تاپیک رفع اشکال درس تجزیه و تحلیل سیگنال ها و سیستم ها کنکور کارشناسی ارشد

Armin-Z

کاربر فعال تالار مهندسی برق ,
کاربر ممتاز
آقا سپاسگذارم،
يكي از ويديو هاي كلاس سيگنال آقاي مسعود بابايي رو نكاه ميكردم اونجا گفت سينوس مختلطه و كسينوس حقيقي ،البته تو كتاب اقاي كريمي هم نوشته حقيقي اينجا بود كه دچار اشتباه شدم.
الان اين تساوي رو شما ببين كمانش به شكل z نيست ، و يك عدد حقيقيه،ولي تساوي برقراره و سمت راست مختلطه ،
چطور درك كنم حقيقي بودن سينوس را.

هر عبارت i داری که مختلط نیست! مثلا i.i مختلطه؟!
اینم اثباتش:
IMAG0021.jpg
البته اثبات نمیخواست! همه میدونیم که sin(a) میشه cos(pi/2 - a)
اون استادی که گفتن مختلطه حتما منظور دیگه ای داشتن! ولی اگه تاکییدشون بر اینه، پیشنهاد میکنم دیگه سراغش نرید!

Reza system 94

عضو جدید
Re: تاپیک رفع اشکال درس تجزیه و تحلیل سیگنال ها و سیستم ها کنکور کارشناسی ارشد

سلام دوستان
میشه بگید کجای محاسبه این تبدیل فوریه اشتباه کردم?uploadfromtaptalk1405174015443.jpg

Paydar91

کاربر ممتاز
سلام دوستان
میشه بگید کجای محاسبه این تبدیل فوریه اشتباه کردم?مشاهده پیوست 215224

سلام.من این تبدیل فوریه رو با خواص بدست اورده بودم
به هر حال توی عکسی که گذاشتم متوجه میشید کجا رو اشتباه کردید

ولی یه سوال برام پیش اومد اون قسمتی که علامت سوال گذاشتم و توش t داریم چطور همگرا میشه؟؟

f shademan

کاربر فعال مهندسی برق ,
کاربر ممتاز
سلام.من این تبدیل فوریه رو با خواص بدست اورده بودم
به هر حال توی عکسی که گذاشتم متوجه میشید کجا رو اشتباه کردید

ولی یه سوال برام پیش اومد اون قسمتی که علامت سوال گذاشتم و توش t داریم چطور همگرا میشه؟؟

جونكه ,سرعت تابع نمايي از سرعت جند جمله اي بيشتره, زودتر از اون اثر ميكنه ,

ضمنن ,t ي e رو فراموش كردي بنويسي,بعد از اون خط نارنجي,

Paydar91

کاربر ممتاز
جونكه ,سرعت تابع نمايي از سرعت جند جمله اي بيشتره, زودتر از اون اثر ميكنه ,

ضمنن ,t ي e رو فراموش كردي بنويسي,بعد از اون خط نارنجي,

ممنون جناب شادمان..لطف کردید

اره فراموش کردم t رو بزارم..

وحیدایکس

کاربر بیش فعال

سلام دوستان ..یه سوالی بدجور کلافم کرده البته خیلی پیش پا افتادس اما خب من بهرحال متوجه نشدم چی شد..
مثال 20از کتاب استاد تقدسی صفحه 57 اومده شرایط خطی بودن چند تا سیستم رو با در نظر گرفتن شرط الفا بررسی کرده..یکی درست توضیح بده برا چی در حالی ک بنا ب شرط ضریب الفارو از عملگر بیرون میکشیم و در ظاهرتساوی برقراره اما بعضی سیستم ها خطین و بعضی نیستن.. امیدوارم متوجه منظورم و اشکالم شده باشین نتونستم بهتر توضیح بدم..مثلا قسمت الف و ب یا خیلی عجیب تر تو قسمت ه با و .. در ظاهر تساوی ها درسته و ی عملو انجام داده اما یکی خطی میشه یکی نمیشه..ممنون

