تمرین گروهی آزمون طراحی خرداد 93

وضعیت
موضوع بسته شده است.

fatane_a

عضو جدید
1...اگه بخایم اون مسیله اشرافیت رو در نظر بگیریم okb پنجره بایست چقدر باشه؟ این مسیله باید همیشه در مورد پنجره های شمالی رعایت شه؟
2... ارتفاع موتورخونه چقدر باید باشه؟
3..تو طرح آذر 90 ، 4 متر مشخص شده واسه چیه؟
4...تو طرح اذر 89 پخ مشخض شده باید تو زیرزمین و همکف هم رعایت شه/؟

جواب این سوالا رو کسی نمی دونه؟؟؟؟؟؟

aydaaaa

کاربر بیش فعال
سلام مشکلش چیه ؟5 متر طول ماشینه دو تا 0.08 سانت میشه 0.16 درز انقطاع با دوتا 0.20سانت دیوار تا اینجا میشه 5.56 از 10 کم بشه میشه 4.40 باقی میمونه. این سوال بسختی میشه 5 تا ماشین جا داد در حالت اید الش 4 تا خوب جا میشه.
خوب مگه نباید پشت ماشین 5 متر جا داشته باشیم ؟ اینجوری که 4.40 هست 0.6 کمتره آخه:(

MAT ARCHITECT

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
جواب این سوالا رو کسی نمی دونه؟؟؟؟؟؟

1. okb باید حد اقل 1.10 باشه مبحث 4 ص 104
2. در ساختمانهای گروه 4 به بعد موتورخانه باید در زیرزمین باشد پس ارتفاع موتر خانه همان ارتفاع زیرزمینه
3 ؟
4 . در پخ ها باید طبق ضوابط پیشروی ارتفاع پیاده رو تا زیر سقف حد اقل 3.5 باشد (مبحث 4 ص 42) پس هم در زیرزمین ( چونخارج از عرصه هست ) و هم در همکف بدلیل رعایت ضوابط پیشروی ممنوع است

vertex

اخراجی موقت
سلام دوستان
یه مساله ای که توی کار خیلی ها دارم میبینم اینه که کد نورگیر رو روی بام ، همون کد کف بام یا کد کف بام +جان پناهش میذارن.
این اشتباست ،
کدی که برای نورگیر میذاریم روی بام، در حقیقت کد همون کف طبقه ایه که از اونجا نورگیر شروع شده !
خوب خوب همینجا نگهش دار !!!!!!! پس نورگیر مون مسقف نیست؟ بازه ؟ از کف طبقه ای که شروع میشه تا بالا هیچ سقفی نداره؟ دیوار سمت همسایگی چی؟ توی نقشه ها بچه ها مسقف در نظر میگیرند که کد روی سقف رو بهش میدن . شما میگین نباید مسقف باشه ؟ اگر مسقف نباشه باید دیوار هاشیه اون رو بکشیم دیگه ؟؟

آخرین ویرایش:

vertex

اخراجی موقت
نه عزیزم منظورم همه داکتها نیست که !
فقط داکت مرکزی که میذارین باید از پایین ( جایی که موتورخانه هست ) تا بام بالا بره
داکت فضاها و یا نورگیرها از هر طبقه ای که شروع بشن تا بام بالا میرن
این که داکت ها از همون طبقه ای که شروع میشن تا بالا ادامه پیدا میکنند و نیاز نیست در طبقه پایینش هم باشند رو مطمئنین دیگه ؟

vertex

اخراجی موقت
ممنونم مهندس کاملا متوجه شدم . فقط یه سوال دیگه پاگردا جزو طول رمپ حساب میشن البته فکر نمیکنم حساب بشن ؟;)
نخیر به هیچ وجه.. چون ما به ازای مقدار رمپی که به ما اختلاف ارتفاع میده طول رمپ رو محاسبه میکنیم

vertex

اخراجی موقت
هیچکس بلد نیست؟؟؟:(
از نظر من مانعی نداره میتونین طبقه ای رو که نیاز به نورگیر داره تا بالا نورگیر بزارین ولی پیوستگی کارتون از بین میره سعی میکنیم اینجوری نشه . نظر من اینه حالا دوستان اگر نظر دیگه ای دارن بگن

