبه (۱۹ مرداد) با ۶۴ میلیون لیتر و کمترین آن مربوط به روز جمعه (۲۰ مرداد) با ۴۶ میلیون و ۶۰۰ هزار لیتر است.

مصرف گازوییل کشور ۱.۴ درصد کاهش یافت

مصرف گازوییل کشور در هفته مورد بررسی کاهش یافت؛ مجموع مصرف این فرآورده با متوسط روزانه ۱۰۲ میلیون لیتر، به ۷۱۴ میلیون لیتر رسید که در قیاس با هفته پیش از آن (۷۲۴ میلیون و ۵۰۰ هزار لیتر)، ۱۰ میلیون و ۵۰۰ لیتر (۱.۴ درصد) کاهش یافت.
بالاترین رقم مصرف گازوییل کشور در زمان یادشده به روز سه شنبه (۱۷ مرداد) با ۱۱۹ میلیون لیتر و کمترین آن به روز جمعه (۲۰ مرداد) با ۶۴ میلیون و ۷۰۰ هزار لیتر اختصاص داشت.

مصرف بنزین سوپر کشور ثابت ماند

بر پایه آمار شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران، مجموع مصرف بنزین سوپر کشور نیز در این مدت ۲۰ میلیون لیتر اعلام شده که نسبت به هفته گذشته (۲۰ میلیون لیتر)، بدون هیچ تغییری ثابت مانده است.
 

مهندس نفت

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
نفت اعراب در پالایشگاه‌های اروپا جواب نداد/ نفت ایران گران شد

نفت اعراب در پالایشگاه‌های اروپا جواب نداد/ نفت ایران گران شد

همزمان با کاهش صادرات و شکست طرح جایگزین کردن نفت اعراب به‌جای ایران در پالایشگاه‌های اروپایی، قیمت هر بشکه نفت سبک ایران در اروپا با ثبت یک رکورد جدید تابستانی به بیش از ۱۰۸ دلار رسید.

به گزارش خبرنگار مهر، پس از تصویب طرح تحریم نفت ایران توسط ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا، اعراب در همراهی با غرب تولید و صادرات نفت خود را به طور ضربتی در مدت چند هفته افزایش داده اند و حتی مذاکرات متعددی با مشتریان سنتی نفت ایران همچون ترکیه، کره جنوبی، ژاپن، چین و آفریقای جنوبی به منظور توقف کامل صادرات نفت ایران انجام دادند.
پس از ثبت رکوردهای جدید تولید و صادرات نفت توسط اعراب به دلیل عدم اجرای پروژه‌های صیانتی استخراج نفت در هفته‌های اخیر تولید نفت در این کشورها با کاهش قابل توجه‌ای همراه شده است به طوری‌که کارشناسان از نگرانی بازار نسبت به کاهش تولید نفت اعراب به عنوان مهمترین عامل افزایش بهای طلای سیاه یاد می‌کنند.
آمارهای غیر رسمی حاکی از آن است که تولید نفت عربستان سعودی به عنوان بزرگترین تولیدکننده و صادرکننده نفت سازمان اوپک در ماه گذشته میلادی به طور متوسط روزانه بیش از ۳۰۰ هزار بشکه کاهش یافته است.
همزمان با سقوط تولید نفت در عربستان، استخراج و عرضه طلای سیاه توسط چند کشور عربی همچون امارات متحده عربی، کویت و لیبی هم در ماه گذشته میلادی با کاهش همراه بوده است.
در روزهای اخیر کاهش تولید نفت تنها در کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس و شمال آفریقا محدود نشده است و در منطقه نفتخیز دریای شمال هم تولید این کالای استراتژیک اقتصادی و سیاسی با کاهش همراه بوده است.
با این وجود در کنار کاهش تولید و عرضه نفت به بازار توسط کشورهای عربی، قیمت جهانی نفت خام در ۴۰ روز گذشته با جهشی چندین دلاری همراه بوده است به طوریکه در اخرین معاملات رسمی بهای هر بشکه نفت برنت دریای شمال ۱۱۲ دلار و ۹۵ سنت و نفت دبلیو.تی.آی امریکا هم ۹۲ دلار و ۸۷ سنت به مشتریان تحویل شده است.

افزایش۲۰ دلاری قیمت هر بشکه نفت ایران در اروپا

با افزایش بهای جهانی طلای سیاه، بهای نفت خام سبک و سنگین صادراتی ایران هم در ۴۰ روز گذشته با افزایشی بیش از ۲۰ دلار و ۷۳ سنتی همراه بوده است به طوری که پس از کاهش بهای نفت ایران به مرز ۸۸ دلار در اواسط تیر ماه سالجاری، هم اکنون قیمت هربشکه نفت سبک ایران در بازار اروپا بیش از ۱۰۸ دلار معامله می شود.
نکته قابل توجه در قیمت فروش نفت ایران در ۲ بازار اروپا و آسیا حاکی از آن است که هم اکنون تفاوت قیمتی نفت در این دو بازار به حدود ۲ دلار در هر بشکه افزایش یافته و این در حالی است که رشد تقاضا در بازارهای آسیایی بیش از اروپا بوده است.
از این رو با کاهش عرضه نفت خام صادراتی ایران به اروپا، برخی از پالایشگرهای سنتی در جایگزین کردن نفت خام سبک بصره عراق، نفت سبک عربستان سعودی و سیدر لیبی به جای طلای سبک ایرانی با مشکلات متعدد فنی و عملیاتی مواجه شده اند که این موضوع منجر به افزایش تقاضا برای نفت ایران شده است.
وضعیت قیمت نفت ایران از ابتدای سال ۱۳۹۱ تاریخ بهای نفت سبک در آسیا/ در هر بشکه بهای نفت سبک در اروپا
فروردین ۱۲۵.۲۲ دلار/ ۱۲۱.۷۴ دلار
نیمه اول اردیبهشت ۱۱۸.۳۸ دلار/ ۱۱۷.۰۷ دلار
نیمه دوم اردیبهشت ۱۱۱.۷۵ دلار/ ۱۰۷.۹۶ دلار
خرداد ۹۸ دلار/ ۹۶.۰۵ دلار
تیر ۹۶.۴۴ دلار/ ۹۳.۷۵ دلار
نیمه اول مرداد ۱۰۰.۷۰ دلار/ ۹۹.۴۴ دلار
۱۶ مرداد ۱۰۴.۱۳ دلار/ ۱۰۵.۴۳ دلار
۲۰ مرداد ۱۰۶.۷۶ دلار/ ۱۰۸.۴۳ دلار

در کنار افزایش تقاضا برای خرید نفت سبک و سنگین ایران در اروپا، بهای نفت اورالز روسیه هم در بازار قاره سبز با افزایش همراه بوده است اما به دلیل عرضه محدود این نفت خام هنوز نتوانسته جایگرین ایران در پالایشگاه های اروپایی شود.
به عبارت دیگر افزایش چراغ خاموش تقاضا برای خرید نفت ایران در بازار اروپا منجر به رشد تصاعدی قیمت این کالای سیاسی و اقتصادی در برخی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا شده است.
از سوی دیگر با وجود آنکه خرید نفت خام ایران توسط پالایشگرهای اروپایی (به استثنای چند شرکت اروپایی معاف شده) غیر قانونی است اخیرا راهکارهای جدیدی برای صادرات طلای سیاه به اروپا تعریف و عملیاتی شده است.
در همین حال پس از خنثی شدن طرح تحریم بیمه کشتی‌های نفتکش، ایران با برخی از پالایشگرهای اروپایی برای نحوه انتقال نفت و دریافت منابع مالی به توافق‌های جدیدی دست یافته است.

