تاپيك سوال و درخواست (محل پاسخ گويي به نياز هاي اعضا)

alireza01

عضو جدید
سلام خدمت همه دوستان عزیز
یه سوال درمورد رابطه فشار و سرعت در ونتوری دارم .
تو قسمتی از ونتوری که قطر مقطع کم میشه سرعت سیال در آن قسمت زیاد میشه و طبق رابطه برنولی و پایستگی انرژی ،فشار کم میشه . ولی به نظر باید چون مقطع کوچک میشه ، تراکم ملکولها باید زیاد بشه و فشار در نتیجه زیاد بشه . اگه ممکنه در مورد فشار در ونتوری توضیح دهید . باتشکر

amir-sky

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
سلام خدمت همه دوستان عزیز
یه سوال درمورد رابطه فشار و سرعت در ونتوری دارم .
تو قسمتی از ونتوری که قطر مقطع کم میشه سرعت سیال در آن قسمت زیاد میشه و طبق رابطه برنولی و پایستگی انرژی ،فشار کم میشه . ولی به نظر باید چون مقطع کوچک میشه ، تراکم ملکولها باید زیاد بشه و فشار در نتیجه زیاد بشه . اگه ممکنه در مورد فشار در ونتوری توضیح دهید . باتشکر

سلام.

ببین دوست عزیز بستگی به تراکم پذیر بودن و ناپذیر بودن سیال مورد نظر داره..

سیالی که شما دارین میگین یک سیال تراکم ناپذیر هست مثل آب.

پس حرف شما صدق نمیکنه،و رابطه برنولی رو باید در نظر گرفت. البته برنولی بهبود یافته رو نیز میتوان بکار برد که بحث اتلاف ویسکوز و ....میاد وسط که باز هم ربطی به تراکم مولکولها نداره....

سوالی بود در خدمتم

alireza01

عضو جدید
خیلی ممنون از جواب شما
سوال من هم درمورد سیال تراکم ناپذیر مانند آب هستش ومنظورم از نظر شهودی بود یعنی اگر آب از یک لوله با مقطع بزرگتر به قسمتی با مقطع کوچکتر بره به نظر باید فشارش زیاد بشه (در مورد ونتوری) ولی مطابق روابط ، فشارش کم میشه . درک این قضیه به نظرم مشکل میاد . اگه ممکنه یکم بشتر توضیح دهید
با تشکر

amir-sky

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
خیلی ممنون از جواب شما
سوال من هم درمورد سیال تراکم ناپذیر مانند آب هستش ومنظورم از نظر شهودی بود یعنی اگر آب از یک لوله با مقطع بزرگتر به قسمتی با مقطع کوچکتر بره به نظر باید فشارش زیاد بشه (در مورد ونتوری) ولی مطابق روابط ، فشارش کم میشه . درک این قضیه به نظرم مشکل میاد . اگه ممکنه یکم بشتر توضیح دهید
با تشکر

سلام..

ببینین دوست عزیز، وقتی ما سیال مورد نظر رو تراکم ناپذیر در نظر میگیریم دیگه تراکم مولکولها معنا نداره...درسته از دیدگاه میکروسکوپیک اندکی دچار تراکم بشه ولی این مقدار تراکم قابل صرف نظر هست.