vertex

اخراجی موقت
دوستای گلم لطفا اگه میدونین جواب منو زود الان بدین:)
در طرح 89 برای طبقات اول تا سوم که دو واحد در هر طبقه است ساختمون رو طولی تقسیم میکنید یا عرضی؟چون جبهه جنوب نور نداریم و تنها جبهه نورگیر شماله اگه عرضی تقسیم کنم واحد جنوب فقط با وید نور میگیره اما پلانش خیلی درست و حسابی در میاد
اگه طولی تقسیم کنم یخورده بد حل میشه اما در میاد و هر دو واحد نور شمال رو میگیرن و از جنوب با وید
چکار کنم؟
به نظر من در آوردن واحد شمالی جنوبی امتیازه اما زور زدن بیخود فایده ای نداره اگر راه حل دیگه ای مثل نورگیر داره خوب میزاریم . اگر عرض زمین جوابگو نیست وقتتون رو سر حل کردن این مسئله نگیرین . چون خیلی جاها از دست دادن یک امتیاز بهتر از اینه که کل امتحان رو سر وسواس از دست بدین . اینو واسه این مطلب فقط نمیگم برای همه ضوابط سعی کنین که استاندارد ها رو رعایت کنین ولی اگر نشد خوب نشده دیگه..... سعی کنین بقیش رو خوب بکشین . موفق باشین

vertex

اخراجی موقت
چون یه واحد کاملا نور غیر مستقیم میشه قبول نمیکنن

این چه حرفیه مهندس ؟ شما این قاعده رو از کجا آوردین ؟ اگر امکان نورگیری به خاطر عرض کم ساختمان برای هر دو واحد از شمال و جنوب مقدور نبود حتما بدون اینکه به خودتون فشار بیارین یه واحد رو توی شمال و اونیکی رو توی جنوب بندازین با خیال راحت . دنبال راهرو های باریک و دردسر های دیگه هم نرید که این ره که میروید ........ اگر به این خاطر قبول نشدید آدرس میدم بیاین یقه من رو بگیرید و یه فصل بزنین .

vertex

اخراجی موقت
مثلا اگه بخایم واسه ارتفاع 40 سانتی متر رمپ بذاریم باید این طور محاسبه کنیم:؟؟؟؟::: با شیب 8 درصد طول رمپ 5 متر میشه و چون طول بیشتر از 3 متره با محاسبات ذکر شده که شما انجام دادید عرض رمپ میشه 130 وشیب 7 درصد؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ ولی اینطوری که به ارتفاع 40 سانتی متر نمی رسیم. تو روخدا یکی بیاد جواب بده
ببینین محاسبه رمپ معلول با توجه به فضاییه که برای رمپ توی طراحی در نظر میگیریم . حدودش رو در میاریم و طراحی میکنیم . واضح تر بگم مثلا 40 سانت اختلاف سطح داریم . با شیب 8 درصد 5 متر طول رمپمون میشه ( بیشترین مقدار شیب رو در نظر گرفتیم درسته ؟ ) خب پس اگر ما رمپ های کوتاه داشته باشیم تقریبا نزدیک 5 متر ( حدودا ) رمپ نیاز داریم و اگر رمپ بلند داشته باشیم ( به دلیل کاهش شیب ) طول رمپ بزرگتر از 5 متر میشه . پس اگر مثلا طول رمپمون با 8 درصد اومد 10 متر اصلا گریه نمیکنیم سر جلسه . نگاه میکنیم که با رمپ های کوتاه میشه این 10 متر رو در بیاریم ؟ یا نیاز به رمپ طولانی با شیب کمتر داریم ( به دلایل مختلف ممکنه طراحی پلان امکان رمپ های کوتاه رو بهمون نده ) . در این حالت باید دقت کنیم که هر چی طول رمپ رو بزرگتر میگیریم به دلیل کم شدن شیب داریم از 10 متر تجاوز میکنیم . پس اولویت با طول رمپ کوچکتره . دوستان امیدوارم رمپ معلول رو بتونین در بیارین ولی اگر به هر دلیلی معظل اصلیتون رمپ شد و دیدین هر کاری میکنین در نمیاد جک بزارین خلاص . امتحان که فقط رمپ معلول نیست . ان شا الله همتون قبولین

