تاپیک رفع اشکال درس مدار های الکتریکی کنکور کارشناسی ارشد

Ehi

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
ممنون دوست من
اینجا یه سری مطلب قاطی شده
شما گفتی سلفهای تزویج تشکیل حلقه نمیدن و منظورتون تو اون سوال 91 بوده که کاملا درسته، اما دوستان دارن نتیجه کلی میگیرن و میگن کلا هیچ سلف تزویجی باهم نمیتوانند حلقه سلفی شوند!! من داشتم میگفتم که میشه حلقه تشکیل بدن و منظور شما از اینکه حلقه تشکیل نمیدن، تو مدار 91 بود
خواستم منظور شمارو برا دوستان روشن کنم که خدایی نکرده در کنکور دچار اشتباه و دوگانگی مطلب نشن

سلام.اتفاقا کار خوبی کردید مهندس.n تا مساله وجود داره که اثبات میکنه سلفهای تزویج قطعا تشکیل حلقه میدن.منظورم تست 91 بود

nima1111

عضو جدید
دوستان حالا که بحث داغ شد اگه سلفهای موازی تزویج شده قبل از مقاوت (یعنی وسط مدار) قرار میگرفتند باز هم جواب مثل قبل میشد یا تغییر میکرد؟
IMAG0613.jpg

siqma

عضو جدید
کاربر ممتاز
دوستان حالا که بحث داغ شد اگه سلفهای موازی تزویج شده قبل از مقاوت (یعنی وسط مدار) قرار میگرفتند باز هم جواب مثل قبل میشد یا تغییر میکرد؟
مشاهده پیوست 135015

این سوالی که شما الان گذاشتی که اصلا تزویج نداره
سوتی دادیم:biggrin:
دوستان سوال 90 منظورمونه چون مدار جلو چشممون نیست اشتباهی گفتیم 91

...scream...

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام رفقا
من هنوز چند ترم مونده برسم به کنکور
دولتی هم میخونم ولی عجیـبه برام که استاد درس تزویج رو بهم درس نداده
میخواستم بپرسم بحث تزویــج برای کنکور مهمه یا نه ؟!

siqma

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام رفقا

آره تو ارشد همه چیز مهمه، یه سال میئن تزویج یه سال نمیدن یه سال دوتا میدن یه سال ترکیبی میدن کلا نمیتونی نخونی
مبحث ساده ایه با یه کتاب مثل پوران بخونی تمرین کنی فول میشی
تو آزاد و غیر انتفاعی اصولا میپیچونن تو دولتی چطور پیچونده!

...scream...

عضو جدید
کاربر ممتاز
آره تو ارشد همه چیز مهمه، یه سال میئن تزویج یه سال نمیدن یه سال دوتا میدن یه سال ترکیبی میدن کلا نمیتونی نخونی
مبحث ساده ایه با یه کتاب مثل پوران بخونی تمرین کنی فول میشی
تو آزاد و غیر انتفاعی اصولا میپیچونن تو دولتی چطور پیچونده!
والا چی بگم !
الان به نظرت مدار رو از چه کتابی بخونم که بتونم راحت تست بزنم؟!

siqma

عضو جدید
کاربر ممتاز
والا چی بگم !
الان به نظرت مدار رو از چه کتابی بخونم که بتونم راحت تست بزنم؟!

کتاب کارو زرگر انتشارات پوران پژوهش خوبه، توضیحاتش کامله فعلا تو بازار اولین مرجع کنکوریه

Joe_Bel

کاربر فعال تالار مهندسی برق ,
کاربر ممتاز
سلام رفقا
ما این جا رفیق نداریم همه دوستیم پس علیک سلام دوست ؛دیدم که ماشالا ممتاز زبان هستین اینو شنیدین

این خارجی ها با ابداع کلمه lol به جای loud out laugh مثلا خواستن بگن
ما خیلی مبتکریم
اما قهرمانان ایران زمین با ابداع
خخخخخخ به جای ( خیلی خوبه خدایی خیلی خندیدیم خیر ببینی!! )
نقشه دشمنان رو نقش بر آب کردند !

nima1111

عضو جدید
این سوالی که شما الان گذاشتی که اصلا تزویج نداره
سوتی دادیم:biggrin:
دوستان سوال 90 منظورمونه چون مدار جلو چشممون نیست اشتباهی گفتیم 91

