اولاً که هیچ چیز ارزان تر نیست . اگر شما چیزی را سراغ دارید بنویسید .
آیا سوخت ارزانتر است ؟ که در پاسخ باید گفت خیر، بهای سوخت در چین از قیمت آزاد ما هم بیشتر است .
آیا انرژی های دیگر ارزانتر است ؟ که باز هم خیر
قیمت مسکن هم هر روز در چین رو به رشد است.
دوماً برای سرمایه گذار نحوه کیفیت و مدیریت منابع خصوصی کارگران نمیتواند فاکتور تعیین کننده باشد . چون اصلاً به او مربوط نمیشود. کارگر من هر طور که خواست میتواند خودش زندگی خودش را اداره کند. تا به حال هم ندیدم در دروس مدیریت و میکرو اکونومی و اقتصاد بنگاه این موارد مطرح باشد. برای من نهاده های تولید مهم هستند. شاید فکر کنید این بیرحمانه است ولی خوب شرایط دنیا اینگونه است.
من در مورد قیمت انرزی بحث نکردم.....در مورد ارزش پول گفتم و نرخ کالای تولیدی!
قیمت انرژی با توجه به اینکه چین خودش تولید کننده منابع اصلی انرژی مثل نفت و گاز نیست قاعدتا نسبت به مایی که منابع عظیم انرژی داریم باید بالاتر باشه.........
مسکن هم با توجه به جمعیت زیاد چین و مساحت محدود سرانه هر نفر خیلی کمه که خوب قیمت بالا با توجه به تقاضامنطقیه که زیادتر از ما باشه!
چیزی که من گفتم اینه که وقتی من یه جنس چینی که با چندین دست واسطه با قیمت ارزونتر از بقیه اجناس مشابه در ایران میتونم پیدا کنم قطعا تو خود چین این قیمت بسیار پائین تره.......حالا اون کارگر با توجه به ارزش بیشتر پول دریافتیش و قیمت کمتر کالا و نیازهای فرهنگی متفاوتش به طور صد در صد زندگی راحت تری داره........
جمله آخرتون شاید واقع بینانه باشه .....اما میتونم بگم اگه به تامین شدن نیروی کارتون و آرامش روانی اون هم فک کنید میتونید مطمئن باشید از کارتون کمتر دزدیده میشه..........میتونید مطمئن باشید بدون حضور ناظر هم کارگرتون کارشو درست انجام میده....میتونید مطمئن باشید مجموعه شما مثل یه خونواده بزرگه!!!!
اقتصاددانان معتقدند که چینی ها برای حفظ برتری تجاری دست به کاهش مصنوعی ارزش پول خود یعنی یوان در مقابل ارزهای سایر کشورها میزنند و دلیل این را انباشته عظیم منابع ارزی دولت چین میدانند که الان نزدیک به فکر میکنم بالای دو هزار میلیارد دلار میباشد. اما در عرصه اقتصاد خرد ما همه چیز را با دلار ارزیابی میکنیم و فرقی نمیکنه که واحد پول چه باشد. و این در مورد تولید در ایران هم صادقه ، یعنی نرخ ارز هر چه باشد مهم نیست و ما در آن لحظه همه چیز را به دلار حساب میکنیم و همانطور که گفتم به دلیل جهانی شدن اقتصاد تقریباً همه چیز در دنیا به یک سطح قیمت مشخص نزدیک شده و شما یک کیلو برنج در آمریکا به اینجا تفاوت قیمت زیادی ندارد.
اما آنچه که باعث میشود کارگر آسیای با این دستمزدهای پائین کار کند روش زندگی آنهاست و شاید باور نکنید که من دیدم پنج نفر از آنها برای یک وعده نهار خود فقط یک هندوانه را باهم میخوردند در حالیکه این هندوانه دسر بعد از غذای ما هم نیست.
به نظر من یکی از علتهای اصلی ارزونی نیروی کار تو چین جمعیت زیاد و نیروی انسانی زیاده.....
واحد پول جهانی رو من زیاد باهاتون موافق نیستم چون شما دارین نقش عوامل واسطه رو حذف می کنید....دلال بازی که درد اصلی اقتصاد ماست رو نادیده میگیرین!!!