امیر 1224

عضو جدید
خیلی ممنون از جواب شما
با تشکر
در چه موردیش توضیح بیشتری میخوای؟
کلی باید بگم اتفاق اصلی در اینجا بقای جرم، چون سطح مقطع داره کم می شه ولی باید جرم ورودی خارج بشه پس ناگزیر سرعت جریان زیاد می شه البته علت این امر در تراکم پذیری ماده نیست بلکه به خاطر تراکم ناپذیری جریان است. یعنی با توجه به سرعت جریان و خواص ماده که در اینجا بیشتر نیروهای بین مولوکولی هستند یک ارتباط هست که وقتی سرعت جریان نسبت به این نیروهای بین ملکولی ناچیز باشه جریان تراکم ناپذیر میشه. این مسئله را با عدد ماخ که نسبت سرعت جریان به سرعت صوت در ماده [که نشان دهنده خواص ماده و نیروهای درونی اون هست] بیان می شه. وقتی عدد ماخ زیر 0.3 است جریان را تراکم ناپذیر حساب میکنیم علتش هم این است که در چنین جریانی اتفاقاتی که در جلوی جریان و به اصطلاح پایین دست اون می افتده خیلی سریعتر از اینکه مولکول های جریان به اون نقطه برسند به اون ها می رسه ودر نتیجه اونو خودشونو آماده می کنند. در این حالت با کم شدن سطح مقطع جریان سرعت می گیره و با توجه به اینکه کل انرژی جریان حاصل سرعت و فشار است، نتیجه این می شود که فشار کاهش می یابد.
اما وقتی عدد ماخ بیشتر از 0.3 و کمتر از یک باشه سرعت خبررسیدن از پایین دست به بالادست با سرعت جریان قابل مقایسه است و در این حالت جریان نمی تونه خودشو با اتفاقات پیش رو کاملا تطبیق بده درنتیجه در خودش یک سری اتفاق برای تطبیق با محیط میده که بعضا شدید است و به شوک معروفه،حاصل اون هم تغییر خواص جریان از جمله چگالی است.
وقتی عدد ماخ به یک می رسه یعنی در همون لحظه ای که جریان خبر پایین دست رو میگیره به اون میرسه ودرنتیجه وقتی ماخ بالای یک میشه دیگه جریان از پایین دست خودش خبری دریافت نمیکنی بلکه به صورت ناگهانی به اون می رسه.

amir-sky

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
حرف آقا امیر کاملا درسته ولی خب من حالت معمولش که ماخ کوچکتر از 0.3 هست رو در نظر گرفتم....

البته خواستم بگم ولی گفتم شاید پیچیدش کنم.

به هر حال ممنون از دوست عزیز امیر

alireza01

عضو جدید
با تشکر از جواب دوستان عزیز
هنوز یه سوال برام باقی مونده . منظور از فشار استاتیک و دینامیک در لوله رو متوجه نمیشم . در لوله دارای جریان ، فشار استاتیک هم داریم ؟ اگه ممکنه این موضوع رو نیز یکی از دوستان توضیح بده.

امیر 1224

عضو جدید
با تشکر از جواب دوستان عزیز
هنوز یه سوال برام باقی مونده . منظور از فشار استاتیک و دینامیک در لوله رو متوجه نمیشم . در لوله دارای جریان ، فشار استاتیک هم داریم ؟ اگه ممکنه این موضوع رو نیز یکی از دوستان توضیح بده.

این صحبتت رو کتاب سیالات مثل فاکس توضیح داده.
فشار استاتیک نیروی است که سیال در حال سکونش وارد می کنه و فشاری است که روی دیواره های لوله وارد می شه، فشار دینامیک نیرویی است ناشی از ممنتوم سیال که از حرکت و میزان سرعت اون حاصل می شه.
یک مثال دیگه بزن وقتی آب از یک لوله به هوای آزاد تخلیه می شه فشار استاتیک اون برابر فشار اتمسفر می شه ولی وقتی شما دستت رو جلوی اون میگیری فشار و اعمال نیرویی رو به دستت حس می کنی این فشار، فشار دینامیکیه.

edram

عضو جدید
سئوال

سئوال

با سلام
دوستان لیسانس ساخت و تولید خوندم ولی الان تبدیل انرژی قبول شدم. از دوستانی که فارق التحصیل ارشد تبدیل یا در حین تحصیل هستند خواهش میکنم در انتخاب موضوع پایان نامم راهنماییم کنند.(با توجه به اینکه ساخت خوندم اشنایی با موضوعات تبدیل انرژی ندارم.)
بیشتر علاقمم موضوعات سیالاتی هست.

با تشکر فراوان

yaserjvani

عضو جدید
محاسبه اختلاف اب ورودی و خروجی به مخزن اب

محاسبه اختلاف اب ورودی و خروجی به مخزن اب

با سلام
من میخواستم ببینم چجوری میشه توی یک مخزن اب محاسبه کنیم مثلا اگر در عرض یک ساعت ا سانتی متر ارتفاع مخزن میاد بالا خروجی اب چقدر کمتر از ورودی اون هست(از یک طرف اب وارد و از طرف دیگر خارج می شود)

hamidnj

عضو جدید
سلام دوستان من مهندسی مکانیک سیالات تموم کردم میخوام ارشد و مدیریت بخونم یا رشته خودمو ادمه بدم بهتره!!!

