بابا اعتدال رو رعایت کنید. آیات رحمت رو هم بگذارین باباسوره نباء آیات17تا19:
همانا روز فصل (يعني روز قيامت که در آن فصل خصومتها شود) وعده گاه خلق است. ( 17 )
آن روزي که در صور بدمند (تا مردگان زنده شوند) و فوج فوج (به محشر) در آييد. ( 18 )و درهاي آسمان به ابواب مختلف گشوده شود (تا هر فوجي از دري شتابند) . ( 19 )
سوره نباء آیات21تا27:
همانا دوزخ کمينگاه (کافران و بد کاران) است. ( 21 )
آن دوزخ جايگاه مردم سرکش ستمکار است. ( 22 )که در آن قرنها بمانند (و عذاب کشند). ( 23 )هرگز در آنجا هيچ هوي خنک و شراب (طهور) نياشامند. ( 24 )
مگر آبي پليد و سوزان که حميم و غسّاق جهنم است به آنها دهند. ( 25 )کيفري که با اعمال آنها موافق است. ( 26 )زيرا آنها به حقيقت اميد به روز حساب نداشتند. ( 27 )
بابا اعتدال رو رعایت کنید. آیات رحمت رو هم بگذارین بابا![]()
آیه 6 تا 24 سوره بقره
صُمٌّ بُكْمٌ عُمْيٌ فَهُمْ لاَ يَرْجِعُونَ
كرند، لالند، كورند، بنابراين به راه نمىآيند (منظور گمراهان است) (۱۸)
.
.
.
دعوت به تحدی قرآن در آیه 23 و 24 سوره بقره (قرآن کریم، تمامی انسانها را از هر زبان و هر نژادی که باشند و در هر مکان و زمانی که مخاطب قرآن قرار گیرند، تا آخرین روز این دنیا دعوت میکند که اگر میتوانند همانند سورهای از سورههای آن را بیاورند.)
.
.
.
و اگر در آنچه بر بنده خود نازل كردهايم شك داريد پس اگر راست مىگوييد سورهاى مانند آن بياوريد و گواهان خود را غير خدا فرا خوانيد (۲۳)
پس اگر نكرديد و هرگز نمىتوانيد كرد از آن آتشى كه سوختش مردمان و سنگها هستند و براى كافران آماده شده بپرهيزيد (۲۴)![]()
آیه 170 تا 181 سوره بقره
طعام حرام
[خداوند] تنها مردار و خون و گوشتخوك و آنچه را كه [هنگام سر بريدن] نام غير خدا بر آن برده شده بر شما حرام گردانيده است [ولى] كسى كه [براى حفظ جان خود به خوردن آنها] ناچار شود
در صورتى كه ستمگر و متجاوز نباشد بر او گناهى نيست زيرا خدا آمرزنده و مهربان است (۱۷۳)
نیکوکاری
نيكى آن است كه كسى به خدا و روز بازپسين و فرشتگان و كتاب [آسمانى] و پيامبران ايمان آورد و مال [خود] را با وجود دوست داشتنش به خويشاوندان و يتيمان و بينوايان و در راهماندگان و
گدايان و در [راه آزاد كردن] بندگان بدهد و نماز را برپاى دارد و زكات را بدهد و آنان كه چون عهد بندند به عهد خود وفادارانند و در سختى و زيان و به هنگام جنگ شكيبايانند آنانند كسانى كه راست
گفتهاند و آنان همان پرهيزگارانند (۱۷۷)
حکم قصاص
اى كسانى كه ايمان آوردهايد در باره كشتگان بر شما [حق] قصاص مقرر شده آزاد عوض آزاد و بنده عوض بنده و زن عوض زن و هر كس كه از جانب برادر [دينى]اش [يعنى ولى مقتول] چيزى [از
حق قصاص] به او گذشتشود [بايد از گذشت ولى مقتول] به طور پسنديده پيروى كند و با [رعايت] احسان [خونبها را] به او بپردازد اين [حكم] تخفيف و رحمتى از پروردگار شماست پس هر كس
بعد از آن از اندازه درگذرد وى را عذابى دردناك است (۱۷۸)
وصیت کردن اموال
بر شما مقرر شده است كه چون يكى از شما را مرگ فرا رسد اگر مالى بر جاى گذارد براى پدر و مادر و خويشاوندان [خود] به طور پسنديده وصيت كند [اين كار] حقى است بر پرهيزگاران (۱۸۰)![]()
آیه 46 تا 61 سوره آل عمران
[مريم] گفت پروردگارا چگونه مرا فرزندى خواهد بود با آنكه بشرى به من دست نزده است گفت چنين است [كار] پروردگار خدا هر چه بخواهد مىآفريند چون به كارى فرمان دهد فقط به آن مىگويد باش پس مىباشد (۴۷)
وَمَكَرُواْ وَمَكَرَ اللّهُ وَاللّهُ خَيْرُ الْمَاكِرِينَ ﴿۵۴﴾
و [دشمنان] مكر ورزيدند و خدا [در پاسخشان] مكر در ميان آورد و خداوند بهترين مكرانگيزان است (۵۴)
.
.
.
