تمرین گروهی آزمون طراحی آبان 93

وضعیت
موضوع بسته شده است.

لاهیجی

عضو جدید
دوستان من یک نمونه سوال دوبلکس پیدا کردم که مال دوستم بودش که پارسال میرفته کلاس، خودش حل نکرده فقط گفتش که یک دونه اسانسور کافی بوده براش، دیگه چیز بیشتری نمیدونم حالا سوالو میذارم شاید مفید باشهمشاهده پیوست 225613

اگه 60 درصد تراکم در نظر بگیریم طول 24 متر و عرض 11 متر میمونه و کد زیرزمین هم -270 هست طول رمپ 18/66 هست که اگه بخوایم شروع رمپ رو از ابتدای استقرار بنا بگیریم به 5 متر انتهایی زمین میرسیم که جایی برای 4 واحد پارکینگ نمیمونه ......... به ناچار ابتدای رمپ میاد تو حیاط ....... نمیدونم این کار درسته که ابتدای رمپ رو از وسط حیاط شروع کنیم یا نه ...... به نظر من که منطقی نیست

fereshte2013

عضو جدید
چرا هیچ کی جوا منو نمیده :wallbash::crying:
دوستان کسی میدونه حداقل ابعاد بالکن رو چند بگیریم؟و درش میتونه کشویی باشه؟
ی سوال دیگه، تو کدوم مبحث گفته درب ورودی واحدها 1.20 دو لنگه؟
ابعاد پنجره کدوم مبحثه؟؟؟؟​

holooooooo

کاربر فعال تالار مهندسی معماری ,
کاربر ممتاز
دوستان من یک نمونه سوال دوبلکس پیدا کردم که مال دوستم بودش که پارسال میرفته کلاس، خودش حل نکرده فقط گفتش که یک دونه اسانسور کافی بوده براش، دیگه چیز بیشتری نمیدونم حالا سوالو میذارم شاید مفید باشهمشاهده پیوست 225613

اگه 60 درصد تراکم در نظر بگیریم طول 24 متر و عرض 11 متر میمونه و کد زیرزمین هم -270 هست طول رمپ 18/66 هست که اگه بخوایم شروع رمپ رو از ابتدای استقرار بنا بگیریم به 5 متر انتهایی زمین میرسیم که جایی برای 4 واحد پارکینگ نمیمونه ......... به ناچار ابتدای رمپ میاد تو حیاط ....... نمیدونم این کار درسته که ابتدای رمپ رو از وسط حیاط شروع کنیم یا نه ...... به نظر من که منطقی نیست

اولا که زمین شمالیه تراکمش 60% + 2 متر هستش یعنی: میشه 26 متر ، کد زیرزمین رو هم اگر همکف رو از صفر صفر بیارین بالاتر یعنی به فرض 120 سانتی متر بنابراین کد زیرزمیین میشه 1.5- که طول رمپ در این صورت کم خواهد شد

holooooooo

کاربر ممتاز
مهندس ریاحی اگر توی آزمون 91 ارتفاع همکف رو 80 بگیریم یا بیشتر، توی طبقه هم کف با گذاشتن جک معلول و پله و رمپ معلول در زیر زمین سرگیری داریم.توی همکف دوتا ورودی داریم.یکی برای مسکونی و دیگری برای آزانس.حالا یکی از این ورودیها بر روی فضاهای تتاسیسات انباری در زیرزمین قرار میگیره که مشکل سرگیری رمپ و جک رو میشه با پله یا پرکردن خاک حل کرد اما ورودی دیگه روی پارکینگ ها می افته و نمیشه سرگیریشو حل کرد...
برای همین من ارتفاع همکف رو 30 گرفتم که طبق گفته شما زیرزمین بدون نورگیر میشه و از ارتفاع مجاز 10.50 رد شده.مشاهده پیوست 225584

لطفا به فایل طرحم توجه کنید.با این حال که همکف رو 30 گرفتم باز هم اون قسمت خط چین شده در زیرزمین ارتفاعش کمتر از 2.4 شده اما فکر کردم ب جون مقدار کمی ارتفاع کم شده و در قسمت ها تردد هم نیست قابل چشم پوشی هست ....
توی این موارد چی کار کنیم..................

