تمرین گروهی آزمون طراحی اذر 92

وضعیت
موضوع بسته شده است.

shab khanoom

عضو جدید
الان این نقشه ای که شما کشیدید سرویس پله نداره که! چون رمپ رو آوردین توی زیرزمین کلی فضا اشغال شده. رمپ رو از توی حیاط شروع کن. با شیب 15% فقط 9 متر طول رمپ دارید؟!! تقریبا 18 متر طول رمپ میشه اگه ارتفاع زیرزمین و سقفشو 2.70 در نظر بگیرید.:surprised:
سرویس پله ؟ منظورت اگه باکس پله است که پایین و سمت راست پلان قرار دارد. فقط خود پله ها رو وقت نکردم توش نشون بدم
اگه ارتفاع همکف رو 1.20 و زیرزمین رو -1.50 بگیریم، برای رفتن از تراز خیابان یعنی 0 به زیرزمین (-1.50) 10.1 متر رمپ نیاز داریم.
ارتفاع زیرمین + سقف هم دقیقا می شه 2.70

F.A.R.Z.A.D

متخصص مباحث اجرایی معماری , متخصص نرم افزار Archi
کاربر ممتاز
متوجه منظورتون نشدم. کف زیرزمین تا همکف می شه 2.70 که 2.40 سانتیمترش ارتفاع مفیده و 30 سانتیمترش ضخامت سقف
مطمئنا اگه رمپ خارج از فضای زیرزمین باشه، فضای پارکینگ بهتر می شه
پس در حالت کلی اگه تو متن سوال اشاره نشه که رمپ باید کجا باشه، می شه از توی حیاط ر مپ رو داد. آخه تا جایی که من می دونستم 40 درصد فضای یاز، نباید توسط رمپ و ... اشغال بشه

یعنی شما اندازه همین رمپ تو طبقه همکفتون رو خالی گذاشتید؟ همچین گشودگی تو دیافراگم امکان پذیر نیست. میشه پلان همکفتون رو بکشید؟
اصلا متن اشاره به اینکه رمپ کجا باشه نمیکنه.شما تو 40 درصد فضای بازتون میتونید رمپ داشته باشید.

اینکه چه وقت میتونید رمپ رو تو حیاط بدید یا تو ساختمون بستگی به زمینتون داره.
شما که میگید تو حیاط نمیشه رمپ داد پس تو ساختمون های شمالی چیکار میکنن؟تو ساختمونها جنوبی وقتی هم زیرزمین و هم همکف پارکینگه رمپ ورود به زیرزمین رو کجا میزارن؟

اگه تو متن سوال دقت کنید گفته دسترسی ها و رمپ تو سایت پلان تو مقیاس 1 به 200 نشون داده بشه.

آخرین ویرایش:

آذرهانا

عضو جدید
معمارگر عزیز:
رمپ سواره رو 4 متر می تونستی توی حیاط بزنی
موتور خانه کوچیکه
پذیرایی همکف خیلی بد فرمه
طبقات: ورودی های واحد ها روبه روه- راهرو ورودی واحد ها نورگیر نیس- حمام واحد جنوبی از خوابها دوره-واحد جنوبی آشپزخانه رو گذاشتی بین دو خواب

shab khanoom

عضو جدید
بچه ها یه سوال
در پلان زیرزمین، دیوار رو باید 35 سانتیمتری بگیریم؟ این ضخامت، باید به داخل پلان بیاید؟ یعنی دیوار محافظ و عایق کاری نمی تونه از محدوده زمین بیرون بزنه؟
در صورتیکه به داخل بیاید باکس پله اگه قرار باشه به دیوار بچسبه، محلش تو طبقات تغییر می کنه. یا اینکه دیوار پشتش در همه طبقه ها باید 35 سانتی باشه.
نمی دونم تونستم خوب توضیح بدهم منظورمو یا نه