درخواست نظر دوستان در مورد طراحی آذر 92

درخواست نظر دوستان در مورد طراحی آذر 92

سلام لطفا نظر بدید آذر 95

پیوست ها

• آذر92-2.rar
    145.3 کیلوبایت · بازدیدها: 0

sal-sa

عضو جدید
نه عزیزم منظورم همه داکتها نیست که !
فقط داکت مرکزی که میذارین باید از پایین ( جایی که موتورخانه هست ) تا بام بالا بره
داکت فضاها و یا نورگیرها از هر طبقه ای که شروع بشن تا بام بالا میرن

اما تا جایی که می دونم . داکت از پایین شروع میشه تا بالا. یعنی نمی شه یهو یه داکت از طبقه 3 شروع شه و تا سقف بره ،و از همکف نباشه. یعنی لوله ها تو کف بوده رسیده به اون داکت!!! لوله ها از پایین تا بالا هستن

vertex

اخراجی موقت
اما تا جایی که می دونم . داکت از پایین شروع میشه تا بالا. یعنی نمی شه یهو یه داکت از طبقه 3 شروع شه و تا سقف بره ،و از همکف نباشه. یعنی لوله ها تو کف بوده رسیده به اون داکت!!! لوله ها از پایین تا بالا هستن
والا فکر کنم این قضیه داکت رو هیچکی کامل کامل بلد نیست هر کسی یه چیزی میگه . یکی میگه از پایین تا بام یکی میگه از طبقه ای که شروع میشه تا بام یکی میگه موتور خونه نمیخواد اونیکی میگه میخواد بابا یه متخصصی بیاد درست و حسابی در مورد داکت ها توضیح بده جماعتی رو از شک و تردید در بیاره ..

fatane_a

عضو جدید
1. okb باید حد اقل 1.10 باشه مبحث 4 ص 104
2. در ساختمانهای گروه 4 به بعد موتورخانه باید در زیرزمین باشد پس ارتفاع موتر خانه همان ارتفاع زیرزمینه
3 ؟
4 . در پخ ها باید طبق ضوابط پیشروی ارتفاع پیاده رو تا زیر سقف حد اقل 3.5 باشد (مبحث 4 ص 42) پس هم در زیرزمین ( چونخارج از عرصه هست ) و هم در همکف بدلیل رعایت ضوابط پیشروی ممنوع است

1. Okb رو می دونم باید 110 باشه. ولی وقتی بحث اشرافیت پیش میاد فک کنم باید مقدارش بیشتر شه. این مقدارو می خام بدونم. آیا همیشه باید تو اضلاع شمالی این قضیه رعایت شه؟
2. من تو طرحهایی که بچه ها اینجا گذاشتن دیدم که ارتفاع موتورخونه یکی از ایرادات کارشون بود.فک کنم حداقل ارتفاع داره واسه موتورخونه. این مقدار چنده؟
................
4.این پخی که من منظورم بود پخیه که تو محدوده زمین و داخل حیاطه.همون سوال آذر 90
کسی این سولارو نمی تونه جواب بده تو تاپیک#1324

roham12

عضو جدید
این چه حرفیه مهندس ؟ شما این قاعده رو از کجا آوردین ؟ اگر امکان نورگیری به خاطر عرض کم ساختمان برای هر دو واحد از شمال و جنوب مقدور نبود حتما بدون اینکه به خودتون فشار بیارین یه واحد رو توی شمال و اونیکی رو توی جنوب بندازین با خیال راحت . دنبال راهرو های باریک و دردسر های دیگه هم نرید که این ره که میروید ........ اگر به این خاطر قبول نشدید آدرس میدم بیاین یقه من رو بگیرید و یه فصل بزنین .

