تمرین گروهی آزمون طراحی - بهمن94

وضعیت
موضوع بسته شده است.

ج.ع

عضو جدید

باسلام

Faeze Ardeshiry

کاربر فعال تالار مهندسی معماری ,
کاربر ممتاز
با سلام
خیلی ممنون از لطفتون و این که همه سوالات رو جواب دادید.
راستش این قدر تو دوره های قبل به مسایل مهم گیر دادم و نتیجه معکوس گرفتم گفتم این دفعه یه مقدار به غیر مهم ها گیر بدم بلکه نتیجه داد.
سردر گمی شما به این علته که قبل از انتخاب مرجع صحیح برای حل و فصل کردن سوالاتتون رفتین سراغ کارای بقیه. صد البته که هیچ کاری بی عیب نیست. اون طراحی که نمرش 30 گرفته هم قطعا نقص داشته اما کمتر از بقیه. حالا بنا به طرحش مجبور شده کم و کاستی هایی هم بده، شما هم بی اطلاع، فک میکنین دقیقا همون ضعف درسته. مثله همین نکته که فرمودید: "نمیدونستم میشه در زیرزمین داکت برای سرویس نزاشت" چه کسی گفته خونه سرویسِ زیرزمین رنگی تره؟ نزاشتن چون نتونستن داکتش رو تو طبقات حل کنند. حالا شما میگی؟؟؟؟

ولی واقعا بعضی موارد برام در مورد داکتها سوال بود. مثلا اینکه به خاطر این موضوع که جای داکت سرویس در زیرزمین خوب در نمیاد می تونیم داکت نگذاریم.:eek::que::eek:

به هر حال باز هم بسیار ممنونم ازتون

سلام و خیلی متشکر

در مورد نورگیری ،شما ابعاد نورگیر ها رو فرمودید. ولی سوال من در مورد توضیحات جناب hekmatiyبود که در مورد سطوح نورگیری و محاسبه ان هنگامی که بالکن وجود داشته باشد، بود و این موضوع که گفتن به همین دلیل اکثر کارا به لحاظ نورگیری مشکل داره چون مواردی که ایشون گفتن رعایت نشده. به نظرم رسید فرمول یا محاسبه خاصی داره. اگر ایشون یا دوستان دیگر می دونند لطف می کنن کمک کنن. من که چیزی پیدا نکردم.
از شماtake offعزیز بابت کمک ها و راهنماییتون بسیار سپاسگزارم.
والا من ک متوجه حساب کتاب ایشون نشدم. تا حالا هم نشنیدم. ولی برای محاسبه ی صحیح نورگیری باید به جدولی که اخرای م4 هست رجوع کرد.
خواهش می کنم

با سلام و خیلی ممنون از شما
در مورد ارتفاع موتورخانه البته من 2.6 که گفتم از جدول مبحث 15 ویرایش قدیم بود. و من در جداول ویرایش جدید چیزی پیدا نکردم. آیا این 2 متر که فرمودید در مبحث جدید ذکر شده؟باز هم ممنون از وقتی که گذاشتید.
این هم شاهد از غیب برای سردر گمی شما
از کتابه چاپه قدیم دنباله یه ارتفاع مهم هستید!

Faeze Ardeshiry

کاربر ممتاز
2.62-.3=2.32
2.32-2.1= .22

.22-.1=.12
0.12*15% =0.8
0.8+1=1.8

این عدد ثابت سرگیری رو میتونی ن 2.1 یا 2.05 یا 1.95 بگیرید

ممنون میشم اگه طولی رو که روی رمپ بدون سقف باید باشه بعنوان سرگیری رو هم برای خرداد93 محاسپه کنید.محاسبه این طول برای رمپ90 درجه که ایستگاه داره و همینطور رمپ منحنی یکسانه؟
دقیقا طول سرگیری رو حساب کردیم. دقت کنید

الهه معماري

عضو جدید
دقیقا طول سرگیری رو حساب کردیم. دقت کنید

ممنون که وقت میذارید و خداقوت
اما 1.80 طول سرگیری رمپ در ابتدای ورودیه (که البته من 2.10 میگیرم)، اینطور نیست؟
منظور من در حالتی که پارکینگ زیرزمینه فاصله افقی از طبقه همکف که روی رمپ بدون سقف میمونه چقده؟