F.A.R.Z.A.D

کاربر ممتاز
بچه ها یه سوال
در پلان زیرزمین، دیوار رو باید 35 سانتیمتری بگیریم؟ این ضخامت، باید به داخل پلان بیاید؟ یعنی دیوار محافظ و عایق کاری نمی تونه از محدوده زمین بیرون بزنه؟
در صورتیکه به داخل بیاید باکس پله اگه قرار باشه به دیوار بچسبه، محلش تو طبقات تغییر می کنه. یا اینکه دیوار پشتش در همه طبقه ها باید 35 سانتی باشه.
نمی دونم تونستم خوب توضیح بدهم منظورمو یا نه
نه دوست عزیز.همون 20 سانت نشون بدید تو فاز یک.این نهایتا میخواد بشه 25 سانت.
اگه هم بخواید بیشتر بگیرید داخل زمین بعد از درز انقطاع.

maryam703

عضو جدید
سلام
یعنی ابعاد داخل باکس توی طبقات بالا بیشتر میشه؟ستون باید چسبیده به دیوار محافظ عایق اجرا شه یا بعد از 5 سانت داخل دیوار اصلی؟

shab khanoom

عضو جدید
یه سوال دیگه!:D
باید طبق مبحث چهارم، یک متر ابتدا و انتهای رمپ رو با شیب 10 درصد بگیریم حتما؟

F.A.R.Z.A.D

کاربر ممتاز

اگه مبحث گفته پس حتما بگیرید دیگه.چون تو آمزون تاکید میکنه بر طبق مبحث ملی طراحی کنید.:smile:

F.A.R.Z.A.D

کاربر ممتاز
سلام
یعنی ابعاد داخل باکس توی طبقات بالا بیشتر میشه؟ستون باید چسبیده به دیوار محافظ عایق اجرا شه یا بعد از 5 سانت داخل دیوار اصلی؟

قرار شد همون 20 سانت بگیرید دیگه.اونا میشه بحثای فاز دو که بحثش جداست.باید با نقشه توضیح داده بشه.
ستون بلافاصله بعد از درز انقطاع قرار میگیره.ستون عایق کاری مخصوص خودش رو داره.

simai

عضو جدید
لزومی نداره مباحثو بخونید. کافیه یه جزوه درست درمون داشته باشید تا بطور خلاصه فقط ضوابط مورد نیاز در طراحی رو بهتون بگه.;)

ممنونم از راهنماییتون ولی چطور می تونم این جزوه ره تهیه کنم؟شما قبلا امتحان دادین؟

Ftm.A

عضو جدید
ممنون به خاطر جدول
آیا باید برای آزمون نظام یا شهرداری باید ابعاد اندازه بگیریم و نسبت دقیق محاسبه کنیم؟ :cry:

F.A.R.Z.A.D

کاربر ممتاز
ممنون به خاطر جدول
آیا باید برای آزمون نظام یا شهرداری باید ابعاد اندازه بگیریم و نسبت دقیق محاسبه کنیم؟ :cry:

این موارد واسه شهرداری مهم نیست.
واسه نظام رو نمیدونم.ولی چون تاکید دارن که براساس مباحث ملی طراحی بشه گفتم جدولش رو اینجا بزارم.فکر نکنم خیلی سخت باشه.

misha47

عضو جدید
ممنونم از راهنماییتون ولی چطور می تونم این جزوه ره تهیه کنم؟شما قبلا امتحان دادین؟
نه دوستم تاحالا امتحان ندادم.ولی میدونم که جزواتی هست که مطالب مهم رو خلاصه گفته.مبحث 4 رو هم میتونید بخونید.فقط مبحث 4

misha47

عضو جدید

کشیدنش توی پلان مهمه که فقط اول و آخر رمپ رو یه خط میکشی مینویسی slop 10% .همین ولی شیب کلی رو با همون 15% حساب میکنیم

misha47

عضو جدید
خوب آخه اگه ابتدا و انتها رو 10 درصد بگیریم، طول رمپ تغیییر می کنه.

