اندرزنامه علما

لیمویی

عضو جدید
کاربر ممتاز
آیت الله مجتهدی تهرانی:
با نفس خود حساب و کتاب کنید. گاهی انسان باید بنشیند و با نفس خود حساب و کتاب کند. پدر ما را این نفس در می آورد. به نفس خود بگوید: "تاکی؟ چقدر؟ بس است دیگر! به فکر خودت باش!" نفس که به فکر ما نیست، به فکر خودش است. مثَل نفس، مثل اسب سرکش است. اگر سوار اسب سرکش شوی، اسب فرار می کند. اگر وارد باشی، دهنه ی اسب را محکم می گیری، ولی باز هم زورت نمی رسد و اسب فرار می کند تا برود سرآخور جو بخورد. سر صاحب خود را به سر در طویله می زند و او را به زمین می اندازد و در خون غوطه ور می کند. اما خودش سر آخور رفته و مشغول خوردن جو می شود، به فکر لذت خودش است و فکر صاحبش نیست. نفس ما هم همین طور است. به فکر لذت خودش است، فکر این نیست که ما جهنمی می شویم؛ لذا گاهی لازم است به نفس خود بگوییم که دیگر بس است! ما را جهنمی نکن! تا حالا که گذشت، از این به بعد ما را اذیت نکن! نفس ما هم همین طور است. به فکر لذت خودش است، فکر این نیست که ما جهنمی می شویم؛ لذا گاهی لازم است به نفس خود بگوییم که دیگر بس است! ما را جهنمی نکن! تا حالا که گذشت، از این به بعد ما را اذیت نکن!

لیمویی

عضو جدید
کاربر ممتاز
آیت الله مجتهدی تهرانی:
- کاری کنید که به بهشت خدا بروید اگر ما از ترس جهنم نماز بخوانیم، خیلی چنگی به دل نمی زند، اما اگر گفتند: "نماز صبح هم نخوانی به جهنم نمی روی" و در این صورت نماز صبح خواندی، این خوب است. اگر عبادت برای برزگی خدا باشد، إن شاء الله این خیلی قیمتی است و این فرد در روز قیامت هم به بهشت خدا می رود.«فَادخُلی في عِبادی وَادخُلی جَنّتی» خداوند می فرماید: "برای من عبادت کن،من تو را در بهشت خودم می برم" لذا بعضی ها را ما در بهشت نمی بینیم، به خدا عرض می کنیم که "رفیقان چرا در بهشت نیست؟" خطاب می رسد: «فی مَقعَدِ صِدقٍ عِندَ مَلیک مُقتَدِرٍ» آنها به حضور رسیده اند. آنهایی که عبادت برای خدا می کنند و نه از ترس جهنم، آنها به بهشت خدا می روند. آنجا خیلی عالی است، دعا کنیم که به آنجا برویم. اگر عبادتمان برای خدا باشد، إن شاءالله به آنجا می رویم.

لیمویی

عضو جدید
کاربر ممتاز
آیت الله مجتهدی تهرانی:
فکر و ذکرتان شکم نباشد! حدیث داریم که در دوره آخرالزمان، «بطونُهُم آلِهَتُم»: شکم مردم، خدایشان می شود. فقط فکر و ذکرش این است که ناهار چه بخوریم؟ شام چه بخوریم؟ مگر ما می دانیم که تا شب زنده ایم که بگوییم چه بخوریم؟ حضرت لقمان(علیه السلام) به پسر خود فرمود: "پسر من! درصبح، حدیث شب مکن، نگو امشب... چه می دانی که تا شب زنده ای یا نه؟" تو چه می دانی فردا اسمت در کدام دفتر است؟ شاید فردا اسمت در دفتر بهشت زهرا(سلام الله علیها) ثبت شود. خیلی ها الان سالم و زنده هستند، اما فردا اسمشان در دفتر بهشت زهرا(سلام الله علیها) است.

لیمویی

عضو جدید
کاربر ممتاز
[FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]علّامه طباطبايي (ره) خطاب به جواني كه از ايشان دستور اخلاقي خواسته بودند چنين مرقوم داشتند[/FONT][FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif][FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif].[/FONT]
السلام عليكم :
براي موفق شدن لازم است همتي برآورده و توبه نموده، به مراقبه و محاسبه بپردازيد.
به اين نحو كه:
[/FONT][FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]هر روز طرف صبح كه از خواب بيدار مي شويد، قصد جدّي كنيد كه هر عملي پيش آيد، رضاي خدا را مراعات[/FONT][FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif] خواهم كرد.
آن وقت در هر كاري كه مي‌خواهيد انجام دهيد، نفع آخرت را منظور خواهيد داشت، به‌طوري كه اگر
[/FONT][FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]نفع اُخروي نداشته باشد، انجام نخواهيد داد، هر چه باشد. و همين حال را تا شب وقت خواب ادامه خواهيد داد.[/FONT][FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]وقت خواب، چهار- پنج دقيقه‌اي در كارهايي كه روز انجام داده‌ايد، فكر كرده و يكي‌ يكي از نظر خواهيد گذرانيد، هر [/FONT][FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]كدام مطابق رضاي خدا انجام يافته، شكر كنيد و هر كدام، تخلف شده استغفار كنيد و اين رويه را هر روز ادامه [/FONT][FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]دهيد. اين روش اگر چه در بادي (اوّل) حال، سخت و در ذائقه نفس تلخ مي‌باشد، ولي كليد نجات و رستگاري [/FONT][FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]است .[/FONT]
( كتاب برنامه سلوك در نامه‌هاي سالكان، ص 334.)

