تمرین گروهی آزمون طراحی اذر 92

وضعیت
موضوع بسته شده است.

shab khanoom

عضو جدید
شبنم خانوم اونجوری که من متوجه شدم شما برا آسانسور 2درب ایجاد کردین درسته ؟

آیا برای مسکونی مجازه ؟

صفحه 15 مبحث 15 کابین دو درب رو توضبح داده و شکلش رو هم رسم کرده. فکر نمی کنم محدودیتی وجود داشته باشه

ali kocholomoch

عضو جدید
صفحه 15 مبحث 15 کابین دو درب رو توضبح داده و شکلش رو هم رسم کرده. فکر نمی کنم محدودیتی وجود داشته باشه

خوب این درست ولی ما الان یه کابینی در نظر می گیریم که 2 درب داشته باشه تا اونجایی که من تو بیمارستان دیدم 2 درب هم هم

زمان باز میشه

الان تو طرح شما تو قسمت زیر زمین و همکف این درب دوم مشاهده نمیشه یا اصلا کشیدیم به فرض

اون در رو به دیوار چاه باز میشه تو زیرزمین و همکف ؟

آیا خطری نداره ؟

shab khanoom

عضو جدید
خوب این درست ولی ما الان یه کابینی در نظر می گیریم که 2 درب داشته باشه تا اونجایی که من تو بیمارستان دیدم 2 درب هم هم

زمان باز میشه

الان تو طرح شما تو قسمت زیر زمین و همکف این درب دوم مشاهده نمیشه یا اصلا کشیدیم به فرض

اون در رو به دیوار چاه باز میشه تو زیرزمین و همکف ؟

آیا خطری نداره ؟

من آسانسور دودربی دیدم که درب دومش فقط در بعضی طبقات باز می شه. در طبقات هم درب بر اساس دکمه ی واحد مورد نظر باز میشه.
اما باز دوستانی که تخصص دارن نظر بدن

shab khanoom

عضو جدید
آقای کد خدا با سپاس فراوان بابت تمرین هایی که اینجا می گذارید
خواهش می کنم یه تمرین دیگه هم بگذارید. در صورت امکان مثل تمرین 2، یک طبقه 3 واحدی و یک طبقه 2 واحدی باشه.احتمال اینکه امسال این مدلی بخوان زیاده
بازم ممنون

shab khanoom

عضو جدید
سلام شب خانوم
من کارتونو دیدم خوب شده اما میشه بگین اشکال بزرگش چیه؟ستون هاتون مشکلش چیه؟

ستون های آکس 1 نباید تا بالا بیایند. در صورتیکه من تو دیوار جنوبی حیاط خلوت نمی تونم ستون بگذارم (به خاطر پارکینگ ها) و مجبورم ستون های آکس 1 رو تا بالا ادامه بدم

shab khanoom

عضو جدید

saraafsoon

عضو جدید
g.jpgکار ازمون 2 اقای کدخدا که یکی از بچه ها انجام دادنsafi1360
بچه ها به نظرم رامپو درست درنیاوردن مگه نبیاد رمپ معلولینو 8درصد حساب کنیم تو 60سانتیمتر ارتفاع مگه نمیشه7.5متر؟اگه درست به منم بگین تااشتباه نکنم

پیوست ها

• download.jpg
    download.jpg
    18.7 کیلوبایت · بازدیدها: 0
آخرین ویرایش:

mdt001

عضو جدید
ادامه ی تمرین دوم

سلام دوست من.
کارتون خیلی خوب شده در مجموع.
فقط چند نکته به نظرم اومد که بگم اول اینکه بهتر بود باکس پله رو قسمت شمال زمین قرار میدادی که این موضوع حسنش اینه که نمایشگاه از دو گذر بهتر در معرض دیده و نورگیریه جنوب در واحدها کاملتر میشد.
و بعد اینکه شما ارتفاع تک پله رو چند میگیرید؟!ارتفاع طبقه اول چرا شده 320 یعنی ارتفاع هر پله چند شده دقیقا...؟؟
البته میبخشید:redface:

F.A.R.Z.A.D

متخصص مباحث اجرایی معماری , متخصص نرم افزار Archi
کاربر ممتاز
دوستان چرا تو حیاط تراس نمی دیم ؟ 60% مسکونیه و ما می تونیم 1.20 تراس به طرف حیاتمون داشته باشیم ولی اکثرا تو کارایی که میبینم از خوده 60% حدود 1.20 یا 2 متر عقب روی می کنن و تراس میزارن

الان کدومش درسته ؟

سلامممم.
ببینید کنسول رو گذر با کنسول رو حیاط کاملا متفاوته.
تو زمین حد پیشروی مشخصه.یعنی یه قانونه.از اون نمیتونید عدول کنید.زمانی که میگن مثلا تا اینجا میتونید پیشروی داشته باشید دیگه به هیچ نحو نمیتونید از اون فراتر برید.(چون جلوی نور گیری همسایه رو میگیرید )
ولی کنسول رو گذر داستانش فرق میکنه.تو گذر بالای 12 متر(تا 20 متر)شما میتونید 80 سانت کنسول تو ارتفاع 3.5 متری داشته باشید.

