تمرین گروهی آزمون طراحی خرداد 93

وضعیت
موضوع بسته شده است.

arc eng

عضو جدید
دوستان من یه کم در مورد نورگیری فضاها مشکل دارم .
1.چه زمانی باید نورگیر توی واحدها لحاظ بشه ؟
2. توی جدول الزامات نور و تهویه مبحث 4 که گفته میزان بازشوها یک هشتم کف فضاست منظورش هم پنجره اس هم نورگیر یا فقط پنجره ؟

نورگیر زمانی تعبیه میشه که نتونی نور مستقیم تو فضا تامین کنی. قبلا حداکثر عمق نورگیری 8 متر بوده که گویا الان 7 متر شده. یعنی تو هر جداره ای که پنجره گذاشتی تا عمق 7 متری نور میگیره و برای بقیه فضا نوری نداری و فضای تاریک محسوب میشه که الزاما نورگیر احتیاجه. اون یک هشتم هم برای محاسبه پنجره است که باید ابعادشو از جدول انتهای کتاب دربیاری.
مثلا ی فضای 3*5 داریم که ی پنجره تو ضلع 5 متری قرار گرفته. عمقی که نور رسانی میشه 3 متره. درست؟؟؟و کل فضایی که داریم 15 متر مربع! یک هشتم 15 میشه تقریبا 1.8.حالا با رجوع به آخر کتاب که ابعاد پنجره رو داده میشه مدل AW50 رو براش انتخاب کرد.

آخرین ویرایش:

ha@sa

عضو جدید
نورگیر زمانی تعبیه میشه که نتونی نور مستقیم تو فضا تامین کنی. قبلا حداکثر عمق نورگیری 8 متر بوده که گویا الان 7 متر شده. یعنی تو هر جداره ای که پنجره گذاشتی تا عمق 7 متری نور میگیره و برای بقیه فضا نوری نداری و فضای تاریک محسوب میشه که الزاما نورگیر احتیاجه. اون یک هشتم هم برای محاسبه پنجره است که باید ابعادشو از جدول انتهای کتاب دربیاری.
مثلا ی فضای 3*5 داریم که ی پنجره تو ضلع 5 متری قرار گرفته. عمقی که نور رسانی میشه 3 متره. درست؟؟؟و کل فضایی که داریم 15 متر مربع! یک هشتم 15 میشه تقریبا 1.8.حالا با رجوع به آخر کتاب که ابعاد پنجره رو داده میشه مدل AW50 رو براش انتخاب کرد.

بابت توضیح خوبتون ممنونم

aiman1234

عضو جدید
کاربر ممتاز
ممنون مهندس ولی این درو پنجره ها تو پیوست اخر مبحث 4 ورژن 87 بود حالا جدیدش که میشه 92 او قسمت مدولار حذف شده مبنای تصیح ازمونا 92 است دیگه؟!!!!

bagher66

عضو جدید
ممنون مهندس ولی این درو پنجره ها تو پیوست اخر مبحث 4 ورژن 87 بود حالا جدیدش که میشه 92 او قسمت مدولار حذف شده مبنای تصیح ازمونا 92 است دیگه؟!!!!

مبحث سوم ( حفاظت ساختمانها در مقابل حريق)(1392)
• مبحث چهارم( الزامات عمومي ساختمان)(1392)
• مبحث پانزدهم (آسانسورها و پلکان برقي)، (فقط ضوابط مربوط به طراحي) (1392)
• مبحث هجدهم ( عايق‌بندي و تنظيم صدا) (1390 )
• مبحث نوزدهم ( صرفه‌جويي در مصرف انرژي) (1389)
• مبحث بيستم ( علائم و تابلوها) (1384)
•مبحث بيست و يكم ( پدافند غير عامل) (1391)
• مصوبات شوراي عالي شهرسازي و معماري
• طرح معماري
• جزئيات اجرائي ساختمان *
• ضوابط آتش نشاني
• ضوابط بلند مرتبه سازي
• ضوابط مقررات شهرسازي و معماري براي معلولين

* براي موارد ذكر شده منابع معتبر مورد نظر بوده و منبع خاصي معرفي نمي‌گردد.
• تذكر1: منظور از مباحث، مباحث مقررات ملّي ساختمان ميباشد.
• تذكر2: در صورت تناقض بين مباحث مقررات ملّي ساختمان و ساير مدارك فني، مباحث مقررات ملّي ساختمان ملاك عمل خواهد بود.
• تذكر3: آخرين نسخه معتبر مدارك و منابع فني و مباحث مقررات ملّی ساختمان اعلام شده ملاك عمل خواهد بود.