در واقع مثل عيسى نزد خدا همچون مثل [خلقت] آدم است [كه] او را از خاك آفريد سپس بدو گفت باش پس وجود يافت (۵۹)![]()
آیه 181 تا 194 سوره آل عمران
خداوند هرگز نسبت به بندگان [خود] بيدادگر نيست (۱۸۲)
هر جاندارى چشنده [طعم] مرگ است و همانا روز رستاخيز پاداشهايتان به طور كامل به شما داده مىشود پس هر كه را از آتش به دور دارند و در بهشت درآورند قطعا كامياب شده است و زندگى دنيا جز مايه فريب نيست (۱۸۵)
قطعا در مالها و جانهايتان آزموده خواهيد شد (187)
همانان كه خدا را [در همه احوال] ايستاده و نشسته و به پهلو آرميده ياد مىكنند و در آفرينش آسمانها و زمين مىانديشند [كه] پروردگارا اينها را بيهوده نيافريدهاى منزهى تو پس ما را از عذاب آتش دوزخ در امان بدار (۱۹۱)
پروردگارا آنچه را كه به وسيله فرستادگانت به ما وعده دادهاى به ما عطا كن و ما را روز رستاخيز رسوا مگردان زيرا تو وعدهات را خلاف نمىكنى (۱۹۴)
الهی آمین![]()
آیه 34 تا 44 سوره نساء
و خدا را بپرستيد و چيزى را با او شريك مگردانيد و به پدر و مادر احسان كنيد و در باره خويشاوندان و يتيمان و مستمندان و همسايه خويش و همسايه بيگانه و همنشين و در راهمانده و بردگان خود [نيكى كنيد] كه خدا كسى را كه متكبر و فخرفروش است دوست نمىدارد (۳۶)
و كسانى كه اموالشان را براى نشاندادن به مردم انفاق مىكنند و به خدا و روز بازپسين ايمان ندارند و هر كس شيطان يار او باشد چه بد همدمى است (۳۸)
در حقيقتخدا هموزن ذرهاى ستم نمىكند و اگر [آن ذره كار] نيكى باشد دو چندانش مىكند و از نزد خويش پاداشى بزرگ مىبخشد (۴۰)![]()
سلام دوستای عزیزم. چند وقت پیش یکی از دوستان پرسیدن که علی و حسن و حسین، امام نیستند چون در قرآن نامی از امامت این بزرگواران نیومده، البته سعی کردم دقیق صحبتشونو بگم ولی خیلی یادم نمیاد ایشون کی بودن ولی داشتم آیه 55 سوره مائده رو میخوندم جوابشونو پیدا کردم که اثبات میکنه خداوند سرپرست و ولی انسان ها رو 1. خداوند 2. پیامبر و 3. امام علی (ع) معرفی می کنن ...
اگر از دوستای عزیزم، کسی هستن که با این آقا ارتباط دارن این آیه (آیه 55 سوره مائده) رو براشون بفرستن و یادمه امضاء شون این بود که هر روز 5 صفحه قرآن با معنی میخونن، ولی خوب گویا دقت به این آیه نداشتن که خداوند وقتی دارن ولی و سرپرست رو معرفی میکنن و در سومین مورد وقتی میفرمایند: و کسی که در حال رکوع زکات می دهد منظور خداوند امام علی (ع) است. بنا به اسناد معتبر و اینکه اگر باز این آقا متقاعد نشدند آیه 86 سوره مائده رو بهشون یاداوری کنن..... که هر دوی این آیات جزو قسمت های مشخص شده من بود ....
با تشکر از عزیزی که ایشون رو میشناسن و بهشون خبر میدن. یه دنیا تشکر
آیه 55 سوره مائده (شان نزول آیه ولایت)
سرپرست و ولىّ شما، تنها خداست و پيامبر او و آنها كه ايمان آوردهاند؛ همانها كه نماز را برپا مىدارند، و در حال ركوع، زكات مىدهند. «55»
آیه 86 سوره مائده
و كسانى كه كافر شدند و آيات ما را تكذيب كردند، همانها اهل دوزخند. «86»![]()
آیه 46 تا 57 سوره مائده
اهل انجيل [= پيروان مسيح] نيز بايد به آنچه خداوند در آن ( در کتاب انجیل) نازل كرده حكم كنند! و كسانى كه بر طبق آنچه خدا نازل كرده حكم نمىكنند، فاسقند. «47»
و اين كتاب [= قرآن] را به حق بر تو نازل كرديم، در حالى كه كتب پيشين را تصديق مىكند، و حافظ و نگاهبان آنهاست؛ پس بر طبق احكامى كه خدا نازل كرده، در ميان آنها حكم كن! از هوى و هوسهاى آنان پيروى نكن! و از احكام الهى، روى مگردان! ما براى هر كدام از شما، آيين و طريقه روشنى قرار داديم؛ و اگر خدا مىخواست، همه شما را امت واحدى قرارمىداد؛ ولى خدا مىخواهد شما را در آنچه به شما بخشيده بيازمايد؛ [و استعدادهاى مختلف شما را پرورش دهد]. پس در نيكيها بر يكديگر سبقت جوييد! بازگشت همه شما، به سوى خداست؛ سپس از آنچه در آن اختلاف مىكرديد؛ به شما خبر خواهد داد. «48»
سرپرست و ولىّ شما، تنها خداست و پيامبر او و آنها كه ايمان آوردهاند؛ همانها كه نماز را برپا مىدارند، و در حال ركوع، زكات مىدهند. «55»
و كسانى كه ولايت خدا و پيامبر او و افراد باايمان را بپذيرند، پيروزند؛ [زيرا] حزب و جمعيّت خدا پيروز است. «56»![]()
آیه 83 تا 95 سوره مائده
و كسانى كه كافر شدند و آيات ما را تكذيب كردند، همانها اهل دوزخند. «86»
خداوند شما را بخاطر سوگندهاى بيهوده [و خالى از اراده،] مؤاخذه نمىكند؛ ولى در برابر سوگندهايى كه [از روى اراده] محكم كردهايد، مؤاخذه مىنمايد. كفاره اينگونه قسمها، اطعام ده نفر مستمند، از غذاهاى معمولى است كه به خانواده خود مىدهيد؛ يا لباس پوشاندن بر آن ده نفر؛ و يا آزاد كردن يك برده؛ و كسى كه هيچ كدام از اينها را نيابد، سه روز روزه مىگيرد؛ اين، كفاره سوگندهاى شماست به هنگامى كه سوگند ياد مىكنيد [و مخالفت مىنماييد]. و سوگندهاى خود را حفظ كنيد [و نشكنيد!] خداوند آيات خود را اين چنين براى شما بيان مىكند، شايد شكر او را بجا آوريد! «89»
اى كسانى كه ايمان آوردهايد! شراب و قمار و بتها و ازلام [= نوعى بختآزمايى ]، پليد و از عمل شيطان است، از آنها دورى كنيد تا رستگار شويد! «90»
و خداوند، نيكوكاران را دوست مىدارد. «93»
شکر و سپاس مخصوص خداوندی است که، پروردگار جهانیان است![]()
وَكَذَلِكَ فَتَنَّا بَعْضَهُمْ بِبَعْضٍ لِيَقُولُوا أَهَؤُلاءِ مَنَّ اللَّهُ عَلَيْهِمْ مِنْ بَيْنِنَا أَلَيْسَ اللَّهُ بِأَعْلَمَ بِالشَّاكِرِينَ (٥٣)
53. Thus did we try some of them by comparison with others, that They should say: "Is it these then that Allah hath favoured from amongst us?" doth not Allah know best those who are grateful?