Sent from my Lenovo A3000-H using Tapatalk

آخرین ویرایش:

llvll.asoud

کاربر ممتاز
سلام دوستان ..یه سوالی بدجور کلافم کرده البته خیلی پیش پا افتادس اما خب من بهرحال متوجه نشدم چی شد..
مثال 20از کتاب استاد تقدسی صفحه 57 اومده شرایط خطی بودن چند تا سیستم رو با در نظر گرفتن شرط الفا بررسی کرده..یکی درست توضیح بده برا چی در حالی ک بنا ب شرط ضریب الفارو از عملگر بیرون میکشیم و در ظاهرتساوی برقراره اما بعضی سیستم ها خطین و بعضی نیستن.. امیدوارم متوجه منظورم و اشکالم شده باشین نتونستم بهتر توضیح بدم..مثلا قسمت الف و ب یا خیلی عجیب تر تو قسمت ه با و .. در ظاهر تساوی ها درسته و ی عملو انجام داده اما یکی خطی میشه یکی نمیشه..ممنون

سلام وحید جان خوبی؟
نمیدونم چرا وقتی متن سه خط میشه من حوصلم نمیکشه بخونم :دی
وحید من این مثالی که البته مثالها درست تره رو دیدم. مشکلت توی حل آلفایی هستش یا فهمیدن خطی و غیر خطی بودن؟
من این روشی که نوشته اینجا آلفا اینا اینارو بلد نیستم. اگه این روشو میخوای بدونی که هیچ اگه از بقیه روشها میخوای بدونی بگو توضیح بدم

وحیدایکس

کاربر بیش فعال

سلام وحید جان خوبی؟
نمیدونم چرا وقتی متن سه خط میشه من حوصلم نمیکشه بخونم :دی
وحید من این مثالی که البته مثالها درست تره رو دیدم. مشکلت توی حل آلفایی هستش یا فهمیدن خطی و غیر خطی بودن؟
من این روشی که نوشته اینجا آلفا اینا اینارو بلد نیستم. اگه این روشو میخوای بدونی که هیچ اگه از بقیه روشها میخوای بدونی بگو توضیح بدم
سلام مسعود جان ممنون خوبم شما چطوری داداشم؟.. راستش بهتره ب جای عبارت الفا از همون بررسی شرط همگرایی استفاده کنم.. واقعیتش اینه من خودمم نمیدونم مشکلم تو کدوم بحثه..:D اخه هم شرطو بلدم هم اینکه شرایط خطی بودن سیستم رو(البته در حالت مفهومی) ..اما شما به قسمت "ه" و "و" همین مثال دقت کن ببین چرا یکی خطی شده یکی نشده.. البته میخوام با بررسی همون شرایط همگرایی یا الفا توضیح بدی ..مثلا قسمت الف و د هم همینجوره.. من تویه نکته ریز دارم اشتباه میکنم ک نمیدونم کجاست شاید با توضیحات شما و سایر دوستان بتونم رفعش کنم.. ببخش ک بیش از سه خط شد..:)

llvll.asoud

کاربر ممتاز
سلام مسعود جان ممنون خوبم شما چطوری داداشم؟.. راستش بهتره ب جای عبارت الفا از همون بررسی شرط همگرایی استفاده کنم.. واقعیتش اینه من خودمم نمیدونم مشکلم تو کدوم بحثه..:D اخه هم شرطو بلدم هم اینکه شرایط خطی بودن سیستم رو(البته در حالت مفهومی) ..اما شما به قسمت "ه" و "و" همین مثال دقت کن ببین چرا یکی خطی شده یکی نشده.. البته میخوام با بررسی همون شرایط همگرایی یا الفا توضیح بدی ..مثلا قسمت الف و د هم همینجوره.. من تویه نکته ریز دارم اشتباه میکنم ک نمیدونم کجاست شاید با توضیحات شما و سایر دوستان بتونم رفعش کنم.. ببخش ک بیش از سه خط شد..:)

ممنون خوبم.
راستش میدونی این کتاب آقای تقدسی خیلی مفصل نوشته و از حوصله من خارجه نمیتونم بخونم اصلا باور میکنی.میخوام تا بیام بخونم نصف خط اولو میخونم اصلا نمیفهمم چی خوندم :دی
این روشم به دردت نمیخوره.این روشی که اول توضیح داده روش دانشگاهی هستش و توی ارشد دیگه ازین روشها استفاده نمیشه.
بخوام ساده توی این دوتا مورد بگم که چرا یکیش خطی و اونیکی غیر خطی شده.

