TARANE-ARCH
عضو جدید
الان اینجا کجاست؟ تمرینا کجان؟خیلی هم عالی
بنابراین همه دوستان گرامی جهت پرهیز از سردرد گمی این قاعده رو رعایت کنن یا علی
الان اینجا کجاست؟ تمرینا کجان؟خیلی هم عالی
بنابراین همه دوستان گرامی جهت پرهیز از سردرد گمی این قاعده رو رعایت کنن یا علی
الان اینجا کجاست؟ تمرینا کجان؟
مرسی راسی اینجا رو من از اول اومدم یکی از دوستان ززحمت میکشیدو مبحثارو میزاشت امروز باید مبحث سوم مطرح میشد ایشون دیگه نمیزارن مباحثو خیلی خوب میشد همه هم نظراشونو میگفتنو یه مطلبو میبستیمو جامع میشداین تاپیک مربوط به نکات آموزشی هست
تمرین گروهی آزمون طراحی آبان 93
تمرین ها هم در این تاپیک تمرین گروهی و علمی آزمون طراحی نظام مهندسی 93 قرار بدبد
با سلام طرحی که امروز در پاسخ به این سؤال ترسیم کردم :
لینک سؤال :
مشاهده پیوست 221956مشاهده پیوست 221957
ببشیدا ببشید این سوال مگه خودش جواب نکشیده براش توی اون پی دی اف لینک سوال خب چرا شبیه اون برا تمرین نمیکشیم که توی ذهن موندگار تر بشه یا من اشتباه متوجه شدم باز ببشیدا ببشیدخسته نباشید عزیزم...کارتو بررسی کردم چیزهایی که باید رعایت کنی تا جایی که به کارت نیگاه انداختم اینهاست
همکف:
1-درب پارکینگ مزاحم برای خودرو سمت راست بالا..اگر میخوای درب به این شکل باز بشه....مگر اینکه بیای از درب کشویی استفاده کنی و بنویسی کنارش
2-پاگرد راه پله عرضش چند؟؟توجه به عبور پوتر کردی؟؟
3-بین داکت و آسانسور چرا دیوار تیغه ای نکشیدی؟؟
4-همینطور بین تاسیسات و داکت هم باید دیوار باشه...برای دسترسی اون دو از دریچه استفاده میشه
5-ابعاد و اندازه ها رو دقیقتر بزار...جاهایی که اطلاعات زیادی بهت بده...مثلا راهرو انباری عرضش چنده؟؟؟ عرض فضای خودروهای سمت چپ
6-درب راه پله باید به بیرون باز بشه...(البته در همکف نیازی نیست که لابی آسانسور داشته باشیم اما گذاشتی هم عیب نیست...
7-فاصله بین ستون و دیوار برای قرارگیری دو خودرو داخل به داخل حداقل 5 رو داشته باش
8-سعی کن از نوشته هم استفاده کنی جهت توضیح
9-دریچه بازدید برای داکت پشت آسانسور نزاشتی
10-دیوار سمت آسانسور هم اگه ضدحریقش کنی بهتره....
طبقات
1-برای واحد سمت راست ورودی نیازی نیست اینقدر راهرو بشه...اون راهرو رو بنداز توی لابی دو واحد که فاصله دو درب بیشتر بشه
2-نورگیرت اشتباه هست وقتی داری برای دو واحد نور میگیری باید فاصله بین پنجره ها بشه 6 متر
3-آشپزخونه هات نه نور مستقیم داره نه نور غیر مستقیم....
بام
1-باز هم داکتها مشکل داره چرا جان پناه براشون تعریف نکردی؟؟
2-همینطور راه پله و نورگیر هم جان پناه نداره...ما توی نقشه ها و معماری هیچ تک خطی معنا نداره مگر برای مبلمان و خطوط پله و یا خطوط فرضی
3-آکس ها و اندازه ها باید در تمام پلانها باشه
4-توی کشیدن دیوارها هم یکم دقت کن....دیوارهات هم توی طبقات هم توی بام خیلی کوچیک و بزرگ شده و از نظر تمیزی کارتو بد کرده....الان توی بام دیوار سمت راستت خیلی نازک شده و بقیه ضخامتش زیاد....
مقطع
1-باز هم آکس ها رو اینجا هم نشون ندادی
2-حس میکنم ترسیم پله ها ارتفاع به کف تقریبا 1 به 1 شده
3-معمولا پله همکف رو زیرشو پر نمیکنند
4-پنجره هات چرا به سقف چسبیده؟؟؟!!