بهای نفت ایران از مرز ۱۰۸ دلار عبور کرد

مدیریت امور بین الملل شرکت ملی نفت ایران هم با انتشار گزارشی درباره آخرین وضعیت قیمت فروش نفت خام سبک و سنگین صادراتی ایران، اعلام کرد: ۱۰ اوت سالجاری میلادی بهای نفت خام سبک صادراتی ایران در بازارهای آسیایی ۱۰۶ دلار و ۷۶ سنت در هر بشکه معامله شده است.
همچنین نفت خام سبک ایران دهم اوت ۲۰۱۲ میلادی برای عرضه در بازارهای شمالغرب اروپا، حوزه مدیترانه و آفریقای جنوبی به ترتیب به ۱۰۸ دلار و ۴۳ سنت، ۱۰۵ دلار و ۹ سنت و ۱۰۷ دلار و ۵۴ سنت به مشتریان خارجی تحویل داده شده است.
در همین حال، بهای نفت خام سنگین ایران هم در یک هفته گذشته با افزایش چند دلاری در بازارهای چهار گوشه جهان معامله شده است به طوری‌که نفت خام سنگین ایران با بهای ۱۰۵ دلار و ۳۳ سنت به مشتریان آسیایی فروخته شده است.
قیمت نفت خام سنگین ایران برای عرضه در بازارهای شمال غرب اروپا، حوزه مدیترانه و آفریقا به ترتیب به ۱۰۶ دلار و ۹۴ سنت، ۱۰۳ دلار و ۸۴ سنت و ۱۰۶ دلار و ۴ سنت معامله شده است.
از سوی دیگر بهای هر بشکه نفت خام سبک ایران در منطقه فوب سیدی کریر به ۱۰۷ دلار و ۶۴ سنت و هر بشکه نفت خام سنگین به ۱۰۴ دلار و ۹۵ سنت افزایش یافته است.
 

MOΣIN

عضو جدید
کاربر ممتاز
واردات ۲۵ میلیون بشکه نفت ایران توسط ۳ کشور به‌رغم تحریم‌ها

واردات ۲۵ میلیون بشکه نفت ایران توسط ۳ کشور به‌رغم تحریم‌ها

به گزارش گروه اقتصاد بین‌الملل فارس، به نقل از رویترز، خریداران آسیایی نفت ایران با وجود فشارهای آمریکا و غرب و تحریم‌های آنها همچنان به خرید نفت از ایران ادامه می‌دهند.

بر اساس این گزارش، چین به عنوان بزرگ‌ترین مشتری و شریک تجاری ایران خرید ماه آگوست خود را با میزان ماه جولای برابر با 16 میلیون بشکه بدون تغییر حفظ کرده است.

ژاپن محموله وارداتی خود از ایران در ماه آگوست را 2 برابر کرده است و این میزان برابر با 7 میلیون بشکه است. همچنین انتظار می‌رود که هند 2 میلیون بشکه نفت از ایران در ماه آگوست خریداری کند.

به نوشته رویترز، اگرچه خرید نفت از ایران در ماه‌های ابتدایی اعمال تحریم‌ها کاهش یافت اما در حال حاضر افزایش یافته است و در ماه‌های آگوست و سپتامبر نیز با افزایش روبرو خواهد بود. همچنین به عقیده تحلیلگران تا پایان سال نیز صادرات نفت ایران کاهش نخواهد یافت.

با اعمال تحریم‌های اتحادیه اروپا که شامل تحریم بیمه‌ای نفتکش‌های حمل‌کننده نفت ایران شد، برخی از کشورها در وارد کردن نفت ایران دچار مشکل شدند که از جمله می‌توان به هند و کره جنوبی اشاره کرد اما این کشورها نیز با یافتن راه‌حل‌هایی برای دور زدن تحریم‌های علیه ایران واردات خود را از این کشور از سر گرفته‌اند.

تاکنون تنها ژاپن، بیش از 7.6 میلیارد دلار بیمه دولتی برای حمل نفت ایران با کشتی تامین کرده است؛ بیمه‌گران دولتی هند نیز پوشش‌های محدودی می‌توانند فراهم کنند.
 

مهندس نفت

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
موج: مديرعامل شركت ملي پخش فرآورده هاي نفتي ايران از فعاليت 8 جايگاه ساحلي در سوخت رساني به كشتي هاي عبوري در خليج فارس خبر داد.
جليل سالاري مديرعامل شركت ملي پخش فرآورده هاي نفتي ايران در گفتگو با خبرنگار خبرگزاري موج، اظهار داشت: با توجه به موقعيت خليج فارس، روزانه كشتي هاي بسياري در آن تردد مي كنند كه سوخت رساني به اين كشتي هاي عبوري ظرفيت درآمدزايي مناسبي براي كشور دارد.
وي افزود: سال گذشته از مجموع 43 ميليون ليتر صادرات روزانه فرآورده هاي نفتي، 6 ميليون ليتر در عرصه بانكرينك بوده است.
سالاري از وجود 8 جايگاه ساحل سوخت رساني به كشتي هاي عبوري در بنادر جنوب كشور خبر داد و گفت: در آينده با افزايش ظرفيت بنادر در سوخت رساني به كشتي ها، تعداد جايگاههاي ساحلي نيز افزايش مي يابد تا سهم ايران در صنعت بانكرينگ خليج فارس ارتقا يابد.
 

مهندس نفت

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
اولتیماتوم بغداد به توتال

اولتیماتوم بغداد به توتال

به گزارش سکونیوز و به نقل از سایت خبری «پاک تریبون»، این کشور به غول نفتی فرانسه اخطار داده است چنانچه به همکاری خود با این اقلیم ادامه دهد همکاری این شرکت را در جنوب ملغی خواهد کرد.
حسین شهرستانی، نماینده مالکی در وزارت نفت عراق می گوید: « شرکت های خارجی که با بغداد همکاری کنند سود افزونی نصیبشان خواهد شد. با این وجود در مناقصه اخیر که برگزار شد هیچ شرکتی در خصوص نفت جنوب نتوانست آنگونه که باید و شاید بغداد را امیدوار سازد».
او همچنین در خصوص شرکت نفت توتال افزود: «اگر این شرکت به همکاری خود با اقلیم کردستان پایان ندهد سهام این شرکت را به شرکت دیگری واگذار خواهند کرد».
منطقه نیمه خودمختار اقلیم کردستان تاکنون با چندین شرکت خارجی برای اکتشاف نفت و حفاری قرارداد بسته است که به گفته مقامات بغداد تمامی این قراردادها غیر قانونی هستند و عراق به تمامی این شرکت ها هشدار داده است که هر چه زودتر همکاری های خود را با این اقلیم قطع کنند.
شهرستانی می گوید که هر شرکت خارجی که با قوانین بغداد هماهنگ شود سود بیشتری خواهد برد.
او در این رابطه به شرکت توتال فرانسه پیشنهاد داده است اگر همکاری های خود را در منطقه شمال این کشور قطع کند در میدان نفتی «هلفایا» سهم بیشتری خواهد برد. این میدان نفتی بر اساس برآوردها نزدیک به ۴.۱ میلیارد بشکه نفت در خود ذخیره دارد. از این میدان نفتی روزانه ۵۴۳ هزار بشکه نفت تولید می شود.
گفته می شود در حال حاضر در این میدان نفتی کنسرسیوم شرکت «پتروناس» مالزی، «سی ان پی سی» چین و «توتال» فرانسه حضور دارند و سهم شرکت چینی از دو شرکت دیگر بالاتر است. اکنون بغداد به فرانسوی ها قول افزایش سهم را در صورت عدم همکاری در حوزه نفت اقلیم کردستان داده است.
 