ممنون از توضیحاتتون

زیرزمین:
1-باید بعد از ورودی ایست رمپ در نظر بگیرید 2.5 متر و بعد رمپتون شروع بشه
2-مجرای تهویه تاسیسات کجاست؟
هکف:
1- در لابیه آسانسورو حذف کن، تو کار 92 تم بودش!
2- مساحت آژانستم کم شده، حداقل 100 متر مربع
اول
خوبه، فقط حواست باشه تو داکتات پوتر مساحت مفیدشو تو بعضی جاها کم کرده
در مورده سوالتم ببیبن میشه ورودیه مسکونی و آژانسو از یه قسمت در نظر گرفت، یعنی جکو ایناش یکی باشه ولی داشون جدا بعد زیر اون قسمت انباری و تاسیسات بذاری، این یه راهشه

sallarmelli

عضو جدید
جالبه که دکتر آزرمی که من خودم دیدمش- اسم ایشون اول اعضا کمیته تخصصی در مبحث 4 هست- یه نگاه بندازین می گفت مورد یک رو لازم نیست فقط شیب 15 درصد و یادم نیست اون شیب انتها اول جند بود رو رعایت کنید

holooooooo

کاربر ممتاز
چرا هیچ کی جوا منو نمیده :wallbash::crying:
دوستان کسی میدونه حداقل ابعاد بالکن رو چند بگیریم؟و درش میتونه کشویی باشه؟
ی سوال دیگه، تو کدوم مبحث گفته درب ورودی واحدها 1.20 دو لنگه؟
ابعاد پنجره کدوم مبحثه؟؟؟؟

-ابعاد پنجره م 4 ص 85
-در واحدا یادم نیست گفته باشه یا نه ولی یادمه که معمولا 1.2 میگیرن که 20 سانتیه فیکسه و فقط وقتی وسیله میخوان ببرن بازش میکنن
عمق تراس حداقل 1 متر حداکثر 2.5
کشوویی بودن درشو نمیدونم، اما عارقه برا کارش که قبول شده بود در کشوویی داشت برا یکی از تراساش

جالبه که دکتر آزرمی که من خودم دیدمش- اسم ایشون اول اعضا کمیته تخصصی در مبحث 4 هست- یه نگاه بندازین می گفت مورد یک رو لازم نیست فقط شیب 15 درصد و یادم نیست اون شیب انتها اول جند بود رو رعایت کنید

ایست رمپو میگین لازم نیست؟؟؟ والا استاد من گفت اینو یادم نیست تو مبحث دیدم یا نه، استادم از مصححای سازمتن سنجش بوده!!

mojtabata2001

کاربر بیش فعال
ماشالا دوستان روزای آخری کولاک کردن. بر عکس من که از استرس و کمبود وقت نمی تونم بیام! باز خوبه ما مشورتامونو قبلا کردیم
مرسی از همه یاری رسانان!

آخرین ویرایش:

holooooooo

کاربر ممتاز
هلوجان این کار کامل منه که گذاشته بودم تو صفحه 85 حالا اگه میتونی دوباره یه نگاهی بنداز اون دوتا راهنمایی که کردی خیلی خوب بود . مشاهده پیوست 225628

اگه بقیه هم ببینن خوشحال میشم

یکی از ایرادایی که ازت گرفته بودم این بود که برا آسانسورت لابی با در، در نظر بگیر، تو این طبقه (زیرزمین) برای جلوگیری از رفتن دود ماشینا به طبقه ی بالا باید در دودبند بذاری.....
حیاط 4 متریتم تو همه ی طبقه ها نیازی نیست ترسیم کنی فقط در همکف ترسیم شود..
اینم اصلاحه لابیت تو زیرزمین..dar.jpg
بذار بقیه کارتم ببینم، و مورد دیگه اینکه اگه داکتی که پشت آسانسور هست داکت اصلیه، ترجیحا بهتره در قسمت مشاع قرار بگیره، الان اگر خرابی ای به وجود بیاد تعمیرکار باید وارد حریم خصوصیه یکی از واحدها بشه

گفتم بهتون از تو داکتتون پوتر رد نشه، الان شما کل داکتتو نابود کردین، هر چندم که ابعاد داکتتونم بزرگه کلا!
الان ببین تیرارو برات رسم کردم نگاه کن

dakt.jpg

دوستان من از مواد مهمی که توش بی دقتی میشه و ایراد سازه ای میشه و ممکنه خیلی از نمرتونو بخاطرش از دست بدین، وحتی اگ مصحح از این داغون قاطیا باشه کارتونو رد میکنه،
پوتر نباید از داخل داکت، آسانسور، و نورگیر رد بشه

آخرین ویرایش:

hamedzjg

عضو جدید
-
ایست رمپو میگین لازم نیست؟؟؟ والا استاد من گفت اینو یادم نیست تو مبحث دیدم یا نه، استادم از مصححای سازمتن سنجش بوده!!