آسانسور دو درب هم مجازه...دارای تنظیماتیه.که مثلا تو کدوم طبقه،کدوم درب باز شه و یا تو کدوم طبقه هر دو درب باز شن
.

shab khanoom

عضو جدید
سلام دوست من.
کارتون خیلی خوب شده در مجموع.
فقط چند نکته به نظرم اومد که بگم اول اینکه بهتر بود باکس پله رو قسمت شمال زمین قرار میدادی که این موضوع حسنش اینه که نمایشگاه از دو گذر بهتر در معرض دیده و نورگیریه جنوب در واحدها کاملتر میشد.
و بعد اینکه شما ارتفاع تک پله رو چند میگیرید؟!ارتفاع طبقه اول چرا شده 320 یعنی ارتفاع هر پله چند شده دقیقا...؟؟
البته میبخشید:redface:
نکته اول و درست میگی. حق با شماست. ولی ترجیح دادم ورودی مسکونی از داخل حیاط باشه که اگه باکس پله وسط میومد ، دیگه نمیشه ورودی رو از حیاط داد (تداخل سواره و پیاده به وجود میومد و طول رمپ هم تامین نمیشد)
ارتفاع پله ها شده 17.7 و کف پله ها هم 29 است. (البته یه کوچولو از 64 بیشتر شده عددش - اگر کد ارتفاعی رو 3.70 بگیرم درست میشه)

ali kocholomoch

عضو جدید
سلامممم.
ببینید کنسول رو گذر با کنسول رو حیاط کاملا متفاوته.
تو زمین حد پیشروی مشخصه.یعنی یه قانونه.از اون نمیتونید عدول کنید.زمانی که میگن مثلا تا اینجا میتونید پیشروی داشته باشید دیگه به هیچ نحو نمیتونید از اون فراتر برید.(چون جلوی نور گیری همسایه رو میگیرید )
ولی کنسول رو گذر داستانش فرق میکنه.تو گذر بالای 12 متر(تا 20 متر)شما میتونید 80 سانت کنسول تو ارتفاع 3.5 متری داشته باشید.

آسانسور دو درب هم مجازه...دارای تنظیماتیه.که مثلا تو کدوم طبقه،کدوم درب باز شه و یا تو کدوم طبقه هر دو درب باز شن
.

آقا فرزاد من منظورم از کنسول تراس بود با جان پناه 120

الان ما برا نظام کار میکنن بچه ها زمین هایی که 60% مسکونیه این تراس رو دارن

ولی 70% مسکونی تراس نداره

الان پس عقب روی که میکنیم 1.20 بهتره یا 2؟

mdt001

عضو جدید
دوستان من زیرزمین آزمون دوم رو تازه زدم. من از بقیه کمی عقبم چون فقط شبها میتونم تمرین کنم:(:(
یه ستون رو یادم رفت اون وسط بکشم...:redface:
test2-1.jpg

mdt001

عضو جدید
ارتفاع پله ها شده 17.7 و کف پله ها هم 29 است.[/QUOTE]
چرا 17.7 ؟ مگه 17 نیست طبق ضوابط معلولین ؟؟
من کف تا کف طبقات رو 306 میگیرم.

F.A.R.Z.A.D

کاربر ممتاز
آقا فرزاد من منظورم از کنسول تراس بود با جان پناه 120

الان ما برا نظام کار میکنن بچه ها زمین هایی که 60% مسکونیه این تراس رو دارن

ولی 70% مسکونی تراس نداره

الان پس عقب روی که میکنیم 1.20 بهتره یا 2؟

بالکن رو هم تو همون محدوده باید بدید.
ببخشید منظورتون رو از عقب نشینی متوجه نشدم.!

saf1360

عضو جدید
مشاهده پیوست 184264کار ازمون 2 اقای کدخدا که یکی از بچه ها انجام دادنsafi1360
بچه ها به نظرم رامپو درست درنیاوردن مگه نبیاد رمپ معلولینو 8درصد حساب کنیم تو 60سانتیمتر ارتفاع مگه نمیشه7.5متر؟اگه درست به منم بگین تااشتباه نکنم

ارتفاع همکف 20 سانتیمتره

ali kocholomoch

عضو جدید
بالکن رو هم تو همون محدوده باید بدید.
ببخشید منظورتون رو از عقب نشینی متوجه نشدم.!