گفتم که لزومی نداره تو محاسبات شیب رمپ دخیل کنی اون 10% رو.تو با همون 15% حساب کن.فقط توی نقشه کشی یه متر اول و آخر رمپ رو یه خط بکش بنویس 10% و لی رو بقیه رمپ بنویس 15%. همین.که فقط بدونن که شما میدونستی این ضابطه رو! ;)

shab khanoom

عضو جدید
دوستان یه سوال
در محاسبه ی رمپ، طولی که بر روی رمپ نوشته می شه با چیزی که در پلان کشیده می شه متفاوته؟
در واقع باید طول وتر مثلث رو بر روی رمپ بنویسیم، در حالیکه، طول قاعده رو در پلان می کشیم( یعنی تصویر افقی رمپ بر روی کف)؟

shab khanoom

عضو جدید
بچه ها من دارم پلان اسفند 91 رو می کشم. شما هم اگه پایه این بکشیم و بگذاریم اینجا تا با هم بررسی کنیم و ایرادهای هم و بگیم.

saraafsoon

عضو جدید
سلامممممممممممممممم

سلامممممممممممممممم

سلام کسی به من بگه مبحث20 و21 رو چطوری باید طراحی استفاده کنیم اخه.............................................................................؟

samar

عضو جدید
دوستام من هم دارم اسفند 91 رو میکشم...بعد میذارم و اگه اشکالاتشو بگید خیلییییییی ممنون میشم..
یک سوال دارم راجع به پاسیو، کلا چه زمانی پاسیو میذاریم؟
من تصورم از جواب اینه : اگر همه ی فضاها در یک خونه نور طبیعی داشته باشند نیاز به پاسیو نیست و اگر فقط یک فضا هم نور نداشته باشه باید پاسیو کشید...این جواب درسته؟؟

بعد اینکه ابعاد پاسیو دیدم تو مبحث 4 دوازده متر مربع بود، این مساحت بسته به تعداد فضاهایی که ازش نور میگیرن نداره؟؟؟ همیشه 12 متر مربع میکشیم؟؟

ممنوننننن

shab khanoom

عضو جدید
این هم از پلان های من
فکر کنم خوب از آب دراومده
لطفا ببینید و اشکالاتش و بگید
منتظرم
ممنون

پیوست ها

• PLAN 91.zip
    499 کیلوبایت · بازدیدها: 0

shab khanoom

عضو جدید
دوستام من هم دارم اسفند 91 رو میکشم...بعد میذارم و اگه اشکالاتشو بگید خیلییییییی ممنون میشم..
یک سوال دارم راجع به پاسیو، کلا چه زمانی پاسیو میذاریم؟
من تصورم از جواب اینه : اگر همه ی فضاها در یک خونه نور طبیعی داشته باشند نیاز به پاسیو نیست و اگر فقط یک فضا هم نور نداشته باشه باید پاسیو کشید...این جواب درسته؟؟

بعد اینکه ابعاد پاسیو دیدم تو مبحث 4 دوازده متر مربع بود، این مساحت بسته به تعداد فضاهایی که ازش نور میگیرن نداره؟؟؟ همیشه 12 متر مربع میکشیم؟؟

ممنوننننن

در همون مبحث 12 توضیح داده کامل
اگه مساحت زمین بیشتر از 200 متر باشه، مساحت نورگیر باید به انداره 6 درصد مساحت زمین باشه
نکته مهم دیگه اینکه ابعاد پاسیو بستگی به فضاهایی داره که ازش نور می گیره. مثلا اگه دو اتاق خواب از دو واحد مستقل، از پاسیو نوربگیرند، حداقل فاصله پنجره هاشون از هم باید 6 متر باشه. با توجه به اینکه جای دیگری گفته حداقل عرض باید 3 متر باشه، پس این نورگیری که مثال زدم ابعادش می شه 3*6 متر

respina

عضو جدید
این هم از پلان های من
منتظرم
ممنون

سلام، خیلی دوست داشتم کارتونو ببینم ولی متاسفانه موقع باز شدن پیغام خطا داد نمیدونم چرا؟ مال من 2010، میتونم بدونم با چه ورزنی save کردید؟

shab khanoom

عضو جدید
سلام، خیلی دوست داشتم کارتونو ببینم ولی متاسفانه موقع باز شدن پیغام خطا داد نمیدونم چرا؟ مال من 2010، میتونم بدونم با چه ورزنی save کردید؟
آره. ورژنش متفاوته با 2013 SAVE کرده بودم
الان با ورژن پایین تر SAVE می کنم و دوباره می فرستم