سلام دوستان من مهندسی مکانیک سیالات تموم کردم میخوام ارشد و مدیریت بخونم یا رشته خودمو ادمه بدم بهتره!!!

لطفا کمک کنین!!:gol:

امیر 1224

عضو جدید
با سلام
من میخواستم ببینم چجوری میشه توی یک مخزن اب محاسبه کنیم مثلا اگر در عرض یک ساعت ا سانتی متر ارتفاع مخزن میاد بالا خروجی اب چقدر کمتر از ورودی اون هست(از یک طرف اب وارد و از طرف دیگر خارج می شود)
منظورت رو درست متوجه نشدم ولی اگر فقط حالت ریاضی اون می خوای خوب ارتفاع تغییر آب را توی سطح مقطع مخزن ضرب کن البته اگه شکل اون ثابته و وابسته به ارتفاع عوض نمی شه

amir-sky

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
لطفا کمک کنین!!:gol:

سلام...

رشته خودتون رو ادامه بدین بهتره.....هدف خاصی برای تغییر رشته دارین؟

ramin_mechanic

عضو جدید
سلام دوستان من 2 سوال اساسی دارم. یکی اینکه واسه کتاب سیالات اگه بخوام زبان اصلی بخونم واسه درک کامل مطالب کدام را پیشنهاد میکنید؟؟؟؟
دوم اینکه کتاب های دینامیک استاتیک مریام که 2 کتاب مجزا هست بهتره و یا کتاب مکانیک برداری جانسون(دینامیک و استاتیک یکجا) به عنوان مرجع کدوم بهتر و کامل و قابل فهم تره؟؟ اینا با هم چه فرقی دارن؟؟؟؟
متشکر میشم اگه کمک کنید

amir-sky

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
سلام دوستان من 2 سوال اساسی دارم. یکی اینکه واسه کتاب سیالات اگه بخوام زبان اصلی بخونم واسه درک کامل مطالب کدام را پیشنهاد میکنید؟؟؟؟
دوم اینکه کتاب های دینامیک استاتیک مریام که 2 کتاب مجزا هست بهتره و یا کتاب مکانیک برداری جانسون(دینامیک و استاتیک یکجا) به عنوان مرجع کدوم بهتر و کامل و قابل فهم تره؟؟ اینا با هم چه فرقی دارن؟؟؟؟
متشکر میشم اگه کمک کنید

سیالات مانسون خیلی تعریف شنیدم...حتما اینو تو اینترنت پیدا کن و ببین خوبه یا نه.

کتاب مجزا بگیر که کامل تره.ولی از فرقشون اطلاعی ندارم....

خودم مریام خوندم.اگه بتونی اینا رو هم لاتین بخونی که عالیه.

Zienkiewicz

عضو جدید
متشکر میشم اگه کمک کنید

سلام، درخصوص مقایسه کتاب های مریام و جانسون باید بگویم که از نظر محتوا شبیه به هم هستند اما از نظری سطح سختی و آسانی سوالات باید بگویم مریام دارای سطح بالاتری است و سوالات آن مشکل تر و متنوع تر است. البته در هر دو کتاب سوالات از آسان به مشکل منظم شده اند اما مریام دارای سوالات سخت بیشتری است. اصولا در اکثر نقاط دنیا کتاب های مریام در رشته مکانیک که توقع بیشتری از آنها می رود تدریس می شود اما کتاب های جانسون در رشته های فرعی مانند عمران و مواد این چیزها تدریس می شود و سطح ساده تری دارد. این مطلب در مورد مقاومت مصالح هم صحیح است. مریام کتاب مقاومت ندارد اما غالبا مقاومت پوپوف یا کتاب های مشکل تر در رشته مکانیک تدریس می شود و در رشته های فرعی مقاومت جانسون.

HEYROS

عضو جدید
نرم افزار

نرم افزار

با سلام خدمت مهندسین عزیز...