سیستم چند ضابطه ایه پس اول به شرط ها نگاه میکنی چون شرط ها روی ورودی و خروجی نیستش پس میتونه خطی باشه!
بعد به ضابطه ها نگا میکنی.ضابطه ها باید خطی باشن یعنی درجه مرتبه حالا هرچی باید یک باشه که توی هردو یک هستش.
شرط سوم اینه که به ازای ورودی صفر خروجی صفر باید باشه!
ورودی صفر یعنی ورودی به ازای n=0 که توی مورد ه به ازای ورودی صف خروجی 3 هستش که غیر صفره پس غیرخطی.
در مورد <و> به ازای ورودی صفر خروجی صفره پس خطی هستش

Paydar91

کاربر ممتاز

سلام وحید خان..ببین برای بررسی خطی بودن شما باید بررسی که ایا الفا برابر x(t با الفا برابر y(t برابر هست یا خیر اگه برابر شدند خطی و لاغیر غیر خطی

الفا برابر x(t یعنی توی ضابطه ی سیستم هر چی x(t داری الفا برابر کنی
الفا برابر y(t یعنی کل ضابطه ی سیستم رو در الفا ضرب کنی

قسمت الف: الفا برابر x(t که کنی ضابطه میشه الفا ایکس به علاوه ای یک ولی وقتی الفا برابر y(t کنی میشه الفا ایکس به علاوه ی الفا که با هم برابر نمیشند پس غیر خطی

قسمت ب : به اون کسیسنوس و تی ها توجه نکن فقط به ایکس ها کار داسته باش خب شما اگه الفا برابر ایکس تی بکنی با الفا برابر وای تی برابر خواهد بود پس خطی

قسمت ه : ببین اون عدد ثابت 3 باعث میشه وقتی الفا برابر ایکس تی میکنی اون الفا برابر نشه ولی وقتی الفا برابر وای تی میکنی کل سیستم رو اون سه هم الفا برابر میشه پس باعث میشه این دو برابر نشند و غیر خطی بشه

قسمت و: ببین صفر رو بزار کنار..حالا شما هم الفا برابر ایکس بکنی و هم الفا برابر وای تی هر دو برابر میشند پس خطی میشه

امیدوارم متوجه شده باشی.

وحیدایکس

کاربر بیش فعال

سلام وحید خان..ببین برای بررسی خطی بودن شما باید بررسی که ایا الفا برابر x(t با الفا برابر y(t برابر هست یا خیر اگه برابر شدند خطی و لاغیر غیر خطی

الفا برابر x(t یعنی توی ضابطه ی سیستم هر چی x(t داری الفا برابر کنی
الفا برابر y(t یعنی کل ضابطه ی سیستم رو در الفا ضرب کنی

قسمت الف: الفا برابر x(t که کنی ضابطه میشه الفا ایکس به علاوه ای یک ولی وقتی الفا برابر y(t کنی میشه الفا ایکس به علاوه ی الفا که با هم برابر نمیشند پس غیر خطی

قسمت ب : به اون کسیسنوس و تی ها توجه نکن فقط به ایکس ها کار داسته باش خب شما اگه الفا برابر ایکس تی بکنی با الفا برابر وای تی برابر خواهد بود پس خطی

قسمت ه : ببین اون عدد ثابت 3 باعث میشه وقتی الفا برابر ایکس تی میکنی اون الفا برابر نشه ولی وقتی الفا برابر وای تی میکنی کل سیستم رو اون سه هم الفا برابر میشه پس باعث میشه این دو برابر نشند و غیر خطی بشه

قسمت و: ببین صفر رو بزار کنار..حالا شما هم الفا برابر ایکس بکنی و هم الفا برابر وای تی هر دو برابر میشند پس خطی میشه