53* و اینچنین برخی شان را به برخی آزمودیم تا کافران و توانگر و متکبر بگویند : اینانند که خدا از میان ما بر آنان منت نهاده است – به آنان توفیق ایمان داده و به ما نداده است - ؟! آیا خداوند به حال سپاسگذاران داناترنیست؟
53. ainsi, éprouvons-Nous (les gens) les uns par les autres, pour qu'ils disent: ‹Est-ce là ceux qu'Allah a favorisés Parmi nous?› N'est-ce pas Allah qui sait le mieux lesquels sont reconnaissants?
بارها در قرآن بلند پروازی و پر توقعی سرمایه داران را مطرح و محکوم کرده است. آنان توقع داتند وحی و قرآن بر آنان نازل شود، از جمله : "ءالقی الذکر علیه من بیننا " ( قمر : 25) آیا در میان ما سرمایه داران وحی بر او نازل شد؟! "لولا نزل هذا القرآن علی رجل من القریتین عظیم " (زخرف:31) چرا وحی بر مرد بزرگی از آن دوقریه نازل نشد؟!!
- مومن واقعی شکر نعمت ایمان است. کسی نزد امام کاظم (ع) از فقر خود شکایت کرد. حضرت فرمود: غنی ترین افراد به نظر تو کیست؟ گفت: هارون الرشید. پرسید آیا حاضری ایمان خود رابدهی و ثروت او را بگیری؟ گفت: نه. فرمود: پس تو غنی تری ، چون چیزی داری که حاضر به مبادله با ثروت او نیستی .
تفاوت های اجتماعی، گاهی وسیله آزمایش و شکوفا شدن خصلتها و رشد آنهاست. اغنیا با فقرا آزمایش میشوند .
- فقرای با ایمان ، برگزیدگان خدایند .
- منت الهی بر فقیران ، نتیجه شکر آنان است .
- پاسخ توهینهای کافران ، با نوازش الهی نسبت به مومنان داده می شود.
- خداوند طبق حکمت خویش عمل می کند نه توقع مردم .
آیه 111 تا 124 سوره انعام
[و حتّى] اگر فرشتگان را بر آنها (کافران) نازل مىكرديم، و مردگان با آنان سخن مىگفتند، و همه چيز را در برابر آنها جمع مىنموديم، هرگز ايمان نمىآوردند؛ مگر آنكه خدا بخواهد! ولى بيشتر آنها نمىدانند! «111»
و كلام پروردگار تو، با صدق و عدل، به حدّ تمام رسيد؛ هيچ كس نمىتواند كلمات او را دگرگون سازد؛ و او شنونده داناست. «115»
اگر از بيشتر كسانى كه در روى زمين هستند اطاعت كنى، تو را از راه خدا گمراه مى كنند؛ [زيرا] آنها تنها از گمان پيروى مىنمايند، و تخمين و حدس [واهى] مىزنند. «116»
از [گوشت] آنچه نام خدا [هنگام سر بريدن] بر آن گفته شده، بخوريد [و غير از آن نخوريد] اگر به آيات او ايمان داريد! «118
گناهان آشكار و پنهان را رها كنيد! زيرا كسانى كه گناه مىكنند، بزودى در برابر آنچه مرتكب مىشدند، مجازات خواهند شد. «120»
و [نيز] اين گونه در هر شهر و آبادى، بزرگان گنهكارى قرار داديم؛ [افرادى كه همه گونه قدرت در اختيارشان گذارديم؛ اما آنها سوء استفاده كرده، و راه خطا پيش گرفتند؛] و سرانجام كارشان اين شد كه به مكر [و فريب مردم] پرداختند؛ ولى تنها خودشان را فريب مىدهند و نمىفهمند! «123»![]()
آیه 121 تا 137 سوره اعراف
و مشرقها و مغربهاي پربركت زمين را به آن قوم تضعيف شده (زير زنجير ظلم و ستم) واگذار كرديم و وعده نيك پروردگارت بر بني اسرائيل، بخاطر صبر و استقامتي كه نشان دادند، تحقق يافت و آنچه فرعونيان (از كاخهاي مجلل ميساختند، و آنچه از باغات داربستدار فراهم ساخته بودند درهم كوبيديم(137)![]()
« فاعفُ عنى يا كريم » تو آقايى! من را عفو كن. حالا گذشتهام را ببخش: « عفوك عفوك » من به گدايى آمدهام، گداى بخشش تو هستم.