لیمویی

عضو جدید
کاربر ممتاز

لیمویی

عضو جدید
کاربر ممتاز
احمد رضا رادان : چند سال پیش در پرواز مشهد اتفاقی فهمیدیم که آیت الله بهجت نیز همسفرماست، خوشبختانه این توفیق حاصل شد که ما در صندلی پشتی ایشان قرار گرفتیم.

من همان جا فرصت را مغتنم شمردم و خصلت اصفهانی ام نیز گل کرد و به مرحوم آیت الله
بهجت گفتم شما یک چیزی به ما یاد بدهید که در عین اینکه کم باشد، اما زیاد به درد ما بخوردو منفعت فراوانی داشته باشد و ایشان بر روی تکه کاغذی چیزی نوشته و آن را به آقازاده خویش دادند تا به ما بدهند، من هنوز هم آن کاغذ را با خود دارم.ایشان نوشته بودند که :«در هر حال زیاد صلوات بفرستید».اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم
پس صلوات فراموش نشه

لیمویی

عضو جدید
کاربر ممتاز
احمد رضا رادان : چند سال پیش در پرواز مشهد اتفاقی فهمیدیم که آیت الله بهجت نیز همسفرماست، خوشبختانه این توفیق حاصل شد که ما در صندلی پشتی ایشان قرار گرفتیم.

من همان جا فرصت را مغتنم شمردم و خصلت اصفهانی ام نیز گل کرد و به مرحوم آیت الله
بهجت گفتم شما یک چیزی به ما یاد بدهید که در عین اینکه کم باشد، اما زیاد به درد ما بخوردو منفعت فراوانی داشته باشد و ایشان بر روی تکه کاغذی چیزی نوشته و آن را به آقازاده خویش دادند تا به ما بدهند، من هنوز هم آن کاغذ را با خود دارم.ایشان نوشته بودند که :«در هر حال زیاد صلوات بفرستید».اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم

لیمویی

عضو جدید
کاربر ممتاز
هر وقت نیمه شب بی اختیار بیدار شدید،سریع نخوابید.چون ملکی به اذن خدا شما رو بیدار کرده تا با خدا هم صحبت بشی.اگه خیلی برات سخته بیدار بشی،لااقل بلند شو بهشون سلام کن بعد بخواب >>> آیت الله بهجت<<<
:cry:

لیمویی

عضو جدید
کاربر ممتاز

یک وهّابی در قبرستانِ بقیع به آقای قرائتی گفت که چرا شما فاطمه یا حسن یا زین العابدین را صدا می زنید، وقتی آن ها مُرده اند و خاک هستند؟
آن وهّابی که می خواست شیعه را بِشکند، یک قلم برداشت. گفت ببین این قَـلَـمه. آی شیعه ها من این قلم رو میندازم زمین... و انداخت و گفت: "شما میگید 4تا امام اینجا خوابیده. ای امام زین العابدین، امام باقر، امام صادق، فاطمه زهرا، قلم رو به من بده؛ نداد! وقتی اینا نمیتونن یک قلم رو به من بدن، پس چطور شما متوسّل میشید؟ اینا مردن تموم شد، دیگه هیچ قدرتی ندارن."
آقای قرائتی هم گفت خب حالا قلم رو به من بده... و قلم رو انداخت زمین و گفت: "یـالا، خدایا قلم رو به ما بده! " و اتفاقی نیفتاد. بعد به وهّابی گفت: "دیدی خدا هم نداد. پس با منطقِ شما خدا هم مُرده. مگه هرکس زنده هست باید نوکر تو باشه؟! "

http://mekob.blogfa.com

لیمویی

عضو جدید
کاربر ممتاز

از آیت الله بهجت پرسیدند: برای بیماری ها چه کنیم؟

پاسخ دادند:خدای متعال کپسولی درست کرده است که تمام ویتامین ها

در آن است، آن هم کپسول صلوات بر محمد و آل محمد است...

اَلّلهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّد وَ عَجِّل فَرَجَهُم

لیمویی

عضو جدید
کاربر ممتاز
چند توصیه آیت الله بهجت (ره) :

برای دوری از ریا ، لاحول و لا قوه الا بالله را زیاد بگویید.

برای درمان عصبانیت ، صلوات زیاد بفرستید .

برای تمرکز فکر ، لا اله الا الله زیاد بگویید .

برای رفع اختلاف زوجین ، صدقه متعدد به افراد متعدد بدهید

لیمویی

عضو جدید
کاربر ممتاز
با نيت كار كن. مثلاً در حمام خودت را به اين نيت بشوي كه داري نفس خود را از صفات رذيله و از هواي نفس و آرزوهاي دور و دراز مي شويي، سرت را به اين نيت اصلاح كن كه داري گناهان و خيالات باطل را از وجودت قيچي مي كني. سرت را به نيت شانه كردن سر يك يتيم شانه كن. خانه را كه جارو مي زني و لباس ها را كه مي شويي به نيت بيرون ريختن دشمنان اهل بيت(ع) از زندگي و وجودت انجام بده. چندوقت كه با نيت كار كردي آن وقت ببين كه نور همه فضاي زندگيت را پر مي كند و راه سيرت باز مي شود.​
مرحوم دولابی​

لیمویی

عضو جدید
کاربر ممتاز
حضرت آیت الله العظمی بهجت به پرسشی درباره بهترین ذکر پاسخ داده اند...
بهترین ذکر، چه ذکری است؟
ج: بالاترین ذکر به نظر حقیر، « ذکر عملی » است، یعنی « ترک معصیت در اعتقاد و در عمل »؛ همه چیز محتاج به این است و این، محتاج به چیزی نیست و مولد خیرات است.