مهندس نفت

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
برنامه جدید ایران برای مقابله با یک تحریم نفتی آمریکا

برنامه جدید ایران برای مقابله با یک تحریم نفتی آمریکا

مهدی فکور در گفتگو با مهر درباره جزئیات اجرای یک طرح جدید برای مقابله با تحریم ورود برخی از تجهیزات آمریکایی به صنعت نفت، گفت: در حال حاضر بیش از ۲۰۰۰ حلقه چاه فعال نفت در صنعت نفت وجود دارد.
مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی با اعلام اینکه یکی از چالش‌های پیش روی برای حفظ، نگهداشت و افزایش تولید نفت انجام عملیات توپکرانی هوشمند در خطوط لوله انتقال نفت از چاه‌ها به تاسیسات فرآورشی است، تصریح کرد: در حال حاضر یک خودکفایی نسبی در بخش توپکرانی خطوط لوله انتقال نفت در سایزهای بالا در سطح صنعت نفت حاصل شده است.
این عضو هیات مدیره شرکت ملی نفت با اعلام اینکه اخیرا پروژه جدید با مشارکت سازندگان داخلی برای بومی سازی توپکرانی در خطوط لوله سایز پایین انجام شده است، اظهار داشت: بخش عمده از خطوط لوله انتقال نفت از چاه به تاسیات فرآورش و ذخیره سازی قطری کمتر از ۱۰ اینچ دارند.
وی با تاکید بر اینکه در حال حاضر اجرای طرح بومی سازی توپکرانی در سایز ۶ تا ۸ اینچ مراحل مطالعاتی و طراحی خود را پشت سر گذاشته است، بیان کرد: بر اساس برنامه زمان بندی پیش بینی می‌شود تا پایان سالجاری امکان تست عملیاتی توپک خطوط لوله نفت در سایز ۶ تا ۸ اینچ توسط سازندگان داخلی فراهم شود.
فکور با یادآوری اینکه در شرایط فعلی بخش عمده‌ای از عملیات توپکرانی خطوط لوله سایز پایین توسط شرکتهای بین‌المللی آسیایی و اروپایی انجام می شود، تاکید کرد: با دستیابی به این فنآوری جدید علاوه بر صرفه جویی اقتصادی قابل توجه یکی از گلوگاه های تولید نفت کشور هم از بین می رود.
این مقام مسئول در پاسخ به پرسش مهر با بیان اینکه برخی از مواد اولیه ساخت این کالای استراتژیک نفتی از خارج کشور تامین شده است، تبیین کرد: اما بخش عمده ای از کالا و تجهیزات اصلی آن توسط سازندگان و صنعتگران داخلی طراحی، ساخت، نصب و راه اندازی شده است.
مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی با اعلام اینکه با دستیابی به دانش فنی توپک سایز پایین خطوط لوله انحصار این تکنولوژی نفتی از دست شرکتهای آمریکایی توسط سازندگان ایرانی خارج می شود، گفت: همچنین کاهش بازی سیاسی برخی از شرکتهای خارجی در انجام این عملیات از دیگر دستاوردهای این طرح خواهد بود.
 

مهندس نفت

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
برنامه‌های وزارت نفت برای مقابله با زلزله احتمالی در تهران

برنامه‌های وزارت نفت برای مقابله با زلزله احتمالی در تهران

معاون مهندسی و ساخت داخل وزارت نفت با تشریح مهمترین اقدامات مجموعه وزارت نفت برای مقابله با هر گونه زلزله احتمالی در تهران، اعلام کرد: آخرین اقدامات برای مقاوم سازی شبکه گاز تهران در برابر زلزله با مشارکت ژاپنی ها در حال انجام است.

حمدالله محمدنژاد امروز در گفتگو با خبرنگار پانا نیوز درباره آخرین اقدامات انجام گرفته برای مقابله با زلزله احتمالی در شهر و استان تهران، گفت: اخیرا وزیر نفت بخشنامه جدیدی برای انجام تمامی اقدامات و تشکیل ستاد بحران برای مقابله با زلزله احتمالی در تهران ابلاغ کرده است.

معاون مهندسی و ساخت داخل وزیر نفت با اعلام اینکه تهران با قرار گرفتن بر روی گسل یکی از زلزله خیز ترین شهرهای ایران است، تصریح کرد: بر این اساس مقاوم سازی پالایشگاه نفت تهران، انبارهای نفتی حاشیه پایتخت و خطوط لوله انتقال گاز و فرآورده نفتی در دستور کار قرار گرفته است.

این مقام مسئول از اختصاص اعتبار ویژه ای برای مقاوم سازی جایگاه های بنزین، گازوئیل و سی.ان.جی تهران در برابر زلزله خبر داد و افزود: همچنین با مشارکت یک مشاور ژاپنی آخرین مراحل مقاوم سازی شبکه، تاسیسات و خطوط لوله انتقال و توزیع گاز تهران در حال انجام است.

وی با اشاره به ممنوعیت استفاده از لوله های گاز فولادی در شبکه گاز تهران، تاکید کرد: برای مقاوم سازی شبکه گاز تهران در برابر زلزله از خطوط لوله گاز پلی اتیلنی استفاده می شود.

محمدنژاد در پایان با بیان اینکه تاسیسات صنعت نفت از استاندارد و مقاومت بالایی در برابر زلزله برخوردار هستند، خاطرنشان کرد: با این وجود اقدامات متعددی برای افزایش پایداری و مقاومت تاسیسات نفت و گاز کشور در برابر زلزله اتخاذ شده است.

به گزارش پانا نیوز، زمین لرزه ای به بزرگی 6.2 ریشتر ساعت 16:53 دقیقه روز شنبه 21 مرداد ماه با مرکزیت اهر در آذربایجان شرقی به وقوع پیوست و زلزله دیگری نیز به بزرگی 6 ریشتر ساعت 17:04 دقیقه در ورزقان آذربایجان شرقی گزارش شده است.

زلزله عصر روز شنبه در آذربایجان شرقی در شهرستانهای شهرستانهای اهر، هریس و ورزقان و کلیبر تاکنون 250 کشته و بیش از دو هزار مجروح برجا گذاشته است.همچنین تاکنون 15 پس لرزه در مناطق زلزله‌زده ثبت شده که بیشتر در ورزقان بوده است.
 

مهندس نفت

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
کارگران فازهای پارس‌جنوبی پول دار شدند

کارگران فازهای پارس‌جنوبی پول دار شدند

مدیر کار و خدمات اشتغال سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس اعلام کرد: با تلاش های فراوان سال گذشته و چهار ماه نخست امسال توانستیم 130 میلیارد ریال حقوق کارگران منطقه عسلویه را که تضییع شده بود، به آنان برگشت دهیم.

به گزارش پانا نیوز به نقل از خبرگزاریها، حجت الاسلام عبدالله حاجیانی در جلسه شورای اداری شهرستان دیر افزود: اجرای مصوبه اشتغال نیروهای بومی در پارس جنوبی اهمیت زیادی برای کاهش بیکاری در استان بوشهر دارد.

وی اضافه کرد: در چند سال اخیر تلاش گسترده‌ای برای تحقق این مهم صورت گرفته و هم‌اکنون نیز از تمام ظرفیت موجود برای جذب بیشتر نیروهای بومی استفاده می‌کنیم.

حاجیانی ادامه داد: هنوز موانع جذب نیروهای کار بومی در عسلویه وجود دارد که نیاز است همه دست به دست هم بدهند واین موانع را از سر راه بردارند.

مدیر کار و خدمات اشتغال سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس بیان کرد: هم اکنون روزانه 500 نفر کارگر برای به کارگیری به این اداره مراجعه می کنند که با فرصت های شغلی موجود تعادلی ندارد زیرا فرصت های فنی وکار سخت زیاد است اما مراجعه کننده ها خواسته دیگری دارند.

حاحیانی تاکید کرد: فرهنگ تن دادن به کار فنی و شرکت در کلاس‌های مهارتی وآموزشی توسط افراد جویای کار ضعیف است که باید این فرهنگ تقویت شود وراهی جز فرهنگ سازی از طرف مدیران ومسوولان استان بوشهر در این زمینه وجود ندارد.

به گفته این مقام مسئول هم اکنون پیمانکاران شرکت ها نیاز شدید به افراد جویای کار در رشته های مکانیک، برق، مهارت در فن داربست، جوشکاری، راننده جرثقیل ورانندگی پایه یک دارند که به سختی پیدامی شود.