امیدوارم متوجه شده باشی.
فقط میتونم تشکر کنم ازت جناب پایدار ک اشتباهمو بهم فهموندی ..راستش من تو ضابطه داده شده وقتی xرو در الفا ضرب میکردم باز میومدم تو کل ضابطه خروجی یا همون y دوباره دنبال xها میگشتم و در الفا ضرب میکردم..قاعدتا هر دو طرف برابر درمیومد و همین منو ب شک مینداخت ک چرا خطی نیست.. غافل از اینکه وقتی کل ضابطه yرو الفا برابر میکنم باید تمام جملات رو در الفا ضرب شده بدونم .. هیییییی امان از بی دقتی :(
.. مسعود جان بزار زیر همین پست از تو هم تشکر کنم ک واقعا نکات تستسی خوبی عنوان کردی و ب قول خودت راه رو هموار تر..ب قول خودت استاد تقدسی کمی کلاسیک و تشریحی توضیح دادن .. در کل بابت راهنماییتون ممنون مشکلم رفع شد.

5221713

عضو جدید
DSC_0078.jpg سلام دوستان... دو تا سوال...
توی سوال اول قسمت انتگرالش چطوری 5 و -4 بدست اورده بعد انتگرال گرفته؟
توی سوال دوم من گزینه 3 بدست اوردم با توجه به فرمول xe(t . چطوری اولی شد؟
ممنونم

وحیدایکس

کاربر بیش فعال

سلام.. مثال 27از کتاب استاد تقدسی ک مربوط ب بررسی سیستمهای tiو tv میشه چرا تو قسمتهای (ه و ز ح ط ی ) ؛ برای محاسبه T(x(t-t0 اومده بازه انگرال یعنی همون t رو هم از t0 کم کرده؟ مگر بازه انتگرال هم جز ارگومان ورودی xt حساب میشه؟ کلا اومده داخل انتگرال رو هم تغییر متغیر داده و بعدش بازه tرو هم از t0 کم کرده.. یا مثلا تو قسمت "ز" هم اومده برای محاسبه T(x(t_t0حد بالای سیگما رو ک ربظی ب ارگومان ورودی نداره باز هم از t0کم کرده.. کسی میتونه ی توضیح کلی بده؟ ممنون

Paydar91

کاربر ممتاز
سلام.. مثال 27از کتاب استاد تقدسی ک مربوط ب بررسی سیستمهای tiو tv میشه چرا تو قسمتهای (ه و ز ح ط ی ) ؛ برای محاسبه T(x(t-t0 اومده بازه انگرال یعنی همون t رو هم از t0 کم کرده؟ مگر بازه انتگرال هم جز ارگومان ورودی xt حساب میشه؟ کلا اومده داخل انتگرال رو هم تغییر متغیر داده و بعدش بازه tرو هم از t0 کم کرده.. یا مثلا تو قسمت "ز" هم اومده برای محاسبه T(x(t_t0حد بالای سیگما رو ک ربظی ب ارگومان ورودی نداره باز هم از t0کم کرده.. کسی میتونه ی توضیح کلی بده؟ ممنون

سلام وحید جان.ببین شما وقتی انتگرال حساب میکنی ؟! مگه بعدش کران های بالا و پایین انتگرال رو در ارگومان ایکس وارد نمیکنی و بعدش جواب رو مینویسی؟؟

در واقع ما همین کار رو انجام مدیم. و به طور مشابه برای سیگما.