arc eng

عضو جدید

خب من چاپ آخر کتابو هنوز ندیدم متاسفانه. این کار برای تیپ بندی پنجره هاست . اگه همه کارا تموم شد این کار رو هم انجام میدیم. وگرنه که خیلی هم شاید احتیاجی نباشه.مبنا هم که 92 شده... دیگه خودشون تیپ بندی کنند:smile:

aydaaaa

کاربر بیش فعال

دوستم پس اگه عمق فضا 7 متر باشه لازم نیست نورگیر بذاریم تا نور رو تامین کنیم؟ مثلا عمق آشپزخونه تا نمای بنا 7 متر باشه دیگه نیازی نیست به خاطر آشپزخونه یه نورگیر بذاریم؟

ha@sa

عضو جدید
مهندسین من یه سوال دیگه هم دارم :
برگه های امتحانی که به ما تحویل می دن خودشون محدوده مشخص دارند و اینکه زمانیکه بخوایم رمپ پارکینگ رو از داخل حیاط بکشیم (نمونه اش ازمون اسفند 91)اونموقع روی برگه های امتحانی که نمیشه نشون داد س چیکار باید بکنیم ؟

bagher66

عضو جدید
دوستم پس اگه عمق فضا 7 متر باشه لازم نیست نورگیر بذاریم تا نور رو تامین کنیم؟ مثلا عمق آشپزخونه تا نمای بنا 7 متر باشه دیگه نیازی نیست به خاطر آشپزخونه یه نورگیر بذاریم؟

آره نورگیر دیگه نمیخواد ولی برای تهویه و .... یک داکت باید بگذارید

bagher66

عضو جدید
مهندسین من یه سوال دیگه هم دارم :
برگه های امتحانی که به ما تحویل می دن خودشون محدوده مشخص دارند و اینکه زمانیکه بخوایم رمپ پارکینگ رو از داخل حیاط بکشیم (نمونه اش ازمون اسفند 91)اونموقع روی برگه های امتحانی که نمیشه نشون داد س چیکار باید بکنیم ؟

باید تو سایت پلان مشخص بشه ولی تو زیر زمین ابتداش رو مشخص کن

bagher66

عضو جدید
بچه ها راجب این مطلب نظر بدین که agin لطف کرده گذاشته .توصيه هاي رسم فني :
خط شکست پله و خطوط دید و ندید آنها رسم شوند .
در رسم دستگاه پله ، پله های ابتدا و انتهای هر پاگرد ، یک پله عقب تر رسم شود.

هرکه میخواد نظر بده لطف کنه با رسم شکل تا بقیه بچه ها بهتر موضوع رو بفهمن.

F.A.R.Z.A.D

متخصص مباحث اجرایی معماری , متخصص نرم افزار Archi
کاربر ممتاز
سلام دوستان
یه فایل براتون میذارم نکات مهم آزمونه مخصوصا آزمون آذر 92 که اداره راه شهرسازی اصفهان تهیه کرده
فایل خیلی خوب جامع و کاملی هست

http://demo.isfrud.ir/tabid/1043/ctl/Details/mid/1920/ItemID/818/Default.aspx

سلام.
خیلی ممنون خانم آگین.
این فایل تمام گفتنی هارو گفته.
یه سری نکاتش داخل دو پست تصویری من تو این تاپیک بود.
نکته مربوط به پله ابتدا و انتها پاگرد فکر کنم همونیه که اقای bagher66 گفتن.
بقیه نکاتش رو دوستان اگه مایل باشن بصورت تصویری اینجا بزاریم.

bagher66

عضو جدید
بچه ها راجب این مطلب نظر بدین که agin لطف کرده گذاشته .توصيه هاي رسم فني :
خط شکست پله و خطوط دید و ندید آنها رسم شوند .
در رسم دستگاه پله ، پله های ابتدا و انتهای هر پاگرد ، یک پله عقب تر رسم شود.

هرکه میخواد نظر بده لطف کنه با رسم شکل تا بقیه بچه ها بهتر موضوع رو بفهمن.

من یه فایل ضمیمه کردم من ازش اینجور برداشت کردم البته خودم اینجور هم اجرا کردم .مشاهده پیوست 204277
تو تایپیک قبلی هم راجبش بحث کردیم

holooooooo

کاربر فعال تالار مهندسی معماری ,
کاربر ممتاز
من یه فایل ضمیمه کردم من ازش اینجور برداشت کردم البته خودم اینجور هم اجرا کردم .مشاهده پیوست 204277

به نظرم درست باشه همینجوری تو زیر زمین که از 2سوم به بالا خط چین میخوره
تو طبقات بالا هم که دیگه پله خط چین نمیخواد فقط خط برش رو میخواد و در هم که در همکف به بیرون باز میشود درسته

arefeh

کاربر ممتاز
در صورت قرارگیري کفشور در فضاي باز بام،باید در طبقات و بام داکتی براي انتقال آب باران به زمین طراحی شود.

