shab khanoom
عضو جدید
دوستان، ضوابط مربوط به درز انقطاع کجا نوشته شده؟
آقا من یه چند تا سوال پرسیدم ولی کسی جوابمونو نداد - ولی من بالاخره فهمیدم مجرای خارجی نور و هوا چیه- منطور از مجرای خارجی نور و هوا - همون شبکه فلزی که کنار بعضی خونه های قدیمی کف پیاده رو ها میزارن - مشاهده پیوست 180641مشاهده پیوست 180642
بچه ها آشپزخونه اپن در چه صورت میتونه از پنجره نشیمن نور بگیره؟لطفا با ذکر دقیق رفرنس جواب بدبد من تو مبحث 4 هرچی گشتم نبود
اون که البته ولی مجاری نور و هوا با گودال باغچه فرق داره همون نیستبله دوست من.درسته.و مرسی از عکسی که گذاشتین.اما باید توجه داشته باشیم که این مجرای نور و هوا یا همون گودال باغچه باید به سمت حیاط داخلی باشه.نه اینکه مث خیلی از طرحایی که تو خیابون میبینیم به سمت خیابون باشه.
اون که البته ولی مجاری نور و هوا با گودال باغچه فرق داره همون نیست
خواهش میکنم - فکر نکنم لازم باشه جایگاه امداد رسانی مشخص کرد - همین که طرحت برای امداد رسانی جوابگو باشه کافیهمرسی از اینکه گفتین مجرای خارجی نور و هوا چیه من هم نمی دونستم چیه.
بچه ها توی طرحهامون باید جایگاه امداد رسانی هم مشخص کنیم؟
ضوابط درز انقطاع داخل مبحث 6 هستدوستان، ضوابط مربوط به درز انقطاع کجا نوشته شده؟
اون که البته ولی مجاری نور و هوا با گودال باغچه فرق داره همون نیست
من براش رفرنسی از مباحث ندارم! اما به ما اینطور تاکید شده که :
آشپزخونه اپن در صورتی میتونه از نور و تهویه غیر مستقیم (پنجره نشیمن) استفاده کنه که حداکثر فاصله دیوار انتهاییش تا اون پنجره 8 متر باشه.در غیر اینصورت :
1- میتونید جای نشیمن و آشپزخونه رو در طرحتون عوض کنید.
2- نورگیر بذارید.
که من راه اولو پیشنهاد میکنم.چون به هر حال نورگیر کیفیت فضا رو میاره پایین. و هیچ ایرادی نداره که نشیمن از نور غیر مستقیم بهره ببره (حداقل برای این امتحان! و نه نظر کارفرما)
* نظر یکی از دوستان هم که گفتن : پنجره شمالی 6.5 متر و جنوبی 8.5 متر رو میتونید در نظر بگیرید. (البته در این مورد چیزی نشنیدم)
بچه ها من عمق نورگیری رو از یکی از فایل های pdf ضوابط کنترل نقشه نظام مهندسی یکی از شهرها درآوردم.
اما مبحث 4 گفته برای آشپزخانه های اپن واحدهای زیر 100 متر، میشه از نور و تهویه مصنوعی استفاده کرد. ( برای اطمینان می تونید ضابطه بالا رو هم چک کنید)
پس 1- سعی کنید هر آشپزخانه ای نور طبیعی بگیره
2- اگه امکانش نبود، ببینید ایا واحدتون زیر 100 متره یا نه؟ اگه بالای 100 متر بود به هر حال باید نور طبیعی بگیره و مجبورید برایش نورگیر بگذارید.
3- اگه واحدتون زیر 100 متر بود می تونید چک کنید که عمق نورگیری توش رعایت شده یا نه (ولی چون تو متن کتاب ها نیومده می تونید اصلا بهش توجه نکنید. )
4- همه این موارد برای آشپزخانه های اپن است و برای آشپزخانه های مستقل به هر حال باید نور طبیعی برایش پیش بینی کنید.
مقطع از مجرای نور و هوا - سریع کشیدم اگه اشله نیست ببخشید مشاهده پیوست Drawing1-Model.pdfخب میشه یه عکسم بذارید از مجاری نور و هوا؟! چون این عکسی که گذاشتید گمونم گودال باغچه ست ها!
