تمرین گروهی آزمون طراحی خرداد 93

وضعیت
موضوع بسته شده است.

ha@sa

عضو جدید
بچه ها الان 3 تا تایپیک داریم که در مورد طراحی توش بحث شده میشه قرار بذاریم و تو یکیش سوالامونو بپرسیم تا منسجم بشه!!!!
تاپیک: تمرین گروهی آزمون طراحی خرداد 93

تاپیک: تکنیک های برتر جهت قبولی در طراحی آزمون 93
تاپیک: مباحث مربوط به آزمون طراحی ( رشته معماری )

به نظرم تو این تایپیک سوالا مطرح بشه :
تمرین گروهی آزمون طراحی خرداد 93

بچه ها چطوره برای چند روز آینده طراحی آذر 92 رو انجام بدیم بعد بیایم اینجا کرکسیون کنیم؟!!

اره تو رو خدا .اینجوری اصلا نمیشه که سه تا تاپیک باشه . خیلی سردرگم میشیم .دوستان موافقید ؟

مهديه مقدم

عضو جدید
آهان خوبه پس امروز 2 شنبس، پس منم اگه بتونم همینکارو میکنم جزوه رو میخونمو بعدشم میشینیم به طراحی کردن

عزیزم موافقم اگه وقت یاری بده من این جزوه رو تا آخر هفته بخونم ...از اول هفته میشینم سرطراحی...;)
عارفه و holooooo منم هستم فقط 1 هفته مهلت من درگیر ارسال این مدارکم :cry::crying: اما از هفته بعد میام،وای من کنکورم دارم حالا ای خداااااااااا:wallbash:

bahar-spring

کاربر بیش فعال
دوستان یک نکته توی مبحث 4 جدید هستش که بنظرم اومد بگم که همه روش دقت کنیم؛ :warn::w10:حداکثر عمق نورگیری رو 7متر گفته و دیگه تفاوتی بین جبهه شمال و جنوب در این مورد قائل نشده.

holooooooo

کاربر فعال تالار مهندسی معماری ,
کاربر ممتاز
مگه قبلا جبهه ی شمال یا جنوب تو عمق نورگیر تأثیر داشت؟!مساحت زمینو همجواریه فضاها تو عمق نور گیر موثره!مهدیه مقدم:منم کنکور دارم :((

bahar-spring

کاربر بیش فعال
مگه قبلا جبهه ی شمال یا جنوب تو عمق نورگیر تأثیر داشت؟!مساحت زمینو همجواریه فضاها تو عمق نور گیر موثره!مهدیه مقدم:منم کنکور دارم :((
عزیز عمق نورگیری نه نورگیر. برای جبهه شمال میگفتن تا 6.5 متر و جبهه جنوبی تا 8.5 متر جواب میده. ولی حالا توی مبحث4 یک کلام گذاشته 7متر

آخرین ویرایش:

arefeh

کاربر ممتاز
عزیز عمق نورگیری نه نورگیر. برای جبهه شمال میگفتن تا 6.5 متر و جبهه جنوبی تا 8.5 متر جواب میده. ولی حالا توی مبحث4 یک کلام گذاشته 7متر

بهارک جان صفحشو میگی؟؟؟من چ با بی دقتی خوندم...این به چشمم نخورده:wallbash:

bagher66

عضو جدید

آره ،قبلا اینجور بود برای جبهه شمال میگفتن تا 6.5 متر و جبهه جنوبی تا 8.5 متر جواب میده. ولی الان هنوز مبحث 4 رو نخوندم

F.A.R.Z.A.D

متخصص مباحث اجرایی معماری , متخصص نرم افزار Archi
کاربر ممتاز
نمایش راه پله و آسانسور در طبقات

نمایش راه پله و آسانسور در طبقات

1-حتما داخل دیوار دور راه پله و آسانسور و و لابی آسانسور هاشور زده شه و عنوان "درب و دیوار ضد حریق " نوشته شود.

2-درب راه پله به داخل باز شود.

3-اگه تعداد طبقات بالای پیلوت 5 طبقه بیشتر بود محل و باکس شیر آتش نشانی نمایش داده بشه.