![]()
اى كسانى كه ايمان آوردهايد حقيقت اين است كه مشركان ناپاكند، پس نبايد از سال آينده به مسجدالحرام نزديك شوند و اگر [در اين قطع رابطه] از فقر بيمناكيد پس به زودى خدا اگر بخواهد شما را به فضل خويش بىنياز مىگرداند كه خدا داناى حكيم است (28)
آیه 21 تا 31 سوره توبه
پروردگارشان آنان را از جانب خود به رحمت و خشنودى و باغهايى [در بهشت] كه در آنها نعمتهايى پايدار دارند مژده مىدهد (۲۱)سپس خدا بعد از اين [واقعه] (روز حنين) توبه هر كس را بخواهد مىپذيرد و خدا آمرزنده مهربان است (۲۷)
![]()
آیه 7 تا 20 سوره یونس
نيايش آنان در آنجا (در بهشت) سبحانك اللهم [=خدايا تو پاك و منزهى] و درودشان در آنجا سلام است و پايان نيايش آنان اين است كه الحمد لله رب العالمين [=ستايش ويژه پروردگار جهانيان است] (10)
پس كسانى را كه به ديدار ما اميد ندارند در طغيانشان رها مىكنيم تا سرگردان بمانند (11)
و چون انسان را آسيبى رسد ما را به پهلو خوابيده يا نشسته يا ايستاده مىخواند و چون گرفتاريش را برطرف كنيم چنان مىرود كه گويى ما را براى گرفتاريى كه به او رسيده نخوانده است اين گونه براى اسرافكاران آنچه انجام مىدادند زينت داده شده است (۱۲)
پس كيستستمكارتر از آن كس كه دروغى بر خداى بندد يا آيات او را تكذيب كند به راستى مجرمان رستگار نمىشوند (۱۷)![]()
آیه 6 تا 19 سوره هود
و هيچ جنبندهاى در زمين نيست مگر [اينكه] روزيش بر عهده خداست و [او] قرارگاه و محل مردنش را مىداند همه [اينها] در كتابى روشن [ثبت] است (۶)
و اگر از جانب خود رحمتى به انسان بچشانيم سپس آن را از وى سلب كنيم قطعا نوميد و ناسپاس خواهد بود (۹)
.
.
.
كسانى كه زندگى دنيا و زيور آن را بخواهند [جزاى] كارهايشان را در آنجا به طور كامل به آنان مىدهيم و به آنان در آنجا (در دنیا) كم داده نخواهد شد (۱۵)
اينان (دنیا دوستان) كسانى هستند كه در آخرت جز آتش برايشان نخواهد بود و آنچه در آنجا كردهاند به هدر رفته و آنچه انجام مىدادهاند باطل گرديده است (۱۶)
.
.
.
و چه كسى ستمكارتر از آن كس است كه بر خدا دروغ بندد آنان بر پروردگارشان دروغ عرضه مىشوند و گواهان خواهند گفت: اينان بودند كه بر پروردگارشان دروغ بستند هان لعنتخدا بر ستمگران باد (۱۸)
![]()
آیه 14 تا 28 سوره رعد
و هر كه در آسمانها و زمين استخواه و ناخواه با سايههايشان بامدادان و شامگاهان براى خدا سجده مىكنند (۱۵)
و كسانى كه براى طلب خشنودى پروردگارشان شكيبايى كردند و نماز برپا داشتند و از آنچه روزيشان داديم نهان و آشكارا انفاق كردند و بدى را با نيكى مىزدايند ايشان راست فرجام خوش سراى باقى اند (۲۲)
[همان] بهشتهاى عدن كه آنان با پدرانشان و همسرانشان و فرزندانشان كه درستكارند در آن داخل مىشوند و فرشتگان از هر درى بر آنان درمىآيند (۲۳)
.
.
.
أَلاَ بِذِكْرِ اللّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ ﴿۲۸﴾
آگاه باش كه با ياد خدا دلها آرامش مىيابد (۲۸)
![]()
وَتَوَلَّى عَنْهُمْ وَقَالَ يَا أَسَفَى عَلَى يُوسُفَ وَابْيَضَّتْ عَيْنَاهُ مِنَ الْحُزْنِ فَهُوَ كَظِيمٌ﴿۸۴﴾
و از آنان روى گردانيد و گفت اى دريغ بر يوسف و در حالى كه اندوه خود را فرو مىخورد چشمانش از اندوه سپيد شد (۸۴)
آیه 103 تا 118 سوره نحل
آنان (کافران) كسانىاند كه خدا بر دلها و گوش و ديدگانشان مهر نهاده و آنان خود غافلانند (۱۰۸)
با اين حال پروردگار تو نسبت به كسانى كه پس از [آن همه] زجر كشيدن هجرت كرده و سپس جهاد نمودند و صبر پيشه ساختند پروردگارت [نسبت به آنان] بعد از آن [همه مصايب] قطعا آمرزنده و مهربان است (۱۱۰)
پس از آنچه خدا شما را روزى كرده استحلال [و] پاكيزه بخوريد و نعمتخدا را اگر تنها او را مىپرستيد شكر گزاريد (۱۱۴)
جز اين نيست كه [خدا] مردار و خون و گوشتخوك و آنچه را كه نام غير خدا بر آن برده شده حرام گردانيده است [با اين همه] هر كس كه [به خوردن آنها] ناگزير شود و سركش و زيادهخواه نباشد قطعا خدا آمرزنده مهربان است (۱۱۵)
![]()
آیه 18 تا 28 سوره اسراء
هر كس خواهان [دنياى] زودگذر است به زودى هر كه را خواهيم [نصيبى] از آن مىدهيم آنگاه جهنم را كه در آن خوار و رانده داخل خواهد شد براى او مقرر مىداريم (۱۸)
و پروردگار تو مقرر كرد كه جز او را مپرستيد و به پدر و مادر [خود] احسان كنيد اگر يكى از آن دو يا هر دو در كنار تو به سالخوردگى رسيدند به آنها [حتى] اوف مگو و به آنان پرخاش مكن و با آنها سخنى شايسته بگوى (۲۳)
و از سر مهربانى بال فروتنى بر آنان (پدر و مادر) بگستر و بگو پروردگارا آن دو را رحمت كن چنانكه مرا در خردى پروردند (۲۴)
پروردگار شما به آنچه در دلهاى خود داريد آگاهتر است اگر شايسته باشيد قطعا او آمرزنده ی توبهكنندگان است (۲۵)
اسرافكاران برادران شيطانهايند و شيطان همواره نسبت به پروردگارش ناسپاس بوده است (۲۷)![]()
آیه 13 تا 51 سوره طه
منم من خدايى كه جز من خدايى نيست پس مرا پرستش كن و به ياد من نماز برپا دار (۱۴)
گفت (حضرت موسی به فرعون) پروردگار ما كسى است كه هر چيزى را خلقتى كه درخور اوست داده سپس آن را هدايت فرموده است (۵۰)
رَبِّ اشْرَحْ لِي صَدْرِي ﴿۲۵﴾
وَيَسِّرْ لِي أَمْرِي ﴿۲۶﴾
![]()
قَالَ رَبِّ احْكُم بِالْحَقِّ ۗ وَرَبُّنَا الرَّحْمَـٰنُ الْمُسْتَعَانُ عَلَىٰ مَا تَصِفُونَ ﴿١١٢﴾سوره انبیاء
گفت: «پروردگارا، [خودت] به حق داورى كن، و به رغم آنچه وصف مىكنيد، پروردگار ما همان بخشايشگر دستگير است.»
