تاپیک رفع اشکال درس کنترل خطی کنکور کارشناسی ارشد

mohsen067

عضو جدید
بسیار سوال جالبی بود ولی واقعا به صرفه نیست تو کنکور بدن با ماشین 45 دقیقه طول کشید تا حلش کردم امیدوارم لذت ببرید :w12:
مشاهده پیوست 129279

داش یوسف یه زحمت بکش این گزینه ها رو برای من دقیق بگو چین
معولم نمیشه توانها 4 یا 2 هستند؟
فکر میکنم خیلی راحتر از این حرفها و بدون ماشین حساب قابل حل باشد!

Joe_Bel

کاربر فعال تالار مهندسی برق ,
کاربر ممتاز
داش یوسف یه زحمت بکش این گزینه ها رو برای من دقیق بگو چین
معولم نمیشه توانها 4 یا 2 هستند؟
فکر میکنم خیلی راحتر از این حرفها و بدون ماشین حساب قابل حل باشد!
والا داش محسن منم نفهمیدم 2 یا چهاره اگه به روشم دقت کنی فرقی نمی کنه ولی فکر کنم دو باشه که منم دو در نظر گرفتم
حالا بیا داش داش داشم من نوک........
این و درست نوشتم
امشب این سواله هی چشمم خورد بهش نتونستم درس بخونم

DSC07465.jpg

بین گزینه 2 و 4 باید اونی رو انتخاب کنیم که بین مقدار حقیقی ریشه های قطب و صفر فاصله زیادی نباشه. چون نمودار فار تغییرات صفر و قطب رو به صورت کامل نشون نمیده و مثلاً فاز از 180 باید به 0 برسه، اما میانه راه دوباره افزایش یافته و به 270 رسید
نفهمیدم

mohsen.ieee

عضو جدید
بدون چکنویس و با رد گزینه حل میشه. اگه اشتباه نکرده باشم گزینه 4 صحیحه.
گزینه 1 غلظه چون فاز از 180 شروع شده و مفدار توی فرکانس اولیه باید منفی باشه.
گزینه 3 علطه چون مقدار K با توجه به نمودار اندازه باید بشه منفی 12db یا همون 0.25 ولی توی گزینه 3 در فرکانس صفر میشه 0.5.
بین گزینه 2 و 4 باید اونی رو انتخاب کنیم که بین مقدار حقیقی ریشه های قطب و صفر فاصله زیادی نباشه. چون نمودار فار تغییرات صفر و قطب رو به صورت کامل نشون نمیده و مثلاً فاز از 180 باید به 0 برسه، اما میانه راه دوباره افزایش یافته و به 270 رسیده. فاصله بین ریشه های گزینه 2 خیلی زیاده، پس گزینه 4 صحیحیه.
اگه توضیحاتم گنگ بود، انقدر بخونید تا متوجه شید، چون کمی توی تایپ بی حوصله هستم!:)
مهران من فکر می کنم گزینه 2 درست است. چون توی نمودار اندازه تغییر ناگهانی در فرکانس 2 صورت نگرفته است و در نمودار فاز، فاز سیستم به صورت آهسته به 180 رسیده است تغییر 180 درجه در فرکانس 2 نداریم.

Dashpot

عضو جدید
بسیار سوال جالبی بود ولی واقعا به صرفه نیست تو کنکور بدن با ماشین 45 دقیقه طول کشید تا حلش کردم امیدوارم لذت ببرید :w12:
مشاهده پیوست 129279
دوست عزیزم خیلی ممنون که حلش کردین،ولی متاسفنه شکل واضح نیست.
همینطور توضیح بدین و بگین این کار رو انجام میدیم و به این علت این گزینه نمیتونه صحیح باشه.
باتشکر
در ضمن جواب درست گزینه 2 هستش که مثله اینکه شما هم به همین جواب رسیدین ولی راه رو من نفهمیدم.بیشتر توضیح بدین
در ضمن این سوال را تو کنکور دادن پس ماشین حسابتون را بذارین کنار و روش دیگری پیدا کنید.

