تمرین گروهی آزمون طراحی اذر 92

وضعیت
موضوع بسته شده است.

misha47

عضو جدید
آقا من یه چند تا سوال پرسیدم ولی کسی جوابمونو نداد - ولی من بالاخره فهمیدم مجرای خارجی نور و هوا چیه- منطور از مجرای خارجی نور و هوا - همون شبکه فلزی که کنار بعضی خونه های قدیمی کف پیاده رو ها میزارن - مشاهده پیوست 180641مشاهده پیوست 180642

بله دوست من.درسته.و مرسی از عکسی که گذاشتین.اما باید توجه داشته باشیم که این مجرای نور و هوا یا همون گودال باغچه باید به سمت حیاط داخلی باشه.نه اینکه مث خیلی از طرحایی که تو خیابون میبینیم به سمت خیابون باشه.

misha47

عضو جدید
بچه ها آشپزخونه اپن در چه صورت میتونه از پنجره نشیمن نور بگیره؟لطفا با ذکر دقیق رفرنس جواب بدبد من تو مبحث 4 هرچی گشتم نبود

من براش رفرنسی از مباحث ندارم :smile:! اما به ما اینطور تاکید شده که :
آشپزخونه اپن در صورتی میتونه از نور و تهویه غیر مستقیم (پنجره نشیمن) استفاده کنه که حداکثر فاصله دیوار انتهاییش تا اون پنجره 8 متر باشه.در غیر اینصورت :
1- میتونید جای نشیمن و آشپزخونه رو در طرحتون عوض کنید.
2- نورگیر بذارید.

که من راه اولو پیشنهاد میکنم.چون به هر حال نورگیر کیفیت فضا رو میاره پایین. و هیچ ایرادی نداره که نشیمن از نور غیر مستقیم بهره ببره (حداقل برای این امتحان! و نه نظر کارفرما)

* نظر یکی از دوستان هم که گفتن : پنجره شمالی 6.5 متر و جنوبی 8.5 متر رو میتونید در نظر بگیرید. (البته در این مورد چیزی نشنیدم)

saraafsoon

عضو جدید
سلام کمک
من توطرحم مجبور شدم از اسانسور دو درب استفاده کنم اگه یه در بود ابعاد چالش میشد1.80*2.1
:cry: اما نمیدونم تو دو درب ابعادش چقدر میشه لطفا کمک کنید

sahraaa

عضو جدید
بچه ها برای آزمون 90 هم باید از پارکینگ و هم از همکف به حیاط راه داشته باشیم؟

ARCHITECT HAND

عضو جدید
بله دوست من.درسته.و مرسی از عکسی که گذاشتین.اما باید توجه داشته باشیم که این مجرای نور و هوا یا همون گودال باغچه باید به سمت حیاط داخلی باشه.نه اینکه مث خیلی از طرحایی که تو خیابون میبینیم به سمت خیابون باشه.
اون که البته ولی مجاری نور و هوا با گودال باغچه فرق داره همون نیست

ARCHITECT HAND

عضو جدید
مرسی از اینکه گفتین مجرای خارجی نور و هوا چیه من هم نمی دونستم چیه.
بچه ها توی طرحهامون باید جایگاه امداد رسانی هم مشخص کنیم؟
خواهش میکنم - فکر نکنم لازم باشه جایگاه امداد رسانی مشخص کرد - همین که طرحت برای امداد رسانی جوابگو باشه کافیه

amir architect77

عضو جدید
من براش رفرنسی از مباحث ندارم :smile:! اما به ما اینطور تاکید شده که :
آشپزخونه اپن در صورتی میتونه از نور و تهویه غیر مستقیم (پنجره نشیمن) استفاده کنه که حداکثر فاصله دیوار انتهاییش تا اون پنجره 8 متر باشه.در غیر اینصورت :
1- میتونید جای نشیمن و آشپزخونه رو در طرحتون عوض کنید.
2- نورگیر بذارید.

که من راه اولو پیشنهاد میکنم.چون به هر حال نورگیر کیفیت فضا رو میاره پایین. و هیچ ایرادی نداره که نشیمن از نور غیر مستقیم بهره ببره (حداقل برای این امتحان! و نه نظر کارفرما)

* نظر یکی از دوستان هم که گفتن : پنجره شمالی 6.5 متر و جنوبی 8.5 متر رو میتونید در نظر بگیرید. (البته در این مورد چیزی نشنیدم)

مرسی از کمکت دوست من.منم این 8مترو قبلا یه جا خوندم یادم نیس کجا بود.فکر کنم ضوابط شهرداری بود.اگه ضوابط شهرداری باشه واسه آزمون نظام قابل قبول نیس.میشا جان طبق مبحث4 فضای اقامت اصلی از جمله نشیمن نور طبیعی میخاد پس نمیتونیم جاشونو عوض کنیم منم از نورگیر متنفرم موندم چه باید کرد؟! :(

amir architect77

عضو جدید
بچه ها من عمق نورگیری رو از یکی از فایل های pdf ضوابط کنترل نقشه نظام مهندسی یکی از شهرها درآوردم.
اما مبحث 4 گفته برای آشپزخانه های اپن واحدهای زیر 100 متر، میشه از نور و تهویه مصنوعی استفاده کرد. ( برای اطمینان می تونید ضابطه بالا رو هم چک کنید)