یعنی بالکن نباید به صورت کنسول بزنه بیرون تو حیاط و تو همون محدوده 60% باشه

اونقدر پدافند اینا خوندم رفتم تو خط مقدم جنگ:biggrin: و عقب نشینی گفتم

منظورم عقب روی بود برای بالکن که میزان عقب روی 1.20 خوبه یا 150 یا 2 ؟

F.A.R.Z.A.D

کاربر ممتاز
یعنی بالکن نباید به صورت کنسول بزنه بیرون تو حیاط و تو همون محدوده 60% باشه

اونقدر پدافند اینا خوندم رفتم تو خط مقدم جنگ:biggrin: و عقب نشینی گفتم

منظورم عقب روی بود برای بالکن که میزان عقب روی 1.20 خوبه یا 150 یا 2 ؟

نه تو همون محدوده میره عقب.
:)
این بستگی به خودتون داره.ولی همون 1.20 مناسبه.

mdt001

عضو جدید
نکته اول و درست میگی. حق با شماست. ولی ترجیح دادم ورودی مسکونی از داخل حیاط باشه که اگه باکس پله وسط میومد ، دیگه نمیشه ورودی رو از حیاط داد (تداخل سواره و پیاده به وجود میومد و طول رمپ هم تامین نمیشد)
ارتفاع پله ها شده 17.7 و کف پله ها هم 29 است. (البته یه کوچولو از 64 بیشتر شده عددش - اگر کد ارتفاعی رو 3.70 بگیرم درست میشه)

البته اگه 370 بشه اونوقت در طبقه اول نمیتوان کنسول داد...

arch83

عضو جدید
سلام.
اول یه سوال؟موضوع طراحی چی بوده؟یعنی چند طبقه؟چند واحد؟نورگیری زمینتون چجوریه؟اینا رو بدونیم دقیقتر میشه بررسی کرد.

من از پارکینگتون شروع میکنم:
1-نشون دادن محدوده پارکینگ،صرفا گذاشتن آبجکت خودرو نیست.....محدوده پارکینگ یعنی یه مستطیل با ابعاد مشخص که حالا واسه اینکه بگید این پارکینگه از مثلث یا آبجت استفاده کیکنید.
ابعاد این مستطیل به این شرحه:
2.5*5 واسه یه پارکینگ.
4.5*5 واسه دوتا پارکینگ کنار هم.
6.5*5 واسه سه تا پارکنیگ.
8.5*5 واسه چهارتا پارکینگ.
.
.
.
دقت کنید داخل به داخل دیوار یا ستون حساب میشه.
یه فضای حداقل 5 متری هم پشت ماشین واسه مانورش باید در نظر گرفته بشه.
2-سعی کنید تو سازه بتنی از ستون های مستطیلی شکل استفاده کنید نه مربع.این خیلی تاثیر داره تو تامین پارکنیگ.چون وقت لزوم میشه ستون رو چرخوند.در واقع شما با این کار یه وجه ستون رو با ابعاد کم میگیری.مثلا 60*30 یا 70*35 .ولی وجه کوچیک ستون نباید از نصف وجه بزرگش کوچیکتر باشه طبق آیین نامه.
3-یه سری اندازه گذاری هایی خیلی واجبه و حتما باید باشه تا داور متوجه بشه شما این ابعاد اندازه هارو میدونید.
ابعاد پارکینگ
ابعاد باکس پله و آسانسور.
ابعاد خود پله.
ابعاد رمپ(طول رمپ-عرض رمپ-شیب رمپ)
درز انقطاع(خیلی مهم)
طول پیشروی(خیلی مهم)
عرض درب ورودی خودرو

4-ابعاد آسانسورتون فکر کنم درست نیست.باید حداقل 1.6*2 باشه.
5-لابی آسانسور با ابعاد 1.5*15 حداقل در همه طبقات.
6-در طبقه همکف درب راه پله و لابی آسانسور به بیرون باز شه نه به داخل.
7-حداقل فضای مفید راه پله باید 4.8*2.4 باشه.این مقدار حداقله و ستون نباید به فضای مفید راه پله وارد بشه.این اتفاق افتاده تو راه پلتون.
8-حداقل عرض رمپ باید 3.5 متر باشه و ستون نباید تو رمپ بیاد مگر اینکه رمپ عرضش بیشتر باشه.تو پلانتون ستون وارد رمپ شده.
9-حتما ویارهای دور راه پله و آسانسور و لابی آسانسور رو هتچ بزتید.و با نوشته نشون بدید که این یوار ضد حریقه.و همچنین درب لابی و راه پله هم باید ضد حرق باشه.اینها رو با نوشته نشون بدید.
10-پلانتون تو طبقات خوبه بود.فقط واسه نورگیر از ابعاد حداقلی استفاده کنید.3*4 متر مناسبه.
.
.