سلام ممنون میشم برا منم بفرستید amda576@gmail.comمن یه سری پلان پله همراه با برش تهیه کردم ایمیل بده واست بفرستم![]()
ضوابط ترسیم نقشه های معماری در کاربری مسکونیسلام مرسی از اطلاعاتت
ممکنه این فایل pdf رو به منم بدی خیلی لازمش دارم.این سوال منم هست.ممنون میشم![]()
مرسی از کمکت دوست من.منم این 8مترو قبلا یه جا خوندم یادم نیس کجا بود.فکر کنم ضوابط شهرداری بود.اگه ضوابط شهرداری باشه واسه آزمون نظام قابل قبول نیس.میشا جان طبق مبحث4 فضای اقامت اصلی از جمله نشیمن نور طبیعی میخاد پس نمیتونیم جاشونو عوض کنیم منم از نورگیر متنفرم موندم چه باید کرد؟!![]()
نمیدونم! ولی در هر حال شما نمیتونید همزمان نشیمن و آشپزخانه ،جفتشونو از نور طبیعی بهره مند کنید.توی بیشتر طرحها این غیر ممکنه! ولی در مورد عمق نورگیری 8 متر فکر میکنم حتما باید رعایت بشه.چون بصورت یه امر مسلم بما تاکید میکردن سر کلاس های نظام مهندسی! و منم رعایتش میکنم.اما تهویه آشپزخانه امری واجب تر از تهویه نشیمن هست! شاید نورگیری غیر مستقیم نشیمن نمره منفی داشته باشه ،ولی عدم تهویه آشپزخانه و یا دوری بیش از 8 متر مسلما یه ضربدر بزرگ روی پلانه!
بجه ها سوال ازمون طراحی شهریور91 متوجه نمیشمابعادش10*14.60 بعد شش تا پارکینگ میخواد؟
سلام ممنون میشم برا منم بفرستید amda576@gmail.com
در چهت تکمیل صحبت ها...مواردی که در کشیدن نما باید دقت کرد:
1- متریالهای نما مشخص شوند
2- حداقل یک پنجره 1.30 در 90 برای آتش نشانی در نما
3- ضخامت سقف در نما – بصورت خط چین
4- محورهای ستونهای خارجی بصورت آکس در بالای نما
5- پیش آمدگی اضافی در نما بیش از 20 سانت ممنوع – و همین مقدار نیز حتماً در ارتفاع بالای 3.5 متر
6- ارتفاع طبقات دیده شوند – خط چین
7- حداقل سطح پنجره نباید از یک پنجم1/5سطح فضا کمتر باشد.
8- حداقل جان پناه پنجره در ارتفاع 1.10متر می باشد- مصالح بنایی یا نرده –مگر اینکه به بالکن باز شود
ممنون. اما موارد 2، 7 با توجه به کدوم صفحات مباحث مقررات ملی است؟مواردی که در کشیدن نما باید دقت کرد:
5- پیش آمدگی اضافی در نما بیش از 20 سانت ممنوع – و همین مقدار نیز حتماً در ارتفاع بالای 3.5 متر
8- حداقل جان پناه پنجره در ارتفاع 1.10متر می باشد- مصالح بنایی یا نرده –مگر اینکه به بالکن باز شود
مواردی که در کشیدن نما باید دقت کرد:
فک نمیکنم این دوستمون پاسخگو باشن.من هم قبلا گفته بودم..شاید این فایل هم بدردتون بخوره .بمن که خیلی کمک کرد.مشاهده پیوست 180894
مواردی که در کشیدن نما باید دقت کرد:
Thread starter | عنوان | تالار | پاسخ ها | تاریخ |
---|---|---|---|---|
Z | تمرین گروهی آزمون طراحی - اردیبهشت 97 | آزمون های نظام مهندسی | 15 | |
![]() |
تمرین گروهی آزمون طراحی - اسفند 95 | آزمون های نظام مهندسی | 51 | |
![]() |
تمرین گروهی آزمون طراحی-شهریور 95 | آزمون های نظام مهندسی | 137 | |
M | تمرین گروهی آزمون طراحی - بهمن94 | آزمون های نظام مهندسی | 1443 | |
M | تمرین گروهی آزمون طراحــی - مرداد 94 | آزمون های نظام مهندسی | 1423 |