ایست رمپو برای توقف ماشین آتیشنشانی میزارن..ضوابط آتیشنشانی مخصوص ساختمونای 5 طبقه به بالاس فکر کنم...اینجام تو سوال هیچوقت نمیگن ساختمان بر اساس ضوابط آتشنشانی...اگه ایست بزاریم خیلی خیلی بهتره ولی اگه نزاریمم و از بر زمین رمپو شروع کنیم غلط نیست.

davod.t

عضو جدید
سلام دوستان مبحث 4 ص 70 بند 4-5-8-3-10 (در مواردی که فضاهایی از دو تصرف مستقل از یک حیاط خلوت یا پاسیو نور وهوا می گیرند فاصله دیوارهای پنجرهای مقابل آن ها از هم نباید در هیچ شرایطی کمتر از 3 متر باشد مگر آن که درمقررات اختصاصی تصرف ها ب گونه دیگر تعیین شده باشد ) با این اوصاف دیگه 6 متری که قبلا بود نیست

hamedzjg

عضو جدید
سلام دوستان مبحث 4 ص 70 بند 4-5-8-3-10 (در مواردی که فضاهایی از دو تصرف مستقل از یک حیاط خلوت یا پاسیو نور وهوا می گیرند فاصله دیوارهای پنجرهای مقابل آن ها از هم نباید در هیچ شرایطی کمتر از 3 متر باشد مگر آن که درمقررات اختصاصی تصرف ها ب گونه دیگر تعیین شده باشد ) با این اوصاف دیگه 6 متری که قبلا بود نیست

درسته ولی این ضوابط تصرف هاست کلا فصل 5 الزامات عمومی تصرفهاس...بحث این فاصله 6 متر مربوط به تصرف مسکونیه..صفحات 91 و 92

Unique.f

عضو جدید
زیرزمین:
1-باید بعد از ورودی ایست رمپ در نظر بگیرید 2.5 متر و بعد رمپتون شروع بشه
جریان این ایست 2.5 متری اول رمپ چیه....چرا توی آزمونای 93 و 92 و ... حرفی ازش نبود و کسی تو کارش نذاشته بود. که البته می خواستم بذاره نمی شد. چون جا نمیشد.چه موقع هایی باید حتما رعایت کنیم ؟
توی این طرح من اگر بخوام 2.5 متر رو رعایت کنم 1.5 متر از طول رمپم رو باید کم کنم و در واقع 22.35 سانتی متر به ارتفاع همکفم اضافه کنم. در این صورت می تونم یه پنجره با ارتفاع 0.22 متر برای موتورخونه در نظر بگیرم و اینطوری مشکی دسترسی به هوای آزاد بدون نیاز به داکت حل کنم.
اما از طرف دیگه این کار باعث میشه سرگیری رمپ جک و پله های ورودی همکف در زیرزمین بیشتر بشه؟همون موقع هم که داشتم حل میکردم این مشکل رو داشتم و نتونستم حل کنم....

2-مجرای تهویه تاسیسات کجاست؟ابعاد این مجرا رو چند بگیرم؟ اینکه این داکت تا بام ادامه داره و مقداری از مساحت رو در طبقات میگیره بد نیست؟
هکف:
1- در لابیه آسانسورو حذف کن، تو کار 92 تم بودش!یعنی توی هم کف فقط باکس پله در داره؟
2- مساحت آژانستم کم شده، حداقل 100 متر مربع.96 متر مربعه بدون احتساب فضای ورودی
اول
خوبه، فقط حواست باشه تو داکتات پوتر مساحت مفیدشو تو بعضی جاها کم کرده
در مورده سوالتم ببیبن میشه ورودیه مسکونی و آژانسو از یه قسمت در نظر گرفت، یعنی جکو ایناش یکی باشه ولی داشون جدا بعد زیر اون قسمت انباری و تاسیسات بذاری، این یه راهشه
در این صورت باید رمپ و اینا رو از قسمت شمالی پلان که روی تاسیسات و انباری هست در نظر بگیرم اما اگه به پلان همکف نگاه کنید می بینید که نمیشهاین کارو کرد چون در نهایت برای جدا کردن درهای آزانس و لابی مسکونی دچار مشکل میشیم و باید یه راهروی دراز برای رسیدن به آزانس در نظر بگیریم.