من ترم اول سیالاتم(البته کاردانی به کارشناسی) میخواستم بپرسم از همین الان چه نرم افزارهایی رو یاد بگیرم خوبه؟ که بعدا بدردم میخوره!

سلام نرم افزار اتوکد ، کریر ، کتیا اینا مهم ترین نرم افزار ها هستند اما نرم افزار های دیگری هم هستند که بصورت تخصصی روی یک بخشی از مکانیک استفاده می شوند . موفق باشید

oxygen07

عضو جدید
سلام دوستان.استاد سوخت احتراق ما تمرینی در مورد سوخت های کشف شده در جنگ جهانی دوم توسط دانشمندان المانی داده.میتونید منبع فارسی بهم معرفی کنید یا اگر اطلاعاتی دارید در اختیارم بذارید؟؟ممنوون میشم

eb@d

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
سلام به همگی
برا پروژه پایانیم که در مورد سیستم گرمایشی و سرمایشیه یه مجتمع مسکونی یا تجاری با سیستم تهویه مرکزی نیاز به کمک دارم . ترجیحا اگر کسی از دوستان فرصتشو داشته باشه و کل کارای پروژمو برام انجام بده حاضرم یه مبلغی به عنوان حق الزحمه تقدیم کنم. همونطوری که گفتم پروژه مربوط به طراحی و محاسبه بار گرمایی و سرماییه یه مجتمع تجاری یا مسکونی هستش که حداقل هفت طبقه و هر طبقه حداقل 4 واحدو شامل بشه لازمه بگم محاسبات باید جدا گانه با دست و همچنین بوسیله نرم افزار کریر انجام بشه. دوستانی که تمایل دارن تو پیج خصوصی پیام بذارن برام

empty-mk

عضو جدید
سلام بچه ها نیاز به یک نفر دارم باهاش مشورت کنم
مهنسی مکانیک حرارت و سیالات از دانشگاه سراسری روزانه با معدل 14.65 هستم،بازرسی جوش pt , mt , vt دارم، دوره پایپینگ فنی حرفه ی به مدت 730 ساعت دارم
نقشه خوانی صنعتیم خوبه، کتیا و اتوکدم بلدم، 9 ماهم سابقه کار لوله کشی صنعتی و نقشه کشی دارم، آشنا پارتی پول و ... هیچی ندارم :D ، الانم از بس بی کار موندم رفتم یه جا روز مزد وایسادم لوله کشی می کنم، به نظرتون قیدمدرکو بزنم واسم همین لوله کشی حداقل یه دو سال دیگه یه اوسا کاری شدیم؟ یه مهندس با تجربه هس یخورده راهنمایی کنه؟ مردم از سر در گمی
نیاز به راهنمایی دارم

kayhan_sfp

عضو جدید
سلام
شکلی که ضمیمه این پست هست یک مسئله ایجاد شده در یک پروژه هست،با فرض ثابت بودن دبی:
وقتی جریان سیال مایع (تر کیب آب و نوعی روغن و ذرات ) از بالا وارد محفظه میشود،به دلیل بالا رفتن سرعت در گلوگاه،یک فشار معکوس در محفظه و در نتیجه خلا ایجاد میشود،و به این دلیل هوا از منافذ زرد رنگ در جهت فلش قرمز وارد گلوگاه میشود،و در محفطه بعدی بین لوله های منتهی با نازل تقسیم میشود که به عنوان نمونه یک نازل رسم شد،حال مشکل اینجاست که با تنگ شدن خروجی نازل،یک فشار عکس مجددا ایجاد شده و خلا موجود در محفظه ای که گلوگاه در آن قرار دارد از بین میردود،اگر بخواهیم سرعت در نازل کاهش نیابد،چه روش هایی برای جلوگیری از ایجاد فشار معکوس دوم که بر اثر نازل ایجاد میشود پیشنهاد میکنید؟در صورت وجود فرمول و معادلاتی که میتواند کمک کند،پیشاپیش از ارائه آن متشکرم.
20377433408233975550.jpg