مدیر کار و خدمات اشتغال سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس تاکید کرد: هم اکنون 90 هزارنفر در بانک اطلاعات کار وخدمات اشتغال ثبت نام کرده اند که یک سوم آن مربوط به نیروی کار استان بوشهر است وهدف از این کار تامین نیروی کار وتجربه دیده برای شرکت ها وپیمانکاران و درصورت نیاز اعزام به خارج از کشوراست.

وی در پایان خاطرنشان کرد: 85 هزار و 438 نفر در شرکتها وزیرمجموعه نفت در عسلویه مشغول به کارهستند که از این تعداد 26 هزار و800 نفر آن بومی بوشهر هستند که نزدیک به 31 درصد را شامل می‌شود.
 

مهندس نفت

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
3 غول خودروساز آسیا به پتروشیمی ایران وابسته تر می‌شوند

3 غول خودروساز آسیا به پتروشیمی ایران وابسته تر می‌شوند

با بهره برداری از پتروشییم تخت جمشید و تولید 2 محصول کمیاب و استراتژیک BPR و SBR، صنایع خودروسازی 3 غول اقتصادی آسیا شامل چین، کره جنوبی و ژاپن به صنعت پتروشیمی ایران وابسته تر می شوند.

به گزارش خبرنگار پانا نیوز، یکی از سیاست‌های کلان صنعت پتروشیمی ایران در برنامه پنجم و ششم توسعه تکمیل صنایع تکمیلی و تولید محصولاتی با ارزش افزوده بالای اقتصادی است.

در حال حاضر حدود 35 محصول در سبد پتروشیمی ایران تولید می شود که پیش بینی می شود با ساخت و راه اندازی پارک و صنایع تکمیلی پتروشیمی، تنوع تولید محصولات به بیش از 80 محصول در سبد پتروشیمی ایران افزوده شود.

بر این اساس در شرایط فعلی یکی از طرح‌های اولویت دار شرکت ملی صنایع پتروشیمی برای تکمیل و راه اندازی تا پایان فعالیت دولت دهم، ساخت و و بهره برداری از مجتمع پتروشیمی تخت جمشید در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس است.

پتروشیمی تخت جمشید از ظرفیت تولید سالانه 30 هزار تن BPR و 18 هزار تن SBR برخوردار است و پیش بینی می شود تا نیمه نخست سال آینده امکان تولید این دو محصول استراتژیک پتروشیمی در ایران فراهم شود.

در حال حاضر مجتمع پتروشیمی بندرامام با تولید سالانه 40 هزار تن SBR و پتروشیمی شازند با تولید سالانه 26 هزار تن BPR تنها تولیدکنندگان این دو محصول پتروشیمی در ایران هستند.

نکته قابل توجه در تولید این دو محصول پتروشیمی آن است که در شرایط فعلی تعداد محدودی از کشورهای جهان از ظرفیت تولید این دو محصول پتروشیمیایی برخوردار هستند و عامل اصلی محدودیت در تولید این دو محصول پتروشیمی نبود خوراک کافی بوتادین برای تولید آنها است.

بر این اساس قرار است خوراک مورد نیاز بوتادین پتروشیمی تخت جمشید به میزان 45 هزار تن از پتروشیمی امیرکبیر و 6 هزار تن استایرن از پتروشیمی پارس تامین شود و با بهره برداری از این مجتمع پتروشیمایی ایران به جمع کشورهای پیشتاز در تولید این دو محصول پتروشیمی در سطح جهان می پیوندد.

در شرایط فعلی در برخی از کشورهای رقیب پتروشیمی ایران در منطقه خاورمیانه همچون عربستان سعودی و قطر به دلیل کمبود خوراک بوتادین برنامه‌ای برای تولید و یا افزایش تولید BPR و SBR ندارند و از این رو ایران می تواند با تولید این دو محصول پتروشیمی از مزیت‌های اقتصادی آن بهره مند شود.

2 محصول پتروشیمی BPR و SBR در تولید مواد اولیه و تایرهای لاستیکی به ویژه در صنایع خودروسازی کاربرد دارد که با بهره برداری از مجتمع پتروشیمی تخت جمشید ایران عملا از واردات این دو محصول به خودکفایی رسیده و حتی ظرفیت مازاد برای صادرات به بازارهای مختلف جهان را پیدا می کند.

هم اکنون کره جنوبی، چین و ژاپن سه مصرف کننده بزرگ این دو محصول پتروشیمی هستند و عملا با راه اندازی پتروشیمی تخت جمشید و تولید BPR و SBR این سه غول اقتصادی آسیا بیش از گذشته به صنعت پتروشیمی ایران وابسته خواهند شد.

در حال حاضر پیشرفت عملیات اجرایی پتروشیمی تخت جمشید بیش از 60 درصد برآورد می شود و بر اساس برنامه زمان بندی پیش بینی می شود تا بهار سال یانده امکان تولید اولیه این دو محصول در این واحد پتروشیمیایی فراهم شود.
 

مهندس نفت

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
برنامه اعراب برای کاهش درآمد نفتی ایران

برنامه اعراب برای کاهش درآمد نفتی ایران

پس از شکست طرح اعراب برای افزایش تولید نفت و کاهش بهای جهانی طلای سیاه، اخیرا برخی از کشورهای عربی به منظور کاهش درآمدهای نفتی ایران به‌ویژه در بازارهای آسیایی، فروش نفت با تخفیف‌های ویژه را در دستور کار قرار داده‌اند.

به گزارش پانا نیوز، با ادامه سیر صعودی بهای نفت خام در بازارهای جهانی، طرح 4 کشور عربی لیبی، عربستان سعودی، امارات متحده عربی و کویت برای افزایش ضربتی تولید نفت به منظور جایگزین کردن نفت ایران با شکست همراه شده است.

برای نخستین بار در تابستان سالجاری میلادی قیمت طلای سیاه با ثبت یک رکورد جدید قیمتی به مرز 114 دلار در هر بشکه رسیده است و پیش بینی می‌شود با ادامه کاهش تولید نفت برخی از کشورهای عضو اوپک همچون عربستان، ادامه تنش‌های ژئوپولیتیکی در خاورمیانه و بحران نفت در منطقه دریای شمال، نفت خام در روزهای آینده قیمت‌های بالاتری را به خود ببیند.

با این وجود در هفته‌های اخیر برخی از کشورهای عربی عضو اوپک همچون کویت، امارات و عربستان، برنامه جدیدی را برای همراهی با غرب و کاهش درآمدهای نفتی ایران هدف گذاری کرده اند.

با افزایش شدت تحریم‌های نفتی علیه ایران به ویژه در اتحادیه اروپا، بازارهای نفتی ایران به سمت کشورهای شرق و جنوب‌شرق آسیا همچون هند، چین، سریلانکا، ژاپن، سنگاپور و مالزی تغییر یافته است و هم اکنون بخش عمده صادرات طلای سیاه ایرانی به این کشورها در حال انجام است.

کشورهای عربی هم به منظور کاهش صادرات نفت و درآمدهای نفتی ایران در بازارهای آسیایی، قصد دارند با ارائه تخفیف‌هایی در قیمت فروش نفت، زمینه کاهش بهای طلای سیاه در شرق آسیا را فراهم کنند.

به‌عبارت دیگر با اوج گیری قیمت نفت خام در 3 بازار مدیترانه، سنگاپور و شمالغرب اروپا، اعراب برای کاهش قیمت طلای سیاه در شرق آسیا به عنوان بزرگترین بازار فعلی نفت ایران، نفت خود را برای عرضه در ماه سپتامبر 2012 میلادی با تخفیف‌های ویژه‌ای به خریداران بین المللی می‌فروشند.

شرکت آرامکوی سعودی اخیرا در اقدامی قیمت هر بشکه نفت سبک خود در بازار آسیا 80 سنت و قیمت نفت سنگین خود را 39 سنت کاهش داده است و با تخفیف ویژه در اختیار مشتریان قرار می دهد.