بچه ها این یعنی چی؟

holooooooo

کاربر ممتاز
در صورت قرارگیري کفشور در فضاي باز بام،باید در طبقات و بام داکتی براي انتقال آب باران به زمین طراحی شود.

بچه ها این یعنی چی؟

ببین نمیتونی وسط فضات یهو یه کفشور در بیاری، یعنی منظورم اینه روی بام جایی که کفشور رو میذاری قراره تا پایین بیاد و مثلا نمیشه از وسط پذیرایی بیاد پایین، بهمین دلیل جایی که کفشور رو تعبیه میکنی باید نهایتا در نیم متری یک داکت قرار داشته باشه

آخرین ویرایش:

arefeh

کاربر ممتاز

تو طبقات بالا هم که دیگه پله خط چین نمیخواد فقط خط برش رو میخواد و در هم که در همکف به بیرون باز میشود درسته

اما چیزی ک به ما گفته بودن ک جز اصول ترسیم بوده:
توی زیرزمین 4-5 تا پله اول یا همون1/3 یا به ارتفاع 1.2 رو خطوط پله کامل و بقیه خط چین ک فلش راه پله از اولین پله ادامه داره تا اولین پله ک خط چین میشه
توی همکف همین داستانه فزقش با زیر زمینه اینه ک فلش رو تا انتهای بازوی دوم ادامه میدیم
توی آخرین پله هم همه پله ها دیده میشه پس باید همه رو کامل کشید خط فلش هم از اول تا آخر ادامه پیدا میکنه.....

arefeh

کاربر ممتاز
ببین نمیتونی وسط فضات یهو یه کفشور در بیاری، یعنی منظورم اینه روی بام جایی که کفشور رو میذاری قراره تا پایین بیاد و مثلا نمیشه از وسط پذیرایی بیاد پایین، بهمین دلیل جایی که کفشور رو تعبیه میکنی باید نهایتا در نیم متری یک داکت قرار داشته باشه

عزیزم اینو میدونم منظورش از این جمله چیه؟؟؟اینکه کفشور رو توی فضای باز بام بزای....فضای باز بام چیه؟؟؟؟

holooooooo

کاربر ممتاز
توی زیرزمین 4-5 تا پله اول یا همون1/3 یا به ارتفاع 1.2 رو خطوط پله کامل و بقیه خط چین ک فلش راه پله از اولین پله ادامه داره تا اولین پله ک خط چین میشه
توی همکف همین داستانه فزقش با زیر زمینه اینه ک فلش رو تا انتهای بازوی دوم ادامه میدیم
توی آخرین پله هم همه پله ها دیده میشه پس باید همه رو کامل کشید خط فلش هم از اول تا آخر ادامه پیدا میکنه.....
فقط یه مساله هست تعداد پله های زیرزمین و همکفت زیاده بسته به ارتفاع تعداد پله ها کم میشه دیگه،
در مورد خط چینو اینا هم
معمولا پلان از 2/3 برش میخوره پس پله ها تا 2/3 دیده میشن بقیه دیده نمیشن و خط چین میشندقیق منظورتو نفهمیدم

arefeh

کاربر ممتاز
یه چند تا سئوال داشتم البته از خوندن تاپیکهای قبلی برام پیش اومده
1-اینجاها خوندم تا حداکثر 1 متر پیشروی بدون سقف سازه ای به حیاط برای پارکینگ مجازه درسته؟من توو نقشه ای اینو ندیدم
2-ارتفاع زیرزمین از کف تا سقف 2/4 ------پیلوت :2/8-----------تجاری 4----------مسکونی 3/2------در صورتی ک یادمه میگفتن ارتفاع پبلوت نباید زیاد باشه چون ممکنه بعدها به صورت غیرقانونی بخشی از اونو به صورت تجاری استفاده کنند...ابن ابعاد رو دقیق میگید؟؟؟من توی ضوابط فضای اشتغال و مسکونی رو حداقل ارتفاع2/4 خوندم؟؟؟؟؟

arc eng

عضو جدید
1-اینجاها خوندم تا حداکثر 1 متر پیشروی بدون سقف سازه ای به حیاط برای پارکینگ مجازه درسته؟من توو نقشه ای اینو ندیدم
2-ارتفاع زیرزمین از کف تا سقف 2/4 ------پیلوت :2/8-----------تجاری 4----------مسکونی 3/2------در صورتی ک یادمه میگفتن ارتفاع پبلوت نباید زیاد باشه چون ممکنه بعدها به صورت غیرقانونی بخشی از اونو به صورت تجاری استفاده کنند...ابن ابعاد رو دقیق میگید؟؟؟من توی ضوابط فضای اشتغال و مسکونی رو حداقل ارتفاع2/4 خوندم؟؟؟؟؟
کف تا زیر سقف برای مسکونی 2.7 میگیریم و 0.30 هم ضخامت سقف. برای پیلوت و زیرزمین 2.4 و 0.30 تا سقف. تجاری رو میتونی 4 در نظر بگیری.

saeed.2015

عضو جدید
دوستان سلام من هم تایپیک ها رو دنبال میکنم مطالب خوبی از راه پله گذاشتید ممنون .
در تمرین گروهی آذر ماه 92 خیلی از دوستان به شانه گیر پله توجه نکرده بودن در طراحی مد نظرتون باشه.