آخرین ویرایش:

Dashpot

عضو جدید
مهران من فکر می کنم گزینه 2 درست است. چون توی نمودار اندازه تغییر ناگهانی در فرکانس 2 صورت نگرفته است و در نمودار فاز، فاز سیستم به صورت آهسته به 180 رسیده است تغییر 180 درجه در فرکانس 2 نداریم.
گزینه 4 چگونه تغییر 180 درجه در فرکانس 2 را نشان میدهد که شما دوست عزیزم ردش کردین؟با تشکر

Dashpot

عضو جدید
بدون چکنویس و با رد گزینه حل میشه. اگه اشتباه نکرده باشم گزینه 4 صحیحه.
گزینه 1 غلظه چون فاز از 180 شروع شده و مفدار توی فرکانس اولیه باید منفی باشه.
گزینه 3 علطه چون مقدار K با توجه به نمودار اندازه باید بشه منفی 12db یا همون 0.25 ولی توی گزینه 3 در فرکانس صفر میشه 0.5.
بین گزینه 2 و 4 باید اونی رو انتخاب کنیم که بین مقدار حقیقی ریشه های قطب و صفر فاصله زیادی نباشه. چون نمودار فار تغییرات صفر و قطب رو به صورت کامل نشون نمیده و مثلاً فاز از 180 باید به 0 برسه، اما میانه راه دوباره افزایش یافته و به 270 رسیده. فاصله بین ریشه های گزینه 2 خیلی زیاده، پس گزینه 4 صحیحیه.
اگه توضیحاتم گنگ بود، انقدر بخونید تا متوجه شید، چون کمی توی تایپ بی حوصله هستم!:)
دوست من جواب صحیح گزینه 2 هستش.
با تشکر از شما ممنون میشم بازم نظر بدین
و یه لطف دیگه میکنین دسی بل اعدادی که باید حفظ باشیم رو بگین؟

Dashpot

عضو جدید
مشاهده پیوست 129116
در نمودار بود،چگونه صفر و قطب حقیقی(ساده و مکرر)ویا مختلط را تشخیص دهیم؟
اگر پیک تشدید داشت،که قطعاً مختلط است و در غیر اینصورت باید در فرکانس گوشه مقدار رو تشخیص دهیم:
اگر از db 6 کمتر بود،مختلط و بدون پیک تشدید است و اگر db 6 بود،قطب یا صفر تکراری است.
برگرفته از سایت استاد شیرین آبادی
با توجه به این نکته در فرکانسی حول و حوش 2 یک قطب داریم که جلوی صفر رو گرفته و آدمش کرده و این قطب اندازش db 6 هستش که نشون میدهد قطبمون تکراریه،پس گزینه 4 رد میشه،گزینه 1 هم که رد شده بود،3 هم که دوستان با توجه به فرکانس صفر،درست ردش کردن.
لذا گزینه 2 صحیح است.من تو مطلب هم جواب گرفتم.
با تشکر از همگی،اگه کسی نظری داره،خوشحال میشیم.:smile:

آخرین ویرایش:

MehranVB

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
درسته حق با شماست، دیشب یه بی دقتی کوچولو کردم.
یه نکته ای توی ذهنم بود که درست ازش استفاده نکردم.
طبق نکته ای که توی کتاب تقوی خوندم، فاز هر فرکانس از 0.1 قبل از آن شروع به تغییر میکند و تا 10 برابر بعد از آن ادامه دارد. برای مثال الان در فرکانس 2، دو تا قطب داریم، پس باید فاز از 0.2 شروع کنه به تغییر و تا 20 ادامه داشته باشه.
همینطور فرکانس ریشه صفر یعنی 0.05 (قسمت حقیقی رو درنظر میگیریم) باید از یک دهم قبلش که میشه 0.005 شروع به تغییر کنه و تا 0.5 هم ادامه داشته باشه.
یعنی بین 0.2 تا 0.5 تغییرات فرکانس صفر و قطب با هم تداخل دارن و در خارج از این بازه تغییرات عادی خودشون رو دارن. (همونطور که توی شکل پیداست، تقریباً تا فرکانس 20 این تغییرات ادامه داره)
این توضیحات برای گزینه 4 صادق نیست و نمیتونه جواب باشه.

پرسیدید دسی بل کدوم اعداد رو حفظ باشیم؟ اصلاً نیازی به حفظ کردن نیست.
توی این سئوال من از log2=0.3 استفاده کردم. توی این سئوال باید داشته باشیم: 20logK=-12 که اگه اون رو حل کنید میبینید K باید 2 به توان منفی 2 باشه.