فکری که خودم کردم این بود که ورودی لابی رو به همین صورت بذار باشه و در زیرزمین قسمت سرگیر رو با خاک پر کنم یا پله بدم.اما ورودی فعلی آزانس رو که روی سر پارکینگ افتاده حذف کنم و برای آزانس یک رمپ معلول و پله از داخل حیاط بذارم.امکانش هست یا اشتباهه؟

ممنونم از وقتی که میذاری و به همه کمک می کنی< از ته دل دعا می کنم که امسال نتیجه زحمت هات ببینی حتما..

Unique.f

عضو جدید
زیرزمین:

1-برا تاسیساتت نمیشه پنجره بذاری چون کدارتفاعیش جواب نمیده،براش داکت بذار
2- برای راه دوم خروجت از زیرزمین ،فلش پله باید رو به بالا باشه،تعدادشم قراره از منفیه 1.5 ب صفر برسه!بله من هم همین کار رو کردم در واقع در پله ای که میبینی اول 9 تا پله هست که می رسیم به صفر.بعد یه پاگرد گذاشتم و دوباره پله های صفر تا 1.290 همکف رو شروع کردم
برای همکفت به حیاط دری جدا با پله های جدا در نظربگیر ازمثبت 1.2 به صفر برسه همین طور که گفتم این کار رو کردم.

همکف:
1- برا لابیه آسانسورت دیگه در نذار، این خودش الان جلو فرارو گرفته اکی
2-ورودیه تجاریتو از مسکونیت جدا بگیر
کد تجاری 0.10 هست برای همین اول یه رمپ و پله برای این اختلاف ارتفاع ده سانتی در نظر گرفتم بعد از اون برای تجاری در جدا گذاشتم و ادامه راه برای رسیدن به ارتفاع 1.2 همکف، پله و جک معلول دادم که البته باید در ورودی لابی رو بعد از رمپ و پله اضافه کنم.

با این توضیحات به نظرتون بازم ورودی هام اشتباهه؟

اول:ا
1- اتاق خواب بالاییتو ببین ،از در که میرن تو باید خودشون فشار بدن از لای داکت برن داخل :D :redface:
اون داکته اونجا برا چیه؟!داکت سرویس بهداشتیه طبقه بالایی که باید توی طبقات زیریش تا رسیدن به سقف همکف ادامه پیدا کنه...
2-تو واحد پایینیت اون ستونه نزدیک حمومتو یه کاریش بکن میشه فاصلشو با دیوار حمام با یه کمد پر کنم؟ یا اون ستونو از آکس خارج کنم بچسبونم به دیوار حمام؟
دوم:
1-اگ خواب پایینتم درش مثل بالاییه ولی یادت رفته درستش کنی،باید بگم که درت تو پذیرایی باز میشع،ویکاریش بکن
طبقه بالایی که سه خوابه هست و سه تا خواب از پذیرایی دید ندارن.منظورت خواب طبقه پایینی توی واحد دوخوابه هستش؟
همین که در اتاق خواب از توی پذیرایی پیدا نباشه کافیه یا باید طوری باشه که اگه فرد خواست بدون دیده شدن از پذیرایی، از ورودی بره توی اتاقش کسی نبینتش؟

بام
آبروی پایینیت چرا وسط بامه؟ بدون وجود هیچ داکتی،اگ داکت بود میتونستی بذاری اونجا،الان ببرش کنار داکت اگه بخوام ببرمش کنار داکت بغل نورگیر بزرگه یه سری گوشه ها بین باکس پله و نورگیر کوچیکه رو نمی تونم بهش وصل کنم.اگه می خواستم یه آبروی دیگه هم توی اون قسمت بذارم یا باید بغل داکت بین پله و نورگیر می ذاشتم یا هم بغل داکت کنار نورگیر کوچیکه.که در هر دو صورت بازم توی این قسمت یه سری گوشه ها رو نمیشد بهش وصل کرد.برای همین آبرو رو اون وسط گذاشتم که به همه گوشه بشه وصلش کرد...
مگه نمیشه آبرو اونجا باشه و با لوله توی سقف به سمت داکت ها هدایت شه؟