4-اگه سازه بتنی بود دیوار جانبی(کنار درز انقطاع)هم عرض ستون در نظر گرفته شه(مانند شکل)

5-راه پله لزوما نیاز به 4 ستون در اطراف نداره.ولی سمت پاگرد نیم طبقه حتما باید 2 ستون تعبیه بشه.لزومی هم نداره ستونها انتهای پاگرد قرار بگیره.(پاگرد میتونه ازش کنسول بشه)..........(مانند شکل)

6-اندازه راه پله حداقل 2.40 *4.80........این عرض باید عرض مفید باشه.اگه ستونی وارد باکس پله بشه ،به اندازه مقداری که عرض مفید رو کم کرده باید به عرض راه پله اضافه شه.

7-عرض پله 1.20(مفیدش 1.10.........با نرده و ...ایناش میشه 1.20)

8-چشم پله به کل فراموش شه(منبعش ضوابط آتش نشانیه-کدوم بند رو نمیدونم.من از مسئول کنترل نقشه دفتر خدمات الکترونیک پرسیدم گفت تو مبحث 3 هست.گفت کتبا بهمون ابلاغ شده.من فکر میکنم اون بندی که در مورد پلکان طرح قیچی گفته ،همون باشه)

9-پلکان سه طرفه هم ممنوعه(چند وقت پیش یه پلانی داده بودیم واسه کنترل که تو همکفش مجبور بودم اول یه 2 تا پله بزارم بعد میرسید به یه پاگرد 1.20*1.20 بعد پلکان دو بازو شروع میشد......گفتن این سه طرف محسوب میشه و قبول نیست)

10-ارتفاع پله حداکثر 18 سانت.(واسه استفاده معلولین گویا کمتره.......در این مورد کسی میدونه توضیح بده)ولی کلا یه نکته ای هست و اونم اینکه ارتفاع طبقه رو براساس تعداد و اندازه رند پله نگیرید.ارتفاع طبقات مسکونی رو بطور قراردادی 3.20 متر بگیرید.ارتفاع پلتون اگه مثلا 17 سانت و خورده ای شد اشکال نداره.شما 1.7 میلیمیتر رو تو مقیاس 1/100 هر جور نشون بدید کلی خطا داره.پس حساست نداشته باشید سر این موضوع.

11-عرض مفید پاگرد ها حداقل 1.20

نمایش راه پله و آسانسور در طبقات.jpg

نمایش راه پله و آساسور در طبقه همکف:

1-تفاوت نمایش این اجزا در همکف نسبت به طبقات اینه که درب راه پله و لابی آساسور باید به بیرون باز شه.

2-کف لابی آسانسور با کف سطح متوالیش بعد از درب لابی آسانسور(کف لابی اصلی یا کف پیلوت) تا یه فاصله ای(مقدارش تو مبحث 3 نوشته شده که من فراموش کردم) نباید اختلاف ارتفاع داشته باشه.یعنی بعد از درب لابی آسانسور نباید پله بزارید.

نمایش راه پله و آسانسور در همکف.jpg

در زیرزمین هم به همون شکل طبقات نشون داده میشه.

(هر کدوم از این نکات رعایت نشه نمره منفی داره.بیشتر مهندسینی که قبول نمیشن طرح های خیلی خوبی دارن ولی بعد اعلام نتیجه میبینن که قبول نشدن.این به همین نکات مربوط میشه-ترسیم فنی هم نمره خیلی بالایی داره که به یه سری نکاتش حتما اشاره میشه)

holooooooo

کاربر ممتاز
ممنون از راهنماییات F.A.R.Z.A.D اگه لطف کنی بیشتر به تایپیک سر بزنی و جواب بچه هارو بدی ممنونت میشم، این نکاتی ام که گفتی خیلی عالی بود خیلی از بچه ها نمیدونن، مثلا من تازه متوجه شدم که دیگه چشم پله نمیخواد، و اینکه اگه تعداد طبقات 5 طبقه بیشتر بود محل و باکس شیر آتش نشانی نمایش داده بشه.

در مورد داکت تاسیسات و موتورخونه هم اگه دقیقا توضیح بدی لطف میکنی چون خیلیا سوال داشتند
بازم ممنون....

آخرین ویرایش:

bagher66

عضو جدید
1-حتما داخل دیوار دور راه پله و آسانسور و و لابی آسانسور هاشور زده شه و عنوان "درب و دیوار ضد حریق " نوشته شود.

2-درب راه پله به داخل باز شود.

3-اگه تعداد طبقات بالای پیلوت 5 طبقه بیشتر بود محل و باکس شیر آتش نشانی نمایش داده بشه.