پس 1- سعی کنید هر آشپزخانه ای نور طبیعی بگیره
2- اگه امکانش نبود، ببینید ایا واحدتون زیر 100 متره یا نه؟ اگه بالای 100 متر بود به هر حال باید نور طبیعی بگیره و مجبورید برایش نورگیر بگذارید.
3- اگه واحدتون زیر 100 متر بود می تونید چک کنید که عمق نورگیری توش رعایت شده یا نه (ولی چون تو متن کتاب ها نیومده می تونید اصلا بهش توجه نکنید. )
4- همه این موارد برای آشپزخانه های اپن است و برای آشپزخانه های مستقل به هر حال باید نور طبیعی برایش پیش بینی کنید.

سلام مرسی از اطلاعاتت
ممکنه این فایل pdf رو به منم بدی خیلی لازمش دارم.این سوال منم هست.ممنون میشم:gol:

shab khanoom

عضو جدید
سلام مرسی از اطلاعاتت
ممکنه این فایل pdf رو به منم بدی خیلی لازمش دارم.این سوال منم هست.ممنون میشم:gol:
ضوابط ترسیم نقشه های معماری در کاربری مسکونی

پیوست ها

• zavabet tarsim naghshe memari maskoni.pdf
    201.3 کیلوبایت · بازدیدها: 0

misha47

عضو جدید
مرسی از کمکت دوست من.منم این 8مترو قبلا یه جا خوندم یادم نیس کجا بود.فکر کنم ضوابط شهرداری بود.اگه ضوابط شهرداری باشه واسه آزمون نظام قابل قبول نیس.میشا جان طبق مبحث4 فضای اقامت اصلی از جمله نشیمن نور طبیعی میخاد پس نمیتونیم جاشونو عوض کنیم منم از نورگیر متنفرم موندم چه باید کرد؟! :(

نمیدونم:(! ولی در هر حال شما نمیتونید همزمان نشیمن و آشپزخانه ،جفتشونو از نور طبیعی بهره مند کنید.توی بیشتر طرحها این غیر ممکنه! ولی در مورد عمق نورگیری 8 متر فکر میکنم حتما باید رعایت بشه.چون بصورت یه امر مسلم بما تاکید میکردن سر کلاس های نظام مهندسی! و منم رعایتش میکنم.اما تهویه آشپزخانه امری واجب تر از تهویه نشیمن هست! شاید نورگیری غیر مستقیم نشیمن نمره منفی داشته باشه ،ولی عدم تهویه آشپزخانه و یا دوری بیش از 8 متر مسلما یه ضربدر بزرگ روی پلانه!

amir architect77

عضو جدید
نمیدونم:(! ولی در هر حال شما نمیتونید همزمان نشیمن و آشپزخانه ،جفتشونو از نور طبیعی بهره مند کنید.توی بیشتر طرحها این غیر ممکنه! ولی در مورد عمق نورگیری 8 متر فکر میکنم حتما باید رعایت بشه.چون بصورت یه امر مسلم بما تاکید میکردن سر کلاس های نظام مهندسی! و منم رعایتش میکنم.اما تهویه آشپزخانه امری واجب تر از تهویه نشیمن هست! شاید نورگیری غیر مستقیم نشیمن نمره منفی داشته باشه ،ولی عدم تهویه آشپزخانه و یا دوری بیش از 8 متر مسلما یه ضربدر بزرگ روی پلانه!

آره منطق میگه باید عمق نورگیری رو رعایت کنیم و بهتره نور مستقیم رو به نشیمن بدیم.البته تهویه مصنوعی (هود) واسه آشپزخانه کافیه طبق مبحث4

saraafsoon

عضو جدید
l1.jpg
منظورم همون باکس پله ای هستش که تیک داره من برششو بلد نیستم مخصوصا به فرض زیرزمین باشه 16تاپله بیاد طبقات بشه 18تاپله و نرده هم درست دربیاد واینکه اگه بخوایم 18 پله عکسو 16 تا پله بشه

1- از هردو طرف باید یه دونه پله کم کنیم
2-یا از ابتدا 2تا پله کم کنیم
3-یا از انتها 2تا پله کم کنیم
خلاصه یکی لطف کنه یه ادم مهربون ومهندس برششو بکشه سه طبقه حداقل از زیرزمینو.بعدشم پیلوتو بعدشم طبقات منم یادبگیرم

آخرین ویرایش:

misha47

عضو جدید
مواردی که در کشیدن نما باید دقت کرد:

1- متریالهای نما مشخص شوند
2- حداقل یک پنجره 1.30 در 90 برای آتش نشانی در نما
3- ضخامت سقف در نما – بصورت خط چین
4- محورهای ستونهای خارجی بصورت آکس در بالای نما
5- پیش آمدگی اضافی در نما بیش از 20 سانت ممنوع – و همین مقدار نیز حتماً در ارتفاع بالای 3.5 متر
6- ارتفاع طبقات دیده شوند – خط چین
7- حداقل سطح پنجره نباید از یک پنجم1/5سطح فضا کمتر باشد.
8- حداقل جان پناه پنجره در ارتفاع 1.10متر می باشد- مصالح بنایی یا نرده –مگر اینکه به بالکن باز شود

آخرین ویرایش:

holooooooo

کاربر فعال تالار مهندسی معماری ,
کاربر ممتاز

3- ضخامت سقف در نما بصورت خط چین
5- پیش آمدگی اضافی در نما بیش از 20 سانت ممنوع و همین مقدار نیز حتماً در ارتفاع بالای 3.5 متر
6- ارتفاع طبقات دیده شوند خط چین
8- حداقل جان پناه پنجره در ارتفاع 1.10متر می باشد- مصالح بنایی یا نرده مگر اینکه به بالکن باز شود
در چهت تکمیل صحبت ها...
okb پنجره ها 90 cm
-متریال های نما در همین حد که نوشته شود کفایت میکند (مثلا آجر 3 سانتی) نیازی نیست هاشور خورده شود
-80 سانتی متر جان پناه پشت بام و 20 سانتی متر جان پناه خرپشته (ارتفاع خرپشته مانند همکف 2.40 (مفید) 40 سانتی متر هم سقف
در مورد اینکه گفتین حتما در نما باید پنجره ی آتشنشانی باشد من همچین چیزی نشنیدم!!!
تنها چیزی که در مورد حریق باید رعایت بشه:
ضخامت دیوار پله 20 سانتی متر و نوشته شود دیوار ضد حریق
و دوم اینکه در ورودی راه پله هم نوشته شود در ضد حریق
(از گفته های استاد کلاس طراحیه نظام مهندسی که خودشونم مصصححه سازمان سنجشن)

saraafsoon

عضو جدید
http://www.www.www.iran-eng.ir/attachment.php?attachmentid=180869&d=1383465102&thumb=1
منظورم همون باکس پله ای هستش که تیک داره من برششو بلد نیستم مخصوصا به فرض زیرزمین باشه 16تاپله بیاد طبقات بشه 18تاپله و نرده هم درست دربیاد واینکه اگه بخوایم 18 پله عکسو 16 تا پله بشه

1- از هردو طرف باید یه دونه پله کم کنیم
2-یا از ابتدا 2تا پله کم کنیم
3-یا از انتها 2تا پله کم کنیم
خلاصه یکی لطف کنه یه ادم مهربون ومهندس برششو بکشه سه طبقه حداقل از زیرزمینو.بعدشم پیلوتو بعدشم طبقات منم یادبگیرم

yalda65

عضو جدید

5- پیش آمدگی اضافی در نما بیش از 20 سانت ممنوع – و همین مقدار نیز حتماً در ارتفاع بالای 3.5 متر

8- حداقل جان پناه پنجره در ارتفاع 1.10متر می باشد- مصالح بنایی یا نرده –مگر اینکه به بالکن باز شود
ممنون. اما موارد 2، 7 با توجه به کدوم صفحات مباحث مقررات ملی است؟

mdt001

عضو جدید

سلام.
این مورد رو منم خوندم. اما هنوز نحوه ترسیم و جانمایی صحیحش در نما رو ندیدم ... متاسفانه این موضوعات جدید در طراحی براش رفرنس مشخص و دقیقی به صورت ترسیمی وجود نداره ، لااقل من ندیدم. و فقط یه مطلبی رو آقایون از نمونه ها و استاندارهای خارجی کپی کردن توی مباحث مقررات ملی خودشون که خیلیاش مبهمه حتی برای خودشون و ماها باید خودمون جور همه چیز رو بکشیم و از لابلای نکاتش خودمون دیتیل در بیاریم

shab khanoom

عضو جدید
ارتفاع جان پناه 1.10 است طبق مباحث
بچه ها لطفا اگه چیزی می شنوید یا سر کلاس بهتون میگن، خودتون هم چک کنید و رفرنس دقیقشو در بیارید و با رفرنس به اشتراک بگذارید. اینطوری به نفع خودتون هم میشه و همه مطمئنند که مطالب درست و قابل استناده
ممنون

*arch*

عضو جدید

ببخشید دوست عزیز منظور از مورد 8 چی هست؟برای پنجره هایی که به بالکن باز نمیشن باید جان پناه گذاشت؟من درست منظور را متوجه نشدم

وضعیت
موضوع بسته شده است.