Dashpot

عضو جدید
درسته حق با شماست، دیشب یه بی دقتی کوچولو کردم.
یه نکته ای توی ذهنم بود که درست ازش استفاده نکردم.
طبق نکته ای که توی کتاب تقوی خوندم، فاز هر فرکانس از 0.1 قبل از آن شروع به تغییر میکند و تا 10 برابر بعد از آن ادامه دارد. برای مثال الان در فرکانس 2، دو تا قطب داریم، پس باید فاز از 0.2 شروع کنه به تغییر و تا 20 ادامه داشته باشه.
همینطور فرکانس ریشه صفر یعنی 0.05 (قسمت حقیقی رو درنظر میگیریم) باید از یک دهم قبلش که میشه 0.005 شروع به تغییر کنه و تا 0.5 هم ادامه داشته باشه.
یعنی بین 0.2 تا 0.5 تغییرات فرکانس صفر و قطب با هم تداخل دارن و در خارج از این بازه تغییرات عادی خودشون رو دارن. (همونطور که توی شکل پیداست، تقریباً تا فرکانس 20 این تغییرات ادامه داره)
این توضیحات برای گزینه 4 صادق نیست و نمیتونه جواب باشه.

پرسیدید دسی بل کدوم اعداد رو حفظ باشیم؟ اصلاً نیازی به حفظ کردن نیست.
توی این سئوال من از log2=0.3 استفاده کردم. توی این سئوال باید داشته باشیم: 20logK=-12 که اگه اون رو حل کنید میبینید K باید 2 به توان منفی 2 باشه.
با تشکر از نکته خوبتون؛
تا اینجاش که بین 0.2 تا 0.5 قبول،بعدش چجوری به 20 ربطش دادین؟
اینم شکل گزینه 4 و فرکانس قطبش از 0.01 تا 1 باید تغییر کنه،صفرش هم که همون قبلی بین 0.005 تا 0.5:روی این شکل هم توضیح بدین و حذفش کنید(بگین فرکانسش کجا تداخل داره که حذف میشود این گزینه) با تشکر:smile:
گزینه 4 -بود.jpg

mohsen067

عضو جدید
بله جواب صحیح گزینه 2 هست . گزینه یک صحبت از یک سیستم مینیم فاز میکند که 180 درجه فاز منفی به ان تزریق نشده ولی نمودار فاز ، حداقل فازش صفر است پس یک که به وضوح غلط است ، گزینه 3 نیز با توجه به تابع تبدیل فرکانس پائین که با مقدار 12 دی بی مطابقت ندارد (مقدارش 6 دی بی است) پس این گزینه نیز غلط است
حال بین 2 و 4 باید انتخاب کنیم . به نظر من از یک نقطه تست کمک میگیریم من امگا مساوی دو را انتخاب کردم به خاطر شرایط راحتی که در مسئله دارد (بهتر است نقطه تست را بعد از w=1 در نظر بگیریم) . خوب ما مقدار زاویه را به طور دقیق نمیتوانیم بدست بیاوریم اما به صورت تقریبی این امکان وجود دارد با گذاشتن jw به جای s و ساده کردن 2 و 4 فاز گزینه 2 تقریبا می توان گفت پائین تر از 260 می باشد ولی در مورد فاز گزینه 4 به جرائت میتوان گفت بالاتر از 266 خواهد بود پس گزینه 4 صحیح نیست علتش این است که اگر فاز اینقدر نزدیک به 270 باشد در نمودار این چنین قوسی برای میل کردن به 180 نخواهیم داشت و سیستم ارامتر به 180 میل میکند و حتی نمودار هم به ما میگوید که فاز نباید اینقدر به 270 نزدیک باشد.
سعی کنید از عمل لگاریتم گیری استفاده کنید تا انتی لگاریتم
البته شما نیازی به حفظ کردن هیچ لگاریتمی ندارید چند تاپیک عقب تر طریقه بدست اوردن لگاریتم در مبنای 10 را بدون ماشین حساب توضیح دادم. میتوانید از ان استفاده کنید.
و همین طور باید بگویم که اقا مهران واقعا حرفه ای تحلیل کرده اند ولی معمولا به نظر من استفاده از روشهای خشک ریاضی در این درس برای کنکور ریسک کمتری دارد .