Y..or..Z

همکار مدیر مهندسی مکانیک
کاربر ممتاز
سلام به همگی
برا پروژه پایانیم که در مورد سیستم گرمایشی و سرمایشیه یه مجتمع مسکونی یا تجاری با سیستم تهویه مرکزی نیاز به کمک دارم . ترجیحا اگر کسی از دوستان فرصتشو داشته باشه و کل کارای پروژمو برام انجام بده حاضرم یه مبلغی به عنوان حق الزحمه تقدیم کنم. همونطوری که گفتم پروژه مربوط به طراحی و محاسبه بار گرمایی و سرماییه یه مجتمع تجاری یا مسکونی هستش که حداقل هفت طبقه و هر طبقه حداقل 4 واحدو شامل بشه لازمه بگم محاسبات باید جدا گانه با دست و همچنین بوسیله نرم افزار کریر انجام بشه. دوستانی که تمایل دارن تو پیج خصوصی پیام بذارن برام
سلام دوست عزیز
به نظرم خودتون انجام بدید بهتره هم دستتون میاد چیکار کنید هم با خیلی از چیزهایی که نمیدونید آشنا میشید کمکی هم باشه من و بققیه دوستان در خدمتیم

Y..or..Z

همکار مدیر مهندسی مکانیک
کاربر ممتاز
سلام بچه ها نیاز به یک نفر دارم باهاش مشورت کنم
مهنسی مکانیک حرارت و سیالات از دانشگاه سراسری روزانه با معدل 14.65 هستم،بازرسی جوش pt , mt , vt دارم، دوره پایپینگ فنی حرفه ی به مدت 730 ساعت دارم
نقشه خوانی صنعتیم خوبه، کتیا و اتوکدم بلدم، 9 ماهم سابقه کار لوله کشی صنعتی و نقشه کشی دارم، آشنا پارتی پول و ... هیچی ندارم :D ، الانم از بس بی کار موندم رفتم یه جا روز مزد وایسادم لوله کشی می کنم، به نظرتون قیدمدرکو بزنم واسم همین لوله کشی حداقل یه دو سال دیگه یه اوسا کاری شدیم؟ یه مهندس با تجربه هس یخورده راهنمایی کنه؟ مردم از سر در گمی
نیاز به راهنمایی دارم
سلام
در درجه اول تلاش کن که با توجه به توانایی هات به چیزی که حقشو داری برسی و شغلی مناسب با رشته تحصیلیت پیدا کنی اما همیشه روزگار بر وفق مراد نیست اگه این پروسه خیلی به طول انجامید ناچار میشی دست به هر کاری بزنی و اون موقع از تعلل الانت پشیمون میشی
بالارفتن سنت رو ههم در نظر بگیر

saeid0kh

عضو جدید
سلام دوستان شب شما بخیر.
من چند تا سوال دارم و راهنمایی میخوام:
اول اینکه طول توسعه ی حرارتی دقیقاً چیه؟(تعریفهای کتابی رو بلدم، اما روی مقاله ای که کار میکنم،طول توسعه ی حرارتی رو بدون دادن شار حرارتی و همچنین کاملاً چسبیده به مقطع اصلی در نظر گرفته.
بعنوان نمونه، مقطعی دایره به طول 100 سانتیمتر که شار حرارتی روی دیواره ها وجود داره و 40 سانتیمتر هم بدون شار حرارتی! در صورتی که از نظر علمی، اینطور طول رو در نظر گرفتن اشتباهه.

آخرین ویرایش:

petromech

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
این دستگاهی که دورش خط کشیدم چیه؟ و کارش اونجا چیه؟

gheysar.

عضو جدید
چرا کسی جواب نمیده:cry:
سیالاتی ها میتونن طراحی مخازن نفت انجام بدن یا شرکت پیمانکاری [مخازن نفت] ثبت کنن؟ یا حتما باید رفت جامدات؟
آخه برای یه درس(طراحی مخازن تحت فشار) که توی جامدات هست باید گرایشو عوض کرد؟!!!

polymer77

عضو جدید
سلام .
دوستان اگه میشه اثبات فرمول هیگن .پوآزی رو واسه یک لوله مخروطی ( لوله ای که رفته رفته قطرش کم میشه ) میخوام
کسی داره ؟ خواهشا میشه بزاره:(