4-اگه سازه بتنی بود دیوار جانبی(کنار درز انقطاع)هم عرض ستون در نظر گرفته شه(مانند شکل)

5-راه پله لزوما نیاز به 4 ستون در اطراف نداره.ولی سمت پاگرد نیم طبقه حتما باید 2 ستون تعبیه بشه.لزومی هم نداره ستونها انتهای پاگرد قرار بگیره.(پاگرد میتونه ازش کنسول بشه)..........(مانند شکل)

6-اندازه راه پله حداقل 2.40 *4.80........این عرض باید عرض مفید باشه.اگه ستونی وارد باکس پله بشه ،به اندازه مقداری که عرض مفید رو کم کرده باید به عرض راه پله اضافه شه.

7-عرض پله 1.20(مفیدش 1.10.........با نرده و ...ایناش میشه 1.20)

8-چشم پله به کل فراموش شه(منبعش ضوابط آتش نشانیه-کدوم بند رو نمیدونم.من از مسئول کنترل نقشه دفتر خدمات الکترونیک پرسیدم گفت تو مبحث 3 هست.گفت کتبا بهمون ابلاغ شده.من فکر میکنم اون بندی که در مورد پلکان طرح قیچی گفته ،همون باشه)

9-پلکان سه طرفه هم ممنوعه(چند وقت پیش یه پلانی داده بودیم واسه کنترل که تو همکفش مجبور بودم اول یه 2 تا پله بزارم بعد میرسید به یه پاگرد 1.20*1.20 بعد پلکان دو بازو شروع میشد......گفتن این سه طرف محسوب میشه و قبول نیست)

10-ارتفاع پله حداکثر 18 سانت.(واسه استفاده معلولین گویا کمتره.......در این مورد کسی میدونه توضیح بده)ولی کلا یه نکته ای هست و اونم اینکه ارتفاع طبقه رو براساس تعداد و اندازه رند پله نگیرید.ارتفاع طبقات مسکونی رو بطور قراردادی 3.20 متر بگیرید.ارتفاع پلتون اگه مثلا 17 سانت و خورده ای شد اشکال نداره.شما 1.7 میلیمیتر رو تو مقیاس 1/100 هر جور نشون بدید کلی خطا داره.پس حساست نداشته باشید سر این موضوع.

11-عرض مفید پاگرد ها حداقل 1.20

نمایش راه پله و آساسور در طبقه همکف:

1-تفاوت نمایش این اجزا در همکف نسبت به طبقات اینه که درب راه پله و لابی آساسور باید به بیرون باز شه.

2-کف لابی آسانسور با کف سطح متوالیش بعد از درب لابی آسانسور(کف لابی اصلی یا کف پیلوت) تا یه فاصله ای(مقدارش تو مبحث 3 نوشته شده که من فراموش کردم) نباید اختلاف ارتفاع داشته باشه.یعنی بعد از درب لابی آسانسور نباید پله بزارید.

در زیرزمین هم به همون شکل طبقات نشون داده میشه.

(هر کدوم از این نکات رعایت نشه نمره منفی داره.بیشتر مهندسینی که قبول نمیشن طرح های خیلی خوبی دارن ولی بعد اعلام نتیجه میبینن که قبول نشدن.این به همین نکات مربوط میشه-ترسیم فنی هم نمره خیلی بالایی داره که به یه سری نکاتش حتما اشاره میشه)

ضوابط طراحي معماري براي افراد معلول جسمي – حركتي
1- ساختمانهاي عمومي
ساختمانهاي عمومي در اين ضوابط و مقررات ، آن دسته از ساختمانهاي هستند كه يكي از انواع خدمات عمومي را در اختيار افراد جامعه قرار مي دهند . در طراحي اين گونه ساختمانها بايد ضوابط زير رعايت گردد .
1-1- عناصر مشترك در كليه ساختمانهاي عمومي
1-1-1- وروديها
1-1-1-1 ورودي اصلي بايد براي استفاده همگان قابل دسترس باشد .
1-1-1-2 پياده رو منتهي به ورودي قابل دسترسي بايد با علايم حسي براي افراد نابينا و نيمه بينا مشخص شود .
1-1-1-3 ورودي ساختمان حتي الامكان همسطح پياده رو باشد .
1-1-1-4 حداقل عرض فضاي جلو ورودي 140 سانتيمتر باشد .
1-1-1-5 حداقل عرض بازشوي ساختمان بايد 100 سانتيمتر باشد .
1-1-1-6 وروديهاي قابل دسترسي بايد توسط راه قابل دسترس به ايستگاه وسايل نقليه عمومي ، پاركينگ قابل دسترسي و محلهاي سوار شدن مسافران و نيز به خيابانهاي عمومي و پياده روها مرتبط باشند .
1-1-1-7 وروديها بايد با ايجاد راه قابل دسترس به تمام فضاها و عناصر قابل دسترس در داخل بنا يا تسهيلات ، مرتبط باشند .

