مهندس سهراب
عضو جدید
مادهاي موثر و فعال در قارچهاي خوراكي وجود دارد كه ميتواند اضطراب را در بيماران مبتلا به سرطان كاهش دهد
به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا، چارلز گروب پژوهشگر مركز پزشكي دانشگاه كاليفرنيا در شهر تورنس و دستياران وي روي 12 بيمار مبتلا به سرطان پيشرفته كه دچار اضطراب هم بودند مطالعه كردند.
به اين بيماران يك دوز از همين ماده موجود در قارچ موسوم به «پسيلوسيبين» يا ويتامين نياسين داده شد.
به گزارش مجله علمي نيوساينتيسيت، چند هفته بعد از روش درماني ديگري براي همين بيماران استفاده شد. در طول هر نوع درمان ميزان ضربا قلب، دماي بدن و فشار خون بيماران به دقت بررسي شد. همچنين ميزان افسردگي و اضطراب و خلق آنها نيز تحت آزمايش قرار گرفت.
محققان متوجه شدند: پس از درمان با پسيلوسيبين، ميزان اضطراب و افسردگي بيماران تا حد چشمگيري كاهش پيدا كرد. بنابراين گزارش، بسياري از گونههاي قارچهاي خوراكي ساليان متمادي به عنوان داروهاي خانگي مورد استفاده قرار گرفتهاند.
اين قارچها خواص ضد سرطان يا ضد ويروسي داشته و برخي از آنها عملكرد سيستم ايمني بدن را بهبود ميبخشند. حتي برخي از مطالعات نشان ميدهد كه بعضي از انواع قارچها اثرات مثبت ذهني و رواني روي انسان دارند. در گذشته از اين قارچها براي بهبود وضعيت رواني افراد قبل از شروع جنگ استفاده ميشده است.
متخصصان خاطرنشان ميكنند كه قارچها سبب تقويت استخوانها ميشوند و ضمن رفع خستگي كمبود ويتامين D را نيز در بدن جبران ميكنند. همچنين پژوهشگران ميگويند: مصرف روزانه 100 گرم قارچ خوراكي نياز بدن به ويتامين C را برطرف ميسازد. علاوه بر اينها، قارچ يك منبع غذايي غني از ويتامين B1 و B12 است.
كمبود ويتامين B1 زمينه ساز بروز بيماري بري بري است و ويتامين B12 هم براي خونسازي ضروري است و كمبود آن سبب بروز كم خوني ميشود. در مجموع مصرف 100 گرم قارچ خوراكي تازه، نياز روزانه افراد بالغ به ويتامينهاي محلول در آب را برطرف ميسازد. علاوه بر اين، يكي از تركيبات موجود در قارچ كه بسيار هم مورد توجه و ضروري است، اسيد فوليك است. در حال حاضر يكي از علل مهم كم خوني بويژه در زنان باردار كمبود اسيد فوليك است. قارچها همچنين حاوي نوعي تركيب موسوم به لوواستاتين هستند كه به طور طبيعي در اين گياه خوراكي توليد ميشود و در كاهش چربي و كلسترول خون بسيار موثر است.
به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا، چارلز گروب پژوهشگر مركز پزشكي دانشگاه كاليفرنيا در شهر تورنس و دستياران وي روي 12 بيمار مبتلا به سرطان پيشرفته كه دچار اضطراب هم بودند مطالعه كردند.
به اين بيماران يك دوز از همين ماده موجود در قارچ موسوم به «پسيلوسيبين» يا ويتامين نياسين داده شد.
به گزارش مجله علمي نيوساينتيسيت، چند هفته بعد از روش درماني ديگري براي همين بيماران استفاده شد. در طول هر نوع درمان ميزان ضربا قلب، دماي بدن و فشار خون بيماران به دقت بررسي شد. همچنين ميزان افسردگي و اضطراب و خلق آنها نيز تحت آزمايش قرار گرفت.
محققان متوجه شدند: پس از درمان با پسيلوسيبين، ميزان اضطراب و افسردگي بيماران تا حد چشمگيري كاهش پيدا كرد. بنابراين گزارش، بسياري از گونههاي قارچهاي خوراكي ساليان متمادي به عنوان داروهاي خانگي مورد استفاده قرار گرفتهاند.
اين قارچها خواص ضد سرطان يا ضد ويروسي داشته و برخي از آنها عملكرد سيستم ايمني بدن را بهبود ميبخشند. حتي برخي از مطالعات نشان ميدهد كه بعضي از انواع قارچها اثرات مثبت ذهني و رواني روي انسان دارند. در گذشته از اين قارچها براي بهبود وضعيت رواني افراد قبل از شروع جنگ استفاده ميشده است.
متخصصان خاطرنشان ميكنند كه قارچها سبب تقويت استخوانها ميشوند و ضمن رفع خستگي كمبود ويتامين D را نيز در بدن جبران ميكنند. همچنين پژوهشگران ميگويند: مصرف روزانه 100 گرم قارچ خوراكي نياز بدن به ويتامين C را برطرف ميسازد. علاوه بر اينها، قارچ يك منبع غذايي غني از ويتامين B1 و B12 است.
كمبود ويتامين B1 زمينه ساز بروز بيماري بري بري است و ويتامين B12 هم براي خونسازي ضروري است و كمبود آن سبب بروز كم خوني ميشود. در مجموع مصرف 100 گرم قارچ خوراكي تازه، نياز روزانه افراد بالغ به ويتامينهاي محلول در آب را برطرف ميسازد. علاوه بر اين، يكي از تركيبات موجود در قارچ كه بسيار هم مورد توجه و ضروري است، اسيد فوليك است. در حال حاضر يكي از علل مهم كم خوني بويژه در زنان باردار كمبود اسيد فوليك است. قارچها همچنين حاوي نوعي تركيب موسوم به لوواستاتين هستند كه به طور طبيعي در اين گياه خوراكي توليد ميشود و در كاهش چربي و كلسترول خون بسيار موثر است.