قَالَ رَبِّ احْكُم بِالْحَقِّ ۗ وَرَبُّنَا الرَّحْمَـٰنُ الْمُسْتَعَانُ عَلَىٰ مَا تَصِفُونَ ﴿١١٢﴾سوره انبیاء
گفت: «پروردگارا، [خودت] به حق داورى كن، و به رغم آنچه وصف مىكنيد، پروردگار ما همان بخشايشگر دستگير است.»
يَا أَيُّهَا النَّاسُ إِن كُنتُمْ فِي رَيْبٍ مِّنَ الْبَعْثِ فَإِنَّا خَلَقْنَاكُم مِّن تُرَابٍ ثُمَّ مِن نُّطْفَةٍ ثُمَّ مِنْ عَلَقَةٍ ثُمَّ مِن مُّضْغَةٍ مُّخَلَّقَةٍ وَغَيْرِ مُخَلَّقَةٍ لِّنُبَيِّنَ لَكُمْ ۚ وَنُقِرُّ فِي الْأَرْحَامِ مَا نَشَاءُ إِلَىٰ أَجَلٍ مُّسَمًّى ثُمَّ نُخْرِجُكُمْ طِفْلًا ثُمَّ لِتَبْلُغُوا أَشُدَّكُمْ ۖ وَمِنكُم مَّن يُتَوَفَّىٰ وَمِنكُم مَّن يُرَدُّ إِلَىٰ أَرْذَلِ الْعُمُرِ لِكَيْلَا يَعْلَمَ مِن بَعْدِ عِلْمٍ شَيْئًا ۚ وَتَرَى الْأَرْضَ هَامِدَةً فَإِذَا أَنزَلْنَا عَلَيْهَا الْمَاءَ اهْتَزَّتْ وَرَبَتْ وَأَنبَتَتْ مِن كُلِّ زَوْجٍ بَهِيجٍ ﴿٥﴾ حج
اى مردم، اگر در باره برانگيخته شدن در شكّيد، پس [بدانيد] كه ما شما را از خاك آفريدهايم، سپس از نطفه، سپس از علقه، آنگاه از مضغه، داراى خلقت كامل و [احياناً] خلقت ناقص، تا [قدرت خود را] بر شما روشن گردانيم. و آنچه را اراده مىكنيم تا مدتى معين در رحمها قرار مىدهيم، آنگاه شما را [به صورت] كودك برون مىآوريم، سپس [حيات شما را ادامه مىدهيم] تا به حد رشدتان برسيد، و برخى از شما [زودرس] مىميرد، و برخى از شما به غايت پيرى مىرسد به گونهاى كه پس از دانستن [بسى چيزها] چيزى نمىداند. و زمين را خشكيده مىبينى و[لى] چون آب بر آن فرود آوريم به جنبش درمىآيد و نمو مىكند و از هر نوع [رستنيهاى] نيكو مىروياند.
آیه 1 تا 24 سوره انبیاء
براى مردم [وقت] حسابشان نزديك شده است و آنان در بىخبرى رويگردانند (۱)
و آسمان و زمين و آنچه را كه ميان آن دو است به بازيچه نيافريديم (۱۶)
و هر كه در آسمانها و زمين است براى اوست و كسانى كه نزد اويند از پرستش وى تكبر نمىورزند و درمانده نمىشوند (۱۹)
شبانه روز بىآنكه سستى ورزند نيايش مىكنند (۲۰)
اگر در آنها [=زمين و آسمان] جز خدا، خدايانى [ديگر] وجود داشت، قطعا [زمين و آسمان] مىشد پس منزه استخدا پروردگار عرش از آنچه وصف مىكنند (۲۲)
آیه 60 تا 89 سوره مومنون
و هيچ كس را جز به قدر توانش تكليف نمىكنيم و نزد ما كتابى است كه به حق سخن مىگويد و آنان مورد ستم قرار نخواهند گرفت (۶۲)
اوست كه بهترين روزىدهندگان است (۷۲)
و به راستى كسانى كه به آخرت ايمان ندارند از راه [درست] سخت منحرفند (۷۴)
.
.
.
و اوست آن كس كه براى شما گوش و چشم و دل پديد آورد چه اندك سپاسگزاريد (۷۸)
و اوست آن كس كه شما را در زمين پديد آورد و به سوى اوست كه گرد آورده خواهيد شد (۷۹)
و اوست آن كس كه زنده مىكند و مىميراند و اختلاف شب و روز از اوست مگر نمىانديشيد (۸۰)
أَ حَسِبَ النَّاسُ أَنْ يُتْرَکُوا أَنْ يَقُولُوا آمَنَّا وَ هُمْ لا يُفْتَنُونَ (2)
آیا مردم پنداشته اند همین که بگویند: ایمان آوردیم، رها می شوند و مورد امتحان قرار نمی گیرند؟
خدایا خودت کمکمون کن
إِنَّ اللّهَ عَليمٌ بِذاتِ الصُّدُورِ
خداوند به آنچه درون سينه هاست آگاه است.