نه مهندس دلیل دارم که میگم من خودم چند ساله نقشه های اجرایی میکشم 2 سالم هست ناظر ساختمونم ولی 2 باره امتحان دادم قبول نشدم دلیلش هم اینه که نقشه هایی که برا نظام میکشیم و قبول میکنن با این امتحان طراحی زمین تا آسمون فرق داره الان ساختمون های من اکثرا آسانسور وسط راه پله هست ..یکی از اتاق خواب ها اصلا نور نداره..حمام تو خوابه.. دو تا در دو واحد مجزا به هم چسبیده... نور گیر بین دو واحد طولش 6 متر که چه عرض کنم 3 مترم نیست ..و ...و ...و........هزار تا از این مسایل و نظام هم صد در صد مهر تایید زده ولی تو طراحی امتحان همه اینا باید رعایت شه و واحدی که نور از پاسیو میگیره رو هر کی انجام داده رد شده.

fatane_a

عضو جدید
والا فکر کنم این قضیه داکت رو هیچکی کامل کامل بلد نیست هر کسی یه چیزی میگه . یکی میگه از پایین تا بام یکی میگه از طبقه ای که شروع میشه تا بام یکی میگه موتور خونه نمیخواد اونیکی میگه میخواد بابا یه متخصصی بیاد درست و حسابی در مورد داکت ها توضیح بده جماعتی رو از شک و تردید در بیاره ..

واسه تهویه. برای لوله های آب و فاضلاب هم در صورتی که طبقه مسکونی باشه تا کف همکف بیار. و در صورتی که پیلوتی باشه تا سقف همکف . که از اونجا تو داکت مرکزی جمع می شه.(سقف کاذب می ذاریم)
داکتای سرویس و آشپزخونه حتما باید تا پشت بام بره

bagher66

عضو جدید
نه هر ٩متربه٩ متر يه پاگرد ١٢٠ ميخواد ببينيد طول رمپتون تا ٩ متر ميتونه باشه اما از ٩ متر بيشتر نه حالا تو اين ٩ متر هر جاكه چرخش داشته باشيد پاگرد ميخواد اندازه پاگرد ١٢٠ ذكر شده اما بدليل اينكه بعضي از رمپها عرض بيشتري دارند وبا توجه به اينكه طبق مبحث ٤ اندازه هر پاگرد بايد اندازه عرض بزرگترين اختلاف سطح وارد شده به پاگرد باشه هرجا كه توي رمپ معلول پاگرد نياز هست بزرگترين عرض وارد شده به همون پاگرد ميشه عرض پاگردتون كه اين اندازه نبايد از ١٢٠ كمتر باشه

عمق پاگرد باید 1.5 باشه کمتر نگیرید به چند متر هم نیست هر جایی که پاگرد گذاشتی باید عمقش رو رعایت کنی

roham12

عضو جدید

توی هر داکتی به غیر از لوله های فن و ونت و اگر نیاز بود اب باران حتما یه لوله فاضلاب هست دیگه.. پس همش تا پایین میره

F.A.R.Z.A.D

متخصص مباحث اجرایی معماری , متخصص نرم افزار Archi
کاربر ممتاز
در مورد داکتها قبلا خیلی صحبت شد.

داکت اصلی:

داکتیه که از پایین ترین طبقه شروع میشه و به بالاترین طبقه(حتی بالای خرپشته)میره.لوله های آب سرد و گرم و لوله های گاز و سایر لوله های تاسیساتی از این داکت بالا میرن.
باید نزدیک فضاهایی باشه که موقعیت ثابتی در طبقات دارن(مثل راه پله و آسانسور)
حتما نیاز به دریچه بازدید داره که این دریچه باید در فضای مشترک و عمومی قرار بگیره...مثل پاگرد راه پله و یا لابی آسانسور.
ابعادش حداقل 30*1.40 در نظر گرفته میشه.(معمولا به عرض 30 سانت و به طول ،عرض راه پله و یا آسانسور در نظر گرفته میشه)
توجه بشه که تیر ازش عبور نکنه(چه بتنی و چه فلزی)(در واقع از هیچ داکتی نباید تیر عبور کنه)
کف شور آب باران رو کنار این داکت قرار ندید ترجیحا.

داکت تهویه موتورخونه:

این داکت هم از موتوخونه تا پشت بام ارتفاع داره.کنار دیوار قرار بگیره که در طبقات مشکل ایجاد نکنه.ابعادش هم 40*40 مناسبه.

داکت های فرعی شامل داکت سرویس بهداشتی و حمام و آشپزخانه:

اول اینکه این داکت ها 3 نوع لوله درخودشون دارن:

1-لوله های فاضلاب......که تا پایینترین طبقه باید برن و به چاه برسن.

2-لوله های هواکش......که از همون طبقه شروع میشن و تا پشت بام بالا میرن.