آخرین ویرایش:

MehranVB

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
با تشکر از نکته خوبتون؛
تا اینجاش که بین 0.2 تا 0.5 قبول،بعدش چجوری به 20 ربطش دادین؟
اینم شکل گزینه 4 و فرکانس قطبش از 0.01 تا 1 باید تغییر کنه،صفرش هم که همون قبلی بین 0.005 تا 0.5:روی این شکل هم توضیح بدین و حذفش کنید(بگین فرکانسش کجا تداخل داره که حذف میشود این گزینه) با تشکر:smile:
مشاهده پیوست 129383
(ای بابا دوباره مثل دیشب یک ساعت تایپ کردم موقع ارسال ارور داد و همش پاک شد!!!!:()

واضحه دیگه اگه توی شکلی که سئوال داده نگاه کنید میبینید که کاهش فاز تا فرکانس 20 ادامه داشته و بعد از 20 تقریباً ثابت شده.
توی گزینه 4 هم همین مطلب صادقه و باید از 0.005 تا 0.5 به اندازه 180 درجه افزایش داشته باشیم و از 0.01 تا 1 به اندازه 180 درجه کاهش زاویه داشته باشیم. محدوده تداخل زاویه میشه تقریباً بین 0.01 تا 0.5 و توی این بازه زاویه به 360 نمیرسه و روی یه مقدار ثابت میمونه (توجه کنید که این نسبت ها کاملاً تقریبی هست و ممکنه یه میلیمتر خطا داشته باشه که البته توی کنکور مشکلی به وجود نمیاره)

mohsen067

عضو جدید
والا داش محسن منم نفهمیدم 2 یا چهاره اگه به روشم دقت کنی فرقی نمی کنه ولی فکر کنم دو باشه که منم دو در نظر گرفتم
حالا بیا داش داش داشم من نوک........
این و درست نوشتم
امشب این سواله هی چشمم خورد بهش نتونستم درس بخونم

مشاهده پیوست 129318

نفهمیدم

کا درست بدست اوردی ولی یه توصیه از انتی لگاریتم استفاده نکن همیشه از لگاریتم گیری استفاده کن.
کا گزینه ها رو بدست بیار بعد بیست لوگ بگیر.

f shademan

کاربر فعال مهندسی برق ,
کاربر ممتاز
(ای بابا دوباره مثل دیشب یک ساعت تایپ کردم موقع ارسال ارور داد و همش پاک شد!!!!:()

((ای بابا ،خب قبل از ارسال یه کپی بردارید ازش ،که اگه یه وقت ،ارور داد، زحماتتون بر باد نره !!!!:smile:))

Joe_Bel

کاربر فعال تالار مهندسی برق ,
کاربر ممتاز
دوست عزیزم خیلی ممنون که حلش کردین،ولی متاسفنه شکل واضح نیست.
همینطور توضیح بدین و بگین این کار رو انجام میدیم و به این علت این گزینه نمیتونه صحیح باشه.
باتشکر
در ضمن جواب درست گزینه 2 هستش که مثله اینکه شما هم به همین جواب رسیدین ولی راه رو من نفهمیدم.بیشتر توضیح بدین
در ضمن این سوال را تو کنکور دادن پس ماشین حسابتون را بذارین کنار و روش دیگری پیدا کنید.

هه هه درست جواب دادم بلاخره یه سوالو درست جواب دادم :w11:
همان طور دوباره تاکید میکنم سوال بسیار جالبو بزارین که با روش های مختلف حلش کنیم وسودشو ببریم
روش من این شد:
:D:d
در نمودار جای که بیشترین تغییراتو داره پیدا کن (چون اونجا مورده سواله) که در این مثال w=1 هستش که مقدارش حدود 33db T، در گزینه s رو به jw تبدیل کن و اندازه با تقریب سریع میتوان بدست آورد که گزینه 2 ، 33 بدست میاد
که شبیه سوال 9 کنکور 89 هستش که اونجا w=2 مد نظره
:w10:

Dashpot

عضو جدید

واضحه دیگه اگه توی شکلی که سئوال داده نگاه کنید میبینید که کاهش فاز تا فرکانس 20 ادامه داشته و بعد از 20 تقریباً ثابت شده.
توی گزینه 4 هم همین مطلب صادقه و باید از 0.005 تا 0.5 به اندازه 180 درجه افزایش داشته باشیم و از 0.01 تا 1 به اندازه 180 درجه کاهش زاویه داشته باشیم. محدوده تداخل زاویه میشه تقریباً بین 0.01 تا 0.5 و توی این بازه زاویه به 360 نمیرسه و روی یه مقدار ثابت میمونه (توجه کنید که این نسبت ها کاملاً تقریبی هست و ممکنه یه میلیمتر خطا داشته باشه که البته توی کنکور مشکلی به وجود نمیاره)
من خوشبختانه میفههم چی میگین.
منتها برای گزینه 2 گفتیم تداخل بین 0.2 تا 0.5 .
بعد ضرب در عددی کردین که شد 20؟؟؟؟

mohsen067

عضو جدید
http://uploadfa.net/uploads/13569432751.jpg
سلام دوستان تو حل اين دوتا سوال مفهومي در حد بنز راهنمايي كنين