1-1-2- راهرو
1-1-2-1- حداقل عرض راهرو 140 سانتيمتر باشد .
1-1-2-2- اشياي نصب شده روي ديوار راهرو ، كه لبه خارجي آنها بين 70 تا 200 سانتيمتر بالاي كف تمام شده باشد ، نبايد بيش از 10 سانتيمتر در مسير راهرو پيشامدگي داشته باشد . پيش آمدگي اشياي نصب شده روي ديوار راهرو كه ارتفاع لبه خارجي آنها كمتر از 70 سانتيمتر از كف تمام شده است ، مشروط بر آنكه عرض مفيد عبوري بند 1-1-2-1 رعايت گردد ، به هر اندازه از ديوار مجاز است .
1-1-2-3- كف راهرو بايد غيرلغزنده باشد و از نصب كفپوشها با پرزبلند خودداري شود .
1-1-2-4- چنانچه كف راهرو از فرش يا موكت پوشيده شده باشد ، بايد نصب آن براي تردد افراد معلول قابل اطمينان باشد . هرگونه برجستگي و اتصال نبايد بيش از 2 سانتيمتر ارتفاع داشته باشد .
1-1-2-5- در راهرو بايد ميله دستگرد وجود داشته باشد .
1-1-3- بازشوها (در و پنجره)
1-1-3-1- حداقل عرض مفيد هر لنگه در براي عبور صندلي چرخدار 80 سانتيمتر باشد .
1-1-3-2- در مورد درهايي كه به مسير عبور عمومي باز مي شوند تامين ديد كافي الزامي است . در هر صورت پيشامدگي لنگه در باز شده در مسير عبور عمومي نبايد بيش از 10 سانتيمتر باشد .
1-1-3-3- حداكثر ارتفاع ديد از كف تمام شده 100 سانتيمتر باشد .
1-1-3-4- رنگ درها و چارچوب آنها بايد در تضاد با رنگ ديوار همجوار خود باشد .
1-1-3-5- درها بايد داراي پاخور به ارتفاع 25 سانتيمتر باشند .
1-1-3-6- در صورت استفاده از درهاي چرخان ، گردشي ، كشويي و ... كه براي افراد معلول غيرقابل استفاده است ، پيش بيني يك در معمولي به عرض مفيد حداقل 80 سانتيمتر در جوار آنها براي استفاده افراد معلول الزامي است .
1-1-3-7- كليه درها بايد به سهولت باز و بسته شوند .
1-1-3-8- دستگيره درها بايد از نوع اهرمي بوده و رنگ آن در تضاد با رنگ در و فاصله داخلي بين آن و سطح 5/3 تا 7 سانتيمتر باشد .
1-1-3-9- حداقل فاصله بين دو در متوالي چنانچه هر دو در ، در يك جهت باز شوند 200 سانتيمتر و چنانچه هر دو به داخل باز شوند ، 280 سانتيمتر باشد .
1-1-3-10- درها بايد حتي المقدور بدون آستانه باشند . در صورت اجبار حداكثر ارتفاع آستانه 2 سانتيمتر باشد .
1-1-3-11- به منظور تسهيل در حركت ، پيش بيني سطحي هواره در هر دو سوي در الزامي است .
1-1-3-12- خروجي اضطراري بايد قابل دسترسي و هم سطح بوده و به يك راه قابل دسترس ختم شود .
1-1-3-13- ارتفاع دستگيره ( براي در و پنجره ) از كف حداكثر 100 سانتيمتر باشد .
1-1-3-14- نصب ميله دستگرد كمكي بر رويث پنجره ها و درها ضروري است .
1-1-3-15- كليه درها و پنجره هايي كه تا كف داراي شيشه هستند در مقابل ضربه محافظت شوند .
1-1-3-16- زاويه بازشو در بايد حداقل 90 درجه باشد .
1-1-3-17- دستگيره «در» فضاهاي مخاطره زا (اتاق تاسيسات ، برق و ...) بايد به رويه قابل تشخيص با لامسه مجهز شوند .