3-لوله های ونت .......که برای تخلیه گازهای موجود در لوله های فاضلاب در نظر گرفته میشه و از مانند لوله های هواکش تا پشت بام میرن.

مورد 2 و 3 که مشکلی نداره ولی مورد 1 یعنی لوله های فاضلاب که باید پایین برن در طبقه همکف که کاربری متفاوته معمولا به 2 روش عمل میشه(تو آزمون رو میگم):

1-اصلا نیاز نیست تو آزمون به این فکر کنید که این لوله های چطور باید برن به زیرزمین.....چون این مورد رو تو نقشه های فاز 1 در نظر نمیگیرن.

2-اگه دوست داشتید این رو هم نشون بدید که این لوله های چطور به زیرزمین میرن (قبلا هم در موردش بحث شد) به این نحوه که نیازه که این لوله ها در طبقه همکف در داکت دیگه ای جمع بشن که این داکت در موقعیت مناسبی (کنار دیوار یا ستون)باید قرار داشته باشه.
اگه داکت اصلی ابعاد مناسبی داشته باشه(داکت اصلی که عارفه خانم در نظر میگیره مناسبه) میتونه نقشه جمع کننده لوله های فاضلاب در طبقه همکف رو ایفا کنه.

همه مطالب مربوط به داکت که واسه این آزمون بکار میاد همینه.
کلا خیلی به جزئیات بی مورد توجه نکنید.......پارکینگ ها خیلی مهمه.نورگیری فضاها.دسترسی ها.ترسیم فنی(خیلی مهم).دسترسی معلول(رمپ معلول و جک معلول(در صورت عدم امکان استفاده از رمپ))حداقل عرض و مساحت فضاها.

bagher66

عضو جدید
سلام دوستان و همکاران گرامی.......با ارزوی موفقیت برا همتون....چنتا سوال دارم..تقاضای مساعدت دارم....
1.
ابعاد داخلی آسانسر (ابعاد خالص)باید چقد باشه ؟؟؟؟1.60*1.90
2.آیا چشم پله باید بگذاریم؟؟اگه آره چقد باید باشه؟؟؟
چشم پله ممنوع می باشد
3.عرض هر پاگرد پله بعد از پوتر باید چد باشه؟؟
حداقل 1.20
4..اسکلت فلزی استفاده کنیم یا بتنی؟؟ابعاد ستونها و فاصله آکس انها در فلز و بتن باید چقد باشد در 4 طبقه و بالا؟؟
بستگی به طرحت داره.فلزی آکس تا آکس حداکثر 6 متر بتنی 7.5 متر
5.در باکس راه پله باید به بیرون باز شه یا داخل؟؟
در طبقه همکف وپشت بام به بیرون ولی در زیر زمین وطبقات به داخل باز شود
با تشکر از دوستای گلم
;)

.........................

F.A.R.Z.A.D

کاربر ممتاز
در نقشه هایی که به شهرداری تهران ارائه میشه 95 درصد این موارد خواسته شده در آزمون رعایت میشه.فقط تو عرض پارکینگ ها یه نیم متری با مبحث مقررات ملی تفاوت داره.

s.salar

عضو جدید
در نقشه هایی که به شهرداری تهران ارائه میشه 95 درصد این موارد خواسته شده در آزمون رعایت میشه.فقط تو عرض پارکینگ ها یه نیم متری با مبحث مقررات ملی تفاوت داره.
با عرض ادب
آقا فرزاد لطفا در مورد ارتفاع موتورخانه و كد ارتفاعيه روي نور گير هم توضيح بديد ممنون.

F.A.R.Z.A.D

کاربر ممتاز
با عرض ادب
آقا فرزاد لطفا در مورد ارتفاع موتورخانه و كد ارتفاعيه روي نور گير هم توضيح بديد ممنون.

سلام.
ارتفاعات همونیه که در جزوه موجوده.

AS.jpg

کد روی نورگیر خیلی مهم نیست ولی معمولا به ارتفاع جانپناه در نظر گرفته میشه.

nasim.as

عضو جدید
کسی نمونه پلانهای قبول شده های سالای قبل داره؟
تو این فرصت کوتاه خیلی به دردمون می خوره ;)

وضعیت
موضوع بسته شده است.