من مطالعه داشتم و دارم
ترجمه قرآنم تا حدودی خوندم- آدم دین گریزی نبودم و نیستم
من دنبال حقیقتم
اما واسم شب و روز فرق داره . وقتی میبینم کسی که خودش رو نماینده دین خدا معرفی میکنه و خلقی پشت سرش نماز میخونن تو روز میگه الان شبه و برعکس
شک میکنم که این دینی که اون تبلیغ میکنه دین خدا باشه
انگار ما مجبوریم که همه چیز رو خودمون بفهمیم
استفاده از منابع صحیح درسته ولی من قرآن و عقل رو منبع صحیح میدونم
خودت به تاپیک دوستات نگاه کن ببین چه احادیث مزخرفی رو به خورد مردم میدن
قصدم توهین به کسی نیست ولی توهین به شعور مردم رو هم تحمل نمیکنم
مگر من گفتم مطالعه نداری؟ مگه من گفتم قرآن نخوندی یا آدم دین گریزی هستی؟
میگم شمایی که تخصصت کامپیوتره، هیچ وقت نمیتونی متخصص بشی توی علم رجال و فقه و اصول و ..... که بی نیاز از رساله بشی و خودت برای خودت مجتهد بشی و احکام زندگیت رو در بیاری از توی آیات و روایات و قرآن....
رساله عملیه دین خدا نیست و تبلیغی هم نیست، مجموعه احکام خداست، تبلیغ دین تبلیغ احکام دینیه توی رساله ها نیست، اون چیزی که تبلیغ دینه تبلیغ مفاهیم دینه، که اگر به مفاهیم دین رسیدی باید احکامش رو از یک مجتهد تقلید کنی، همونطور که گفتن تقلید در اصول دین جایز نیست یعنی مفاهیم دین توحید و معاد و نبوت و ..... رو خودت باید با مطالعه به دست بیاری، بعد در احکام دینی که نمیتونی خودت از متون و روایات و قرآن در بیاری از یکی که اینکاره است و میتونه در بیاره تقلید کنی...
دیگه از این به بعدش تکلیف از گردن تو ساقطه، و مسوولش همون مرجع تقلید خواهد بود....
قرآن و عقل رو منبع صحیح میدونی؟
روایات و احادیث در این وسط هیچ جایی نداره؟
در مورد قران هم صرفاً با خوندن ترجمه نمیشه ازش الگو گرفت، برای فهم کامل قرآن که بتونه یه منبع صحیح برامون باشه نیاز به علوم مختلفی هست، و اولین علمش تسلط کامل به زبان عربیه، عربی مسلطی؟
من نیستم....
ناسخ و منسوخ و محکم و متشابهات آیات قرآن و ....... هم بماند که مسلط شدن به اینها و همینطور مسلط شدن به جای جای قرآن سالیان سال درس خوندن توی حوزه رو می طلبه، مثلاً میخای یه حکم رو از قرآن استخراج کنی راجب یه موضوع خاص باید حفظ باشی کجای دیگه در قرآن راجب این مطلب حرف زده تا همش رو باهم جمع کنی و حکم صادر کنی، بماند که استفاده از تفسیر ها و احادیث پیامبر و ائمه هم این وسط نقش داره....
همه این بحث ها رو میگم که برسم به اینکه، هرچقدر هم معجزه خداوند باشی، اشرف مخلوقات باشی و و و تا وقتی نتونی احکام خدا رو احتهاد کنی، باید از رساله استفاده کنید و مقلد باشی...
البته میشه هم نبود، اجباری در کار نیست، منتها عواقب بعدیش پای خود فرده....