1-1-4- راه پله
1-1-4-1- وجود علايم حسي در كف ، قبل از ورود به قفسه پله و در پاگردها براي هشدار به نابينايان و كم بينايان الزامي است .
1-1-4-2- عرض كف پله 30 سانتيمتر و حداكثر ارتفاع آن 17 سانتيمتر باشد .
1-1-4-3- حداقل عرض پله 120 سانتيمتر باشد .
1-1-4-4- نصب دستگرد در طرفين پله الزامي است . مشخصات دستگرد بايد مطابق بخش 4-1-6- باشد .
1-1-4-5- پله بايد از جنس سخت و غير لغزنده باشد .
1-1-4-6- شعاع گردي لبه كف پله نبايد بيش از 13 ميليمتر باشد .
1-1-4-7- نصب هرگونه اجزاي الحاقي غيرهمسطح بر روي كف پله ممنوع است .
1-1-4-8- در كناره هاي عرضي پله ، پيش بيني جزئيات اجرائي به نحوي كه مانع لغزش عصا شود الزامي است .
1-1-4-9- پاخور پله بايد بسته باشد و پيشامدگي پله از پاخور نبايد بيش از 3 سانتيمتر باشد .
1-1-4-10- حداكثر تعداد پله بين دو پا گرد بايد 12 پله باشد .
1-1-4-11- حداقل ابعاد پا گرد 120 ×120 سانتيمتر باشد .

1-1-5- سطح شيبدار
1-1-5-1- حداقل عرض سطح شيبدار 120 سانتيمتر باشد .
1-1-5-2- براي سطوح شيبدار تا 3 متر طول ، حداكثر شيب 8 درصد با عرض حداقل 120 سانتيمتر باشد .
1-1-5-3- در سطوح شيبدار با بيش از سه متر طول ( تا حد مجاز 9 متر ) به ازاي هر متر افزايش طول ، 5 سانتيمتر به عرض مفيد آن اضافه و 5/0 درصد از شيب آن كاسته شود .
1-1-5-4- سطح شيبدار نبايد داراي شيب عرضي باشد .
1-1-5-5- در صورتي كه سطح شيبدار در هواي آزاد واقع شود بايد به طريقي طراحي گردد كه از جمع شدن آب در سطوح حركت جلوگيري شود .
1-1-5-6- پيش بيني يك پاگرد به عمق حداقل 150 سانتيمتر با در نظر گرفتن حداكثر طول افقي 9 متر الزامي است .
1-1-5-7- حداقل ابعاد پاگرد سطح شيبدار بايد 150×150 سانتيمتر باشد .
1-1-5-8- كف سطح شيبدار بايد غيرلغزنده ، ثابت ، سخت و صاف باشد .
1-1-5-9- در صورتي كه سطح شيبدار ارتفاعي بيش از 25 سانتيمتر را طي كند و طول افقي آن بيش از 185 سانتيمتر باشد ، نصب ميله دستگرد در طرفين آن الزامي است . مشخصات ميله هاي دستگرد بايد منطبق با بخش 1-1-6 باشد .
1-1-5-10- در كنارهاي عرضي و پاگرد سطح شيبدار پيش بيني لبه محافظ ، حداقل به ارتفاع 5 سانتيمتر با رنگ متضاد با محيط به نحوي كه مانع لغزش استفاده كننده گردد ، الزامي است .

1-1-6- ميله هاي دستگرد
1-1-6-1- قطر يا عرض ميله دستگرد بايد بين 5/3 تا 4 سانتيمتر باشد .
1-1-6-2- بايد فاصله بين ميله دستگرد و ديوار حداقل 4 سانتيمتر باشد .
1-1-6-3- اگر ميله دستگرد در فرورفتگي دوار نصب شده باشد بايد عمق فضاي تو رفته حداقل 5/7 سانتيمتر و حداقل 45 سانتيمتر بالاي ميله ادامه داشته باشد .
1-1-6-4- ميله دستگرد در دو طرف رامپ و يا راه پله بايد به صورت ممتد باشد .
1-1-6-5- لازم است ميله دستگرد در كنار پله يا سطوح شيبدار حداقل 30 سانتيمتر از ابتدا و انتهاي آن پيشامده تر و موازي كف باشد .
1-1-6-6- ارتفاع ميله دستگرد از كف سطح شيبدار يا پله براي بزرگسالان 85 سانتيمتر و براي كودكان 60 سانتيمتر باشد .
1-1-6-7- آغاز و پايان ميله دستگرد در دو طرف رامپ و يا راه پله بايد به صورت مدور و بدون تيزي باشد و يا بايد به طرف كف ، ديوار و يا پايه برگشته باشد .
1-1-6-8- ميله دستگرد بايد در محل اتصال خود ثابت باشد .
1-1-6-9- ميله دستگرد و سطوح در جدار آن بايد عاري از هر نوع نوك تيز و ساينده باشد . ابتدا و انتهاي ميله بايد شعاعي معادل حداقل 3 سانتيمتر داشته باشد . رنگ ميله هاي دستگرد بايد متضاد با محيط اطراف باشد .