در مورد سوال 64 والا اینگونه من تحلیل کردم
جی یک که مقداری ثابت است مثل کا و جی دو سیستمی است که هیچ صفری ندارد و دارای یک عامل مرتبه اول و نوع یک است و در مورد g3 نیز یک صفر خالص است
خوب تابع تبدیل حلقه باز را هم در حالتی که جی 3 حضور دارد و هم در حالتی که g3 قطع میشود محاسبه میکنیم
حالت کلی یعنی حالتی که جی 3 حضور دارد با یک سیستم درجه یک نمونه سر و کار داریم و در حالتی که قطع بشه جی 3 با سیستم نمونه درجه اول که یک انتگرال گیر به ان اضافه شده برخورد میکنیم
در حالت کلی چو ن نوع سیستم یک است پس خطا صفر نمی شود پس باید گزینه 4 صحیح باشد
تاثیر افزودن قطب به تابع تبدیل حلقه باز افزایش فراجهش و زمان صعود است پس 1 هم صحیح است.
اما در مورد گزینه دوم من فکر میکنم زمان نشست باید افزایش یابد
دوستان هم فکری کنند ببینیم چی میشه.

آخرین ویرایش:

غلام90

عضو جدید
سلام دوستان رشته برق
یه مکانیکی بار اوله میاد اینجا خواهشا جواب سوالشو به زبون ساده بدین چون کنترل ما خیلی ضعیف تر از شما هاست

در نمودار مکان هندسی ریشه ها چه موقع یک دایره کامل ایجاد میشه؟
ایا اگز مجانب ها زاویه خاصی داشته باشند(مثلا 90 در جه ) دایره کامل داریم؟
ایا محل تلاقی مجانب ها با محور حقیقی ربطی به مکان این دایره داره؟
وجود این دایره به نقاط شکست مربوط میشه؟
ایا اگر ریشه های تابع تبدیل حلقه باز مضاعف باشند(یعنی دلتا صفر باشه) ربطی به وجود این دایره کامل داره؟
در کل بگید چه موقع باید انتظار یک دایره کامل در مکان هندسی ریشه ها داشته باشیم؟

mohsen067

عضو جدید
سلام دوستان رشته برق
یه مکانیکی بار اوله میاد اینجا خواهشا جواب سوالشو به زبون ساده بدین چون کنترل ما خیلی ضعیف تر از شما هاست

در نمودار مکان هندسی ریشه ها چه موقع یک دایره کامل ایجاد میشه؟
ایا اگز مجانب ها زاویه خاصی داشته باشند(مثلا 90 در جه ) دایره کامل داریم؟
ایا محل تلاقی مجانب ها با محور حقیقی ربطی به مکان این دایره داره؟
وجود این دایره به نقاط شکست مربوط میشه؟
ایا اگر ریشه های تابع تبدیل حلقه باز مضاعف باشند(یعنی دلتا صفر باشه) ربطی به وجود این دایره کامل داره؟
در کل بگید چه موقع باید انتظار یک دایره کامل در مکان هندسی ریشه ها داشته باشیم؟

