پوست پسته خاصيت ضد ميکروبي دارد

*** s.mahdi ***

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
پوست پسته خاصيت ضد ميکروبي دارد .... :gol::gol:


پژوهشگر دانشگاه تربيت مدرس، با بررسي و تحقيق برروي ترکيبات فنوليک پوست سبز پسته به اين نتيجه رسيد که پوست پسته خاصيت آنتي اکسيداني و ضد ميکروبي دارد.

به گزارش روز چهارشنبه ايرنا به نقل از روابط عمومي دانشگاه تربيت مدرس ، پژوهشگر گروه تکنولوژي مواد غذايي دانشگاه تربيت مدرس، طي تحقيقي شرايط استخراج و خالص سازي ترکيبات فنوليک پوست سبز پسته را بهينه سازي و خواص بيولوژيک و کاربردهاي آن را بررسي کرد.

احمد رجايي دراين خصوص گفت: ترکيبات فنوليک ، متابوليت هاي ثانويه اي در گياه است که اثرات سلامت بخش دارد.

وي که اين طرح تحقيقاتي را در قالب رساله دکتراي تخصصي خود انجام و ارائه داده، در تشريح مراحل پروژه خود به روش هاي استخراج اشاره کرد و اظهار داشت: روش هاي استخراج به کمک امواج فرا صوتي ، مايکروويو و روش غرقابي به منظور استخراج ترکيبات فنوليک از پوست سبز پسته استفاده شد.
به گفته وي نتايج نشان داد که روش استخراج به کمک امواج فراصوتي بهتر از دو روش ديگر است.

رجايي در ادامه به توضيح خواص بيولوژي عصاره ها در پوست پسته پرداخت و اظهار داشت: عصاره آبي خام و خالص شده پوست سبز پسته داراي فعاليت آنتي اکسيداني قوي است که حتي در برخي آزمايش ها اين مقدار از ترکيبات استاندارد (bht) نيز بيشتر نشان داده است.

همچنين اين عصاره داراي فعاليت ضد ميکروبي روي باکتري هاي گرم مثبت باسيلوس سرئوس و استافيلوکوکوس اورئوس بود که اين عصاره خالص شده در پوست سبز پسته رقم احمد آقايي از خود خاصيت ضد جهش زايي در مقابل ترکيب نيتروفلورن نشان داد.

اين پژوهش با راهنمايي دکتر محسن برزگر عضو هيات علمي دانشگاه و مدير گروه علوم و صنايع غذايي دانشکده کشاورزي دانشگاه تربيت مدرس انجام شده است.
 
بالا