1-1-7- آسانسور
1-1-7-1- در ساختمانهاي عمومي كه براي دسترسي به طبقات از آسانسور استفاده مي شود ، وجود حداقل يك آسانسور با مشخصات زير الزامي است :
- عرض مفيد در 80 سانتيمتر
- مجهز به دو در كشويي با سازوكار برگرداننده بر اثر ضربه و با چشم الكترونيكي به ارتفاع 75 سانتيمتر از كف
- بازشوي خودكار مجدد در با حداقل 7 ثانيه زمان توقف
- حداقل ابعاد مفيد اتاقك 140×110 سانتيمتر
- پوشش كف آسانسور محكم ، ثابت ، غيرلغزنده
- مجهز به دستگيره هاي كمكي در ديواره هاي آسانسور در ارتفاع 85 سانتيمتر
- ارتفاع دكمه هاي كنترل كننده در داخل و خارج از اتاقك آسانسور 100 تا 120 سانتيمتر ،‌ فاصله آنها از گوشه اتاقك آسانسور 40 سانتيمتر بوده ، حداقل برجستگي آن 5/1 سانتيمتر ، حداقل قطر آن 3 سانتيمتر و نيز قابل استفاده براي نابينايان باشد .
- لازم است دكمه اي كه طبقه همكف (ورودي) را نشان مي دهد ، با اختلاف رنگي مشخص شده و كليه دكمه هاي كنترل كننده آسانسور داراي رنگي متضاد با رنگ زمينه خود بوده تا براي افراد نيمه بينا قابل تشخيص باشد .
- در كنار دكمه هاي طبقات خارج و داخل اتاقك آسانسور نصب خط بريل براي نابينايان الزامي است .
1-1-7-2- آسانسور بايد همسطح ورودي و يا در دسترس بلامانع صندلي چرخدار قرار گيرد .
1-1-7-3- حداقل فضاي انتظار در جلو آسانسور در هر طبقه بايد 150×150 سانتيمتر باشد .
1-1-7-4- لازم است توقف آسانسور با علامت صوتي مشخص شود . علامت صوتي بايد طوري تنظيم گردد كه براي بالا رفتن ، يك بار و براي پايين آمدن دوبار به صدا در آيد .
1-1-7-5- لازم است رنگ در اتاقك آسانسور در تضاد با رنگ ديوار همجوار خود بوده و به علامت بصري و صوتي مشخص كننده موقعيت اتاقك كه در بالاي در ، يا بالاي تابلوي فرمان نصب مي شود ، مجهز باشد .
1-1-7-6- در صورت نصب تلفن در اتاقك آسانسور ، ارتفاع آن از كف حداكثر 120 سانتيمتر و مجهز به تقويت كننده صدا باشد .
1-1-7-7- چنانچه آسانسورهاي باري ، براي مراجعان و كارمندان هم قابل استفاده باشد بايد استانداردهاي ايمني و قابل دسترس بودن ، در آنها اعمال شود .