از سوی دیگر منابع کویتی اعلام کردند: این کشور عربی هم پس از آرامکوی عربستان سعودی، قیمت نفت خام صادراتی خود در بازار آسیا را 50 سنت در هر بشکه کاهش داده است.

به گزارش مهر، پس از شکست طرح اعراب برای افزایش تولید نفت و کاهش بهای جهانی طلای سیاه، باید دید شرکت ملی نفت ایران چه استراتژی جدیدی به‌منظور مقابله با این برنامه جدید نفتی اعراب به ویژه در بازارهای آسیایی را در دستور کار قرار می‌دهد.
 

مهندس نفت

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
اکسون و شل برنده مناقصه دریایی اوکراین

اکسون و شل برنده مناقصه دریایی اوکراین

نابع آگاه به این مناقصه که قرار است امروز و به طور رسمی اعلام شود به خبرنگار این روزنامه گفته اند که علاوه بر این شرکت ها ، شرکت رومانیایی "او ام وی پتروم" و شرکت دولتی "نادرا" اوکراین برای پروسه اکتشاف دریای سیاه انتخاب شده اند . اوکراین شرکت لوک اویل روسیه را از مناقصه کنار گذاشته اند . مقامات اوکراینی به فاینانشیال تایمز گفته اند که انتظار می رود که منابع عظیمی در حوزه " اسکیفسکا" پیدا شود که از لحاظ بزرگی و از لحاظ حجم معادل آن منابعی باشد که اکسون موبیل و اوام وی پتروم در فراساحل رومانی کشف کرده اند.
 

مهندس نفت

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
تنزل مجدد صادرات نفتی ایران

تنزل مجدد صادرات نفتی ایران

لویدزلیست ایینتلیجنس در تازه ترین گزارش خود مدعی شده است که در ماه جولای سال جاری میزان صادرات نفتی ایران به زیر یک میلیون بشکه در روز تنزل یافته است.

به گزارش سکونیوز به نقل از " خبرگزاری دریایی لویدزلیست" بر اساس داده های آماری لویدز ، در ماه ژوئن هم میزان صادرات نفتی ایران ۱.۰۹ میلیون بشکه در روز بوده که در گزارش ماه جولای این به میزان به پایین تر از این مقدار رسیده است .
برای بازار بین المللی نفتکش ها این میزان کاهش برابر است با کاهش صادرات روزانه توسط یک نفتکش عظیم VLCC با ظرفیت حدود ۲ میلیون بشکه با یک کشتی افراماکس با ظرفیت متوسط ۶۰۰ هزار بشکه .
بر اساس گزارش هفتگی منتشر شده از سوی لویدزلیست اینتلیجنس که تا روز جمعه جمع آوری شده تنها ۹ فروند کشتی VLCC در آبهای بین المللی حمل و نقل محموله های نفتی ایران را عهده دار بوده اند . از این تعداد ۶ فروند کشتی نفتکش شرکت ملی نفتکش ایران (NITC) بوده اند که به مقصد چین در حرکت بوده اند و ۳ فروند نیز کشتی های چینی متعلق به شرکت های MOL ، کی لاین و لینو کایون بوده اند که این کشتی ها از پوشش بیمه ای دولت چین برای حمل و نقل این محموله های نفتی برخوردار هستند .
بر اساس این گزارش با وجود آنکه دیگر کشورهای تولید کننده نفت خاورمیانه از جمله عربستان سعودی سعی کرده اند که جای خالی نفت ایران را جبران کنند اما تاثیر تحریم ها و کاهش صادرات نفت ایران بر بازار جهانی نفت و بازار حمل و نقل نفتکش ها کاملا محسوس است . این تحریم ها در شرایطی موجب کاهش فعالیت های حمل و نقلی تانکری در خاورمیانه شده که بازار نفتکش جهان به شدت نیازمند افزایش تقاضا بوده و با مازاد ظرفیت روبرو است .
بر اساس این گزارش از میزان تخلیه محموله های نفتی در بندر عین السخنا در مصر نیز کاسته شده است . در سال ۲۰۱۱ میلادی ایران و عربستان سعودی تقریبا تمامی نفت مورد نیاز پمپ شده در خط لوله سوئز مدیترانه ،که از عین السخنا نفت را به سیدی کریر انتقال می دهد تامین کرده اند و با وجود آنکه سهم عراق از نفت این خط لوله در سه ماهه اخیر افزایش داشته اما به اندازه ای نبوده که کاهش صادرات نفتی ایران به این خط لوله را جبران کند .
بر این اساس در شش ماهه نخست سال جاری در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته میزان نفت بارگیری شده در سیدی کریر برابر با ماهانه ۱۴ فروند کشتی نفتکش افراماکس کاهش داشته است .
طبق گزارش این خبرگزاری دریایی برای فعالان و شرکت های اپراتوری حمل و نقل نفتکش ها در آسیا به خصوص دارندگان نفتکش های عظیم VLCC این میزان کاهش تقاضای حمل و نقل محموله های نفتی بسیار زیان بار بوده است .
ادعای این خبرگزاری در حالی مطرح شده که به گفته کارشناسان مسیر های غیر رسمی برای صادرات نفت ایران وجود داشته که در آمار مذکور لحاظ نشده است.
 

مهندس نفت

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
۲۰۱۶ سال وقوع دوباره انقلاب نفتی

۲۰۱۶ سال وقوع دوباره انقلاب نفتی

به گزارش سکونیوز به نقل از " رویترز" تا همین سالهای اخیر هم تصور عمومی آن بود که جهان دارد از نفت خالی می شود .
از آنجا که میلیون ها سال طول می کشد تا زمین پلانگتون ها را به سوخت فسیلی مبدل کند و از سوی دیگر تقاضای مصرف انرژی از سوی کشورهای در حال توسعه با سرعتی وصف ناپذیر رو به افزایش است بسیاری از متخصصان براین اعتقاد بوده اند که نفتی که ما در سال ۲۰۲۰ میلادی در دسترس خواهیم داشت بسیار کمتر از نفت کنونی خواهد بود .
اما این نظریه اکنون منسوخ شده و دستیابی به فناوری های جدید مانند فناوری حفاری افقی و شکاف دهنده هیدرولیکی زمینه را برای ورود جهان به عصر تازه وفور نفتی فراهم آورده اند.
طبق گفته "لئوناردو ماگری" متخصص ارشد انرژی در دانشگاه هاروارد ، برخلاف آنچه اغلب مردم تصور می کنند میزان ذخایر نفتی در جهان رو به افزایش است و سرعت این روند رو به افزایش به اندازه ای است که احتمال می رود سطح تولید از میزان مصرف فراتر رود .
طبق ارزیابی این تحلیلگر نفتی تا سال ۲۰۲۰ میلادی میزان ظرفیت تولید نفت جهان روزانه به ۱۱۰ میلیون بشکه خواهد رسید که این رقم ۲۰ درصد بالاتر از میزان کنونی ظرفیت تولید نفت در جهان است .طبق گفته وی ۴ کشور انقلاب جدید نفتی در جهان را راهبری خواهند کرد :عراق، آمریکا، کانادا و برزیل .
با استفاده از این فناوری های جدید دسترسی به منابع نفتی که روزگاری غیر قابل دسترس به نظر می رسید امکان پذیر شده است . نفت ماسه های کانادا ،شیل نفت آمریکا و نفت پریسالت برزیل از این دست هستند .
طبق گفته ماگری این فناوری های استخراجی جدید نیستند اما ترکیب فناوری های مورد استفاده برای اکتشاف و استخراج شیل نفت بسیار پیشرفت کرده است .
این فناوری های جدید حتی بازگشایی و اکتشافات نفتی از منابع نفتی سنتی را نیز تسهیل می کنند .
وی معتقد است نهایتا تا سال ۲۰۱۵ میلادی میزان عرضه نفت مسئله ای حساس در بازار جهانی انرژی خواهد بود و از سال ۲۰۱۶ میزان عرضه به شدت افزایش خواهد یافت و این امر زمینه ساز کاهش و یا حتی سقوط ناگهانی قیمت نفت خواهد شد .
طبق تخمین این تحلیلگر انرژی آمریکا توان آن را دارد که ۶۵ درصد نیاز داخلی خود به نفت را تولید کند و این امر می تواند نوید بخش بازگشت رونق به وضعیت نابسامان اقتصادی این کشور باشد .
وی معتقد است که انقلاب نفتی آینده زمینه ساز ایجاد تغییرات ژئوپلیتیکی شگرف خواهد شد و افزایش تولیدات نفتی به خصوص در آمریکای شمالی معاملات ژئوپلیتیکی جهان را بر هم خواهد زد.
در پایان این گزارش آمده است که تنها مشکلی که شاید بر سر راه انقلاب نفتی آینده وجود داشته باشد مشکلات و مصائب زیست محیطی است .
دسترسی به منابع نفتی جدید که قرار است زمینه ساز فراوانی نفت در بازار جهانی شوند بسیار سخت تر از منابع نفتی سنتی است و به همین دلیل برای استخراج این منابع جدید فناوری های جدید و پیچیده ای نیاز است که استفاده از این فناوری های آسیب زننده به محیط زیست می تواند موجب ایجاد منازعات و اختلاف نظرهای گسترده میان فعالان صنعتی و حافظان محیط زیست شود .
 