من خودم برای آزمون خرداد93 کف زیرزمین رو 2.72- و طول کل رمپ 11.46 و در ازای سرگیری ورودی پارکینگ که 2.1 گرفتم طول سرگیری یعنی طول افقیه بدون سقف رو 9.33 بدست اوردم (اگه سرگیری ورودی رو 1.95 بگیریم هم طول سرگیری 8.33بدست میاد)، درسته ایا؟

آخرین ویرایش:

elham.khkh

عضو جدید
دوستان خيلي ها ذهنشون درگسايل پيچيد نند
درصورتي كه بايد اصول طراحي بلد باشند و ضوابط و مباحث را
امروز راجب الزامات ساختمان جهت حفاظت در سوانح و حوادث صحبت كنيم
1-حداقل عرض راهرو دسترسي خروجي 1.20
حداكثر طول خروجي از محل تصرف تا دسترسي خروج 30 متر ولي اين بسيار مهم دستگاه پله را دور تا ورودي ساختمان طراحي نكنيد
در واحد مسكوني تا 5 طبقه ،فاصله درب ورودي تا دستگاه پله 10متر در نظر گرفته شود
جايگاه امداد در گروههاي 4و 5 حداقل 5در 3 متر در نظر گرفته ميشود
اين نكته شما فقط تو پلانها حتما نشان بدهيد
تعبيه بازشوي امدادرساني هر واحد 90 سانتي متر و ارتفاع 1.30سانتي متر الزامي
به چ صورت نمايش بدهيم
روي پنجره كه به سمت حياط ماشين رو و يا كوچه
بصورت خط چين و به سمت داخل
مثل يك درب كوچيك دو لنگه نشان ميديم

کلیت بحث مسیر خروج فقط بخاطر رعایت مبحث 3 هست و وقتی صحبت از مسیر خروج میشه یعنی باید ضوابط حریق رو رعایت کنیم نه ابعاد عبوری افراد عادی و معلول(که البته با رعایت ابعاد مسیر فرار از حریق ضوابط عبوری افراد عادی و معلول هم حفظ میشه) و این مسیر خروج باید حداقل 150 سانت عرض داشته باشه(برای عبور امدادگر پیاده-طبق مبحث3)

این اعداد که میگی از کجا اومده؟
درستش به این صورته
205 سانت فقط حداقل سرگیری راه پله است توی باکس پله
195سانت حداقل ارتفاع مفید درب ورودی از زیر بازوی خود بسته شوی در
210 سانت حداقل ارتفاع ورودی رمپ خودرو
اینایی که گفتید میشه بگید کدوم صفحات مبحث چهاره؟ اخه استادم گفته تو مقررات فقط 2/05رو گفته.و به بقیه اعداد کار نداشته باشید
سوال دوم اینکه تو اذر 92 طول کل رمپ چند میشه؟ مگه 18.6نمیشه؟ لطفا جوابمو بدید

آخرین ویرایش:

hekmatiy

عضو جدید
سلام و خیلی متشکر

در مورد نورگیری ،شما ابعاد نورگیر ها رو فرمودید. ولی سوال من در مورد توضیحات جناب hekmatiyبود که در مورد سطوح نورگیری و محاسبه ان هنگامی که بالکن وجود داشته باشد، بود و این موضوع که گفتن به همین دلیل اکثر کارا به لحاظ نورگیری مشکل داره چون مواردی که ایشون گفتن رعایت نشده. به نظرم رسید فرمول یا محاسبه خاصی داره. اگر ایشون یا دوستان دیگر می دونند لطف می کنن کمک کنن. من که چیزی پیدا نکردم.