1-1-8- فضاهاي بهداشتي
1-1-8-1- در ساختمانهاي عمومي تعبيه سرويس بهداشتي مخصوص افراد معلول الزامي است.
1-1-8-2- كف فضاي بهداشتي بايد غيرلغزنده باشد .
1-1-8-3- حداقل اندازه فضاي سرويس‌بهداشتي بايد 150×170 سانتيمتر باشد تا گردش صندلي‌چرخدار در آن امكان‌پذير باشد .
1-1-8-4- در سرويس بهداشتي بايد به بيرون باز شود تا گشودن آن در مواقع اضطراري از بيرون امكان پذير باشد .
1-1-8-5- نصب كاسه مستراح‌فرنگي به ارتفاع 45 سانتيمتر از كف و با فاصله 30 سانتيمتر از ديوار مجاور الزامي است .
1-1-8-6- نصب ميله ه اي دستگرد با مشخصات بند 1-1-6 در طرفين كاسه مستراح به ارتفاع 70 سانتيمتر از كف و 20 سانتيمتر جلوتر از لبه جلويي كاسه الزامي است .
1-1-8-7- نصب ميله هاي دستگرد كمكي عمودي با فاصله 30 سانتيمتر از جلو كاسه و 40 سانتيمتر بالاتر از نشيمن مستراح بر روي ديوار مجاور اجباري است . دامنه نوسان ميله هاي عمودي بايد 80 تا 120 سانتيمتر از كف باشد .
1-1-8-8- نصب ميله هاي دستگرد اضافي افقي بر رويقسمت داخلي در ، به ارتفاع 80 سانتيمتر از كف و حداكثر 15 سانتيمتر فاصله از محور لولا و با طول حداقل 30 سانتيمتر الزامي است .
1-1-8-9- كاسه دستشويي بايد در فضايي به ابعاد 75×120 سانتيمتر قرار گيرد تا امكان دستيابي از روبرو را فراهم سازد .
1-1-8-10- پيش بيني فضاي آزاد ، به ارتفاع 75 سانتيمتر از كف تا پايين لبه دستشويي الزامي است . عمق فضاي آزاد براي زانو بايد 20 سانتيمتر و براي نوك پا 45 سانتيمتر باشد .
1-1-8-11-
-
چنانچه در ساختمانهاي عمومي ، مكانهاي تجمع پيش بيني شده باشد ، بايد تعداد محل‌ها و پيش‌بيني شده براي صندلي چرخدار ( 170×120 سانتيمتر ) مطابق جدول زير باشد .

bagher66

عضو جدید
تو پلان راه پله موقعی که اسکلت فلزی باید پله استقبال 30 سانت جلوتر باشه درهر دو بازو ، ولی در اسکلت بتنی بازو اول پله استقبال داره بازو دوم هم میتونه داشته باشه اگه هم نزارید مشکلی نیست .باتوجه به ارتفاع ساختمان اگه نیاز بود در اسکلت بتونی بازو دوم نمیزاریم در این صورت 19 تا پله میشه.چون در اسکلت فلزی بیشترسقف رو 30 سانت در نظر میگیرن ولی در بتنی 40 سانت اگه مقطع بزنی متوجه میشی.نحوه فلش پله ها رو هم اشتباه زدی
فایل رو ضمیمه کردم پله ای که دورش خط کشیدم به همونا میگن پله استقبال.اگه این اینارو کنی ضخامت پاگرد کمتر میشه

آخرین ویرایش:

bahar-spring

کاربر بیش فعال
بهارک جان صفحشو میگی؟؟؟من چ با بی دقتی خوندم...این به چشمم نخورده:wallbash:
این همون بحث نور و تهویه طبیعی آشپزخانه میشه؛ توی بند4-7-1-1-14 صفحه 90 بهش اشاره شده.
ولی در مورد سایر فضاهای اقامت توی صفحه 57 راجع بش صحبت کرده.

mohsen.sme

عضو جدید
سلام کسی میدونه ساخت وتولیدیه و مکانیک جامداتی ها چه مدارکی رو میتونن بگیرن؟

F.A.R.Z.A.D

کاربر ممتاز
تو پلان راه پله موقعی که اسکلت فلزی باید پله استقبال 30 سانت جلوتر باشه درهر دو بازو ، ولی در اسکلت بتنی بازو اول پله استقبال داره بازو دوم هم میتونه داشته باشه اگه هم نزارید مشکلی نیست .باتوجه به ارتفاع ساختمان اگه نیاز بود در اسکلت بتونی بازو دوم نمیزاریم در این صورت 19 تا پله میشه.چون در اسکلت فلزی بیشترسقف رو 30 سانت در نظر میگیرن ولی در بتنی 40 سانت اگه مقطع بزنی متوجه میشی.نحوه فلش پله ها رو هم اشتباه زدی

سلام.
منظورتون رو پله استقبال متوجه نمیشم.
اگه سقف تیرچه بلوک باشه 30 سانته.در غیر اینصورت (مثلا کامپوزیت)بیشتر میشه.
یک بازو؟!

آره اصلا به ترسیم فنی عکسها توجه نکنید.فقط ابعاد و اندازه ها......بحثای مربوط به ترسیم بعدا بررسی میشه.یا خودتون بصورت تصویری بیان کنید.

holooooooo

کاربر ممتاز
دوستان منم میخوام باشم .