پیوست ها

• PLAN 91 - 1.zip
    362.9 کیلوبایت · بازدیدها: 0

misha47

عضو جدید
این هم از پلان های من
منتظرم
ممنون

سلام. من چیزهایی که سر کلاس یاد گرفتم رو میگم .:smile:
1- رمپ سواره هیچوقت از جلوی در شروع نمیشه. باید حداقل 3.5 متر از ورودی سواره فاصله بگیری.
2- رمپ سواره از کنار دیوار هم 30 سانت فاصله میگیره.در ضمن متوجه نمیشم چرا وسط رمپ سواره رو مستطیل کردین! ینی صافه؟! باید رمپ رو کامل بکشید و اون قسمتش رو هم بصورت منحنی پخ برنید.
3- روی رمپ حتما شیبشو بنویس. همونجور که گفتم. 1متر اول و آخرش رو 10% و وسط رمپ رو 15% بنویس.
4- پله و آسانسور در همه طبقات باید فیلتر داشته باشه.حتی زیرزمین.وگرنه دود و گردو خاک و سرو صدا مستقیما داخل سرویس پله میشه.و در همکف هم همینطور!
5-جهت هاشور رمپ همیشه به سمت بالاست.برعکس زدید.
6- در پلان زیر زمین ، باید یه پله فرار که به لول همکف میاد هم داشته باشی. که مثلا اینجا میاد تو حیاط.
7- در طبقه همکف رمپ معلول برای ورودی پیاده هم از سمت لابی و هم از سمت آژانس لازمه.ضمن اینکه لزومی نداره دو تا ورودی به لابی داشته باشین.منظورم حذف ورودی از سمت خیابونه که کنارش رمپ گذاشتی.همون ورودی از حیاط کافیه. واسه ورودی آژانس هم رمپ معلول بذار.بالابر به هیچوجه درست نیست!
8- در پلان طبقات ، نورگیری که واسه آشپزخونه گذاشتین دور تا دورش ستون میخواد که دیگه با توجه به اینکه جاگذاری ستوناش تو پارکینگ چجوری میشه باید حواستون باشه.
9- عرض اتاق خواب 2.50 خیلی ایراد بزرگیه.دیگه حداقل باید 2.70 باشه. 2.5 ایراد داره از نظر طراح.
10- در انباری ها به سمت بیرون باز میشه.
11- کانال کولرها و رادیاتورها رو هم بذارید کامله :w11:.

آخرین ویرایش:

shab khanoom

عضو جدید
سلام. من چیزهایی که سر کلاس یاد گرفتم رو میگم در مورد نقشه شما.:smile:
1- رمپ سواره هیچوقت از جلوی در شروع نمیشه. باید حداقل 3.5 متر از ورودی سواره فاصله بگیری.
2- رمپ سواره از کنار دیوار هم 30 سانت فاصله میگیره.در ضمن متوجه نمیشم چرا وسط رمپ سواره رو مستطیل کردین! ینی صافه؟! باید رمپ رو کامل بکشید و اون قسمتش رو هم بصورت منحنی پخ برنید.
3- روی رمپ حتما شیبشو بنویس. همونجور که گفتم. 1متر اول و آخرش رو 10% و وسط رمپ رو 15% بنویس.
4- پله و آسانسور در همه طبقات باید فیلتر داشته باشه.حتی زیرزمین.وگرنه دود و گردو خاک و سرو صدا مستقیما داخل سرویس پله میشه.و در همکف هم همینطور!
5-جهت هاشور رمپ همیشه به سمت بالاست.برعکس زدید.
6- در پلان زیر زمین ، باید یه پله فرار که به لول همکف میاد هم داشته باشی. که مثلا اینجا میاد تو حیاط.
7- در طبقه همکف رمپ معلول برای ورودی پیاده هم از سمت لابی و هم از سمت آژانس لازمه.ضمن اینکه لزومی نداره دو تا ورودی به لابی داشته باشین.منظورم حذف ورودی از سمت خیابونه که کنارش رمپ گذاشتی.همون ورودی از حیاط کافیه. واسه ورودی آژانس هم رمپ معلول بذار.بالابر به هیچوجه درست نیست!
8- در پلان طبقات ، نورگیری که واسه آشپزخونه گذاشتین دور تا دورش ستون میخواد که دیگه با توجه به اینکه جاگذاری ستوناش تو پارکینگ چجوری میشه باید حواستون باشه.
9- عرض اتاق خواب 2.50 خیلی ایراد بزرگیه.دیگه حداقل باید 2.70 باشه. 2.5 ایراد داره از نظر طراح.
10- در انباری ها به سمت بیرون باز میشه.
11- کانال کولرها و رادیاتورها رو هم بذارید کامله :w11:.