سلام. ممنونم که کار را با این دقت بررسی کردید.
در صفحه 67 مبحث چهارم بخش 4-7-5-4 ایوان گفته که در صورت نورگیری یک اتاق از ایوان، فضای باز جلوی ایوان باید از مقدار مشخصی که بیان کرده بیشتر باشد. ولی در حالت کلی خدمتتون عرض کنم که معمولا یک تراس با عرض 3 متر و عمق 1.40 متر، میزان نورگیریش برای یک اتاق با مساحت 15 متر مربع کافیه.
به عنوان مثال توی این پلان، یکی از اتاق خواب های واحد 2 خوابه که از تراس نور میگیرد عملا فاقد نور طبیعی محسوب میگررد حتی با رعایت تمام ضوابط تراس.
منظورم اینه که در حالت کلی اگر قرار است که اتاقی از تراس نور بگیرد، از قرار دادن تراس کم عرض برای نورگیری پرهیز کنید.
امیدوارم که منظورمو متوجه شده باشید. اگر که کاملا متوجه نشدید من دوباره توضیح میدم خدمتتون.
مشاهده پیوست 255779

از این جور تراس ها معمولا توی جزوه اشراق وجود داره که کاملا اشتباهه.

البته این کار خیلی کار خوبیه و اگه اشتباه نکنم قبول شده، ولی متاسفانه اتاق خوابی که از تراس نور میگیره یه ضعف محسوب میشه.

آخرین ویرایش:

hekmatiy

عضو جدید
با سلام و روز بخير

خيلي متشكر از اينكه كارتان را به اشتراك گذاشتيد. و تبريك مي گم كارتون خيلي خوب شده.

فقط چند سوال برام پيش اومده. ممنون ميشم لطف كنيد و پاسخ بديد.

در مورد اين محاسبات نورگيري كه توضيح داديد. مي شه لطفا بگيد فرمولش در كجا هست. به نظرم خيلي پيچيده مياد. پيدا نكردم. در حالت كلي هميشه بايد اين محاسبات رو زماني كه مي خواهيم نورگيري اتاق پشت بالكن رو در نظر بگيريم انجام بدهيم؟ خيلي ممنون ميشم اگر راه حلش رو در حالت كلي توضيح بديد يا اينكه فرمولش رو بگيد كجا هست.

در نقشه ها تون من سوال برام پيش اومده. در خود نقشه سوالات رو با شماره نوشتم. كه ضميمه مي كنم . در اين پست و پست بعدي. واقعا لطف مي كنيد اگر پاسخ بدهيد.
همچنين ساير دوستان هم اگر جواب ها رو مي دونند ممنون مي شم كه كمك كنند.

مشاهده پیوست 255738مشاهده پیوست 255739
سپاس فراوان
موفق باشيد.

ممنونم
در رابطه با سئوال 1 من ستونها را نزاشتم توی کار اصلی و نیازی هم نیست که این ستونها وجود داشته باشه،
در رابطه با سرویس قبلا هم عرض کردم که نمیدونم داکت سرویس را چه جوری حل کردم چون یه کروکی از کارم داشتم و لی احتمالا جای سرویس و این پله کوچک زیرزمینمو عوض کردم که مشکل داکتم حل بشه.
پارکینگ باید دارای شیب بندی و کف شوی مناسب باشد.
دیوار تجاریی که در مجاورت فضای مسکونی قرار میگیرد باید 2 ساعت مقاوم حریق باشد، حتی این را هم بدونید که دیوار مشترک واحدها هم باید 1 ساعت مقاوم حریق باشند، این مورد فقط شامل راه پله نمیشه.
سئوال 6، یکی از داکتها برای تهویه لابی و یکی هم برای تهویه سرویس بهداشتی، داکت سرویس بهداشتی نباید با داکتی مشترک باشد. لابی در صورت عدم دسترسی به فضای باز باید تهویه مصنوعی داشته باشد.
بله داکتها می تونند توی طبقات بزرگتر بشند؛ هیچ الزامی نداره که هم اندازه باشند.

hekmatiy

عضو جدید
ادامه سوالات
مشاهده پیوست 255740

در مورد سوال 4 در پلان ها منظورم این بود که چرا این دو دیوار هاشور خورده اند؟

سئوال 7- داکت سرویس و حمام نمیتوانند مشترک باشند، تنها داکتی که میتواند مشترک باشد داکت سرویس بهداشتی و حمام است، بقیه باید داکتی مجزا داشته باشند.
سئوال 8- یک داکت برای تهویه سرویس و یک داکت هم برای تهویه لابی طبقه اول گذاشتم.
سئوال 9- یک پاسیو 2*3 که برای تامین نورگیری آشپزحانه تعبیه شده است، این فضا باید دسترسی برای نظافت داشته باشد، به همین دلیل نیاز به در دارد.
سئوال 10هم که جواب مشخص، ما نمیتوانیم داکت مشترک داشته باشیم، به این دلیل من داکتهام سه تا شده، یکی داکت لابی پائین، یکی سرویس و یکی هم آشپزخانه.
سئوال 11- حمام از داکت پشت آسانسور استفاده میکنم. داکت پشت آسانسور اجباری نیست.