درود بر تو دوست مکانیکی
مکان ریشه های سیستم هایی که شامل یک صفر و دو قطب یا دو قطب و دو صفر یا یک قطب و دو صفر هستند ممکن است به شکل دایره ای باشند(صد در صد نمی توان تضمین کرد)
ربطی به زاویه مجانب ها فکر نمی کنم داشته باشد
سوالهای شما خیلی کلی است و اصلا نمیتوان پاسخ مشخصی به ان داد .
مثلا مکان هندسی یک سیستم که شامل دو قطب مختلط و یک صفر بر روی محور حقیقی است به صورت دایره ای است که صفر در مرکز دایره قرار گرفته و شعاع ان فاصله صفر تا نقطه شکست است و چون قطب ها بر روی این دایره قرار دارند پس شعاع دایره فاصله قطب تا صفر است یا فاصله نقطه شکست تا صفر (مرکز دایره)
البته باید اضافه کنم که ممکن است سیستمی دارای تعداد قطب یا صفری در مکان ریشه های خود باشد که با توضیحی که در بالا اوردم مطابقت نداشته باشد
مثلا ممکن است 4 قطب و یک صفر داشته باشیم و مکان به شکل دایره شود
بله این اتفاق میتواند بیفتد همه چیز بستگی به چیدمان صفر و قطب دارد . این شرایط ، اگر قطبی در مبدا داشته باشیم و یک قطب دیگر بر روی محور حقیقی منفی و دو قطب مختلط داشته باشیم که مقدار حقیقی انها بین قطب در مبدا و قطب دیگری که روی محور حقیقی منفی است باشد و صفر مکان دورتر از هر دو قطب روی محور حقیقی باشد باز هم مکان دایره ای است . چون قطب های مختلط به سمت صفر خودشان به سمت بی نهایت میروند و حالا ما هستیم با دو قطب و یک صفر ، که همان حالت توضیح داده شده در بالاست و مکان دایره است

غلام90

عضو جدید
درود بر تو دوست مکانیکی
مکان ریشه های سیستم هایی که شامل یک صفر و دو قطب یا دو قطب و دو صفر یا یک قطب و دو صفر هستند ممکن است به شکل دایره ای باشند(صد در صد نمی توان تضمین کرد)
ربطی به زاویه مجانب ها فکر نمی کنم داشته باشد
سوالهای شما خیلی کلی است و اصلا نمیتوان پاسخ مشخصی به ان داد .
مثلا مکان هندسی یک سیستم که شامل دو قطب مختلط و یک صفر بر روی محور حقیقی است به صورت دایره ای است که صفر در مرکز دایره قرار گرفته و شعاع ان فاصله صفر تا نقطه شکست است و چون قطب ها بر روی این دایره قرار دارند پس شعاع دایره فاصله قطب تا صفر است یا فاصله نقطه شکست تا صفر (مرکز دایره)
البته باید اضافه کنم که ممکن است سیستمی دارای تعداد قطب یا صفری در مکان ریشه های خود باشد که با توضیحی که در بالا اوردم مطابقت نداشته باشد
مثلا ممکن است 4 قطب و یک صفر داشته باشیم و مکان به شکل دایره شود
بله این اتفاق میتواند بیفتد همه چیز بستگی به چیدمان صفر و قطب دارد . این شرایط ، اگر قطبی در مبدا داشته باشیم و یک قطب دیگر بر روی محور حقیقی منفی و دو قطب مختلط داشته باشیم که مقدار حقیقی انها بین قطب در مبدا و قطب دیگری که روی محور حقیقی منفی است باشد و صفر مکان دورتر از هر دو قطب روی محور حقیقی باشد باز هم مکان دایره ای است . چون قطب های مختلط به سمت صفر خودشان به سمت بی نهایت میروند و حالا ما هستیم با دو قطب و یک صفر ، که همان حالت توضیح داده شده در بالاست و مکان دایره است
بسیار سپاسگزاری میکنم از راهنمایی تون.
ای طور که معلومه قضیه به اون سادگی که من فکر میکردم نیست و به خیلی از چیزها بستگی دارد.

غلام90

عضو جدید
اریاز دو فرمول معروف برای محاسبه خطای حالت ماندگار داره یکی اینکه تابع تبدیل حلقه بسته را بدست بیاری و از طریق اون خروجی را حساب کنی و بعد بگی خطا میشه حد s*(خروجی-ورودی) وقتی s به سمت صفر میل میکنه. یا فرمول دوم اینکه حد s ضرب در ورودی تقسیم بر (1+حلقه باز) حالا سوال من اینه:
برای چه سیستم هایی نمیتونیم خطا را از دو فرمول بالا حساب کنیم. به عبارت دیگه معادله مشخصه یا تابع تبدیل حلقه باز یا تابع تبدیل حلقه بسته چه ویزگی داشته باشند تا دو فرمول بالا در مورد انها صادق نباشد.
و سوال دوم این که در مورد چنین سیستم هایی خطای حالت ماندگار را چگونه محاسبه کنیم؟