5-اندازه های 4.4 و 7.6 کد ارتفاعی چ بخشی از برش هست؟
6-نرده دو خطه بکش یکم بیشتر زمان بزار
برای سری اول خوبه آفرین این نکته هایی هم که گفتم رو رعایت کنی کارت خیلی بهتر میشه و میتونی راحت روی قبولیت حساب باز کنی![]()
ببشیدا ببشید این سوال مگه خودش جواب نکشیده براش توی اون پی دی اف لینک سوال خب چرا شبیه اون برا تمرین نمیکشیم که توی ذهن موندگار تر بشه یا من اشتباه متوجه شدم باز ببشیدا ببشید![]()
خسته نباشید عزیزم...کارتو بررسی کردم چیزهایی که باید رعایت کنی تا جایی که به کارت نیگاه انداختم اینهاست
همکف:
1-درب پارکینگ مزاحم برای خودرو سمت راست بالا..اگر میخوای درب به این شکل باز بشه....مگر اینکه بیای از درب کشویی استفاده کنی و بنویسی کنارش
2-پاگرد راه پله عرضش چند؟؟توجه به عبور پوتر کردی؟؟
3-بین داکت و آسانسور چرا دیوار تیغه ای نکشیدی؟؟
4-همینطور بین تاسیسات و داکت هم باید دیوار باشه...برای دسترسی اون دو از دریچه استفاده میشه
5-ابعاد و اندازه ها رو دقیقتر بزار...جاهایی که اطلاعات زیادی بهت بده...مثلا راهرو انباری عرضش چنده؟؟؟ عرض فضای خودروهای سمت چپ
6-درب راه پله باید به بیرون باز بشه...(البته در همکف نیازی نیست که لابی آسانسور داشته باشیم اما گذاشتی هم عیب نیست...
7-فاصله بین ستون و دیوار برای قرارگیری دو خودرو داخل به داخل حداقل 5 رو داشته باش
8-سعی کن از نوشته هم استفاده کنی جهت توضیح
9-دریچه بازدید برای داکت پشت آسانسور نزاشتی
10-دیوار سمت آسانسور هم اگه ضدحریقش کنی بهتره....
طبقات
1-برای واحد سمت راست ورودی نیازی نیست اینقدر راهرو بشه...اون راهرو رو بنداز توی لابی دو واحد که فاصله دو درب بیشتر بشه
2-نورگیرت اشتباه هست وقتی داری برای دو واحد نور میگیری باید فاصله بین پنجره ها بشه 6 متر
3-آشپزخونه هات نه نور مستقیم داره نه نور غیر مستقیم....
بام
1-باز هم داکتها مشکل داره چرا جان پناه براشون تعریف نکردی؟؟
2-همینطور راه پله و نورگیر هم جان پناه نداره...ما توی نقشه ها و معماری هیچ تک خطی معنا نداره مگر برای مبلمان و خطوط پله و یا خطوط فرضی
3-آکس ها و اندازه ها باید در تمام پلانها باشه
4-توی کشیدن دیوارها هم یکم دقت کن....دیوارهات هم توی طبقات هم توی بام خیلی کوچیک و بزرگ شده و از نظر تمیزی کارتو بد کرده....الان توی بام دیوار سمت راستت خیلی نازک شده و بقیه ضخامتش زیاد....
مقطع
1-باز هم آکس ها رو اینجا هم نشون ندادی
2-حس میکنم ترسیم پله ها ارتفاع به کف تقریبا 1 به 1 شده
3-معمولا پله همکف رو زیرشو پر نمیکنند
4-پنجره هات چرا به سقف چسبیده؟؟؟!!
5-اندازه های 4.4 و 7.6 کد ارتفاعی چ بخشی از برش هست؟
6-نرده دو خطه بکش یکم بیشتر زمان بزار
برای سری اول خوبه آفرین این نکته هایی هم که گفتم رو رعایت کنی کارت خیلی بهتر میشه و میتونی راحت روی قبولیت حساب باز کنی![]()
ببشیدا ببشید این سوال مگه خودش جواب نکشیده براش توی اون پی دی اف لینک سوال خب چرا شبیه اون برا تمرین نمیکشیم که توی ذهن موندگار تر بشه یا من اشتباه متوجه شدم باز ببشیدا ببشید![]()
هم از شما خیلی خیلی ممنونم و هم از عارفه جان که راهنماییم کردی مرسی راسی سوال بعدی امروز نزاشته کسی؟تو طرحی که به عنوان پاسخ ارائه شده چند تا ایراد مهم هست یکی اینکه در پارکینگ دو ماشین پایینی برای دور زدن و پارک کردن باید از فضای حیاط استفاده کنند که این به معنای از دست رفتن فضای سبز و باغچه در حیاطه.