تا چند روز آینده طراحی پلان آذر 92 رو شروع و به اتمام برسونین تا بیایم اینجا و کرکسیون کنیم...

منم نفهمیدم استقبال یعنی چی؟!

آخرین ویرایش:

bagher66

عضو جدید
سلام.
منظورتون رو پله استقبال متوجه نمیشم.
اگه سقف تیرچه بلوک باشه 30 سانته.در غیر اینصورت (مثلا کامپوزیت)بیشتر میشه.
یک بازو؟!

آره اصلا به ترسیم فنی عکسها توجه نکنید.فقط ابعاد و اندازه ها......بحثای مربوط به ترسیم بعدا بررسی میشه.یا خودتون بصورت تصویری بیان کنید.

تا چند روز آینده طراحی پلان آذر 92 رو شروع و به اتمام برسونین تا بیایم اینجا و کرکسیون کنیم...

منم نفهمیدم استقبال یعنی چی؟!

فایل رو ضمیمه کردم پله ای که دورش خط کشیدم به همونا میگن پله استقبال.اگه این اینارو کنی ضخامت پاگرد کمتر میشه

F.A.R.Z.A.D

کاربر ممتاز

بله قبلا در این مورد بحث شده.البته باید به مقطع توجه کرد که مثلا تو سازه فلزی شمشیری ها چطور قرار میگیره.
این مسئله اونطور که قلا تو تاپیک 92 بررسی کردیم به درد اجرای نرده ها میخوره.
البته طول باکس پلتون 30 بیشتر شده.....اشکالی نداره ولی مساحت واحد هاتون رو کم میکنه.
با من باشه اینکارو نمیکنم.ضابطه ای هم براش ندیدم تا حالا.
پله یه بازو با 19 پله رو توضیح ندادید.

bagher66

عضو جدید
بله قبلا در این مورد بحث شده.البته باید به مقطع توجه کرد که مثلا تو سازه فلزی شمشیری ها چطور قرار میگیره.
این مسئله اونطور که قلا تو تاپیک 92 بررسی کردیم به درد اجرای نرده ها میخوره.
البته طول باکس پلتون 30 بیشتر شده.....اشکالی نداره ولی مساحت واحد هاتون رو کم میکنه.
با من باشه اینکارو نمیکنم.ضابطه ای هم براش ندیدم تا حالا.
پله یه بازو با 19 پله رو توضیح ندادید.

منظورم از 19 تعداد پله های هر 2 بازو بود .این کار در ضخامت پاگردم تاثیر داره .ضخامت پاگرد 20 تا25 سانت میشه البته پاگرد نیم طبقه

bagher66

عضو جدید
منظورم از 19 تعداد پله های هر 2 بازو بود .این کار در ضخامت پاگردم تاثیر داره .ضخامت پاگرد 20 تا25 سانت میشه البته پاگرد نیم طبقه
فایل رو ضمیمه کردم . بهشون توجه کنین فرقشون متوجه میشین

آخرین ویرایش:

bagher66

عضو جدید
سلام دوستان
من هم میخوام همراهتون توی تمرین باشم
از کجا و چطوری کار میکنین؟
دیر که نرسیدم؟؟؟

سلام .داشتیم راجب راه پله کار میکردیم تعداد پله ها با دلایلش که کدوم بهتره؟میتونی به تایپیک های قبل مراجعه کنی متوجه میشی.

bagher66

عضو جدید
یعنی اگه پله هامون تو یه امتداد باشن کاملا اشتباهه؟؟؟ منظورم اونی که ضربدر زدیه

اشتباه نیست اون عکس مال بچه ها بوده که پارسال تمرین کردن.موضوع ضخامت سقفشون بود اگه تو یه امتداد نباشن ضخامت سقف کمتر میشه .استادمون گفت همیشه پله استقبال بزارین درستره .اون انتهای پاگرد نه ابتداش

ha@sa

عضو جدید
دوستان من یه کم در مورد نورگیری فضاها مشکل دارم .
1.چه زمانی باید نورگیر توی واحدها لحاظ بشه ؟
2. توی جدول الزامات نور و تهویه مبحث 4 که گفته میزان بازشوها یک هشتم کف فضاست منظورش هم پنجره اس هم نورگیر یا فقط پنجره ؟

وضعیت
موضوع بسته شده است.