حل مشکلات علمی و درخواست اطلاعات دانشجویان رشته ی مواد و متالورژی

متالیک

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
سلام ببخشید یک سوال حیاتی داشتم اگه ممکنه کمک کنید ......................................... یه تکه آهن داریم و یه تکه آهن ربا هردو از لحاظ شکل وزن رنگ و... شبیه هم هستند . بدون حضور شی سوم چگونه میتوان این دو را از هم تشخیص داد؟ لطفا کمک کنید

راه حل خاصی به ذهنم نرسید. این سوال بیشتر شبیه یک سوال هوش می مونه!!

سلام درصورت امكان لطفا يك منبع براي نمودار فازي آلياژهای فلزات مانند آلياژهای آلومينيم، نقره، روي معرفي كنيد. با تشكر

کتاب های هندبوک ASM یک جلدش مخصوص دیاگرام های فازی است:
کد:
Volume 3: Alloy Phase Diagrams

mm.salemi

کاربر فعال
@@@ درخواست کمک فوری فوری @@@

@@@ درخواست کمک فوری فوری @@@

سلام دوستان عزیز. من برای گزارش کارآموزی نیاز به مطالبی راجع به تیرهای بال پهن ( طراحی ، روشهای تولید ، کاربرد و .... ) دارم . ممنون میشم اگه کمکم کنید. مرسی از لطفتون . :w27:

متالیک

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
زمانی که تشریف ببرید کار آموزی این چیزها رو یاد می گیرید و می تونید خودتون گزارش هم بنویسد :mad:

m.s.c

عضو جدید
یک سوال؟یک جواب علمی می طلبد.حتما" نظر بدید.

یک سوال؟یک جواب علمی می طلبد.حتما" نظر بدید.

سلام،یک سوال آیا قطعات پخته شده مانند چینی و سرامیک بعد از شکستن و یا از کار افتادگی قابل بازیافت می باشند؟لطفا" توضیح دهید با تشکر m.s.c

m.s.c

عضو جدید
بازیافت

بازیافت

سلام به نظر شما ظروف پخته شدم مثل چینی ویا سرامیک بعد از شکستگی ویا از کار افتادگی قابل بازیافت می باشند ؟لطفا" توضیح دهید ممنون

mali325

عضو جدید
طراحي كاليبر غلطك

طراحي كاليبر غلطك

با سلام
چگونه مي توانم كتاب roll pass design (by trinks را دانلود كنم؟

متالیک

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
سلام دوست عزیز

این کتاب ها خیلی قدیمی هستند (1933 میلادی تقریبا 75 سال پیش!!) کسی اینا رو برای دانلود نمی زاره.

فرهنگ

مدیر بازنشسته
شما دیگه چرا؟
بابا تایپیک حل مشکلات واسه این گذاشته شده.
اونجا بهتر بود نه؟

m.s.c

عضو جدید
می خواستم جایی بنویسم که همه نظرشون را بنویسن چون برای من جوابها خیلی مهم هستند.بهرحال خیلی ممنون از توجهتان.

iman mansourian

عضو جدید
درخواست اطلاعات، مشاوره، راهنمائی، همکاری و کمک برای همه

درخواست اطلاعات، مشاوره، راهنمائی، همکاری و کمک برای همه

میخواستم بدونم حد مجاز استفاده از مواد غیر رسی مثل آلومینا در بدنه های چینی چقدره؟
سرامیکی ها بگن!!!

aaliosss

عضو جدید
سلام به مهندس های عزیز متالوژی من یک سوال داشتم:surprised:
من میخواستم یک نوع پودر که حاوی فلزاتی چون طلا.مس.ایندیوم.الومینیوم رو توی کوره ذوب کنم و از هم جدا کنم .البته میدونم به این سادگی ها نیست:eek:ولی خواهش میکنم راهنماییم کنید که از چه روشی استفاده کنم تا اونها رو از هم جدا کنم

mahroo

عضو جدید
من خیلی دوست دارم راجع به متالوژی یه چیزایی بدونم.بهم بگید.

متالیک

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
من خیلی دوست دارم راجع به متالوژی یه چیزایی بدونم.بهم بگید.