از اون گذشته نحوه تقسیم بندی در طرح ارائه شده به نحوی است که یک واحد روبه آفتاب و دیگری پشت به آفتاب قرار می گیره این در حالی است که برای زمین های با عرض بالای 13 متر بهتره تقسیم بندی و جانمایی راه پله به صورتی باشه که هر دو واحد از دید ,نور و تهویه ی دو طرف زمین (شمال و جنوب)برخوردار شوند این کار در قیمت واحدها هم تأثیر زیادی خواهد داشت.یادآوری میکنم که نکته ی اصلی یکی از آزمون ها چند سال پیش طراحی همین مورد بوده.
همونطور که دوستمون هم اشاره کردند و با توجه به اینکه برای یک مسئله ی طراحی راه حل های زیادی وجود داره بهتر اینه که به خلاقیت خودمون تکیه کنیم و خط فکری مستقلی داشته باشیم. اینکار به ما کمک می کنه که موقع آزمون هم بتونیم گزینه های مختلف را به سرعت تجزیه و تحلیل کنیم و گزینه ای که قابل قبول تره را انتخاب کنیم.
مبحث سوم : ضوابط پیش آمدگی ها (کنسول)
پیشآمدگی در معابر عمومی و داخل محدوده مالکیت داراي ضوابطی است که در جدول زیر مشخص گردیده است.
مشاهده پیوست 222029
همچنین در قسمت نبش زمین اگر پیشآمدگی داشته باشیم، حداکثر فاصله عمود بر پخ باید به میزان 150 سانتیمتر باشد.
مشاهده پیوست 222030
تراس
اگر عمق تراس بیش از 3 متر باشد، دیگر نمیتواند براي فضاي پشت خود، به عنوان نورگیري محسوب شود.
حداقل عمق تراس نیز باید 100 سانتیمتر باشد.
جانپناه تراس باید حتماً دیوار باشد و حداقل ارتفاع آن نیز 110 سانتیمتر باشد.
دوست عزیز واقعا مرسیییییییی
پیش آمدگی در امتحان مجاز نیست مگه اینکه خودشون بگن و فکر کنم محدودش رو مشخص میکنن مثل آزمون شهریور 91
در مورد تراس هم لفظ بالکن درست تر هست ( طبق تعاریفشون توی مبحث ..... ( یادم نیست ) واسه نظارت که میخوندم یادمه که اینا باهم فرق دارن و اونی که ما توی طرحامون میکشیم بالکن هست اینجوری که من فهمیدم.....
خدا قوت دوست خوبم . منتظر مطالب بعدیتون هستیم![]()
بچه ها چند تا سوال دارم..میشه کمکم کنید
درب پلکان طبقات را 90 بگیرم یا 120 بگیرم؟ بعد 120 بگیرم اگه در همکف باز بشه...میاد جلوی در آسانسور...این ایراد داره دیگه!!!!!!!!!!!!!
بعد تو سوال پارسال که شیب داشت....
یعنی عرض رمپ ورودی را 3.5 بگیرم....ی ورش میشد 1- متر و با احتساب طول زمین اون ورش میشد 40- سانت اینا....
حالا سوال.....رمپ را دارم طراحی میکنم.....ارتفاع همکف هم 10+ باشه....با ضخامت 30 سانت سقف و 220 برای زیرزمین....میشه 250 سانت که یعنی کد کف زیرزمین باید 230- باشه....
حالا سوال.... من کد ارتفاعی ورودی رمپ را 1- بگیرم یا 45- ؟ بعد دو تا 1 متر شیب 10% درصد و مابقی شیب 15%....اون وقت یعنی رمپ علاوه بر شیب به سمت پایین ی شیب هم به سمت راست داره؟ یا سکوبندی کنم...خلاصه کمکککککککککککککککک
همیشه سعی میکنیم ورودی رمپ را در زمین شیبدار در پایین ترین قسمتش بدیم دیگه؟
پله نباید چشم پله داشته باشه دیگه؟ یکی میگفت چون درب ضد حریقه چشم پله بذار که الکی گفته آره؟
بعد سوال پارسال در پخی بیرون زدگی را 150 بگیرم یا اینکه 120 بگیرم؟ در معبر 18 متری بود اونم .8 بگیرم و این طرف معبر هم که عرض کمه...میشه صفر....آره؟
ممنون
شیب رمپ 1 متر اول و اخر ش10 دردرصد
مابقی 15 %
ارتفاع پارکینگ 220
ضخامت سقف 30 سانت
برای سرگیری ورودی تا 180یا 195 اینو یادم نیسسسسسسسسسسسسسسسسسسسسسسسست
برای طبقات من 18 تا پله 17 سانتی متری میگیرم....