ممنون که نگاه کردی
1 و 2 و 3- ممنون. رعایت می کنم
4- صفحه 59 مبحث 4 گفته: در ساختمان های بالای 4 طبقه، بین فضای پله و پارکینگ باید یک فضای حائل داشته باشه. فکر کنم برای این ساختمان الزامی نباشه.
5- هاشور رمپ تا جایی که من می دونم و کار کردم به سمت پایینه! یعنی برعکس فلش که جهت بالا رو نشون می ده
6- این و تا حالا نشنیدم. توی کتابای مباحث گفته؟
7- ورودی به این خوشگلی حیف نیست حذف بشه؟؟!!!
مطمئنی از جک نمی شه استفاده کرد؟
8-من از یک مهندس عمران پرسیدم و گفت لازم نیست دورتا دور نورگیر ستون باشه. ولی خودمم که فکر می کنم می بینم منطقی تره که ستون داشته باشه. لطفا اگه کسی جواب این سوال رو به طور مطمئن می دونه جوابشو بگه
فوقش نورگیر رو حذف می کنم. چون فقط برای نور آشپزخانه ام گذاشتمش که اون هم چون مساحت واحد زیر 100 متره می تونه نور مستقیم نگیره
9- حداقل عرض اتاق خواب طبق مبحث چهارم صفحه 48، باید 2.15 متر باشه
10- حق با شماست.
11- عمرا سر امتحان وقت کنم به کولر و رادیاتور فکر کنم. ولی به هر حال مرسی
;)
راستی شما کلاسای آمادگی آزمون رو می روی؟

آخرین ویرایش:

F.A.R.Z.A.D

کاربر ممتاز
ممنون که نگاه کردی
1 و 2 و 3- ممنون. رعایت می کنم
4- صفحه 59 مبحث 4 گفته: در ساختمان های بالای 4 طبقه، بین فضای پله و پارکینگ باید یک فضای حائل داشته باشه. فکر کنم برای این ساختمان الزامی نباشه.
5- هاشور رمپ تا جایی که من می دونم و کار کردم به سمت پایینه! یعنی برعکس فلش که جهت بالا رو نشون می ده
6- این و تا حالا نشنیدم. توی کتابای مباحث گفته؟
7- ورودی به این خوشگلی حیف نیست حذف بشه؟؟!!!
مطمئنی از جک نمی شه استفاده کرد؟
8-من از یک مهندس عمران پرسیدم و گفت لازم نیست دورتا دور نورگیر ستون باشه. ولی خودمم که فکر می کنم می بینم منطقی تره که ستون داشته باشه. لطفا اگه کسی جواب این سوال رو به طور مطمئن می دونه جوابشو بگه
فوقش نورگیر رو حذف می کنم. چون فقط برای نور آشپزخانه ام گذاشتمش که اون هم چون مساحت واحد زیر 100 متره می تونه نور مستقیم نگیره
9- حداقل عرض اتاق خواب طبق مبحث چهارم صفحه 48، باید 2.15 متر باشه
10- حق با شماست.
11- عمرا سر امتحان وقت کنم به کولر و رادیاتور فکر کنم. ولی به هر حال مرسی
;)
راستی شما کلاسای آمادگی آزمون رو می روی؟

فقط در مورد نورگیر بگم هیچ لزومی نداره دورش ستون باشه.باکس نورگیر بوسیله تیر های پوشش و تیرهای اصلی بسته میشه.
حتی هیچ لزومی نداره حتما دور باکس پله هر چهار تا ستون رو بزارید.دو تا ستون سمت پاگرد نیم طبقه الزامیه ولی دو تا ستون دیگه بسته به عرض زمین و خود طرح میتونه باشه یا نباشه.

آخرین ویرایش:
وضعیت
موضوع بسته شده است.