:eek:
خودم الان فهمیدم چه سوتی دادم.........تاثیرات استرس امتحانه!!!
10614.jpg

خوب حالا اینجا اون 2تا سلف که تزویج شدن رو بیاریم قبل از سلف (وسط مدار) تعداد فرکانسهای صفرش چند تا میشه؟باز هم 3تا؟؟

siqma

عضو جدید
کاربر ممتاز
:eek:
خودم الان فهمیدم چه سوتی دادم.........تاثیرات استرس امتحانه!!!
مشاهده پیوست 135067

خوب حالا اینجا اون 2تا سلف که تزویج شدن رو بیاریم قبل از سلف (وسط مدار) تعداد فرکانسهای صفرش چند تا میشه؟باز هم 3تا؟؟

اگر اون سلف 2 هانری رو بیاریم سمت چپ وسر سمت چپ رو هم اتصال کوتاه کنیم آره بازم 3 تا اما اگه سر سمت چپ رو بامقاومت اتصال بدیم به زمین
تعداد فرکانس صفر 2تا میشه

Dashpot

عضو جدید
سلام.
اگه سلف و خازنی با اندازه 1 هانری و 1 فاراد با هم موازی بشن،فرکانس طبیعی چند میشه؟
توی سوالات فرکانس طبیعی اگه نسبت به متغیر خاصی نخواسته باشه و ما امپدانس رو بدست بیاریم،ریشه های صورت امپدانس رو به عنوان فرکانس طبیعی در نظر میگیریم یا ریشه های مخرج را؟
باتشکر:smile:

siqma

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام.
اگه سلف و خازنی با اندازه 1 هانری و 1 فاراد با هم موازی بشن،فرکانس طبیعی چند میشه؟
توی سوالات فرکانس طبیعی اگه نسبت به متغیر خاصی نخواسته باشه و ما امپدانس رو بدست بیاریم،ریشه های صورت امپدانس رو به عنوان فرکانس طبیعی در نظر میگیریم یا ریشه های مخرج را؟
باتشکر:smile:
امگاه میشه 1
ریشه های مخرج

Dashpot

عضو جدید
امگاه میشه 1
ریشه های مخرج
تو این حالت میشه ریشه های مخرج ولی مثلاً این تست سال 90 رو ببین s=1 را که تو صورت میذاری 3 بدست میاد که جواب صحیحه تسته ولی اگه s=1 را در مخرج بذاری به گزینه نادرست 1 اهم میرسی.
یه قائده بذاریم:صورت یا مخرج؟

90.jpg

fatimakhanom

عضو جدید
کاربر ممتاز
برا پاسخ ضربه خازن ها اتصال کوتاه سلف ها مدار باز ،جریان خازن و ولتاز سلف رو بدست میاریم بعد چیکار میکنیم؟
من نکته اشو نداشتم:redface:تو کتاب مدرسان هم همش نوشته مشتق پاسخ پله:que:

MehranVB

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
برا پاسخ ضربه خازن ها اتصال کوتاه سلف ها مدار باز ،جریان خازن و ولتاز سلف رو بدست میاریم بعد چیکار میکنیم؟
من نکته اشو نداشتم:redface:تو کتاب مدرسان هم همش نوشته مشتق پاسخ پله:que:
مشتق از پاسخ پله که یه روز طول میکشه!
همیشه برای پاسخ ضربه دو راه دارید که بسته به سئوال باید ببینید کدوم بهتره:
1- سلف اتصال باز و خازن اتصال کوتاه (90 درصد سئوالا از این راه به راحتی جواب میده)
بعد از اون جریان خازن و ولتاژ سلف ها رو به دست میارید و:
الف- ولتاژ خازن در لحظه صفر = انتگرال جریانی که حساب کردید تقسیم بر ظرفیت خازن
ب- جریان سلف در لحظه صفر = انتگرال ولتاژی که حساب کردید تقسیم بر اندوکتانس سلف
و البته اگر در لحظه صفر منفی شرایط اولیه غیر صفر بود:
شرایط اولیه در صفر مثبت = شرایط اولیه در صفر منفی + مقداری که در قسمت الف یا ب حساب کردید.