وحیدایکس

کاربر بیش فعال
اره جناب پایدار خودمم ب این نکته فکر کرده بودم ک بالاخره حد بالا پایین باید تو ارگومان ورودی برای محاسبه انتگرال منظور بشه.اما خب شک داشتم.. پس اینم نکته خوبی بود ک ب لطف کمک شما یاد گرفتم ک هر جا سیستم داده شده سیگما و انتگرال بود باید حدود رو هم جز ارگومان ورودی بکاردببریم.. ممنونم

sharareh77

عضو جدید
سلام دوستان
دوره تناوب تابع نمایی چطوری حساب میشه؟ میشه راه حل کاملشو برام بنویسین. ممنون
مثلا سوال زیر:a1833~01.jpg

llvll.asoud

کاربر ممتاز
سلام دوستان
مثلا سوال زیر:مشاهده پیوست 216133

سلام. من راه حلشو بلد نیستم ولی واسه خودم یه قرارداد دارم راحت تشخیص میدم اونم اینه.
اول ببین سیگما روی کدوم پارامتر تاثیر میذاره اینجا ام از منفی تا مثبت بی نهایته.پس توی توان اونیکی پارامتر باید ضریبشو بکنی یک.یعنی از 2 فاکتور بگیری میشه تی منهای یک دوم ام. یک دوم میشه دوره تناوبت.
یکی دوتا مثال اینطوری حل کنی حفظ حفظ میشی.

وحیدایکس

کاربر بیش فعال

دوستان سیگنالی سلام.. ی تصویر میزارم ممنون میشم قسمت هایلایت خورده رو برام هرجوری ک قابل فهمه بیان کنین.. منظورم اینه که اثباتش کنین ک چجوری تمام مقادیر ب خروجی منتقل میشه و...
uploadfromtaptalk1406031037797.jpg

در ضمن سوال مربوط ب بحث وارون پذیری سیستمها هست صفحه 88کتاب استاد تقدسی.. کلا میخوام ببینیم وقتی رابطه سیستم رو میده بر چ اساس نتیجه میگیریم ک سیگنال ورودی در همه زمانها و با تمام مقادیر ب خروجی منتقل میشه یا نه.. بر فرض این قسمت الف بود اما خب سایر قسمتهای سوال روابط و ضوابط مختلفی داره ک اوناهم ب نوبه خودشون با اثباتهای مختلفی ب نتیجه میرسن ک ایا وارون پذیر هستن یا نه.. ایا راه حل کلی برا تشخیص هست غیر از ینکه بخوایم با دوشرطی ک استاد تقدسی گفتن پیش بریم؟ اقای مسعود خان شما معمولا راه حلا ابتکاری جالبی دارین :Dایا در این مورد وارون پذیری هم چیزی کشف کردین یا نه؟;)

آخرین ویرایش:
دوستان سیگنالی سلام.. ی تصویر میزارم ممنون میشم قسمت هایلایت خورده رو برام هرجوری ک قابل فهمه بیان کنین.. منظورم اینه که اثباتش کنین ک چجوری تمام مقادیر ب خروجی منتقل میشه و...
مشاهده پیوست 216164

در ضمن سوال مربوط ب بحث وارون پذیری سیستمها هست صفحه 88کتاب استاد تقدسی.. کلا میخوام ببینیم وقتی رابطه سیستم رو میده بر چ اساس نتیجه میگیریم ک سیگنال ورودی در همه زمانها و با تمام مقادیر ب خروجی منتقل میشه یا نه.. بر فرض این قسمت الف بود اما خب سایر قسمتهای سوال روابط و ضوابط مختلفی داره ک اوناهم ب نوبه خودشون با اثباتهای مختلفی ب نتیجه میرسن ک ایا وارون پذیر هستن یا نه.. ایا راه حل کلی برا تشخیص هست غیر از ینکه بخوایم با دوشرطی ک استاد تقدسی گفتن پیش بریم؟ اقای مسعود خان شما معمولا راه حلا ابتکاری جالبی دارین :Dایا در این مورد وارون پذیری هم چیزی کشف کردین یا نه؟;)

سلام
حدود تغییرات تی که از مثبت بی نهایت تا منفی بی نهایت است
حالا از انجایی که متغییر انتگرال ما "تاو" است پس تغییرات ان بین حدودی که در روی انتگرال گفته میباشد( از انجایی که شامل تی می باشد پس حدود ان از منفی بنهایت تا مثبت بی نهایت میشود)
چون متغییر وروردی ما"منفی تاو"است پس حدود انتگرال همان تغییرات منفی تاو است که انها هم با توجه به متغییر تی از منفی بی نهایت تا مثبت بی نهایت است
پس ورودی همه زمانها را داریم و به خروجی منتقل میشود .