Faeze Ardeshiry

کاربر ممتاز
ممنونم
در رابطه با سئوال 1 من ستونها را نزاشتم توی کار اصلی و نیازی هم نیست که این ستونها وجود داشته باشه،
در رابطه با سرویس قبلا هم عرض کردم که نمیدونم داکت سرویس را چه جوری حل کردم چون یه کروکی از کارم داشتم و لی احتمالا جای سرویس و این پله کوچک زیرزمینمو عوض کردم که مشکل داکتم حل بشه.
پارکینگ باید دارای شیب بندی و کف شوی مناسب باشد.
دیوار تجاریی که در مجاورت فضای مسکونی قرار میگیرد باید 2 ساعت مقاوم حریق باشد، حتی این را هم بدونید که دیوار مشترک واحدها هم باید 1 ساعت مقاوم حریق باشند، این مورد فقط شامل راه پله نمیشه.
سئوال 6، یکی از داکتها برای تهویه لابی و یکی هم برای تهویه سرویس بهداشتی، داکت سرویس بهداشتی نباید با داکتی مشترک باشد. لابی در صورت عدم دسترسی به فضای باز باید تهویه مصنوعی داشته باشد.
بله داکتها می تونند توی طبقات بزرگتر بشند؛ هیچ الزامی نداره که هم اندازه باشند.

سئوال 7- داکت سرویس و حمام نمیتوانند مشترک باشند، تنها داکتی که میتواند مشترک باشد داکت سرویس بهداشتی و حمام است، بقیه باید داکتی مجزا داشته باشند.
سئوال 8- یک داکت برای تهویه سرویس و یک داکت هم برای تهویه لابی طبقه اول گذاشتم.
سئوال 9- یک پاسیو 2*3 که برای تامین نورگیری آشپزحانه تعبیه شده است، این فضا باید دسترسی برای نظافت داشته باشد، به همین دلیل نیاز به در دارد.
سئوال 10هم که جواب مشخص، ما نمیتوانیم داکت مشترک داشته باشیم، به این دلیل من داکتهام سه تا شده، یکی داکت لابی پائین، یکی سرویس و یکی هم آشپزخانه.
سئوال 11- حمام از داکت پشت آسانسور استفاده میکنم. داکت پشت آسانسور اجباری نیست.

مرسی. ولی درب برای نظافت پاسیو الزامیه.
من توصیه میکنم بزارید.
صفحه 68 مبحث 4 بند 4-5-8-3-3
اینجاها رو لطفا بیشتر توضیح بدین

mr.reza.h

عضو جدید
سلا دوستان یک سوال نوع سقف و تو ازمون چی بنویسم که ضخامتش 30 سانت باشه ؟؟؟؟؟
مثلا عرشه فولادی یا تیرچه بلوک ضخامتشون چند میشه؟ 30 سانتی میشه یا نه بیشتر؟

طراحی وارایه در آزمون مخصوصا در سازه در حد فاز یک میباشد ونیازی به نشان دادن جزئیات ونوع سقف نیست.ولی میتوان در این مرحله ضخامت را 30 سانت در نظر گرفت

mr.reza.h

عضو جدید
زیرزمین برای پارکینگ کوچک و متوسط 2.40 برای پارکینگ بزرگ 2.60
توقفگاه پارکینگ (پیلوت) کوچک 2.20 متوسط 2.40 بزرگ 2.60
......
توو کل کارای قبول شده ای که دیدم هیچ کدوم زیرزمین رو 2.20 نگرفته بودن
فک میکنم یکی از علت های مردود شدنم هم ارتفاع زیرزمین 2.20 بود
دوست عزیز اطلاعات غلط ندین..ارتفاع مفید پارکینگ کوچک 2.2 ارتفاع مفید پارکینگ متوسط و بزرگ 2.4( ربطی به زیرزمین وهمکف بودنش نیست. ارتفاع مفید را رعایت کنید)