2- بردن مدار به حوزه لاپلاس (به درد مواقعی میخوره که سلف سری و خازن موازی هم داشته باشیم)

MehranVB

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
تو این حالت میشه ریشه های مخرج ولی مثلاً این تست سال 90 رو ببین s=1 را که تو صورت میذاری 3 بدست میاد که جواب صحیحه تسته ولی اگه s=1 را در مخرج بذاری به گزینه نادرست 1 اهم میرسی.
یه قائده بذاریم:صورت یا مخرج؟

مشاهده پیوست 135177
اون چیزی که شما به دست آوردید امپدانس نبوده. چون اصلاً اینجا ورودی نداریم. ولی مثلاً یه ورودی دلخوانه به سر سلف بدید و ببینید بازم به همون جواب میرسید؟
در این حالت شما امپدانس رو نسبت به یه عنصر به دست میارید، در اینصورت ریشه های مخرج میشن فرکانس های طبیعی مدار.
اما کاری که شما توی این سئوال انجام دادید و به جواب اشتباه رسیدید، این بوده که معادله مدار رو نسبت به یکی از متغیرهای دلخواه به دست اوردید، مثلاً جریان مقاومت 2 اهم (که البته فرقی هم نمیکنه و نسبت به هر متغیری به دست بیارید معادله مشخصه ثابت خواهد بود و فقط ممکنه توی فرکانس صفر متفاوت باشه) و در واقع در آخر به یه عبارتی مثل G*I=0 رسیدید که G یه کسر هست. اشتباهاً فکر کردید که G امپدانس هست و مخرج رو صفر گذاشتید، در حال که امپدانس برابر Z=V/I هست و در اینجا شما فقط I دارید.
خلاصه اینکه صورت کسر G معادله مشخصه هست و مخرجش هم هیچی نشون نمیده و هیچ ارتباطی به امپدانس مدار نداره.

sara23

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
ما این جا رفیق نداریم همه دوستیم پس علیک سلام دوست ؛دیدم که ماشالا ممتاز زبان هستین اینو شنیدین

این خارجی ها با ابداع کلمه lol به جای loud out laugh مثلا خواستن بگن
ما خیلی مبتکریم
اما قهرمانان ایران زمین با ابداع
خخخخخخ به جای ( خیلی خوبه خدایی خیلی خندیدیم خیر ببینی!! )
نقشه دشمنان رو نقش بر آب کردند !

واقعاً خخخخخخ

:biggrin::biggrin::biggrin:

خیلی با مزه بود!

sara23

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
یه خواهش: بچه ها لطفاً هرکدوم سوال می پرسید سوالتونو کامل اینجا بنویسید ممکنه مشکل شما مشکل بعضیا دیگه هم باشه.

یا اینکه منبعی که میخونن با کتاب شما فرق داشته باشه!

و هر کدوم زحمت جواب دادن میکشید مو به مو توضیح بدید!

خیلی خیلی ممنون میشم اگه اینجوری بشه:redface:

fatimakhanom

عضو جدید
کاربر ممتاز
مشتق از پاسخ پله که یه روز طول میکشه! همیشه برای پاسخ ضربه دو راه دارید که بسته به سئوال باید ببینید کدوم بهتره: 1- سلف اتصال باز و خازن اتصال کوتاه (90 درصد سئوالا از این راه به راحتی جواب میده) بعد از اون جریان خازن و ولتاژ سلف ها رو به دست میارید و: الف- ولتاژ خازن در لحظه صفر = انتگرال جریانی که حساب کردید تقسیم بر ظرفیت خازن ب- جریان سلف در لحظه صفر = انتگرال ولتاژی که حساب کردید تقسیم بر اندوکتانس سلف و البته اگر در لحظه صفر منفی شرایط اولیه غیر صفر بود: شرایط اولیه در صفر مثبت = شرایط اولیه در صفر منفی + مقداری که در قسمت الف یا ب حساب کردید. 2- بردن مدار به حوزه لاپلاس (به درد مواقعی میخوره که سلف سری و خازن موازی هم داشته باشیم)
هر چی میکشم از دست این مدرسانه :wallbash:کلی بهش امید بسته بودم همه وقتام حروم شد :crying:

مرسی از لطفت
اینکه کی از لاپلاس استفاده کنیم هم برام سوال بود
مرسیییی:w27:

nima1111

عضو جدید
مشتق از پاسخ پله که یه روز طول میکشه!
همیشه برای پاسخ ضربه دو راه دارید که بسته به سئوال باید ببینید کدوم بهتره:
1- سلف اتصال باز و خازن اتصال کوتاه (90 درصد سئوالا از این راه به راحتی جواب میده)
بعد از اون جریان خازن و ولتاژ سلف ها رو به دست میارید و:
الف- ولتاژ خازن در لحظه صفر = انتگرال جریانی که حساب کردید تقسیم بر ظرفیت خازن
ب- جریان سلف در لحظه صفر = انتگرال ولتاژی که حساب کردید تقسیم بر اندوکتانس سلف
و البته اگر در لحظه صفر منفی شرایط اولیه غیر صفر بود:
شرایط اولیه در صفر مثبت = شرایط اولیه در صفر منفی + مقداری که در قسمت الف یا ب حساب کردید.

2- بردن مدار به حوزه لاپلاس (به درد مواقعی میخوره که سلف سری و خازن موازی هم داشته باشیم)
من نمیدونم چرا تا از این سوالا میبینم از لاپلاس میرم...عادت کردیم دیگه!!
لاپلاس فصلی برای تمام فصول:)

jahangard-n

عضو جدید
سلام دوستان
دلیل اون ضرب در 3 موقع محاسبه مقاومت معادل چیه توی kvl ؟3.jpg

arshad1367

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام دوستان
دلیل اون ضرب در 3 موقع محاسبه مقاومت معادل چیه توی kvl ؟مشاهده پیوست 135377
من یه حدس خنده دار میزنم ولی نمیدونم درست میگم یا نه حس میکنم چون از 6وجه مکعب به بینهایت میریم در نتیجه به 6 ضرب شده مقاومت معادل

jahangard-n

عضو جدید
من یه حدس خنده دار میزنم ولی نمیدونم درست میگم یا نه حس میکنم چون از 6وجه مکعب به بینهایت میریم در نتیجه به 6 ضرب شده مقاومت معادل
اون جور که توی تصویر کشیده شده ، مدار از چهار جهت به بی نهایت رفته ، که میشه مثل یه دیوار ! به خاطر همین هم تقسیم بر چهار میشه جریانها ، ضرب در 6 هم که 2 تاش مقاومتهاست ولی 3 رو نمی فهمم از کجا آورده .

nima1111

عضو جدید
یک سوال؟؟
سلف توان ری اکتیو تولید میکرد یا مصرف؟یعنی اگه تو مدار فقط سلف داشتیم توان ری اکتیو مثبت میشه یا منفی؟
ممنون

nima1111

عضو جدید
یادتونه درمورد فرکانس ظبیعی صفر پرسیدم و گفتید نباید مدار رو ساده کرد برای شمارش فرکانس طبیعی صفر.
خوب حالا این رو نگاه کن واسه کنکور 87 .
استاد تقوی مدار رو ساده کرده که تعداد فرکانس صفر 2تا شده.
اگر ساده نمیکرد که اون 2تا خازن سری هم یک فرکانس صفر میدادن میشد 3تا!!!IMAG0617.jpg

ولی این یکی کنکور 88 مثل حرف شما حل کرده مدارو ساده نکرده.IMAG0618.jpg

آخرین ویرایش:

* F A R Z A D *

عضو جدید
یادتونه درمورد فرکانس ظبیعی صفر پرسیدم و گفتید نباید مدار رو ساده کرد برای شمارش فرکانس طبیعی صفر.
اگر ساده نمیکرد که اون 2تا خازن سری هم یک فرکانس صفر میدادن میشد 3تا!!!مشاهده پیوست 135473

تعداد فرکانسهای صفر رو قبل از ساده کردن میشماریم ، اینجام قبل ساده کردن دو تا فرکانس صفر داریم یکی مال کات ست خازنی یکی هم مال خازنهای سری 1 فارادی سمت چپ

siqma

عضو جدید
کاربر ممتاز
اگر ساده نمیکرد که اون 2تا خازن سری هم یک فرکانس صفر میدادن میشد 3تا!!!مشاهده پیوست 135473

ولی این یکی کنکور 88 مثل حرف شما حل کرده مدارو ساده نکرده.مشاهده پیوست 135474

اشتباه حل کرده نباید ساده سازی بشه برای شمارش تعداد فرکانسهای صفر
مهندس تقوی هنوز استاد نشده(صرفا جهت اطلاع)

بالا