سلام دوست عزیز!
این مقاله را بخوانید: مقاله ی آشنایی با متالورژی صنعتی (فایل پی دی اف)
در این تالار موارد آموزشی دیگری نیز موجود است.
اگر سوال خاصی و یا مطلب خاصی نیاز دارید آن مورد را ذکر کنید.

mw sintering

عضو جدید
سلام . ما تا حالا نشنيده بوديم FGM مربوط به نانو باشه ولي به هرحال يه متن كوچولو دارم كه بفرستم .

متالیک

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
سلام . ما تا حالا نشنيده بوديم FGM مربوط به نانو باشه ولي به هرحال يه متن كوچولو دارم كه بفرستم .

دیگه با علم پیشرفته ی امروز چیزی عجیب نیست!
به نظر من از این به بعد هر چیزی وجود داشته مورد نانوش هم وجود داره. مخصوصا در زمینه ی مهندسی مواد، مثلا:
آبکاری-> Nanoplating
پودر-> Nanoparticle
و....

hosseinfkh

عضو جدید
سلام
راستش منم دنبال جزوه ی کریستالوگرافی میگردم
اومدم تا باهم داد بزنیم شاید یکی شنید و به ما کمکی کرد:cry::(:(:w06::crying:

فرهنگ

مدیر بازنشسته
من خیلی دوست دارم راجع به متالوژی یه چیزایی بدونم.بهم بگید.[/quote

متالورژی چیست؟

http://www.daneshju.ir/forum/f330/t9013.html

متالورژی و گرایشها

http://metallurgy-student.blogfa.com/post-5.aspx

متالورژی پودر

http://metallurgy.blogfa.com/post-42.aspx

نزدیکی این رشته به مکانیک خیلی زیاده.
اصولا مهندسی مواد به 2 دسته تقسیم میشه:سرامیک و متالورزی
خود متالورژی خودش به 2 دسته صنعتی و استخراجی تقسیم میشه.
اخیرا دانشگاهها پذیرش با عنوان مهندسی متالورزی و مواد دارن یعنی با گرایشای بالا نیست.

گرایشها در مقطع کارشناسی ارشد : گرايش هاي حفاظت و خوردگي فلزات ، ريخته گري ، شناسايي ، انتخاب و روش ، ساخت مواد فلزي ، جوشكاري ، شكل دادن فلزات ، استخراج فلزات

مقطع دكتري : مهندسي مواد

bi metal

عضو جدید
سلام فرهنگ جان
تا زماني كه ما امتحان ارشد مي‌ داديم گرايشهاي متالور‍ژي به صورت زير بود؟
  1. شناسايي و انتخاب مواد مهندسي
  2. شكل دادن فلزات
  3. جوشكاري
  4. استخراج فلزات
  5. خوردگي و حفاظت فلزات
  6. ريخته‌گري
  7. سراميك
  8. مهندسي ىزشكي-بيمواد
  9. نانو مواد
كه دو تا گرايش آخر بين چند مهندسي مشتركه. اون "انتخاب و روش ، ساخت مواد فلزي" كه شما گفتي در واقع همون گرايش شماره يك هست:smile:

متالیک

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
سلام فرهنگ جان
تا زماني كه ما امتحان ارشد مي‌ داديم گرايشهاي متالور‍ژي به صورت زير بود؟
  1. شناسايي و انتخاب مواد مهندسي
  2. شكل دادن فلزات
  3. جوشكاري
  4. استخراج فلزات
  5. خوردگي و حفاظت فلزات
  6. ريخته‌گري
  7. سراميك
  8. مهندسي ىزشكي-بيمواد
  9. نانو مواد
كه دو تا گرايش آخر بين چند مهندسي مشتركه. اون "انتخاب و روش ، ساخت مواد فلزي" كه شما گفتي در واقع همون گرايش شماره يك هست:smile:

از امسال (یعنی 87) گرایش شناسایی و انتخاب مواد به مهندسی به شناسایی، انتخاب و روش ساخت مواد مهندسی تغییر نام پیدا کرده است.

متالیک

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
ای بابا این همه مهندس!!؟ ویک نفر به ما جواب نداد:(

درخواست شما رو برای افراد آشنا ارسال کردم ولی هنوز جوابی دریافت نکردم. به محض دریافت جواب را در همین تاپیک قرار خواهم داد. خود من اطلاعی نداشتم.

bi metal

عضو جدید
از امسال (یعنی 87) گرایش شناسایی و انتخاب مواد به مهندسی به شناسایی، انتخاب و روش ساخت مواد مهندسی تغییر نام پیدا کرده است.