Faeze Ardeshiry

کاربر ممتاز
دوست عزیز اطلاعات غلط ندین..ارتفاع مفید پارکینگ کوچک 2.2 ارتفاع مفید پارکینگ متوسط و بزرگ 2.4( ربطی به زیرزمین وهمکف بودنش نیست. ارتفاع مفید را رعایت کنید)
خودتون دارین میگین پارکینگ، نمیگین که زیرزمین
شاید پارکینگ پیلوت باشه!

سحر خوشان

عضو جدید
من چندتا سوال دارم ممنون ميشم راهنماييم كنيد:
-ميتونيم داكت سرويسها و تاسيسات (اشپزخونه)رو يجا بگيريم؟
-يا داكت اصلى رو ميشه با يكى از داكتهاى ديگمون يكى بگيريم؟
-وقتى حياط پشتى داريم از همكف بايد دسترسى براى تمام واحدا به حياط پشت فراهم شه؟
-از زيرزمين (پاركينگ) بايد دسترسى به حياط داسته باشيم؟
-عرض اين دسترسى به حياط ها چقده؟
-عرض راهروى داخلى واحد و راهروى انبارى تو پاركينگ چقده؟
-تو پاركينگ بايد براى پله و اسانسور در ضد حريق داشته باشيم،درسته؟و در طبقاب فقط برا پله كافيه؟

Faeze Ardeshiry

کاربر ممتاز
من چندتا سوال دارم ممنون ميشم راهنماييم كنيد:
-ميتونيم داكت سرويسها و تاسيسات (اشپزخونه)رو يجا بگيريم؟
بهتره جدا باشه.
-يا داكت اصلى رو ميشه با يكى از داكتهاى ديگمون يكى بگيريم؟
میشه فضایی که هم جداره با داکت اصلی هست رو از همون داکت اصلی انشعاب بدیم
-وقتى حياط پشتى داريم از همكف بايد دسترسى براى تمام واحدا به حياط پشت فراهم شه؟
اگ تو همکف واحد مسکوین داریم، از زیرزمین بدیم کافیه. اما اگر بخایم بدیم هم با یه راهرو 1.4 طوری که از داخل ساختمان مجزا باشه راهرو میدیم
-از زيرزمين (پاركينگ) بايد دسترسى به حياط داسته باشيم؟
اره
-عرض اين دسترسى به حياط ها چقده؟
بالاتر نوشتم
-عرض راهروى داخلى واحد و راهروى انبارى تو پاركينگ چقده؟
1.1 کافیه یا 1.2 . البته نوشته شده راهریی ک فقط واسه تاسیساته 60 سانت هم خوبه. فقط واسه تاسیساتااا
-تو پاركينگ بايد براى پله و اسانسور در ضد حريق داشته باشيم،درسته؟و در طبقاب فقط برا پله كافيه؟
هم پارکینگ هم طبقات

........

rap_w2w

عضو جدید

میشه یه منبع معرفی کنی که گفته باشه ارتفاع ((((زیرزمین)))) 2.20 هست؟

babayani

عضو جدید
با سلام وقتی میگین ابعاد داکت از80*30کمتر نباشه منظورتون داخل داکت هست یا با دیوار دورش می گین

ج.ع

عضو جدید
سلام و خیلی متشکر

سلام. ممنونم که کار را با این دقت بررسی کردید.
در صفحه 67 مبحث چهارم بخش 4-7-5-4 ایوان گفته که در صورت نورگیری یک اتاق از ایوان، فضای باز جلوی ایوان باید از مقدار مشخصی که بیان کرده بیشتر باشد. ولی در حالت کلی خدمتتون عرض کنم که معمولا یک تراس با عرض 3 متر و عمق 1.40 متر، میزان نورگیریش برای یک اتاق با مساحت 15 متر مربع کافیه.
به عنوان مثال توی این پلان، یکی از اتاق خواب های واحد 2 خوابه که از تراس نور میگیرد عملا فاقد نور طبیعی محسوب میگررد حتی با رعایت تمام ضوابط تراس.
منظورم اینه که در حالت کلی اگر قرار است که اتاقی از تراس نور بگیرد، از قرار دادن تراس کم عرض برای نورگیری پرهیز کنید.
امیدوارم که منظورمو متوجه شده باشید. اگر که کاملا متوجه نشدید من دوباره توضیح میدم خدمتتون.
مشاهده پیوست 255779

از این جور تراس ها معمولا توی جزوه اشراق وجود داره که کاملا اشتباهه.