غیر از کنار داکت ها کجاها میشه آبرو گذاشت؟
طول کروم تا آبرو حداکثر 10 متر میتونه باشه؟
برای حداکثر هر 100 متر مربع یه آبرو نیازه؟

آبروی خرپشتتم بیار کنار داکت اصلیت

ممنون هلوووو جون

holooooooo

کاربر ممتاز
مشاهده پیوست EDIT ESFAND 91.pdf
در این صورت باید رمپ و اینا رو از قسمت شمالی پلان که روی تاسیسات و انباری هست در نظر بگیرم اما اگه به پلان همکف نگاه کنید می بینید که نمیشهاین کارو کرد چون در نهایت برای جدا کردن درهای آزانس و لابی مسکونی دچار مشکل میشیم و باید یه راهروی دراز برای رسیدن به آزانس در نظر بگیریم.

فکری که خودم کردم این بود که ورودی لابی رو به همین صورت بذار باشه و در زیرزمین قسمت سرگیر رو با خاک پر کنم یا پله بدم.اما ورودی فعلی آزانس رو که روی سر پارکینگ افتاده حذف کنم و برای آزانس یک رمپ معلول و پله از داخل حیاط بذارم.امکانش هست یا اشتباهه؟

ممنونم از وقتی که میذاری و به همه کمک می کنی< از ته دل دعا می کنم که امسال نتیجه زحمت هات ببینی حتما..
منظورم از مجرای تاسیسات همون داکت تهویشه،وقتی جایی نتونی پنجره بذاری باید داکت بذاری،یا دسترسیه مستقیم به فضای آزاد(پنجره)یا داکت(دسترسیه غیرمستقیم )که تا بام بالامیره،خیلی بزرگ نیست توکمدی جایی پنهانش میکنی دیگه،الان اینجا که نمیتونی پنجره بذاری!کدهمکف 30، 30یا40 سانتم سقف!پنجره نمیشه داد،
-مساحت آژانستم اوکی
-بله توهمکف فقط باکس پله در داره، ولی در زیرزمین جفتش در داره
نه ورودیه آژانسو نمیتونی از حیاط بگیری ....
ایست رمپو دوره ی قبل بچه ها میگفتن فقط برای زمینای شمالی لازمه و برای جنوبی نه،ولی استادم میگفت برا همه بذارین، ولی درمورد خردادو آذر میگفت به دلیل کمبود جاوتامین نشدن ازش میشه صرف نظرکرد،
الانم که مهندس حامد میگن برا 5 طبقه به بالاس،
البته اینی که طول رمپ جواب نمیده، اگه ایست رمپو بذاری،
ببین این کارعارفس، کد همکفشم 45

saeid360

عضو جدید
سلام بچه ها من امروز یه چیزی شنیدم کسی خبر داره یانه فک کنم سوال لو رفته
خانه ویلایی دوبلکس کنار ساحل با ویو به دریا و رعایت کامل مبحث 19 موضوع سواله -خدا کنه ذرست نباشه تو این فرصت کم هیچ کاری نمیشه کرد من که استرس گرفتم

rohi58

عضو جدید
رمپ نمیخواد زیر زمین برا انباری و تاسیساته و باید تو همکف پارکینگها رو تامین کرد به صورت پیلوت

holooooooo

کاربر ممتاز
خانه ویلایی دوبلکس کنار ساحل با ویو به دریا و رعایت کامل مبحث 19 موضوع سواله -خدا کنه ذرست نباشه تو این فرصت کم هیچ کاری نمیشه کرد من که استرس گرفتم
سلام
آخه همچین چیزیو از کی شنیدین؟؟
مگه اسکیسه! ویو رو ب دریا!
بابا اینارو از کجا میارین :eek:

MK6

کاربر بیش فعال
سلام دوست عزیز به این شایعات توجهی نداشته باشید مگه تا بحال سوالا لو رفته که این دومیش باشه ؟ تو این روزهای آخر بیشتر تمرین کنید و توکلتون به خدا باشه با آرزوی موفقیت برای تمام دوستان.

pishgam_9999

عضو جدید

سلام دوست عزیز
به فرض اینکه این موضوع 100% درست باشه مگه استرس داره؟ اینکه از طراحی آپارتمان آسونتره
اگه کسی نتونه یه ویلا طراحی کنه که نباید انتظار داشته باشه که پروانه اشتغال بگیره. اگه کسی طراحی رو یاد بگیره و ضوابطش رو بدونه براش فرقی نمیکنه چه نوع ساختمونی طراحی میکنه.

holooooooo

کاربر ممتاز
سلام دوست عزیز به این شایعات توجهی نداشته باشید مگه تا بحال سوالا لو رفته که این دومیش باشه ؟ تو این روزهای آخر بیشتر تمرین کنید و توکلتون به خدا باشه با آرزوی موفقیت برای تمام دوستان.