این ابعاد که برای فضای پارکینگ نوشتین با مقررات ملی تمایز داره آخه؟!! صفحه 31 مبحث4 نوشته که فاصله داخلی دو ستون 4.5 باشه دوتا خودرو و هر 2.5 متر اضافه بشه یه خودرو اضافه میشه یعنی 3 تا ماشین=7 متر؟؟؟

saraafsoon

عضو جدید
مشاهده پیوست 44.zip
لطفا به کارمنم نظزبدین .داشتم دانلود میکردم کاربچه هارو دیدم متوجه شدم رامپ برا نمایشگاه ماشین باید میزدم امایکی کشیدم فوری هرچند به نظر زیاد خوب نیست لطفا در مورد طبقاتم نگاه کنیدو نظربدین

arch83

عضو جدید
سلامممم.
چون عرض حیاط شمالیمون کم بود تراز همکفم رو +1.20 در نظر گرفتم (این مقدار حداکثر ارتفاع همکف میتونه باشه).....با اینکار تراز زیرزمین رو -1.2 گرفتم(که ارتفاع کف نا کف زیرزمین میشه 2.4)و با 8 متر رمپ ،دسترسی خودرو به طبقه زیرین رو مهیا کردم.(البته طول رمپم 8.5 هستش(بخاطر اینکه به ستونی که انتهای رمپ هست برسه و انتهای رمپ گذر خودرو محسوب بشه)شیب رمپ خودرو رو هم 15 درصد گرفتم.

واسه رمپ معلول هم با شیب 8 درصد واسه اینکه به ارتفاع 1.20 برسیم(از 0.00) نیاز به 15 متر طول رمپ داریم(15*0.08=1.20) ......حداقل عرض پاگرد رمپ معلول هم 1.5 متر واسه چرخش ویلچر نیاز بود(هرجا ویلچر بخواد بچرخه نیاز به یه فضای با ابعاد حداقل 1.5*1.5 داریم).......ظوابط طراحی واحد مسکونی معلول رو هم مطالعه کنید احتمال داره ازش سوال بیاد....من تو پستای بعد این طوابط رو میزارم اینجا.
قانون افزایش طول رمپ بیش از 3 متر واسه معلولین(که از شیب 0.5 درصد کم و به عرض 5سانت اضافه بشه تا 9متر طول) که اینجا رعایت نشده ایراد نمیگیرن تو آزمون؟؟

saf1360

عضو جدید
یه سوال داشتم
تو آزمون طراحی شهریور 91 ، کزینه صحیح سوال 1 کدوم میشه؟

shab khanoom

عضو جدید
ارتفاع پله ها شده 17.7 و کف پله ها هم 29 است.
من کف تا کف طبقات رو 306 میگیرم.[/QUOTE]

وقتی آسانسور با ابعاد مناسب برای معلولین بگذاریم ، دیگه نیازی نیست حتما ارتفاع پله زیر 17 باشه. می تونه حداکثر 18 هم باشه

arc eng

عضو جدید
یه سوال داشتم
تو آزمون طراحی شهریور 91 ، کزینه صحیح سوال 1 کدوم میشه؟

A
طراحان سوال خیلی نبوغ ب خرج دادن تو این سوال حروف رو پراکنده نوشتن:surprised: ماتریس 2*2 داشتن حل میکردن انگار:eek:
سمت چپ پایین:razz:

saf1360

عضو جدید
A
طراحان سوال خیلی نبوغ ب خرج دادن تو این سوال حروف رو پراکنده نوشتن:surprised: ماتریس 2*2 داشتن حل میکردن انگار:eek:
سمت چپ پایین:razz:[/QUOTE
ممنون
برش عرضی یعنی از عرض ساخنمان و برش طولی یعنی از طول ساختمان برش بزنیم؟

roham12

عضو جدید

وقتی آسانسور با ابعاد مناسب برای معلولین بگذاریم ، دیگه نیازی نیست حتما ارتفاع پله زیر 17 باشه. می تونه حداکثر 18 هم باشه[/QUOTE]
درسته منم کف تا کف رو 306 میگیرم و تجاری رو 25*17=425 که 30 سانت کم میشه 395 ارتفاع مفیدش میشه این درسته؟؟؟/

mdt001

عضو جدید

وقتی آسانسور با ابعاد مناسب برای معلولین بگذاریم ، دیگه نیازی نیست حتما ارتفاع پله زیر 17 باشه. می تونه حداکثر 18 هم باشه[/QUOTE]

در بحث ضوابط معلولین ابعاد آسانسور و ارتفاع پله و دیگر موارد مکمل همدیگه هستند...چون جایی عنوان نکرده این موضوعی رو که مطرح میکنید . باز من برداشت خودم رو گفتم شما خود مخیر هستید در اینکار.
ممنون

وضعیت
موضوع بسته شده است.