واتو واتو

عضو جدید
شانه گیر پله؟؟؟؟؟؟؟
رمپ معلول چجوری ترسیم میشه؟از لحاظ ستون میگم یکی از اساتید گفته بود رمپ رو که رو سقف پارکینگ میزنین تیر ریزی سقف برا رمپ پاگیر میشه رمپو تو یه بازو بزنین اونم کنسول کنین تو اسکلت فلزی
من همیشه تو کارام رمپو راحت قرار میدادم جریانش چیه؟

bagher66

عضو جدید
از جایی باید مقطع بزنیم که بیشترین اطلاعات رو بهمون بده بعضی ها میگن 2 سوم بعضی هم میگن 1 سوم.

bagher66

عضو جدید

مبحث 4 رو بخ.ن همش داخلشه

arefe-rad

عضو جدید

اره ما هم اینجا اینجوری که شما میگی ترسیم میکنیم:confused:الان کی درست میگه؟

arefe-rad

عضو جدید
عزیزم اینو میدونم منظورش از این جمله چیه؟؟؟اینکه کفشور رو توی فضای باز بام بزای....فضای باز بام چیه؟؟؟؟

یعنی بالاش هیچ سقفی نباشه.مثلا ممکنه واسه خرپشته به خاطر ستون هات مجبور شی که کنسول بدی که سقفش بسته شه در این صورت زیر اون سقف نباید کفشور بذاری چون بارون که بیاد نمیتونه از اونجا وارد داکت بشه

arefeh

کاربر ممتاز
مبحث 4 رو بخ.ن همش داخلشه

مبحث رو اتفاقا خوندم....تووو مبحث گفته
از کف تا سقف برای اقامتی حداقل 2/4
برای فضای اشتغال(یعنی تجاری)2/4
برای انباری و پارکینگ کوچک 2/2
برا سرویس بهداشتی 2/2
یرای خرپشته 2/4
حالا اینها حداقله یعنی بیشتر هم میتونیم بگیریم؟؟درسته؟؟
من مشکلم تجاریه چرا دوستا یه جایی میگن تجاری حداقل 3 یه جا میگن 4....وقتی ما تجاری تو همکف بزاریم و پارکینگ پشتش ک ارتفاع 2/4 اونوقت این اختلاف ارتفاع رو چ کنیم؟
اره ما هم اینجا اینجوری که شما میگی ترسیم میکنیم:confused:الان کی درست میگه؟
واقعا ...همیشه یادمه استاد طرحهامون سر این پله خیلی گیر میداد...و اینجوری به ما توضیح داده بود من میکشم میزارم تا ببینیم بروبچ چ نظری دارند...

یعنی بالاش هیچ سقفی نباشه.مثلا ممکنه واسه خرپشته به خاطر ستون هات مجبور شی که کنسول بدی که سقفش بسته شه در این صورت زیر اون سقف نباید کفشور بذاری چون بارون که بیاد نمیتونه از اونجا وارد داکت بشه

ببخشید اما متوجه نشدم میتونی تصویری نشون بدی>؟؟

agin

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
سلام.
خیلی ممنون خانم آگین.
این فایل تمام گفتنی هارو گفته.
یه سری نکاتش داخل دو پست تصویری من تو این تاپیک بود.
نکته مربوط به پله ابتدا و انتها پاگرد فکر کنم همونیه که اقای bagher66 گفتن.
بقیه نکاتش رو دوستان اگه مایل باشن بصورت تصویری اینجا بزاریم.

سلام خواهش میکنم دوست عزیز

راستش راه شهرسازی اصفهان، قسمت مقررات ملی ، کار خیلی خوبی که این دوره کرد این بود که به بعضی از بچه های قبول شده و قبول نشده گفتیم نمونه طرحهای امتحانیشون رو بیارن . از این نقشه ها اطلاعات خیلی خوبی بدست اومد که جمع بندی کردیم و تبدیل به یه فایل شد که گذاشتیم توی سایت راه شهرسازی تا همه بتونن استفاده بکنن

وضعیت
موضوع بسته شده است.