تاحالا که سوال لو رفته،البته نه برا همه فقط برا بعضیا،
ولی ب قول شما مهمترین مساله توکل ب خداست

holooooooo

کاربر ممتاز
ممنون هلوووو جون

-ورودی جدای تجاری و مسکونی: نه جدا بگیر، کاربری های متفاوتن، خیلی راحتی که از بر کوچه ورودی تجاریو بگیری،اگ برا اسفند 91 گفتم وقتی کد همکفتو خواستی زیادبگیری برای اینکه سرگیری جک معلولت فقطتو یه قسمت از زیرزمین باشه، اونو تو شرایط خاص گفتم،زمانیکه دیگه هیچ چاره ای نبود
-اوکی داکتت باید از پایین تا بالا بره، اما در اتاق خوابتم باید یه فکری براش بکنی دیگه، از در که وارد میسن فکر کنم 40 سانت عرض اون راهرو هستش!
-آره هم میتونی ویترینش کنی، هم از آکس خارجش کنی چون برا پارکینگتم مشکلی پیش نمیاره داره در طول ماشینت جاب جا میشه
-الان دارم طبقه اولو میگم،توواحد یک خوابت و هم دو خوابت (یکی ااز خوابات)در از پذیرایی بهتره،ترجیحا بهتره وقتی از در وردودی وارد میشی بدون اینکه به بخش عمومیت کاری داشته باشی و دیده بشی :) بری تو اتاق خوابا،ولی گاهی و بیشتر نمیشه اینکارو کرد،
الان رو این فکوس داشته باش که درای خوابت از پذیرایی دید نداشته باشن
-آبرو رو که اونجا گذاستی یعنی از وسط پذیراییت یه لوله میره پایین، به عیر از کنار داکت حداقلش اینه که بذاری گوشه ی ساختمونت،
الان یه آبرو رو بذار کنار داکتی که بین نورگیرو پلس، یه سری قسمتارو وصل کن بهش،بعد برا قسمت پایین یه آبرو کنار داکتی که چسبیده به ضلع پایینیه پله هست بذار
موفق باشی.

saeid360

عضو جدید
سلام دوست عزیز
به فرض اینکه این موضوع 100% درست باشه مگه استرس داره؟ اینکه از طراحی آپارتمان آسونتره
اگه کسی نتونه یه ویلا طراحی کنه که نباید انتظار داشته باشه که پروانه اشتغال بگیره. اگه کسی طراحی رو یاد بگیره و ضوابطش رو بدونه براش فرقی نمیکنه چه نوع ساختمونی طراحی میکنه.
حرفتون کاملا صحیحه ولی ما تا حالا با یه روندی هممون پیش رفتیم که این یکی فرق داره دیگه ولی باز توکل بر خدا

hamedzjg

عضو جدید

اول اینکه آرامش داشته باشید و استرس نگیرید که بازار شایعات بسیار رونق میشه وقتی نزدیک میشیم به یه موعد مشخص از یه کاری( جالا هر کاری)
دوم اینکه اگر طراحی ویلایی باشه که خیلی خیلی راحت تره این که دیگه استرس نداره..هم از لحاظ بحث نور..هم ضوابط، هم دسترسی، طراحیه ویلایی خیلی راحتتره.. دیگه باکس پله و تداخل داکت و خیلی چیزا از بین میره.. اصلا ولی ذهنتونو به اون سمت نبرید و مطمئن باشید سوال، طراحی مسکونی طبق مبحث 4 خواهد بود

تاحالا که سوال لو رفته،البته نه برا همه فقط برا بعضیا،
ولی ب قول شما مهمترین مساله توکل ب خداست
هلو جان من یه سوالی در مورد داکت دارم اگر پوتر در راستایی طول داکت از تو داکت رد بشه بازم مشکل داره مخصوصا داکت اصلی اخه داکت پشت آسانسور معمولا با پله های که من میکشم از داخلش پوتر رد میشه

وضعیت
موضوع بسته شده است.