حکمت 238 نهج البلاغه -مشكلات تشكيل خانواده(اخلاقى، اجتماعى)
بِسمِ اللهِ الرَّحمنِ الرَّحیم
وَ قَالَ [عليه السلام]
و درود خدا بر او ، فرمود :
الْمَرْأَةُ شَرٌّ كُلُّهَا
زن همه اش زحمت و دردسر است
وَ شَرُّ مَا فِيهَا أَنَّهُ لَا بُدَّ مِنْهَا .
و زحمت بارتر اينكه چاره اى جز بودن با او نيست.
منظورش رو نمیفهمم...شاید شما بفهمید
بِسمِ اللهِ الرَّحمنِ الرَّحیم
وَ قَالَ [عليه السلام]
و درود خدا بر او ، فرمود :
يَأْتِى عَلَى النَّاسِ زَمَانٌ لَا يُقَرَّبُ فِيهِ إِلَّا الْمَاحِلُ
روزگارى بر مردم خواهد آمد كه محترم نشمارند جز سخن چين را ،
وَ لَا يُظَرَّفُ فِيهِ إِلَّا الْفَاجِرُ
و خوششان نيايد جز از بدكار هرزه ،
وَ لَا يُضَعَّفُ فِيهِ إِلَّا الْمُنْصِفُ
و ناتوان نگردد جز عادل.
يَعُدُّونَ الصَّدَقَةَ فِيهِ غُرْماً
در آن روزگار كمك به نيازمندان خسارت ،
وَ صِلَةَ الرَّحِمِ مَنّاً
و پيوند با خويشاوندى منّت گذارى ،
وَ الْعِبَادَةَ اسْتِطَالَةً عَلَى النَّاسِ
و عبادت نوعى برترى طلبى بر مردم محسوب مى شود
فَعِنْدَ ذَلِكَ يَكُونُ السُّلْطَانُ بِمَشُورَةِ النِّسَاءِ
در آن روز حكومت با مشورت زنان ،
وَ إِمَارَةِ الصِّبْيَانِ وَ تَدْبِيرِ الْخِصْيَانِ .
و فرماندهى خردسالان و تدبير خواجگان اداره مى گردد.
ما زنها شاخ داریم؟
بیتا خانوم ازین سخن ها تو نهج البلاغه زیاد هست
چند تا نکته رو در نظر بگیرید:
1- بیشتر این سخن ها مربوط به حکمت ها و خطبه ها میشه که در واقع نقل قوله و احتماله جابه جا شدن کلمات خیلی زیاده و ممکنه منظور درست منتقل نشه
2- باید ببینید کجا این حرف هازده شده
3- این به این معنی نیست که این موارد پاسخی نداره فقط با مسیری که این تاپیک داره طی میکنه همخوانی نداره, مطمئنا به این حکمت ها و خطبه ها هم میرسیم, ما قرارمون اینه که خارج از برنامه هفتگی نریم
به عنوان مثال میتونید انتهای نامه 31 رو که بخشیش راجع به خانوم ها هست بخونید و راجع بهش سوال بپرسید
4- سوال هایی که در موضوع هفتگیه تاپیک نیست رو میتونید از اعضای فعال تاپیک به صورت جداگانه بپرسید
5- نهج البلاغه فقط راجع به زن ها نیست, این بحث ها تقریبا در تمام باشگاه در جریانه, در حالی که فقط بخش کوچکی از نهج البلاغه مربوط به این مساله میشه
یکی از هدفای این تاپیک اینه که به مسائل خیلی مهمتری پرداخته بشه
من زن هستم ولی نصف عقل نیستنم
علي عليهالسلام بعد از جنگ جمل، كه به صحنه گرداني عايشه و به بهانه خونخواهي عثمان خليفه سوم برپا شد،
مردم! ايمان زنان ناتمام است، بهره آنان ناتمام، و خرد ايشان ناتمام. نشانه ناتمامي ايمان، معذور بودنشان از نماز و روزه است ـ
خود شما مطمئنا میشناسید زنهایی رو که کارهای خیلی بزرگی رو در سراسر دنیا انجام دادن
بنظرمن یکی از علل عقب افتادگی کشورهای مسلمان هم همین است که زن همیشه از جامعه حذف شده.....
اگه قابل تغییر نیست پس این همه تلاش و کوشش چیه؟؟
بزار چیزی که هست اتفاق بیفته چون نمیشه تغییرش داد
بیتا خانوم ازین سخن ها تو نهج البلاغه زیاد هست
چند تا نکته رو در نظر بگیرید:
1- بیشتر این سخن ها مربوط به حکمت ها و خطبه ها میشه که در واقع نقل قوله و احتماله جابه جا شدن کلمات خیلی زیاده و ممکنه منظور درست منتقل نشه
2- باید ببینید کجا این حرف هازده شده
3- این به این معنی نیست که این موارد پاسخی نداره فقط با مسیری که این تاپیک داره طی میکنه همخوانی نداره, مطمئنا به این حکمت ها و خطبه ها هم میرسیم, ما قرارمون اینه که خارج از برنامه هفتگی نریم
به عنوان مثال میتونید انتهای نامه 31 رو که بخشیش راجع به خانوم ها هست بخونید و راجع بهش سوال بپرسید
4- سوال هایی که در موضوع هفتگیه تاپیک نیست رو میتونید از اعضای فعال تاپیک به صورت جداگانه بپرسید
5- نهج البلاغه فقط راجع به زن ها نیست, این بحث ها تقریبا در تمام باشگاه در جریانه, در حالی که فقط بخش کوچکی از نهج البلاغه مربوط به این مساله میشه
یکی از هدفای این تاپیک اینه که به مسائل خیلی مهمتری پرداخته بشه
سلام آقا احسان گل
با تمام احترامي كه به شما و قوانين اين تاپيك قائل هستم بايد بگم كه من هم قانع نشدم!!!
مخصوصا جمله آخرتون تعجب برانگيز بود
يا علي
ما اقبح الخضوع عند الحاجه، و الجفاء عند الغني
چه زشت است فروتني هنگام نيازمندي و تنگدستي، و ستم و سختگيري هنگام بي نيازي
سوره معارج آيات 19 تا 28
كه انسان مخلوقي حريص است(19) چون شر رسد ناله كننده است(20) و چون خير رسد منع كننده است(21) مگر نمازگزاران(22) آنانكه دائم در نمازند (23) و آنانكه كه در مالشان حقي معين(24) براي سائل و محرومان است(25) و انان كه روز جزا را تصديق كنند(26) و آنان كه از عذاب خداي خويش ترسانند(27) كه عذاب پروردگارشان حتمي است(28)
من زن هستم ولی نصف عقل نیستنم
علي عليهالسلام بعد از جنگ جمل، كه به صحنه گرداني عايشه و به بهانه خونخواهي عثمان خليفه سوم برپا شد،
مردم! ايمان زنان ناتمام است، بهره آنان ناتمام، و خرد ايشان ناتمام. نشانه ناتمامي ايمان، معذور بودنشان از نماز و روزه است ـ
خود شما مطمئنا میشناسید زنهایی رو که کارهای خیلی بزرگی رو در سراسر دنیا انجام دادن
بنظرمن یکی از علل عقب افتادگی کشورهای مسلمان هم همین است که زن همیشه از جامعه حذف شده.....