التماس دعا
أَأَتَّخِذُ مِن دُونِهِ آلِهَةً إِن يُرِدْنِ الرَّحْمَن بِضُرٍّ لاَّ تُغْنِ عَنِّي شَفَاعَتُهُمْ شَيْئًا وَلاَ يُنقِذُونِ ﴿۲۳﴾
آيا به جاى او خدايانى را بپرستم كه اگر [خداى] رحمان بخواهد به من گزندى برساند نه شفاعتشان به حالم سود مىدهد و نه مىتوانند مرا برهانند (۲۳)
آیه 33 تا 55 سوره فرقان
و اوست كسى كه شب را براى شما پوششى قرار داد و خواب را [مايه] آرامشى و روز را زمان برخاستن [شما] گردانيد (۴۷)
و اوست آن كس كه بادها را نويدى پيشاپيش رحمتخويش [=باران] فرستاد و از آسمان آبى پاك فرود آورديم (۴۸)
و اوست كسى كه دو دريا را موجزنان به سوى هم روان كرد اين يكى شيرين [و] گوارا و آن يكى شور [و] تلخ است و ميان آن دو مانع و حريمى استوار قرار داد (۵۳)
و اوست كسى كه از آب بشرى آفريد و او را [داراى خويشاوندى] نسبى و دامادى قرار داد و پروردگار تو همواره تواناست (۵۴)
آیه 36 تا 50 سوره قصص
در اين دنيا لعنت پشت سر لعنت نصيب آنها (کافران) كرديم، و روز قيامت از زشت رويانند.(42)
هرگاه ما پيش از فرستادن پيامبري آنها را به خاطر اعمالشان مجازات ميكرديم ميگفتند: پروردگارا چرا رسولي براي ما نفرستادي تا آيات ترا پيروي كنيم و از مؤ منان باشيم ؟ (47)
هنگامي كه حق از نزد ما براي آنها آمد گفتند: چرا مثل همان چيزي كه به موسي داده شد به اين پيامبر اعطا نگرديده است ؟ مگر بهانه جوياني همانند آنها معجزاتي را كه در گذشته به موسي داده شد، انكار نكردند و گفتند اين دو (موسي و هارون) دو نفر ساحرند، كه دست بدست هم دادهاند (تا ما را گمراه كنند) و ما به هر يك از آنها كافريم؟!(48)
بگو، اگر راست ميگوئيد (كه تورات و قرآن از سوي خدا نيست) كتابي هدايت بخشتر از ايندو بياوريد تا من از آن پيروي كنم.(49)
آیه 46 تا 63 سوره عنکبوت
و جز كافران [كسى] آيات ما را انكار نمىكند (۴۷)
آن روز كه عذاب از بالاى [سر] آنها و از زير پاهايشان آنها را فرو گيرد و [خدا] مىفرمايد [نتيجه] آنچه را مىكرديد بچشيد (۵۵)
.
.
.
يَا عِبَادِيَ الَّذِينَ آمَنُوا إِنَّ أَرْضِي وَاسِعَةٌ فَإِيَّايَ فَاعْبُدُونِ ﴿۵۶﴾
اى بندگان من كه ايمان آوردهايد زمين من فراخ است تنها مرا بپرستيد (۵۶)
و كسانى كه ايمان آورده و كارهاى شايسته كردهاند قطعا آنان را در غرفههايى از بهشت جاى مىدهيم كه از زير آنها جوي ها روان است جاودان در آنجا خواهند بود چه نيكوست پاداش عملكنندگان (۵۸)
همان كسانى كه شكيبايى ورزيده و بر پروردگارشان توكل نمودهاند (۵۹)
خدا بر هر كس از بندگانش كه بخواهد روزى را گشاده مىگرداند و [يا] بر او تنگ مىسازد زيرا خدا به هر چيزى داناست (۶۲)
آیه 23 تا 39 سوره سبا
بگو پروردگارمان، ما و شما را جمع خواهد كرد سپس ميان ما به حق داورى مى كند و اوست داور دانا (۲۶)
و در گردنهاى كسانى كه كافر شدهاند غلها مىنهيم آيا جز به سزاى آنچه انجام مىدادند مىرسند؟ (۳۳)
و اموال و فرزندانتان چيزى نيست كه شما را به پيشگاه ما نزديك گرداند مگر كسانى كه ايمان آورده و كار شايسته كرده باشند پس براى آنان دو برابر آنچه انجام دادهاند پاداش است و آنها در غرفهها[ى بهشتى] آسوده خاطر خواهند بود (۳۷)
و هر چه را انفاق كرديد عوضش را او (خداوند) مىدهد و او بهترين روزى دهندگان است (۳۹)
آیه 11 تا 31 سوره زمر
آنها (کافران) از بالاى سرشان چترهايى از آتش خواهند داشت و از زير پايشان [نيز] طبقهايى [آتشين است] اين [كيفرى] است كه خدا بندگانش را به آن بيم مىدهد، اى بندگان من از من بترسيد (۱۶)
پس خدا در زندگى دنيا رسوايى را به آنان (کافرن) چشانيد و اگر مىدانستند قطعا عذاب آخرت بزرگتر است (۲۶)
آیه 8 تا 25 سوره غافر
پروردگارا آنان را در باغهاى جاويد كه وعدهشان دادهاى با هر كه از پدران و همسران و فرزندانشان كه به صلاح آمدهاند داخل كن زيرا تو خود ارجمند و حكيمى (۸)
و آنان را از بديها نگاه دار و هر كه را در آن روز از بديها حفظ كنى البته رحمتش كردهاى و اين همان كاميابى بزرگ است (۹)
(الهی آمین)
.
.
.