مهندس نفت

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
قیمت نفت برنت به 116 دلار در هر بشکه رسید

قیمت نفت برنت به 116 دلار در هر بشکه رسید

به گزارش رویترز ، ذخایر استراتژیک آمریکا در هفته گذشته ۳.۷ میلیون بشکه کاهش یافت .این سومین هفته پی درپی است که این ذخایر کاهش می یابد .
بدنبال اعلام این آمار قیمت هر بشکه نفت برنت ۲.۰۴ دلار افزایش یافت و به ۱۱۶.۰۷ دلار رسید و سپس ۸ سنت دیگر افزایش یافت و به ۱۱۶.۱۲ دلار رسید . همچنین قیمت نفت وست تگزاس هم با ۹۹ سنت افزایش به ۹۴.۴۳ دلار و در پایان به ۹۴.۴۷ دلار رسید .
در حال حاضر فاصله قیمتی نفت برنت به وست تگزاس به بیش از 21 دلار رسیده است که بیشترین فاصله از ماه اکتبر تاکنون است
 

مهندس نفت

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
موج: مديرعامل شركت نفت خزر از ادامه حفاري هاي اكتشافي در درياي خزر خبر داد.
علي اصولي در گفتگو با خبرنگار خبرگزاري موج، اظهار داشت: پس از گذشت يكصدسال از كشف نفت در جنوب ايران، شمال ايران نيز به جمع مناطق نفت خيز كشور اضافه شد تا بهره مندي از اين نعمت خدادادي در سطح ايران گسترش يابد.
وي با بيان اينكه در بهترين زمان ممكن، سالها تلاش شبانه روزي در درياي خزر در دستيابي به منابع نفتي به ثمر رسيد، تصريح كرد: دستيابي به منابع نفتي و گازي در خزر، فعاليت هاي صنعتگران نفت ايران در خطه شمال كشور را وارد فاز جديدي كرده و از اين پس شاهد گسترش فعاليت هاي نفتي در درياي خزر خواهيم بود.
مديرعامل شركت نفت خزر از ادامه حفاري هاي اكتشافي و توصيفي در درياي خزر خبر داد و گفت: در آينده با حفاري چاههاي توصيفي جديد، اطلاعات دقيق تري از حجم ذخاير هيدروكربوري خزر در آبهاي ايران به دست خواهيم آورد.
به گزارش موج، بر اساس اطلاعاتي كه تاكنون از دستيابي به منابع نفتي و گازي خزر به دست آمده، 2 ميليارد بشكه نفت خام و 50 تريليون فوت مكعب گاز طبيعي در ميادين مستقل ايران در خزر وجود دارد.
 

مهندس نفت

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
افزایش وابستگی آمریکا به تنگه هرمز

افزایش وابستگی آمریکا به تنگه هرمز

به گزارش سکونیوز به نقل از " لویدزلیست" بر اساس این گزارش از سال ۲۰۰۶ میلادی تا به امروز میزان واردات نفتی آمریکا کاهش ۲۶ درصدی داشته است .
طبق آمار منتشر شده از سوی سازمان اطلاعات انرژی آمریکا این کشور در سال ۲۰۱۱ میلادی روزانه ۱۱.۴ میلیون بشکه واردات نفتی داشته است .این کشور در این سالها واردات نفتی خود از کانادا از طریق سیستم خط لوله ای را افزایش داده و میزان واردات نفتی این کشور از کانادا از ۱.۸ میلیون بشکه در روز در سال ۲۰۰۶ به ۲.۲ میلیون بشکه در سال ۲۰۱۱ افزایش یافته است .با این وجود این رقم تنها ۲۹ درصد نیاز آمریکا به منابع انرژی را تامین می کند و این بدان معناست که هنوز آمریکا وابستگی زیادی به واردات نفت دریایی به خصوص از خاورمیانه دارد .
بر اساس آمار ارائه شده از سوی لویدزلیست اینتلیجنس ، آمریکا در سال ۲۰۰۶ روزانه ۹.۶ میلیون بشکه واردات نفت از طریق دریا داشته که این رقم سالانه ۵ درصد کاهش داشته و به ۷.۳۵ میلیون بشکه در روز در سال ۲۰۱۱ میلادی رسیده است .
با وجود آنکه از میزان واردات نفتی دریایی این کشور در سالهای اخیر کاسته شده اما بررسی ها نشان می دهد که منابع نفتی واردات نفت آمریکا در این دوره تغییرات عمده ای داشته و این تغییرات به نحوی بوده که وابستگی آمریکا به تنگه استراتژیک هرمز افزایش یافته است .
بر این اساس در سال ۲۰۰۶ میلادی این کشور ۷۲۹ میلیون بشکه نفت از خاورمیانه واردات داشته که این رقم ۲۱ درصد کل واردات نفتی دریایی این کشور بوده و این میزان در سال ۲۰۰۹ به دلیل بحران اقتصاد جهانی ۱۴۵ میلیون بشکه کاهش یافته است اما در سال ۲۰۱۱ میلادی بار دیگر میزان کل واردات نفتی آمریکا از خاورمیانه به ۶۴۳ میلیون بشکه رسیده که این رقم ۲۳ درصد کل واردات نفتی این کشور در این سال بوده است .
این امر نشان می دهد که به رغم کاهش واردات نفتی این کشور از کشورهای خاورمیانه در سالهای اخیر سهم واردات نفتی از این منطقه نسبت به کل واردات نفتی سالانه افزایش داشته و از ۲۱ درصد به ۲۳ درصد رسیده است . از سوی دیگر بررسی ها نشان می دهد که در سال ۲۰۱۲ میلادی نیز میزان واردات نفتی این کشور از خاورمیانه برابر با ۵۷۰ میلیون بشکه بوده که این رقم ۳۴ درصد کل واردات نفتی این کشور خواهد بود و این یعنی افزایش ۱۳ درصدی وابستگی آمریکا به واردات نفتی از خاورمیانه از سال ۲۰۰۶ تا سال ۲۰۱۲ .
اما آنچه از اهمیت زیادی برخوردار است آن است که بخش عمده واردات نفتی آمریکا از این منطقه توسط عربستان سعودی تامین می شود . در سال ۲۰۱۰ ایالات متحده آمریکا ۳۴۸.۷ میلیون بشکه نفت از عربستان وارد کرده که ۱۳ درصد کل واردات نفتی این کشور در آن سال به شمار میرود .آمار نشان میدهد که این رقم در سال ۲۰۱۲ به ۲۱ درصد افزایش یافته است .
با وجود راه اندازی خط لوله دورزننده تنگه هرمز در امارات که صادرات نفت را از بندر فوجیره امکان پذیر می کند اما ظرفیت این خط لوله به اندازه ای نیست که تمامی صادرات نفتی خاورمیانه به آمریکا را تامین کند . علاوه بر عربستان هم اکنون عراق نیز یکی از بزرگترین منابع صادرات نفت به آمریکاست و میزان صادرات نفتی این کشور به آمریکا از ۶ درصد به ۷ درصد افزایش یافته و از آغاز سال ۲۰۱۲ میلادی تاکنون این کشور ۱۱۶ میلیون بشکه نفت روانه بازار آمریکا کرده که در صورت بسته شدن تنگه هرمز این مسیر صادراتی به شدت آسیب خواهد دید .
از این رو می توان نتیجه گرفت که بر خلاف انتظارات میزان وابستگی ایالات متحده آمریکا به نفت خاورمیانه و واردات نفتی از تنگه از هرمز در سالهای اخیر به هیچ وجه سیر نزولی نداشته و حتی بر اساس داده های آماری افزایش نیز داشته است .
 