M a t i n

عضو جدید
کاربر ممتاز
اریاز دو فرمول معروف برای محاسبه خطای حالت ماندگار داره یکی اینکه تابع تبدیل حلقه بسته را بدست بیاری و از طریق اون خروجی را حساب کنی و بعد بگی خطا میشه حد s*(خروجی-ورودی) وقتی s به سمت صفر میل میکنه. یا فرمول دوم اینکه حد s ضرب در ورودی تقسیم بر (1+حلقه باز) حالا سوال من اینه:
برای چه سیستم هایی نمیتونیم خطا را از دو فرمول بالا حساب کنیم. به عبارت دیگه معادله مشخصه یا تابع تبدیل حلقه باز یا تابع تبدیل حلقه بسته چه ویزگی داشته باشند تا دو فرمول بالا در مورد انها صادق نباشد.
و سوال دوم این که در مورد چنین سیستم هایی خطای حالت ماندگار را چگونه محاسبه کنیم؟

اونی که {یک منهای تابع تبدیل حلقه بسته} داره همیشه قابل استفادست و بهتره با اون سوالا رو حل کنی ولی اونی که {یک تقسیم بر حلقه باز} داره فقط واسه وقتیه که فیدبک منفی واحد باشه که خوبیش اینه سریعتر به جواب میرسی

آخرین ویرایش:

mohsen067

عضو جدید

اول اینکه خطا برای سیستم پایدار تعریف میشود یعنی اگر سیستم ناپایدار باشد مقدار خروجی کراندار نخواهد بود و خروجی ورودی را اصلا دنبال نمی کند . پس اساسا تعریف خطا مفهوم نخواهد داشت
به همین علت است همواره برای تعینن خطا حوسمان باید به پایداری سیستم باشد
خطا معمولا از فرمول sR/1+GH بدست میاید که این فرمول همان روش تعین k می باشد (k متناسب با ورودی تعینن میشود که ثابت های خطای موقعیت ، سرعت و شتاب می باشد)
در اینجا باید دقت کنیم که تابع تبدیل حلقه باز تعیین کننده خطا می باشد.
بدست اوردن خطا بی نهایت در حوزه زمان همان بدست اوردن خطا در حوزه لاپلاس و میل دادن ان به سمت صفر است.
این بحث ، که کی میشه از قضیه مقدار نهایی در حوزه لاپلاس استفاده شود باید شرایط خاصی بر مسئله حکم فرما باشد
فرض کنید مقدار f(t ) در بی نهایت را میخواهیم حساب کنیم می توانیم معادل ان را در حوزه لاپلاس شبیه سازی کنیم
f(s) را فرض میکنیم داریم حال میتوانیم یک اس در ان ضرب کرده و ان را به سمت صفر میل میدهیم
فقط باید دقت کنی وقتی اس را در اف اس ضرب کردی باید دارای شرایط زیر باشد تا بتوان از این قضیه مقدار نهایی استفاده کرد وگرنه این امکان پذیر نخواهد بود
1- اس اف اس باید پایدار مجانبی باشد یعنی هیچ گونه قطبی سمت راست خود و روی محور موهومی نداشته باشد قطب در مبدا مشکلی در قضیه بوجود نخواهد اورد
حال اگر این شرایط برقرار باشد براحتی میتوانیم مقدار نهایی را حساب کنیم.
همین تعاریف را میتوانیم برای تابع تبدیل حلقه باز و نحوه بدست اوردن ثابت های خطا بکار بست.
در بعضی سیستم ها نیز خطا را حاصل تفریق ورودی منهای خروجی در حوزه زمان میدانند . معمولا وقتی که صحبتی از این قضیه نشود حالت اول مد نظر است
ولی در کل باید احتیاط کرد و حواسمان به تعریف دوم نیز باشد.

mt1

عضو جدید

mohsen067

عضو جدید
سلام دوستان؛سوالی جدید،با هم تحلیل کنیم:
مشاهده پیوست 129547

گزینه 4 صحیح است
چون خروجی با ساده کردن ان شاخه موازی باعث میشه که مسیر پیشرو صفر شده و ما هستیم با یک فیدبک واحد و یک مسیر پیشرو صفر و یک ورودی
پس خروجی هم صفر است . واضح است چون خروجی صفر است هر ورودی که ما به سیستم بدهیم خطا خواهیم داشت مگر اینکه ورودی صفر باشد.!

بالا