که میشه 3.06 که 30 سانتش هم برای ضخامت کم میشه
بچه ها یکی محسبه رمپ درست حسابی توضیح بده .من هر دفعه که حساب میکنم 1 عدد بهم میده.ضخامت سقف بگیریم یا نه؟اگر -1.10 باشه به چه صورت حساب میشه
دارم یواش یواش قاط میزنم از بس جزوه و کلاس رفتم هر کس 1چیزی گفته همه رو قاطی کردم
داخل جزوه خانه عمران عمق نور گیری رو 2.5 گفتهمبحث سوم : ضوابط پیش آمدگی ها (کنسول)
پیشآمدگی در معابر عمومی و داخل محدوده مالکیت داراي ضوابطی است که در جدول زیر مشخص گردیده است.
مشاهده پیوست 222029
همچنین در قسمت نبش زمین اگر پیشآمدگی داشته باشیم، حداکثر فاصله عمود بر پخ باید به میزان 150 سانتیمتر باشد.
مشاهده پیوست 222030
بالکن یا تراس
اگر عمق بالکن بیش از 3 متر باشد، دیگر نمیتواند براي فضاي پشت خود، به عنوان نورگیري محسوب شود.
حداقل عمق بالکن نیز باید 100 سانتیمتر باشد.
جانپناه بالکن باید حتماً دیوار باشد و حداقل ارتفاع آن نیز 110 سانتیمتر باشد.
داخل جزوه خانه اشراق عمق نورگیری رو 2.5 متر گفته اینطور نیست
بچه ها چند تا سوال دارم..میشه کمکم کنید
درب پلکان طبقات را 90 بگیرم یا 120 بگیرم؟ بعد 120 بگیرم اگه در همکف باز بشه...میاد جلوی در آسانسور...این ایراد داره دیگه!!!!!!!!!!!!!
درب پلکان رو 120 بگیرید، نه تو همکفم جلوی آسانسور نمیاد، چون حداقل باید 1.5 متر جلوی آسانسور (لابی آسانسور) فضا داشته باشین...
بعد تو سوال پارسال که شیب داشت....
یعنی عرض رمپ ورودی را 3.5 بگیرم....ی ورش میشد 1- متر و با احتساب طول زمین اون ورش میشد 40- سانت اینا....
حالا سوال.....رمپ را دارم طراحی میکنم.....ارتفاع همکف هم 10+ باشه....با ضخامت 30 سانت سقف و 220 برای زیرزمین....میشه 250 سانت که یعنی کد کف زیرزمین باید 230- باشه....
حالا سوال.... من کد ارتفاعی ورودی رمپ را 1- بگیرم یا 45- ؟ بعد دو تا 1 متر شیب 10% درصد و مابقی شیب 15%....اون وقت یعنی رمپ علاوه بر شیب به سمت پایین ی شیب هم به سمت راست داره؟ یا سکوبندی کنم...خلاصه کمکککککککککککککککک
اینارو نفهمیدم چی گفتین، ولی ارتفاع مفید زیرزمین باید در توقفگاه های متوسط و بزرگ 2.4 باشه (اینجا هم که 4 تا ماشین داریم جزء توقفگاه متوسطه)... ورودی رمپم باید از -1 بگیرین چون کد ارتفاعیه معبر -1 است
همیشه سعی میکنیم ورودی رمپ را در زمین شیبدار در پایین ترین قسمتش بدیم دیگه؟ بله چون طول رمپ کم میشه
پله نباید چشم پله داشته باشه دیگه؟ یکی میگفت چون درب ضد حریقه چشم پله بذار که الکی گفته آره؟ پله نباید چشم پله داشته باشد
بعد سوال پارسال در پخی بیرون زدگی را 150 بگیرم یا اینکه 120 بگیرم؟ در معبر 18 متری بود اونم .8 بگیرم و این طرف معبر هم که عرض کمه...میشه صفر....آره؟
به دلیل اینکه محدوده ی طراحی مشخص شده ترجیحا از پیشامدگی استفاده نشود,
در مورد قوانین پیشامدگی دوستمون جناب ریاحی در این تایپیک توضیحات لازم را داده اند، مطالعه فرمایید
ممنون
Thread starter | عنوان | تالار | پاسخ ها | تاریخ |
---|---|---|---|---|
Z | تمرین گروهی آزمون طراحی - اردیبهشت 97 | آزمون های نظام مهندسی | 15 | |
![]() |
تمرین گروهی آزمون طراحی - اسفند 95 | آزمون های نظام مهندسی | 51 | |
![]() |
تمرین گروهی آزمون طراحی-شهریور 95 | آزمون های نظام مهندسی | 137 | |
M | تمرین گروهی آزمون طراحی - بهمن94 | آزمون های نظام مهندسی | 1443 | |
M | تمرین گروهی آزمون طراحــی - مرداد 94 | آزمون های نظام مهندسی | 1423 |