البته این کار خیلی کار خوبیه و اگه اشتباه نکنم قبول شده، ولی متاسفانه اتاق خوابی که از تراس نور میگیره یه ضعف محسوب میشه.

سلام و خیلی متشکر بابت توضیحاتتون و اینکه سوالات رو به تمامی جواب دادید.

در مورد نورگیری بله الان دقیقا متوجه شدم که چه طور محاسبه کردید.

فقط یک سوال کلی الان در مورد نورگیری برام مطرح شد اینکه عمق نورگیری را برای اتاقی که از تراس نور می گیرد باید 7 متر از لبه ی بیرونی تراس باشد؟

بعد اینکه در مورد تهویه ی لابی چرا در اون دیواری که برای سرگیری رمپ عقب رفته پنجره نمی گذارید که دیگر به داکت تهویه لابی نیاز نباشد؟

و یک مورد دیگه اینکه در پلانها تون اون مستطیلهای خط چین زیر پنجره ها نمایش چیست؟

armooni

عضو جدید
سلام. ببخشید یه سوال...
واسه سرگیری چه قدر از آخر طول رمپ کم کنیم؟
کلا با سرگیری مشکل دارم...

ج.ع

عضو جدید
سلام
ميشه لطفا يكي از دوستان بگن اين نحوه محاسبه درز انقطاع در كدام مبحث درج شده؟؟
در هيچ جا پيدا نمي كنم و متاسفانه در مورد نحوه ي محاسبه ش خيلي اختلاف هست.

درسته كه اچ دويستم ارتفاع مي شه. اما اچ دويستم كدوم ارتفاع؟؟

در كتاب دكتر صديق نوشته ارتفاع از كف زير زمين تا روي خرپشته!
در كتاب عمران اشراق نوشته از كف زير زمين تا روي بام!! و جان پناه و خرپشته محاسبه نميشود!!
دوستان در باشگاه گفتند خرپشته محاسبه نمي شود !! يكي ديگر از دوستان گفتند ارتفاع از كف معبر تا بلندترين نقطه جانپناه!!!

در مبحث 4 پيدا نكردم. در مبحث 9 صفحه ي 175 يك اشاره اي به درز انقطاع شده كه ربطي به كار ما نداره ظاهرا و ارجاع داده به مبحث 6. در مبحث 6 هم كه هيچي پيدا نكردم.

ممنون ميشم دوستان بگن اطلاعات در مورد درز انقطاع در كدام مبحثه.

ج.ع

عضو جدید
سلام ممنون كه كارتون رو گذاشتيد.
چند تا سوال پيش اومد برام

1- در پاركينگتون فاصله آكس ستون ها براي سه تا ماشين بايد 7.5 باشه. چرا 7.2 گرفتيد؟

2- شما داكت پشت آسانسور نگذاشتيد يعني الان داكت اصلي تون كجاست؟ فكر كنم تو اين حالت بايد تمام داكت هاتون تا پلان همكف ترسيم بشن. دو ستان اگه مي دونن بگن.

3- تو زير زمين سرويس بهداشتي داكت نداره.

4- تو همكف فكر كنم اتاق خوابتون مشكل نورگيري داره . (با توجه به نكات صفحه 67 مبحث 4) طول تراستون خيلي كمه فكر كنم و بازشو به اندازه ي يه در براي اين اتاق كافي نيست.

5- فكر كنم پله هاتون رو هم با توجه به تعداد مناسبش در پلان زيرزمين ترسيم نكرديد.

ولي در كل كارتون خيلي خوب و مرتب دراومده. :smile:
موفق باشيد.