امیدوارم که تحلیل به دردتون خورده باشه.

Paydar91

کاربر ممتاز
سلام دوستان
مثلا سوال زیر:مشاهده پیوست 216133

سلام.جوابتون رو توی عکس گذاشتم.

هم میشه با تغییر تی به تی به علاوه ی a/b اثبات کنیم هم به ازای چند تا m جایگذاری کنیم و واضح میشه دوره ی تناوب چی هست

اگه متوجه شدید چه بهتر و گر نه همین رابطه ای که گفتم رو حفظ کنید.

Paydar91

کاربر ممتاز
مشاهده پیوست 216164

سلام.
ببین وحید جان شما اون کران بالای انتگرال رو بزار توی ارگومان تابع زیر انتگرال بعدش شما مجار هستی که تی رو از منفی بی نهایت تا مثبت بی نهایت تغییر بدی و این طور میشه که همه ی ورودی ها به خروجی منتقل میشه...

حالا شما به مثال ح صفحه ی 91 رجوع کن اون جا کران بالای انتکرال که تی داره مد نظر هستش بعدش شما اون جا مچار نیستی که به جای تی هر چی قرار بدی و بایدطبق شرطی که گذاشتیم عمل کنیم لذا فقط اعداد بزرگتر از یک توسط سیستم تحویل گرفته میشه لذا این باعث میشه سیستم وارون ناپذیر بشه....

وحید جان قرا نیست بار اول مبحث سنگینی مثل وارون پذیری رو خوب متوجه بشی ..و کاملا طبیعی هستش ..شما به کمی سوال حل کنی بار ها و بارها کم کم سریع متوجه میشی که باید چگونه عمل کنی..

وحیدایکس

کاربر بیش فعال

سلام.
ببین وحید جان شما اون کران بالای انتگرال رو بزار توی ارگومان تابع زیر انتگرال بعدش شما مجار هستی که تی رو از منفی بی نهایت تا مثبت بی نهایت تغییر بدی و این طور میشه که همه ی ورودی ها به خروجی منتقل میشه...

حالا شما به مثال ح صفحه ی 91 رجوع کن اون جا کران بالای انتکرال که تی داره مد نظر هستش بعدش شما اون جا مچار نیستی که به جای تی هر چی قرار بدی و بایدطبق شرطی که گذاشتیم عمل کنیم لذا فقط اعداد بزرگتر از یک توسط سیستم تحویل گرفته میشه لذا این باعث میشه سیستم وارون ناپذیر بشه....

وحید جان قرا نیست بار اول مبحث سنگینی مثل وارون پذیری رو خوب متوجه بشی ..و کاملا طبیعی هستش ..شما به کمی سوال حل کنی بار ها و بارها کم کم سریع متوجه میشی که باید چگونه عمل کنی..
ممنون جناب پایدار ..انگار تو بحث وارون پذیر هم در اکثر مواقع اگه تو یه سیستم چند ضابطه ای روی ورودی و همچنین زمان شرط داشته باشیم سیستم وارون ناپذیر میشه..
قطعا همینطوره و نمیشه برا دفه اول به اون تسلط کافی رسید ضمن اینکه بهتره وقتی ی مبحثی رو شروع میکنیم واسه خوندن تا اخر اون مبحث بریم و مثالهاشو حل کنیم بعد خود ب خود متوجه اشکالاتمون میشیم و در قالب تست های متنوع دیگه ملکه ذهنت میشه ک چی ب چیه و باید از کدوم راه تشخیص بدی..مشکلی ک من دارم اینه که همینکه ب اولین سوال رسیدم و احساس کردم نامفهومه سریع میام اینجا پست میزارم و عنوانش میکنم در حالی ک در رابطه با همین سوالم ک پرسیدم خود استاد تقدسی در صفحات بعدش کلی مثال و حالتهای مختلفو بررسی کردن ک منجر ب رفع اشکالم شد..
بازم تشکر بابت راهنماییت جناب پایدار.:D

Armin-Z

کاربر ممتاز
سلام بچه ها من تو این سوال.قسمت ناحیه همگراییش مشکل دارم.