و آنها را از آن روز قريب[الوقوع] بترسان آنگاه كه جانها به گلوگاه مىرسد در حالى كه اندوه خود را فرو مىخورند براى ستمگران نه يارى است و نه شفاعتگرى كه مورد اطاعت باشد (۱۸)
[خدا] نگاههاى دزدانه و آنچه را كه دلها نهان مىدارند مىداند (۱۹)
سوره مبارکه جاثیه، آیه 23:
ای رسول ما! آیا دیدی آن کس که هوای نفسش را معبود خود قرار داده بود و خدا او را دانسته و پس از اتمام حجت گمراه ساخته، و بر گوش و دل او مهر نهاده و بر چشم وی پرده ای کشیده است؟! پس، چه کسی غیر خدا هدایتش خواهد کرد؟! آیا متذکر می شوید؟!
آیه مبارکه 27:
مالکیت آسمان ها و زمین از آن خداست؛ و روزی که قیامت برپا شود، اهل باطل زیانکار خواهند شد.
سوره مبارکه انعام آیه 88و89:
پیغمبران کسانی بودند که آنها را کتاب و فرمان ونبوت عطا کردیم،و اگر این قوم به آن کافر شوند، بی گمان قومی را بر آن می گماریم که به آن کافر نشوند و همیشه ،مانند علی و شیعیان او از دل و جان به آن ایمان دارند.
آنها کسانی بودند که خدا خود آنها را هدایت نمود.پس تو نیز از راه آنها پیروی نما،و امت را بگو :«من مزد رسالت از شما نمی خواهم. این قرآن جز تذکری برای اهل عالم نیس و من خواهم که آنها به یاد خدا متذکر شوند.»
لَوْ أَنزَلْنَا هَذَا الْقُرْآنَ عَلَى جَبَلٍ لَّرَأَيْتَهُ خَاشِعًا مُّتَصَدِّعًا مِّنْ خَشْيَةِ اللَّهِ وَتِلْكَ الْأَمْثَالُ نَضْرِبُهَا لِلنَّاسِ لَعَلَّهُمْ يَتَفَكَّرُونَ ﴿۲۱﴾
اگر اين قرآن را بر كوهى فرومىفرستاديم يقينا آن [كوه] را از بيم خدا فروتن [و] از هم پاشيده مىديدى و اين مثلها را براى مردم مىزنيم باشد كه آنان بينديشند (۲۱)
هُوَ اللَّهُ الَّذِي لَا إِلَهَ إِلَّا هُوَ عَالِمُ الْغَيْبِ وَالشَّهَادَةِ هُوَ الرَّحْمَنُ الرَّحِيمُ ﴿۲۲﴾
اوستخدايى كه غير از او معبودى نيست داننده غيب و آشكار است اوست رحمتگر مهربان (۲۲)
هُوَ اللَّهُ الَّذِي لَا إِلَهَ إِلَّا هُوَ الْمَلِكُ الْقُدُّوسُ السَّلَامُ الْمُؤْمِنُ الْمُهَيْمِنُ الْعَزِيزُ الْجَبَّارُ الْمُتَكَبِّرُ سُبْحَانَ اللَّهِ عَمَّا يُشْرِكُونَ ﴿۲۳﴾
اوستخدايى كه جز او معبودى نيست همان فرمانرواى پاك سلامت[بخش و] مؤمن [به حقيقتحقه خود كه] نگهبان عزيز جبار [و] متكبر [است] پاك استخدا از آنچه [با او] شريك مىگردانند (۲۳)
هُوَ اللَّهُ الْخَالِقُ الْبَارِئُ الْمُصَوِّرُ لَهُ الْأَسْمَاء الْحُسْنَى يُسَبِّحُ لَهُ مَا فِي السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ وَهُوَ الْعَزِيزُ الْحَكِيمُ ﴿۲۴﴾
اوستخداى خالق نوساز صورتگر [كه] بهترين نامها [و صفات] از آن اوست آنچه در آسمانها و زمين است [جمله] تسبيح او مىگويند و او عزيز حكيم است (۲۴)
این آیات فوق العادس، تلاوتش رو هم میذارم اگه دوست داشتید بگیرید، واقعا بیان شدنی نیست.
دانلود
لینک 2
در سوره 17تا40الرحمن خداوند به نعمتهایی که به جن و انس بخشیده اشاره دارند و با آیه: فبای الاء ربکما تکذبان ( الا ای جن و انس کدامین نعمتهای خدایتان را انکار میکنید )
در این آیه ها به آفریدهاشون(مشرق و مغرب،دریاها . لولو و مرجان داخل آن،حرکت کشتی برروی آن) اشاره دارند و
در آیه 26میفرمایند:هرکه روی زمین است دستخوش مرگ و فناست و
درآیه 27 نیز میفرمایند:زنده ابدی ذات منعم باجلال و عظمت است.
سوره نباء آیات17تا19:
همانا روز فصل (يعني روز قيامت که در آن فصل خصومتها شود) وعده گاه خلق است. ( 17 )
آن روزي که در صور بدمند (تا مردگان زنده شوند) و فوج فوج (به محشر) در آييد. ( 18 )و درهاي آسمان به ابواب مختلف گشوده شود (تا هر فوجي از دري شتابند) . ( 19 )
سوره نباء آیات21تا27:
همانا دوزخ کمينگاه (کافران و بد کاران) است. ( 21 )
آن دوزخ جايگاه مردم سرکش ستمکار است. ( 22 )که در آن قرنها بمانند (و عذاب کشند). ( 23 )هرگز در آنجا هيچ هوي خنک و شراب (طهور) نياشامند. ( 24 )
مگر آبي پليد و سوزان که حميم و غسّاق جهنم است به آنها دهند. ( 25 )کيفري که با اعمال آنها موافق است. ( 26 )زيرا آنها به حقيقت اميد به روز حساب نداشتند. ( 27 )
«به نام خداوند بخشنده مهربان »
محتوای سوره تکویر
محتوای این سوره نشان می دهد که این سوره در اوایل بعثت نازل شده ، زیرا مخالفان در اوایل دعوت ، آن حضرت را مجنون می خواندند .