سلام دوستان
کاره مرداد 94 ممنون میشم نقد کنید.
مشاهده پیوست 255723

ج.ع

عضو جدید
سلام

چرا
حداقل فضای سرویس 1.20*1.60= (((1.90متر)))؟؟؟؟

در كتاب عمران اشراق هم همين بود.

ولي در مبحث 4 صفحه 91 آمده 1 در 1.2 حداقل است. حتي اگر توام باشد 1 در 1.05 حداقل است. اگر اين طور است خوب اندازه ي كوچكتر را بگيريم. در امتحان همين چند سانت هم كمك كننده است.
02.jpg

نکات ابتدایی که در اکثر 95% کارهای قبول شده رعایت شده عبارتند از:

1-تا حد امکان ورودی 1.40 کمتر نشه... اگه جک معلول هم دارید مجموع وروذی 1.40+1.40+10 سانت دیواره کوچک تیغه ای جداکننده بین پله و رمپ

2- آکس دور دستگاه پله و آسانسور اگه ((فرمال)) طراحی کردید 4.70*5.50

3- درب ورودی ساختمان 1.20 دولنگه............. درب دستگاه پله 1.10

4- اندازه پشت خودرو در محل پارک در پارکینگ.... فضای 5 متری خالی

5- اتاق تاسیسات و انبار با درب های رو به بیرون بازشو

6- حداقل فضای آشپزخانه 1.8*3.1= (((5.5 متر)))................... حداقل فضای پذیرایی 2.7*4.5= (((12متر)))............ حداقل فضای خواب دونفره 2.7*4.5= (((12متر)))........حداقل فضای خواب یک نفره 2.15*3=(((6.5متر)))......... حداقل فضای سرویس 1.20*1.60= (((1.90متر)))

7- تعداد متعارف پله در طبقات با تصرف مسکونی 18 تا 17 سانتی = 3.06 .............. ارتفاع کف تا زیر سقف 2.70.... خود مبحث 4 ذکر کرده 2.40

8- تعداد متعارف پله در زیرزمین با تصرف مسکونی 16 تا 17 سانتی = 2.72 .......... در یک ردیف 7 پله و در ردیف کنار مطابق با پله طبقات 9 پله.... ساده ترین مدل جهت جلوگیری از سر گیری

9- زیرزمین برای پارکینگ کوچک و متوسط 2.40 برای پارکینگ بزرگ 2.60
توقفگاه پارکینگ (پیلوت) کوچک 2.20 متوسط 2.40 بزرگ 2.60

10- ((( نظر شخصی))) بچه هایی که در پارکینگ آزمون سال 94 مرداد 3 تا ماشین رو کنار هم در یک دهنه 7.50 متری یا 7.40 متری گذاشتن کارشون نمره بیشتری کسب کرده

11- داکت تحت هیچ شرایطی از 30*60 کمتر گرفته نشده..... بزرگترین داکت برای 4 مسیر تاسیسات پشت آسانسور آشپزخانه حمام و دستشویی 60*80 ((( برداشت شخصی از نقشه های متفاوت)))

ج.ع

عضو جدید
دوستان در صفحه 74 مبحث 4 آمده كه بايد براي توفقگاه هاي سرپوشيده تهويه صورت گيرد.

براي اين موضوع مي توان از داكت پشت آسانسور كه داكت اصلي گرفتيم استفاده كنيم؟ به شرط اينكه در ديواره داكت يك بازشو تعبيه كنيم؟

متشكرم

Faeze Ardeshiry

کاربر ممتاز
یک نفر میتونه نحوه ترسیم رمپ گردشی رو برای ازمون ابان، به من یاد بده؟
ینی رمپ رو با شعاع 6.5 میکشم. محیط ربع دایره میشه 10.23 در صورتی که طول رمپ من 8.13 هست. حالا باید چکار کرد؟

آخرین ویرایش:

Faeze Ardeshiry

کاربر ممتاز
دوستان در صفحه 74 مبحث 4 آمده كه بايد براي توفقگاه هاي سرپوشيده تهويه صورت گيرد.
بخشی از تهویه از طریق در ورودی صورت میگیره
براي اين موضوع مي توان از داكت پشت آسانسور كه داكت اصلي گرفتيم استفاده كنيم؟ به شرط اينكه در ديواره داكت يك بازشو تعبيه كنيم؟
نمیدونم. فکر نکنم. یعنی ندیدم همچین چیزی
متشكرم
......