نمیفهمم که چرا

تو ناحیه همگرایی z=1 قرار نداره.من این تیکه رو نمیفهمه.کسی میتونه این ناحیه همگرایی

رو رسم کنه؟؟

مشاهده پیوست 217370
مشاهده پیوست 217371

من بازه هایی که مشخص کردی رو نفهمیدم، فک کنم بد نوشتی، در کل ببین چون گفته جمع پذیر باید دایره واحد رو در بر بگیره دیگه، ریشه های مخرج میشه -1/4 و 1/2 تنها بازه از بین 3 بازه ممکن، بازه |z|>1/2 هست که دایره واحد رو در بر میگیره...
اینم عکسش:
baze.jpg

saeeddhk

عضو جدید
کاربر ممتاز
من بازه هایی که مشخص کردی رو نفهمیدم، فک کنم بد نوشتی، در کل ببین چون گفته جمع پذیر باید دایره واحد رو در بر بگیره دیگه، ریشه های مخرج میشه -1/4 و 1/2 تنها بازه از بین 3 بازه ممکن، بازه |z|>1/2 هست که دایره واحد رو در بر میگیره...
اینم عکسش:
مشاهده پیوست 217379

میشه بازه z بین 1/2 و 1/4 رو رسم کنی؟

گیرم رو این بازه ست.که چرا تو ناحیه همگرایی قرار نمیگیره

Armin-Z

کاربر ممتاز
میشه بازه z بین 1/2 و 1/4 رو رسم کنی؟

گیرم رو این بازه ست.که چرا تو ناحیه همگرایی قرار نمیگیره

baze.jpg اون قسمتی که با آبی مشخص کردم میشه 1/2 تا 1/4

واسه اینکه جمع پذیر باشه باید دایره واحد رو پوشش بده دیگه!

saeeddhk

عضو جدید
کاربر ممتاز
دوتا سوال آوردم.اگه دوستان باز لطف کنندجواب بدن ممنون میشم

سوال اول اینکه اون که با خودکار دورش خط کشیدم.طرف دوم تساویش چطور ضربه ظاهر شده؟؟؟

چطور ساده اش کرده؟؟؟

DSC02231.jpg

2-سوال دوم اینکه چرا اشتراک ناحیه همگرایی b/1 شده؟؟

مشاهده پیوست DSC02232.jpg

freddy-elec

کاربر فعال مهندسی برق ,
کاربر ممتاز
دوتا سوال آوردم.اگه دوستان باز لطف کنندجواب بدن ممنون میشم

سوال اول اینکه اون که با خودکار دورش خط کشیدم.طرف دوم تساویش چطور ضربه ظاهر شده؟؟؟

چطور ساده اش کرده؟؟؟

مشاهده پیوست 217385

مشاهده پیوست 217386
سوال اول.تابع پله شامل بی نهایت ضربه اس که از لحظه ی ضفر تا بی نهایته.کاری که کرده اینه که ضربه ی لحظه ی صفر رو جدا کرده و بقیه رو از 1 به بعد به صورت پله نوشته.بعد اون ضرایب پشت u رو تو ضربه ضرب کرده و به جای n تو توان صفر گذاشته و کسر 1/a به توان n مقدارش 1 شده.
سوال دوم شما رو یادم نیست

Paydar91

کاربر ممتاز

مشاهده پیوست 217386

اشتراک ناحیه ی همگرایی که نشده 1/b شده بین 1/b و b دلیلش هم البته من زیاد یادم نیست ولی فکر کنم این بود که چون این سیگنال یه سیگنال از دو طرف نامحدود هستش پس در حوره ی تبدیل z ناحیه ی همگراییش بین قطب ها محصور میشه (توی تبدیل لاپلاس هم مشابهشو داشتیم و توی نکات کتاب کامل اشاره شده) پی ناحیه ی همگرایی در این جا بین دو قطب میشه یعنی بین 1/b و

بالا