من امسال امتحان دادم ، گرايشها هم تو دفترچه (تو خرداد امسال) همون 9 گرايش بالا بود.
اگه منبع معتبر داريد ذكر كنيد وگرنه حرف شما فاقد اعتباره:smile:

متالیک

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
من امسال امتحان دادم ، گرايشها هم تو دفترچه (تو خرداد امسال) همون 9 گرايش بالا بود.
اگه منبع معتبر داريد ذكر كنيد وگرنه حرف شما فاقد اعتباره:smile:
صفحه 21 راهنمای شرکت در آزمون تحصیلات تکمیلی کد 1272 رشته مهندسی مواد گرایش شماره 1 نوشته شناسایی، انتخاب و روش ساخت مواد مهندسی

البته در دفترچه ی انتخاب رشته سال 1387 صفحه 53 نوشته شناسایی و انتخاب مواد مهندسی

bi metal

عضو جدید
صفحه 21 راهنمای شرکت در آزمون تحصیلات تکمیلی کد 1272 رشته مهندسی مواد گرایش شماره 1 نوشته شناسایی، انتخاب و روش ساخت مواد مهندسی

البته در دفترچه ی انتخاب رشته سال 1387 صفحه 53 نوشته شناسایی و انتخاب مواد مهندسی

البته خودتون جواب خودتون رو داديد ، اما تو صفحه 21 راهنما هم سمت چپ نوشته "شناسايي وانتخاب مواد مهندسي" ، تو برگه انتخاب رشته اينترنتي هم كه من امسال خرداد پر كردم "شناسايي و انتخاب مواد مهندسي" نوشته بود.
در هر صورت من هم گفتم كه اين اسم جديد همون "شناسايي و انتخاب مواد مهندسي" سابق بوده ، هر چند من معتقدم تغيير نام نداشته ولي نياز به اين همه بحث نبود!
با تشكر :smile:

aaliosss

عضو جدید
درخواست شما رو برای افراد آشنا ارسال کردم ولی هنوز جوابی دریافت نکردم. به محض دریافت جواب را در همین تاپیک قرار خواهم داد. خود من اطلاعی نداشتم.
ممنون متاليك جان من منتظرم :surprised:فقط خواهشا تعقيب كن:victory:

متالیک

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
ممنون متاليك جان من منتظرم :surprised:فقط خواهشا تعقيب كن:victory:

من فکر نمی کنم که بخوان جواب بدن چون خیلی طولانی شده.

یک سوال داشتم: به نظر شما این روش می شه؟
پودر رو داخل یه بوته بریزید و بوته رو داخل کوره قرار بدید.
کوره رو تا بیشتر از بیشترین نقطه ی ذوب جزء حرارتش رو بالا ببرید تا تماما ذوب بشن.
بعد کوره رو خاموش کنید ولی بوته رو خارج نکنید. بگذارید فلزات به آرومی سرد بشن. با این کار اجازه می دید تا جدایش ثقلی انجام بشه. در نتیجه فلز سنگین تر می ره پائین بوته و سبک تره بالا می مونه.
اما چند تا مشکل ممکنه وجود داشته باشه:
1. دمای ذوب آلومینیم 659 درجه است و دمای ذوب طلا 1063 درجه است. اگه شما تا 1100 درجه حرارت بدید شاید آلومینیم بخار بشه!! باید دمای تبخیر آلومینیم رو نگاه کنید.
2. ممکنه اتمسفر کوره مشکل پیش بیاره و فرضا آلومینم رو اکسید کنه.

m.s.c

عضو جدید
مهندسان عزیز جواب منم لطفا" بدهید:
سلام به نظر شما ظروف پخته شدم مثل چینی ویا سرامیک بعد از شکستگی ویا از کار افتادگی قابل بازیافت می باشند ؟لطفا" توضیح دهید ممنون

متالیک

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
مهندسان عزیز جواب منم لطفا" بدهید:

سلام دوست عزیز
ظاهرا تمام اعضای فعال و یا غیرفعال در این بخش همه متالورژی خوانده اند وعضوی که سرامیک بلد باشد وجود ندارد.

بالا