بخش اول این سوره ، تغییرات عظیم و فراگیر این جهان را که مقدمه بر پا شدن قیامت است ، بیان می کند .
بخش دوم این سوره ، بیانگر جایگاه والای قرآن و نقش تاثیر آن در روح و روان آدمیان است و با سوگندهای بیدار کننده و پر محتوایی همراه است .
نام های سوره ی تکویر و علت نام گذاری
۱- تکویر به معنای در هم پیچیده شدن و تاریک شدن می باشد و این نام بر گرفته از آیه اول است .
۲- کُوِّرَت از ماده تکویر به معنای پیچیده شدن ، و در آیه اول اشاره به پیچیده شدن و تاریک شدن خورشید دارد .
سیاق های سوره تکویر
آیات ۱ تا ۱۴ - هشدار و انذار ، آگاهی انسان از دستاورد خود در روز قیامت :
نظام عادی عالم بر چیده می شود و نظام تعیین سرنوشت بر اساس دستاوردهای خود جای آن را می گیرد .إِذَا الشَّمْسُ کُوِّرَتْ (١) وَإِذَا النُّجُومُ انْکَدَرَتْ (٢) وَإِذَا الْجِبَالُ سُیِّرَتْ (٣) وَإِذَا الْعِشَارُ عُطِّلَتْ (۴) وَإِذَا الْوُحُوشُ حُشِرَتْ (۵) وَإِذَا الْبِحَارُ سُجِّرَتْ (۶) وَإِذَا النُّفُوسُ زُوِّجَتْ (٧) وَإِذَا الْمَوْءُودَهُ سُئِلَتْ (٨) بِأَیِّ ذَنْبٍ قُتِلَتْ (٩) وَإِذَا الصُّحُفُ نُشِرَتْ (١٠) وَإِذَا السَّمَاءُ کُشِطَتْ (١١) وَإِذَا الْجَحِیمُ سُعِّرَتْ (١٢) وَإِذَا الْجَنَّهُ أُزْلِفَتْ (١٣) عَلِمَتْ نَفْسٌ مَا أَحْضَرَتْ (١۴)
آیه ۱۵ تا ۲۹ - از سخن وحی دوری نکنید و متذکر آن شوید :
آگاهی انسان از دستاورد خود در روز قیامت ، سخن فرشته امین وحی است و رسول خدا (ص) آن را از جنیان و شیاطین دریافت نکرده است ، پس چرا از آن دوری می کنید ؟ به جای دوری کردن ، متذکر آن شوید .فَلا أُقْسِمُ بِالْخُنَّسِ (١۵) الْجَوَارِ الْکُنَّسِ (١۶) وَاللَّیْلِ إِذَا عَسْعَسَ (١٧) وَالصُّبْحِ إِذَا تَنَفَّسَ (١٨) إِنَّهُ لَقَوْلُ رَسُولٍ کَرِیمٍ (١٩) ذِی قُوَّهٍ عِنْدَ ذِی الْعَرْشِ مَکِینٍ (٢٠) مُطَاعٍ ثَمَّ أَمِینٍ (٢١) وَمَا صَاحِبُکُمْ بِمَجْنُونٍ (٢٢) وَلَقَدْ رَآهُ بِالأفُقِ الْمُبِینِ (٢٣) وَمَا هُوَ عَلَى الْغَیْبِ بِضَنِینٍ (٢۴) وَمَا هُوَ بِقَوْلِ شَیْطَانٍ رَجِیمٍ (٢۵) فَأَیْنَ تَذْهَبُونَ (٢۶) إِنْ هُوَ إِلا ذِکْرٌ لِلْعَالَمِینَ (٢٧) لِمَنْ شَاءَ مِنْکُمْ أَنْ یَسْتَقِیمَ (٢٨) وَمَا تَشَاءُونَ إِلا أَنْ یَشَاءَ اللَّهُ رَبُّ الْعَالَمِینَ (٢٩)
نکات اخلاقی و اجتماعی سوره ی تکویر
۱- دفاع از مظلوم ، اسلام و کفر ندارد . با اینکه دختران زنده به گور شده مسلمان نبودند ، ولی قرآن از حق آنان دفاع می کند ( و اذا المؤوده سئلت )
۲- با سوأل ، وجدان ها را بیدار کنید ( بای ذنب قتلت )
۳- کرامت و بزرگواری ، توانایی و مکنت ، داشتن نیروهای فرمان بر و امانت داری ازشرایط لازم برای پیام رسانی و ارشاد است ( کریم ، ذی قوه ، مکین ، مطاع ، امین )
۴- گاهی باید تهمت ها را بی جواب نگذاشت و پاسخ داد ( و ما صاحبکم بمجنون )
۵- در شیوه تبلیغ ، تذکر آری ولی اجبار نه (ذکر للعالمین لمن شاء منکم ان یستقیم )
۶- انسان ، نه بی اراده است و نه خود مختار . ( و ما تشاؤن الا ان یشاءالله )
۷- چون خداوند رب العالمین است و بر همه امور تسلط دارد ، پس خواست انسان نیز مشروط به خواست اوست . ( و ما تشاؤن الا ان یشاء الله رب العالمین )
در ماشین های تعلیم رانندگی ، دو دستگاه ترمز و گاز وجود دارد، یکی زیر پای کارآموز و دیگری زیر پای مربی ، در این ماشین کارآموز می تواند از گاز و ترمز سمت خود استفاده کند ، ولی به شرط آنکه مربی هم بخواهد ، یا نظیر چک های دو امضائی که هر یک از دو صاحب امضاء می تواند امضاء کند ، اما اثر و پرداخت چک زمانی است که دیگری نیز آن را امضاء کرده باشد .