مهندس نفت

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
9 فاز پارس جنوبی در قالب طرح های مهر ماندگار به بهره برداری می رسد

9 فاز پارس جنوبی در قالب طرح های مهر ماندگار به بهره برداری می رسد

عملیات توسعه ۹ فاز پارس جنوبی (معادل ۱۱ فاز استاندارد) در قالب طرح های نفتی مهر ماندگار در دست انجام است.

به گزارش خبرنگار شانا، در صورت تحقق برنامه‌های تولید زودهنگام از این ۹ فاز ۱۳ ،۱۷ و ۱۸ ،۲۲ تا۲۴ پارس جنوبی (فاز ۱۲ معادل سه فاز استاندارد در نظر گرفته شده است) تا نیمه اول سال ۹۲ افزایش ۱۰۰ میلیون متر مکعبی تولید گاز از پارس جنوبی محقق خواهد شد، ضمن آن که برای تولید زودهنگام بیش از ۹۵ درصد بخش دریایی و بیش از ۹۰ درصد بخش خشکی پروژه باید آماده باشد.
این فازها با سرمایه گذاری ۳۰ میلیارد و ۱۷۸ میلیون دلار در قالب طرح های مهر ماندگار به بهره برداری خواهد رسید.
عملیات توسعه فاز ۱۲ پارس جنوبی که معادل سه فاز این میدان مشترک است، با هدف تولید روزانه ۷۵ میلیون متر مکعب گاز غنی برای تحویل به شبکه سراسری در سه بخش خشکی، دریا و خطوط لوله در سال ۸۴ آغاز و بر اساس برنامه، نخستین ترین این فاز با ظرفیت تولید ۲۵ میلیون متر مکعب در روز در مهر ۱۳۹۱ وارد مرحله تولید خواهد شد.
با بهره برداری از فاز ۱۲، روزانه ۷۸ میلیون مترمکعب گاز طبیعی، ۱۱۰ هزار بشکه میعانات گازی و ۶۰۰ تن گوگرد تولید خواهد شد.
تولید زودهنگام از فاز ۱۳ نیز، یکی دیگر از طرح های نفتی مهر ماندگار است. تولید زودهنگام روزانه حدود ۲۵ میلیون مترمکعب گاز از این فاز که هم اکنون با حدود ۴۹ درصد پیشرفت در دست ساخت است، با حفر ۸ حلقه چاه به میزان ۲۵ میلیون مترمکعب از خرداد ۹۲ آغاز می شود.
با بهره برداری از فاز ۱۳ تولید روزانه گاز طبیعی ۵۰ میلیون مترمکعب، میعانات گازی۷۷ هزار بشکه و گوگرد ۴۰۰ تن خواهد بود و سالیانه یک میلیون و ۱۰۰ هزار تن ال پی جی و یک میلیون تن اتان از این فاز تولید خواهد شد، همچنین این فاز، دارای ۲ سکو و ۳۸ چاه خواهد بود.
تولید زودهنگام از فازهای ۱۵ و ۱۶ پارس جنوبی نیز، از دیگر طرح های مهر ماندگار است که با بهره برداری از این فازها روزانه ۵۰ میلیون مترمکعب گاز طبیعی، ۸۰ هزار بشکه میعانات گاز، ۴۰۰ تن گوگرد و سالانه ۱.۰۵میلیون تن ال پی جی و یک میلیون تن اتان تولید خواهد شد.
تولید زودهنگام از فازهای ۱۷ و ۱۸ پارس جنوبی نیز، یکی دیگر از طرح هایی است که در قالب طرح های مهر ماندگار در دست انجام است. با توسعه این فازها تولید روزانه گاز طبیعی آنها ۵۰ میلیون مترمکعب، میعانات گازی ۸۰ هزار بشکه و گوگرد ۴۰۰ تن خواهد بود، همچنین سالیانه ۱.۰۵ میلیون تن ال پی جی و یک میلیون تن اتان از این فازها تولید خواهد شد.
از دیگر طرح های پارس جنوبی که در قالب طرح ماندگار در دست انجام است، توسعه فازهای ۲۲ تا ۲۴ پارس جنوبی با هدف تولید زودهنگام است.
با بهره برداری از این فازها، تولید روزانه گاز طبیعی آنها به ۵۰ میلیون مترمکعب خواهد رسید، همچنین روزانه ۷۷هزار بشکه میعانات گازی و روزانه ۴۰۰ تن گوگرد، سالانه یک میلیون و ۱۰۰ هزار تن ال پی جی و سالیانه یک میلیون تن اتان از این فازها تولید خواهد شد.
 

مهندس نفت

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
کاهش ۲۵۰ هزار بشکه ای صادرات روازنه اوپک

کاهش ۲۵۰ هزار بشکه ای صادرات روازنه اوپک

به گزارش سکونیوز به نقل از " رویترز" بر اساس این گزارش میزان صادرات دریایی اوپک به غیر از کشورهای آنگولا و اکوادور طی ۴ هفته منتهی به ماه سپتامبر روزانه ۲۵۰ هزار بشکه کاهش خواهد یافت و میزان صادرات به ۲۳.۸۸میلیون بشکه خواهد رسید .
این در حالی است که در ۴ هفته منتهی به روز چهارم ماه آگوست میزان صادرات دریایی کشورهای این سازمان ۲۴.۱۳ میلیون بشکه در روز بوده است .
گزارش ها حاکی است سازمان کشورهای صادر کننده نفت ( اوپک) بیش از یک سوم نفت جهان را صادر می کند .میزان سقف تولیدات نفتی روزانه این سازمان در نشست پیشین بر روی ۳۰ میلیون بشکه در روز ثابت مانده است .
گفتنی است در ماه جولای هم به دنبال تشدید تحریم های اتحادیه اروپا و آمریکا علیه ایران و کاهش میزان عرضه عربستان سعودی به عنوان بزرگترین کشور تولید کننده نفت در این سازمان میزان صادرات نفتی اوپک کاهش یافته بود .
 

مهندس نفت

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
۰ 2میلیارد مترمکعب گاز به بخش نیروگاهی کشور تحویل شده است

۰ 2میلیارد مترمکعب گاز به بخش نیروگاهی کشور تحویل شده است

شرکت ملی گاز ایران از آغاز امسال تاکنون ۲۰میلیارد مترمکعب گاز به بخش نیروگاهی کشور تحویل داده است.

مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران در گفت و گو با خبرنگار شانا با مهم برشمردن تامین گاز این بخش به ویژه در فصل تابستان افزود: با توجه به مولفه های افزایش دما، استفاده هرچه بیشتر از وسایل برقی سرمازا و بالارفتن مصرف برق (به ویژه در بخش خانگی) استفاده از گازطبیعی در بخش نیروگاهی نیز افزایش یافته است.
حسن منتظر تربتی اظهار کرد: با توجه به مولفه های یاد شده در هفته منتهی به چهارشنبه (۲۵ مرداد) حجم گاز تحویلی به بخش نیروگاهی کشور ۱۸۵ میلیون متر مکعب در روز بوده است.
وی تصریح کرد: تلاش مجموعه شرکت ملی گاز ایران این است که گاز این بخش و بخش های خانگی، تجاری و صنعتی، به مقدار موردنیاز تامین و تحویل شود.
تربتی درباره حجم گاز تحویلی به بخش صنعتی کشور نیز گفت: از ابتدای امسال تاکنون ۱۲میلیارد مترمکعب گازطبیعی به این بخش تحویل شده است.
مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران رشد تحویل گاز به صنایع عمده کشور را در مقایسه با مقدار تحویل شده در سال پیش، چهار درصد اعلام کرد.
به گفته وی، در بخش خانگی نیز از ابتدای امسال تا هفته پایانی مرداد (منتهی به چهارشنبه ۲۵ مرداد) ۲۳ میلیارد مترمکعب گاز مصرف شده است که این مقدار در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، از ۹ درصد رشد حکایت دارد.
 

مهندس نفت

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
مکزیک تا ۸ سال دیگر به وارد کننده نفت تبدیل می‌شود

مکزیک تا ۸ سال دیگر به وارد کننده نفت تبدیل می‌شود

اداره اطلاعات انرژی آمریکا با اشاره به روند نزولی تولید نفت مکزیک پیش بینی کرد این کشور تا سال ۲۰۲۰ میلادی به وارد کننده نفت تبدیل شود.

به گزارش پایگاه اینترنتی سی ان ان ، بر اساس آمارهای اداره اطلاعات انرژی آمریکا ، میزان تولید نفت مکزیک در سال ۲۰۰۸ میلادی به بیش از ۳.۲ میلیون بشکه در روز رسید که این بیشترین میزان تولید نفت این کشور در دهه های اخیر به شمار می رود . بر اساس این گزارش ، سال گذشته میزان تولید نفت مکزیک با کاهش روبرو شد و این کشور حتی نتوانست به هدف تولید ۳ میلیون بشکه در روز دست یابد . بر این اساس ، عمر بالای چاههای نفت و عدم سرمایه گذاری کافی در زیرساختهای نفتی مهمترین علت کاهش تولید نفت مکزیک در سالهای اخیر به شمار می رود .
این گزارش افزود کارشناسان انرژی بر این باورند که مکزیک تنها به شرطی می تواند میزان تولید نفت خود در سالهای آینده را افزایش دهد که اجازه افزایش سرمایه گذاری در پروژه های نفتی خود را به شرکتهای خارجی بدهد . بر اساس گزارش اداره اطلاعات انرژی آمریکا ، مکزیک تا سال ۲۰۲۰ میلادی به وارد کننده نفت تبدیل خواهد شد . کاهش تولید و صادرات نفت مکزیک برای آمریکا به این معنا است که میزان واردات نفت این کشور از کانادا و عربستان افزایش خواهد یافت .
مکزیک هم اکنون سومین صادر کننده بزرگ نفت به آمریکا به شمار می رود . هر گونه کاهش تولید و صادرات نفت می تواند تاثیر زیادی بر افزایش قیمت جهانی انرژی داشته باشد . به نظر می رسد کاهش چشمگیر تولید و صادرات نفت مکزیک تاثیری چشمگیر بر تحولات بازار جهانی نفت داشته باشد .
مکزیک هم اکنون روزانه یک میلیون بشکه نفت صادر می کند . مکزیک در سال ۱۹۳۸ میلادی صنعت نفت خود را ملی اعلام کرده است . از آن زمان تا کنون شرکتهای نفتی خارجی مثل اگزون موبیل و رویال داچ شل و بریتیش پترولیوم اجازه سرمایه گذاری در پروژه های نفتی مکزیک را نداشته اند . پیمکس بزرگترین شرکت نفت دولتی مکزیک به شمار می رود و یکی از بزرگترین شرکتهای نفتی جهان به شمار می رود. این شرکت ۳۲ درصد درآمد دولت مکزیک را تشکیل می دهد.
 

مهندس نفت

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
قرارداد تولید و توسعه میدان مشترک اروند با یک شرکت داخلی امضا شد

قرارداد تولید و توسعه میدان مشترک اروند با یک شرکت داخلی امضا شد

سکونیوز : صبح امروز قرارداد تولید و توسعه میدان نفتی مشترک اروند با حضور مدیرعامل شرکت ملی نفت بین شرکت نفت و گاز اروندان و شرکت تاسیسات دریایی به امضا رسید.

به گزارش خبرگزاری ها، صبح امروز قرارداد توسعه و تولید زودهنگام از میدان نفتی اروند با حضور احمد قلعه بانی مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران بین شرکت تاسیسات دریایی و شرکت نفت و گاز اروندان به امضا رسید.
این گزارش حاکی است میدان نفتی اروند یکی از میادین مشترک بین ایران و کشور عراق است در مرداد سال ۸۷ کشف شد.
این میدان در ابتدای منطقه اروند و در جنوب شهرستان آبادان قرار گرفته است. کار اکتشاف این میدان با سه دکل حفاری آغاز شد و در نهایت مشخص شد که دارای ۵۰۰ میلیون تا ۱ میلیارد بشکه ذخیره نفت درجا است.
قلعه بانی : تولید زودهنگام روزانه ۵ هزار بشکه نفت از میدان اروند
در این مراسم ، مدیرعامل شرکت ملی نفت گفت: در فاز اول تولیدی میدان نفتی اروند قرار است روزانه ۵ هزار بشکه نفت و در فاز نهایی ۲۰هزار بشکه نفت تولید شود.
احمد قلعه بانی در مراسم امضای قرار داد تولید و توسعه میدان مشترک نفتی اروند گفت:این قرار داد نیز به دنبال دیگر قرار دادهایی که قرار است درسال جاری منعقد شود به امضا می رسد.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران ادامه داد: شرکت تاسیسات دریایی یکی از شرکت های بزرگ پیمانکاری است که در مناطق دریا و خشکی به خوبی کار می کند.
وی تصریح کرد: حجم نفت درجای این میدان ۵۰۰ میلیون بشکه تا یک میلیارد بشکه تخمین زده شده است که در فاز اول یعنی در تولید زودهنگام قرار است روزانه ۵ هزار بشکه و در فاز نهایی روزانه ۱۰ تا ۲۰ هزار بشکه نفت مرغوب از این میدان تولید شود.
مدیرعامل شرکت نفت اروندان: میدان نفتی اروند ۱۸ ماهه به بهره‌برداری می‌رسد
مدیرعامل شرکت نفت اروندان پس از امضای این قرارداد گفت: قرارداد تولید و توسعه میدان اروند به صورت ای پی سی است و حجم سرمایه مورد نیاز برای این میدان ۱۳۵ میلیون دلار در نظرگرفته شده است.
سلبعلی کریمی در مراسم امضای قرار داد تولید و توسعه میدان مشترک نفتی اروند گفت: این میدان در ۵۰ کیلومتری جنوب شهرستان آبادان قرار گرفته است.
وی ادامه داد: پس از کشف این میدان در سال ۸۷، میدان اروند تجاری تشخیص داده شد و به همین منظور ۳ حلقه چاه اکتشافی حفر شد.
مدیرعامل شرکت نفت اروندان خاطرنشان کرد: تولید زودهنگام از این میدان ۵ هزار بشکه در نظر گرفته شده است که پس از ۱۸ ماه به تولید می رسد.
وی گفت: درجه API (سبکی نفت) این میدان بین ۳۹ تا ۴۳ است که حجم نفت درجا بین ۵۰۰ میلیون بشکه تا ۱ میلیارد بشکه تخمین زده می شود.
کریمی تصریح کرد: ضریب بازیافت این میدان ۱۵ درصد پیش بینی می شود که می توان گفت به طور متوسط ۱۵۰ میلیون بشکه نفت قابل استحصال وجود داشته باشد.
وی ادامه داد: این قرارداد به صورت ای پی سی و با سرمایه اولیه ۱۳۵ میلیون دلار اجرا می شود.
 

Similar threads

بالا