Faeze Ardeshiry

کاربر ممتاز
سلام
ميشه لطفا يكي از دوستان بگن اين نحوه محاسبه درز انقطاع در كدام مبحث درج شده؟؟
در هيچ جا پيدا نمي كنم و متاسفانه در مورد نحوه ي محاسبه ش خيلي اختلاف هست.

درسته كه اچ دويستم ارتفاع مي شه. اما اچ دويستم كدوم ارتفاع؟؟

در كتاب دكتر صديق نوشته ارتفاع از كف زير زمين تا روي خرپشته!
در كتاب عمران اشراق نوشته از كف زير زمين تا روي بام!! و جان پناه و خرپشته محاسبه نميشود!!
دوستان در باشگاه گفتند خرپشته محاسبه نمي شود !! يكي ديگر از دوستان گفتند ارتفاع از كف معبر تا بلندترين نقطه جانپناه!!!

در مبحث 4 پيدا نكردم. در مبحث 9 صفحه ي 175 يك اشاره اي به درز انقطاع شده كه ربطي به كار ما نداره ظاهرا و ارجاع داده به مبحث 6. در مبحث 6 هم كه هيچي پيدا نكردم.

ممنون ميشم دوستان بگن اطلاعات در مورد درز انقطاع در كدام مبحثه.
تو م4 در مورد ارتفاع ساختمان نوشته شده
مبنای ارتفاع ساختمان از تراز معبر تا بالاترین نقطه ی جان پناه در بام های مسطح. پس این ارتفاع مد نظره. کتاب صدیق هم معتبر نیست.
این ارتفاع تقسیم به 200
صدیق اسکیس درس میده. دنبالش نباشین برای نظام مهندسی

khazaei1

عضو جدید
یک نفر میتونه نحوه ترسیم رمپ گردشی رو برای ازمون ابان، به من یاد بده؟
ینی رمپ رو با شعاع 6.5 میکشم. محیط ربع دایره میشه 10.23 در صورتی که طول رمپ من 8.13 هست. حالا باید چکار کرد؟

ببین برای محاسبه رمپ گردشی شعاع میانی رو 6.5 میگیریم که اگه عرض رمپ 3.5 باشه شعاع داخلی میشه 4.75 (یعنی شعاع میانی منهای نصف عرض رمپ) شعاع خارجی هم 8.25 میشه (شعاع میانی + نصف عرض رمپ)
رمپ چرخشی همیشه مسیری به طول یک چهارم دایره طی میکنه. شعاع دایره ای که ماشین طی میکنه همون شعاع میانی یعنی 6.5 متر هست. اگه محیط دایره رو حساب کنیم و بعد یک چهارمش رو حساب کنیم این یک چهارم دایره میشه 10.21. طول رمپ چرخشی میشه 10.21 که ارتفاع 1.43 رو جواب میده
ramp.jpg

setayesh1234

عضو جدید
ببین برای محاسبه رمپ گردشی شعاع میانی رو 6.5 میگیریم که اگه عرض رمپ 3.5 باشه شعاع داخلی میشه 4.75 (یعنی شعاع میانی منهای نصف عرض رمپ) شعاع خارجی هم 8.25 میشه (شعاع میانی + نصف عرض رمپ)
رمپ چرخشی همیشه مسیری به طول یک چهارم دایره طی میکنه. شعاع دایره ای که ماشین طی میکنه همون شعاع میانی یعنی 6.5 متر هست. اگه محیط دایره رو حساب کنیم و بعد یک چهارمش رو حساب کنیم این یک چهارم دایره میشه 10.21. طول رمپ چرخشی میشه 10.21 که ارتفاع 1.43 رو جواب میده
مشاهده پیوست 255821
مرسی میشه در مورد اینکه قبلش باید یه مقداری باشه یا بعدش
حداقل حداکثری داره هم توضیح بدین

آخرین ویرایش:
وضعیت
موضوع بسته شده است.